Telegram Web Link
"سنە"
مراسم اولین سالگرد دو جانباختە  کورد اهل سنه هیوا صادقی و سامان ابراهیمی" با حضور تعداد زیادی از مادران دادخواە جنبش انقلابی ژن ژیان ئازادی و تعدادی دیگر از مادران دادخواە برگزار شد.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
زهی شکوه قامت بلند عشق
که استوار ماند در هجوم هر گزند
نگاه کن
هنوز آن بلندِ دور
آن سپیده آن شکوفه زار انفجار نور
کهربای آرزوست
سپیده‌ای که جان آدمی هماره در هوای اوست
به بوی یک نفس در آن زلال دم زدن
سزد اگر هزار بار
بیفتی از نشیب راه و باز
رو نهی بدان فراز ...


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
داستان تکراری گشت ارشاد

اثری از هادی حیدری



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
بازداشت حورا نیکبخت فعال حقوق زنان و استاد دانشگاه در تهران

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

3ـ ملت دموكراتیك

بخش چهارم
فریاد زدن گوشخراش سمبل‌ها و شعارهای اساسی دولت‌ـ ملت به شكل «یك پرچم»، «یك زبان»، «یك وطن»، «یك دولت»، «دولت مركزی» در روزگار ما، حساسیت چشم‌ها از دیدن پرچم‌هایی در رنگ‌های متفاوت و تحقیر آن‌ها، یكنواخت نمودن جهان ذهنیتی و معیوب نمودن آن، درآوردن شوونیسم ملی به صورت مراسم دینی در هر نمایش بویژه در مراسم‌های ورزشی و هنری به شكلی شعله‌ور شده، باید بصورت عبادت‌های دین ملی‌گرایی تفسیر گردند. در واقع عبادت‌های اعصار قبلی نیز همان كاركرد را بجای می‌آوردند. در اینجا هدف اصلی این است كه یا با پنهان نمودن و یا تقدیس و مشروعیت دادن به منافع انحصارات قدرتی و استثماری، آن‌ها را مصداق ببخشند. هنگامی كه تمامی رویكردها و اعمال پنهان كننده و مبالغه‌آمیز مرتبط با دولت‌ـ ملت را امروزه تحت این پارادایم اساسی مورد تفسیر قرار می‌دهیم، بصورت صحیح‌تر می‌توان حقیقت واقعیت اجتماعی را درك نماییم.
ملت دموكراتیك، مدل ملتی است كه این بیماری‌ها در آن به كمترین شكل جریان دارند؛ مدیریت خویش را تقدیس نمی‌بخشد. مدیریت بعنوان یك پدیده‌ی ساده در خدمت حیات روزانه می‌باشد. هركس هنگامی كه لزومات آن را برآورد، بعنوان یك كارمند می‌تواند مدیر شود. مدیریت ارزشمند است اما مقدس نیست. نگرش هویت ملی بسته نیست؛ همانند عضویت و مؤمنی یك دین فروبسته نیست. منسوب یك ملت بودن، نه یك امتیاز و نه یك نقص است. می‌توان عضو چندین ملت بود. به عبارت صحیح‌تر، حیث ملت‌هایی می‌توانند وجود داشته باشند كه بصورت مختلط درآمده‌اند. اگر ملت حقوقی با ملت دموكراتیك سازش نماید، به راحتی می‌توانند با همدیگر بسر برند. وطن، پرچم و زبان ارزشمندند ولی مقدس نیستند. نه‌تنها رواج زبان‌ها و داشتن وطن و پرچم‌های مشتركِ مختلط گشته به شكل دوستانه و نه متضاد ممكن است بلكه در عین حال یك اقتضای حیات جامعه‌ی تاریخی نیز می‌باشد. پدیده‌ی ملت دموكراتیك با تمامی این خصوصیاتش بعنوان آلترناتیو قوی گرایش دولت‌ـ ملت به مثابه ابزار جنگی جنون‌بخش مدرنیته‌ی كاپیتالیستی مجددا جایگاهش را در تاریخ می‌یابد.
مدل ملت دموكراتیك بعنوان یك مدل چاره‌یاب، مناسبات اجتماعی‌ای كه ملتِ دولتی آن را كاملا از هم گسیخته، مجددا دموكراتیزه نموده و سازش، صلح‌جویی و شكیبایی را در آن‌ها برقرار می‌نماید. تحول ملتِ دولت به ملت دموكراتیك، دستاوردهای عظیمی را با خود به همراه خواهد آورد. مدل ملت دموكراتیك قبل از هر چیز ادراك‌های اجتماعی خشونت‌بار را با یك آگاهی اجتماعی صحیح تلطیف نموده و انسانی (حالت انسان خردمند و دارای عاطفه و درك متقابل) می‌نماید. بدون شك اگرچه روابط استثماری‌ای كه خشونت‌بارش كرده‌اند را تماما از میان برنمی‌دارد، اما آن را بسیار كم كرده و با میسر كردن یك جامعه‌ی برابرتر و آزادتر آن را تحقق می‌بخشد. تنها به توسعه‌ی صلح و شكیبایی در داخل خویش بسنده نمی‌نماید، در عین حال با گذار از رویكردهای مملو از سركوب و استثمار در برابر سایر ملل خارج از خویش و تبدیل منافع مشترك به هم‌كوشی (سینرژی)، این نقشش را بجای می‌آورد. هنگامی كه نهادهای ملی و بین‌المللی مطابق ساختاربندی اساسی ذهنیت و نهادینه‌ی ملت دموكراتیك مجددا برساخته شوند، دیده خواهد شد كه نتایج مدرنیته‌ای نوین یعنی مدرنیته‌ی دموكراتیك نه‌تنها در تئوری بلكه در عمل نیز كیفیت یك رنسانس را دارند. آلترناتیو مدرنیته‌ی كاپیتالیستی، مدرنیته‌ی دموكراتیك و ملت دموكراتیكی است كه در بنیان آن نهفته است؛ جامعه‌ی اقتصادی، اكولوژیك و صلح‌آمیزی است كه در داخل و خارج ملت دموكراتیك آن را برقرار نموده است.
امروزه صحیح‌ترین، اخلاقی‌ترین و سیاسی‌ترین راه خروج از بحران سرمایه‌ی مالی جهانی این است كه بجای خود دولت‌ـ ملتی كه مضمونش تهی و یا تهی گشته است، اتحادیه‌های منطقه‌ای و جهانی آن و بویژه سازمان ملل، سریعا ملل دموكراتیكِ نوینِ دارای ویژگی برتر چاره‌یابی مسائل را برساخته، ملت دموكراتیك را تنها بصورت جایگزینی دولت‌ـ ملت جزئی و یا تحول آن ندیده، بلكه مدل‌های منطقه‌ای (اتحادیه‌ی اروپا اندكی بر این مسیر پیش می‌رود) و جهانی نیز بصورت مختلط با آن توسعه داده شوند.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ای آفتاب من همیشه از روزنه های کوچک امید تو را جستجو کردم

ای آزادی تو را نیز تا آخرین روزنه حیات جستجو می کنم.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
حکم اعدام مربی فوتبال متهم به آزار جنسی هشت نوجوان، نقض شد

حکم #اعدام یک مربی فوتبال که متهم است هشت پسر نوجوان را مورد #آزار_جنسی قرار داده است، توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به دادگاه ارسال شد.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دایکانی ئاشتیی ڕۆژهەڵاتی کوردستان یادی شەهید دلێر دەروێشیان بەرز ڕاگرت

ڕۆژی سێشەممە ٢٩ی جۆزەردان ( ١٨ ژوەن) دایکانی ئاشتیی ڕۆژهەڵاتی کوردستان لە مەراسیمێکدا لە ماڵی دایکی شەهید دلێر "دلێر دەروێش" یادی ئەو شەهیدەی تێکۆشانی ئازادیی کوردستانیان بەرز ڕاگرت.

مەراسیمەکە لە ساڵوەگەڕی ڕاگەیاندنی گیانبەختکردنی شەهید دلێر دەروێش بەڕێوە چوو.

شەهید دلێر ڕوزگەرد ناسراو بە "دلێر دەروێش"، خەڵکی شاری سەقز بوو لە ساڵی ٢٠١٨ لە ئەورووپاوە پەیوەستی ڕیزەکانی گەریلا بوو. لە مانگی نۆڤەمبەری ساڵی ٢٠٢١دا لە هەرێمەکانی پاراستنی مەدیا لە ئەنجامی هێرش و پەلاماری سوپای داگیرکەری تورکیا لەگەڵ چوار گەریلای تێکۆشەری دیکە پەیوەستی کاروانی شەهیدان بوون.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
فاطمه مختاری، زندانی سیاسی بطور مشروط آزاد شد
پنجشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳، فاطمه(سحر)مختاری، زندانی سیاسی از زندان اوین آزاد شد. 
روز چهارشنبه ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۳، فاطمه(سحر)مختاری، متولد: ۱۳۷۳، فرزند: نبی، ساکن: فلکه صادقیه تهران و دانش آموخته رشته حقوق در مقطع کارشناسی، فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از سپری کردن بخشی از محکومیت حبس تعزیری خود در راستای اعمال بخشنامه قوه قضائیه آزاد شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل دوران حبس تعزیری ۲ ساله خود بود. 
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آزادی فاطمه مختاری، در پی اعمال بخشنامه «عقو و تخفیف در مجازات قوه قضائیه به مناسبت عید غیر و عید قربان» پیش از اتمام دوران حبس لازم به اجرای وی صورت گرفته است.” 


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
آمده ام باد بیاموزدم،
چگونه رودخانه را بجنبانم؛
آمده ام سنگ بیاموزدم،
چگونه بر او رویش کنم؛
آمده ام ریشه بیاموزدم،
چگونه به دلِ خاک ره یابم؛
آمده ام گل بیاموزدم،
چگونه شعرم را بیارایم؛
آمده ام پرنده بیاموزدم،
چگونه نگاهم را به پرواز درآورم.
آمده ام تا این آتش شعله ور عشق میهن در خود بگیردم.
من اینجا در میان این عشق انبوه،
بی تشویشم،چون راستی؛
من این جا در میان این بن بست دود و ترس،
آسوده ام، چون رقص آزادی.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
مرگ یک دانشجو در دانشگاه بو علی سینا همدان

یک دانشجو دانشگاه بو علی سینا. به نام کيميا ترکاشوند به دلایل نامعلومی در خوابگاه ( دخترانه دباغ) این دانشگاه اقدام به خودکشی کرد و با ممانعت ۴۰دقیقه حراست. دانشگاه از ورود آمبولانس جانش را از دست داد


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

4ـ سوسیالیسم و كاپیتالیسم

بخش اول
دفاع از اجتماعی بودن در برابر فردگرایی تحمیلی از طرف مدرنیته‌ی كاپیتالیستی بر جامعه، پیوند زدن این امر با طلب‌های آزادی و برابری، ایده‌آل‌های اساسی اتوپیای سوسیالیستی كلاسیك می‌باشند. حسرت كلاسیكی كه برای جامعه، آزادی و مساوات احساس می‌شود، هم‌هنگام با كسب ویژگی هژمونیك از طرف كاپیتالیسم هرچه بیشتر شدت یافته است. هرچه كه هژمونی ایدئولوژیك لیبرال توسعه می‌یابد، اتوپیاهای اجتماعی با تأثیرپذیری از علمِ در حال پیشرفت، خویش را سوسیالیست اعلام نمودند. جابجایی هژمونیك نظام تمدن مركزی در عصر نوین، نتیجه‌ی مبارزه‌ی طولانی مدت جنبش‌های شهرنشینی اروپای غربی است. جابجایی جدی هژمونی تمدن كه در دست كشورهای اسلامی، چین و هندوستان بود، در سده‌ی شانزدهم تسریع گشت. درك موفقیت‌آمیزِ درونی فرهنگ مراكز قدیمی تمدن از طرف فرهنگ شهری اروپا نقش اساسی را در این امر بازی می‌نماید.
برعكس چیزی كه تصور می‌شود، تمدن اروپای غربی نه از نیروی فرهنگ مسیحیت و چاره‌یاب بودن آن است بلكه در پیوند با جستجوی فرهنگ نوینی پیوند دارد كه از بن‌بست موجود در برابر نیازهای حیات جدید شهری نشأت می‌گیرد. مسیحیت در برابر رویدادهای سده‌ی شانزدهم تنها از طریق رفرم توانست به حیات خویش ادامه دهد. رفرم دینی در مقیاسی بسیار محدود می‌توانست نیاز فرهنگی تمدن شهری نوین را برآورده سازد. ملی شدن كلیسا، تغییری شكلی بود، نه ماهوی. اسلام خاورمیانه و تمدن چین و هندوستان منابع اساسی نیاز فرهنگی بودند. مواردی كه از این مراكز انتقال داده شدند، در اواخر سده‌ی 18 منجر به انقلاب اقتصادی انگلیس و انقلاب سیاسی و اجتماعی فرانسه گردید. بدون شك مؤلفه‌های بسیار دیگری نیز در این امر ایفای نقش نمودند. علی‌رغم اینكه اكتشافات و اختراعات نوآوری‌هایی را با خود داشتند ولی در تحلیل آخر اگر انتقال فرهنگی این مراكز قدیمی تمدن نمی‌بود، جابجایی هژمونیك ممكن نمی‌گشت. بدون شك اروپا با جنبش‌های رنسانس، رفرم و روشنگری‌اش، یك قابلیت نوآوری و سنتز بزرگ را نشان داد. در مقاطع قبلی تاریخ چنین جنبش‌هایی را در هلال حاصلخیز، میزوبوتامیای جنوبی، سواحل مدیترانه‌ی شرقی و دریای اژه می‌بینیم. در واقع آخرین حلقه‌ی بزرگ نظام تمدن مركزی كه به ترتیب در این مراكز تاریخی تشكیل شده‌اند، در سواحل اروپای غربی ایجاد گردیده است. تمدن‌های شهری ایتالیایی نقشی اساسی در این امر ایفا نمودند.
مورد مهم از منظر موضوع ما این است كه تمدن نوین یعنی مدرنیته‌ی كاپیتالیستی نوین پارادایم علمی جدید را تحت هژمونی خویش درآورده است. علم پراگماتیك نوین كه جایگزین ذهنیت دینی و حتی فلسفی گردید، به صورت ارزشِ رو به ترقی درآمد. انقلاب علمی كه در دانشگاه‌ها در اواخر سده‌ی 18 صورت گرفت، مكمل انقلاب‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی گشت. تمایزی ریشه‌ای بین علوم فیزیك آزمایشگاهی و علوم مرتبط با طبیعت صورت گرفت. حوزه‌های تخصصی و شاخه‌های علمی بسیاری از میان آن‌ها تشكیل شدند. هژمونی ایدئولوژیك لیبرال به سرعت مهر خویش را بر علوم اجتماعی زد. نتایج مثبتِ انقلاب‌ها را به انحصار خویش درآورده و با منافع خویش همخوان نمود. اتوپیای سوسیالیستی تحت عنوان سوسیالیسم علمی در دوران نزدیك به اواسط سده‌ی 19 و به پیشاهنگی كارل ماركس و فردریك انگلس، تحت تأثیر علم‌گرایی لیبرالیسم اعلام گردید. بالذاته خود كارل ماركس و فردریك انگلس اعلام كردند كه سوسیالیسم علمی آن‌ها سنتزی از فلسفه‌ی آلمان، اقتصاد سیاسی انگلیس و سوسیالیسم فرانسه می‌باشد.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ﻛﻨﺎﺭِ ﺑﺎﻭﺭِ ﺳﺒﺰِ ﺻﻨﻮﺑﺮﻫﺎ
ﻣﻴﺎﻥ ﺷﻤﻌﺪﺍﻧﻲ ﻫﺎ ﻭ ﺷﺒﺪﺭﻫﺎ
ﺟﻬﺎﻥ ﺩﺭ ﻟﺤﻈﻪ ﺍﻱ ﺯﻳﺒﺎﺳﺖ
ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﻇﻠﻤﺖ ﻭ ﺯﻧﮕﺎﺭ
           ﻛﻪ ﻣﻲ ﺑﻨﺪﺩ ﺭﻩِ ﺩﻳﺪﺍﺭ
                                  ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ.

ﺗﻤﺎﻡِ ﺭﻭﺷﻨﺎﻳﻲ ﻧﺎﻣﻪ ﻱ ﺑﺎﺭﺍﻥ
ﻣﺪﻳﺢ ﺭﺳﺘﮕﺎﺭﻱ ﻫﺎﺳﺖ
ﻓﺮﺍﺧﺎﻱ ﺟﻬﺎﻥ ﺳﺮﺷﺎﺭِ ﺍﺯ ﺁﺯﺍﺩﻱ ﻭ ﺷﺎﺩﻱ ﺳﺖ
ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﺩﻳﻮ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺩﻳﻮﺍﺭ
                         ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
نرگس محمدی: در انتخابات غیرقانونی حکومت سرگوبگر و نامشروع شرکت نخواهم کرد

نزگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل در آستانه برگزاری سیرک انتخابات ریاست جمهوری اسلامی از زندان اوین اعلام کرد:

چطور می‌توانید در حالی که با یک دست تیغ و دار و اسلحه و زندان را علیه مردم گرفته‌اید، با دستی دیگر صندوق رأی را پیش روی همان مردم بگذارید و با زبانی فریبکار و دروغ‌پرداز آنها را به پای صندوق رأی فرا خوانید؟

یگانه آماج برگزاری انتخابات برای رژیمی که به سرکوب، وحشت و خشونت به عنوان یگانه نگهدار قدرت باور دارد، نه پاسداشت دموکراسی و حقوق مردم ، بلکه تحکیم قدرت و استبداد است. چنین انتخابات هایی برای جمهوری اسلامی مشروعیت نخواهد آورد.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تجمع اعتراضی کارگری بازنشستگان رفسنجان شرکت مس مقابل دفتر صندوق بازنشستگی، در اعتراض به بی عدالتی در پرداخت حقوق شان!
شنبه ۲ تیر ۱۴۰۳

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
مژگان افتخاری، مادر ژینا امینی با انتشار تصویری از این نماد انقلاب «زن، زندگی، آزادی» با ابراز دلتنگی نوشت: «به انتظار تصویر تو، این دفتر خالی تا چند تا چند ورق خواهد خورد؟»

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
من آن صبحم که ناگاهان چو آتش در شب افتادم
 بیا ای چشم روشن بین که خورشیدی عجب زادم
 
 الا ای صبح آزادی به یاد آور در آن شادی
کزین شب های ناباور مَنَت آواز می دادم


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یکشنبه ۳تیر ۱۴۰۳

#بازنشستگان_فولاد 

فولادی داد بزن، حقتو فریاد بزن
وعده وعید کافیه ، سفره ما خالیه


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
شکیلا منفرد، فعال مدنی، پس از تحمل حبس، به مرخصی کوتاه‌مدت اعزام شد
شکیلا_منفرد، فعال مدنی و زندانی سیاسی که به اتهام‌های “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “توهین به مقدسات” به حبس محکوم شده بود، روز شنبه دوم تیرماه ۱۴۰۳ از زندان اوین به مرخصی کوتاه‌مدت اعزام شد.

خانم منفرد در شهریور ۱۳۹۹ بازداشت و پس از مدتی با وثیقه آزاد شده بود. اما بعد از برگزاری دادگاه و صدور حکم حبس، مجدداً به زندان منتقل شد.

او در مجموع به شش سال حبس تعزیری و چهار ماه کار اجباری محکوم شده بود. همچنین در پرونده‌های دیگری که در دوران حبس برای او تشکیل شده بود، به احکام حبس و تبعید و مجازات‌های تکمیلی دیگر نیز محکوم شده بود.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
2024/06/28 14:36:46
Back to Top
HTML Embed Code: