Telegram Web Link
👈🏿 جان باختن کوهنورد ابهری در قله لنین

حمید نجفلی کوهنورد ابهری در قله لنین (ابن سینا) در مرز کشورهای تاجیکستان و قرقیزستان جان باخت.

براساس اعلام روابط عمومی باشگاه کوهنوردی آلاداغلار ابهر، حمید نجفلی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر که برای صعود به قله لنین که قله ابن‌ سینا نیز نامیده می‌شود رفته بود، هنگام صعود به قله جان باخته و پیکرش هنوز به ایران منتقل نشده است.

قله لنین با نام‌های ابن سینا، کافمن اوسینا و ساری‌تاش شناخته می شود و با ۷۱۳۴ متر ارتفاع از سطح دریا و ۲۷۹۰ متر ارتفاع نسبی، در مرز کشورهای تاجیکستان و قرقیزستان و نزدیک به مرزهای چین و افغانستان قرار گرفته است و با توجه به خدمات بسیار مناسب و آب و هوای نسبتاً پایدار منطقه، از جمله کوه های ۷۰۰۰ متری بسیار محبوب و پر صعود به شمار می رود.

این قله، دومین قله مرتفع این دو کشور و بلندترین قله سلسله کوه های ترانس آلای در آسیای مرکزی در کوه های منطقه پامیر است.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فوت یک خانم ۵۲ ساله تهرانی در قله #سبلان

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 نجات کوهنورد سقوط کرده در هزارمسجد

مدیر عامل هلال‌احمر  خراسان رضوی گفت: ساعت ۲۰:۵۸ روز دوشنبه «۱ مرداد ۱۴۰۳»؛ گزارشی مبنی بر سقوط کوهنورد ۴۳ ساله از ارتفاعات روستای امروک هزارمسجد به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات استان اعلام شد.

بلافاصله دو تیم واکنش سریع هلال احمر استان به منطقه اعزام و عملیات نجات آغاز شد.

امدادگران هلال‌احمر با ایجاد کارگاه های متعدد فنی نجات، به مصدوم دسترسی پیدا کرده و بعد از انجام اقدامات اولیه به منطقه امن انتقال و به اورژانس ۱۱۵ تحویل دادند.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 لحظه روشن شدن مشعل المپیک ۲۰۲۴ پاریس

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فوت یک کوهنورد بر اثر ایست قلبی در #آزادکوه

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 عملیات امداد و نجات دو کوهنورد، بدون نشستن هلی کوپتر و کاملا فنی در آلپ فرانسه ژوئیه 2024

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 هم اکنون: هوای پناهگاه #ونداربن علم‌کوه، مه آلود همراه با بارش ریز باران

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 برای من ارزش یک صعود حاصل سه عنصر مجزا است که همگی به یک اندازه مهم هستند: اصول اخلاقی، زیبایی شناسی و تاریخ

✍🏼 والتر بوناتی
📸 هسارچال علمکوه

برای آشنایی با #والتر_بوناتی، کوهنورد برجسته اهل ایتالیا و یکی از پیشگامان کوهنوردی فنی در دهه ۵۰ میلادی، به لینک زیر مراجعه کنید: 👇🏿
https://meisamroudaki.ir/walter-bonatti.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 آشنایی با قله علم کوه

علم کوه فنی ترین کوه ایران 👇🏿
https://meisamroudaki.ir/alamkooh.html

آشنایی با قله علم کوه 👇🏿
https://meisamroudaki.ir/alamkooh-peak.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 پیکر کوهنورد مفقود‌ شده در ارتفاعات دهگاه پیدا شد

به گزارش پایگاه خبری بجنورد زیبا، پیکر ابوالفضل عمرانی، کوهنورد ۳۳ ساله ای که در ارتفاعات روستای دهگاه، چشمه خور، استان خراسان شمالی، مفقود شده بود، توسط نیروهای امداد و نجات کوهستان پیدا شد.

علت وقوع این حادثه هنوز مشخص نیست و به زودی توسط هلال احمر اعلام خواهد شد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 نمایی از دره کول خدنگ در مسیر صعود به قله #کلونچین / عکس تله فوتو از جاده خاکی هنگام فرود از بالای سد دوم به پایین

📸 سعید طیرانی
🗓 تیر ماه ۱۴۰۳

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 دلایل گرفتگی عضلات در کوهنوردی

۱. منقبض ماندن طولانی عضله

در برنامه های کوهنوردی و طبیعت گردی؛ خیلی از وقت ها به دلیل کمبود فضا در چادر و کیسه خواب، به صورت نادرست می خوابیم. در این حالت ما ناخواسته باعث انقباض عضله ساق پا می شویم و در این حالت باقی می مانیم. بدین صورت که پنجه پا را به سمت پایین خم می کنیم و کمی هم خمیدگی در زانو ایجاد می شود. در این وضعیت در حالی که خوابیده اید، عضله پشت پای شما جمع و گلوله می شود. به این وضعیت، گرفتگی شبانه نیز می گویند و هرگاه به صورت طولانی در این موقعیت‌ بمانید، دچار این گرفتگی می ‌‎شوید که بیدار شدن با درد یکی از عوارض آن است.

۲. کمبود آب و دهیدراته شدن بدن

مصرف آب راه حل هر مشکلی است! در هیچ موقعیتی نباید بدن خودتان را دهیدراته کنید؛ مخصوصاً زمانی که کمپ کرده اید و احساس خستگی می کنید، قبل از خواب، بدون نوشیدن آب به کیسه خواب نروید! اگر این چنین شد، آماده تجربه درد عضلانی در فردای آن شب، باشید!

۳. شدت تغییر دمای هوا

مراقب باشید؛ شوک دمایی به بدن تان ندهید! به این صورت که اگر در داخل چادر و کیسه خواب به دمای مطلوبی دست پیدا کردید، بی هوا با لباس کم، از آن ها خارج نشوید. در فضای باز، دما همیشه سردتر است؛ مخصوصاً در فصل زمستان. تغییر دمای ناگهانی، باعث سفت شدن عضلات می‌ شود؛ به طوری که همان لحظه درد را در بدن احساس می کنید و متأسفانه به مرور بیشتر هم می ‌‎شود. حتی ممکن است درد به حدی برسد که نتوانید فریادتان را کنترل کنید! پس  مراقب باد، طوفان و هوای سرد ناگهانی باشید.

۴. کمبود اکسیژن

زمانی که فعالیت بدنی شدیدی انجام می دهیم، تنفس ما با میزان فعالیت هماهنگی ندارد. مخصوصاً اگر در ارتفاعات بالا باشید، بیشتر با این مساله مواجه هستید. در این وضعیت، اکسیژن کافی به بدن نمی ‌‎رسد و تمام حرکات به سختی هرچه تمام تر انجام می‌ گیرد. برای جلوگیری از این موضوع، تنفس عمیق و سریع، راه مناسبی برای جبران کمبود اکسیژن است که باعث جلوگیری از گرفتگی عضلات نیز می‌ شود.

۵. کمبود نمک یا سدیم

کمبود الکترولیت ها باعث اختلال در واکنش های عصبی بدن و بروز گرفتگی عضلانی می شود. نمک، یکی از موادی است که الکترولیت دارد، در نتیجه برای بدن خیلی ضروری است.

متأسفانه با تعریق زیاد، بدن مقدار زیادی سدیم یا همان نمک را از دست می دهد. در این مواقع، نوشیدنی های الکترولیت دار می توانند جایگزین نمک از دست رفته شوند. ایرانی ها همیشه می‌‎توانند از نوشیدن دوغ بهره ببرند! اما حواس تان باشد بعد از مصرف این نوشیدنی، آب زیادی بنوشید تا دچار کم آبی نشوید.

۶. کمبود کلسیم و پتاسیم

فقر کلسیم در خون، یکی از عوامل انقباض و انبساط عضلانی است که در نهایت درد و گرفتگی عضله را در پی دارد. پتاسیم هم جز الکترولیت هاست که نبودنش باعث گرفتگی عضله می‌ شود. اما جای نگرانی نیست، هر دوی این موارد با داشتن رژیم مناسب قابل حل شدن هستند. برای اینکه به کلسیم کافی دست پیدا کنید، مصرف فرآورده های لبنی را افزایش دهید. پتاسیم نیز در خرما، موز و حبوبات وجود دارد.از این موارد بیشتر استفاده کنید.

راه های پیشگیری از گرفتگی عضلات مهم ترین اصل پیشگیری گرفتگی عضلات، بالا بردن مقاومت بدن است. با تقویت عضلات می شود تا حد زیادی از ایجاد این درد جلوگیری کرد و برای بالا بردن مقاومت،انجام تمرین کششی بهترین و ساده ترین گزینه است.

در هر ناحیه از بدن اگر دچار گرفتگی می شوید؛ بهتر است بطور تخصصی تمرینات مختص به آن را بیشتر انجام دهید. اگر قصد پیمایش دارید، به طور منظم روزی سه بار تمرین کششی کنید، حتی قبل از خواب یک کشش بسیار سبک را به بدن خودتان بدهید تا در هنگام اجرای برنامه به مشکل نخورید.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 مثلث پیشرفت در کوهنوردی

«تمرین، آموزش و تجربه»

۱. تمرین

با ورود به باشگاه های کوهنوردی تمرینات ورزشی و کوهپیمایی و صعود به قله های ساده را در شرایط نرمال آغاز کنید و در آن متبحر شوید.

۲. آموزش

سپس در مسیر آموزش صحیح این ورزش در قالب کلاس و برنامه های کوهنوردی و فنی و تئوری فدراسیون و هیات ها و باشگاه های کوهنوردی رسمی قرار بگیرید.

۳. تجربه

با استمرار و تکیه بر دو مورد بالا تجربه و رزومه صعود های کوهنوردی و فنی خود را روز به روز افزایش و ارتقا دهید.

از این مثلث ورزشی در طول فعالیت های  ورزشی و کوهنوردی خود غافل نشوید.

به نظر می آید ترتیب این موارد بایستی به این گونه باشد: ۱. آموزش ۲. تمرین ۳. تجربه

چون اول باید آموزش ببینید بعد تمریناتی انجام دهید که آموزش دیده اید، سپس در کنار تمرینات و در کنار افراد زبده و مربیان کارآزموده و متبحر، تجربه کسب کنید. چرا که تمرین بدون آموزش قطعا خطا های زیادی در پی خواهد داشت.

اتفاقی که هم اکنون در جامعه کوهنوردی افتاده است و متاسفانه باعث بیش ترین آسیب و خطا و حادثه شده است.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 کاهش طی فردا | هوایی بسیار خنک در شمال غرب و شمال کشور

برای فردا جریانات شمالی در بسیاری از نقاط استان های نوار شمالی کشور، دماهای بسیار پایین تری را نسبت به روز شنبه رقم خواهد زد.

با وقوع کاهش دمای محسوس، شاهد هوایی خنک در بخش وسیعی از کشور خواهیم بود و علی الخصوص در نیمه شمالی این کاهش دما حس خواهد شد.

در نیمه جنوبی و مرکز کشور نیز شدت گرما نسبت به روزهای گذشته کمتر شده و شرایط دمایی کمی قابل تحمل تر خواهد شد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 نجات ۳ کوهنورد در کل جنو

هلال‌احمر لرستان اعلام کرد: دیروز در تماسی به ما اعلام شد یک کوهنورد آقا و ۲ خانم در تیغۀ بالایی کول جنو و محیطی فنی گیر افتادند که راه پیشروی یا بازگشت ندارند.

فوری ۲ تیم امداد و نجات کوهستان به منطقه مورد نظر اعزام شدند و پس از طی مسافت زیادی توانستند این کوهنوردان را به پایین کوه انتقال دهند.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 شاید زندگی آن جشنی نباشد که آرزویش را داشتی؛ اما حالا که به آن دعوت شدی، تا می توانی زیبا برقص

✍🏼 چارلی چاپلین
📸 صعود به قله #علمکوه

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 دشت هسارچال #علمکوه

📸 سجاد حیدری
🗓 مرداد ماه ۱۴۰۳

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 صعود کوه‌نوردان ایرانی به کی‌۲ و برودپیک

روز ۲۷ جولای (۶ مرداد ماه) کوه نوردان ایرانی حسین ناطقی، احسان کلانتری و علی‌رضا کشفی موفق به صعود قله #برودپیک و صبح امروز محمود هاشمی، سعید میرزایی (بدون کپسول اکسیژن) و‌ خانم فرناز دیانت موفق به صعود قله #کی۲ شدند.

این موفقیت را به ایشان تبریک می‌گوئیم.

همچنین حسین مقدم نیز تا پائین تر از قله کی۲ بدون کمک کپسول اکسیژن تلاش داشته، اما به دلیل کمبود زمان و احتمال برخورد به تاریکی اقدام به بازگشت کرده است.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 بلوغ در کوهنوردی

بلوغ در این ورزش پر ریسک، حالتی است که فرد بر خود و هیجاناتش تسلط دارد. از هر نوع خطری که جان او را تهدید می کند دوری می کند.

فرد بالغ کوهنورد، از  کل کل کردن استقبال نمی کند و از چشم و هم چشمی که اساس بسیاری از حادثه است احتراز دارد.

بالغ در این ورزش کسی است که قله یا صعودی که نرفته و به احوالات آن آشنا نیست تنها نمی رود، حتی اگر پنج نفر هم باشند در مسیر ناشناخته و مبهم و پر ریسک، اقدام احساسی و برنامه احساسی نخواهند داشت، همواره مشورت می گیرد و خود را برتر از مسیر و قله نمی داند.

بلوغ از نوع کوهنوردی یعنی کوهنورد به سطحی از دانش و عقل و خرد می رسد که برای یک صعود تمام جوانب آن را در نظر می گیرد، قبل از صعود هوا را چک کرده، چندین گزارش برنامه خوانده، ابزار آلات و پوشاک مناسب و تغذیه را لحاظ کرده و از همه مهم تر با یک لیدر کار آزموده، اقدام به صعود می نماید.

به استفاده از علم نوین این ورزش پوزخند نمی زند و کلاس های آموزشی تئوری و عملی این رشته را کم اهمیت نمی داند.

کسی که بالغ کوه است، تب قله ندارد، برای او تصمیم عدم صعود به لحاظ مخاطرات، یک فتح قله محسوب می شود "قله عقل و سلامتی".

بالغ کوه،‌ هرگز فرد یا افرادی را به دنبال خود در برنامه ای که اشراف کامل به آن ندارد، همراه نمی کند و جان انسان ها برایش مهم تر از هیجانات زود گذر است و به دنبال شهرت مخرب نیست.

بلوغ در کوهنوردی یعنی زباله خودت را مدیریت کنی، اخلاق حرفه ای ورزشی ملاک صعودت باشد و زمانبندی یک برنامه از صفر تا صد را لحاظ کنی و مسولیت تصمیمات خود را بگیری و انتظاری غیر منطقی از امداد و هلال احمر و زمین و زمان نداشته باشی.

بلوغ یعنی یک دوست مجازی نادیده که خلق و خویش  را نمی دانیم، لزوما همنورد مناسبی نیست.

به نظر می رسد کوهنوردی دو بخش کلی دارد:

۱. بخش جسمی و توان جسمی
۲. بخش عقلی و دانش و نگرش کوهنوردی

✍🏼 سعید طیرانی
🗓 مرداد ماه ۱۴۰۳

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۳ کوهنورد تهرانی در کل جنو، گیر کردند

علیرضا سلیمانی؛ رئیس هلال احمر ازنا با اعلام این خبر گفت: این کوهنوردان که یک مرد ۴۰ ساله و ۲ زن حدود ۵۰ ساله هستند در تیغه بالایی قله کول جنو‌، گیر افتاده و راه پیشروی یا بازشت ندارند.

وی افزود: برای نجات این افراد نیاز به بالگرد داریم که فرماندار ازنا در حال رایزنی برای هماهنگی بالگرد است.

۲ تیم زبده کوهنوردی آماده حرکت به منطقه هستند که به محض دریافت بالگرد این تیم ها اعزام خواهند شد.

هم اکنون حال کوهنوردان مساعد و مشکلی ندارند اما شرایط قله طوری است که توان حرکت به جلو و عقب را ندارند.

بر اساس آخرین گزارش ها کوهنوردان در ابتدای تیغه کول جنو گرفتار شده بودند تقریباً حدود سی متر صعود کرده و مقداری از مسیر رو اشتباه رفته بودند و با توجه به نداشتن تجهیزات فنی و ترس از سقوط در همانجا مستقر شده و تقاضای امداد می کنند که با هماهنگی تیم به منطقه اعزام شده و نفرات صحیح و سالم به پناهگاه هدایت می شوند.

گفتنی است، در امداد و نجات این حادثه بالگرد اورژانس هم به منطقه اعزام شد ولی امکان مانور و نزدیک شدن به صخره ها را نداشت و به آشیانه برگشت که با توجه به هماهنگی های بعمل آمده بالگرد در پایگاه هلال احمر مستقر نشد که نیروهای امداد را تا نزدیک محل مورد نظر رسانده و کوهنوردان سریعتر به پایین منتقل شوند، اما متاسفانه امدادگران در این گرمای شدید زمینی به منطقه اعزام شدند.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
2024/09/21 20:18:48
Back to Top
HTML Embed Code: