Telegram Web Link
✳️ بازاریابی ارجاعی یا ریفرال مارکتینگ | جذب لید و فروش تصاعدی

امروزه در دنیای بازاریابی، همه می‌دانند که کاربران به توصیه سایر اشخاص، بیشتر اعتماد می‌‌کنند تا به تبلیغات کسب و کارها. به همین دلیل استفاده از تبلیغات دهان به دهان، راهی عالی برای افزایش جذب لید (سرنخ فروش) و فروش است. تحقیقی از موسسه نیلسن (Nielsen) به این نتیجه رسیده که 84% افراد برای تصمیم‌گیری خرید، توصیه دوستان‌شان را به تبلیغات ترجیح می‌دهند. به همین دلیل، بازاریابی ارجاعی یا ریفرال مارکتینگ (Referral Marketing) اهمیت بالایی پیدا کرده و می‌تواند بخش اصلی استراتژی فروش شما باشد. در این مقاله از مجله کاپریلا، همه روش‌هایی از بازاریابی ارجاعی را که می‌تواند برایتان مفید باشد بررسی می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

○ بازاریابی ارجاعی چیست؟
○ هدف اصلی بازاریابی ارجاعی چیست؟
○ مزایای بازاریابی ارجاعی چیست؟
○ چرا بازاریابی ارجاعی کارآمد است؟
○ شرایط موفقیت در ریفرال مارکتینگ چیست؟


🔸 بازاریابی ارجاعی چیست؟

ریفرال مارکتینگ یا بازاریابی ارجاعی در مقایسه با روش‌های سنتی بازاریابی، یک فرایند سازمان‌یافته است که در آن، برای تبلیغ کردن به مشتریان پاداش داده می‌شود. این روش، از پایگاه مشتریان موجود برای افزایش لید استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، شما ساز و کاری طراحی می‌کنید که به مشتریانتان اجازه می‌دهد دوستان خود را به عضویت در کسب و کار شما و خرید، تشویق و دعوت کنند و در نهایت، به ازای هر عضویت یا خرید افراد ارجاع شده، به مشتری خود پاداش (پول، هدیه، تخفیف، خرید رایگان و …) می‌دهید. طرح سفر رایگان در اپلیکیشن‌های تاکسی آنلاین، مثالی از بازاریابی ارجاعی می‌باشد.

بازاریابی ارجاعی آنچنان موثر است که در بسیاری از مدل‌ها و چارچوب‌های بازاریابی از آن استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در چارچوب AARRR که مدلی شناخته شده برای طراحی کمپین‌ها و استراتژی‌های بازاریابی است، از استراتژی ارجاعی استفاده شده است.


🔸 هدف اصلی بازاریابی ارجاعی چیست؟

دلیل اصلی استفاده از بازاریابی ارجاعی، کاربرد تبلیغ دهان به دهان برای جذب مشتریان جدید است. وقتی شخصی، دوستان و اطرافیان خود را به شما ارجاع دهد، مشتریان جدید را با سادگی بیشتر و هزینه کمتر و کیفیت بیشتر جذب می‌کنید. انگیزه (پاداش ارجاع)، علاقه فرد نسبت به کسب و کار (تجربه مثبت کاربر از خدمات شما) و ایجاد ارتباط مستقیم با کاربر، باعث می‌شود که آنها، افراد را به شما ارجاع دهند و در نتیجه، کسب و کار شما رشد کند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی ارجاعی یا ریفرال مارکتینگ | جذب لید و فروش تصاعدی — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ قدرت دامنه یا اعتبار دامنه (Domain Authority) | شاخص مقایسه‌ای سئو

سئو (SEO) یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، مجموعه‌ای از روش‌ها، تاکتیک‌ها و ابزارها است. یکی از فاکتورهای سنجش میزان موفقیت سئو در بلندمدت، بررسی اعتبار دامنه یا قدرت دامنه سایت است که خود، از عملکرد ما در سایر فاکتورهای سئو به دست می‌آید. در این مقاله، به زبان ساده و کاربردی به بررسی قدرت دامنه (Domain Authority) پرداختیم و پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه کاپریلا باشید.

══ فهرست مطالب ══

○ قدرت دامنه یا اعتبار دامنه چیست؟
○ قدرت دامنه در مقایسه با قدرت صفحه
○ قدرت دامنه و سئو
○ بررسی قدرت دامنه
○ اعتبار دامنه خوب چقدر است؟
○ افزایش قدرت دامنه
○ علت تغییر قدرت دامنه


🔸 قدرت دامنه یا اعتبار دامنه چیست؟

قدرت دامنه (DA) که می‌توان به اعتبار دامنه هم معنی شود، امتیاز رتبه‌بندی سایت‌ها در موتور‌های جستجو است که توسط وبسایت Moz.com ایجاد شده است. این شاخص، پیش‌بینی می‌کند یک وب‌سایت احتمالاً در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) چه رتبه‌ای خواهد داشت. امتیاز اعتبار دامنه از 1 تا 100 متغیر است و امتیازات بالاتر به قدرت بیشتر دامنه مربوط می‌شود.

قدرت دامنه از طریق تخمین فاکتورهای متعددی از قبیل دامنه­‌های لینک‌دهنده به سایت شما و تعداد کل لینک‌ها محاسبه می‌شود. این امتیاز در گذر زمان و در هنگام مقایسه وب‌سایت‌ها یا ردیابی “قدرت رتبه‌بندی” وب‌سایت قابل استفاده است.

از آنجا که اعتبار دامنه، مبتنی بر محاسبات یادگیری ماشین (Machine Learning) است، امتیاز سایت شما معمولاً دچار نوسان می‌­شود زیرا نقاط داده (data points) بیشتر، کمتر یا متفاوتی در محاسبات استفاده می‌­شود. برای مثال، اگر سایت اینستاگرام صد میلیون لینک جدید بدست آورد، PA و DA همه سایت‌ها نسبت به اینستاگرام کاهش می یابد. به همین دلیل، به خاطر داشته باشید که شما همیشه باید از اعتبار دامنه به عنوان معیار سنجش نسبی برای مقایسه عملکرد ‌لینک‌سازی سایت­های دیگر با سایت خود استفاده کنید.


🔸 قدرت دامنه در مقایسه با قدرت صفحه

در حالیکه اعتبار دامنه، قدرت کل دامنه‌ (صفحه اصلی و تمام صفحات داخلی) را می‌سنجد، اعتبار صفحه (Page Authority)، قدرت هر صفحه را جداگانه حساب می‌کند. اعتبار صفحه برای بررسی قدرت صفحات خاصی که از نظر سئو برای ما مهم و کلیدی هستند مناسب است. در آینده مقاله‌ای در مورد قدرت صفحه منتشر خواهیم کرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 قدرت دامنه یا اعتبار دامنه (Domain Authority) | شاخص مقایسه‌ای سئو — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سئو


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ بازاریابی کانال (channel marketing) یا برون‌سپاری فروش + مثال‌هایی در ایران

شاید نام بازاریابی کانال یا channel marketing برای شما جدید باشد اما این روش بازاریابی و فروش، مدت‌هاست که در ایران هم انجام می‌شود. بازاریابی با کانال‌های مختلف فروش هم مانند هم روش دیگری، معایب و مزایای خود را دارد اما به طور کلی، یکی از روش‌های ارزشمند برای طراحی استراتژی فروش کسب و کار به شمار می‌رود. پیشنهاد می‌کنم تا انتهای مقاله، همراه کاپریلا باشید تا بتوانید از این تاکتیک، برای افزایش فروش کسب و کار خود استفاده کنید.

══ فهرست مطالب ══

○ بازاریابی کانال چیست؟
○ مزایای بازاریابی کانال برای کسب و کار
○ چالش‌های بازاریابی کانال
○ وظایف مدیر بازاریابی کانال
○ مثال‌های بازاریابی کانالی در ایران


🔸 بازاریابی کانال چیست؟

خوب نمی‌شد اگر می‌توانستید روی ارتقای محصولتان کار کنید، در حالی که بقیه نفرات، کار سخت فروش را انجام می‌دهد؟ خیلی خلاصه، بازاریابی کانال همین است.

بازاریابی کانالی، کار کردن با شخص ثالثی است که محصول یا خدمات شما را به بازار می‌برد. این روش می‌تواند از مدلهای رشد سنتی سریع‌تر و کارآمدتر باشد. همچنین برای کسب و کارهای بزرگ و کوچک در صنایع مختلف به خوبی جواب می‌دهد. مثلاً شرکتی که تجهیزات ساخت و ساز تولید می‌کند، عموماً محصولات خود را از طریق وبسایت، کاتالوگ و نمایندگان فروش، مستقیماً به مصرف‌کنندگان می‌فروشد. اما در بیشتر موارد، این شرکت، به دلال‌ها و واسطه‌ها و توزیع‌کنندگان نیز تکیه خواهد کرد تا محصولاتش را بازاریابی کرده و به فروش برساند. این واسطه‌ها، شرکای کانال هستند.

در ادامه به دو سوال پاسخ می‌دهیم: مزایای استفاده از شرکای کانال چیست؟ و چطور می‌توانید از افتادن در تله پرهیز کنید؟


🔸 مزایای بازاریابی کانال برای کسب و کار

بازاریابی کانال اصطلاحی گسترده است که می‌تواند انواع متفاوتی از شراکت، معنی شود. این گستردگی باعث می‌شود کسب و کارها دست‌شان باز باشد تا تصمیم بگیرند چطور بازاریابی کانال را پیاده‌سازی کنند. اما چرا کسب و کار شما باید این روش فروش را در نظر بگیرد؟

از نظر هزینه، به‌صرفه است: این ویژگی، یکی از جذاب‌ترین ابعاد بازاریابی کانال است. نسبت به استخدام تعدادی کارمند که می‌توانند همین اندازه فروش داشته باشند خیلی ارزان‌تر در می‌آید.

شهرت برند شما را زیاد می‌کند: کار کردن با رابط‌ها و کسب و کارهای پیشرو به این معناست که نام برند شما توسط آنها در بوق و کرنا خواهد رفت. اگر برای مثال، یکی از شرکای بازاریابی کانال شما شرکتی معروف باشد، حسن شهرت و اعتماد مشتریان آن شرکت، به شرکت و محصول شما هم منتقل می‌شود. بازاریابی کانال تقریباً شبیه توصیه‌ای شخصی است که بلافاصله باعث اعتبار محصول‌تان می‌شود.

حجم و تنوع بیشتری در کمپین‌های بازاریابی به شما می‌دهد: شرکای بازاریابی کانال شما بازاریابی خودشان را انجام خواهند داد. واقعیت این است که احتمالاً واحد بازاریابی‌تان فرصت آزمایش کردن انواع مختلف استراتژی‌های بازاریابی را نخواهد داشت. این استراتژی‌ها دقیقاً همان نتیجه‌ای را که برای شریک واسطه با مخاطبین متفاوت دارد، برای شما به بار نخواهد آورد.

استراتژی‌های بازاریابی کانال باعث افزایش اثربخشی و موفقیت شما می‌شود؛ موفقیتی که به تنهایی نمی‌توانستید به دستش آورید. توجه داشته باشید که استفاده از این روش بازاریابی با سایر روش‌ها، تناقضی ندارد و می‌توان استراتژی فروش خود را ترکیبی از تاکتیک‌های مختلف در نظر گرفت.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی کانال (channel marketing) یا برون‌سپاری فروش + مثال‌هایی در ایران — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ برندینگ یا برندسازی به زبان ساده | تلاشی برای جاودانگی کسب و کار

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که برای معرفی محصول، سازمان، فرد و یا هر چیز دیگری انجام می‌گیرد، برندینگ (branding) یا برندسازی است. این کار، جایگاه ویژه‌ای در فرایند معرفی برند داشته و با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های خاص، باعث محبوبیت و ماندگاری برند در ذهن مخاطب می‌شود. در ادامه این مقاله از کاپریلا، به طور کامل به تعریف برند، برندینگ، اهمیت آن و مهم‌ترین المان‌های آن می‌پردازیم.

══ فهرست مطالب ══

○ برند چیست؟
○ برندینگ چیست؟
○ اهمیت برندسازی چیست؟
○ معرفی المان‌های برندینگ
○ برند بهتر به معنای بازاریابی بهتر است.


🔸 برند چیست؟

برند، یک نام، اصطلاح، طرح، نماد، ویژگی، هویت یا هر ویژگی دیگری است که کالا یا خدمات یک فروشنده را از سایر فروشندگان متمایز می‌کند. شما می‌توانید برند را به عنوان ایده یا تصوری که مردم هنگام فکر کردن در مورد محصولات، خدمات و فعالیت‌های خاص یک شرکت/فرد در نظر دارند، هم به صورت عملی و هم احساسی در نظر بگیرید. بنابراین فقط ویژگی‌های فیزیکی نیستند که باعث ایجاد یک برند می‌شوند بلکه احساساتی که مصرف کنندگان نسبت به شرکت یا محصول آن ایجاد می‌کنند نیز مهم است. این ترکیب نشانه‌های جسمی و عاطفی هنگام قرار گرفتن در معرض نام، نشان، هویت بصری یا حتی پیام ابلاغ شده ایجاد می‌کند.

یک محصول به راحتی توسط دیگر شرکت‌ها در یک بازار کپی می‌شود، اما یک نام تجاری همیشه منحصر به فرد خواهد بود. هر فرد یا سازمان با توجه به خصوصیات خود اقدام به ایجاد برند مخصوص به خود می‌کند.


🔸 برندینگ چیست؟

دو نکته مهم وجود دارد که در ابتدای راه باید به آن‌ها توجه داشته باشید:

اول، برندینگ فقط به یک لوگو و طرح و رنگ محدود نمی‌شود. همچنین هدف از آن صرفاً آگاهی دادن به مردم از تجارت و کسب و کار شما نیست. اگرچه موارد گفته شده بخشی از روند ساخت برند هستند، اما تمام موضوع به این موارد خلاصه نمی‌شود.

دوم، قبل از هر چیز باید با تفاوت بین برندینگ و بازاریابی آشنا باشید. بازاریابی فعالیتی است که برای ارتقاء تجارت، محصولات یا خدمات شما طراحی شده است. بازاریابی، فرایند برندینگ را تکمیل می‌کند اما نمی‌تواند جایگزین آن شود و از طرف دیگر، برند شدن به فرآیندهای بازاریابی و رسیدن به اهداف آن کمک می‌کند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 برندینگ یا برندسازی به زبان ساده | تلاشی برای جاودانگی کسب و کار — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: برند

📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ بازاریابی مبتنی بر حساب کاربر چیست؟ | بازاریابی اختصاصی برای هر مشتری

با وجود اینکه بسیاری از استراتژی‌های بازاریابی بر هدف‌گیری جامعه مخاطبی نسبتاً گسترده تاکید داشته و هر چه بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار گرفتن را مزیت می‌دانند، بازاریابی مبتنی بر حساب کاربر (Account-Based Marketing) رویکرد دیگری دارد. این نوع بازاریابی، به جای تبلیغات گسترده، هر کاربر و هر مشتری را به طور اختصاصی هدف قرار می‌دهد و نوع تبلیغات شرکت برای هر کاربر، متفاوت خواهد بود. بازاریابی مبتنی بر حساب مشتری عمدتاً در کسب و کارهایی با مشتریان خاص و مخصوصاً B2B کاربرد و رواج بیشتری دارد اما می‌توان از تکنیک‌های آن برای کسب و کارهایی که مشتریان آنها، مردم عادی هستند نیز استفاده کرد. برای یادگیری این مدل بازاریابی، همراه کاپریلا باشید.

══ فهرست مطالب ══

○ بازاریابی مبتنی بر کاربر چیست؟
○ مزایای بازاریابی مبتنی بر کاربر
○ مثال‌هایی از بازاریابی مبتنی بر کاربر
○ چگونه بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری را اجرا کنیم؟
○ بازاریابی مبتنی بر حساب و شخصی‌سازی


🔸 بازاریابی مبتنی بر کاربر چیست؟

بازاریابی مبتنی بر حساب کاربر یک استراتژی بازاریابی کسب و کار است که منابع را بر مجموعه‌ای از حساب‌های کاربران و مشتریان هدف در یک بازار متمرکز می‌سازد. در واقع از کمپین‌های شخصی‌سازی‌شده (Personalized) برای تعامل با هر کاربر استفاده می‌کند و پیام بازاریابی را بر مبنای ویژگی یا نیاز خاص کاربر ارائه می‌کند.

این مدل بازاریابی که به اختصار ABM هم نامیده می‌شود، دیدگاه کل‌نگری نسبت به بازاریابی دارد و فراتر از جذب لید، به بازاریابی فکر می‌کند. بازاریابی برای حساب‌های مشتریان موجود برای تشویق به افزایش فروش و تکنیک فروش مکمل (cross-selling) یکی از کلیدهای کسب بیشترین ارزش از بزرگترین حساب‌های مشتریان است.


🔸 مزایای بازاریابی مبتنی بر کاربر

بازاریابی مبتنی بر حساب مشتری، یک رویکرد بسیار رایج برای شرکت‌های B2B (شرکت‌هایی که مشتریان آنها کسب و کارها هستند) می‌باشد که کاربران بزرگتری را مد نظر قرار دارند. برای شرکت‌هایی که سعی دارند در حساب‌های بزرگ با چرخه فروش طولانی و اندازه معامله کلان، فروش انجام دهند، بازاریابی مبتنی بر کاربر مزایای زیادی نسبت به رویکردهای بازاریابی دیگر ارائه می‌دهد. از جمله:

بازاریاب‌ها به جای یک رویکرد کلی، پیام‌رسانی شخصی‌سازی‌شده برای حساب‌های هدف ایجاد می‌کنند و آنچه آنها در مورد مشتری خود می‌دانند را به کار گرفته و تاکتیک‌های خلاقانۀ کمپین خود را به نیازها و ویژگی‌های خاص مشتریان وصل می‌کنند.

بازاریابی مبتنی بر حساب، تیم‌های بازاریابی و واحدهای فروش را تشویق به همکاری با یکدیگر می‌کند، حساب‌های هدف را شناسایی می‌کند، کمپین‌های سفارشی برای هر کدام از آنها ایجاد می‌کند و در نهایت، هر دو تیم با هم کار می‌کنند تا قبل و بعد از تبدیل کاربر به مشتری، حساب‌های افراد در مسیر طراحی شده کمپین حرکت کند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی مبتنی بر حساب کاربر چیست؟ | بازاریابی اختصاصی برای هر مشتری — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ سفر مشتری چیست؟ | نقشه تجربه مشتری در مسیر خرید از شما

در بسیاری از مقالات آموزشی کاپریلا، از عبارتی به نام «سفر مشتری» صحبت کردیم. الان زمان آن رسیده که توضیح دهیم نقشه سفر مشتری چیست؟ سفر مشتری، داستانی درباره درک کاربران است، این که هنگام بازدید از وبسایت (یا حتی مغازه) ما چطور رفتار می‌کنند و چه مسیر و فرآیندی را طی می‌کنند و برای بهبود این سفر، چه کاری می‌توانیم انجام دهیم تا دوباره به سایت ما برگردند.

══ فهرست مطالب ══

○ سفر مشتری چیست؟
○ مثالی از سفر مشتری
○ اهمیت نقشه سفر مشتری
○ نحوه طراحی مراحل سفر مشتری
○ مثال‌هایی از چرخه سفر مشتری
○ بهینه‌سازی سفر مشتری با درک مسیر حرکت آنها
○ نتیجه‌گیری


🔸 سفر مشتری چیست؟

چطور می‌فهمید که مشتری شما، واقعاً چه می‌خواهد؟ چه اتفاقی می‌افتد ‌که فکر می‌کنید بهترین پیشنهادات را به مشتریان خود ارائه می‌دهید اما آنها همچنان از رقبای شما خرید می‌کنند؟ بهترین راه برای فهمیدن ضعف‌های شما این است که در مسیر تحول و دگرگونی پیش بروید. برای این کار باید بتوانید با کفش‌های مشتری راه بروید و از زاویه دید او نگاه کنید. این همان سفر مشتری است.

به سفر مشتری به عنوان مسیر چگونگی آگاهی مشتری از برند شما، تعامل آنها با برند شما و … فکر کنید. سفر مشتری مجموع کاملی از تجربه‌های مشتری‌ست که در حین تعامل با شرکت و برند شما کسب می‌کند. به جای تمرکز روی تبدیل و خرید مشتری، سفر مشتری تجربه کامل مشتری را ثبت و ضبط می‌کند. آگاهی از سفر مشتری، در مورد پرورش دادن تجربه مشتری است. زمانی‌که مشتری خریدی انجام می‌دهد، آنها انتظار دارند که حسی خوشایند از خرید به دست آورند؛ حسی رضایت‌بخش از پیدا کردن چیزی که می‌خواستند و سرانجام، لذت خرید آن. مشتری به این تجربه خود (چه مثبت و چه منفی) توجه دارد، حتی زمانی‌که شما برای تجربه مشتری برنامه‌ریزی ندارید.


🔸 مثالی از سفر مشتری

برای درک بهتر سفر مشتری، باید از دیدگاه او به قضایا نگاه کرد. در ادامه، مثالی مطرح می‌کنیم و هر زمان که مشتری در نقطه «تجربه کردن» است، از علامت # استفاده می‌کنیم.

«مشتری بالقوه شما وارد وبسایت‌تان می‌شود و محصولات را می‌بیند (#)، او بین صفحات چرخ می‌زند و سایت را بررسی می‌کند (#). افزونه چت آنلاین با پشتیبان خرید، در مقابل او باز شده و پیامی از پشتیبان آنلاین دریافت می‌کند (#). مشتری، سوال خود را از پشتیبان می‌پرسد و از او راهنمایی می‌گیرد (#).

او در مورد کیفیت محصول مورد نظر خود، نحوه خرید و شرایط پرداخت و عودت کالا می‌پرسد (#). سپس برای خرید، در وبسایت ثبت نام می‌کند (#) و خرید خود را انجام می‌دهد (#). بعد از خرید، پیامک‌هایی برای اطلاع از وضعیت سفارش مشتری به او ارسال می‌شود (#). بعد از چند روز، محصول به دست او می‌رسد (#)، بسته را باز کرده و محصول خود را مشاهده و بررسی می‌کند (#).



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 سفر مشتری چیست؟ | نقشه تجربه مشتری در مسیر خرید از شما — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: لید و تبدیل

📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ تبلیغات در گوگل (گوگل ادز) به زبان ساده | میانبر به رتبه اول گوگل

شاید زمانی که قیمت دلار در ایران ارزان‌تر بود نام گوگل ادز (google ads) یا گوگل ادوردز و یا تبلیغات گوگل را بیشتر می‌شنیدید. گرچه با توجه به افزایش نرخ دلار، کسب و کارهای بسیار کمتری از تبلیغات در گوگل استفاده می‌کنند اما همچنان این نوع تبلیغات آنلاین برای برخی کسب و کارها، توجیه اقتصادی دارد. به همین دلیل در مجله کاپریلا به سوالات شما در مورد تبلیغات در صفحه اول گوگل می‌پردازیم.

══ فهرست مطالب ══

○ گوگل ادز یا تبلیغات گوگل چیست؟
○ سئو بهتر است یا تبلیغات در گوگل؟
○ تبلیغ گوگل از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟
○ کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل چیست؟
○ رتبه آگهی گوگل چیست؟
○ جایگاه آگهی در تبلیغات گوگل چیست؟
○ امتیاز کیفیت گوگل چیست؟
○ رتبه آگهی در مقایسه با امتیاز کیفیت
○ CPC چیست و چگونه کار می‌کند؟
○ گروه آگهی در گوگل ادز چیست و چگونه کار می­‌کند؟
○ ارتباط آگهی در گوگل ادز چیست؟
○ افزونه‌های تبلیغات گوگل چیست؟
○ سیستم مزایده گوگل ادز چگونه کار می­‌کنند؟
○ آیا تبلیغات در گوگل ادز فایده دارد؟
○ تبلیغات در گوگل چقدر هزینه نیاز دارد؟
○ متوسط هزینه هر کلیک تبلیغات گوگل چقدر است؟
○ شبکه تبلیغات نمایشی گوگل چیست؟


🔸 گوگل ادز یا تبلیغات گوگل چیست؟

گوگل ادز که نام قبلی آن گوگل ادوردز (google adwords) بوده، سیستم تبلیغاتی گوگل است که در آن تبلیغ‌کنندگان، کلمات کلیدی مد نظر خود را برای تبلیغات کلیک‌پذیر خود در گوگل، به مزایده می­‌گذارند تا در نتایج جستجوی گوگل و مخصوصاً در صفحه اول گوگل دیده شوند. از آنجایی‌که گوگل از این جستجوها کسب درآمد می­‌کند، تبلیغ‌کنندگان باید مبلغی را بابت هر کلیک‌ به گوگل پرداخت کنند.


🔸 سئو بهتر است یا تبلیغات در گوگل؟

سئو (SEO) یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو باعث می‌شود تا صفحات وبسایت شما در صفحه اول گوگل و هنگام استفاده کاربران از کلمات کلیدی مرتبط با شما نمایش داده شود. سئو، تلاشی بلندمدت و البته هزینه‌بر است و باعث می‌شود بدون نیاز به تبلیغات در گوگل، در صفحه اول و رتبه اول گوگل قرار بگیرید و روزانه، حجم زیادی از ترافیک گوگل به وبسایت شما بیایند. اما تبلیغات در گوگل زمانی استفاده می‌شود که می‌خواهید در کوتاه‌مدت، به فروش برسید و محصولاتتان در دیدرس مخاطب باشد. چون رقابت در سئو بسیار سخت‌تر از رقابت در گوگل ادز است، برخی کسب و کارها گزینه تبلیغات گوگل را انتخاب می‌کنند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 تبلیغات در گوگل (گوگل ادز) به زبان ساده | میانبر به رتبه اول گوگل — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ پرسونا چیست؟ | صفر تا صد | دانلود رایگان پرسونای مشتری

طراحی پرسونا یا پرسونای خریدار (buyer persona) که پرسونای مشتری، پرسونای مخاطب یا پرسونای بازاریابی نیز نامیده می‌شود، به شما کمک می‌کند مشتری هدف خود را دقیق‌تر بشناسید و برنامه‌های بازاریابی خود را دقیق‌تر هدف‌گذاری کنید.

══ فهرست مطالب ══

○ پرسونا چیست؟
○ چگونه از پرسونا استفاده کنیم؟
○ چگونه پرسونای مشتری را طراحی کنیم؟


🔸 پرسونا چیست؟

پرسونای خریدار، توصیف مفصل فردی است که نماینده گروهی از مخاطب هدف شماست. این مخاطب، یک مشتری واقعی نیست بلکه شخصیتی خیالی است که مهم‌ترین ویژگی‌های بهترین مشتریان شما را دارد.

شما برای این پرسونای مشتری خود اسم، اطلاعات جمعیت‌شناسی، علائق، محرک‌های انگیزشی و خصوصیات رفتاری را مشخص خواهید کرد و اهداف، نقاط درد و الگوهای خرید او را خواهید شناخت.

برای ارتباط بهتر با پرسونا می‌توانید یک عکس متناسب با مشخصات پرسونا برای او در نظر بگیرید. برخی کسب و کارها تا آنجا پیش می‌روند که کارت‌های مقوایی برای پرسوناهای مشتریان خود درست کرده و آنها را به صورت چاپ شده در دفتر کار خود قرار می‌دهند.


🔸 چگونه از پرسونا استفاده کنیم؟

پرسونا به شما یادآوری می‌کند که درباره انسان‌های واقعی به عنوان مخاطب خود فکر کنید، کسانی که پست‌های شبکه‌های اجتماعی شما را می‌خوانند و با مطالب شما تعامل برقرار می‌کنند.

پرسونا باعث می‌شوند به جای اولویت‌های خودتان، به اولویت‌های مشتری بها دهید. هر دفعه که درباره استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (یا هر استراتژی بازاریابی دیگر) تصمیمی می‌گیرید، به پرسوناهای مشتریان خود فکر کنید. آیا کمپین جدید، نیازها و اهداف حداقل یکی از پرسوناهای شما را برطرف می‌کند؟ اگر چنین نیست باید در استراتژی خود تجدید نظر کنید، حتی اگر ایده‌ای جذاب داشته باشید و برای آن، وقت زیادی صرف کرده باشید.

استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی خود را بر اساس کمک به پرسوناها برای رسیدن به اهداف‌شان بسازید، در این صورت، پیوندی با مشتریان واقعی خود برقرار خواهید کرد. نتیجه تمام این نکات، افزایش فروش و ایجاد وفاداری و اعتماد نسبت به برند است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 پرسونا چیست؟ | صفر تا صد | دانلود رایگان پرسونای مشتری — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ صفحه فرود به زبان ساده | طراحی لندینگ پیج برای افزایش فروش

با یک مثال فوتبالی شروع کنیم. گزینه‌های فراخوانی به اقدام در وبسایت‌ها نقش آخرین مرحله موفقیت تیم را دارند و مانند گل زدن در فوتبال هستند. صفحه فرود یا لندینگ پیج (landing page) مانند بازیکنی‌ست که پاس گل می‌دهد (کاربر را به سمت گزینه فراخوانی به اقدام هدایت می‌کند تا آن گزینه، ضربه آخر را برای کسب نتیجه بزند). صفحات فرود، کاربرد و اهمیت زیادی در دیجیتال مارکتینگ دارند و بسیاری از برندهای بزرگ ایران و جهان برای تبلیغات آنلاین خود، از این صفحات استفاده می‌کنند.

══ فهرست مطالب ══

○ صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟
○ هر صفحه‌ای می‌تواند صفحه فرود باشد؟
○ تفاوت بین صفحه اصلی سایت و صفحه فرود چیست؟
○ انواع صفحه فرود
○ هدایت ترافیک به صفحه فرود
○ چه نکاتی را در طراحی صفحه فرود رعایت کنیم؟
○ جمع‌بندی


🔸 صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟

در بازاریابی دیجیتال، صفحه فرود، یک صفحه مستقل در سایت است که به طور خاص برای یک کمپین بازاریابی یا یک هدف مشخص طراحی شده‌است. بازدیدکننده بعد از اینکه روی یک لینک در ایمیل یا تبلیغات نمایشی و یا تبلیغات گوگل (google ads) کلیک کند، روی صفحه فرود، «فرود می‌آید» (به عبارت دیگر، صفحه فرود، اولین صفحه‌‌ای است که کاربر در وبسایت ما مشاهده می‌کند).

برخلاف سایر صفحات وب که معمولاً چند هدف دارند و اطلاعات زیاد و گاهاً پراکنده را به مخاطب ارائه می‌دهند، صفحه فرود با تمرکز بر هدفی واحد طراحی و استفاده می‌شود که معمولاً این هدف، در گزینه‌ای که به آن «فراخوانی به اقدام» یا CTA گفته می‌شود ختم می‌شود. این تمرکز است که باعث می‌شود صفحه فرود برای افزایش نرخ تبدیل کمپین‌های بازاریابی و کاهش هزینه تمام‌شده برای فروش و جذب لید، بهترین گزینه باشند.

صفحه فرود بخشی از مراحل تبدیل کاربر به مشتری در قیف فروش است که نقشی مهم در این فرآیند را بر عهده دارد. در تصویر زیر، مثالی از جایگاه صفحه فرود در قیف بازاریابی نمایش داده شده است.


🔸 هر صفحه‌ای می‌تواند صفحه فرود باشد؟

از نظر فنی، جواب مثبت است. مثلاً در گوگل آنالیتیکس (نرم‌افزار گوگل برای تحلیل ترافیک سایت) و گوگل ادز (تبلیغات در نتایج گوگل)، هر صفحه‌ای از سایت با عبارت صفحه فرود شناخته شده است اما همه صفحاتی که ترافیک را جذب می‌کنند از نظر هدف و ساختار با تعریف صفحه فرود، برابر نیستند. به صفحاتی می‌توان لقب صفحه فرود را ارائه کرد که برای یک کمپین مشخص و با یک فراخوانی به اقدام مشخص و معمولاً بدون نمایش منوهای سایت، طراحی شده باشد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 صفحه فرود به زبان ساده | طراحی لندینگ پیج برای افزایش فروش — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین | لید و تبدیل


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ ۵ نکته کلیدی از بازاریابی محتوایی داده محور (data-driven)

از بازاریابی محتوایی داده محور یا مبتنی بر داده چه می‌دانید؟ این روزها، کارشناسان بازاریابی به ابزارهای پژوهش رقابتی قدرتمندی دسترسی دارند که تقریباً همه چیز درباره‌ی شگردهای بازاریابی رقبا را نمایان می‌کنند: کلمات کلیدی جستجویی که بر آن متمرکز هستند، چگونگی ساخت لینک‌ها و حتی میزان ترافیک وبسایت که قادر به کسب آن هستند.

══ فهرست مطالب ══

○ برای یکپارچه‌سازی نقاط داده‌ی مختلف، یک داشبود کارآمد ایجاد کنید.
○ محتوای با بیشترین تبدیل را به‌روزرسانی کنید.
○ جستجوی داخلی سایت خود را رصد کنید.
○ برای کلمات کلیدی‌ با بیشترین تعداد کلیک، بهینه‌سازی مجدد انجام دهید.
○ برای جهت‌دهی به کوئری‌های جستجوی نام برند، محتوا تولید کنید.
○ نتیجه‌گیری


🔸 برای یکپارچه‌سازی نقاط داده‌ی مختلف، یک داشبود کارآمد ایجاد کنید.

«همیشه اولین گام در تنظیم استراتژی، سازماندهی است.»

اگر شما به عنوان یک کارشناس بازاریابی با وب‌سایت‌های بزرگ و همچنین کانال‌های متعدد پولی و شبکه اجتماعی برای بهبود منابع محتوایی خود (مانند وبسایت، وبلاگ، حساب اینستاگرام و …) و نقاطی که مشتری هدف در معرض خرید از شما قرار دارد سر و کار دارید، یکپارچه‌سازی چندین منبع داده برای جمع‌آوری الگوهای عملکرد و بینش‌های یکتا مهم است. با این حال، هر چه داده‌ی بیشتری داشته باشید، درک و استفاده‌ی منطقی از آن دشوارتر می‌شود. در چنین مواردی، راهکارهای هوش تجاری مانند وبسایت سایسنس، که توسط هوش مصنوعی ارتقا یافته‌اند، وارد میدان شده و امکان یکپارچه‌سازی، بصری‌سازی، تحلیل و تهیه‌ی گزارش از داده‌های بدست‌آمده از منابع گوناگون را برای شما فراهم می‌کند.

علاوه بر این، سایسنس امکان ایجاد گزارشات داده‌های خود به شکل‌ها و ساختار دلخواه را برای شما فراهم می‌کند که می‌توانید آن را به‌عنوان داشبوردهای تحلیلی و گزارش‌های تعاملی برای استفاده‌ی داخلی شرکت – یا حتی به‌عنوان بخشی از ارزشی که به ذی‌نفعان خارج از شرکت مانند سرمایه‌گذاران پیشنهاد می‌کنید – به کار بگیرید.


🔸 محتوای با بیشترین تبدیل را به‌روزرسانی کنید.

در اغلب موارد، «حدود 20% تا 30% از محتوای هر وب‌سایت، عامل 70% تا 80% از ترافیک آن است» که نتیجه‌ای قابل ‌قبول است.

به‌طور کلی، هوشمندانه‌تر است به‌جای اینکه به‌شکل بی‌فایده‌ای برای کسب نتیجه از محتواهایی ضعیف‌تان تلاش کنید، کاری کنید که محتوایی که بهترین کارایی را دارد، نتیجه‌ای به مراتب بهتر پیدا کند، حداقل، بهینه‌سازی محتوای با بهترین عملکرد، فرصتی دست‌یافتنی است که نباید آن را از دست بدهید.

فینتزا آنالیتیکس وب با تمرکزی بالا بر ردیابی (پایش) تبدیل (تبدیل کاربر به سرنخ فروش: Conversion) است. فینتزا در شناسایی محتوایی که بازدیدکنندگان شما را تبدیل به خریدار یا عضو می‌کند، به شما کمک می‌کند. برای این منظور باید دو گام زیر را طی کنید:



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ۵ نکته کلیدی از بازاریابی محتوایی داده محور (data-driven) — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: محتوا


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ ۳ تاکتیک کاربردی در سئو شبکه های اجتماعی | آسان اما موثر

استفاده از شبکه‌های اجتماعی یکی از روش‌های بهبود رتبه‌بندی نتایج در موتورهای جستجو می باشد. شاید فکر کنید که این دو مبحث از دیجیتال مارکتینگ ارتباط زیادی با یکدیگر ندارند اما اشتباه نکنید؛‌ بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند نتایج مثبتی برای بهبود رتبه سئوی سایت شما به همراه داشته باشد. به همین دلیل توجهات بیشتری به سمت سئو شبکه‌های اجتماعی جلب شده است.

══ فهرست مطالب ══

○ سئو شبکه‌های اجتماعی چیست؟
○ بررسی وضعیت فعلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی خود
○ پیاده سازی سئو روی پروفایل شبکه‌های اجتماعی
○ بهینه‌سازی تصاویر شبکه‌های اجتماعی برای جستجوی تصاویر (Image Search)
○ جمع‌بندی


🔸 سئو شبکه‌های اجتماعی چیست؟

به عنوان مثال می‌توان به کاربرد هشتگ برای نمایش در نتایج جستجوی گوگل اشاره کرد. برای مثال اگر #Blogging را در گوگل سرچ کنید،

تعدادی از پست‌های شبکه اجتماعی توییتر را بالاتر از نتایج اصلی گوگل مشاهده خواهید کرد.

این تنها یک مورد از تاثیرات شبکه‌های اجتماعی و هشتگ‌ها بر روی نتایج جستجو در موتورهای جستجوگر است. معمولا بازاریابانی که بر تاکتیک‌های سئو با استفاده از شبکه‌های اجتماعی تمرکز می‌کنند، به نتایج دلخواه خود دست پیدا می‌کنند. به طور کلی هر چقدر بیشتر در فضای اینترنت حضور داشته باشید و خود را نشان دهید، رتبه سئوی شما بهبود پیدا می‌کند؛ صرف نظر از اینکه فعالیت خود را در چه بخشی از اینترنت انجام می‌دهید.


🔸 بررسی وضعیت فعلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی خود

اگر درک درستی از روند و وضعیت کنونی شبکه‌های اجتماعی خود ندارید، شک نکنید که کسب و کارتان به اوج پتانسیل خود نخواهد رسید. بدون شک کسب و کارهای بزرگ و رقبای شما، به شدت پیگیر این نوع رسانه‌ها هستند. بنابراین بسیار مهم است که درک روشنی از وضعیت فعلی و نتایج اقدامات قبلی خود داشته باشید؛ زیرا به کمک همین اطلاعات باید اهداف خود را تعیین کنید.

برای بررسی عملکرد شبکه‌های اجتماعی می‌توانید کار را با پرسش‌های زیر آغاز کنید:

شبکه‌های اجتماعی تا چه میزان توانسته‌اند برای کسب و کار شما درآمدزایی داشته باشند؟‌

آیا شبکه‌های اجتماعی کسب و کار شما، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) مناسبی دارند؟

آیا در کمپین‌های تبلیغاتی خود دچار ضرر شده‌اید؟

کدام کانال‌ها و کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی بهترین عملکرد را در این زمینه دارند؟

آیا از سئو در فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی خود بهره می‌برید؟

تمام این سوالات می‌توانند به شما کمک کنند تا به درک درستی از وضعیت فعلی خود در شبکه‌های اجتماعی برسید،؛ اما سوال دوم یعنی نرخ بازگشت سرمایه، یکی از مهم‌ترین معیارهایی است که باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ۳ تاکتیک کاربردی در سئو شبکه های اجتماعی | آسان اما موثر — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سئو | شبکه های اجتماعی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ بازبینی عملکرد بازاریابی در سال ۱۴۰۰ | معرفی تکنیک ها و ابزارها

دیجیتال مارکتینگ قوی صرفاً به معنای تولید و انتشار محتوا نیست. شما نیازمند بازنگری مستمر و دوره‌ای عملکردتان هستید تا پتانسیل‌ها و موامنع رشد را پیدا کنید. به همین دلیل، مجله کاپریلا در این مقاله در مورد بررسی و بازنگری در عملکرد بازاریابی پرداخته‌ است.

══ فهرست مطالب ══

○ هر چند وقت یک بار عملکرد بازاریابی خود را بررسی می‌کنید؟
○ چه زمانی باید در عملکرد بازاریابی خود را بررسی و بازنگری کنیم؟
○ آیا بودجه مارکتینگ خود را هوشمندانه خرج می‌کنید؟
○ کدام استراتژی‌ها شما را به آن چه در ذهن دارید خواهد رساند؟
○ استراتژی‌های بازاریابی خود را برای کسب نتایج بهتر بهینه کنید.
○ درصد بازگشت سرمایه خود را افزایش دهید
○ حرف آخر در بازبینی عملکرد بازاریابی


🔸 هر چند وقت یک بار عملکرد بازاریابی خود را بررسی می‌کنید؟

تولید محتوا برای پلتفرم‌های مختلفی که از آن‌ها به عنوان وبسایت، وبلاگ یا شبکه‌ی اجتماعی استفاده می‌کنید، برای رسیدن به نتیجه‌ی مد نظرتان کافی نیست. تنها راهی که برای پیشرفت پیش روی شما قرار دارد این است که استراتژی‌های بازاریابی خود را به صورت مداوم رصد کنید و بر اساس نتایج آن، به دنبال نقاط قوت و پتانسیل‌های رشد خود بگردید. در نهایت باید بتوانید با توجه با اطلاعات جمع‌آوری شده، اقدامات لازم برای بهینه‌سازی و رشد مداوم استراتژی خود را به کار ببندید.

در این مقاله درباره‌ی این که چرا بازنگری عملکرد بازاریابی باید در صدر لیست اولویت‌های ما در سال 1400 باشد، صحبت خواهیم کرد.


🔸 چه زمانی باید در عملکرد بازاریابی خود را بررسی و بازنگری کنیم؟

بازنگری عملکرد بازاریابی یک فرآیند تدریجی است. این فرآیند باید به صورت مداوم صورت پذیرد تا از به ثمر رسیدن استراتژی‌های خود مطمئن شویم و بدانیم که در حال حرکت به سوی اهداف خود در حرکت هستیم (البته موارد دیگری نیز هستند که درباره‌ی آن‌ها در ادامه صحبت خواهیم کرد).

با این حال، مواقعی وجود دارند که بازنگری عملکرد بازاریابی در آن‌ها ضروری محسوب می‌شود:

برای این که مطمئن شوید استراتژی‌های جدیدتان بهتر از استراتژی‌های قبلی عمل خواهند کرد، باید نقاط روشن و تاریک استراتژی پیشین خود را شناسایی کنید. برای مثال، تحقیقات نشان داده‌اند شرکت‌هایی که با تست A/B بر ایمیل مارکتینگ خود نظارت می‌کنند، نسبت به شرکت‌‌های که از این تست استفاده نمی‌کنند، به نتیجه‌ای 37% قوی‌تر می‌رسند. (+)



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازبینی عملکرد بازاریابی در سال ۱۴۰۰ | معرفی تکنیک ها و ابزارها — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ چارچوب AARRR | شاه‌کلید پنجگانه موفقیت در بازاریابی و کسب و کار

یکی از مهم‌ترین چارچوب‌های سنجه‌ (metric) برای بازاریابی یا هک رشد (Growth Hacking) استارتاپ‌ها، چارچوب AARRR است که در عرصه جهانی شهرت و کاربرد زیادی دارد. این چارچوب، 14 سال پیش توسط دیو مک‌کلور (Dave McClure) – که در ادامه با او آشنا می‌شویم – چارچوب 5 مرحله‌ای رشد کسب و کارها را به دنیا معرفی کرد. چارچوبی که AARRR نام گرفت و با نام سنجه‌های Pirate هم شناخته می‌شود. در این مقاله از مجله کاپریلا، این چارچوب را بررسی کرده و آموزش می‌دهیم.

══ فهرست مطالب ══

○ چارچوب AARRR چیست؟
○ چه کسی AARRR را ساخت؟
○ چرا چارچوب AARRR؟
○ چطور از چارچوب AARRR استفاده کنیم؟


🔸 چارچوب AARRR چیست؟

چارچوب AARRR مخفف پنج سنجه رفتاری کاربر است که کسب و کارها و مخصوصاً کسب و کارهای نوپا و استارتاپ‌ها باید آنها را ره‌گیری کنند:

جذب (Acquisition): مردم چطور محصول یا شرکت ما را کشف می‌کنند؟ آنها کجا هستند؟

فعالسازی (Activation): آیا این افراد، همان کارهایی را که ما از آنها می‌خواهیم انجام می‌دهند؟ اولین تجربه کاربر در وبسایت/اپلیکیشن ما چطور است؟

نگهداری و حفظ (Retention): آیا کاربران فعال ما به استفاده خود از محصول ادامه خواهند داد؟ چه تعداد از آنها را حفظ کرده و چه تعداد را از دست می‌دهیم؟

ارجاع (Referral): آیا کاربران، محصول را آنقدر دوست دارند که به دیگران هم توصیه‌اش کنند؟ چطور مشتریان خود را به هواداران و تبلیغ‌کنندگان خود تبدیل کنیم؟

درآمد (Revenue): آیا مخاطبان هدف ما تمایل دارند برای این محصول پول پرداخت کنند؟ برای افزایش درآمد خود چه کنیم؟


🔸 چه کسی AARRR را ساخت؟

دیو مک‌کلور، سرمایه‌گذاری در سیلیکون‌ولی و بنیانگذار شتابدهنده 500 استارتاپ، دید که سنجه‌های سطحی و بی‌اهمیت مثل تعداد لایک‌های شبکه‌های اجتماعی، به راحتی حواس بسیاری از شرکت‌های استارتاپی را پرت می‌کند، چارچوب AARRR را طراحی کرد.

مک‌کلور با چارچوب AARRR هدفی دوگانه داشت. اول این که به شرکت‌های نوپا نشان دهد چطور تمرکز خود را تنها به سنجه‌هایی محدود کنند که می‌توانند روی سلامت کسب و کارشان تأثیر مستقیم داشته باشند. دوم این‌که به این شرکت‌ها کمک کند از داده‌های مناسب برای سنجش موفقیت مدیریت محصول و فعالیت‌های بازاریابی استفاده کنند، سپس مواردی را که جواب نمی‌دهند بهبود بخشند.

جدول زیر، نمونه خلاصه‌ای از سنجه‌های AARRR خود مک‌کلور است:



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 چارچوب AARRR | شاه‌کلید پنجگانه موفقیت در بازاریابی و کسب و کار — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ استفاده از تست A/B در افزایش فروش سایت | آموزش کامل و ساده

رسیدن به موفقیت به استراتژی نیاز دارد، استراتژی به تاکتیک و تاکتیک هم به ابزار. برخی ابزارها در تاکتیک‌های مختلفی استفاده می‌شوند و اهمیت آنها در رسیدن به موفقیت، بیش از سایر ابزارها و راهکارها می‌باشد. آزمون یا تست A/B در دیجیتال مارکتینگ، ابزاری بسیار پرکاربرد برای بهبود نتیجه در کلیه بخش‌ها و تاکتیک‌ها است و در این مقاله از مجله کاپریلا، با آن آشنا خواهید شد.

══ فهرست مطالب ══

○ تست A/B چیست؟
○ نحوه‌ی انجام تست A/B
○ چرا باید تست A/B را انجام داد؟
○ مزایای تست A/B چیست؟
○ فرآیند آزمون A/B
○ کاربرد تست A/B در سئو
○ مثال‌هایی از نتایج تست A/B
○ سوالات متداول در مورد تست A/B
○ نتیجه‌گیری


🔸 تست A/B چیست؟

تست A/B که به آن bucket test یا split-run testing نیز گفته می‌شود، روشی برای مقایسه‌ی دو نسخه از یک صفحه‌ی وب یا برنامه (اپلیکیشن) است تا مشخص شود کدام‌یک عملکرد بهتری دارد. تست A/B اساساً آزمایشی است که در آن دو یا چند نسخه از یک صفحه به صورت تصادفی به کاربران نشان داده شده و با استفاده از تحلیل آماری مشخص می‌شود که کدام یک از نسخه‌ها با توجه به هدف (افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری)، عملکرد بهتری دارند.

اجرای تست A/B که مستقیماً نسخه‌‌ی جدیدی از وب‌سایت یا یک اپلیکیشن را با نسخه‌ی اصلی و کنونی مقایسه می‌کند، به شما اجازه می‌دهد سؤالات دقیقی در مورد تغییرات در وب‌سایت یا اپلیکیشن خود مطرح کرده و سپس اطلاعاتی در مورد تأثیر این تغییرات جمع‌آوری کنید.

این تست با استفاده از ایجاد تغییرات و بهینه‌سازی وب‌سایت، امکان گرفتن تصمیمات آگاهانه‌ای را فراهم می‌سازد که سبب می‌شود اهداف تجاری، از «ما فکر می‌کنیم» به «ما می‌دانیم» تغییر کند. با سنجش تأثیری که این تغییرات روی شاخص‌های ما دارند، می‌توان تضمین کرد که هرگونه تغییری منجر به نتایج مثبت خواهد شد.


🔸 نحوه‌ی انجام تست A/B

در تست A/B، صفحه‌ی یک اپ یا سایت تغییر داده شده و یک نسخه‌ی دوم از آن ایجاد می‌شود. این تغییر، گاهی در حد یک تیتر یا یک دکمه کال تو اکشن و گاهی طراحی مجدد کامل آن صفحه است. سپس نیمی از بازدید صفحه شما، نسخه‌ی اصلی صفحه (یا همان نسخه‌ی کنترل) و نیمی دیگر، نسخه‌ی تغییریافته‌ی صفحه (یا نسخه‌ی آزمایشی) را می‌بینند.

با توجه به این‌که کاربران، هم صفحه‌ی کنترل و هم صفحه‌ی آزمایشی را می‌بینند، میزان تعامل آن‌ها با هر کدام در یک داشبورد تحلیلی سنجیده و گردآوری شده و سپس از طریق یک سیستم آماری تحلیل می‌شود. در این صورت، می‌توان مشخص کرد که تأثیر تغییرات اعمال شده، برای کاربران مثبت یا منفی بوده یا اینکه اصلاً مؤثر نبوده است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 استفاده از تست A/B در افزایش فروش سایت | آموزش کامل و ساده — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: لید و تبدیل


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
Channel name was changed to «آکادمی کاپریلا — Kaprila»
✳️ راهنمای جامع نرخ پرش یا Bounce rate و کاهش آن به زبان ساده

نرخ پرش (Bounce Rate) سایت، یکی از سنجه‌های بسیار مهم در تحلیل ترافیک و سئو وبسایت است، زیرا به شما می‌گوید که بازدیدکنندگان چقدر با محتوای وبسایت یا تجربه کاربری (UX) وبسایت شما تعامل و ارتباط برقرار کردند. در این مقاله می‌خواهیم این شاخص را معرفی و بررسی کرده و سپس، راهکارهایی برای بهبود آن ارائه دهیم. پس تا انتهای مقاله همراه کاپریلا باشید.

══ فهرست مطالب ══

○ نرخ پرش یا bounce rate چیست؟
○ نرخ پرش خوب چقدر است؟
○ نرخ پرش در مقایسه با نرخ خروج
○ چگونه نرخ پرش را کاهش دهیم؟
○ جمع‌بندی


🔸 نرخ پرش یا bounce rate چیست؟

پرش از سایت زمانی محاسبه‌ می‌شود که بازدیدکننده، از یک صفحه در وبسایت شما بازدید می‌کند و بدون آنکه صفحه دیگری را در وبسایت مشاهده کند، از همان صفحه‌ای که وارد وبسایت شده، خارج می‌شود. به عبارت دقیق‌تر، نرخ پرش یک وبسایت، درصد بازدیدکنندگانی است که بدون انجام کار خاصی از جمله خرید کالا، پر کردن فرم، کلیک روی یک لینک یا مشاهده صفحات دیگر، صفحه را ترک می‌کنند.

اگر کارشناس بازاریابی دیجیتال هستید، لازم است با نرخ پرش و میزان تاثیر آن بر استراتژی بازاریابی دیجیتال خود آگاه باشید. به عنوان مثال، نرخ پرش بد، نشان‌دهنده مشکلاتی در صفحه فرود از جمله مشکلات سئوی فنی (technical seo) است، مثل طولانی‌ بودن زمان بارگذاری صفحه که مخاطب را خسته کرده و سبب ترک صفحه می‌شود و در نتیجه، نرخ تبدیل وبسایت را کاهش می‌دهد.

گوگل، نرخ پرش را این‌چنین تعریف می‌کند:


🔸 نرخ پرش خوب چقدر است؟

جهت مشخص شدن نرخ پرش خوب برای وبسایت خود، ابتدا باید تفاوت بین نرخ پرش بالا و نرخ پرش پایین را درک کنید.

نرخ پرش بالا یعنی مدت حضور بازدیدکننده در سایت کم است؛ آنها یک صفحه از سایت شما را بازدید می‌کنند و سپس سایت را ترک می‌کنند. اما نرخ پرش پایین یعنی بازدیدکننده‌ها وقت بیشتری برای حضور در یک صفحه و کلیک روی لینک‌های موجود صرف می‌کنند.

از جنبه خوب و بد بودن، نرخ پرش بالا همیشه بد نیست. نرخ پرش خوب و نرخ پرش بد، عباراتی نسبی هستند که تعریف آنها بسته به معیارهای مختلف می‌تواند تغییر کند، از جمله موضوع محتوا و صفحه. طبق گفته گوگل:



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 راهنمای جامع نرخ پرش یا Bounce rate و کاهش آن به زبان ساده — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سئو

📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
✳️ تبلیغات نمایشی به زبان ساده | تمام آنچه که باید بدانید

تبلیغات نمایشی (Display Advertising) نوعی از تبلیغات پولی آنلاین است و یکی از محبوب‌ترین انواع روش‌های بازاریابی آنلاین به شمار می‌رود. تبلیغات نمایشی که روشی تصویری برای تبلیغ برند است، برای تبلیغات وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌ها کاربرد زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم با معرفی تبلیغات نمایشی در دیجیتال مارکتینگ، شما را با اطلاعات مفید درباره آن از جمله نحوه انجام این تبلیغات، آشنا کنیم. پس تا انتها همراه کاپریلا باشید.

══ فهرست مطالب ══

○ تبلیغات نمایشی چیست؟
○ انواع تبلیغات نمایشی
○ معایب و مزایای تبلیغات نمایشی
○ چگونه عملکرد تبلیغات نمایشی را اندازه‌گیری کنیم؟
○ شرایط موفقیت در تبلیغات نمایشی چیست؟
○ جمع‌بندی


🔸 تبلیغات نمایشی چیست؟

تبلیغات نمایشی نوعی تبلیغات آنلاین پولی و روشی برای جذب مخاطبان یک وبسایت، شبکه اجتماعی یا سایر فضاهای دیجیتال برای انجام یک عمل در وبسایت تبلیغ‌دهنده مشخص می‌باشد. این تبلیغات معمولاً شامل متن، تصویر و یا ویدئو هستند که کاربر را به کلیک روی تبلیغ و هدایت به صفحه فرود و در نهایت، انجام عمل مورد نظر مانند خرید یا ثبت نام تشویق می‌کند.

بسیاری از کمپین‌های تبلیغات آنلاین و نمایشی با مدل پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) انجام می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، در این مدل پرداخت، تنها زمانی که کاربر روی تبلیغات کلیک کند، تبلیغ‌دهنده مبلغی را به وبسایت نمایش‌دهنده آگهی پرداخت می‌کند.

تبلیغات نمایشی را می‌توان برای کمپین‌های هدفگیری مجدد (retargeting) نیز استفاده کرد. هدفگیری مجدد یعنی تبلیغات شما فقط به کاربرانی نمایش داده می‌شود که قبلاً به وبسایت شما مراجعه کرده‌اند، یا صفحه‌ای خاص از سایت را مشاهده کرده و یا کار خاصی را در وبسایت شما انجام داده‌اند. در نتیجه، به دلیل آشنایی قبلی کاربر با وبسایت، امکان کلیک مجدد و انجام عمل نهایی (خرید، عضویت و …) افزایش پیدا می‌کند.


🔸 انواع تبلیغات نمایشی

تبلیغات نمایشی انواع مختلفی دارد و می‌توان در مورد انواع و اصطلاحات آن، ساعت‌ها صحبت کرد اما در ادامه، برخی از مهم‌ترین آن را معرفی کردیم. البته در نظر داشته باشید محتوای تبلیغات نمایشی می‌تواند یک عکس گرافیکی ثابت یا متحرک، متن و کال تو اکشن در یک قاب نمایشی و یا ویدئو باشد، اما اینکه چطور از این فرمت‌های محتوا در تبلیغات نمایشی استفاده کنیم در ادامه مقااله بیان شده است. پیش از آن، باید بدانیم که تبلیغات نمایشی به صورت بنرهای گرافیکی، ابعاد استانداردی دارند که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

به عنوان مثال، تبلیغ زیر از نوع تصویر متحرک با فرمت Gif و در سایز 728 در 90 می‌باشد.

تبلیغات نمایشی گوگل ظاهر و ساختاری متفاوت دارند که ترکیبی از عکس و متن را در بر می‌گیرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 تبلیغات نمایشی به زبان ساده | تمام آنچه که باید بدانید — کلیک کنید [+]

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا
‌.
2024/09/24 17:20:42
Back to Top
HTML Embed Code: