Telegram Web Link

✳️ ‌مشتری نسل ۴ چیست؟ نسل چهارم مصرف کنندگان چه ویژگی‌هایی دارند؟

‏آیا تا به حال عبارت نسل ۴ مشتری را شنیدهاید؟‌ آیا می‌دانید نسل چهارم مشتری یا مصرف کننده به کدام دسته از مصرف‌کنندگان گفته می‌شود؟
نسل ۴ مشتری، بر اساس منابعی که مصرف‌کنندگان در اختیار دارند و همچنین سطح دسترسی آسان آنها به اطلاعات و تقاضای بالا، شکل گرفته است. در دنیای امروز، ارائه محصول و خدمات تنها رمز موفقیت نبوده و به تنهایی کافی نیست، بلکه برقراری ارتباط و تعامل با مشتریان و همچنین بهره‌برداری از ابزارهای مناسب برای جذب آنها ضروری است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ واژه‌ای به نام مصرف‌کننده یا مشتری چه زمانی شکل گرفت؟
‏ ○ مراحل تکامل مشتریان و مصرف کنندگان
‏ ○ دسترسی گسترده به اطلاعات در نسل ۴ مشتری
‏ ○ اهمیت تجربه و رضایت مصرف‌کننده در نسل چهارم مشتری
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 واژه‌ای به نام مصرف‌کننده یا مشتری چه زمانی شکل گرفت؟

‏نسل بشر در طول تاریخ انعطاف‌پذیری زیادی از خود نشان داده و دائماً در حال تغییر و حرکت رو به جلو است. این تغییرات، خود را در تمام جنبه‌های زندگی از جمله فروش و بازاریابی نشان داده است. با این وجود تا اواسط قرن ۱۹ تغییرات و نوآوری، روند کندی را طی می‌کرد، اما با اختراع برق و تلفن، همه چیز تغییر کرد و روند نوآوری‌ها و اختراع فناوری‌های جدید به شدت سرعت گرفت و توانست رفتار و سبک زندگی مردم را نیز متحول کند.

‏می‌توان گفت که اختراعات و ظهور فناوری‌های جدید، مردم را تحت فشار قرار می‌داد، ولی در عین حال مردم یاد گرفتند که این نوآوری‌ها و تغییرات را بپذیرند و خود را با آن همراه و همسو نمایند. اختراع تلفن این امکان را ایجاد کرد که دانشمندان در سراسر جهان بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و به تبادل اطلاعات و نظریه‌های خود بپردازند. به دنبال آن، ظهور نورآوری‌های جدید و اختراعات به سرعت رشد کرد. به واسطه تلفن و برق، مشتریان می‌توانستند به راحتی در مورد اختراعات جدید اطلاعات تازه‌ای را به دست‌ آورند و خود را با آن به روز کنند. همین امر باعث شد که شرکت‌ها نیز همگام با آپدیت شدن مصرف‌کنندگان، استراتژی‌های خود را تغییر داده و با مشتریان همگام شوند.


🔸 مراحل تکامل مشتریان و مصرف کنندگان

‏مراحل تکامل مشتریان به چه معناست؟ همان‌طور که می‌دانید بازاریابی به سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف کمک کرده است تا جایگاه خود را در بازار پیدا کرده و برندسازی نمایند. بازاریابان نیز در هر سازمان و شرکتی مصرف‌کنندگان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. آن‌ها با تبلیغ محصولات و خدمات شرکت، مشتریان جدید را جذب می‌کنند و بدین شکل، فروش و کسب سود را برای آن کسب و کار رقم می‌زنند. همین موضوع، اهمیت بالای بازاریابی را برای هر کسب و کاری نشان می‌دهد. اما بازاریابی به روش‌ها و شیوه‌های مختلفی انجام می‌‌گردد، همچنین در طی زمان تحت تاثیر عوامل اقتصادی، فرهنگی و … تغییر و تکامل پیدا می‌کند. همین تکامل بازاریابی و پیشرفت‌های بشر، خود باعث به وجود آمدن نسل‌های مختلف مشتریان شده است که آخرین آن‌ها نسل ۴ مشتری است، مبحثی که موضوع اصلی این مقاله بوده و به آن خواهیم پرداخت.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 مشتری نسل ۴ چیست؟ نسل چهارم مصرف کنندگان چه ویژگی‌هایی دارند؟ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: لید و تبدیل


📖 آکادمی کاپریلا

مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ سیستم آموزش آنلاین LMS چیست و چه کاربردی دارد؟

‏هر روز به تعداد شرکت‌ها و سازمان‌هایی که تمایل دارند آموزش‌های خود را به صورت آنلاین ارائه دهند، افزوده می‌شود. در حقیقت، بازار آموزش‌های الکترونیکی با سرعت بالایی در حال رشد و پیشرفت است، به گونه‌ای که از ابتدای قرن تا امروز، رشد ۹۰۰ درصدی را در این حوزه تجربه کرده‌ایم. شرکت‌ها برای این که بتوانند آموزش‌‌های خود را به صورت الکترونیکی ارائه دهند، نیاز به یک سیستم LMS دارند. این سیستم، ابزاری است که به سازمان‌‌ها این امکان را می‌دهد تا آموزش‌های خود را به راحتی به کارمندان، شرکا، همکاران و مشتریان خود ارائه دهند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تعریف سیستم مدیریت یادگیری LMS
‏ ○ بخش‌های مختلف سیستم مدیریت آموزش
‏ ○ سیستم LMS برای چه افرادی کاربرد دارد؟
‏ ○ استفاده از سیستم LMS چه مزایایی دارد؟
‏ ○ انواع LMS


🔸 تعریف سیستم مدیریت یادگیری LMS

‏قبل از تعریف LMS بهتر است بدانید که این عبارت مخفف چه کلماتی است، تا مفهوم و تعریف آن برایتان بیشتر قابل درک باشد. LMS برگرفته شده از کلمات زیر است:

‏– Learning: زیرا از این نرم‌افزارها برای ارائه دوره‌های آموزشی استفاده می‌شود.

‏– Management: زیرا این نرم‌افزارها به ساماندهی دوره‌ها کمک می‌‌‌کند.

‏– System: زیرا همه کارها در حالت آنلاین انجام می‌شود و در یکجا نگه‌داری می‌گردد (و عملکردی سیستمی دارند).

‏پس یک سیستم مدیریت آموزش این امکان را فراهم می‌‌کند که دوره‌‌های آموزشی را ایجاد کنید، سازمان‌دهی کرده و ارائه دهید.


🔸 بخش‌های مختلف سیستم مدیریت آموزش

‏یک سیستم LMS، دارای دو بخش اصلی است که هر بخش وظایف و کارایی مخصوص به خود را دارد:

‏رابط کاربری مدیر، برای مدیر و یا استاد است که کارهای مربوط به ساماندهی کلاس‌ها و آموزش‌ها را انجام می‌دهد؛ یعنی می‌تواند دوره‌های آموزشی خود را ایجاد کند (ایجاد آموزش می‌تواند در قالب‌های مختلف صوتی، تصویری، فایل Word، پاور پوینت و … انجام گیرد)، ساماندهی و مدیریت کرده و به دانشجویان (مهارت آموزان) ارائه دهد.

‏رابط کاربری که داخل مرورگر دانشجویان اجرا می‌شود. یعنی فراگیران و یا همان دانشجویان، از طریق آن با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد کلاس می‌شوند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 سیستم آموزش آنلاین LMS چیست و چه کاربردی دارد؟ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سایر


📖 آکادمی کاپریلا

مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ دسترسی به هزاران ساعت آموزش ویدئویی و رایگان از طریق اپلیکیشن فرادرس

📱 ۲۰ هزار ساعت آموزش تو موبایل کنار دستته👇

▫️ دروس و نرم‌افزارهای دانشگاهی
▫️ برنامه‌نویسی و طراحی سایت
▫️ مهارت‌های توسعه فردی
▫️ مهارت‌های کامپیوتری
▫️ طراحی و گرافیک
▫️ زبان‌های خارجی
▫️ کسب و کار

🚀 با اپلیکیشن فرادرس تو هر شرایط زمانی و مکانی‌، می‌تونید مهارت‌ها و دانشتون رو ارتقا بدید و ویدئوهای آموزشی رو تو موبایلتون مشاهده کنید.

نصب سریع و راحت از گوگل‌پلی👇

دریافت اپلیکیشن فرادرس از Google Play - [کلیک کنید]


🔗 فهرست آموزش‌های رایگان در فرادرس - [کلیک کنید]


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars‌ — ‌‌فرادرس

✳️ تحقیقات بازار یا Market Research چیست؟

‏تحقیقات بازار یا Market Research، فرآیندی را شامل می‌شود که در‌ آن هر کسب و کاری در مورد مشتری‌های هدف و بازار خود، اطلاعاتی را جمع‌آوری می‌کند. در این فرایند، در مورد مشتریان قدیمی و یا مشتریان فعلی که خریدی را انجام داده‌اند، مشتریان هدف و فعالیت‌های رقبا تحقیق کامللی انجام می‌شود تا با جمع‌آوری اطلاعات در مورد آن‌ها، بتوان بهترین استراتژی‌های بازاریابی را تعیین کرد و به رشد اهداف تجاری سازمان کمک کرد. آیا شما قبلا تحقیق بازار انجام دادید؟‌ اگر انجام داده‌اید آیا در مورد درست انجام دادن آن مطمئن هستید؟ آیا در حال حاضر برای اولین بار می‌خواهید این فرآیند را برای کسب و کار خود به کار ببرید، یا اینکه فقط در مورد آن سوالاتی داشته و می‌خواهید اطلاعاتی را به دست آورید؟
در هر صورت فرقی ندارد شما به کدام یک از دلایل بالا به دنبال کسب اطلاعات در مورد مارکت ریسرچ باشید، زیرا ما در این مقاله از وبلاگ کاپریلا به مهم‌ترین نکات تحقیقات بازار اشاره کرده‌ایم تا با مطالعه آن، هم به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم و هم کمک ‌کنیم این فرایند را به درستی درک کرده و برای کسب و کار خود به کار ببرید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تحقیقات بازار یا Market Research چیست؟
‏ ○ انواع تحقیقات بازار
‏ ○ تحقیقات بازار چگونه به یک کسب و کار کمک می‌کند؟
‏ ○ انواع منابع و داده در مارکت ریسرچ
‏ ○ روش‌های تحقیق و جمع‌آوری داده‌های اولیه
‏ ○ روش‌های تحقیقات و جمع‌آوری داده‌های ثانویه
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 تحقیقات بازار یا Market Research چیست؟

‏تحقیقات بازار و یا Market Research روش موثری است که می‌توان از طریق آن به بینش عمیق از مشتریان و رقبا دست پیدا کرد. با تحقیق بازار می‌توان اطلاعات مفیدی را به دست‌ آورد که این اطلاعات، به هر کسب و کاری کمک می‌کند تا تصمیمات درستی برای توسعه کسب و کار خود بگیرند. مارکت ریسرچ برای کسب و کارهای کوچک از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا به آن‌ها در تصمیم‌گیری برای ورود به حوزه جدید و یا تولید و عرضه یک محصول تازه کمک زیادی می‌کند.


🔸 انواع تحقیقات بازار

‏در تحقیقات بازاریابی انواع مختلفی وجود دارد که ما در اینجا به آن‌ها اشاره کردیم:

‏– تجزیه و تحلیل عملکرد بازاریابی

‏– تحقیق در مورد آگاهی از برند

‏– تحقیقات مرتبط با برند

‏– بررسی ترندهای بازار

‏– بررسی بازار هدف

‏– بررسی رضایت مشتریان

‏– بررسی میزان تقاضا

‏– بررسی ویژگی‌های محصول

‏در انواع و نمونه‌هایی از تحقیقات بازاریابی که موفقیت‌آمیز بوده است، داده‌ها و اطلاعات واقعی در مورد مشتریان را جمع‌آوری می‌کنند که کاملاً واقع‌بینانه باشد. این اطلاعات می‌توانند تغییرات مثبت زیادی در کسب و کارها مثل افزایش فروش، تعامل بیشتر با مشتریان و… را شامل شود. در حقیقت، هر کدام از نمونه‌‌های تحقیقات بازار با هدف‌های مختلفی صورت می‌گیرد که انجام موفقیت‌آمیز‌ آن می‌تواند این اهداف را محقق کند.

‏برای مثال ممکن است هدف شما از تحقیقات بازار این باشد که بدانید رقبای شما چگونه مخاطبان هدف را به سایتشان جذب می‌کنند و همچنین بفهمید مشتریان و مخاطبان از چه عبارت‌هایی برای پیدا کردن محصولات مورد نظر خود در گوگل استفاده می‌کنند تا در فرایند سئو و بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو مسیر روشن‌تری را پیش بگیرید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 تحقیقات بازار یا Market Research چیست؟ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا

مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


💢 معرفی کانال‌های تلگرام فرادرس:


📍 کانال رسمی فرادرس [‎‌@FaraDars]

در این کانال، اطلاع‌رسانی طرح‌ها و جشنواره‌های تخفیف، رویدادها و وبینارها، معرفی مجموعه‌های آموزشی، گزارش عملکرد و آمار مربوط به فعالیت‌های مجموعه فرادرس و سایر موارد انجام می‌شود.


📍 کانال فراپُن [‎‌‌‌@FaraPon] آخرین کوپن و تخفیف‌ها

کانال «فراپُن» با هدف ایجاد دسترسی آسان و طبقه‌بندی شده به فرصت‌های ویژه فرادرس ایجاد شده است. می‌توانید آخرین کوپن و کدهای تخفیف فرادرس را در این کانال دنبال کنید.


📍 کانال تازه‌های نشر [‎@FDpub] جدیدترین آموزش‌ها با تخفیف ویژه انتشار

این کانال با افزایش ظرفیت و آمار انتشار آموزش‌های فرادرس، با هدف اطلاع‌رسانی سریع آموزش‌های جدید، ایجاد شده و در دسترس است.
از طریق این کانال و در سریع‌ترین زمان ممکن به جدیدترین آموزش‌های منتشر شده در فرادرس، همراه با تخفیف ویژه انتشار آموزش، دسترسی خواهید داشت.


📍 کانال‌های موضوعی و تخصصی

در کانال‌های تخصصی فرادرس، جدیدترین و به‌روز ترین مقالات آموزشی در رشته‌های مختلف تحصیلی و تخصصی، خلاصه دروس دانشگاهی، آموزش مهارت‌های کاربردی، مطالب جذاب علمی و ویدئوهای آموزشی به صورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود.

🔗 لیست کانال‌های تخصصی - [کلیک کنید]


📍
کانال تدریس در فرادرس [‎‌@Teach_on_FaraDars]

این کانال با هدف انتقال سریع آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با تدریس در فرادرس، ایجاد شده‌‌است. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید از فرصت‌ها و طرح‌های ویژه تدریس و سایر موارد مرتبط با آن، مطلع شوید.


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس‌

✳️ لحظه صفر حقیقت (ZMOT) در بازاریابی چیست و چه کاربردی دارد؟

‏همانطور که می‌دانید در سالهای گذشته، تبلیغات و پیام‌های بازرگانی، فقط از طریق تلویزیون، رادیو، بیلبوردهای تبلیغاتی و دیگر رسانه‌های مشابه به ما مخابره می‌شد. در حقیقت، تبلیغات بدون انتخاب و اختیار ما ارائه می‌شد اما امروزه نوع تبلیغات فرق کرده و هر کدام از ما به عنوان مشتری و قبل از خرید، خودمان به دنبال اطلاعات در مورد محصول یا خدمات مورد نظرمان می‌رویم و در این حین، با تبلیغات به شکل‌های مختلف روبرو می‌شویم و این تبلیغات فقط محدود به تلویزیون و رادیو نمی‌شود، بلکه رسا‌نه‌های مختلف دیگری را نیز در برمی‌گیرد.
همین زمان یعنی لحظه‌ای که خریدار اقدام به تحقیق و جستجوی محصول مورد نظر خود می‌کند، تا زمانی که تصمیم به خرید می‌گیرد و حتی زمان بعد از خرید، با عنوان لحظات حقیقت (Moments of Truth) شناخته می‌‌شود. در این مقاله می‌خواهیم به لحظه‌های حقیقت و چگونگی بهره‌مندی فروشندگان و یا بازاریابان از این لحظات صحبت کنیم و سپس به یکی از جدیدترین موارد در این ارتباط که توسط گوگل در سال ۲۰۱۱ ابداع شده است بپردازیم که این موضوع چیزی نیست جز لحظه صفر حقیقت (ZMOT=Zero Moment Of Truth). لحظه صفر حقیقت در بازاریابی، فرآیندی‌ست که بیشتر در خریدهای اینترنتی مطرح شده که در واقع با گسترش خریدهای ‌آنلاین، این موضوع توسط گوگل مطرح شد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ لحظه صفر حقیقت چیست؟
‏ ○ ZMOT، مفهومی تازه در بازاریابی
‏ ○ بازاریابی محتوایی چه ارتباطی با لحظات حقیقت در دارند؟
‏ ○ آیا برای لحظه صفر حقیقت آماده هستید؟


🔸 لحظه صفر حقیقت چیست؟

‏برای اینکه بتوانید درک صحیحی از لحظه صفر حقیقت داشته باشید، باید ابتدا با لحظات حقیقت در طی سفر خرید مشتری که شامل لحظه اول حقیقت، لحظه دوم حقیقت و لحظه سوم حقیقت است، آشنایی پیدا کنید. بنابراین ما در اینجا قبل از پرداختن به مفهوم لحظه صفر حقیقت، به لحظات اول، دوم و سوم می‌پردازیم و یک توضیحی خلاصه از آن‌ها را به شما ارائه می‌دهیم.

‏لحظه اول حقیقت مربوط به همان زمانی است که مشتری حضوری، به صورت اتفاقی محصولی را در قفسه و یا ویترین فروشگاه می‌بیند. این زمان برای مشتریان آنلاین، همان موقعی است که کاربر برای اولین بار از سایتی بازدید می‌کند. اجازه دهید که چند مثال دیگر در این رابطه بزنیم تا درک لحظه اول حقیقت برایتان ساده‌تر شود:

‏– یک مشتری احتمالی که در حال دیدن منوی یک رستوران از پنجره آن است یا اینکه صغحه رستوران را در شبکه‌های اجتماعی و برای اولین بار مشاهده می‌کند.

‏– مسافری که برای سفر خود به کیش در حال جستجوی بهترین هتل است.

‏– یک دانشجو که در حال تحقیق در مورد لپ‌تاپ و مقایسه برندها و فروشگاه‌های مختلف است.

‏– یک خانم خانه‌دار که برای خرید مبلمان منزل خود، در حال مقایسه قیمت است.

‏تمام مثال‌های ذکر شده بالا، در لحظه اول حقیقت قرار دارد، لحظه‌ای که باید احساسات این مشتریان احتمالی هدف قرار داده شود و با تحریک این احساسات از طریق تبلیغات درست، تصمیم‌گیری آن‌ها برای خرید را قطعی کرد.


🔸 ZMOT، مفهومی تازه در بازاریابی

‏مفهوم اصلی و اساسی در لحظه صفر حقیقت یا ZMOT این است که سفر مشتری به لحظات خرد تبدیل می‌شود. لحظه‌ای که برای مثال مشتری می‌خواهد بداند بهترین شامپو برای موهای چرب کدام است، لحظه‌ای که می‌خواهد بهترین هتل اقتصادی و ارزان شیراز برای سفر را بداند. تمام این لحظات که جرقه‌ای در ذهن افراد ایجاد می‌شود تا از خدمات و یا محصولی استفاده کنند و سپس می‌خواهند در مورد آن اطلاعاتی را به دست‌ آورد، همان لحظات خرد در سفر خرید مشتری است که با نام لحظه صفر حقیقت شناخته می‌شود.

‏لحظه صفر حقیقت (زیموت) فرصتی را برای هر برندی فراهم می‌کند تا خود را به مشتریان احتمالی نشان دهد و در مقابل آنها قرار گیرد. لحظه صفر خرید می‌تواند برای مشتریان، سریع و کوتاه یا پروسه‌ای طولانی چند ساعته، چند روز و یا حتی چند ماهه باشد.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 لحظه صفر حقیقت (ZMOT) در بازاریابی چیست و چه کاربردی دارد؟ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سایر


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ لید اسکورینگ (Lead Scoring) یا امتیازبندی لید چیست؟ – راهنمای رتبه بندی لید

‏بیشتر افراد کسب و کار هنگامی که به بازاریابی برای فروش محصول و یا خدمات خود اقدام می‌کنند، نگران تعداد مشتریان احتمالی و یا سرنخ‌های فروش (لید) هستند که به سمت قیف فروش آنها هدایت می‌شوند. آنها این دغدغه را دارند که تعداد افراد هدایت شده به سمت قیف فروش کم باشد اما بعد از جذب و هدایت تعداد زیادی از مشتریان احتمالی به سمت قیف فروش، مساله دیگری مطرح می‌شود؛ شما در این مرحله باید بفهمید در میان سرنخ‌های جذب شده، چه کسانی واقعاً به محصول و یا خدمات شما علاقه‌مندند و چه کسانی علاقه کمتری دارند و با احتمال پایین‌تری به مشتری شما تبدیل خواهند شد. در اینجاست که مفهومی به نام امتیازبندی لید یا رتبه‌بندی لید (Lead Scoring) مطرح می‌شود.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ امتیازبندی لید (Lead Scoring) چیست؟
‏ ○ مزایای لید اسکورینگ چیست؟
‏ ○ امتیازدهی لید چگونه انجام می‌شود؟
‏ ○ چگونه بفهمیم کدام یک از داده‌های به دست آمده مهم‌تر است؟
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 امتیازبندی لید (Lead Scoring) چیست؟

‏امتیازبندی سرنخ فروش در واقع عددی است که شما به هر کدام از سرنخ‌های خود می‌دهید. شما می‌توانید امتیازات سرنخ را بر اساس ویژگی‌های مختلف مرتبط با کسب و کار خود در نظر بگیرید. این امتیازها می‌تواند بر مبنای اطلاعاتی که کاربران برای شما ارسال کردند (اطلاعات بیشتر=امتیاز بالاتر)، بر اساس نحوه تعامل و ارتباط آنها با سایت (عضویت در سایت، عضویت در خبرنامه و …) و یا نوع پرسونای لید (مثلاً پرسونای مشتریان سازمان) باشد.

‏این فرآیند به تیم بازاریابی کمک زیادی می‌کند. تیم بازاریابی بر مبنای امتیازبندی لیدهای خود، مشتریان بالقوه که با احتمال بیشتری به مشتری تبدیل خواهند شد را در اولویت قرار می‌دهند و بدین شکل با هدف قرار دادن این دسته از مشتریان، احتمال فروش را برای سازمان بالا می‌برند.

‏هر شرکت و سازمان از مدل رتبه‌بندی متفاوتی برای سرنخ‌های فروش خود استفاده می‌کند؛ اما با این حال، یک روش متداول که در سازمان‌های زیادی استفاده می‌شود، امتیازبندی بر اساس داده‌های ورودی گذشته و مشتریان قبلی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.


🔸 مزایای لید اسکورینگ چیست؟

‏– افزایش اثربخشی استراتژی‌های فروش: لید اسکورینگ بینش‌های ارزشمندی برای پیش‌بینی رفتار مشتری انجام می‌دهد. این پیش‌بینی‌ها باعث می‌شود که بفهمیم چه زمانی مشتریان بالقوه ما آماده خرید هستند.

‏– افزایش اثربخشی استراتژی‌های بازاریابی: رتبه‌بندی لید در محاسبه دقیق‌تر نرخ بازگشت سرمایه تلاشهای بازاریابی کمک می‌کند و اجازه می‌دهد که با دقت به جزئیات هر کانال و استراتژی بازاریابی نگاه کرده و بهترین و نتیجه بخش‌ترین تصمیم‌ها را بگیریم.

‏– افزایش درآمد: لید اسکورینگ به دلیل هدفمند کردن فعالیتهای بازاریابی، هزینه‌های جذب مشتری را کاهش داده و از سوی دیگر، باعث افزایش فروش می‌شود. این یعنی افزایش درآمد به دلیل افزایش فروش و کاهش هزینه جذب هر مشتری.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 لید اسکورینگ (Lead Scoring) یا امتیازبندی لید چیست؟ – راهنمای رتبه بندی لید — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: لید و تبدیل


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ معرفی جامع الگوریتم پاندا و کاربردهای آن

‏گوگل برای ارائه بهترین نتایج به کاربران در صفحه نتایج جستجو، الگوریتم‌های مختلفی را ارائه کرده است. هر کدام از این الگوریتم‌ها با دلایل اهداف مختلفی عرضه شده‌‌اند و وظایف مخصوص به خود را بر عهده دارند. ما در این مقاله از مجله کاپریلا قصد داریم در مورد الگوریتم پاندا (Panda algorithm)، با شما صحبت کنیم و اطلاعات کاملی را در ارتباط با آن ارائه دهیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ الگوریتم پاندا چیست؟
‏ ○ کاربرد الگوریتم پاندا چیست؟
‏ ○ الگوریتم پاندا چگونه کار می‌کند؟
‏ ○ چگونه از تاثیرات منفی الگوریتم پاندا بر روی سایت خود جلوگیری کنیم؟
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 الگوریتم پاندا چیست؟

‏موتور جستجوگر گوگل در سال ۲۰۱۱، به منظور شناسایی محتواهای بی‌کیفیت و کپی، الگوریتم پاندا را ایجاد کرد. راه‌اندازی این الگوریتم سرآغازی برای شناسایی محتواهای بی‌کیفیت بود. به بیان دیگر می‌توان گفت از سال ۲۰۱۱ و با عرضه الگوریتم پاندا، شناسایی محتواهای فاقد ارزش و کپی شده توسط گوگل کلید خورد. از آن زمان تا به امروز، هر روز بر حساسیت و دقت گوگل بر روی کیفیت محتواها افزوده می‌شود، به طوری که در حال حاضر محتوای با کیفیت و منحصر به فرد به یکی از مهم‌ترین اصول سئو تبدیل شده است.

‏یکی از اهداف گوگل از راه‌اندازی الگوریتم پاندا، شناسایی مزارع محتوا بود. مزارع محتوا به سایت‌هایی گفته می‌شود که به منظور رتبه گرفتن در نتایج موتور جستجو، محتواهای زیاد اما کپی را منتشر می‌کردند. قبل از عرضه الگوریتم پاندا، سایت‌های بسیاری با انتشار محتواهای تکراری و بی‌کیفیت سعی می‌کردند که جایگاه خوبی را در نتایج جستجوی گوگل به دست آورند. الگوریتم پاندا توانست این دسته از سایت‌ها را شناسایی کند و آن‌ها را به خاطر به کار بردن محتوای تکراری و بی‌کیفیت جریمه کند. در حال حاضر، نوشتن محتوای کپی و فاقد کیفیت، دیگر جواب نمی دهد و به سرعت توسط گوگل شناسایی شده و جریمه سنگین را برای سایت به دنبال خواهد داشت. دلیل این موضوع هم، همین وجود الگوریتم پاندای گوگل است که برای مبارزه با سایت‌های منتشر کننده محتوای کپی و بی‌کیفیت عرضه شده است.


🔸 کاربرد الگوریتم پاندا چیست؟

‏همانطور که اشاره کردیم، الگوریتم پاندا یکی از الگوریتم‌های گوگل است که به منظور شناسایی محتوای بی‌کیفیت و اسپم عرضه شده است. اما کاربرد آن از این جمله، کمی پچیده‌تر و گسترده‌تر است. به طور دقیق در ارتباط با کاربرد الگوریتم پاندا باید گفت که این الگوریتم با برخی از موارد مشکل‌ساز در نتایج جستجوی گوگل مبارزه می‌کند که این موارد به شرح زیر است:

‏صفحاتی از سایت که محتوای خیلی کم و کوتاه و با منابع کم و نامرتبط دارند شناسایی می‌شود. برای مثال چندین صفحه از یک سایت پزشکی که انواع مختلف بیماری‌ها در جملات بسیار کوتاه در آن منتشر شده، بدون اینکه به منابع معتبر و مرتبطی اشاره شده باشد.

‏شناسایی محتوای تکراری از جمله مهم‌ترین اهداف ارائه الگوریتم پاندا بود. گوگل با استفاده از این الگوریتم، محتواهایی از سایت شما را که از سایت‌های دیگر کپی شده و تکراری می‌باشد به راحتی تشخیص می‌دهد. این تکراری بودن در محتواهای داخل یک سایت نیز بررسی می‌شود، یعنی اگر چندین صفحه از سایت شما دارای محتواهای تکراری و یا محتواهایی با تفاوت بسیار کم باشد، توسط الگوریتم پاندا تشخیص داده شده و تاثیر منفی بر روی سئو و رتبه سایت می‌گذارد. برای مثال، یک سایت تعمیرات وسایل گرمایشی را در نظر بگیرید که برای تعمیر پکیج و رادیاتور در شهرهای مختلف، صفحات جداگانه‌ای دارد. محتوا در تمام این صفحات برای شهرهای مختلف به صورت یکسان منتشر شده و فقط اسم شهرها در هر صفحه تغییر داده شده است. در چنین مواردی نیز الگوریتم پاندا محتواها را تکراری در نظر می‌گیرد و رتبه خوبی را به آن نمی‌دهد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 معرفی جامع الگوریتم پاندا و کاربردهای آن — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سئو


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ کسب درآمد اینترنتی با تبلیغات کلیکی | راهکار کاپریلا چیست؟

‏از میزان درآمد ماهانه سایت‌های بزرگ ایران مثل آپارات، ورزش سه، تابناک و … اطلاع دارید؟ درآمدهای بسیار کلان این سایت‌ها، از تبلیغات اینترنتی و عمدتاً از نوع تبلیغات کلیکی به دست می‌آید و این سایت‌ها فقط با تولید محتوا توانسته‌اند به کسب و کارهای اینترنتی پولساز ایران تبدیل شوند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تبلیغات کلیکی چیست؟
‏ ○ با تبلیغات کلیکی چقدر می‌توان درآمد داشت؟
‏ ○ چگونه از تبلیغات کلیکی درآمد کسب کنیم؟
‏ ○ بهترین سرویس تبلیغات کلیکی ایران کدام است؟


🔸 تبلیغات کلیکی چیست؟

‏تبلیغات کلیکی، نوعی از تبلیغات اینترنتی است که در آن، شرکت تبلیغ‌ دهنده فقط به ازای هر کلیکی که روی بنر آنها می‌شوند، مبلغی پرداخت خواهد کرد. این روش، طرفداران و مزایای زیادی داشته و بازدهی مناسبی هم برای کسب و کارها دارد.

‏از طرف دیگر، وبسایت‌های نمایش‌دهنده تبلیغ هم، به ازای هر کلیک واقعی روی بنرهای تبلیغاتی شرکت‌ها، مبلغی دریافت می‌کنند و درآمد خواهند داشت.


🔸 با تبلیغات کلیکی چقدر می‌توان درآمد داشت؟

‏همانطور که گفته شد، با توجه به درآمدهای کلان ورزش سه، زومیت، سایت‌های خبری و … می‌توان گفت تقریباً هیچ سقف و محدودیتی برای کسب درآمد از تبلیغات کلیکی وجود ندارد. اما حداقل درآمد قابل قبول از تبلیغات بنری برای سایت‌های تولید محتوا، به عوامل زیر بستگی دارد:

‏– موضوع وبسایت: هر چه موضوعات وبسایت شما عمومی‌تر باشد، افراد بیشتری وارد سایتتان شده و احتمال کلیک کردن‌ها افزایش خواهد یافت.

‏– کمیت و کیفیت محتوا: هر چه تعداد مطالبی که در سایت خود منتشر می‌کنید و مخصوصاً کیفیت آنها بالاتر باشد، بازدید وبسایت شما بیشتر شده و کلیک‌های روی تبلیغات و در نتیجه، درآمد شما هم افزایش خواهد یافت.

‏– سئو: باید وبسایت شما از گوگل، ورودی زیادی به دست آورد. به همین دلیل هر چه روی سئو سایت خود سرمایه‌گذاری کنید، بازدهی و درآمد شما بیشتر خواهد شد.

‏– مکان نمایش تبلیغ: مهم است که تبلیغات را در جایی مناسب در وبسایت خود قرار دهید تا در جلوی چشم کاربر باشد و احتمال کلیک، افزایش یابد (البته نباید نمایش تبلیغات باعث آزار مخاطب شود).

‏– شبکه تبلیغاتی: انتخاب و استفاده از شبکه تبلیغاتی مناسب که هم تبلیغاتی زیاد و مناسب با احتمال نرخ کلیک بالا داشته باشد و هم به ازای هر کلیک، مبلغ خوبی پرداخت کند، بسیار مهم است (در این‌باره در انتهای مطلب صحبت کردیم).

‏فرض کنید وبسایت شما روزانه حدود ۱۰،۰۰۰ نفر بازدید دارد، به طور میانگین اگر نرخ کلیک تبلیغات در وبسایت شما ۱۰ درصد باشد (یعنی از هر ۱۰۰ نفر، ۱۰ نفر روی تبلیغات کلیک می‌کنند) و درآمد شما از هر کلیک ۲۰۰ تومان باشد، درآمد شما اینچنین محاسبه خواهد شد:
(روز) 30 * (درآمد از هر کلیک) 200 * (نرخ کلیک) 10% * (تعداد بازدید) 10000 = 6،000،000 تومان (درآمد)

‏یعنی ماهانه ۶ میلیون تومان درآمد خالص خواهید داشت. حالا فرض کنید به جای ۱۰ هزار نفر، روزانه ۱۰۰ هزار نفر بازدید داشته باشید (ماهانه ۶۰ میلیون تومان) و یا مثل سایت‌های بزرگ ایران (آپارات، ورزش سه، زومیت، تابناک و …)، روزانه چند صدهزار نفر و یا میلیونی بازدید داشته باشید…!


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 کسب درآمد اینترنتی با تبلیغات کلیکی | راهکار کاپریلا چیست؟ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ روابط عمومی آنلاین چیست؟ انواع، مزایا و راهکارها به زبان ساده

‏داشتن برند محبوب و قوی، از هدف‌های اصلی و بلندمدت هر کسب و کار است و در این راه، داشتن روابط عمومی قوی، یکی از ابزارهای مهم رسیدن به این هدف خواهد بود. هر کسب و کاری باید از خود، چهره خوب و مثبتی در بین مردم و مشتریان نشان دهد و تلاش کند که خبرهای منفی در مورد برند شکل نگیرد تا مشتریان نسبت به محصول و خدمات ارائه شده ذهنیت مثبت داشته باشند، از آن راضی باشند و محصول و برند را به بقیه آشنایان خود معرفی کنند. روابط عمومی از دهه‌های گذشته در کنار کسب و کارها حضور داشته اما با گسترش فضای آنلاین در سال‌های اخیر، چهره جدیدی به خود گرفته است. در این مقاله از آکادمی کاپریلا با روابط عمومی آنلاین آشنا شده و یاد می‌گیرید که در فضای دیجیتال باید چه اقداماتی در جهت بهبود روابط عمومی انجام دهید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ روابط عمومی آنلاین چیست؟
‏ ○ دسته‌بندی فعالیت‌های روابط عمومی آنلاین
‏ ○ مزایای روابط عمومی آنلاین چیست؟
‏ ○ اقدامات عملی در گسترش روابط عمومی آنلاین
‏ ○ سخن نهایی در روابط عمومی آنلاین


🔸 روابط عمومی آنلاین چیست؟

‏مجموعه فعالیت‌هایی که در راستای روابط عمومی سازمان در هر کانال بازاریابی و ارتباطی آنلاین انجام شود را روابط عمومی آنلاین (Online Public Relations) یا روابط عمومی دیجیتال (Digital Public Relations) می‌گویند. به صورت کلی می‌توان روابط عمومی (به اختصار: PR) را در دو جمله خلاصه کرد؛ اول اینکه هر برند باید در هر جایی که مشتریانش حضور داشته، فعالیت کرده و خود را نشان بدهد و دوم اینکه این فعالیت‌ها باید در راستای ساخت تصویر مثبت و کم کردن مشکلات و خبرهای منفی برند باشد. به همین دلیل در فضای آنلاین باید کانال‌های مختلف بازاریابی دیجیتال مشخص شده و هر کسب و کاری سعی کند در همه آن‌ها حضور مثبت داشته باشد. این کانال‌ها شامل شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری و حتی سایت آن کسب و کار است.


🔸 دسته‌بندی فعالیت‌های روابط عمومی آنلاین

‏به صورت کلی روابط عمومی در کنار فعالیت‌های بازاریابی قرار می‌گیرد. به این صورت که بازده هر اقدام بازاریابی با وجود فعالیت‌های مثبت در قسمت روابط عمومی، بالاتر می‌رود و برعکس، نداشتن وجهه خوب در فضای دیجیتال می‌تواند تمام تلاش‌های بخش بازاریابی را بیهوده کند. با توجه به این موضوع، می‌توان فعالیت‌هایی را که باید در زمینه روابط عمومی آنلاین انجام شود، در چهار دسته کلی تقسیم‌بندی کرد تا دید بهتری نسبت به آن پیدا کنیم.

‏هر کسب و کار برای افزایش آگاهی کاربران از برند و شناخته شدن توسط مشتریان جدید در فضای دیجیتال باید به روابط عمومی خود توجه کند. با اشباع شدن تبلیغات توسط رقیبان، برندها به دنبال راهی جدید برای پیدا کردن مشتری هستند. فعالیت‌های روابط عمومی به صورت غیر مستقیم، برند را تبلیغ می‌کند و سهم صدای برند را نسبت به رقبا بالاتر می‌برد. در فضایی که بیشتر کاربران اینترنت از دیدن تبلیغات آنلاین زده شده‌اند، توجه به این موضوع می‌تواند کسب و کار را در بین رقبای خود متمایز کند. اقدامات مختلفی در این راستا می‌توان انجام داد که در قسمت آخر مقاله به آن اشاره می‌شود.

‏بخشی دیگر از فعالیت‌های روابط عمومی آنلاین منجر به تعامل بیشتر مشتریان با برند می‌شود؛ کسانی که از قبل با کسب و کار آشنا هستند، با شنیدن خبرهای خوب از برند، تمایل بیشتری به استفاده از محصولات آن برند خواهند داشت. بسیار اتفاق افتاده که مشتری، در لحظه به محصول یک کسب و کار نیاز نداشته و یا دسترسی راحت‌تری به برندهای دیگر داشته اما به دلیل حمایت از آن کسب و کار، به خود سختی داده و محصول برندی که به آن حس خوبی دارد را خریداری می‌کند. روابط عمومی آنلاین با افزایش تعامل کاربر با برند، به ساختن اعتماد و اعتبار برند کمک زیادی می‌کند.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 روابط عمومی آنلاین چیست؟ انواع، مزایا و راهکارها به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ سهم صدای برند (SOV) و فرمول آن چیست؟ | تفاوت SOV با سهم بازار

‏چه دارای برند بوده و چه کسب و کار کوچکی داشته باشید، باید از وضعیت جایگاه کنونی خود نسبت به سایر رقبا باخبر شوید. تعیین وضعیت در بازار، اولین قدم برای چیدن برنامه بازاریابی آینده کسب و کار است. در گذشته، تحقیقات بازاریابی بسیار سخت و هزینه‌بر و در برخی موارد غیر ممکن بود، اما با ورود بازاریابی دیجیتال، ابزارهای اندازه‌گیری زیادی ساخته شد و کار را برای بازاریاب‌ها ساده‌تر کرد. البته واردشدن شاخص‌های زیاد اندازه‌گیری اگرچه به بازاریابی کمک کرده اما در عوض، تحلیل و تصمیم‌گیری را پیچیده‌تر می‌کند. در این وضعیت، اینکه در چه زمانی از چه شاخصی باید استفاده شود، مهم خواهد بود. یکی از شاخص‌های مهم و کمتر شناخته شده در ایران که به برندینگ و بازاریابی کمک می‌کند و به نوعی می‌توان آن را عوامل و دلایل موفقیت برند هم دانست، سهم صدای برند، با نام اختصاری SOV است که کمک می‌کند وضعیت کسب و کارتان را در مقایسه با رقیب‌های خود مشخص کنید. در این مقاله از آکادمی کاپریلا، به صورت کامل با این شاخص آشنا شده و نحوه اندازه‌گیری آن را یاد می‌گیرید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ سهم صدای برند چیست؟
‏ ○ فرمول محاسبه سهم صدای برند چیست؟
‏ ○ مسیر SOV کسب و کارهای جدید یا کوچک
‏ ○ تفاوت SOV با سهم بازار یا (SOM) Market Share چیست؟
‏ ○ محاسبه Share Of Voice در کانال‌های مختلف بازاریابی
‏ ○ سخن پایانی در مورد سهم صدای برند


🔸 سهم صدای برند چیست؟

‏شاخص سهم صدای برند (Share Of Voice) نشان‌دهنده قدرت برند یک کسب‌وکار و میزان نفوذ آن در بین مشتریان آن محصول است. هرچقدر مردم در مورد یک برند بیشتر صحبت کنند و آن را بیشتر بشناسند، سهم صدای آن برند در بازار هدف خود بالاتر است.

‏SOV، برند شما را با رقبایتان مقایسه کرده و می‌تواند سلاح مخفی رشد شما در ماه‌ها و سال‌های آینده باشد. در شرایطی فرضی که همه عوامل بازار یکسان باشد، کسب و کاری که سهم صدای بالاتری دارد، در درازمدت احتمال کسب سهم بازار بیشتر را خواهد داشت. چون در طول زمان، همانطور که بازاریابی برندتان را ادامه می‌دهید، تشخیص برند شما افزایش خواهد یافت و شما را به کسب سهم بازاریابی بزرگتر هدایت می‌کند.


🔸 فرمول محاسبه سهم صدای برند چیست؟

‏با تعریف بخش قبل، می‌توان فرمول کلی محاسبه SOV را به این شکل نوشت:

‏سهم صدای برند = ۱۰۰ × (اندازه کل بازار/ اندازه برند یک کسب و کار)

‏به‌عنوان مثال اگر از یک جمع صد نفری پرسیده شود که اولین نام برند دلستری که به ذهنتان می‌رسد را بگویید و ۲۵ نفر آن‌ها برند عالیس را نام ببرد، سهم صدای برند عالیس در بازار هدف، ۲۵ درصد محاسبه می‌شود.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 سهم صدای برند (SOV) و فرمول آن چیست؟ | تفاوت SOV با سهم بازار — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: برند


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


📣 دسترسی به آخرین کوپن و کدهای تخفیف فرادرس

💯 همراه با فرصت‌های ویژه فرادرس، یادگیری را شروع کنید👇

‌‏💫 ۴۵ درصد تخفیف برای تمامی آموزش‌ها در جشنواره فصل برداشت

🎁 کد تخفیف: HSE45
_______________

💫 ۵۰ هزار تومان هدیه آموزشی، مخصوص اپلیکیشن فرادرس

🎁 کد تخفیف: FRAPP

📅
اعتبار: تا پایان روز سه‌شنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
_______________

‌‏💫 ۵۰ درصد تخفیف برای ثبت اولین سفارش خرید

🎁 کد تخفیف: FRSTRD

📅
اعتبار: تا پایان روز سه‌شنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
_______________

💫 ۱۵۰ هزار تومان تخفیف برای سبدهای خرید بالای ۴۰۰ هزار تومان

🎁 کد تخفیف: FR4SD

📅
اعتبار: تا پایان روز سه‌شنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
_______________

🔗 دسترسی به کدهای تخفیف فعال - [کلیک کنید]

📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraPon — فراپُن

@FaraDars — فرادرس

✳️ لینک UTM چیست و چگونه ساخته و استفاده می‌شود؟

‏چطور می‌فهمید ترافیک وبسایت شما از چه کانال‌هایی وارد سایتتان شدند؟ چطور می‌فهمید ترافیکی که از تلگرام وارد سایت شما شده، چند فروش برای شما ایجاد کرده؟ و اینکه چطور می‌فهمید از بین ترافیک ورودی از ایمیل و ترافیک ورودی از تبلیغات نمایشی، کدام یک کیفیت بهتری دارد؟ تمام سوالات این‌چنینی با کمک کد رهگیری لینک‌های سایت به نام UTM پاسخ داده می‌شود که می‌توان به کمک آن در گوگل آنالیتیکس، همه داده‌های ترافیک سایت خود را مشاهده و تحلیل کرد. این مقاله از آکادمی کاپریلا شما را با لینک UTM آشنا خواهد کرد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ لینک UTM چیست؟
‏ ○ کد UTM از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟
‏ ○ چه جایی از UTM استفاده کنیم؟
‏ ○ چگونه UTM بسازیم؟
‏ ○ چگونه UTM را ردیابی کنیم؟
‏ ○ دانلود تمپلیت ساخت UTM


🔸 لینک UTM چیست؟

‏UTM کوتاه شده عبارت Urchin Tracking Module است اما Urchin در این عبارت به چه معناست؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت اگر الان به عنوان یک مدیر یا کارشناس بازاریابی دیجیتال از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنید، در واقع باید از Urchin ممنون باشید. Urchin یک شرکت نرم‌افزاری است که سنگ بنای ابزاری را که امروز به آن Google Analytics می‌گوییم، بنا نهاد. بعد از گذشت مدت کوتاهی از فعالیت Urchin، گوگل در سال ۲۰۰۵ این شرکت را خرید و توسعه ابزارهای تحلیلی گوگل بیش از گذشته از طریق کمپانی Alphabet، مالک گوگل پیگیری شد.

‏به سوال اصلی برگردیم. لینک‌های UTM به چه کاری می‌آید؟ به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید بتوانید موفقیت فعالیت‌های خود را ارزیابی کنید و علاوه بر آن، همیشه گزارش و درک صحیحی از کمپین‌های بازاریابی برای وبسایت خود داشته باشید تا بتوانید به درستی به مدیران بالادستی خود گزارش دهید تا هم مدیران متوجه این نکته شوند که هزینه‌های تبلیغات و کمپین‌ها چگونه صرف شده و به هدر نرفته و هم بتوانید برای کمپین‌های بعدی، اعتبار و بودجه بیشتری دریافت کنید. در این مسیر، استفاده از UTM به عنوان ساده‌ترین و بهترین ابزار کمکی شما خواهد بود.

‏UTMها عبارت‌ها و کدهایی هستند که به انتهای لینک‌های سایت شما مانند لینک صفحه فرود یا صفحه محصول و یا حتی صفحه اصلی سایت اضافه شده و در کمپین‌ها، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و … مورد استفاده قرار می‌گیرند و از آن طریق می‌توانید داده‌های مختلفی درباره کلیک روی لینک‌ها را چک کنید. ساده‌ترین اتفاقی که می‌تواند بیفتد، این است که متوجه شوید ترافیک ورودی کمپین شما بیشتر از کجا آمده است: تبلیغات، پست مهمان یا صفحات اجتماعی و هر ترافیک، چه کیفیتی داشته و چه کارهایی در سایت شما انجام داده‌اند.


🔸 کد UTM از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

‏از بین گزینه‌های موجود در لینک UTM دار، سه بخش utmcampaign و utmsource و utmmedium اجباری و utmcontent و utmterm اختیاری هستند.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 لینک UTM چیست و چگونه ساخته و استفاده می‌شود؟ + دانلود تمپلیت رایگان — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: ابزارها


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✴️ در شبکه‌های اجتماعی فرادرس چه مطالبی منتشر می‌شود؟

☑️ اطلاع‌رسانی فرصت‌های ویژه و جشنواره‌های تخفیف

☑️ اطلاع‌رسانی جدیدترین آموزش‌های منتشر شده همراه با تخفیف ویژه انتشار

☑️ انتشار مطالب، مقالات و ویدئوهای آموزشی رایگان

☑️ اطلاع‌رسانی آخرین رویدادها و وبینارها

☑️ برگزاری مسابقات و طرح‌های تخفیف همراه با هدایای آموزشی


☸️ فرادرس را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.👇👇👇

📌
اینستاگرام – [کلیک کنید]

📌 یوتیوب – [کلیک کنید]

📌 لینکدین – [کلیک کنید]

📌 توئیتر – [کلیک کنید]

📌 کانال رسمی تلگرام – [کلیک کنید]

📌 کانال فرصت‌های ویژه (فراپُن) – [کلیک کنید]

📌
کانال تازه‌های نشر – [کلیک کنید]

📌 کانال تدریس در فرادرس [کلیک کنید]

📌 کانال‌های موضوعی و تخصصی – [کلیک کنید]

📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس

✳️ ارزش طول عمر (LTV) چیست؟ | پیش‌بینی درآمدزایی مشتری در آینده

‏فرض کنید کارشناس بازاریابی شما می‌گوید اگر ۲۰ میلیون تومان بودجه به او بدهید، ۲۰۰ مشتری خرید اولی برای شما می‌آورد، این یعنی برای جذب هر مشتری، ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنید، در حالیکه میانگین سود شما از هر خرید آنها فقط ۵۰ هزار تومان است. این اعداد به شما می‌گوید که برای جذب هر مشتری، ۵۰ هزار تومان ضرر می‌کنید. برای آنکه بدانید این ضرر، برای کسب و کار شما منجر به سود خواهد شد یا خیر، از شاخصی به نام ارزش طول عمر مشتری یا LTV استفاده می‌کنند تا بدانید این مشتریان در آینده چقدر برای شما سودآوری خواهند داشت. این مقاله از آکادمی کاپریلا به بررسی این شاخص پرداخته است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ ارزش طول عمر (LTV) چیست؟
‏ ○ کاربرد LTV چیست؟
‏ ○ چرا LTV مهم است؟
‏ ○ ارزش طول عمر چگونه محاسبه می‌شود؟
‏ ○ چگونه ارزش طول عمر مشتری را افزایش دهیم؟


🔸 ارزش طول عمر (LTV) چیست؟

‏ارزش طول عمر یا Lifetime value) LTV) بیانگر میزان درآمدی است که یک مشتری در طول مدت ارتباطش با کسب و کار، برای یک کسب و کار ایجاد می‌کند. این معیار که با نام ارزش طول عمر مشتری CLV یا CLTV (Customer Lifetime Value) نیز نامیده می‌شود، معیاری مهم برای هر کسب و کاری است که می خواهد اثربخشی جذب مشتریان جدید و استراتژی پشتیبانی از آنها را در بازه‌های زمانی اندازه‌گیری کند.

‏ارزش طول عمر، یکی از شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) در بازاریابی است که میزان درآمد مورد انتظار شرکت در طول مدت زمانی که با هر مشتری ارتباط دارند را محاسبه می‌کند. در اینجا منظور از ارتباط مشتری با کسب و کار، مدت‌زمانی است که مشتری از شما خرید خواهد کرد و عضویتش در کسب و کار شما ادامه خواهد داشت.


🔸 کاربرد LTV چیست؟

‏ارزش طول عمر مشتری یک متغیر کلیدی در پیش‌بینی درآمدهای آینده شرکت است و مشخص می‌کند که هر مشتری، ماهانه یا سالانه و در طول مدت همراهی خود با شرکت، چقدر درآمد با خود می‌آورد. این شاخص برای مشخص کردن بودجه‌های بازاریابی یک شرکت نیز استفاده می‌شود.

‏یکی از کاربردهای مهم LTV در طراحی پرسونای مشتریان است که کمک می‌کند درک بهتری از کیفیت مشتری (از نظر درآمدزایی) و میزان اهمیت مشتری برای کسب و کار به دست آورید. درج LTV در پرسونا باعث می‌شود تا با مقایسه آن با هزینه جذب هر مشتری یا Customer Acquisition Cost (CAC)، محاسبه کنید که آیا LTV از CAC بیشتر است یا خیر و این مقایسه برای کدام بخش‌بندی مشتریان،‌ وضعیت بهتری دارد. به عبارت ساده‌تر، با مقایسه LTV و CAC به دنبال این هستیم که بفهمیم آیا هزینه‌ای که برای جذب مشتری صرف می‌شود برمی‌گردد و یا خیر و اینکه چه مدت زمان طول می‌کشد تا هزینه آن جبران و به سوددهی تبدیل شود.

‏برای درک بهتر، شرایطی را تصور کنید که یک شرکت، استراتژی فروش خود را کاهش حداکثری قیمت یکی از محصولاتش در نظر گرفته است. بعد از شروع این کمپین بازاریابی،‌ متوجه می‌شوند که ارزش طول عمر مشتری برای آن محصول، از هزینه جذب مشتری کمتر است. پس نتیجه می‌گیرند که استراتژی فروش اشتباهی انتخاب کرده و مشتریان جذب شده نمی‌توانند حتی هزینه جذب خود را تامین کنند، چه برسد به ایجاد سود.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ارزش طول عمر (LTV) چیست؟ | پیش‌بینی درآمدزایی مشتری در آینده — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تجارت الکترونیک


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ بازاریابی تعاملی (Engagement Marketing) چیست؟ | مزایا، راهنمای استفاده و ابزارها

‏زمانی می‌توان اهداف جذب لید، تبدیل و فروش را در دیجیتال مارکتینگ محقق کرد که در ابتدا با مشتری احتمالی، وارد تعامل بشویم. به همین دلیل، شاخص تعامل در دیجیتال مارکتینگ، شاخصی مهم در نظر گرفته می‌شود. اهمیت این تعامل به حدی است که شاخه‌ای مستقل در بازاریابی را به خود اختصاص داده: بازاریابی تعاملی (Engagement Marketing). برای آشنایی با این مدل بازاریابی، این مقاله از آکادمی کاپریلا را از دست ندهید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تعامل (Engagement) چیست؟
‏ ○ بازاریابی تعاملی چیست؟
‏ ○ مزایای بازاریابی تعاملی چیست؟
‏ ○ استفاده از بازاریابی تعاملی در کسب‌وکار
‏ ○ ابزارهای بازاریابی تعاملی
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 تعامل (Engagement) چیست؟

‏در لغت، تعامل به معنی سروکار داشتن با هم، هم‌کنشی، ارتباط متقابل، داد و ستد داشتن معرفی می‌شود. در دیجیتال مارکتینگ، تعامل را به ارتباط مستقیم مشتری و برند گفته می‌شود که می‌توان آن را در سه بخش زیر دسته‌بندی کرد:

‏– مشتریان با برند مانند کلیک کردن، لایک کردن، ارسال نظر، اشتراک‌گذاری و …

‏– برند با مشتریان مانند ارسال ایمیل خبرنامه، محتوای سفارشی و …

‏– ارتباط دو طرفه مانند چت آنلاین در وبسایت

‏تعامل با مشتری باعث افزایش میزان دسترسی برند به مشتریان هدف (دسترسی کمی و کیفی) شده و ارتباطات سودمند برای طرفین را به دنبال خواهد داشت.هر چقدر تجربه برند شما، تعامل‌برانگیزتر باشد، نرخ تبدیل شما افزایش خواهد یافت. در نتیجه، آن دسته استراتژی‌هایی از بازاریابی که بر محوریت تعامل با مشتریان هدف طراحی می‌شود، بازاریابی تعاملی گفته می‌شود.


🔸 بازاریابی تعاملی چیست؟

‏هر استراتژی، تکنیک و فرآیندی که افزایش تعامل و ارتباط با مشتریان و مخاطبان هدف را دنبال کند و هدف تلاش‌های خود را بر افزایش کمی و کیفی تعامل با مخاطب بگذارد، بازاریابی تعاملی نامیده می‌شود.

‏نسل جدید مشتریان امروزی که سطح دانش، توقع و انتظارات بالایی داشته و با انواع برندها، محصولات و راهکارها آشنا هستند و به راحتی می‌توانند یک برند را رها کرده و دیگری را پیدا و انتخاب کنند، ارتباطات بازاریابی و تعامل دو طرفه، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این نسل، به کیفیت خرید و دسترسی راحت به محصول و برند، اهمیت می‌دهد، برندها را بر اساس تجربه‌ای تعاملی که ارائه می‌کنند، اولویت‌بندی می‌کند و می‌خواهد به راحتی با برند خود در سطح اینترنت ارتباط داشته باشد. با توجه به اینکه دیجیتال مارکتینگ، محیطی شدیداً رقابتی است، شرکت‌هایی که در زمینه تعامل و ارتباط با مشتریان، عملکرد بهتری دارند، رشد بیشتری خواهند داشت.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی تعاملی (Engagement Marketing) چیست؟ | مزایا، راهنمای استفاده و ابزارها — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ گوگل آنالیتیکس چیست؟ | راهنمای گام به گام ثبت نام، تنظیمات و استفاده

‏در ذهنتان پزشک‌ها را مجسم کنید. قطعاً تصویر ذهنی شما، فردی با روپوش سفید و گوشی پزشکی است. آن گوشی، ابزار کار پزشک است؛ ابزاری که همیشه باید همراهش باشد تا بتواند اولین معاینه برای تشخیص بیماری را انجام دهد. در همه تخصص‌ها و حرفه‌ها، چنین ابزارهای کلیدی وجود دارد و در دیجیتال مارکتینگ و کسب‌وکارهای اینترنتی، می‌توان گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) را یکی از مهم‌ترین ابزارهای کلیدی نامید؛ ابزاری که باید هر روز برای مشاهدهداده‌های وبسایت مانند اطلاعات کمپین‌ها، فروش، بازدیدکننده‌ها و … از آن استفاده شود.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ گوگل آنالیتیکس چیست؟
‏ ○ چرا گوگل آنالیتیکس برای کسب‌وکار من مهم است؟
‏ ○ هزینه گوگل آنالیتیکس چقدر است؟
‏ ○ گوگل آنالیتیکس چگونه کار‌ می‌کند؟
‏ ○ گوگل آنالیتیکس چگونه نصب و راه‌اندازی‌ می‌شود؟
‏ ○ داده‌های در دسترس و روش مشاهده آنها در گوگل آنالیتیکس چیست؟
‏ ○ مهم‌ترین داده‌ها و بهترین گزارش‌های گوگل آنالیتیکس
‏ ○ چگونه تنظیمات گوگل آنالیتیکس را سفارشی‌سازی کنیم؟
‏ ○ جستجوهای سایت خود را رهگیری کنید.
‏ ○ چگونه گوگل آنالیتیکس را یاد بگیریم؟


🔸 گوگل آنالیتیکس چیست؟

‏گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) که به‌اختصار، GA هم نامیده می‌شود، دارای قطعه‌ای کد است که به یک وبسایت اضافه‌ می‌کنید تا تمام داده‌های کمی و کیفی از بازدیدهای وبسایت را جمع‌آوری، اندازه‌گیری و تحلیل‌ ‌کند. گوگل آنالیتیکس بخشی از پلتفرم جامع بازاریابی گوگل است که به عنوان GMP نیز شناخته‌ می‌شود و ابزار و خدمتی جامع برای همه نیازهای تبلیغاتی، جمع‌آوری داده و گزارشگیری است. کلیه نرم‌افزارهای آنلاین GMP، دسترسی به داده‌های تبلیغات جستجو (گوگل ادز)، تبلیغات نمایشی و ویدئویی، نظرسنجی و بهینه‌سازی سایت را مهیا کرده و البته تحلیل اطلاعات را بسیار ساده‌ می‌کند. در این بین، گوگل آنالیتیکس یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای GMP می‌باشد که به نوعی، نقطه اتصال سایر نرم‌افزارهای گوگل است.


🔸 چرا گوگل آنالیتیکس برای کسب‌وکار من مهم است؟

‏به‌طور خلاصه‌ می‌توان گفت گوگل آنالیتیکس به شما کمک‌ می‌کند که کسب‌وکار آنلاین خود را رشد دهید. آنالیتیکس کمک‌ می‌کند تا مشتریان خود را بهتر شناخته، از رفتارشان در وبسایت، مطلع شده و آنها را درک کنید. بنابراین‌ می‌توانید تجربیات بهتری را برای آنها ایجاد کرده و براساس مشتریان فعلی خود، مشتریان جدیدی پیدا کنید.

‏گوگل آنالیتیکس، ترافیک وبسایت شما را به زبان کمی و کیفی تبدیل کرده و گزارشات جامعی را از آنچه درون وبسایتتان رخ می‌دهد به شما نشان می‌دهد. به‌‎عنوان مثال، گوگل آنالیتیکس به شما می‌گوید:

‏– روزانه چند نفر وارد سایت می‌شود.

‏– از کجا به سایت شما می‌آیند.

‏– چند صفحه و چه صفحاتی را می‌بینند.

‏– چند دقیقه در سایت می‌مانند.

‏– خرید می‌کنند؟ عضو سایت می‌شوند؟ کتاب الکترونیکی را دانلود می‌کنند؟

‏– و گزارش‌های بیشتری که در ادامه مقاله با آنها آشنا خواهید شد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 گوگل آنالیتیکس چیست؟ | راهنمای گام به گام ثبت نام، تنظیمات و استفاده — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: ابزارها


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


📚 مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی

در فرادرس بالغ بر ۱۵۶ ساعت آموزش توسعه مهارت فردی، در قالب ۴۱ عنوان آموزشی در دسترس دانشجویان و علاقه‌مندان این حوزه قرار دارد.

💠 لیست کامل آموزش‌ها - [کلیک کنید]

برخی از آموزش‌های این مجموعه در ادامه آمده است. برای مشاهده و دریافت هر آموزش روی عنوان مورد نظر خود کلیک کنید:

▫️ فن بیان و اصول سخنوری

▫️ افزایش تمرکز و تقویت حافظه

▫️ مدیریت زمان و تکنیک‌های آن

▫️ استعدادیابی و شناخت توانمندی‌ها

▫️ پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری

▫️ اصول و تکنیک‌های متقاعد سازی افراد

▫️ مقابله با فراموشی در مطالعه - دلایل و راهکارها

▫️ تصویرسازی ذهنی در مطالعه - تکنیک تقویت حافظه

📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس

✳️ قیف فروش (Sales Funnel) چیست؟ | راهنمای ساده و کامل قیف بازاریابی

‏دیجیتال مارکتینگ، فرآیندی یکپارچه و چندین مرحله‌ای است و تا زمانی‌که مشتری خرید را انجام ندهد، گام اول تلاش‌های ما تمام نمی‌شود. اما بعد از خرید مشتری هم تاکتیک‌ها و قواعد مختلفی باید رعایت شود تا مشتری، مجدداً از شما خرید کرده و دیگران را به خرید از شما دعوت کند. اما در گام اول، یعنی تبدیل کاربر به مشتری، فرآیندی وجود دارد که به آن قیف فروش (Sales Funnel) یا قیف بازاریابی (Marketing Funnel) گفته می‌شود. این قیف، مراحلی دارد که روی مشتریان بالقوه و احتمالی کار می‌کند، کسانی‌که قصد خرید ندارند از قیف خارج‌شده و درنهایت، بخشی از آن مشتریان، به مشتری بالفعل شما تبدیل خواهندشد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ مقدمه‌ای بر قیف فروش
‏ ○ قیف فروش یا قیف بازاریابی چیست؟
‏ ○ چرا قیف فروش مهم است؟
‏ ○ قیف فروش چگونه کار می‌کند؟
‏ ○ چهار مرحله قیف فروش چیست؟
‏ ○ مثال قیف فروش
‏ ○ چگونه قیف فروش طراحی کنیم؟
‏ ○ اندازه‌گیری موفقیت قیف فروش
‏ ○ چگونه قیف فروش خود را بهینه کنیم؟
‏ ○ نتیجه‌گیری


🔸 مقدمه‌ای بر قیف فروش

‏هر یک از مراحل قیف فروش بر رفتار مصرف‌کننده یا خریدار نهایی تأثیر دارد. شما باید تمام مراحل را به‌طور کامل بشناسید. با آگاهی از مشخصات هر مرحله، می‌توانید از روش‌هایی برای بهبود تعداد افرادی که از یک مرحله به مرحله دیگر می‌روند، استفاده کنید. این هدایت کاربران به مراحل بعدی، می‌تواند تأثیر فاحشی بر رشد کسب‌وکار و افزایش درآمد شما بگذارد.

‏فرض کنید شما تعداد مخاطبان هد را در دو مرحله اول قیف فروش خود، دو برابر می‌کنید. در این‌حالت شما تعداد لید (سرنخ فروش) خود را دو برابر خواهید کرد و نتیجه آنکه درصد مشتریان قطعی خود را نیز دو برابر می‌کنید. این افزایش، هر ماه ۴ برابر مشتری جدید به شما خواهد داد.
طراحی و مدیریت قیف فروش، یکی از قدرتمندترین مفاهیم در کسب‌وکار و بازاریابی شما است و در ادامه، به آن به‌طور عمیق‌تر می‌پردازیم.


🔸 قیف فروش یا قیف بازاریابی چیست؟

‏قیف فروش، هر مرحله‌ای است که شخص باید به ترتیب طی کند تا به مشتری شما تبدیل شود. در همین ابتدا برای درک بهتر، یک قیف فروش فرضی را برای یک مغازه، مثال می‌زنیم.

‏«افراد بالای قیف فروش کسانی هستند که در کنار فروشگاه شما قدم می‌زنند (مرحله اول). درصدی از آنها تصمیم می‌گیرند که وارد مغازه شوند (مرحله دوم). مشتری قفسه‌ای از تی‌شرت‌های حراجی را می‌بیند. او محصولی را در قفسه می‌بیند و به آن اشاره می‌کند (مرحله سوم). سپس مشتری، چهار تی‌شرت انتخاب می‌کند و به سمت صندوق می‌رود. آنها در آخرین مرحله هستند. اگر همه چیز خوب پیش برود، آنها خرید را به پایان می‌رسانند و از انتهای قیف فروش خارج می‌شوند.»

‏همین روند، برای هر نوع کسب‌وکاری با ساختاری متناسب با آن کسب‌وکار اما در یک چارچوب مشخص انجام می‌شود. قیف فروش در کسب‌وکارهای آنلاین می‌تواند در چندین بخش از فرآیندهای بازاریابی وجود داشته‌باشد. قیف هر بخش می‌تواند ساختار و جزئیاتی متفاوت‌ داشته‌باشد یا قیف شما در تمام کانال‌های بازاریابی‌تان یکسان باشد (از نظر تاکتیک‌ها، محتواها، پیشنهادها و …).



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 قیف فروش (Sales Funnel) چیست؟ | راهنمای ساده و کامل قیف بازاریابی — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: لید و تبدیل


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


✳️ تجارت الکترونیک (ECommerce) چیست؟ | راه‌اندازی و توسعه به روشی آسان

‏اگر این مقاله را می‌خوانید، یعنی می‌خواهید بدانید نوع جدید و امروزی کسب‌وکار که بازدهی مالی خوبی دارد و می‌توان با کمترین هزینه و در منزل، آن کسب‌وکار را راه‌اندازی و مدیریت کرد، چیست. این ویژگی‌های بیان‌شده، ما را به اصطلاحی به‌نام «تجارت الکترونیک» یا «تجارت الکترونیکی» می‌رساند که به‌عنوان موضوع این مقاله از آکادمی کاپریلا انتخاب شده‌است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تجارت الکترونیک چیست؟
‏ ○ مدل­‌های مختلف تجارت الکترونیک چیست؟
‏ ○ مزایای تجارت الکترونیک چیست؟
‏ ○ چگونه تجارت الکترونیکی راه‌اندازی کنیم؟


🔸 تجارت الکترونیک چیست؟

‏تجارت الکترونیک (ECommerce) به هر نوع تراکنش کسب‌وکاری گفته می‌­شود که به‌صورت آنلاین انجام می‌­شود. مشهورترین نمونه تجارت الکترونیک، خرید آنلاین است. خرید آنلاین به‌معنی خرید و فروش کالا از طریق اینترنت و با استفاده از یک دستگاه (موبایل، تبلت، کامپیوتر و لب‌تاپ) است. بااین‌حال، تجارت الکترونیکی می­‌تواند شامل انواع دیگری از فعالیت­‌ها از جمله حراج و مزایده‌های آنلاین، درگاه‌های پرداخت، بلیط‌فروشی آنلاین، بانکداری اینترنتی و … باشد.

‏در ایران، کسب‌وکارهای اینترنتی هم جزئی از تجارت الکترونیک درنظر گرفته‌می‌شوند در حالی‌که تجارت الکترونیک (ECommerce) به خرید و فروش آنلاین اشاره دارد اما کسب‌وکار آنلاین (Ebusiness) به هر نوع کسب‌وکاری که در بستر اینترنت راه‌اندازی شود، گفته می‌شود.

‏تجارت موبایلی (Mobile Commerce) یا mCommerce، مسیری جدید و با رشد سریع در تجارت الکترونیکی است که تحت تأثیر بازار در حال گسترش و نفوذ گوشی‌­های هوشمند و راحتی نسل جدید با خرید آنلاین است. در سال ۲۰۱۸، بخش تجارت الکترونیک جهانی نسبت به سال قبل آن، ۳۹/۱ درصد افزایش فروش داشته‌است و ایران هم مشابه سایر کشورها، در این زمینه با رشد چشمگیر همراه است.


🔸 مدل­‌های مختلف تجارت الکترونیک چیست؟

‏تجارت الکترونیک معمولاً بر اساس نوع شرکت‌کنندگان در تراکنش، به B۲B ،B۲C و C۲C و C۲B طبقه‌بندی می‌شود. به‌طور کلی این مدل­‌های تجاری عبارتند از:

‏تجارت B۲B زمانی انجام می‌­شود که برخی کسب‌وکارها، محصولات و خدمات خود را به کسب‌و‌کارهای دیگر می‌فروشند. به عبارت ساده‌تر، مشتریان نهایی یک کسب‌وکار، کسب‌وکارهای دیگر هستند. یک مثال از این نوع تجارت، فروشگاه­‌های لوازم اداری است که تجهیزات اداری را به کسب‌وکارها می‌فروشند.

‏تجارت B۲C، رایج‌­ترین مدل تجاری است که در آن کسب‌وکارها، محصولات و خدمات خود را به‌صورت مستقیم به مشتریان می‌­فروشند. یک مثال از مدل تجارت B۲C می‌­تواند دیجیکالا، اسنپ، نت‌برگ، فرادرس و … باشد که شما هم از آنها خرید داشته‌اید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 تجارت الکترونیک (eCommerce) چیست؟ | راه‌اندازی و توسعه به روشی آسان — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تجارت الکترونیک


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

2024/09/21 22:38:55
Back to Top
HTML Embed Code: