Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هیأت‌های عزاداری و ابتکار در حرکات موزون!

این ویدئو از مراسم یکی از هیئت‌های عزاداری محرم ۱۴۰۳ که گفته می‌شود مربوط به دزفول است در رسانه‌های اجتماعی پخش شده است.

@KayhanLondonChannel
‌یک زندانی بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اتهام قتل یک بسیجی اعدام شد

به گزارش «حال وش»، سحرگاه امروز پنجشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۳، حکم اعدام یک زندانی بلوچ به اتهام قتل یک بسیجی اجرا شد.

ادریس جمشیدزهی حدود ۴۵ سال سن و پنج فرزند داشت. او اهل و ساکن روستای تیغ آپ از توابع ایرانشهر بود.

به گفته منابع «حال وش»، «ادریس در سال ۱۳۹۶ به اتهام قتل یک فرمانده بسیجی بومی و از دوستان قاسم سلیمانی با نام سید عبدالکریم سجادی در ایرانشهر بازداشت شده و در دادگاه انقلاب شعبه دو کیفری زاهدان به اعدام محکوم شد».
به گفته‌ی این منابع، او در روستای خود به کشاورزی مشغول بوده و پس از بازداشت تحت شکنجه وادار به اعترافات اجباری شده بود ولی هر بار در دادگاه اتهامات علیه خود را رد کرد.

«حال وش» می‌نویسد، سید عبدالکریم سجادی یکی از عوامل بومی بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه بزمان و ایرانشهر بود که اقدام به عضوگیری از جوانان بلوچ برای رفتن به جنگ سوریه تحت عنوان «مدافعان حرم» می‌کرد. وی در فرودین ۱۳۹۶ مقابل منزلش واقع در خیابان «طالقانی» ایرانشهر با اصابت گلوله کشته شد.

@KayhanLondonChannel
سریلانکا «۵۵ میلیون دلار» از بدهی نفتی خود به ایران را با چای تسویه کرد!

منابع خبری چهارشنبه ۲۷ تیرماه گزارش دادند سریلانکا از پرداخت بخش دیگری از بدهی خود به ایران بابت واردات نفت خام، از طریق صادرات چای خبر داد.
رئیس هیئت مدیره چای سریلانکا رقم بازپرداختی به ایران را ۵۵ میلیون دلار عنوان کرده است.
این رقم بخشی از بدهی ۲۵۱ میلیون دلاری سریلانکا بابت واردات نفت از ایران است که اسفند پارسال نیز ۲۰ میلیون دلار آن در قالب صادرات چای، تسویه شده بود.
در همین ارتباط خبرگزاری «تسنیم» می‌نویسد وزارت کشاورزی سریلانکا این تبادل را در راستای امضای تفاهم‌نامه‌ای بین دولت‌های دو کشور عنوان کرده که بر اساس بیانیه این وزارتخانه، با «شیوه‌ای خلاقانه» پرداخت بدهی سریلانکا به ایران را  ممکن  کرده است!

@KayhanLondonChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اهالی خمس از توابع شهرستان خلخال به تخریب محیط زیست خود اعتراض می‌کنند

این ویدئو در ارتباط با اهالی دهکده گردشگری خمس از توابع شهرستان خلخال واقع در استان اردبیل منتشر شده که به صورت زنجیره انسانی نسبت به تخریب محیط زیست و نابودی مراتع منطقه‌شان اعتراض می‌کنند.

@KayhanLondonChannel
در ایران دهه چهل خورشیدی با «بیلبورد» سینمای آن دوران!

@KayhanLondonChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آدامس «خروس‌نشان» اسپانسر تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی آرژانتین ۱۹۷۸

گفتنی است ایران تنها کشور آسیایی بود که پرچم ملی آن بر توپ فوتبال این بازی‌ها نقش بسته بود.
همچنین گفتنی است در این تبلیغ آدامس خروس‌نشان فوتبالیستی هم دیده می شود که از آن افتخار به دامان جمهوری اسلامی سقوط کرده است.

@KayhanLondonChannel
از پروژه ۲۰۲۵ چه می‌دانیم؟ دستورکار محافظه‌کاران و نئوکان‌ها برای آینده آمریکا

[دیدگاه / بهرام فرخی کارشناس علوم سیاسی و مسائل بین‌الملل]

- در حالی که جو بایدن با سن بالا و بیماری‌های متعدد و فشار روزافزون سران حزب دموکرات و از همه مهمتر «چهار سال حکومت بی‌ثمر» ،بدون دستاورد مهمی‌، خود را به عنوان مدافع دموکراسی و حقوق شهروندی معرفی می‌کند، دونالد ترامپ با انتقاد شدید از سیاست‌های بایدن، این دوران را به عنوان علت اصلی افول آمریکا معرفی می‌کند. او برای بازگرداندن رفاه و عظمت به آمریکا، کماکان «بدون نام بردن و حمایت ضمنی» از طرحی به نام «پروژه ۲۰۲۵» رونمایی کرده است.

- «پروژه ۲۰۲۵» به عنوان یک نقشه راه برای محافظه‌کاران، نقش مهمی‌ در این مسیر ایفا می‌کند و باید دید که آیا این طرح می‌تواند حمایت کافی را برای اجرای خود جلب کند یا نه.
https://kayhan.london/1403/04/29/354322/
آتش‌سوزی در بیمارستان «شریعتی» تهران؛ عدم رعایت نکات ایمنی بار دیگر حادثه آفرید

- محل حادثه اتاق مخابرات بیمارستان در طبقه همکف بود که بطور کامل شعله‌ور و باعث شد تا از طریق دایک‌ها دود زیادی به طبقات پایین سرایت کند.

- سخنگوی سازمان آتش‌نشانی گفته که این مرکز پیش از این چندین بار مورد بازرسی ایمنی قرار گرفته و موارد نقص ایمنی به مدیران آن اطلاع داده شده بود که متاسفانه توجه چندانی به آن نشده بود.

- بیمارستان «شریعتی» تهران چندمین بیمارستان و مرکز درمانی در کشور است که طی سال‌های گذشته به دلیل عدم رعایت نکات و استانداردهای ایمنی دچار آتش‌سوزی شده و خسارت‌های مالی و جانی به بار آورده است.
https://kayhan.london/1403/04/29/354339/
گزارش رویترز درباره یک واقعیت قدیمی و آشکار: «مهندسی انتخابات» توسط علی خامنه‌ای از هراس «مشارکت ۱۳درصدی» اینبار به نفع پزشکیان «مورداعتماد»!

- خبرگزاری رویترز در گزارشی که ۱۸ ژوئیه (۲۸ تیرماه) ۱۴۰۳ منتشر شد به نقل از پنج «منبع آگاه» نوشت که رسیدن مسعود پزشکیان به ریاست جمهوری با «دستکاری مستقیم علی خامنه‌ای» در روند انتخابات حاصل شده زیرا رهبر جمهوری اسلامی معتقد است پزشکیان هیچ چالشی برای نظام ایجاد نمی‌کند.

-در این گزارش آمده، «مقامات اطلاعاتی» جمهوری اسلامی پیش از برگزاری انتخابات زودهنگام به علی خامنه‌ای اطلاع دادند که «اکثر ایرانیان که به دلیل مشکلات اقتصادی و سرکوب آزادی‌های اجتماعی خشمگین هستند، قصد تحریم انتخابات را دارند بنابراین مشارکت تنها حدود ۱۳ درصد خواهد بود».

-به گفته پنج نفری که بطور دقیق در جریان برنامه و اهداف رهبر جمهوری اسلامی در جلسات بودند: «هدف خامنه‌ای، حفظ جمهوری اسلامی در میان نارضایتی‌های داخلی و افزایش تنش‌ها با غرب و اسرائیل بر سر غزه بود، که با دخالت متحدان تهران، حزب‌الله در لبنان و حوثی‌ها در یمن، تشدید شده است».

-رویترز در بخش دیگری از این گزارش می‌نویسد، انتظار نمی‌رود پزشکیان تغییر عمده‌ای در سیاست هسته‌ای یا خارجی ایران، یا حمایت از شبه‌نظامیان در منطقه ایجاد کند، اما او از نزدیک در انتخاب جانشین خامنه‌ای که به مسائل مهم دولتی مربوط است، مشارکت خواهد داشت.

- رویترز می‌نویسد، انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری چهاردهم در ایران در حالی برگزار شد که با وجود تلاش حکومت برای بالا بردن میزان مشارکت، بیش از پنجاه درصد جامعه در انتخابات شرکت نکردند. در دور اول حدود چهل درصد و در دور دوم کمی کمتر از پنجاه درصد در انتخابات شرکت کردند. تکرار آمار جمهوری اسلامی توسط گزارشگر رویترز در حالیست که بر اساس شواهد عینی، بیش از ۸۰ درصد در نمایش انتخابات تیرماه شرکت نکردند و بر اساس همین گزارش نیز هراس خامنه‌ای از مشارکت ۱۳درصدی بوده است!
https://kayhan.london/1403/04/29/354325/
اختلال جهانی در شبکه فناوری اطلاعات؛ فعالیت چندین بانک، فرودگاه و مؤسسات بین‌المللی متوقف شد

-منابع بین‌المللی گزارش می‌دهند بر اثر قطع گسترده شبکه فناوری اطلاعات که از ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیرماه) آغاز شد، فعالیت تعداد زیادی از مؤسسات جهانی، بانک‌ها، فرودگاه‌ها و خطوط هوایی، رسانه‌های بین‌المللی و کسب و کارهای اینترنتی دچار اختلال شده است.

-بنا بر آخرین خبرها، خطوط هوایی یونایتد در آمریکا پرواز خود را متوقف کرده و فعالیت بورس لندن قطع شده است و بانک‌های اروپایی خدمات‌رسانی به مشتریان خود را متوقف کرده‌اند.

- شبکه بی‌بی‌سی بین‌المللی اعلام کرد «علت این اختلال نامشخص است، اما بسیاری از افراد آسیب‌دیده آن را به سیستم‌های عامل مایکروسافت مرتبط می‌دانند».

- سخنگوی وزارت کشور استرالیا گفت که به نظر می‌رسد این اختلال مربوط به یک مشکل در شرکت جهانی امنیت سایبری Crowdstrike باشد و سازمان دیده‌بان امنیت سایبری این کشور گفت که هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان از حمله سایبری داشته باشد.
https://kayhan.london/1403/04/29/354355/
یک کشته و چند زخمی در حمله حوثی‌ها به تل‌آویو با «پهپاد ساخت جمهوری اسلامی»

-وقوع یک انفجار شدید بامداد جمعه ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیر) در شهر تل‌آویو دست‌کم یک کشته و چندین مجروج برجای گذاشت. این نخستین بار است که پهپاد حوثی‌ها از یمن به تل‌آویو رسیده و پس از اصابت به زمین خسارات جانی و مالی وارد کرده است.

-بر اساس گزارش‌های اولیه یک پهپاد انتحاری به ساختمانی مسکونی حوالی کنسولگری آمریکا اصابت کرد. چند ساختمان مجاور محل اصابت پهپاد نیز آسیب دیدند. منابع خبری گزارش دادند پهپاد شناسایی شد اما به دلیل «خطای انسانی» منهدم نشده بود.

-دانیل هاگاری سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل گفته پهپادی که حوثی‌های یمن در حمله اخیر به تل‌آویو استفاده کردند پهپاد ایرانی «صمد-۳» بود که برای پرواز از یمن به اسرائیل ارتقا یافته بود. این مقام نظامی اسرائیل توضیح داد ارتش در حال بررسی این موضوع است. وی این حملات را واکنش به حذف موفق محمد ضیف مرد شماره دو حماس دانست

-یحیی سریع سخنگوی نظامی شبه‌نظامیان حوثی رسماً اعلام کرد در یک «عملیات منحصر به فرد» با پهپاد «یافا» تل‌آویو را هدف قرار داده‌اند.

-در بیانیه‌ای که حوثی‌ها منتشر کردند آمده «این عملیات با پهپاد جدید به نام یافا انجام شد که قادر است از سامانه‌های رهگیری دشمن عبور کند بطوری که رادارها قادر به شناسایی آن نیستند و این عملیات با موفقیت به اهداف خود دست یافت.»
https://kayhan.london/1403/04/29/354370/
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی: ارتباط مستقیم محدودیت در فضای مجازی با خشم انباشته شهروندان

- مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نوشته تداخل وظایف تصمیم‌گیران و تعدد یا تصدی‌گری بی‌ضابطه نهادهای تصمیم‌گیر می‌تواند منشاء بخشی از نابسامانی‌های فضای مجازی باشد.

- این گزارش افزوده با افزایش حضور مردم در فضای مجازی، فهم مشترک میان مردم نیز بیشتر می‌شود که در نهایت، پایداری اجتماعی را بالا می‌برد.

- در بخش دیگری از این گزارش آمده پژوهش‌های مختلف بین‌المللی تأیید می‌کند که با محدودیت یا اشکال در دسترسی به فضای مجازی، میزان خشم کاربر بیشتر می‌شود.
https://kayhan.london/1403/04/29/354368/
۳۰ سال از انفجار «آمیا» توسط جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان گذشت

در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ برابر با ۲۷ تیر ۱۳۷۳ انفجار مهیبی در «مرکز همیاری یهودیان» در شهر بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین روی داد که در آن ۸۵ شهروند آرژانتینی یهودی کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.
جنایتی که دست جمهوری اسلامی در آن آشکار بود و در تحقیقات نیز برخی سران رژيم به عنوان آمران آن معرفی شدند.
سال‌ها بعد با پیگیری دادستانی آرژانتین حکم جلب ۹ تن از مقامات جمهوری اسلامی و وابستگان آن را توسط پلیس بین‌الملل صادر کرد:
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری اسلامی
علی اکبر ولایتی وزیر خارجه و معتمد خامنه‌ای
علی فلاحیان وزیر اطلاعات
محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
احمدرضا اصغری دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در آرژانتین
احمد وحیدی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و وزیر کشور کنونی رژیم
محسن ربانی رایزن فرهنگی سفارت رژیم در آرژانتین
عماد مغنیه رئيس ستاد عملیات ویژه حزب‌الله

@KayhanLondonChannel
Kayhan.London.Channel کیهان لندن
۳۰ سال از انفجار «آمیا» توسط جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان گذشت در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ برابر با ۲۷ تیر ۱۳۷۳ انفجار مهیبی در «مرکز همیاری یهودیان» در شهر بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین روی داد که در آن ۸۵ شهروند آرژانتینی یهودی کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. جنایتی…
۳۰ سال از انفجار «آمیا» توسط جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان گذشت

در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ برابر با ۲۷ تیر ۱۳۷۳ انفجار مهیبی در «مرکز همیاری یهودیان» در شهر بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین روی داد که در آن ۸۵ شهروند آرژانتینی یهودی کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.
جنایتی که دست جمهوری اسلامی در آن آشکار بود و در تحقیقات نیز برخی سران رژيم به عنوان آمران آن معرفی شدند.
سال‌ها بعد با پیگیری دادستانی آرژانتین حکم جلب ۹ تن از مقامات جمهوری اسلامی و وابستگان آن را توسط پلیس بین‌الملل صادر کرد:
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری اسلامی
علی اکبر ولایتی وزیر خارجه و معتمد خامنه‌ای
علی فلاحیان وزیر اطلاعات
محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
احمدرضا اصغری دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در آرژانتین
احمد وحیدی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و وزیر کشور کنونی رژیم
محسن ربانی رایزن فرهنگی سفارت رژیم در آرژانتین
عماد مغنیه رئيس ستاد عملیات ویژه حزب‌الله

اما مقامات سیاسی ارشد آرژانتین با رشوه و تطمیع و تهدید از سوی جمهوری اسلامی، با رژیم به مماشات و معامله پرداختند.

در این پرونده روزنامه‌نگاران افشاگر یا از آرژانتین فرار کردند یا با تهدید و پیگرد روبرو شدند.
آلبرتو نیسمان دادستانی که بعدها این قضیه را پیگیری می‌کرد، در حالی که قرار بود ساعاتی بعد گزارش خود را به پارلمان آن کشور ارائه کند، در ۲۸ دی ۱۳۹۳ یک سال پس از روی کار آمدن دولت نخست حسن روحانی و تیم محمدجواد ظریف برای معامله با غرب، در آپارتمان خود در پایتخت آرژانتین با شلیک چند گلوله به قتل رسید.
پرونده‌ی جنایت آمیا و دیگر جنایت‌های مربوط به آن مانند دیگر تبهکاری‌های جمهوری اسلامی همچنان باز است.

شاهزاده رضا پهلوی ۱۸ ژوئيه ۲۰۲۴ به مناسبت سی‌امین سالگرد این جنایت فجیع در رسانه‌های اجتماعی خود یادآوری کرده است:

«آمران و طراحان بمب‌گذاری آمیا همان‌ جنایتکارانی هستند که مردم ایران را در ۴۵سال گذشته سرکوب، و خاورمیانه را درگیر جنگ و بحران کرده‌اند. در سی‌امین سالروز، به یاد قربانیان این حمله تروریستی هستم و تلاش‌های رییس ‌جمهور میلِی برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی را تحسین می‌کنم.»

@KayhanLondonChannel
کیهان هفته شماره ۴۷۱ از انتشارات آنلاین کیهان لندن منتشر شد.

ورق بزنید:
https://kayhan.london/fa/newspaper-online/No.471/

دانلود کنید:
https://kayhan.london/fa/newspaper-online/No.471/files/download/KayhanLondon-No.471.pdf

کیهان لندن از چهل سال پیش صدای حقوق مردم ایران است.

برای کیهان شما، کیهان لندن، رویدادها فقط «خبر» نیستند بلکه واقعیات گاه فجیعی هستند که میبایست با تغییر وضعیت موجود، تغییرشان داد. نخستین گام هر تغییر، روشنگری و آگاهیست!

کیهان شما کیهان لندن

https://kayhan.london/

کیهانِ خودتان را در رسانه‌های اجتماعی دنبال کرده و به دیگران معرفی و توصیه کنید:

اینستاگرام
https://www.instagram.com/kayhanlondon

تلگرام
https://www.tg-me.com/KayhanLondonChannel

فیسبوک
https://www.facebook.com/kayhanlondon

ایکس
https://x.com/KayhanLondon

یوتیوب
https://www.youtube.com/c/KayhanLondonOnline

https://kayhan.london/?p=354333

@KayhanLondonChannel
ترور و توهم

©کیهان لندن
کارتون‌ از احمد بارکی‌زاده

https://kayhan.london/1403/04/29/354334/

@KayhanLondonChannel
عکس هفته
جانشین «قاضی مرگ» و «قصاب تهران»

مسعود پزشکیان پس از سانحه مشکوک سقوط هلی‌کوپتر ابراهیم رئیسی که به کشته شدن وی و حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه‌اش انجامید، با انتخابات زودهنگام و نمایشی تیرماه ۱۴۰۳ به عنوان رئیس دولت چهاردهم جانشین «قاضی مرگ» شد. رئیسی به علت کشتار زندانیان سیاسی در دهه شصت و همچنین ریاست قوه قضائیه‌ی جمهوری اسلامی به «قصاب تهران» نیز معروف است و پزشکیان به گفته‌ی خودش و خامنه‌ای آمده تا راه او را ادامه دهد.

https://kayhan.london/1403/04/29/354248/

@KayhanLondonChannel
برچسب «راست افراطی»، پروژه‌ی اتحاد سرخ و سیاه علیه ایده و شخص پهلوی


افراط‌گرایی راست یک عنوان کلی برای ایدئولوژی‌هاییست که قوم، مذهب، ملت و هرآنچه خود را متعلق به آن می‌دانند، برتر از بقیه دانسته، به تساوی حقوقی انسان‌ها و پلورالیسم و تکثر و تنوع باور ندارند و به دنبال نظام و جامعه‌ی اقتدارگرا هستند مانند فاشیسم و نازیسم و اسلامیسم.

افراط‌گرایی چپ یک عنوان کلی برای ایدئولوژی‌هاییست که علیه بنیادهای آزادی و دموکراسی هستند مانند آنارشیسم و ​​کمونیسم و اسلامیسم که دولت‌های دموکراتیک و نظم اجتماعی موجود را «کاپیتالیسم» و «دولت استبدادی» دانسته که علت همه مشکلات هستند و باید آنها را نابود کرد تا آنها بر اساس ایدئولوژی خود جامعه بی‌طبقه و بدون دولت درست کنند.

پهلوی و ایده‌هایش اما که بر انقلاب مترقی مشروطه استوار بود، به عنوان طیف راست میانه وقتی فرصت تاریخی یافت، طی نیم قرن ایران را آزاد و آباد کرد. ولیعهدش با گسست ۵۷ فرصت نیافت تا آن آزادی و آبادی را به سوی دموکراسی هدایت کند.

سرمقاله از الاهه بقراط

https://kayhan.london/?p=354299

@KayhanLondonChannel
Kayhan.London.Channel کیهان لندن
برچسب «راست افراطی»، پروژه‌ی اتحاد سرخ و سیاه علیه ایده و شخص پهلوی افراط‌گرایی راست یک عنوان کلی برای ایدئولوژی‌هاییست که قوم، مذهب، ملت و هرآنچه خود را متعلق به آن می‌دانند، برتر از بقیه دانسته، به تساوی حقوقی انسان‌ها و پلورالیسم و تکثر و تنوع باور ندارند…
برچسب «راست افراطی»، پروژه‌ی اتحاد سرخ و سیاه علیه ایده و شخص پهلوی

هجوم ایدئولوژیک و سازمانیافته‌ علیه مفاهیم از سوی افکار و نظام‌های خودبرتربین و اقتدارگرا موضوع تازه‌ای نیست. در این میان، هرچه مرتکبان انقلاب ۵۷ دل به اصلاح رژیم می‌بستند، نسل‌های جدیدی که به میدان می‌آمدند هم از انقلاب رژیم و هم از اصلاح آن فاصله می‌گرفتند و از مشروطه و پهلوی به سوی آینده نقب می‌زدند.

همزمان با ناکامی پروژه اصلاحات، شماری از مدافعان رژیم با ژست منتقد به تأیید «مشروطه» پرداختند با این هدف نابکار که «ولی فقیه»شان را «مشروطه‌» کنند؛ بعد به خدمات رضاشاه اعتراف کردند؛ سپس به تجدید نظر در دروغ‌هایشان درباره دوران شاه فقید پرداختند؛ و وقتی با خیزش ملی ۴۰۱، اوضاع حاد شد، برای خنثی کردن جریان ملی و سکولاردموکرات و رهبرش تلاش کردند؛ پس از آنکه هیچکدام از اینها نتیجه نداد، با تشدید بحران رژیم در داخل و خارج، حتا شعار «برای ایران» و «رنگ فیروزه‌ای» را دزدیدند و بعد فراتر رفته و «دوره انتقالی» را هم که برای پس از فاشیسم مذهبی و جهت برپایی دموکراسی مطرح شده، به دادن ریاست دولت از آن تدارکاتچی به این تدارکاتچی کاهش داده و «سیرک» را به «شهر بازی» تبدیل کرده‌اند!

در این میان در حالی که موضوع «راست افراطی» برای مردم در داخل ایران هیچ اهمیتی ندارد، پروژه‌ای سازمانیافته در خارج کشور با هدف تأثیرگذاری بر سیاست‌های غرب، برچسب «راست افراطی» را نه برای افراطیونی که ۴۵ سال در ایران قدرت بلامنازع را در دست دارند، بلکه علیه کسانی به کار می‌برد که حول ایده و شخص پهلوی به عنوان راسخ‌ترین مخالف آزادیخواه جمهوری اسلامی گرد آمده‌اند.

زدن برچسب «راست افراطی» به کسانی که از این ایده و فرصت دفاع می‌کنند، بازی در زمین جمهوری اسلامی است. راه مقابله با آن، روشنگریست و نه دامن زدن به آن با روش‌های غلط، و یا تحریف این مفهوم و یا همچنین انکار موجودیت افراطیون اعم از چپ و راست. کسانی که با این برچسب می‌خواهند ملی‌گرایان و طرفداران پهلوی را تخریب کنند، عین رژیم همگی مدافع ۵۷اند و با ده‌ها اکانت مستعار از جمله به اسم ملی‌گرا و طرفدار پادشاهی و پهلوی و کاملا دو آتشه در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به این پروژه دامن می‌زنند. از این رو باید دانست:

افراط‌گرایی راست یک عنوان کلی برای ایدئولوژی‌هاییست که قوم، مذهب، ملت و هرآنچه خود را متعلق به آن می‌دانند، برتر از بقیه دانسته، به تساوی حقوقی انسان‌ها و پلورالیسم و تکثر و تنوع باور ندارند و به دنبال نظام و جامعه‌ی اقتدارگرا هستند مانند فاشیسم و نازیسم و اسلامیسم.

افراط‌گرایی چپ یک عنوان کلی برای ایدئولوژی‌هاییست که علیه بنیادهای آزادی و دموکراسی هستند مانند آنارشیسم و ​​کمونیسم و اسلامیسم که دولت‌های دموکراتیک و نظم اجتماعی موجود را «کاپیتالیسم» و «دولت استبدادی» دانسته که علت همه مشکلات هستند و باید آنها را نابود کرد تا آنها بر اساس ایدئولوژی خود جامعه بی‌طبقه و بدون دولت درست کنند.

همانطور که دیده می‌شود اسلامیست‌ها حامل عناصر هر دو افراطی‌گری چپ و راست نیز هستند.

پهلوی و ایده‌هایش اما که بر انقلاب مترقی مشروطه استوار بود، به عنوان طیف راست میانه وقتی فرصت تاریخی یافت، طی نیم قرن ایران را آزاد و آباد کرد. ولیعهدش با گسست ۵۷ فرصت نیافت تا آن آزادی و آبادی را به سوی دموکراسی هدایت کند. اکنون که جامعه مصمم است این فرصت را به ایده‌ی مشروطه و پهلوی فارغ از نوع نظام جمهوری یا پادشاهی بدهد و غرب نیز در تأمل برای مهار انواع افراطی‌گری و تروریسم است، بار دیگر اتحاد سرخ و سیاه عرق‌ریزان به تلاش افتاده است. استفاده‌ی بیمارگونه از برچسب «راست افراطی» علیه ملی‌گرایان و ایده‌های پهلوی، چیزی جز تداوم انقلاب۵۷ و استمرار پروژه‌ی اصلاح و تحول جمهوری اسلامی نیست!

سرمقاله از الاهه بقراط

https://kayhan.london/?p=354299

@KayhanLondonChannel
گزارش تحلیلی هفته؛ خشونت سیاسی و تروریسم، تهدید جدی برای دمکراسی

- گلوله‌ای که توماس ماتیو کروکس شلیک کرد، خوشبختانه نه تنها نتوانست فاجعه‌ای را رقم بزند، بلکه برعکس لحن سیاسی بسیار تندی را که تا کنون جوّ انتخاباتی ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده بود، آرام ساخت.

- البته نمی‌توان نادیده گرفت که حکومت‌هایی نیز هستند که در صورتی که توماس ماتیو کروکس موفق به کشتن دونالد ترامپ می‌شد، بدون شک این فاجعه را جشن می‌گرفتند.

- شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر به یکی از ابزار مهم جمهوری خلق چین، روسیه و جمهوری اسلامی برای پخش اخبار کذب با هدف نفرت‌پراکنی تبدیل شده‌اند. معرفی دونالد ترامپ به عنوان بازیچه‌ای در دست ولادیمیر پوتین و یا در جستجوی توافقی بدون قید و شرط با جمهوری اسلامی، در کشوری چون آمریکا که مردم عادی هم علی خامنه‌ای و ولادیمیر پوتین یا شی جین‌پینگ را دشمن خود، اقتصاد و دموکراسی‌شان می‌دانند، برای تحریک افراد ساده‌اندیش کافیست.

https://kayhan.london/?p=354255

@KayhanLondonChannel
2024/10/03 19:20:22
Back to Top
HTML Embed Code: