Telegram Web Link
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

7ـ اخلاق
می‌توان اخلاق را بعنوان شكل سیاستی تعریف نمود كه حالت سنت نهادینه‌ی تاریخی را بخود گرفته است. سیاست عموما نقشی خلاق، محافظت‌كننده و تغذیه‌گرِ روزانه را ایفا نموده و اخلاق از طریق نیروی نهادینه و مقرراتی سنت همان خدمت را برای جامعه‌ی موجود انجام می‌دهد. می‌توان اخلاق را همچون حافظه‌ی سیاسی جامعه نیز تفسیر نمود. جوامعی كه از نظر اخلاقی دچار فرسودگی شده‌اند و یا از اخلاق محروم باقی مانده‌اند، جوامعی هستند كه حافظه‌ی سیاسی و بنابراین نیروی سنتی نهادینه و مقرراتی آن‌ها دچار تضعیف گشته و یا از بین رفته است. این نیز برای یك جامعه محروم ماندن از خوددفاعی و دچار شدن به وضعیت باز در برابر هر نوع اعمال حاكمیت‌گرایانه، استثماری و آسیمیلاسیونیست داخلی و خارجی می‌باشد. انگیزه‌ی اساسی نهفته در پس فرسوده نمودن متداوم اخلاق از طرف نظام‌های قدرتی و تشكل‌های دولتی و جایگزین نمودن تحمیل اراده‌ی حقوقی‌شان (شكل اخلاقی فرادستان) بصورت یكجانبه و از بالا بر روی جامعه این است که گشودن درهای آن بر روی مدیریت و استثمار قدرتی بصورت مستمر و ساختاری از طریق ناكارا نمودن خودمدیری و سیاست جامعه را ضروری می‌بینند. جامعه‌ای كه بصورت قوی با اخلاق خویش زندگی می‌كند، به آسانی در مقابل قدرت و استثمار تسلیم نمی‌شود. برای یك جامعه حتی منفی‌ترین، عقب‌مانده‌ترین و ابتدائی‌ترین شكل اخلاق نیز ارزشمندتر از پیشرفته‌ترین حقوق و مدیریت‌های مواضع قدرت و دولت‌ها می‌باشد. در جایی كه جامعه‌ی اخلاقی و سیاسی برقرار باشد، قدرت و حقوق فراتر از اینكه نالازم هستند، بصورت باری درمی‌آیند كه تحمل آن دشوار می‌باشد. یك جامعه به اندازه‌ای كه اخلاقی و سیاسی گردد، به همان میزان نیز دموكراتیك و آزاد و مساوات‌گرا گشته و بنابراین بر روی استثمار قشر ممتاز قدرت و انحصارات سرمایه بسته شده و در مقابل آن‌ها مقاوم گردانده می‌‌شود. كاهش دادن سیاست به سطح دماگوژی از سوی علوم اجتماعی الهام گرفته از لیبرالیسم، بویژه تعریف بصورت ابزار اساسی دماگوژیك احزابِ پروتوتیپ دولت، نه‌تنها یك بدی بزرگ و خیانت به علم تحت نام علم است بلكه ناشی از رسالتِ آن‌ها در خدمت به انحصارات قدرتی و استثماری‌شان از طریق ایفای آگاهانه‌ی نقشی است كه برایشان در نظر گرفته شده.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
سنه: دیدار جمعی از فعالین مدنی و حقوق زنان با ژینا مدرس‌گرجی

در پی صدور احکام سنگین علیه ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان، جمعی از فعالین مدنی و حقوق زنان در سنه با او دیدار کردند.

این دیدار در کتابخانه «ژیرا» که متعلق به خانم مدرس‌گرجی است، صورت گرفته که پیش به بهانه «عدم رعایت قوانین مربوط به حجاب» برای مدت چند روز پلمپ شد.

ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان اهل سنه از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سنه به ریاست قاضی «محمد کرمی» با اتهامات «تشکیل دستە و گروە غیرقانونی با هدف براندازی نظام» به ۱۰ سال حبس تعزیری، «همکاری با گروه‌ها و دول متخاصم» به ۱۰ سال حبس تعزیری و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

درصورت اجرای قانون تعدد جرم، مجازات اشد یکی از اتهامات ذکر شده یعنی ۱۰ سال زندان به همراه تبعید به زندان همدان قابل اجرا است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
از درونِ شبِ تار
می‌شکوفد گُلِ صبح
خنده بر لب،
گُلِ خورشید کُنَد،
جلوه بر کوهِ بلند
نیست تردید
زمستان گذرد...


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
سما (سمانه) عموشاهی، شهروند ساکن اصفهان روز شنبه پنجم خردادماه، توسط نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت شد.

بازداشت سما عموشاهی توسط نیروهای حکومتی روز شنبه پنجم خردادماه ساعت هفت صبح در منزل شخصی خود صورت گرفته است. این شهروند مبتلا به بیماری سرطان تیروئید است و عدم دسترسی به دارو و رسیدگی پزشکی تخصصی افزایش نگرانی در خصوص وضعیت سلامت وی را به همراه داشته است.

سما عموشاهی متولد ۱۳۷۰، پیشتر در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲، به همراه یازده شهروند دیگر به صورت جداگانه توسط نیروهای حکومتی در اصفهان بازداشت شده بود. وی نهایتا در مردادماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان اصفهان آزاد شده بود.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻کەژار لە کۆنگرەکەیدا یەکێک لە ئامانجەکانی خۆی یەکخستنی ژنان لە ئاستی ئێران دیاری کردووە. بەڵام کەژار کە خەباتی لە ناو ئێران قەدەغە کراوە چۆن دەتوانێت ئەو ئامانجە پێک بێنێت؟

رۆژین موکریان چالاک و لێکۆڵەری سیاسی

🆔@kjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻بۆچوونی رۆژین موکریان چالاک و لێکۆڵەری سیاسی، لەبارەی بەڕێوەچوونی کۆنگرەی چوارەمی کەژرار و ئەوەی کە ئەو سیستەمی کەژار تا چ ڕادەیەک پێویستە.

🆔@kjarOfficialChannel
🔻مادران آشتی شرق کوردستان در پیامی ضمن تبریک برگزاری کنگرە چهارم کژار با آرمان‌های مبارزات زنان تجدید میثاق کردند.

در این پیام آمدە است که "باید آواز آزادی زن را سرداد و دیدگاه دموکراتیک و روشنگرانه زن را همچون آلترناتیو ارایه داد. مسئلە زنان، موضوعی مهم و تاریخی است. در این باب کوشیدن در خصوص دو مبحث بسیار مهم است. نخست، آزادی زن بەلحاظ فکر ایدئولوژیک و کسب نیرو؛ یعنی تکامل یافتن زنان بەلحاظ ایدئولوژیک و دوم، سازماندهی زنان بە وسیلە خود زنان."

مادران آشتی شرق کوردستان با ذکر آنکه زنان فقط در صورتی کە راە خود را در این دو مبحث پیش گیرند، می‌توانند در عرصە آزادشدن نیز گامهای مهمی بردارند، تصریح کرده اند که بدون آزادی زنان، آزادی جامعە و انقلاب نیز ناممکن است.

در بخش دیگری از این پیام آمده که "اینک و در این برهە از زمان، با مبارزات بیوقفە زنان، دیگر جنسیتگرایی، دینگرایی و ملیگرایی در مسیر تاریکی و بیمعنا قرار گرفتە و بر مبنای مانیفست "ژن، ژیان، ئازادی" انقلاب زنان در سطح جهانی وارد مرحلەای نوین از مبارزەای رادیکال علیە نظام سرمایەداری جهانی گشتە است."

برگزاری کنگرە جامعە زنان آزاد شرق کوردستان با روحیەی انقلاب "زن، زندگی، آزادی" و در مقطعی کە حملات علیە موجودیت زنان و خلق‌های آزادی‌خواە شدت گرفته است، مادران آشتی شرق کوردستان تبریک عرض کرده و با رفقای پیشاهنگ در کژار اعلام میثاق مجدد کرده‌اند.

در پیام مادران آشتی شرق کوردستان برای پیروزی بر ذهنیتی که زن را از الهه-مادر به بردگی کشانده، او را از جوهر وجودیش خارج ساخته، به شئ تبدیل نموده و آزادی او را گرفته، ابراز امیدواری شده است.

این پیام توضیح می‌دهد "همان ذهنیتی که انسانها را گرگ-انسان گردانده، طبیعت (مادر) را به معنای وحشی تعریف و تخریب کرده است و جهت رسیدن به آمال و اهدافش هر اقدامی را روا شمرده است، نه انسان را انسانیت، نه جامعه را اجتماعی بودن و نه طبیعت، طبیعی بودن مانده است."

مادران آشتی شرق کوردستان نوشتەاند: "با مبارزات برحقمان و با پیشاهنگی کژار، همراە با همگامی تمامی آزادیخواهان در کوردستان، خاورمیانە و تمام جهان، علیە این ذهنیت نظام امپریالیسم و زن‌ستیز جهانی بپاخواستە و بە پیروزی نهایی برسانیم."
🆔@kjarOfficialChannel
چقدر
نقاشی کنیم؟
تنور بکشیم
با کیسه های آرد-
روی خیالِ سفره مان؛
این دستمزد
به خالیِ نان هم!
کفاف-
نمی دهد.

   
#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
کرمان؛ تداوم بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت مریم محمودآبادی

مریم محمودآبادی از فعالین زن اهل شهرستان سیرجان از توابع استان کرمان، بیش از دو هفته است که توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و کماکان سرنوشتش نامعلوم است.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

8ـ حقوق
علی‌رغم تمامی روابط حقوق با حق و عدالت، كاركرد اساسی‌اش این است كه از طریق آن قدرت دولتی را هرچه بیشتر تحكیم نموده و حوزه‌ی اجتماعی را به تدریج محدود نمایند. تبلیغات وسیعی جهت حقوق انجام می‌دهند اما به همین سبب چندان كاركرد اساسی آن روشن گردانده نمی‌شود. از طریق حقوقی كه جایگزین حیاتِ مقرراتی‌ای می‌شود كه استمرار، تغذیه و محافظت جامعه را تأمین می‌نماید، امكان مزبور از دست جامعه گرفته شده و با محروم نمودن جامعه از خودمدیری و سیاست، از طریق حقوق و اراده‌ی قدرت و دولت كه از بالا و بصورت یكجانبه تدارك دیده شده، جامعه در محاصره قرار داده شده و تابع فشار و استثمار طبقاتی می‌شود. به همین جهت اصطلاح حقوق نیز حوزه‌ای است كه حداقل به اندازه‌ی اصطلاح قدرت و سیاست تا حد ممكن برای مبهم باقی ماندن و تحریف مساعد بوده و بیشترین اغتشاش ذهنی در آن انجام می‌شود. همانگونه كه توسعه‌ی فراوان حقوق در یك جامعه بیانگر محرومیت از اخلاق می‌باشد، در عین حال نشان از یك درگیری طبقاتی شدید و به تبع آن وجود استثمار و فشار در آن جامعه نیز می‌باشد. تنظیمات ریز حقوقی، برعكس چیزی كه بسیار ادعا می‌شود نه نیروی حق و نماد عدالت بلكه بازتابی از منافع انحصارات فشار و استثماری‌ای است كه بصورت نظام‌مند رمزگذاری شده‌اند. بویژه به سبب تمایل نامحدود نظام به سود بیشینه است كه حقوق در ابعاد وحشت‌آور در صورت نظام‌مند استثمار كاپیتالیستی توسعه داده شده است. هنگامی كه اصطلاح حق را از منظر تاریخی مورد كاوش قرار می‌دهیم، با انحصار قدرتی روبرو می‌شویم كه خویش را بعنوان خدا‌ـ شاه اعلام نموده است. اصطلاح حق در اینجا هم عمل ارادی و تملك یكجانبه‌ی شاه و هم الوهیت آن را باز می‌گوید. همسان نمودن اصطلاحات حق، خدا و الله و شكل دادن آن‌ها بدین صورت بیانگر واقعیت مذكور می‌باشد.
حقوق را از جنبه‌ای دیگر می‌توان بعنوان اخلاق انحصارات قدرتی و استثماری نیز تفسیر نمود. اخلاق سنتی در هر حوزه‌ای که مواردی به نمایندگی از جامعه باقی مانده‌اند عمل نموده، ولی حقوق جامعه را به حالت حوزه‌ی عمل قاعده‌مند قدرت دولتی‌ای تبدیل می‌نماید كه به تدریج حوزه‌ی جامعه را محدود می‌نماید. درآوردن تقریبا تمامی حوزه‌های حیات و حتی هوا و آب نیز به موضوع حقوق در مدرنیته‌ی كاپیتالیستی ـ كه در آن باید با چراغ بدنبال اخلاق گشت‌ـ مضمون اصطلاح حقوق را ملموس‌تر كرده و درك‌پذیرتر می‌نماید. هنگامی كه اعمال غاصبانه‌ی مدرنیته‌ی كاپیتالیستی‌ای كه با حقوق مشروعیت بخشیده شده‌اند با غصب‌های اجتماعی حكمرانان تمدن‌های قدیمی كه بسیار مورد انتقاد بوده و در واقع بسیار ضعیف می‌باشند مقایسه می‌گردند، می‌بینیم كه اعمال مذكور در ابعادی مرزناشناس می‌باشند.
ارتقا دادن تدریجی حقوق در علوم اجتماعی به مراتب بالاتر، در واقع از نیاز به سرپوش نهادن بر ناحقی تحت نام حق، سرپوش نهادن بر دروغ‌ها تحت نام واقعیت اجتماعی و سرپوش نهادن بر به زنجیركشی حیات تحت نام حیاتِ مقرراتی ناشی می‌گردد. به همین سبب حقوق ابزار اساسی مشروعیت‌بخشی به مدرنیته‌ی كاپیتالیستی می‌باشد. همانگونه كه در پدیده‌ی قدرت دیده شد، چیزی كه در حوزه‌ی حقوق اهمیت دارد این است كه با دیدن بُعد اخلاقی موجود در اینجا ـ علی‌رغم اینكه حقوقی گشته جلوه نماید نیزـ اغتشاش را درك نموده و بتوانیم از طریق این اخلاقی كه در حقوق گنجانده شده، هرچند بصورتی محدود به دفاع از جامعه برخیزیم؛ همانند باز پس گرفتن قوه‌ی مدیریت اجتماعی‌ای كه در قدرت گنجانیده شده، از نقش اخلاقِ گنجانده شده در حقوق در حفظ و تداوم جامعه دست برنداریم.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻رزرین کمانگر مسئول کمیته دیپلماسی کژار و نوژین بریتان عضو مجلس پژاک در یک ویژه‌برنامه به سئوالات آرین تی‌وی در پی برگزاری چهارمین کنگرەی جامعه زنان آزاد شرق کوردستان پاسخ دادند.

بخش‌هایی از این برنامه

🆔@kjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 جومعە ١١ی جۆزەردان (٣١ی مەی)، ٣٣مین ساڵڕۆژی لە دایکبوونی شەهید موحسین نیازی، یەکێک لە شەهیدانی شۆرشی ژن، ژیان، ئازادی ـیه لە شاری دێولان.

ڕۆژی ٢٩ی خەزەڵوەری ساڵی ١٤٠١، موحسین نیازی تەمەن ٢٥ ساڵ کوڕی حەبیبوڵڵا لە کاتی ناڕەزایەتییەکانی شاری دێهگۆلان بە هۆی تەقەی هێزە سەرکوتکەرەکانی ڕێژیمی ئێران پشتی بە سەختی بریندار بووە و بە هۆی سەختی برینەکانی لە نەخۆشخانەی کەوسەری شاری سنە گیانی لەدەست بەختکرد.

ڕێوڕەسمی پرسە و ناشتنی تەرمی موحسین نیازی بە ئامادەبوونی زۆری خەڵک و وتنەوەی دروشمی "شەهید نامران" لە شاری دێهگۆلان بەڕێوەچوو.

🆔@kjarOfficialChannel
انسان ها را باور کن
ابرها را،
باد ها را،
کتاب ها را دوست بدار.
دردِ شاخه ی خشکیده را دریاب
و دردِ ستاره ای را که خاموش می‌شود.
و درد جانوری مجروح را ،
اما بیش از همه
درد انسان ها را دریاب.
بگذار طبیعتِ غنی شادمانت کند
بگذار نور و تاریکی شادیت بخشند
بگذار چهار فصل به وجدت آورند
اما بیش از همه ،

بگذار انسان‌ها شادمانت کنند . . .!

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
زهرا نبی‌زاده بار دیگر توسط ماموران اطلاعات در مهاباد بازداشت شد

روز سه‌شنبه هشتم خرداد ماه، زهرا نبی‌زاده شهروند کُرد اهل مهاباد و از بازداشت‌شدگان در جریان انقلاب "زن، زندگی، آزادی"، بار دیگر بازداشت شد.



زهرا نبی‌زاده، در دی ماه سال ١٤٠١، نیز توسط ماموران جمهوری اسلامی در شهر مهاباد بازداشت شده بود.

تاکنون از اتهامات انتسابی به این شهروند، همچنین شرایط نگهداری و وضعیت سلامت او اطلاعی حاصل نشده است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
بە بۆنەی کۆچی دوایی، دایە حەنیفە نەسیرزادە( دایکی شەهیدی پێشەنگ، هەڤاڵ لەتیفە سەلامەت، ناسراو بە زیلان پەپوولە) سەرەخۆشی خۆمان ئاراستەی هەموو وڵاتپارێزان، دایکانی ئاشتی و بنەماڵەی سەربەرزیان دەکەین
دایە حەنیفە، لە رۆژی هەینی لە رێکەوتی ٣١.٠٥.٢٠٢٤ کۆچی دووایی کرد
رۆحی شاد
🆔@kjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برای تو کوچه رقصیدن/ برای دیگر نترسیدن
برای فردا که میخندیم/ برای بوسیدن
باد به موی ژینا/ گره کفش به سارینا
داد از گردن رومینا/ باید برن اینا
برای سرفه‌ی خوزستان/ برای زخم بلوچستان
شکسته بغض تبریز/ بژی کوردستان
برا…


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
پەیامی سەرەخۆشی دایکانی ئاشتی شاری سنە، بە بۆنەی کۆچی دوایی دایە حەنیفە، دایکی سەربەرزی شەهید زیلان پەپوولە
بەداخێکی زۆر گرانەوە هەواڵی کۆچی دوایی دایە حەنیفە ، دایکی سەربەرزی شەهید شەهید زیلان پەپوولە ناخمانی هەژاند و بەپرۆش بووین
ئێمە وەکوو دایکانی ئاشتی رۆژهەڵات پرسە و سەرەخۆشی خۆمان بۆ کۆچی دوایی ئەو دایکە خۆشەویستە ئاراستەی بنەماڵەی سەربەرزی شەهید زیلان و هەروەها هەموو بنەماڵەی شەهیدان و هەڤاڵانی شاخ و گەلی کورد دەکەین
رۆحی شاد و یادی ئازیزی هەرمان
دایکانی ئاشتی رۆژهەڵاتی کوردستان

🆔@kjarOfficialChannel
پرسە و سەرەخۆشی خۆمان و دایکانەی دیکەش بە بۆنەی کۆچی دوایی دایکی خۆشەویستمان ئاراستەی بنەماڵەی سەربەرزی شەهید زیلان و هەروەها بنەماڵەی سەربەرزی شەهیدان و هەموو هەڤاڵان دەکەین
رۆحی شاد
دایکانی ئاشتی شاری مەهاباد
🆔@kjarOfficialChannel
2024/11/15 18:50:27
Back to Top
HTML Embed Code: