Telegram Web Link
زنانی که شما کشتید! اما ما شهرهایمان را به چهره زیبایشان نقاشی می‌کنیم ...




#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان
اتوپياي بنيادين معتقدان به لزوم ايجاد نژادي خالص اين است كه در صورت لزوم تمامي آناطولي (كردستان نيز در اين چارچوب است) را مجددا فتح كرده و يك دولت‌ـ ملت ترك متكي بر بنياني اتنيكي را تأسيس نمايند. چالش‌شان با منسوبان به فرهنگ‌هاي متفاوت اقليت و طرفداران اسرائيل…
ايفاي نقشي مهم از طرف فرهنگ اسلامي در هويت فرهنگي كردها نيز در اين امر مؤثر واقع شده است. مؤثر بودن تمايلات طريقت‌گرا در جامعه‌ي كرد از صدها سال بدينسو، گزينه‌ي فاشيستي سبز ترك را به حالت استدلالي كاربردي‌تر درمي‌آورد. نمايندگان هر دو جناح فاشيستي در درون ارتش و احزاب سياسي (و بويژه حزب جمهوري‌خواه خلق و حزب جنبش ملي‌گرا) با اين جابجايي قدرت در درون شديدا مخالفت ورزيدند. از سال 2001 تا 2007 دست به آزمودن چهار كودتا زدند، اما محروم بودن‌شان از پشتيباني ايالات متحده و اتحاديه‌ي اروپا امكان موفقيت را به آنان نداد. همچنين طرفداري افراطي AKP از سرمايه‌ي مالي جهاني، سبب شد تا همچون يگانه گزينه و حتي بعنوان قدرت يك حزبي باقي مانده و اين جايگاهش تحكيم شود. به قدرت رسيدن AKP بيانگر دوران هژمونيك نوين در حكومت مي‌باشد. هژموني هشتاد ساله‌ي ترك‌هاي سفيدِ جمهوري، جايش را آهسته آهسته و به شكلي پُردرد براي فاشيسم سبز ترك رها نمود كه بصورت گرايش اسلاميِ ميانه‌رو به ميدان مي‌آمدند. بدون شك اين وضعيت بدان معني نيست كه حكومت را تماما به تصرف خويش درآوردند اما وارد آن مسير گشته‌اند. به جاي فاشيسم سفيد ترك با مركزيت آنكارا، فاشيسم سبز ترك با مركزيت قونيه‌ـ قيصريه آهسته آهسته اما با گام‌هايي مطمئن در مسير قرار گرفتن بر اريكه‌ي نيروي جديد هژمونيك جمهوري مي‌باشد. از هم‌اكنون بصورت آشكار برنامه‌ريزي شده كه تا سال 2023 كه صدمين سالگرد جمهوري خواهد بود، در قدرت باقي بمانند.
در اين دوران نوين هژمونيك، هويت تركي خصوصيت دولت‌ـ ملت‌گراي خويش را به همان شكل حفظ كرده و در كنار آن از طريق ابزارهاي ايدئولوژيك اسلام سني آن را هرچه بيشتر تحكيم خواهند بخشيد. كردها معضل اصلي هويت را همچنان خواهند داشت. پيمان بستن يك جناح ارتش با نيروي هژمونيك جديد، از اعتقادش به ايفاي نقشي مهم از طرف ابزارهاي ايدئولوژيك اسلامي در سركوب هويت كردي و پاكسازي آن ناشي مي‌شود. به سطح صفر رسيدن هر دو ابزار ايدئولوژيك فاشيستي ديگر، جهت متقاعد نمودن فرماندهان نوين ارتش در اين مسئله مؤثر واقع افتاده است. همچنان كه فرماندهان دوره‌ي كودتاي 12 سپتامبر نيز تمايلي مشابه داشته و پيوندهاي ارگانيك آن‌ها با همديگر آشكار شده بود. يك مسئله‌ي مهم ديگر رابطه‌ي نيروي جديد هژمونيك با سرمايه‌ي يهودي و نسخه‌هاي ايدئولوژيك آن بود. ساختار اسلامِ ميانه‌روي نيروي هژمونيك جديد و رابطه‌اش با نيروها و قدرت‌هاي اسلامي مشابه بصورت ناگزير راهگشاي چالش با صهيونيسم اسرائيل (ملي‌گرايي غيرمنعطف) گرديد، اما اين وضعيت نشانگر آن نيست كه AKP با سرمايه‌ي يهودي و ساير ابزارهاي ايدئولوژيك آن پيوندي ندارد. برعكس آن، داراي محكم‌ترين پيوندها با جناح كيهاني‌گراـ جهاني‌گرايِ غير صهيونيستِ سرمايه‌ي يهودي و ايدئولوژي جهاني‌گراي «كاراييمِ» يهودي بوده؛ به عبارت صحيح‌تر اين جناح به شكلي قوي‌تر جايگزين جناح صهيونيست شده است. AKP بسيار بيشتر از اينكه يك حزب ترك‌هاي سفيد و نژادپرست باشد، همچون نماينده و شعبه‌ي سرمايه‌ي جهاني‌گراي يهودي و ابزار ايدئولوژيك آن در آناطولي و جمهوري تركيه مي‌باشد.
نبايد فراموش كرد كه اين سرمايه‌ي بنيادين يهودي و ابزار ايدئولوژيك آن از چهار صد سال اخير بدينسو در صدر نيروهاي اساسي است كه هژموني جهاني مدرنيته‌ي كاپيتاليستي را توسعه داده و مديريت مي‌نمايد. جناح مذكور نقشي تعيين‌كننده در تشكيل صدها قدرت دولتي و انحصار سرمايه و بنابراين در روي دادن درگيري‌ها و جنگ‌ها دارد. خردمندانه نخواهد بود اگر فرض كنيم نيرويي كه اين همه در هژموني جهاني مدرنيته‌ي كاپيتاليستي از نظر ايدئولوژيك و اقتصادي مؤثر واقع افتاده، در تشكيل قدرت و تأسيس مدرنيته در سرزميني كه براي خويش بصورت استراتژيك‌ترين منطقه محسوب مي‌نمايد، يعني در آناطولي و مزوبوتاميا بي‌تأثير باقي خواهد ماند. همانگونه كه در سال‌هاي تأسيس جمهوري، يك دولت‌ـ ملت لائيك‌ـ ملي‌گرا (پروتو اسرائيل؛ يك ساختار قدرت فروبسته‌يِ منزوي شده از منطقه و مخالف با هژموني‌گرايي شوروي) برساخته و آن را مناسب‌ترين مدل مدرنيته با منافعش شمرده باشد، در سال‌هاي دوران 2000 نيز بر پايه‌ي اهدافي مشابه اما از طريق ابزارهاي عكس آن (دولت‌ـ ملت ترك‌گرا ـ سنيِ مجددا ساماندهي شده؛ مرزهاي باز شده بر روي خارج؛ جمهوري تركيه‌اي كه بيشتر در منطقه دخالت نموده و با سرمايه‌ي جهاني يكي گشته) دست به ساماندهي نيروي هژمونيك زد. مهم‌ترين موردي كه بايد درك شود اين است كه نيروي هژمونيك جهاني در تأسيس اين هژموني جديد، نقشي تعيين‌كننده بازي مي‌نمايد.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان pinned «ايفاي نقشي مهم از طرف فرهنگ اسلامي در هويت فرهنگي كردها نيز در اين امر مؤثر واقع شده است. مؤثر بودن تمايلات طريقت‌گرا در جامعه‌ي كرد از صدها سال بدينسو، گزينه‌ي فاشيستي سبز ترك را به حالت استدلالي كاربردي‌تر درمي‌آورد. نمايندگان هر دو جناح فاشيستي در درون…»
نامه ۱۱ زندانی سیاسی زن از اوین

مرئی کردن آپارتاید جنسیتی می‌تواند در مسیر مبارزه علیه تبعیض و ستم راهگشا باشد هشت مارس که یادآور تاریخ مبارزاتی زنان در بیش از صد سال گذشته است، روز همبستگی جهانی در راه تحقق برابری میان زنان و مردان و مبارزه علیه تمام اشکال ستم، استثمار و تبعیض حقوقی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است و این آرمان و همبستگی در تمام جهان و مختص سرزمین خاصی نیست. هشت مارس از اینرو فرصتی برای یادآوری و گرامیداشت مبارزات پیشین و آگاهی‌بخشی ودستیابی به راه‌حلی جمعی است. بعد از جنبش “زن، زندگی، آزادی” فضای هشت مارس رنگ و بوی دیگری به خود گرفته‌است و هر روز در جامعه به ویژه در میان نوجوانان و جوانان جاری است. به طور اخص جنبش سال گذشته نشان داد که در کنار حجاب اجباری، به عنوان تلاقی‌گاه حذف زنان از حوزه عمومی و سپهر اقتصادی، سیاست و انکار حق آدمی بر بدن خویش، مبارزات تاریخی زنان دغدغه خیل عظیم مردم ایران است. چراکه این مبارزه در کنار اعتراض به حجاب اجباری انگشت اتهام خود را به سوی به تمام تبعیض‌ها وستم‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، اتنیکی و مذهبی که از سوی حاکمیت اعمال می‌شود، می‌گیرد. مجموعه قوانین و اعمال ضد زن، چنان ابعاد پیدا و پنهان و چنان سرشت نظامندی دارد که در تار و پود جامعه کنونی در هم تنیده شده است و در خاورمیانه به ویژه در ایران و افغانستان، در زیر سایه حاکمیت‌های به شدت سرکوبگر و ارتجاعی شکل ویژه‌ای به خود گرفته است. بخشی از توصیف و تبیین این وضعیت ویژه علیه زنان و دیگر اقلیت‌های جنسی و جنسیتی درگرو تشریح و تبیین مفهوم آپارتاید جنسیتی است. این مفهوم از نهادینه بودن سلطه گروهی بر گروه دیگر و همزمان اعمال تبعیض شدید و نظامند از سوی قانون و حاکمیت بر زنان و اقلیت‌های جنسی و جنسیتی سخن می‌گوید و کلیت رژیم‌های ارتجاعی حاکم بر آن‌ها را به تصویر می‌کشد. از این رو مرئی کردن آپارتاید جنسیتی می‌تواند در مسیر مبارزه علیه تبعیض و ستم راهگشا باشد. اما به این موضوع آگاهیم که تا دستیابی به آزادی، رهائی و برابری راه درازی در پیش است. با همبستگی، روشنگری، آگاهی و تشخیصِ هم‌سرنوشتی می‌توانیم به پیروزی در این نبرد تاریخی امیدوار باشیم. زنده باد هشت مارس روز جهانی زنان. نسیم سلطان‌بیگی، آنیشا اسداللهی، مهوش ثابت، نرگس محمدی، سپیده قلیان، ویدا ربانی، گلرخ ایرائی، جوانا سنه، پخشان عزیزی، فریبا کمال‌آبادی، محبوبه رضائی
زندان اوین، اسفند ۱۴۰۲

 


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
نامەی ١١ ژنە زیندانیی سیاسیی بەندکراو لە زیندانی ئێڤین

١١ ژنە زیندانیی سیاسی بەندکراو لە زیندانی ئێڤینی تاران نامەیەکی هاوبەشیان بە بۆنەی ٨ی مارس ڕۆژی جیهانی ژنان بڵاو کردەوە.

ئەم زیندانییە سیاسیانە لە نامەکەیاندا کە لاپەڕەی زیندانیی سیاسیی گولڕوخ ئیرایی لەسەر پلاتفۆرمی ئیکس (توییتەری جاران) بڵاوی کردۆتەوە، لە یادی ٨ی مارس ڕۆژی جیهانی ژناندا نووسیویانە: "دەرخستنی ئاپارتایدی جێندەری دەتوانێت ڕێگەیەک بێت بۆ بەرەنگاربوونەوەی جیاکاری و ستەمکاری".

لە نامەکەدا کە هەریەک لە زیندانیانی سیاسیی کورد وریشە مورادی (جوانا سنە)، پەخشان عەزیزی لەگەڵ نێرگز محەمەد، گوڵروخ ئیریایی، سپیدە قولیان و شەش ژنە زیندانیی سیاسیی دیکە واژۆیان کردووە تەئکید کراوەتەوە کە ژنان "بە هاوپشتی، ڕۆشنگەری و هۆشیاری و داننان بە چارەنووسی هاوبەش"، دەتوانن لە شەڕی مێژوویی لەدژی ستەم و جیاکاری سەرکەون.

بۆ خوێندنەوەی دەقی نامەکە کلیک لەسەر ئەم لینکەی خوارەوە بکەن:

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ڕۆژی ٢١/٣ پێکەوە لە قەندیل نەورۆز پیرۆز دەکەین، ئێوەش دەتوانن لە ڕێگەی کورتە ڤیدیۆیەکانتانەوە پەیامی پیرۆزبایی و هاندانی گەل بۆ بەژداریی لە نەورۆزی قەندیل دەرببڕن ..
پەیامەکانتان بۆ ئەم ژمارە تەلەفونەوە بنێرن :

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان
🆔 @KjarOfficialChannel
به مناسبت ۸ مارس با برگزاری زنان کشگر که کژار برلین نیز به عنوان سخنران در ان شرکت کرده و از مبارزه و مقاومت دهقانان در روژهلات و زنان کورد چه در روژهلات و چه در بخشهای دیگر کوردستان صحبت کرده است.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
 
اگر !
  به سَنگْ فَرشِ هر پیاده رو
                       گوش بِسپارید
  پِچْ پِچِ مُبارزانی را
                    حکایت می کند که ،
  دَقایقی کوتاه یا طولانی
                عابران اَش بوده اَند
بی تَردید آنان :
          به کوچه ای حَوالیِ چراغ
                         و درخت
            دلْ باخته بودند
شاید آنان :
     از قابِ عَکسی قَدیمی بر طاقچه
                       چَندینْ خاطره داشته اَند
... ای کاش
       می توانستیم
              فقط باری دیگر ،
     حماسه را در لالاییِ مادرانِ مان
                                    احساس کنیم
 




📚 #پابلو_نرودا

#ترجمه_امید_آدینه

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
2024/09/28 21:26:48
Back to Top
HTML Embed Code: