Telegram Web Link
Kongreya 4’emîn a KJAR, hat li dar xistin

Komelgeha Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KJAR), li çiyayên azad ên Rojhilatê Kurdistanê, çaremîn kongreya xwe li dar xist.
Rûheyv Botan/ANF
Komelgeha Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KJAR), di 7’ê Gulana îsal ango 2024’an de, li çiyayên azad ên Rojhilatê Kurdistanê Bi amadebûna delegeyan ji tevahiya beşên xebatê, Çaremîn kongreya xwe li dar xist.
‘Diyarî şehîdan kirin’
Kongreya Komelgeha Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistan (KJAR) ku di 7’ê Gulanê de dest pê kiribû, sê rojan berdewam kir û 9’ê Gulanê bi diruşma: ‘Serxistina şoreşa Jin, Jiyan, azadî, misogerkirina azadiya jin û civaka demokratîk e.” Bi dawî bû. Ev kongre û encamê xebata ku tê meşandin û wê were meşandin, diyarî kesayetên şehîd ên pêşeng Şehîd Aryen Arê, Şehîd Şîlan Bane û Şehîd Rûken, ku ji netewa Ereb bû û li Şaho şehîd bû, kirin. Di nava kongreyê de, şeş rojevên sereke bi berfirehî hatin nîqaş kirin. Di rojeva yekemîn de, rewşa Rêberê mirovahiyê, Rêber Apo hate nirxandin. Di rojeva duyemîn de, şoreşa ‘Jin, Jiyan, Azad’ bi berfirehî hate nîqaş kirin. Her wiha di rojeva sêyemîn de rêxistinkirina komîteyan hate guftûgo kirin. Di heman demê de di rojeva çaremîn de, asta xweparastina Jinan li Rojhilatê Kurdistan û Îranê, asta ku pêwîste bighêjê hate nîqaş kirin. Di rojeva pêncemîn de biryar û pîlansaziya 2 salan hate derxistin. Herî dawiyê jî di rojeva şeşmîn de hilbijartina desteya rêvebir a ku ji 15 rêvebirên di KJAR’ê de pêk tê, hate kirin. Ev şeş rojev, di nava 3’ê rojan de bi berfirehî hatin nîqaş kirin û
nixandinên girîn li ser wan pêk hat

🆔@kjarOfficialChannel
صدای بوسه‌ی باران،صدای خنده‌ی گل
صدای کف‌زدن لحظه‌ها برای بهار...

دوباره معجزه‌ی آب و آفتاب و زمین
شکوه جادوی رنگین‌کمانِ فروردین...

غم زمانه به پایان نمی‌رسد، برخیز!
به شوقِ یک نفسِ تازه در هوای بهار ...


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق، با حضور در پارلمان کانادا، درباره مواردی از نقص حقوق بشر در ایران تحت سیطره جمهوری اسلامی شهادت داد.

او ضمن انتشار این ویدیو نوشت:

«روز گذشته به دعوت نمایندگان پارلمان کانادا همراه با خانم‌ها نازنین بنیادی، نازنین افشین‌جم، هانیه ضیایی و آقای آرش سبحانی در کمیته حقوق بشر بین‌المللی پارلمان به جنایات جمهوری اسلامی و نقض گسترده حقوق بشر در ایران شهادت دادیم.
همچنین در پاسخ به سوال مطرح شده درباره قاضی مرگ ابراهیم رییسی و چرایی خوشحالی مردم به مرگ او گفتم که او یکی از ده‌ها مسئولانی‌ست که نقش مستقیم در قتل و صدور احکام اعدام برای مخالفان را دارند و این خوشحالی نسبت به مرگ او و همدستانش نشانه خشم و انزجار مردم از قاتلان هزاران نفر از معترضان و مخالفان است و بر عدالت خواهی تاکید دارد و کشورهای غربی و اروپایی میتوانند به جای ارسال پیام تسلیت برای مرگ قاتلان مردم ایران، آنها را در دادگاه‌های بین المللی پاسخگو و محکوم کنند.»


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
🔻 برگزاری چهارمین کنگره ی جامعه ی زنان آزاد شرق کوردستان _ کژار

🔹 کژار چهارمین کنگره خود را در کوهستان‌های کوردستان برگزار کرد. در این کنگره ۳ روزه، ۶ دستور کار اساسی به تفصیل مورد ارزیابی قرار گرفت.


🔹 جامعه ی زنان آزاد شرق کوردستان ‌_کژار، در روز سه شنبه ۷ می ۲۰۲۴، برابر با ١٨ اردیبهشت ١٤٠٣ خورشیدی، در کوهستان‌های آزاد، با مشارکت نمایندگانی از تمامی حوزه و عرصه های فعالیتی و مناطق کاری، چهارمین کنگره ی خود را برگزار نمود.

🔹 کنگره با گرامیداشت یاد و خاطره ی شهدا، آغاز به کار نمود

🔹 کنگره ی چهارم کژار که به مدت سه روز به طول انجامید، با شعار «به پیروزی رساندن انقلاب ژن ژیان آزادی، بنیاد نهادن جامعه ی دمکراتیک و آزادی زنان» خاتمه یافت.

🔹 کنگره در طول انجام فعالیت، تصمیمات و نتایج کاری خود، اهداف و تلاش همه ی شهدا بویژه شهید آرین آره، شهید شیلان بانه و شهید روکن عرب را همواره  مد نظر قرار داده است

🔹 کنگره ی چهارم موضوعات اساسی و مهمی از جمله؛

آزادی جسمانی رهبر عبدالله اوجالان
بررسی و تحلیل انقلاب ژن ژیان آزادی
سازماندهی کمیته ها
تقویت سطح خود دفاعی زنان در شرق کوردستان و ایران
تصمیمات و برنامه ریزی دو سال آتی سازمان
انتخابات شورای مدیریتی کژار که متشکل از ١٥ عضو می باشد، را مورد بحث و گفتگو قرار داد.

🔹 دنیز دریا عضو شورای هماهنگی کژار، سخن آغازین کنگره را ایراد نمود. او در ابتدا، برگزاری چهارمین کنگره ی کژار را به رهبر عبدالله اوجالان، مبارزان راه آزادی، زنان، خلق کورد، خلق های آزادیخواه و همه ی اعضای سازمان، تبریک گفت. دنیز دریا، در میانه ی سخنرانی خود اظهار نمود: در عصرکنونی، که با هجمه ای از حملات نیروهای اشغالگر علیه رهبری و اراده ی آزادیخواهان جهان مواجه هستیم، برگزاری چنین کنگره ای، از اهمیت خاصی برخوردار و ماحصل سالها مبارزه و تلاش رفقای شهیدمان می باشد. بدون شک ادامه و انسجام این مبارزه، در گرو فداکاری و جان فشانی شهدای راه آزادی است. ضمن گرامیداشت یاد و خاطره و تجدید پیمان با آنان، بیان می داریم که برگزاری کنگره در موقعیت حساس کنونی، پاسخی قاطع به سلطه گری، ستمگرایی و جنسیتگرایی نظام سرمایه داری است. البته که سطح فعالیت های خود را  با اتحاد زنان و گسترش میدان های مبارزاتی ادامه خواهیم داد و در همین راستا چهارمین کنگره ی خویش را برگزار می کنیم.

🔹 « رهبری، احیای حیات و جامعه است»

🔹 نخستین موضوع مورد بحث کنگره، وضعیت رهبر عبدالله اوجالان بود که توسط اکثریت اعضای کنگره و در سطحی وسیع، مورد گفتگو قرار گرفت و به اهمیت فکر و فلسفه ی رهبر آپو برای تمام زنان در شرق کوردستان و ایران، اشاره گشت و اعلام نمودند:« ٤٥ سال مبارزه، برای جستجوی حقیقت و ارائه ی تعریف راستین حیات، با مقاومت رهبری، عملی گشته است. رهبری، این مقاومت را به مثابه ی سومین میلاد خویش در زندان امرالی تعریف نمود. در همین راستا، سیستم شکنجه ی امرالی نه تنها نتوانست مانعی برای رهبری شود، بلکه بزرگترین نبرد ایدئولوژیک و جنگ با سیستم سلطه گر به اجرا درآمد. رهبری در برابر نظام سرمایه، موضع تاریخی را نشان داد و بزرگترین نه را به سلطه گران جهانی، اعلام نمود.

🔹 در رابطه با این موضوع، گفته شد: سطح حمایت از کارزار «آزادی جسمانی رهبر عبدالله اوجالان، راه حل مسئله کورد» نشان از جهانی شدن تفکرات رهبر عبدالله اوجالان دارد. بزرگترین خوف نیروهای هژمونیک، از تفکرات و اندیشه‌های رهبری است. پیشبرد اهداف این کارزار در خاورمیانه، و بویژه در شرق کوردستان و ایران در حد انتظار نبود و در برخی موارد ضعیف تر از سطح مطلوب ارزیابی شد. این در حالی است که وظیفه ی ما در قبال رهبری و اهداف وی، با خودسازی و تعمق در افکار و اندیشه ی آزادیخواهانه شان و نیز  مشارکت در این کارزار به انجام می رسد. رهبری برای نیرومندتر ساختن سطح مبارزه در چارچوب جنگ انقلابی خلق، شیوه ی سازماندهی و گسترش مبارزه و همچنین راه های عملی ساختن انقلاب، راهکارهای بسیاری را به صورتی شفاف و معین، برایمان، ارائه داده است. همانطور که در سال ١٣٧٧ خورشیدی، خلق های آزادیخواه در شرق کوردستان و ایران، در برابر توطئه ی بین المللی قیام نمودند، در سال ١٤٠١ خورشیدی، با الهام از پارادایم رهبری و فلسفه ی «ژن ژیان آزادی»، انقلابی نوین را آغاز نمودند. از همینرو در راستای گسترش کارزار، آزادی جسمانی رهبری را جهت تحقق اهداف مبارزاتی خود مبنا قرار می دهیم و همچون کژار از رنج و فلسفه ی رهبر آپو صیانت نموده و تا آزادی جسمانی رهبر آپو،‌ هرگز از پای نخواهیم ایستاد‌»

🔹 « ژن ژیان آزادی، بزرگترین طغیان را صورت داد»
🔹 ارزیابی ‌«انقلاب ژن ژیان آزادی» یکی دیگر از مباحث اساسی کنگره بود. در اهمیت وافر این بحث نیز، به این موضوع اشاره شدکه :« انقلاب ژن ژیان آزادی در سال ١٤٠٢ خورشیدی، بار دیگر خاورمیانه را همچون خاستگاه حیات برای انسانیت، نشان داد. سال ها مبارزه و مقاومت زنان، این بار در سطح انقلابی فراگیر در برابر نظام مرد-دولت نمایان گر گردید. انقلاب زنان در شرق کوردستان و ایران، مبارزه ی زنان را ارتقا بخشید و به برهه ای مبدل گردید که زنان را به اهداف نهایی شان، نزدیک تر ساخت. شعاری که در عرض تنها چند روز به فروغی مبدل شد و تمام جهان را دربرگرفت. میراث بزرگی که ماحصل سالها مبارزه، تلاش و جان فشانی زنان کورد بوده، با ایجاد انقلاب «ژن ژیان آزادی» به اوج خود رسید.چنانچه که رهبری در دفاعیات خویش اشاره نموده : « آنچه تحلیل می گردد، حال نیست، تاریخ است، شخص نیست، بلکه جامعه است» و نیز در جمله ای دیگر« بدون در نظر گرفتن زمان و مکان، متصور شدن انقلاب و تغییر و تحولات ممکن نیست»، در می یابیم که انقلاب زنان، در زمان و مکان بزرگترین طغیان را در اجتماع، صورت می دهد. پیدایش انقلاب « ژن ژیان آزادی» این موضوع را اثبات نمود که از تفکرات رهبری برای آزادی جامعه، از هر مانعی گذر خواهد کرد. بویژه اندیشه ی آزادیخواهی رهبری، در خصوص مساله و موضوع زنان، نه تنها در ابعاد تئوریک، بلکه در سیر تکاملی خویش، بصورت عملی نمایان گشته است. از همینرو زنان به اهمیت اندیشه ی رهبری در این خصوص پی برده و در تمامی جهان به کاراز آزادی جسمانی رهبر آپو پیوسته اند.

🔹 ‌‌‌‌‌‌‌‌« زنان از مبارزه یکدیگر الهام می‌گیرند»

🔹 در ادامه گفتگوها،  به اعتراضات و قیام‌های خلق کورد  و بویژه زنان، در شرق کوردستان و ایران در مقابل حاکمیت پرداخته و گفته شد‌: « با به قتل رساندن ژینا امینی- دختر کورد، انبوهی از خشم چندین ساله ی خلق ها و بویژه زنان، برافروخته شد. البته واکنش ها در مریوان به قتل شلیر رسولی که تسلیم مرد متجاوزگر نگردید، به پیش زمینه ای برای صیانت مردم سقز و سراسر شرق کوردستان و ایران در برابر قتل ژینا امینی مبدل گردید. فرهنگی که در بطن جامعه و الهام بخش همدیگر می باشد، شهرهای کوردستان و ایران را یکی پس از دیگری متاثر نموده، بطوریکه زنان با بریدن موهای سر و آتش زدن روسری های شان، علیه تجاوز حاکمیت پیرسالار و مردمحور، موضعی قاطع اتخاذ نمودند. با پیشاهنگی زنان تمام قوانینی که دولت بنام دین و شریعت‌، علیه جامعه تحمیل می‌کرد، بی‌معنا شد. این در حالی بود که شاهد سرکوب مبارزات خلق ها توسط حاکمیت در هشت سال گذشته بوده ایم. در جریان این سرکوب ها، هزاران نفر دستگیر شده و به قتل رسیدند. اما این قیام با قیام های گذشته، متفاوت بود. برای اولین بار همه ی ملت ها، باورداشت ها، زنان، جوانان و اقشار مختلف جامعه، در این انقلاب مشارکت نمودند. در سال‌های اخیر اعتراضات مادران، معلمان، کارگران و زنان گسترش یافت.  با زنده نگه داشتن روح عصیانگر جامعه، سطح مقاومت و مبارزه ی زنان در مقابل جنسیت گرایی و سلطه گرایی، به شیوه ای چشم گیر، ارتقا یافت. صیانت از کارزار ‌‌«با ژن ژیان آزادی، پیش‌به‌سوی انقلاب زنان» صیانت از اراده و موجودیت خویش است. به همین دلیل لازم است ما به مثابه زنان در سطحی والا، در این کارزار جای گرفته و در سطحی فعال نیز نقش خود را ایفا نماییم. ‌«‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انقلاب ژن ژیان آزادی» به پایان نرسیده است و نخواهد رسید، در همین راستا در آینده نیز، در سطحی والاتر برای پیروزی انقلاب، مبارزه و فعالیت های مان را، گسترش خواهیم داد.

🔹 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌«ما در کنار یکدیگر عمل خواهیم نمود»

🔹 سومین موضوع مورد اساسی و مبحث کنگره، وضعیت کمیته‌های کژار بود که آنان نیز مورد ارزیابی و گفتگو قرار گرفتند. بررسی کارنامه ی چندسال گذشته ی کژار، سطح فعالیت های کنونی و برنامه ریزی برای آینده، ایجاد کمیته های ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌(شهدا، زندان، اکولوژی، خوددفاعی)، سازماندهی گسترده ی زنان در عرصه های مختلف و بویژه سازماندهی زنان شرق کوردستان و ایران مقیم اروپا، بخشی از موضوعات مورد بحث بودند. تاکید گردید، هر نیرویی که بصورتی صحیح سازماندهی یافته، و در چارچوب جنگ انقلابی خلق، خویش را آماده سازد، توان دستیابی به پیروزی را دارد. رهبر آپو ده سال پیش چنین اشاره نمود که «ایران بصورتی طولانی مدت بدین شیوه تدوام نخواهد یافت، تغییراتی در ایران شکل خواهند گرفت. به همین دلیل لازم است که خود را بخوبی آماده کرده و تدارک ببینید و نیروی خوددفاعی را به سطحی والاتر برسانید»، رهبری سالهاست که بر اهمیت سازماندهی و گسترش مبارزه، تاکید دارد و با در نظر گرفتن جنبه ی تاریخی و موقعیت کنونی، ما را در این خصوص آگاه ساخت.
🔹 همچون جنبش زنان در شرق کوردستان و ایران، خود را برای تحولات بزرگی آماده سازیم و با سازماندهی کردن نیروی مدافع زنان ‌‌(ه‌پ‌ژ)، اهمیت مبارزه ی مسلحانه در راستای دفاع از زنان، نمایان ساختیم. اهمیت و الزام نیروی مدافع زنان، در چنین زمانی برای هرکسی عیان بوده و نبودش امری غیرممکن است. به همین علت لازم است یکی از پروژه‌های اساسی ما، سازماندهی کردن و گسترش نیروی دفاعی زنان باشد. باید سازماندهی در راستای جنگ انقلابی خلق با پیشاهنگی زنان انجام شود. همچنین با اتکا به ژنئولوژی( علم زن)، زمینه ی هر چه بیشتر سازماندهی و نیروی دفاعی را گسترش دهیم. از آن جهت که ژنئولوژی و دانش انقلاب در ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگرند و انقلاب زنان، علاقه ی بسیاری جهت شناخت ژنئولوژی را ایجاد نموده، می توان از فرصت ها و امکانات موجود جهت شناخت بیشتر ژنئولوژی و گسترش دانش انقلاب، بهره جست.

🔹 ‌‌‌«ما اجازه نخواهیم داد»

🔹 یکی از دیگر از موضوعات مطرح شده در کنگره وضعیت زندانیان سیاسی و اجرای اعدام توسط حاکمیت بود. بیان شد: « با حبس نمودن و اجرای اعدام، خواهان تضعیف اراده و باوری زنان مبارز گردند.» در میان تمام نیروهای سلطه‌گر دولت ایران در سطح بسیار بالایی این سیاست را عملی می‌سازد. صدها تن از زنان آزادیخواه، در زندان های حاکمیت ایران اسیر هستند. رفیق زینب جلالیان، با ۱۶سال مقاومت و مبارزه ای چشمگیر، به نمونه ای از زنان مبارز و الگویی برای سایر زندانیان مبدل گشته است. برای مقابله با سیاست های اجرایی در زندان، لازم است همگی در سطحی قدرتمندتر‌، زندان‌ها را به عرصه‌های سازماندهی، آموزش و مقاومت متحول سازیم. بدین شیوه سیاست‌های سرکوب را شکست خواهیم داد. تنها در سال‌های اخیر،‌ صدها زن اعدام شدند، این اقدامات وحشیانه در ضدیت با حقوق انسانی، صورت گرفتند. از همینرو با همبستگی هر چه بیشتر، این روند را متوقف ساخت. با اجرای اعدام، سعی در ایجاد خوف و ترس دارند، اما نه می توانند و نه خواهند توانست، زیرا که اراده و باوری زنان مبارز، نسبت به آزادی در اوج قرار دارد. کژار، در این راستا، بر اهمیت سازماندهی و آموزش در زندان ها تاکید نموده و در این راستا نقش ایفا می نماید.

🔹 ‌« تفکر ژن ژیان آزادی به مکتب زندگی مبدل سازیم»

🔹 بررسی سطح سیستم خوددفاعی زنان در شرق کوردستان و ایران در برابر تهاجمات حاکمیت، و ضرورت ایجاد این سیستم، بویژه در دوران انقلاب «ژن ژیان آزادی»، موضوع چهارم کنگره بود. موضوعاتی که در این بخش بدان اشاره گشت: « در برابر حملات جنسیت گرایانه و قتلهای حکومتی علیه زنان، خود سازماندهی، همبستگی و سیستم خود دفاعی، امری ضروری است. با توجه به اینکه حملات رژیم، چند جانبه بوده، لازم است زنان نیز قادر به دفاع ازخویش از جوانب گوناگون باشند. این امر به معنای صیانت از موجودیت و هویت خویش می باشد. همچنین حفاظت روحی- جسمی زنان، نیازمند فراگیری و یاددهی سیستم خوددفاعی می باشد. در ‌«انقلاب ژن ژیان آزادی» نیز ما بصورتی کاملا مشخص شاهد ضرورت این مورد بودیم. برای گذار از چنین مرحله ای سخت و مقابله با حملات رژیم و حفظ موجودیت و اراده ی خویش، نیازمند ارتقا سیستم خود دفاعی هستیم. برای اینکه بتوانیم به این سطح برسیم، یگانه فلسفه‌ای که باید پیرامون آن گردهم آییم،‌ تفکر و فلسفه ‌«ژن ژیان آزادی» است. رهبر آپو در تفکرات و اندیشه ی خویش، بر اهمیت ایجاد سیستم خوددفاعی، جهت نیرومند ساختن زنان تاکید می ورزد. بر همین مبنا، ما بعنوان زنان شرق کوردستان و ایران، از ماهیت تفکر و فلسفه ‌«ژن ژیان آزادی» برای ایجاد مکتب خودسازماندهی، خوددفاعی و حیات بهره مند گردیم.‌»

🔹 در بخش دیگری از کنگره، برای دو سال آینده، تصمیماتی اتخاذ شد و برنامه ریزی لازم نیز صورت گرفت که عبارتند از

۱-مبارزه برای آزادی جسمانی رهبر عبدالله اوجالان را جهت تحقق اهداف مبارزاتی خود مبنا قرار می دهیم

۲-مبارزه‌ای مشترک در چارچوب سیستمی مشترک زنان

۳-آموزش و گسترش سیستم خوددفاعی

۴- گسترش فعالیت های اتحادیه زنان جوان شرق کوردستان ‌(ی‌ژ‌ج‌ر) بر اساس خودسازماندهی و خوددفاعی، در شرق کوردستان و ایران


🔹 موضوع ششمین و پایانی کنگره، برای انتخاب شورای مدیریتی جدید کژار،  اختصاص یافت و ۱۵ عضو جدید انتخاب شدند.

🔹 پس از ۳ روز بحث و گفتگو  در جریان برگزاری کنگره، زیلان وژین ریاست مشترک پیشین حزب حیات آزاد روژهلات کوردستان ‌(پژاک)، سخنرانی پایانی را ایراد کرد و گفت‌: ‌«ما کنگره خود را با یاد و خاطره شهیدان آغاز نمودیم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ی آنان، تلاش و مبارزه مان در راستای صیانت از زحمات و فعالیت های رفقای شهید بوده و با گسترش فعالیت های مان، از هویت و حقوق مان محافظت می نماییم. در همین راستا، باید گفت که برای دفاع از هویت خویش، قبل از هر چیز لازم است که از رهبرمان صیانت به عمل آوریم.
وی در ادامه افزود، در این کنگره، مباحث و موضوعات بسیاری را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و از آلترناتیوها سخن به میان آوردیم. پایان بخشیدن به مشکلات و مسائلی که زنان روزانه با آن دست و پنجه نرم می کنند، مستلزم اتحاد زنان است. به همین منظور، از همه ی زنان در شرق کوردستان و ایران، می خواهیم تا در کنار همدیگر و بر اساس خط مشی آزادی و دمکراسی برگرفته از تفکر و فلسفه ی رهبر آپو و با پیشاهنگی کژار، تا دستیابی به پیروزی به مبارزه ی خویش ادامه دهیم.

کنگره چهارم جامعه ی زنان آزاد شرق کوردستان_ کژار با سردادن شعارهای ‌«زنده‌باد رهبر آپو»، ‌«بدون رهبری حیات میسر نیست»، ‌«ژن ژیان آزادی»، ‌«شهدا نمی‌میرند» و با رقص و پایکوبی به پایان رسید.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
بیانیه ی پایانی کنگره ی جامعه ی زنان آزاد شرق کردستان (کژار)



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
چهارمین کنگره‌ی جامعه‌ی زنان آزاد شرق کُردستان (کژار) در ۷ مه‌ ۲۰۲۴ مصادف با١٧ اردیبهشت ۱۴۰۳، با ذهنیت و روحیه‌ی مقاومت نوزدهم اردیبهشت ۱۳۸۹ و جهت بزرگداشت یاد و خاطره‌ی شهیدان شیرین علم‌هولی و رفقایش، آغاز و در ۱۹ اردیبهشت با موفقیت به پایان رسید. این کنگره، با حضور شماری از اعضا و نمایندگانی از تمامی عرصه‌های مبارزاتی کژار‌ در کوهستان‌‌های آزاد برگزار گردید، برگزاری موفقیت‌آمیز این کنگره را به شهیدان «آرین آره، شیلان بانه، شهید روکن عرب، شهدای انقلاب «زن، زندگی، آزادی» و تمامی شهدای راه آزادی و دمکراسی تبریک و تقدیم می‌کنیم. ما با ذهنیت و روحیه‌ی انقلاب «زن، زندگی آزادی» و در شرایط و برهه‌ای این کنگره‌ را برگزار کردیم که از سویی مملو است از معنا و مبارزاتی گرم و بی‌امان در مسیر پیشرفت‌های انقلابی و از دیگر سو، به یُمن ایستادگی و رزم رزم‌آوران، روزانه دستاوردهای مهمی کسب می‌شوند.
در این مقطع که حملات علیه موجودیت زنان و خلق‌های آزادی‌خواه تشدید شده، آنچه ضامن صیانت و ماندگاری دستاوردهایمان و  همچنین کسب استاتو و نیل به آزادی زن و خلقمان است، همانا تداوم و تشدید مبارزه و مقاومت‌‌ است. بدون شک برگزاری کنگره‌ی چهارمین کژار در چنین برهه‌‌ای حساس و تاریخی، سبب درک صحیح‌تر شرایط و ضروریات مرحله، و همچنین احساس مسئولیت بیشتر تمامی اعضا و فعالین کژار نسبت به انجام وظایف و مسئولیت‌های سازمانی و انقلابی‌ شده است. انقلاب زن با تمام شکوه و پویایی‌ خویش در حال پیشرفت است و ما نیز با این امید، ایمان و ادعا که انقلاب «زن، زندگی، آزادی» را در شرق کُردستان و ایران به سرمنزل مقصود و پیروزی نهایی برسانیم، اقدام به برگزاری کنگره‌ی چهارمین خود کردیم.
در این کنگره‌، مبارزات و فعالیت‌های چهار سال گذشته‌ی کژار بر مبنا و هدف برساخت حیاتی آزاد و جامعه‌ای‌ دموکراتیک، به تفصیل مورد بحث و بررسی قرارگرفت، در این راستا، در کنار آسیب‌شناسی، تشخیص صحیح و شناخت نواقص و ضعف‌هایمان، اقدام به انتقاد و خودانتقادی جدی کرده و در عین حال نیز، با ادعا و اراده‌ای محکم، تصمیمات مهمی به‌منظور رفع این نواقص و گذار از مشکلات و موانع، اتخاذ شدند. در پروسه‌ای دموکراتیک نیز اعضای مدیریت سازمان که متشکل از ۱۵ نفر است، انتخاب شدند.
در این مرحله که شاهد افزایش حملات سخت و همه‌جانبه‌ی نیروهای اشغالگر کُردستان بر ضد خلقمان و به‌ویژه زنان هستیم، برگزاری کنگره‌ی چهارمین کژار، گامی تاریخی و پیام صریح آغاز مرحله‌ای نوین از مبارزه در شرق کُردستان و ایران است. ما در این کنگره، یورش و هجمه‌های ذهنیت مرد‌سالار را که در منطقه، جهان و علی‌الخصوص حملات رژیم اشغالگر ایران عیله هویت و موجودیت زنان در حال تداوم و شدت گرفتن است را به‌تفصیل مورد تجریه و تحلیل قرار داده، و به صراحت بر این نکته تاکید کردیم که زنان تحت‌ هر شرایطی هیچ‌گاه در مقابله با نظام ‍نسل‌کشی و ژینوساید که سرمنشاء آن فاشیسم ناشی از ذهنیت مرد‌سالار-دولت است،  نه‌تنها عقب‌نشینی نکرده و تسلیم نخواهند شد، بلکه با تمام توش و توان نسبت به گسترش و ترقی مبارزات اهتمام می‌ورزند. در سده‌ی بیست‌ویکم، زنان با مبارزات خویش به پیشگام و رهبر واقعی انقلاب اجتماعی مبدل شده‌اند. به اندازه‌ای که مبارزه‌ی زنان نیرومند‌تر می‌شود، از سویی مقاومت آن‌ها در برابر نظام مرد-دولت گسترش یافته و جهانی می‌شود و از دیگر سو نیز، حملات ذهنیت مردسالار عیله دستاوردهای زنان افزایش پیدا می‌کند. منازعات و جنگ‌ها، سبب تشدید و تعمیقِ نسل‌کشی زنان، بحران محیط‌زیست  و بحران‌های اجتماعی می‌شوند. طی سال‌های اخیر زنانی که بیشترین و سخت‌ترین هزینه‌ها را به دلیل بحران نظام‌مند ذهنیت مرد‌سالار متحمل شده‌اند، اکنون در سطح جهانی به پیشاهنگ نیروهای ناراضی و ترقی‌خواه اجتماعی مبدل شده‌اند. زنان در همه‌جا به مقابله با دیکتاتورها، مزدوران، تجاوزکاران، نظام دولتی، استعمارگریِ نظام کاپیتالیستی و بحران اکولوژیک، برخاسته و سطح ایستادگی و پیکارشان را افزایش می‌دهند.
الهام‌گرفتن زنان جهان از مبارزات یکدیگر و علی‌الخصوص مبدل شدن زنان کُرد به منبع الهام و امید برای تمام زنان آزادی‌خواه جهان در سده‌ی ۲۱، یکی دیگر از مقولات مورد بحث در کنگره‌ی چهارم کژار بود. مبارزه‌ی زنان که در کُردستان بیشتر از هر زمانی همگانی و انسجام‌یافته، با انقلاب زن، زندگی، آزادی جهانی شد و در به‌یُمن  این مبارزات، مرزهای، ملی‌گرایی، دین‌گرایی و جنسیت‌گرایی در مسیر زوال و بی‌معنا شدن قرارگرفته‌اند. بر مبنای مانیفست «زن، زندگی، آزادی»  انقلاب زنان در سطح جهانی وارد مرحله‌ای نوین از مبارزه‌ای رادیکال برضد نظام کاپیتالیستی جهانی می‌شود. در کنگره‌‌ی چهارم بر روی این نکته تاکید شد که با قتل ژینا امینی و آغاز انقلاب «زن، زندگی، آزادی» در سال ۲۰۲۲، مرحله‌ی جدیدی از مبارزه‌ی زنان در شرق کُردستان و ایران علیه نظام نسل‌کش و اشغالگر ایران شروع شده است. انقلاب زن، به انقلابی ذهنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مبدل شد و مقاومت زنان، به فرهنگی ماندگار مبدل شد. همچنین تاکید شد که «زن، زندگی، آزادی» در سده‌ی ۲۱ از این قابلیت و توان برخوردار است که به مانیفستی برای تمامی انقلاب‌های اجتماعی در خارومیانه تبدیل شود. اگر امروزه شعار، فلسفه و انقلاب «زن، زندگی، آزادی» می‌تواند به‌عنوان رنسانی در خارومیانه به ایفای نقش بپردازد، نتیجه‌ی سال‌ها فعالیت و مبارزه‌ی سخت و بی‌امان زنان کُرد است در کوهستان‌، زندان‌ و خیابان‌‌ها، در مقابله با فاشیسم مردـ دولت که در این راه نیز هزینه‌های زیاد و بسیار مهمی را متحمل شده‌اند.

اعضای کنگره تصریح کردند که کژار باید به‌منظور ایفای نقش پیشاهنگی موثر برای انقلاب «زن، زندگی، آزادی»، تمام توان سیاسی، اجتماعی و دفاعی خود را بکارگیرد. رژیم دسپوتیک با حملات خود قادر به درهم‌شکستن اراده و باور زنان نیست، زنان هرگز تسلیم نظام مرد‌سالار نشده و نخواهند شد، از این به بعد نیز در راستای نیل به حیاتی آزاد، مبارزه و مقاومت آن‌ها در سطح بالایی تداوم پیدا خواهد کرد. انقلابی که زن و جوان پیشاهنگ آن باشند، هرگز از توسعه  و پیشرفت بازنخواهد ایستاد. بر این مبنا در مرحله‌ی نوین مبارزه، آموزش و سازماندهی در عرصه‌های مختلف و به‌ويژه در عرصه‌ی دفاعی، در صدر اهداف کژار قرار خواهند گرفت. ما بر این باوریم که سازماندهی و به ‌پیروزی رساندن انقلاب «زن، زندگی، آزادی»، ضامن آزادی زن و بنیان نهادن ایرانی دموکراتیک برای تمامی خلق‌های آن است. هم‌اکنون کژار از تجربه و تاریخ مبارزاتی باشکوهی برخوردار است، صدها زن مبارز و قهرمان از جمله؛ رفقای پیشاهنگی همچون؛ شیرن علم‌هولی، زیلان سردشت، آرین آره و زیلان پَپوله با فعالیت‌ها و مبارزاتشان بزرگترین ضربه را بر پیکره‌ی ایدئولوژیک رژیم اشغالگر ایران وارد کردند و در این راه به شهادت رسیدند. در کنگره‌ی چهارم با جدیت تمام بر روی  این نکته نیز تاکید شد که کژار بر مبنای ایجاد اتحادی نیرومند با تمام زنان آزادی‌خواه، مبارزات‌ رهایی‌بخش و حق‌طلبانه‌ را در بالاترین سطح ممکن ادامه خواهد داد. کژار در قبال سازماندهی و دفاع از تمامی زنان در شرق کُردستان و ایران، احساس مسئولیت کرده و در این راستا نیز به‌مراتب فعالیت خواهد کرد.
تلاش و مبارزه برای آزادی فیزیکی رهبر آپو، یکی دیگر از موارد اصلی بحث‌ و گفتگوهای مطرح‌ شده در کنگره‌ بود. امروزه با انقلاب و فلسفه‌ی «زن، زندگی، آزادی» ابعاد و عمق بحران‌‌های جهانی و منطقه بیش از پیش بر همگان روشن شده و در عین حال هم، بر میزان تلاش‌ها جهت گذار از این بحران‌ها افزوده می‌شود، این مهم نیز به یُمن مبارزات شکوهمند و موثر رهبر آپو حاصل شده است؛ رهبر آپو در نظریات و تحلیلات تاریخی خویش بارها بیان داشته است که: «انقلاب‌های این سده به انقلاب‌های زنان، و «آزادی زن» نیز به ایدئولوژی سده مبدل خواهد شد». مشارکت و حمایت از کمپین «آزادی فیزیکی رهبر آپو و حل مسئله‌ی کُرد» به وضوح نشان داد که افکار و فلسفه‌ی رهبر آپو تا چه میزان موثر و در سطح جهان اشاعه پیدا کرده است.
نیروهای هژمونیک بیشتر از هر چیزی از افکار و اندیشه‌های رهبر آپو در هراس هستند، آزادی ایشان، به معنی گشودن درهای چاره‌یابی و گذار از مسئله‌‌ای خلق‌ها در خارومیانه است؛ فلذا ما به‌عنوان زنان و پیشاهنگان مبارزه در قبال تحقق آزادی فیزیکی رهبر آپو خود را مسئول می‌دانیم. در کنگره چهارم، بر لزوم مبنا و مرکز قراردادن مقوله‌ی آزادی فیزیکی رهبر آپو در تمامی عرصه‌های مبارزه تاکید شد. کژار در چارچوپ کمپین آزادی فیزیکی رهبر آپو و حل مسئله‌ی کُرد، خود را مسئول و موظف به انجام مبارزه‌ای رادیکال در شرق کُردستان و ایران می‌داند.
یکی دیگر از موارد مهم مورد بحث در کنگره، تاکید بر ضرروت و لزوم انجام مبارزه‌ی متحد و مشترک زنان و خلق‌ها جهت تضمین پیروزی بود. زنان کُرد در شرق کُردستان با اتحاد خویش می‌توانند به پیشاهنگی موثر و نیرومند برای شکل‌گیری اتحاد در میان تمامی زنان ایران مبدل شوند.  کژار به‌مثابه‌ی سازمانی چتر‌آسا در شرق کُردستان و ایران با تعالی و توسعه‌ی مبارزات خویش، به ایفای نقش پیشاهنگی جهت ایجاد اتحاد میان زنان بلوچ، عرب، گیلک، آذری، فارس و غیره… می‌پردازد. انجام مبارزه‌ای مشترک درچارچوب نظامی مشترک، هدف اصلی کژار خواهد بود.
رژیم تمامیت‌خواه حاکم بر ایران از زندان به‌عنوان ابزار و عرصه‌ای برای درهم‌شکستن اراده و ازبین‌بردن مخالفان و آزادی‌خواهان استفاده می‌کند و مبارزان و آزادی‌خواهان نیز، به‌عنوان عرصه‌ی مقاومت و پیکار به آن می‌نگرند. دو جبهه‌ی مختلف که در بطن و کانون یکدیگر در حال نبردی سخت هستند. رژیم با سیاست و راهکارهای جنگ‌ويژه هرگز قادر به تخریب و شکست اراده‌ی آزادی‌خواهیِ زنان نخواهد شد. کنگره‌ی چهارم کژار تصریح و تاکید کرد که هم‌اکنون با پیشاهنگی زینب‌جلالیان، جوانا سنه (وریشه مرادی)، گلرخ ایرایی، سپیده‌ قلیان و دها مبارز دیگر، زنان مقاوم و مبارز در زندان‌ها به پیشاهنگ راستین نبرد آزادی و دمکراسی‌خواهی مبدل شده‌اند. ما نیز در سطح منطقه‌ای و جهانی، بدون وقفه به فعالیت‌هایمان برای آزادی آن‌ها ادامه خواهیم داد.
بزرگترین  و مهم‌ترین ارزش برای ما، شهدای انقلاب آزادی هستند، صیانت از دستاوردهایشان، پایبندی و جامه‌ی ‌عمل ‌پوشاندن به اهداف و آرزوی آن‌ها، مسئولیت و وظیفه‌‌ای انقلابی برای ماست. کنگره‌ اهمیت و تاثیر سازماندهی و اتحاد هرچه بیشتر میان خانواده‌های شهدا را مورد بحث و بررسی قرار داد و بر لزوم سازماندهی خانواده‌‌های شهدا بر مبنای ارزش و دستاوردهایی انقلاب، جهت تداوم و ماندگاری آن تاکید کرد. بر این مبنا، ما نیز همزمان با اینکه خود را ملزم و موظف به صیانت از دستاوردهایی می‌دانیم که این شهدا برای جامعه به ارمغان آورده‌اند، جهت تحقق اهداف و آرمان‌هایشان مبارزه‌ای موثر را به انجام خواهیم رساند.
علم ژنئولوژی (زن شناسی) نیز در کنگره به تفصیل مورد بحث و بررسی قرارگرفت و چنین بیان شد که؛ انقلاب «زن، زندگی، آزادی» بر پایه‌ی علم زن شناسی به‌وقوع پیوست، راه چاره‌یابی و گذار از تمامی مسائل و مشکلات زنان و جامعه با درک صحیح و پیشبرد ژنئولوژی و عمل به ملزومات آن میسر  می‌شود؛ لذا تصمیم گرفته شد که در مرحله‌ی نوین مبارزه، کمیته‌ی ژنئولوژی به‌منظور آموزش زنان بر مبنای علم زن در آکادمی‌ زن، تمام توان خود را به‌کار بگیرد.
در میانه‌ بحث و گفتگو‌های کنگره تاکید شد که بزرگترین مکانیزم و روش دفاعی، سازماندهی است. در مقابله با هرگونه حمله و هجمه‌ی فرهنگی، ذهنیتی و فیزیکی، دفاع از خویش، شرط اساسی مبارزه است. نظام مردسالار با هدف قراردادن و حمله به زنان، درصدد تخریب و نابودی ارزش‌ و دستاوردهای جامعه‌ است؛ لذا ایجاد نظامی دفاعی، روشنگری و آموزش زنان در مقوله‌ی دفاع از خویش وظیفه‌ی اساسی ه.پ.ژ (نیروهای مدافع زنان)در شرق کُردستان و ایران خواهد بود، این نیرو همچنین موظف است که در شرایط و زمان مناسب، پاسخی درخور به هرگونه تجاوز و حمله به زنان بدهد.
حفظ محیط‌زیست یکی دیگر از موارد اساسی بود که در دستور کار کنگره‌ی چهارم کژار قرار گرفت و به‌صورتی جدی و همه‌جانبه مورد بحث و بررسی قرارگرفت. بر این نکته تاکید شد که تخریب، استثمار و تاراج طبیعت و محیط‌زیست شرق کُردستان و ایران حمله به موجودیت زنان و جامعه است. نیروهای استعمارگر و اشغالگر با تخریب طبیعت، ارزش‌های تاریخی و حیاتی جامعه‌ را نابود می‌کنند؛ لذا با این نگرش و ذهنیت که «صیانت و حفظ محیط‌زیست، صیانت و دفاع از جامعه است» ما خود را ملزم به مبارزه با هرگونه اقدام علیه طبیعت و تخریب آن می‌دانیم.
2024/09/27 09:36:14
Back to Top
HTML Embed Code: