Telegram Web Link
دست و دلبازی دیگری از جمهوری اسلامی برای اتباع افغان: حداقل یک میلیون اتباع تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند اگر بیشتر از این شد که چه بهتر!

- مدیر سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: «بیش از ۴ میلیون اتباع داریم که طبق قانون باید تحت پوشش قرار بگیرند کارفرمایان باید حق بیمه کارگران خارجی را بدهند که امسال می‌خواهیم حدود یک میلیون نفر را بیمه کنیم.»

- چندی پیش نیز سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد که اتباع خارجی می‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند.

- صدور شناسنامه برای کودکان کار اتباع افغانستانی نیز از دیگر اقداماتی است که در دولت سیزدهم به اجرا درآمد.
https://kayhan.london/1403/04/24/353951/
۴۰ شهر ایران در معرض شیوع تب دنگی؛ احتمال اپیدمی از امرداد امسال!

- آخرین آمارهای مورد ادعای وزارت بهداشت جمهوری اسلامی تعداد مبتلایان تب دنگی در کشور را ۱۴۹ نفر اعلام کرده است. وزارت بهداشت همچنین از مرگ بیمار در پی ابتلا به تب دنگی خبر داده است.

- رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفته ۴۰ شهر در معرض بیماری قرار دارند و سه استان شمالی یعنی گیلان، مازندران و گلستان و استان‌های جنوبی از خوزستان تا سیستان و بلوچستان مواردی از بیماری را داشته‌اند.

- سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفته به نظر می‌رسد از اواخر مردادماه و در شهریورماه، کشور با اپیدمی این بیماری مواجه می‌شود.
https://kayhan.london/1403/04/24/353930/
سیّاره فیروزه‌ای عجیب‌ترین سیاره خورشیدی
|نگاهی از پنجره به اوضاع ایران و جهان|

تهیه و تنظیم از فرید خلیفی

چندی پیش ایلان ماسک در «ایکس» نوشت: بزرگترین رویای ما فرستادن یک سفینه فضایی به «اورانوس» است. چرا میان این همه سیاره در سامانه خورشیدی اورانوس اینقدر مهم است که سفر یک فضاپیما به آن آرزوست؟

تنها فضاپیمایی که تاکنون به اورانوس رسیده ویجر۲ در ۱۹۸۶ بوده که پس از طی بیش از ۳ میلیارد کیلومتر در ۹ سال، توانست اطلاعات ارزشمندی از نزدیک این سیاره مرموز جمع‌آوری کند. ویجر۲ تصویری زیبا از این سیاره ثبت کرد که در آن به رنگ فیروزه‌ای دیده می‌شود. ناسا می‌گوید بقیه دانسته‌های ما از اورانوس به وسیله مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل و چند تلسکوپ قدرتمند زمینی به دست آمده.

از پنجره تماشا کنید
https://youtu.be/w3A2jsj9CEk
دونالد ترامپ از یک سوء‌ قصد در پنسیلوانیا جان سالم به در بُرد: مبارزه کنید! من هرگز تسلیم نخواهم شد!

-دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در در جریان یک سخنرانی انتخاباتی در شهر باتلر واقع در ایالت پنسیلوانیا هدف سوء قصد قرار گرفت اما جان سالم به در برد.

-ترامپ با صورت خونی و مشت‌های گره کرده در محاصره محافظانش خطاب به طرفداران خود فریاد زد: «بجنگید! بجنگید! بجنگید!»

-به گزارش «فاکس نیوز»، دونالد ترامپ جونیور (پسر ترامپ) اعلام کرد «با پدرم تلفنی در بیمارستان صحبت کردم؛ روحیه‌ او عالی است و هرگز از مبارزه برای نجات آمریکا دست نخواهد کشید، مهم نیست چپ افراطی علیه او چه کار می‌کند».

-کِی‌یر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا نیز به این حادثه واکنش نشان داد و در «ایکس» نوشت: «من از واقعه‌ی تکان‌دهنده در کمپین پرزیدنت ترامپ وحشت زده شده‌ام و بهترین آرزوها را برای او و خانواده‌اش دارم، خشونت سیاسی به هر شکلی در جوامع ما جایی ندارد و تمام فکرم نزد قربانیان این حمله است».

-شاهزاده رضا پهلوی نیز از شخصیت‌هایی است که اولین واکنش‌ها را به ترور ترامپ نشان داد. وی در «ایکس» نوشت: ««من از سوء قصد علیه پرزیدنت ترامپ به شدت شوکه و متأسف شده‌ام. برای آقای ترامپ و خانواده‌اش بهترین آرزوها را دارم و برای بهبودی سریع وی دعا می‌کنم. همچنین به قربانیان و مردم آمریکا تسلیت می‌گویم. خشونت سیاسی هیچ جایی در دموکراسی‌ها ندارد».
https://kayhan.london/1403/04/24/353958/
شاهزاده رضا پهلوی:
خشونت سیاسی در دموکراسی‌ها جایی ندارد

شاهزاده رضا پهلوی پس از سوء قصد ناکام علیه دونالد ترامپ در ایالت پنسیلوانیا و حین سخنرانی وی، در پیامی از این واقعه ابراز تأسف و برای نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا آرزوی سلامتی کرد.
در این پیام آمده است:
«من از سوء قصد علیه پرزیدنت ترامپ به شدت شوکه و متأسف شده‌ام. برای آقای ترامپ و خانواده‌اش بهترین آرزوها را دارم و برای بهبودی سریع وی دعا می‌کنم. همچنین به قربانیان و مردم آمریکا تسلیت می‌گویم. خشونت سیاسی هیچ جایی در دموکراسی‌ها ندارد.»

@KayhanLondonChannel
خودکشی رزیدنت بخش کودکان بیمارستان در یزد؛

به گزارش وبسایت «دیده‌بان ایران»، محمدرضا اسدی عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ از خودکشی یک رزیدنت در یزد خبر داد.
این رزیدنت، خانم دکتر فروغی نسب مادر یک کودک خردسال ،در بخش کودکان بیمارستان «شهید صدوقی» یزد مشغول به کار بود.

@KayhanLondonChannel
شباهت‌های تاریخی سوء قصد به ترامپ و ژولیوس سزار

[دیدگاه / بهرام فرخی کارشناس علوم سیاسی و روابط بین‌الملل]

- در روم باستان ژولیوس سزار به عنوان یک رهبر نظامی‌و سیاسی با قدرت زیادی روبرو بود که باعث نگرانی بسیاری از سناتورها و اشراف می‌شد. این نگرانی ناشی از تمایل سزار به حاکمیت مطلق بود. در آمریکا دونالد ترامپ نیز در دوران ریاست ‌جمهوری‌اش به یک شخصیت بسیار بحث‌برانگیز و قطبی‌کننده جامعه تبدیل شده بود.

- سزار یک رهبر کاریزماتیک بود که حمایت‌های زیادی از سوی مردم و سربازانش داشت، اما در عین حال مخالفان قدرتمندی نیز در سنای روم داشت. ترامپ نیز یک رهبر کاریزماتیک پوپولیست است که طرفداران بسیار وفاداری در میان مردم عادی با سواد پایین سیاسی در ایالات مرکزی آمریکا دارد، اما مخالفان سرسختی نیز در میان سیاستمداران و میان بخش‌های مختلف جامعه نخبه و روشنفکر ایالات متحده دارد.
https://kayhan.london/1403/04/24/353990/
افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت قطار برای سفرهای تابستانی

به گزارش خبرگزاری «مهر» از تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۳ قیمت بلیت قطارهای مسافری در ایران بطور متوسط ۳۰ درصد افزایش یافت. این افزایش قیمت شامل همه مسیرها و انواع قطارها (اتوبوسی، دلفین، غزال و...) برای سفرهای ۱ تا ۲۳ مرداد می‌شود.

پیش‌فروش اینترنتی بلیت‌ها از ساعت ۹ صبح یکشنبه ۲۴ تیر و پیش‌فروش حضوری بلیت‌ها از ساعت ۱۱ صبح یکشنبه ۲۴ تیر آغاز شد.
دلیل این افزایش قیمت، مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بود که در ۱۰ تیر ۱۴۰۳ به تأیید راه آهن نیز رسید.

@KayhanLondonChannel
امام‌جمعه اصفهان:
در جامعه اسلامی بی‌حجابی و سگ‌گردانی موجب افزایش فساد و برخورد با آن ضروری است!

یوسف طباطبایی‌نژاد امام جمعه و نماینده علی خامنه‌ای در شهر اصفهان با تاکید بر اینکه انسان باید با حیوان متفاوت باشد و «راه درست» را انتخاب کند گفت: «بی‌حجابی، بدحجابی و سگ‌گردانی از مفاسد اجتماعی هستند که باعث افزایش فساد می‌شوند و برخورد با آن در جامعه اسلامی ضروری است.»

@KayhanLondonChannel
دیدار فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مسعود پزشکیان

-فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۲۴ تیرماه با مسعود پزشکیان دیدار کردند و «پرچم حرم حسینی» به وی هدیه دادند.

-در این دیدار علاوه بر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، اسماعیل قاآنی فرمانده «سپاه قدس»، امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و شمار دیگری از فرماندهان ارشد حضور داشتند اما جزئیات بیشتری از محتوای جلسه منتشر نشده است.

-پزشکیان با انتشار تصویری از این دیدار در «ایکس» نوشت «در دیدار امروز برادران عزیزم در سپاه، پرچم مبارک آستان مقدس حضرت سیدالشهدا علیه السلام را از ایشان هدیه گرفتم. پرچم آزادگان جهان امروز بر روی دوش ماست. عملدار این پرچم ماندن، همچو عباس علیه السلام عدالت‌خواهی، وفاداری، فداکاری و ادب می‌خواهد».

- امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه (۱۶ تیرماه) طی یادداشتی در روزنامه «جوان» وابسته به سپاه پاسداران نوشته بود: «امروز نظام اسلامی، ملت ایران و در رأس همه، خامنه‌ای پیروز میدان هستند و نباید در رای رئیس جمهور خدشه‌ای وارد شود.»

- پیشتر رمضان شریف سخنگوی سپاه نیز گفته بود «منتخب مردم در انتخابات ریاست جمهوری، مورد حمایت سپاه خواهد بود.» این در حالیست که شعارها و وعده‌هایی که پزشکیان برای به اصطلاح «اصلاح» و «تغییر» مطرح کرده، حتا اگر واقعیت‌ هم می‌داشت، «حمایت» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین خود خامنه‌ای را ندارد!
https://kayhan.london/1403/04/24/353991/
یادداشت شاهزاده رضا پهلوی در روزنامه «تلگراف»؛ قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریسم پشتیبانی از مدافعان دموکراسی در ایران است

- شاهزاده رضا پهلوی در یادداشتی که ۱۳ ژوئیه در روزنامه «تلگراف» منتشر شد از دولت بریتانیا خواست در راستای حمایت حداکثری از جنبش آزادیخواهانه مردم ایران و فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به عنوان گامی حیاتی در جهت مقابله با تروریسم، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. وی تأکید کرده است که مماشات با تهران جواب نداده و بریتانیا حالا این فرصت را دارد تا در برابر رژیم جنایتکار بایستد.

- «تنها چند هفته پس از مرگ ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط هلی‌کوپتر، برخی در جامعه جهانی از جانشین وی، مسعود پزشکیان، به عنوان یک اصلاح‌طلب یا میانه‌رو یاد می‌کنند. تجربه نشان می‌دهد که وی چنین فردی نیست. او به علی خامنه‌ای و سیاست‌های افراطی جمهوری اسلامی خالصانه وفادار است.»

- رژیم اسلامی متزلزل، ضعیف و مستأصل است و به همین دلیل اجازه داده‌اند که یک به اصطلاح «اصلاح‌طلب» برنده ریاست جمهوری شود. او درواقع برگ انجیر نظام [پوشش و نقاب] است. دموکراسی‌های غربی نباید درگیر این مانور سیاسی شوند. مردم ایران خواهان دموکراسی و آزادی هستند و ما باید در کنار آنها بایستیم و فشار [به حکومت] را افزایش دهیم و نه اینکه فشار را کم کنیم.»

- «برخی مدعی شده بودند که تروریستی اعلام کردن سپاه درواقع تحریم شاخه‌ای از ارتش یک کشور است و چنین اقدامی یک رویه دیپلماتیک غیرقابل برگشت ایجاد می‌کند که بعداً می‌تواند توسط بازیگران بد مانند روسیه و چین علیه غرب استفاده شود. این بیانگر یک سوء تفاهم اساسی نسبت به سپاه است که بنیانگذارانش علناً به خود می‌بالند، که نام «ایران» در عنوان آن نیامده زیرا مأموریت این تشکیلات دفاع از ایران نیست، بلکه صدور انقلاب اسلامی به سراسر جهان است.»

- «یک ایران سکولاردموکراتیک را تصور کنید که در صلح با همسایگان خود بسر می‌برد. یک فرصت اقتصادی جدید را تصور کنید که رفاه و صلح منطقه‌ای به وجود می‌آورد. اکنون این امکان وجود دارد. مردم ایران برای تحقق این هدف مبارزه می‌کنند و با حمایت شما در زمان کمتر و با هزینه کمتر به این مهم دست خواهند یافت.»
https://kayhan.london/1403/04/24/353980/
شلیک به ترامپ، شلیک به دموکراسی آمریکا

از بهنام محمدی

https://kayhan.london/1403/04/25/354010/
https://kayhan.london/1403/04/25/354010/
بزرگترین زندان زنان «جمهوری دموکراتیک آلمان»، مکانی برای یادبود و علیه فراموشی

- چند روز قبل در یازدهم ماه ژوئن بزرگترین زندان زنان در دوره «جمهوری دموکراتیک آلمان» در هوهِن اِک (Hoheneck) با حضور رئیس جمهوری آلمان متحد، فرانک والتر اِشتاین‌مایر به عنوان نمایشگاه دائمی‌ درباره عدالت کیفری سیاسی و پیگرد در «آلمان شرقی» بازگشایی شد. این مکان برای مدت طولانی در «جمهوری دموکراتیک آلمان» و پس از فروپاشی آن نیز حدود ده سال به‌ عنوان زندان زنان استفاده می‌شد.

- این زندان در محوطه یک قلعه باستانی از سال ۱۸۶۴ قرار دارد. «جمهوری دموکراتیک آلمان» که پس از پایان جنگ جهانی دوم با اشغال بخش شرقی آلمان توسط اتحاد جماهیر شوروی تأسیس شد، از سال ۱۹۵۰ بزرگترین زندان زنان خود را در آنجا تأسیس کرد. تا سال ۱۹۸۹– زمان فروریختن دیوار برلین- حدود ۲۴هزار زن در آنجا زندانی بودند که حدود ۸هزار نفر از آنان به دلایل سیاسی محکوم شده بودند.

- یک زندانی سابق: «یکی از شعارهای ما در آن زمان این بود: «همکاری کنید، برنامه‌ریزی کنید، حکومت کنید!» این شعار به معنای واقعی کلمه ذهن مرا تسخیر کرده بود. هدف آن این بود که سوسیالیسم را به سمت دموکراتیک و مثبت تغییر دهد. با باور به چنین پیش فرضی بود که بعدها وقتی "ناگهان به زندان می‌روی و می‌فهمی‌ که این سوسیالیسم که ما برای آن مبارزه می‌کردیم، اصلاً قابل اصلاح نیست. نتیجه: این یک سازه کاملاً بیمار است. آنها فرزندان کشورشان را می‌فروشند».

- یک تاریخ‌نگار: «آنچه مرا شگفت‌زده کرد این بود که زندانیان سیاسی، با وجود مشکلات فراوانی که با آن مواجه بودند، چطور و با چه شجاعت و انرژی بسیار همه آن سختی‌های زیاد را تحمل کرده‌ و هنوز به زندگی ادامه می‌دهند. و اینکه اینک و بعد از سال‌ها با چه انرژی بسیار به بررسی آن‌ خاطرات پرداخته، در حالی که هنوز گاهی به شدت با فشار آن خاطرات مواجه می‌شوند.»

- پس از اتحاد دو آلمان در سال 1990 و اعلام عفو عمومی، هوهِن اِک همچنان تا چند سال به عنوان بازداشتگاه موقت و زندان برای حدود ۵۰ زندانی عادی استفاده شد. در سال ۲۰۰۱ ایالت زاکسن تصمیم به توقف استفاده از این تاسیسات به عنوان زندان گرفت زیرا ساختار آن با الزامات زندان‌های مدرن مطابقت نداشت. از طرف دیگر تغییرات لازم ممکن بود با مقررات حفاظت از میراث فرهنگی در تضاد باشد. در سال ۲۰۰۲ ایالت زاکسن این مجموعه تاریخی را به یک سرمایه‌گذار خصوصی فروخت. اما برنامه تبدیل این مجموعه به یک مجموعه تفریحی و استراحتی به دلیل مشکلات اقتصادی سرمایه‌گذار و مقاومت انجمن‌های قربانیان شکست خورد.
https://kayhan.london/1403/04/25/354014/
کاهش ۳۴ درصدی تعداد داوطلبان کنکور در ۳ سال گذشته

- مقایسه داوطلبان کنکور در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که تعداد داوطلبان کنکور در ۳ سال گذشته حدود ۳۴ درصد کاهش داشته است.

- جواد فیض عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در همین ارتباط به «ایسکانیوز» گفت: «فارغ‌التحصیلان در گذشته در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار می‌شدند؛ اما در سال‌های اخیر امکان اشتغال در ایران محدود شده است. فارغ‌التحصیلان به علت کوچک شدن صنایع کمتر امکان جذب به بازار کار را دارند. در صورت جذب هم درآمدشان به حدی نیست که برای گذران یک زندگی کافی باشد. به همین جهت سعی می‌کنند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.»

- بررسی‌های آماری از تعداد شرکت‌کنندگان کنکور ۱۴۰۳ بیانگر این است که از تعداد ۹۸۴ هزار و ۲۱۴ داوطلب شرکت‌کننده، ۶۲۰ هزار و ۵۵۷ نفر زن و ۳۶۳ هزار و ۶۵۷ نفر مرد هستند. درواقع ۶۳ درصد این داوطلبان زن و ۳۷ درصد مرد هستند. این ارقام نشان‌دهنده افزایش ۲ درصدی سهم زنان از کنکور در سه سال گذشته است.

- امسال در گروه آزمایشی ریاضی و فنی، ۱۲۵ هزار و ۱۱۹ نفر ثبت‌نام کرده بودند که ۴۴ هزار و ۶ نفر (۳۵ درصد) زن و ۸۱ هزار و ۱۱۳ نفر (۶۵ درصد) مرد بودند. استقبال داوطلبان زن برای شرکت در آزمون گروه هنر، چشمگیر بود به گونه‌ای که ۷۸ درصد جمعیت کل داوطلبان این گروه را به خود اختصاص دادند و ۳۵ هزار و ۷۷۹ نفر زن و تنها ۱۰ هزار و ۲۵۲ نفر مرد، داوطلب گروه آزمایشی هنر شدند.
https://kayhan.london/1403/04/25/354013/
ماتادورها رکورددار قهرمانی در جام ملت‌های اروپا؛ حسرت ۶۴ ساله انگلیس برای جام!

-تیم فوتبال اسپانیا با پیروزی در مقابل این انگلیس قهرمان چهاردهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های اروپا، یورو ۲۰۲۴، شد. این مسابقه که یکشنبه شب ۱۴ ژوئیه (۲۴ تیرماه) در استادیوم «المپیک» برلین برگزار شد دو بر یک به سود ماتادورها خاتمه یافت تا حسرت انگلیسی‌ها برای قهرمانی ۶۴ ساله شود.

-چند چهره مشهور این مسابقه را از نزدیک در استادیوم تماشا می‌کردند. شاخص‌ترین آنها پادشاه اسپانیا، فیلیپ ششم و دخترش لئونور و پرنس ویلیام ولیعهد بریتانیا و فرزندش پرنس جُرج بودند. آنها پیش از شروع مسابقه عکس یادگاری گرفتند و در طول مسابقه نیز دوربین‌ها مدام واکنش‌های آنها به صحنه‌های مسابقه‌ها را زیر نظر داشتند.

-هرچند طرفداران تیم فوتبال معتقدند اسپانیا روی اشتباه داوری در مسابقه نیمه نهایی مقابل آلمان پیروز شد و به فینال رسید اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند اسپانیا بهترین تیم این دور از مسابقات بود و شایستگی قهرمانی را داشت.

https://kayhan.london/1403/04/25/354017/
ماتادورها رکورددار قهرمانی در جام ملت‌های اروپا؛ حسرت ۶۴ ساله انگلیس برای جام!

-چند چهره مشهور این مسابقه را از نزدیک در استادیوم تماشا می‌کردند. شاخص‌ترین آنها پادشاه اسپانیا، فیلیپ ششم و دخترش لئونور و پرنس ویلیام ولیعهد بریتانیا و فرزندش پرنس جُرج بودند. آنها پیش از شروع مسابقه عکس یادگاری گرفتند و در طول مسابقه نیز دوربین‌ها مدام واکنش‌های آنها به صحنه‌های مسابقه‌ها را زیر نظر داشتند.

https://kayhan.london/1403/04/25/354017/
2024/10/03 06:28:52
Back to Top
HTML Embed Code: