Telegram Web Link
در دومین سالگرد انقلاب ژن ژیان آزادی شاهد افزایش خشونت و بویژە دستگیری و اجرای احکام سنگین بویژە علیه زنان بوده‌ایم، هدف از دستگیری زنان چیست؟

- شما در سوال قبل از حضور زنان در کابینه پرسیدید، و من نیز از عدم پاسخگویی کابینه به مطالبات جامعه گفتم، با نگاهی به وضعیت کنونی جامعه و بویژه زنان، منظورم را بخوبی متوجه می‌شوید. این حاکمیت پیرسالار مردمحور بر جامعه سایه افکنده، قانون و لایحه و فتوا از سوی مردان وابسته به دولت صادر و اجرا می‌شود. در مساجد به جای زنان و برای آنان تصمیم گرفته می‌شود، در مجلس، بنام قانون بسیاری از زنان از حقوق اجتماعی و سیاسی خود محروم می‌شوند. و در نهایت زندان به محلی برای اجرای این احکام مبدل میشود. در طول یک سال گذشته زنان خانواده اکثرا از سوی یکی از اعضای نزدیک خانواده، به قتل رسیده‌اند، اما هیچ یک، مورد بازخواست قرار نگرفتند، چرا؟ چون ماهیت حاکمیت ضد زن است. از سوی دیگر خود رژیم می‌داند که انقلاب ژن ژیان آزادی ادامه دارد و سرکوب نشده است، زیرا انقلاب، انقلابی ذهنیتی، فرهنگی و اجتماعی بود و بر فکر و اندیشه جامعه تاثیر نهاده است. اگرچه جرقه‌ی انقلاب در یک آن زده می شود، اما پروسه‌ی انقلاب، پروسه‌ای طولانی مدت بوده و در طول این دوسال در حوزه‌های مختلف، انعکاس یافته است. علی‌رغم اینکه حاکمیت سعی داشت که با انتخاب زنان در پست‌های بالای دولت و دادن وعده وعیدهای گوناگون مخالفت‌ها و اعتراضات زنان را سرکوب نماید و موجب شود تا زنان از مطالباتشان دست کشند، اما می‌توان گفت این وعده وعید‌های پوشالین راه به جایی نبرد. هم اکنون زنان هم از ظلم و ستم رانده شده به خودشان، بخوبی آگاهند و هم اینکه سر تسلیم فرو نمی‌آورند. انقلاب ژن ژیان آزادی، نیاز به پیشاهنگی زنان و حضور فعال زنان در تمامی عرصه‌ها به منظور ایجاد جامعه‌ای آزاد، را به همگان نشان داد. از آن جهت که هدف انقلاب ژن ژیان آزادی بسیار روشن بود، و به ریشه‌ای ترین مساله‌ی موجود در جامعه که همانا به گره کوری برای دولت مبدل شده پرداخت، پس حاکمیت تمام توان خود را برای انتقام از زنان مبارز و پیشرو گرفت و این دقیقا به معنای ترس از مطالبات رادیکال جامعه و بویژه زنان است. از همینرو موج عظیمی از دستگیری را آغاز نمود و برای زنان پیشاهنگ احکام سنگین صادر نمود. چرا؟ اولا زنان پیشاهنگ بوده، جامعه چشم به عملکرد پیشاهنگِ خود می دوزد، پس حاکمیت با دستگیری همان زن پیشاهنگ، سعی دارد روحیه ی مبارزاتی را تضعیف نماید. دوما، حاکمیت زندان را به سان خانه‌ی آخری نشان می‌دهد که دیگر نه تنها مبارزه، بلکه زندگی در آنجا پایان می‌یابد، پس باید فرد زندانی، در مرگی خاموش فرو رود. اما در طول چند سال گذشته مشاهده نمودیم که زندان خانه‌ی آخر نه، بلکه یکی از سنگرهای بنیادین مبارزه‌ی زنان است، زینب جلالیان تنها زندانی زنی است که بیش از ۱۷ سال است که با مقاومتش زندگی می‌سازد. شیرین علم هولی که از زنان اعدامی بود، برای اولین بار شعار ژن ژیان آزادی را بر روی دیوار زندان نوشت، او در راه زندگی جان داد، اما شرف را نه! حال نیز زنان مبارزی همچون؛ وریشه مرادی، پخشان عزیزی، گلرخ ایرایی، شریفه محمدی و ... در زندان‌های مختلف، در ایران برای رسیدن به هدف شان مبارزه می‌کنند. دیگر احکام سنگین نمی‌تواند زنان را از مبارزه باز دارد، بلکه برعکس این مقاومت و مبارزه بر دل حاکمیت ترس و هراسی فراوان انداخته است و او را در سراسیمگی قرار داده است. پس در یک کلام باید گفت مبارزات زنان رادیکال و برحق است، پس آزادی آنان نیز امری لازم و ضروری است و فعالیت‌ها در این راستا باید صورت گیرد.
خوانش شما نسبت به اعتصاب غذای وریشه مرادی، همچون ریاست مشترک پژاک چیست؟

- وریشه مرادی « جوانا سنه» از زنان مبارز کوردستان است و در راستای آزادی زنان و کل آحاد جامعه گام در راهی پر تلاطم نمود. شما بخوبی نامه‌های وریشه را بخوانید، در پس هر واژه‌اش، درک از وضعیت زنان و ارائەی آلترناتیو نهفته است. فعالیت آزادیخواهانه‌ی وریشه مرادی تنها به یکسال گذشته محدود نمی‌شود، او سال‌هاست برای آزادی هم نوعانش فعالیت می‌نماید. طی سال‌ها فعالیت و مبارزه نسبت به وضعیت زنان درک عمیقی پیدا نمود و سعی کرد از دردهای جامعه بکاهد. محتوای نامه‌های وریشه مرادی و پخشان عزیزی در طول این مدت، دقیقا پیام‌آور انقلاب ژن ژیان آزادی بود. وریشه در یکی از نامه‌هایش از ستم‌های ملی، مذهبی و جنسیتی می‌گوید و تنها راه چارەیابی مشکلات و مسائل را در همزیستی مسالمت‌آمیز خلق‌ها در ایران با تکیه بر رهایی و آزادی زنان خاطر نشان می‌سازد. حال در زندان نیز، به صدای زنان ستمدیده و در عین حال آزادیخواه مبدل شده . او از مرداد ماه سال ۱۴۰۲دستگیر شده و هم اکنون در زندان اوین محبوس است. در طول این مدت، تحت شکنجه‌های روانی بسیاری قرار گرفت و از ملاقات با وکلا و خانواده‌اش محروم است، اما علی‌رغم این همه فشار و محدودیت، تنها و تنها سعی داشته که نه تنها وضعیت خود، بلکه وضعیت دیگر زندانیان سیاسی زن را به جهانیان نشان دهد. در طول این مدت، بارها درباره‌ی وضعیت زندانیان دیگر اعلان موضع کرده و به دادگاه نرفته است، از سوی دیگر خوانشی صحیح نسبت به وضعیت کنونی دولت-ملت ها در خاورمیانه داشته و همانطور که در نامه‌ی اخیرش به آن اشاره نموده است، همه‌ی دولت‌ها و بویژە دولت-ملت ایران سعی دارد با برجسته نمودن جنگ‌های برون مرزی، سرکوب‌های داخلی را پنهان نموده، زیرا بر ارادەی جامعه به خوبی واقف است. اعتصاب غذای نامحدود او نیز اعلان موضع به سیاست‌های زن ستیزانەی حاکمیت ایران بوده است، در همین راستا برای همصدایی بیشتر با وریشه مرادی، از جامعه‌ی آزادیخواه می‌خواهم که از این موضع رادیکال وریشه صیانت به عمل آورند.

• در ۲۷مین سالگرد توطئه‌ی بین المللی علیه رهبر عبدالله اوجالان و دومین سال از آغاز کمپین« آزادی برای عبدالله اوجالان و حل سیاسی مساله‌ی کورد» قرار داریم، با توجه به وضعیت بحرانی خاورمیانه و رهیافت ملت دموکراتیک، رسالت جامعەی آزادیخواه در خاورمیانه و بویژە ایران و شرق کوردستان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- در طی حداقل دو دهه‌ی اخیر، متوجه شدیم که نه سیستم سرمایەداری جهانی و نه دولت-ملت‌های منطقه، قادر به سیاست‌گذاری صحیح درباره حل مسائل خلق‌ها و بویژه خلق کورد نیستند. نظام سرمایه خود را منجی و پیام آور صلح و آرامی، نشان داد و بنام آزادی، دست به مداخله زد و ما حصل مداخله، جنگ و خونریزی و قتل عام بود و بس! اما سیاست‌های دولت-ملت‌های منطقه نیز جامعه را به قهقهرا برد. یعنی هر کجا که اقتدار رخنه کرد، همان آنجا دموکراسی رخت بر بست! بحران‌ها یکی پس از دیگری سر درآوردند و این سرزمین کهن به مرکز کائوس و بحران مبدل شد. پس راه حل‌های ارائه شده از سوی نظام سرمایه داری و دولت - ملت نه تنها درمان نیست، بلکه خودِ درد است. از همین رو بود که رهبر عبدالله اوجالان، بر همزیستی مسالمت آمیز خلق‌ها با تکیه بر آزادی زنان اصرار ورزیدند. پروژه‌ای تحت نام «مدرنیته ی دموکراتیک» که تمام جوانب مردسالارانه، ملی گرایانه، مذهب گرایانه را مورد مواخذه قرار می‌دهد و در عین حال برایش آلترناتیو نیز ارائه می‌دهد. در اصل ایجاد چنین سیستمی، به معنای تغییر ذهنیت است و این تغییر ذهنیت دقیقا یعنی درمان برای تمام دردهای خاورمیانه! انقلاب ژن ژیان آزادی، یکی از رادیکال‌ترین انقلاب‌های قرن معاصر است که هنوز هم ادامه دارد. رهبر عبدالله اوجالان، چندین سال قبل به ضرورت ایجاد چنین سیستمی در شرق کوردستان و ایران پرداختند، زیرا تنوعات ملی-مذهبی بسیاری در این جغرافیای سیاسی زندگی می‌کنند و مساله‌ی آزادی زنان ریشه‌ای ترین و اساسی ترین مساله‌ی موجود در ایران است. پس خلق‌های ایران، پذیرای چنین ذهنیت و سیستمی هستند. همانطور که شما گفتید کمپین آزادی برای عبدالله اوجالان با استقبال فراوانی در سطح جهانی مواجه شده است، زیرا آزادی رهبر عبدالله اوجالان، آزادی خلق‌های ستمدیده و آزادیخواه است. تحمیل انزوای شدید بر رهبر عبدالله اوجالان، به آن دلیل است که فکر و فلسفه‌ی آپویی به عنوان یگانه راه حل مسائل در خاورمیانه، در پشت میله‌های زندان محبوس بماند، غافل از آنکه این فکر و فلسفه در اقصی نقاط جهان، مورد بحث و تدریس قرار می‌گیرد و حمایت‌ها روز به روز بیشتر میشود، البته که در وضعیت کنونی، آزادی رهبری راه بر حل مسائل و مشکلات در ایران و شرق کوردستان می‌گشاید.
در وضعیتی قرار داریم که لازم به وظایف و رسالت اخلاقی-وجدانی خود در راستای آزادی فردی که ۲۶ سال از زندگی‌اش را در زندان، برای آزاد نمودن جامعه، فدا کرد، عمل نماییم. از همینرو از همه‌ی زنان و جامعه‌ی آزادیخواه شرق کوردستان و ایران می‌خواهم که در این کمپین شرکت کنند و برای آزادی جسمی رهبر عبدالله اوجالان گام بردارند.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‏به یاد آورید
تمام آن‌هایی که انگشتان‌شان را
گوشت بدن‌شان را
در چرخ‌دنده گذاشتند
تا زمانه عوض شود

و به یاد آورید
آن‌هایی که حتی
قفس‌شان را زیر سوال نبردند



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
زندان یزد؛ زینب جلالیان از درمان و ملاقات با خانواده محروم است

#زینب_جلالیان، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان یزد سپری میکند. حال جسمی خانم جلالیان نامساعد است و اخیرا از حق دسترسی به خدمات پزشکی مناسب و ملاقات با خانواده‌ خود محروم مانده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی ضمن تایید این خبر گفت: «زینب علیرغم ابتلا به بیماری های گوارشی، کلیوی و چشمی، با کارشکنی مسئولین ذیربط از درمان تخصصی پزشکی و مداوم محروم مانده است. او همچنین از اول مهرماه سال جاری تاکنون، به دستور وزارت اطلاعات از ملاقات با خانواده محروم است.»


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به گردش‌اند
آب‌های جهان؛
خیال‌های من نیز
و جهان
پوست می‌اندازد
در نفس هر سپیده وُ
تازه می‌شود؛
خیال‌های من نیز.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#بوشهر

تصاویری از تجمع  اعتراضی  پرستاران دربوشهر( بخش های آزمايشگاه و راديولوژي بوشهر).
در اعتراض به وضعیت معیشتی، پایمال شدن حقوق خود ، تبعیض ها و فشارهای کاری.




#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
اخراج معلمان عدالت‌خواه؛ کانون صنفی معلمان حکم سمیه اخترشمار را محکوم کرد

کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه‌ای حکم اخراج و بازخرید سمیه اخترشمار، معلم و فعال صنفی در کردستان، را محکوم کرده و از نقش تاریخی و تاثیرگذار زنان معلم در جنبش «زن، زندگی، آزادی» تجلیل کرده است.

کانون ضمن تاکید بر اهمیت مبارزه برای حقوق انسانی و صنفی، اشاره کرده که طی سال‌های اخیر، حاکمیت بسیاری از معلمان و فعالان صنفی را به دلیل تلاش برای عدالت اجتماعی و شرکت در این جنبش، تحت فشار، بازداشت و از تدریس محروم کرده است.

این بیانیه همچنین به پرونده‌سازی علیه کوکب بداغی، معلم خوزستانی، اشاره کرده و سیاست‌های سرکوب‌گرانه و ضدآزادی حاکمیت را محکوم کرده است.

کانون صنفی معلمان اعلام کرده که اینگونه تصمیمات ناعادلانه نمی‌تواند اراده معلمان را برای احقاق حقوقشان متوقف کند و با تأکید بر همبستگی با تمامی معلمان آسیب‌دیده، خاطرنشان کرده است که به مبارزه برای دستیابی به عدالت آموزشی ادامه خواهد داد.



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیكار در راه زندگی و زن آزاد یک ضرورت انكارناپذیر است

تحلیلات زن زندگی آزادی



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بەرنامەی هێڵی سێ؛ هەڵسەنگاندنی ڕەوشی هەنووکەیی کوردستان و ناوچەکە لەگەڵ ئامەد شاهۆ ئەندامی مەجلیسی پەژاک

ئەمشەو کاتژمێر؛ ١٩:٣٠ بە کاتی ستۆکهۆڵم، ٢٢:٠٠ بە کاتی کرماشان.


#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
آهو دریایی، که به نام دختر دانشگاه علوم و تحقیقات در تهران نام گرفته و در جهان نماد اعتراض و شجاعت  زنان شده است،  در روز  دوم نوامبر ۲۰۲۴ هنگام ورود به دانشگاه، مورد حمله مامورین  رژیم قرار گرفت ولباس‌هایش را پاره  کردند و به شدت مورد توهین قرار گرفت.
رژیم گرفتار در تحجر و وسواس جنسیتی ایران با این برخوردبه زن، باید پاسخ مناسبی می گرفت. زن، پاسخ به این ایدئولوژی را با شجاعت  تمام بیان کرد. او بقیه‌ی  پوشش اجباری و سمبل اسارت خود را به دور افکند. رژیم برای کم اهمیت نشان دادن این واکنش آگاهانه و اعتراضی زن به ضدارزش‌های تحمیلی خود، مدعی شده که  دختر دانشگاه، مشکل روانی دارد و برای درمان و مغز شویی، باید به بیمارستان روانی منتقل شود. این توهین دیگری است به زن معترض .
این ضربه‌ی سنگینی برای این رژیم ضد زن و زندگی و آزادی بود. این رژیم چگونه بدن یک زن را می‌خواهد؟ بدن زن متعلق به خود اوست و نشانه‌ی افتخار اوست و هیچکس مالک و صاحبش نیست.

به گفته‌ی حکومتیان درایران،، بدن زن باید بسته‌بندی و پوشیده باشد و در اختیارمالک او باشد، و گرنه وجودش گناه و حرام است. بنا به کدام نگرش؟ بر اساس چه معیار و ارزشی؟ کسانی که چنین قوانین زشتی را صادر کرده و اجرا می‌کنند، رژیم مرد سالار و برده وار بوده و هستند.
قرن‌ها ست که زنان، هرآنجا که کوچکترین مجالی یافته‌اند، آگاهانه و پیشتازانه قدم‌های اگاهانه برداشته‌اند و بر می‌دارند، در جایی سلاح، ‌در جایی هنر و در جایی دانش‌‌های زندگی و همه با هم معنا پیدا می کنند. برخلاف نگرش حاکم در حاکمیت هایی مانند ایران،  و نه بر اساس داستان ها و ایدئولوژی‌های پوچ و بی معنی.

این قرن، دوران (زن شناسی-ژنولوژی) است و آنان که متعلق به گذشته هستند، نمی‌توانند این حقیقت را بپذیرند که واکنش این زنان، در راستای مبارزە زنان رزمنده درکردستان‌ و درخاورمیانه است و  این حرکت شجاعانە  آهودریایی‌ ،نشانە سطح بالاتری از آگاهی زن بە وجود جوهری خویشتن،ودفاع از آن است.


زن زندگی آزادی


ساحل روژهه لات


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
با تو که به رقص بَرمی‌خيزم،
پاهايم، سنبله‌های گندم می‌شوند
و گيسوانم طولانی‌ترين
رودخانه‌ی جهان،


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel

پس از ۲۱ روز
نسرین شاکرمی، محبوس در انفرادی، محروم از حق ملاقات و تماس

آیدا،  خواهر نیکا شاکرمی، درباره آخرین وضعیت مادرش نوشت:

«بیست و یک روز از زندانی شدن مامانم می‌گذره
و همچنان حق ملاقات و تماس نداره و تو قرنطینه زندان به صورت انفرادی حبسش کردن که راه ارتباطی ای با هیچکس نداشته باشه.»

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، در تاریخ ۲۵ مهر ماه در خرم‌آباد بازداشت شده است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
بی خبری از سحر ممی زاده فعال فضای مجازی


سحر ممی‌زاده از فعالان فضای مجازی در شهر اردبیل، روز نهم آبان ماه بازداشت شد.
از زمان بازداشت او تا کنون، خبری از محل نگهداری، دلیل بازداشت و اتهامات او اطلاعی در دست نیست.
سحر ممی‌زاده ۲۹ ساله و تنها دختر خانواده است.
طبق اطلاعات دریافتی، ماموران اداره اطلاعات اردبیل، ابتدا خود را نامه‌رسان اداره پست معرفی کردند و گفتند نامه‌ای برای سحر دارند و خود او باید دم در تحویل بگیرد. اما ۴ مامور مرد و یک زن، او را بازداشت کردند و گوشی موبایلش را هم ضبط کردند.

گفته می‌شود که آخرین استوری اینستاگرام سحر ممی‌زاده در اعتراض به تداوم بازداشت توماج صالحی در دومین سالگرد بازداشت او بوده و مسعود پزشکیان را هم تگ کرده بود.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
با تو که به رقص بَرمی‌خيزم،
پاهايم، سنبله‌های گندم می‌شوند
و گيسوانم طولانی‌ترين
رودخانه‌ی جهان،


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
کانون صنفی معلمان تهران صدور حکم بازخرید و اخراج سمیه اخترشمار فعال صنفی معلمان مریوان را محکوم کرد.
این کانون صنفی در بیانیه‌ خود با اشاره به نقش زنان معلم در جریان اعتراضات زن زندگی آزادی می‌نویسد: «کانون صنفی، با افتخار و اصرار، نقش بی‌بدیل و تاریخ‌ساز زنان معلم را در جنبش آزادی‌خواهانه‌ “زن، زندگی، آزادی” ارج می‌نهد. این جنبش، فریاد ایستادگی در برابر سرکوب و ندای بی‌باکانه‌ خواست عدالت است. جنبشی که از خروش آگاهانه‌ زنان و مردانی آغاز شد که دیگر تن به بیداد و خاموشی نمی‌دهند. در این راه، معلمان شجاع، با اراده‌ای فولادین و ایمانی استوار، نه‌تنها برای احقاق حقوق خود بلکه برای برافراشتن پرچم عدالت اجتماعی ایستاده‌اند.»


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
2024/11/15 18:32:12
Back to Top
HTML Embed Code: