Telegram Web Link
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

6ـ سیاست
اصطلاح سیاست نیز نماد پدیده‌ی اجتماعی‌ای است كه حداقل به اندازه‌ی اصطلاح قدرت درك آن دشوار می‌باشد. «پولیتیكا» كه هم اصطلاح مدیریت و هم قدرت را تداعی می‌نماید، بعنوان واژه دارای ریشه‌ای یونانی بوده و به معنی «مدیریت شهر» می‌باشد. لیكن هنگامی كه از آن به مثابه پدیده‌ی اجتماعی بحث به میان می‌آید، می‌توان آن را همچون توسعه‌ی جامعه و بخشیدن فردباوری به اعضای آن از طریق مدیریت آزادانه تعریف نمود. پدیده‌ی مدیریت را در خویش می‌پروراند اما نمی‌توان آن را به «مدیریت» فروكاست. نه می‌توان آن را با خودمدیری و نه با مدیریت قدرتی همسان دانست. تفسیر سیاست بعنوان حوزه‌ی آزادی جامعه و عرصه‌ی آفرینشی كه در آن توسعه از طریق معنا و اراده بوجود می‌آید، به واقعیت ماهوی آن نزدیك‌تر می‌باشد. حتی می‌توان سیاست را با آزادی همسان دانست. در اینجا جامعه هم از طریق فكر و هم عمل نهاد و هویت خویش را درك نموده و هم توسعه داده و از آن حفاظت می‌نماید. هنگامی كه سیاست بصورت قوه‌ی خودمدیری درمی‌آید، به مثابه سیاست دموكراتیك كسب هویت نموده و در صورتیكه به وضعیت مدیریت قدرتی دچار گردد نیز می‌توان به مثابه انحراف سیاست از واقعیت ماهوی خویش و درافتادن به انكار خویش ارزیابی نمود. حوزه‌ی قدرت، حوزه‌ی نفی سیاست است. بنابراین مدیریت دولتی آنگونه كه لیبرالیسم به اصرار آن را تحمیل می‌نماید، سیاست و مدیریت سیاسی نبوده، بلكه عكس آن به معنی نفی سیاست و جایگزینی یا مدیریت سلیقه‌ای قدرت و یا حكمرانی مقرراتی دولت با آن خواهد بود. حكمرانی دولتی را به هیچ وجه نمی‌توان بعنوان سیاست تعریف نمود؛ نوعی قدرت مقرراتی و یا قدرتی است كه به هنجارها دست یافته است. خود قدرت نیز در هر وضعیتی نفی سیاست می‌باشد.
حوزه‌ای كه در علوم اجتماعی بیشتر از هرچیز اغتشاش اصطلاحی در آن صورت می‌گیرد، حوزه‌ی مناسبات قدرت، مدیریت و سیاست می‌باشد. اصطلاحات آنچنان بصورت مختلط و با تلقی آن بصورت همسان بكار می‌رود كه تمامی سقف علوم اجتماعی به شیوه‌ای زنجیروار به صورت اشتباه تنیده می‌شود. علوم اجتماعی متأثر از ایدئولوژی لیبرال، در این حوزه به یك اغتشاش ذهنی نامحدود خدمت می‌نمایند. بویژه تمامی اعمال نظام‌های حاكمیت‌گرا سیاست عنوان گشته و پس‌مانده‌های سیاسی‌ای كه بر سر پا باقی مانده‌اند نیز نادیده گرفته می‌شوند؛ به شكل مدیریت ابتدائی عشیره‌ای، بومی‌گرایی محدود، فاقد توان تشخیص دوران طولانی مدت و توان نمایندگی منافع ملی اساسی داخلی و خارجی مورد قضاوت واقع می‌گردند. در این موضوع در ابعاد عظیمی اغتشاش ذهنی و آشوب وجود دارد. علی‌رغم اینكه سیاست مدتی طولانی است كه از جامعه بیرون رانده شده و بجایش نمادهای قدرتی همسان با خیانت نشانده شده‌اند، به راحتی دَم از ایجاد یك توسعه‌ی بزرگ سیاسی و رسیدن سیاست به سطحی مدرن و متمدن می‌زنند. در حالیكه این منافع حیاتی جامعه و كامیابی و توسعه‌ی ساختاری و معنایی آن است كه در حوزه‌ی اجتماعی ـ كه در آن سیاست وجود داردـ باید مصداق داشته باشند. جوامعی كه فاقد سیاست بوده و یا دارای سیاستی ضعیف باشند، یا دچار یك قدرت نابودگر و استثماری از خارج و یا معروض فشار و استثمار یك قشر سرآمد قدرتی و طبقه‌ی استثمارگر از درون خواهند شد. بزرگ‌ترین نیكی كه بتوان در حق جامعه‌ای روا داشت اینست كه آن را به سطح جامعه‌ی سیاسی ارتقاء دهیم. مورد بهتر، رساندن آن به یك دموكراسی مستمر و ساختاری است كه در آن سیاست دموكراتیك بصورت بیست و چهار ساعته عمل نماید.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
دایکانی شاری مەریوان سەردانی بنەماڵەی سەربەرزی شەهید رێباز سنە یان کرد، لەم مەراسیمەدا یادی شەهید رێباز بەرز ڕاگرا

🆔@kjarOfficialChannel
من در رویای خود دنیایی را می‌‌بینم که در آن
سیاه یا سفید
ــ از هر نژادی که هستی ــ
از نعمت‌‌های گستره‌‌ی زمین سهم می‌‌برد.
هر انسانی آزاد است
شوربختی از شرم سر به زیر می‌‌افکند
و شادی همچون مرواریدی گران قیمت
نیازهای تمامی ِ بشریت را برمی‌‌آورد.

چنین است دنیای رویای من



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
صدور حکم اخراج سمیه اخترشمار، معلم اهل مریوان


به گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: «در ادامه سرکوبگری حاکمیت و همدستی تام و تمام وزارت آموزش و پرورش، هیات تخلفات کردستان، به استناد گزارش‌های رییس و حراست آموزش و پرورش مریوان، حکم اخراج سمیه اخترشمار، معلم جوان، پرتلاش و خوشنام آموزش و پرورش مریوان را با اتهاماتی چون حضور در تجمعات اعتراضی و حمایت از معلمان زندانی صادر کرده‌است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن ابراز انزجار از فضای امنیتی حاکم بر ساختار آموزش و پرورش و اعلام حمایت بی‌دریغ از سمیه اخترشمار، صدور این حکم و سایر احکام مشابه را محکوم می‌کند».




#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
لە چ ڕەوشێگ و گرنگی وەڕێوەچیێن کۆنگرەی چوارم کژار لە چەس؟

ڕووزەرین کەمانگەر بەرپرس کۆمیتەی دیپلۆماسی کژار


#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خاڵەیلێگ ک پارادایم و باوەر کژار وەگەرد ئنقلاب ژن ژیان ئازادی گرێ دەیدە یەک، لە زوان ڕووزەرین کەمانگەر بەرپرس کۆمیتەی دیپلۆماسی کژار بژنەفیم.



#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
باوەت خوەی پاراستن یانێ چە؟ ئەڕا کژار لە کۆنگرە جەخت لە بان خوەی پاراستن کردیە؟ وژپارێزین تەنیا چەکداریە؟

ڕووزەرین کەمانگەر بەرپرس کۆمیتەی دیپلۆماسی کژار



#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
باوەت ئکۆلۆژی لە کۆنگرەی چوار کژار ڕاوێژ فرەیگ لە سەرێ کریاس، کەمانگەر لە سەر ئی مژارە هۊشێد:

ڕووزەرین کەمانگەر بەرپرس کۆمیتەی دیپلۆماسی کژار



#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
نفسم گرفت از این شهر
در این حصار بشکن
در این حصارجادویی روزگاربشکن

...سر آن ندارد امشب که برآید آفتابی
توخود آفتاب خود باش
زن زندگی آزادی



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گلونی پوششی با بیش از سه هزار سال قدمت

در زبان لُری و کوردی گلونی (Gulwenî) به گونه‌ای از سربند یا روسری چهارگوش که معمولاً از جنس ابریشم با نقش‌های سنتی است گفته می‌شود.
در بخشی از کوردستان به آن هه‌وری (Hewrî ) نیز گفته می‌شود
به گفته عطا حسن پور، باستان‌شناس، «بر اساس بیان مورخانی چون هرودت ریشه سربند آن هم سربند لُری به دوره هخامنشیان و دوره ماد برمی‌گردد.
در دوران پیش از میلاد و پیش از مادها هم زنان و هم مردان دستار یا همان سربند بر سر دارند
در سالنامه‌های آشوریان نیز می‌بینیم که این دستار هم بر سر زنان و هم بر سر مردان وجود دارد و در توصیف اقوام زاگرسی، آشوریان، عیلامی‌ها و مادها از این سربند یاد می‌شود.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
سپیده رشیدی، شهروند بهائی در اهواز بازداشت شد
سپیده رشیدی (درخشان)، شهروند بهائی توسط ماموران اطلاعات سپاه در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بی خبری از سرنوشت خانم رشیدی، منجر به افزایش نگرانی های خانواده وی شده است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel

توقیف تمامی حساب‌های بانکی فروغ شیخ الاسلامی، وکیل دادگستری

دستگاه قضایی در ایران تمامی حساب‌های بانکی فروغ شیخ الاسلامی، وکیل دادگستری، را توقیف کرده است.

بنا بر اطلاعات رسیده ، قاضی اجرای احکام پرونده وکیل فروغ شیخ الاسلامی، به وکیل مدافع او گفته که توقیف حساب‌ها و ممنوع الخروجی موکل او کاملا عامدانه و آگاهانه صورت گرفته است.

وکیل فروغ شیخ الاسلامی شهریور ماه ۱۴۰۲ به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و تشویق مردم به فساد و فحشا، به ۱۰ سال زندان و ۲ سال منع اقامت در مراکز استان‌های ایران محکوم شده بود. این رای بعدتر در مرحله تجدیدنظر به جزای نقدی تبدیل شد.

شعبه اجرای احکام همچنین در پاسخ به تلاش وکیل مدافع فروغ شیخ الاسلامی برای پرداخت جزای نقدی و در نتیجه رفع توقیف حساب‌های بانکی موکل خود، به او اعلام کرده که، هدف از توقیف نه برداشت جزای نقدی صادره از دادگاه، بلکه اعمال فشار برای «پیدا شدن» ایشان است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
بخشان عزیزی در دادگاه انقلاب محاکمه شد
امروز سه شنبه ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، پخشان عزیزی، اهل شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی و متهم سیاسی، محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین، توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شد.



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ای برگ‌های سبز
دست مرا شفا بدهید
تا بوته‌های نور و طراوت را
در غارهای وحشت و خاموشی
به رشد آفتابی خویش
یاری کنم
ای آبهای
روشن
چشم مرا شفا بدهید
تا از سراب‌های فریب‌آور
سرچشمه های روشن پاکی را
جاری کنم


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

7ـ اخلاق
می‌توان اخلاق را بعنوان شكل سیاستی تعریف نمود كه حالت سنت نهادینه‌ی تاریخی را بخود گرفته است. سیاست عموما نقشی خلاق، محافظت‌كننده و تغذیه‌گرِ روزانه را ایفا نموده و اخلاق از طریق نیروی نهادینه و مقرراتی سنت همان خدمت را برای جامعه‌ی موجود انجام می‌دهد. می‌توان اخلاق را همچون حافظه‌ی سیاسی جامعه نیز تفسیر نمود. جوامعی كه از نظر اخلاقی دچار فرسودگی شده‌اند و یا از اخلاق محروم باقی مانده‌اند، جوامعی هستند كه حافظه‌ی سیاسی و بنابراین نیروی سنتی نهادینه و مقرراتی آن‌ها دچار تضعیف گشته و یا از بین رفته است. این نیز برای یك جامعه محروم ماندن از خوددفاعی و دچار شدن به وضعیت باز در برابر هر نوع اعمال حاكمیت‌گرایانه، استثماری و آسیمیلاسیونیست داخلی و خارجی می‌باشد. انگیزه‌ی اساسی نهفته در پس فرسوده نمودن متداوم اخلاق از طرف نظام‌های قدرتی و تشكل‌های دولتی و جایگزین نمودن تحمیل اراده‌ی حقوقی‌شان (شكل اخلاقی فرادستان) بصورت یكجانبه و از بالا بر روی جامعه این است که گشودن درهای آن بر روی مدیریت و استثمار قدرتی بصورت مستمر و ساختاری از طریق ناكارا نمودن خودمدیری و سیاست جامعه را ضروری می‌بینند. جامعه‌ای كه بصورت قوی با اخلاق خویش زندگی می‌كند، به آسانی در مقابل قدرت و استثمار تسلیم نمی‌شود. برای یك جامعه حتی منفی‌ترین، عقب‌مانده‌ترین و ابتدائی‌ترین شكل اخلاق نیز ارزشمندتر از پیشرفته‌ترین حقوق و مدیریت‌های مواضع قدرت و دولت‌ها می‌باشد. در جایی كه جامعه‌ی اخلاقی و سیاسی برقرار باشد، قدرت و حقوق فراتر از اینكه نالازم هستند، بصورت باری درمی‌آیند كه تحمل آن دشوار می‌باشد. یك جامعه به اندازه‌ای كه اخلاقی و سیاسی گردد، به همان میزان نیز دموكراتیك و آزاد و مساوات‌گرا گشته و بنابراین بر روی استثمار قشر ممتاز قدرت و انحصارات سرمایه بسته شده و در مقابل آن‌ها مقاوم گردانده می‌‌شود. كاهش دادن سیاست به سطح دماگوژی از سوی علوم اجتماعی الهام گرفته از لیبرالیسم، بویژه تعریف بصورت ابزار اساسی دماگوژیك احزابِ پروتوتیپ دولت، نه‌تنها یك بدی بزرگ و خیانت به علم تحت نام علم است بلكه ناشی از رسالتِ آن‌ها در خدمت به انحصارات قدرتی و استثماری‌شان از طریق ایفای آگاهانه‌ی نقشی است كه برایشان در نظر گرفته شده.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
سنه: دیدار جمعی از فعالین مدنی و حقوق زنان با ژینا مدرس‌گرجی

در پی صدور احکام سنگین علیه ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان، جمعی از فعالین مدنی و حقوق زنان در سنه با او دیدار کردند.

این دیدار در کتابخانه «ژیرا» که متعلق به خانم مدرس‌گرجی است، صورت گرفته که پیش به بهانه «عدم رعایت قوانین مربوط به حجاب» برای مدت چند روز پلمپ شد.

ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان اهل سنه از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سنه به ریاست قاضی «محمد کرمی» با اتهامات «تشکیل دستە و گروە غیرقانونی با هدف براندازی نظام» به ۱۰ سال حبس تعزیری، «همکاری با گروه‌ها و دول متخاصم» به ۱۰ سال حبس تعزیری و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

درصورت اجرای قانون تعدد جرم، مجازات اشد یکی از اتهامات ذکر شده یعنی ۱۰ سال زندان به همراه تبعید به زندان همدان قابل اجرا است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
از درونِ شبِ تار
می‌شکوفد گُلِ صبح
خنده بر لب،
گُلِ خورشید کُنَد،
جلوه بر کوهِ بلند
نیست تردید
زمستان گذرد...


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
سما (سمانه) عموشاهی، شهروند ساکن اصفهان روز شنبه پنجم خردادماه، توسط نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت شد.

بازداشت سما عموشاهی توسط نیروهای حکومتی روز شنبه پنجم خردادماه ساعت هفت صبح در منزل شخصی خود صورت گرفته است. این شهروند مبتلا به بیماری سرطان تیروئید است و عدم دسترسی به دارو و رسیدگی پزشکی تخصصی افزایش نگرانی در خصوص وضعیت سلامت وی را به همراه داشته است.

سما عموشاهی متولد ۱۳۷۰، پیشتر در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲، به همراه یازده شهروند دیگر به صورت جداگانه توسط نیروهای حکومتی در اصفهان بازداشت شده بود. وی نهایتا در مردادماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان اصفهان آزاد شده بود.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
2024/11/15 11:27:52
Back to Top
HTML Embed Code: