Telegram Web Link
در دورانی که سخت گیری و خشونت و سرکوب جایی بایسته برای حضور فعالان سیاسی میهن دوست و آزادیخواه در صحنه باقی نگذاشته است. و در زمانی که تحول طلبان و مدافعان حقوق بشر با احضار و محاکمه و زندان و سایر مصائب روبرو هستند. و در جایی که آزادی بیان و قلم و حقوق اساسی شهروندان هر روز پایمال می‌شود. صدا و زبان جادوئی هنر می تواند چون جرقه ای درخشان، سیاهی شب را بشکند و جامعه را به ساحل امن و آرام همراه با صلح و آزادی و انسانیت سوق دهد.

عباس کیا رستمی هنرمند فیلمساز، عکاس، شاعر و فیلم‌نامه‌نویس مستقل، تا آن جا که مقدور  بود و میتوانست از زبان هنر برای آموختن مدنیت و ارزش های انسانی به هموطنان خود بهره گرفت.

جبهه ملی ایران  فقدان این هنرمند  مردمی را به ملت بزرگ ایران به ویژه  به جامعه  هنرمندان کشور تسلیت  می گوید.

تــهران – هفدهم تیرماه 1395

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

ادیب برومند  -  دکتر لقا اردلان – بانو فرشید افشار – مهندس عباس امیرانتظام – فرهاد امیر ابراهیمی  - دکتر جهانشاه برومند – فرهاد بیشه ای – دکتر هرمیداس باوند – مهندس مرتضی بدیعی –دکتر علی حاج قاسمعلی – عیسی خان حاتمی – مهندس هوشنگ خیر اندیش – مهندس هوتن دولتی – دکتر علی رشیدی –دکتر شاهین سپنتا –حسین شاه حسینی – جواد شرف الدین – مهندس حسین عزت زاده – اصغر فنی پور – سرلشگر بازنشسته ناصر فربد – دکتر محسن فرشاد- حسن قدیانی – دکتر باقر قدیری اصلی – دکتر رضا گل نراقی – دکتر حسین موسویان –منوچهر ملک قاسمی –  پروفسور صادق مسرت –  ضیاء مصباح –  جمشید میر عمادی –  مهندس علی محمدی -  پریچهر مبشری – محمد ملک خانی – ابراهیم منتصری – دکتر حسین مجتهدی – ابوالفضل نیماوری-دکتر جمشید وحیدا .


http://jebhemeliiran.org/?p=1104

-- 

روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران - ایران
سی ام تیر، روز پیروزی ملت ایران بر استبداد و استعمار

در اکثر ادوار تاریخ در سرزمین‌ها و کشورهای گوناگون همواره مبارزه با استبداد، سیاست‌های استعماری و مبارزه در جهت کسب حقوق از دست رفته و پایمال شده و نیز مبارزه با بی‌عدالتی‌ها در سنگرهای مقاومت مردمی از جایگاه و مرتبه ارزشمندی برخوردار بوده و خواهد بود. مبارزه با نظام استبدادی که در آن یک شخص، بر اساس یک نهاد دیرپای، بر مردم حاکم مطلق بوده و رابطه مردم به عنوان شهروندان بدون حقوق شهروندی با حاکمیت، یکجانبه؛ و مردم اسیر تصمیم‌های فردی و بی‌چون و چرای حاکمان بوده‌اند مبارزه‌ای قابل احترام است.
در نظام‌های استبدادی، حاکم مستبد سعی دارد مردم را از پرسشگری باز دارد و پرسشگران را سرکوب کند. در این نظام‌ها زورمداری و غلبه‌آوری، اتکا به نیروی مزدوران، توطئه‌گری و تک‌گویی به منزله‌ی ابزار سلطه‌ی استبداد نقش و جایگاه ویژه‌ای دارند. با تأمل و بررسی در نظام‌های سیاسی گذشته ایران درمی‌یابیم که حکومت‌های ایران عموماً فردی، مطلقه، استبدادی و خودمحور بوده‌اند و در طول تاریخ پرنشیب و فراز ایران استبداد یا قدرت شخصی به عنوان ویژگی اصلی ساخت قدرت‌های سیاسی در این کشور حضوری مستمر و مداوم داشته است. از ویژگی‌های جامعه ایران در این دوران‌ها می‌توان از عدم مشارکت عمومی در تصمیم گیری‌ها، عدم آگاهی مردم از حقوق خود و آشنا نبودن آن‌ها با وظایف سیاسی، بی‌تفاوتی، کناره‌جویی از سیاست و امور اجتماعی را نام برد. اما نباید فراموش کرد که افراد و اشخاص و جریان‌هایی در طول تاریخ ایران‌زمین علیه این استبداد عَلَم مبارزه را بر دوش کشیده و می‌کشند و این جریان‌ها از دوران مشروطه ظهور و نمودی ارزشمند یافته‌اند. دولت ملی و مردمی مصدق نیز از جریان‌هایی بوده که همواره در جهت مبارزه با استعمار و استبداد نمونه بارزی در تاریخ ایران و الگویی در خاورمیانه بوده است.
در جریان نهضت ملی ایران، قیام ملی سی تیر ۱۳۳۱ نقطه عطفی در مبارزات نهضت ملی و از جنبش‌های اصیل سیاسی – اجتماعی تاریخ معاصر ایران و اوج تجلی اراده مستقیم مردم در تأسیس دولت مبنی بر خواست ملت بود. قیام سی تیر فریاد کوبنده ملت در بند، علیه سیاست‌های استعماری قدرت‌های خارجی بود،تا ملت ایران را در جهت تأمین منافع خود به بازی گیرند. مردم ایران با خون خود در روز خونین سی تیر توطئه علیه نهضت ملی ایران را در هم شکستند و بار دیگر درخت نهضت ملی ایران را با خون خویش آبیاری نمودند.
در طی این سال‌ها جبهه ملی ایران گرچه با ناملایمات و سنگ‌اندازی‌های درونی و بیرونی روبه‌رو بوده است، اما به یُمن اندیشه، افکار و اراده ملی میهنی و مبارزه با استبداد همچنان درخت تنومندی را که به خون شهیدان راه میهن آبیاری شده حفظ و حراست کرده و خواهد کرد.
جبهه ملی ایران سالروز قیام خونین سی تیرماه را گرامی می‌دارد و یاد و نام شهیدان این روز را به نیکی یادآوری می‌کند و این روز را گواهی بر پیروزی نیرو و ارده ملت ایران بر حکومت‌ها و قدرت‌های جبار می‌داند.

جبهه ملی ایران
تهران - سی‌ام تیرماه ۱۳۹۵

jebhemeliiran.org/?p=1108
@jebhemelli
اعتراض به بازداشت های غیر قانونی

جبهه ملی ایران بنا بر اعتقاد به آزادی و دموکراسی و عدالت اجتماعی و با توجه به حقوق اساسی افراد ملت ایران؛ نسبت به بازداشت های غیر قانونی فعالان سیاسی اعتراض دارد و آزادی کلیه زندانیان سیاسی کشور از جمله آقای مهندس کورش زعیم را خواستار است.

تهران- روابط عمومی جبهه ملی ایران

چهارم مرداد ۱۳۹۵

http://jebhemeliiran.org/?p=1112

-- 

روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران - ایران
جناب آقای مهندس بهرام نمازی

پوینده دیرپای راه مصدق و نهضت ملی ایران

درگذشت برادر ارجمندتان را به شما دوست گرانقدر و خاندان محترمتان تسلیت می‌گوییم.

 نوزدهم مرداد ماه ۱۳۹۵

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

ادیب برومند – دکتر لقا اردلان – بانو فرشید افشار -مهندس عباس امیر انتظام – فرهاد امیرابراهیمی – دکتر جهانشاه برومند – فرهاد بیشه ای – دکتر هرمیداس باوند – مهندس مرتضی بدیعی – دکتر علی حاج قاسمعلی –عیسی خان حاتمی – مهندس هوشنگ خیراندیش – مهندس هوتن دولتی– دکتر علی رشیدی – دکتر شاهین سپنتا –حسین شاه حسینی – جواد شرف الدین – مهندس حسین عزت زاده – اصغر فنی پور – سرلشگر بازنشسته ناصر فربد –دکتر محسن فرشاد –حسن قدیانی – دکتر باقر قدیری اصلی – دکتر رضا گل نراقی – دکتر حسین موسویان – منوچهر ملک قاسمی – پروفسور صادق مسرت –   ضیاء مصباح – جمشید میرعمادی – مهندس علی محمدی – پریچهر مبشری– محمدملک خانی – ابراهیم منتصری – دکتر حسین مجتهدی – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا

www.jebhemeliiran.org/?p=1116

@jebhemelli
بیست و هشتم مرداد، مسبب اصلی سیه روزی های ملت ایران

روز چهاردهم مردادماه سال جاری، یکصد و دهمین سالگرد انقلاب مشروطیت ایران را پشت سر گذاشتیم. انقلابی که با اهدافی عالی چون تحصیل آزادی های سیاسی و به دست آوردن عدالت و عدالت‌خانه و با خط و ربطی حاکی از اعتقاد به جدایی دین از حکومت به پیروزی نشست. اما هنوز امواج پرتلاطم آن انقلاب ترقی خواهانه به سکون و آرامش نرسیده و ملت ایران به اهداف مورد نظر خود به طور کامل دست نیافته بود که کودتای 1299 رضاخان میرپنج و سید ضیاءالدین طباطبایی مشروطیت نوپا را از محتوی تهی نموده و تحت پوشش مشروطه سلطنتی، دیکتاتوری و استبداد و اختناق را به مدت بیست سال بر این سرزمین تحمیل نمود. پس از شهریور 1320 و سقوط حکومت رضا شاه، جو سیاسی کشور تا حدودی باز شد و در آن فضای نیمه گشوده نهضت ملی ایران امکان ظهور و بالندگی پیدا کرد و در سال 1328 با تشکیل جبهه ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق، پیگیری مطالبات انقلاب مشروطیت یعنی آزادی و استقلال و عدالت پررنگ تر از پیش بر ایران سایه افکند. با تشکیل جبهه ملی، دکتر مصدق و هفت نفر از یارانش در انتخابات مجلس شانزدهم شورای ملی با رای و پشتیبانی مردم ایران به مجلس راه یافتند و با تلاش ها و مجاهدات آنان، قانون ملی شدن نفت در سراسر کشور به تصویب رسید. در روز اول اردیبهشت 1330 دولت ملی دکتر مصدق برای اجرای این قانون و برچیدن بساط استعمار غارتگر انگلیس و خارج کردن منابع نفتی ایران از چنگال شرکت نفتِ ساخته ی انگلیس، قبول مسئولیت نمود.

دولت ملی مصدق در مدتی کم تر از دوماه از شرکت نفت انگلیس بنیان خلع ید به عمل آورد و ذخایر عظیم نفتی ایران را در اختیار صاحبان حقیقی آن یعنی ملت رنج دیده و مبارز ایران قرار داد. دولت ملی مصدق با ملی کردن نفت استقلال اقتصادی و سیاسی ایران را محقق ساخت و با پرهیز از وارد کردن ایران در بلوک های قدرت های جهانی و مناقشات بین آنها به استقلال کشور معنی و مفهوم بیشتری بخشید. تا آنجا که ایده های سیاسی و نگاه او به بی طرفی و عدم وابستگی، پایه فکری جنبش کشورهای غیرمتعهد را فراهم کرد. دولت ملی مصدق با رعایت و حمایت از آزادی های اساسی و قانونی ملت ایران مانند آزادی مطبوعات، آزادی احزاب، آزادی اجتماعات و آزادی مذهب و عقاید، توانست به خواسته های آزادیخواهانه ملت ایران جامه عمل بپوشاند. دولت ملی مصدق صرف‌نظر از اقدامات بنیادی فوق که در جهت تحقق استقلال و آزادی و عدالت انجام داد، با وجود درگیری طاقت فرسا با قدرت های استعماری و عوامل داخلی آنها، به انجام ده ها حرکت اصلاحی و عمرانی موفقیت آمیز نیز برای ارتقای سطح زندگی مردم ایران و بهبود وضعیت معیشتی و رفاه آنان اهتمام ورزید. با این مشخصات، دولت ملی مصدق به صورت الگوئی از مردم‌سالاری و استقلال طلبی و حراست از منافع ملی در آمد که خواب قدرت های چپاولگر جهانی و عوامل مزدور داخلی آنان را آشفته کرد و چون دریافتند که با تداوم دولت ملی، تمام منافع آن ها در معرض نابودی خواهد بود، کودتای ننگین 28 مرداد 1332 و براندازی دولت ملی را طراحی و به اجرا گذاشتند. در این کودتای خائنانه دستگاه های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا یعنی اینتلجنت سرویس و سازمان سیا و عوامل داخلی آنها مانند دربار پهلوی و عده‌ای از نظامیان وابسته به دربار با برخی از روحانیون درباری همراه چند تن از افراد بریده از نهضت ملی طرح کودتا را به اجرا درآوردند و این مجموعه با حضور جماعتی از اراذل و اوباش مشهور و شناخته شده و عده‌ای از زنان نگونبخت فسادخانه معروف تهران تکمیل گردید.

کودتای 28 مرداد 1332 راه آزادی و استقلال ایران و مسیر رفاه و سعادت این ملت را بست و به حاکمیت ملی که می‌توانست منشاء همه پیروزی ها و نیک‌بختی های مردم این سرزمین باشد پایان داد.

جبهه ملی ایران به پا خاستن ملت ایران را برای برچیدن بساط رژیم سابق، عکس‌العمل تاریخی این ملت نسبت به کودتای 28 مرداد و عملکرد رژیم کودتا می‌داند. ولی با تأسف بسیار متذکر می‌گردد که انقلاب 57 هر روز از اهداف و تصورات اولیه ملت ایران فاصله بیشتری گرفته است. به طوری که امروز در دهه چهارم انقلاب شاهد سوءسیاست ها و سوءمدیریت ها و فساد گسترده و باور نکردنی و زیر پانهادن حقوق و آزادی های اساسی و قانونی ملت ایران هستیم.

ننگ و نفرین بر کودتاچیان 28 مرداد که مسببان اصلی سیه روزی های ملت ایران هستند.

بر قرار باد حاکمیت ملی منبعث از اراده و انتخاب آزاد ملت بزرگ ایران.

جبهه ملی ایران

بیست و هشتم مرداد ۱۳۹۵

http://jebhemeliiran.org/?p=1123
خاندان محترم خنجی

درگذشت آقای دکتر عبداللّه خنجی پزشک انسان دوست و از پیروان دیرپای راه مصدق بزرگ و برادر زنده یاد دکتر محمد علی خنجی عضو فقید و اثرگذار شورای مرکزی جبهه ملی ایران را به آن خاندان ارجمند تسلیت می‌گوئیم.

ششم شهریور 1395

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

ادیب برومند – دکتر لقا اردلان – بانو فرشید افشار -مهندس عباس امیر انتظام – فرهاد امیرابراهیمی – دکتر جهانشاه برومند – فرهاد بیشه ای – دکتر هرمیداس باوند – مهندس مرتضی بدیعی – دکتر علی حاج قاسمعلی –عیسی خان حاتمی – مهندس هوشنگ خیراندیش – مهندس هوتن دولتی– دکتر علی رشیدی – دکتر شاهین سپنتا –حسین شاه حسینی – جواد شرف الدین – مهندس حسین عزت زاده – اصغر فنی پور – سرلشگر بازنشسته ناصر فربد –دکتر محسن فرشاد –حسن قدیانی – دکتر باقر قدیری اصلی – دکتر رضا گل نراقی – دکتر حسین موسویان – منوچهر ملک قاسمی – پروفسور صادق مسرت – ضیاء مصباح – جمشید میرعمادی – مهندس علی محمدی – پریچهر مبشری– محمدملک خانی – ابراهیم منتصری – دکتر حسین مجتهدی – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا



--

به اطلاع می رسد که مراسم ترحیم آن مرحوم روز دوشنبه 8 شهریور ماه 1395 از ساعت 16 تا 30/17 در مسجد امیرالمومنین (ع) به آدرس بزرگراه اشرفی اصفهانی، بلوار مرزداران، خیابان ایثار برگزار خواهد شد.

روابط عمومی جبهه ملی ایران

http://jebhemeliiran.org/?p=1127
جهت ثبت در تاریخ

جبهه ملی ایران با اتحاد استراتژیک با روسیه و دادن پایگاه نظامی کشور به آن دولت مخالف است

درست یکصد سال قبل، مارک سایکس و ژرژ پیکو، نمایندگان دولتین انگلیس و فرانسه در پشت میز مذاکره منطقه خاورمیانه را بین خود تقسیم کرده و سهمی هم برای روسیه تزاری آن روز درنظر گرفتند. از آن هنگام تا هم‌اکنون سرزمین های نفت خیز و بازارهای جذاب این منطقه درگیر رقابت ها و منازعات آشکار و پنهان قدرت های جهانی بوده است . چه کودتاها و چه انقلابات وچه جنگ ها و خونریزی ها که در نتیجه مناقشات بین قدرت های استعماری در این منطقه روی داده است. اما از زمان توافق نامه سایکس-پیکو بین انگلیس و فرانسه، صحنه سیاسی جهان تغییرات عمده ای را شاهد بوده است. بعد از سال ۱۹۱۷ به جای روسیه تزاری، کشور «اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی» پا به عرصه وجود گذاشت که تخاصم این کشور با غرب وجهان سرمایه داری، رقابت ها وکشمکش های فزاینده ای را در جهان و این منطقه در پی داشته است. از پایان جنگ جهانی دوم آمریکا، به صورت قدرت فائقه و اثرگذار و فاتح اصلی جنگ پدیدار گردید. ودر دهه های اخیر کشور چین هم به صورت یک نیروی جهانی قابل محاسبه اظهار وجود می‌کند. بدیهی است که هریک از این قدرت ها در جستجوی نفوذ بیشتر وکسب منافع افزونتری درمنطقه حیاتی خاورمیانه باشند. و تضاد منافع این بازیگران است که خاورمیانه را شخم میزند و این منطقه را به عرصه نبرد ویرانگر آنان مبدل کرده است. رویدادهای این منطقه چه بهار عربی باشد و چه بیداری اسلامی نامیده شود وچه به صورت جنگ بین اعراب و اسرائیل تجلی نماید وچه نزاع بین شیعه وسنی قلمداد گردد، همه اش تخریب کشورهای منطقه و بازپس گرفتن دلارهای نفتی و ریخته شدن ثروت به حلقوم غارتگرانی است که این درگیری ها را طراحی و برنامه‌ریزی کرده اند.

زمانی که اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در رقابت های جهانی تاب مقاومت نیاورد واز هم پاشید، این جمله پرمفهوم گفته شد که درست است که اتحاد جماهیر شوروی وفات یافته و پیکرش هم به خاک سپرده شده ولی باید بدانیم که شبح آن هم چنان در آن محدوده قدم میزند و امروز شاهدیم که روسیه به عنوان شبح اتحاد جماهیر شوروی سابق برپا شده و همه جا جولان می‌دهد. کریمه را به خاک خود ضمیمه می‌کند، در شرق اوکراین جنگ و جدائی طلبی راه می اندازد واصرار دارد سوریه را به عنوان پایگاه وهم پیمان قدیمی خود در خاورمیانه حفظ کند. روسیه برای حمایت از رژیم دیکتاتوری بشار اسد به سوریه لشگرکشی می‌کند، رژیمی که ظرف ۵ سال گذشته، صدها هزارنفر از شهروندان خود را کشته و میلیون ها نفر را آواره کرده و سوریه را به تلی از خاک مبدل نموده و عامل اصلی پیدایش آدمخوارانی به نام داعش بوده است.

در چنین اوضاع و شرایطی حضور فعال ایران در مناقشات منطقه چگونه قابل توجیه است؟ آیا این حضور پررنگ با منافع ملی ایران تطبیق می کند؟ یا ممکن است حوادث ناخوشایند و غیرقابل تصوری را بر گرده این کشور بار نماید؟ حافظه تاریخی ملت ایران از یاد نبرده است که چگونه نگاه مثبت رضاشاه به هیتلر و تنها آوردن تعدادی مهندس و کارشناس آلمانی برای انجام عملیات عمرانی به ایران بهانه ای گردید تا در شهریور ۱۳۲۰ به طور ناگهانی این سرزمین مورد تجاوز و اشغال قوای روس و انگلیس و آمریکا قرار بگیرد و پس از پایان جنگ دوم چگونه قوای روسیه بر خلاف قراری که با متحدانش داشت، از تخلیه خاک ایران به انحاء و ترفندهای مختلف مانند ساختن فرقه دموکرات آذربایجان طفره می رفت و اگر اخطار شدیداللحن ترومن به استالین نمی بود شاید آذربایجان از ایران جدا و به پشت پرده آهنین کشیده می‌شد.

روسیه در موارد مکرر سابقه ضربه زدن بر منافع ملی ایران را در کارنامه خود دارد. از تحمیل قراردادهای خفت بار گلستان و ترکمن چای و بلعیدن سرزمین های وسیعی از ایران گرفته تا هواداری از مرتجعین در انقلاب مشروطیت و به توپ بستن مجلس، و کوشش در تجزیه ایران بعد از جنگ دوم، و خصومت با دولت ملی مصدق چه مستقیم و چه توسط حزب توده دست آموزش، تایید و همراهی با کودتای ننگین ۲۸ مرداد، ندادن یازده تن طلای بدهی خود به دولت ملی مصدق و دادن آن به کودتا چیان جانشین مصدق و در همین اواخر پایمال کردن حقوق ایران در دریای مازندران و رای دادن به تحریم های بین‌المللی علیه ایران شمه ای از برخوردهای روسیه با ایران است. با این اوصاف چگونه ایران می‌تواند با روسیه اتحاد استراتژیک داشته و پایگاه نظامی خود را در اختیار آن دولت بگذارد؟ این حرکت نه تنها کاملاً مغایر با شعار «نه شرقی، نه غربی» جمهوری اسلامی است بلکه با منافع و حاکمیت ملی ایران ناهمخوان و با نص صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی در تضاد می‌باشد.

ملت رنجدیده ایران پس از انقلاب، یک جنگ ۸ ساله را با آن همه خسارات جانی و مالی پشت سر گذاشته و سپس در نتیجه سوء سیاست ها گرفتار تحریم های ویرانگر گردیده و اکنون با توافق نامه برجام
امیدوار گشته که از نابسامانی های اقتصادی، فقر و بیکاری و گرانی و فضای به شدت بسته سیاسی رهایی یابد و در صلح و آرامش به ساختن جامعه خود بپردازد .

سوءسیاست های تازه با عواقب نامعلوم را بر گرده این ملت بار نکنید.

نهم شهریورماه ۱۳۹۵

تهـران – جبـهه ملـی ایـران

http://jebhemeliiran.org/?p=1129
۱۶ آذر، روز دانشجو

از زمانی که دانشگاه در ایران تاسیس گردید، جنبش دانشجوئی ایران نیز پا به عرصه وجود گذاشت . زیرا که وقتی برگزیده ترین و آگاه ترین فرزندان ملت در محوطه دانشگاه در کنار هم قرار می گیرند، به علل تمام فساد ها وعقب ماندگی های سیاسی واقتصادی واجتماعی که در نتیجه نبودن آزادی هاست پی می برند وبه این حقیقت مسلم می رسند که استبداد ودیکتاتوری عامل اصلی فسادها وعقب افتادگی های جامعه است.

جنبش دانشجوئی ایران در جریان نهضت ملی شدن نفت ونخست وزیری دکتر محمد مصدق در جهت حمایت از دولت ملی ومبارزه با بخش ارتجاعی و ضد آزادی هیئت حاکمه بسیار فعال بود. لذا طراحان کودتای ننگین۲۸ مرداد۳۲ زمان اجرای طرح کودتا را در مرداد ماه و در زمان تعطیلی دانشگاه ودبیرستان ها برنامه ریزی کردند تا با مقاومت دانشجویان و جوانان دانش آموز مواجه نشوند وبتوانند آن کودتای خائنانه را به مرحله عمل برسانند. ولی با فرا رسیدن مهر ماه وباز شدن دانشگاه، مخالفت دانشجویان با کودتاچیان واعتراضات آنان آغاز شد. به ویژه در روزهای آذر ماه که محاکمه دکتر مصدق در دادگاه نظامی ومدافعات قهرمانانه آن بزرگ مرد در دادگاه در جریان بود، وهم چنین اقدام دولت کودتا برای برقراری مجدد رابطه با دولت استعماری انگلیس، طراح وعامل اصلی کودتای ۲۸ مرداد، سبب گردید که اعتراضات دانشجویان دانشگاه تهران به اوج خود برسد. وسرانجام در روز ۱۶ آذر۳۲ رژیم کودتا با تهاجم به داخل دانشگاه وبه رگبار بستن دانشجویان ، ده ها تن از آنان را مجروح وسه دانشجوی دانشکده فنی ، احمد قندچی ، مصطفی بزرگ نیا ومهدی شریعت رضوی را به شهادت رسانید. وبدین سان روز۱۶ آذر به نام روز دانشجو در تاریخ این سرزمین ثبت گردید. پس از انقلاب به انحراف رفته ۵۷ هم باز دانشجویان ایران کوشیدند، یاد وخاطره روز دانشجو را زنده نگهدارند و همچنان با برپائی مراسم ۱۶ آذر خواسته های آزادیخواهانه خود را مطرح می نمایند و نسبت به فقدان آزادی ها و نقض فاحش حقوق بشر اعتراض میکنند جای دریغ و تاسف بسیار است که هم اکنون تعداد زیادی از دانشجویان فرهیخته و میهن دوست ایران در زندان ها به بند کشیده شده اند و صدها نفر از آنان با محرومیت از تحصیل روبرو گشته اند و این رفتارهای نا هنجار حاکمیت، سیل فرار مغز ها و متخصصان را از کشور هر روز فزونی می بخشد .

جبهه ملی ایران آزادی کلیه دانشجویان زندانی وباز گرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به کلاس های درس و رعایت شئون وکرامت انسانی دانشجویان و دانشگاهیان و برچیده شدن فضای امنیتی پلیسی از دانشگاه ها را مصرا خواستار است .

۱۶ آذرماه ۱۳۹۵

 تـهران – جـبهه ملــی ایــران

http://jebhemeliiran.org/?p=1183
۱۹ آذر، روز جهانی حقوق بشر

هموطنان!

روند توسعه مترقیانه تمدن بشری معطوف به نیل آزادی برای کل ابناء بشر تلقی گردیده است. در این رهگذر حقوق بشر و آزادیهای اساسی عاری از هرگونه تبعیض از لحاظ جنس، نژاد، زبان و مذهب مندرج در منشور سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر که در این راستا تعبیر گردیده است و مورد تایید و پذیرش ۱۹۵ کشور می باشد، دستآورد قرن ها تلاش و تکاپوی، نواندیشان، متفکران و آزاد اندیشان از یک سو و جنگها و انقلاب های اجتماعی و سیاسی از سوی دیگر بوده است.

بی شک ارزشهای جهانشمول مورد بحث غیر قابل تفکیک، تقسیم، انشقاق و اتصاف به نحله های مختلف عقیدتی چون: حقوق بشر، هندوئیسم، بودائیسم، مسیحی ایسم، شینتوئیسم، یهودی ایسم و غیره می باشد. از سوی دیگر برخوردهای گزینشی نسبت به ارزشهای مزبور و یا سوء استفاده از آنها دال بر نفی ماهیت آنها نبوده و هیچگونه کاستی به اعتبار، ضرورت و نیازمندی جامعه بشری در پی نخواهد داشت. بهمین جهت تصمیم سازمان ملل مبنی بر تخصیص ۱۹ آذر به عنوان روز جهانی حقوق بشر با استقبال ویژه روبرو گردیده است. بی تردید از جهتی تعیین این روز به عنوان روز جهانی حقوق بشر تداعی کننده ارزشهای جهانشمولی است که ۲۵۰۰ سال قبل در منشور حقوق بشر کوروش تجلی پیدا کرد. یعنی در زمانی که نظام برده داری جایگاه و نقش تعیین شده در امپراتوریها و دولت شهرهای وقت داشت و در تعارضات سیاسی – نظامی غالبا سرنوشت جوامع مغلوب به نابودی و یا اسارت جمعی رقم زده می شد. فاتحان وقت اعمال این خشونت ها و برخوردهای غیر انسانی را به عنوان مدیریت صحیح نظام امپراتوری تلقی می نمودند و فراتر از آن با فخر تمام تصویر چنین اعمال خشونت بار را برای آگاهی آیندگان در کتیبه های سنگی خود منقوش می ساختند. در چنین فضایی از خشونت، تخریب، اسارت و بیرحمی؛ آزاد مردی بپا می خیزد و نظم ونسق نوین بر اساس همزیستی اجتماعی، تسامح و سازگاری نژادی و زبانی و آزادی دینی و مذهبی و نفی برده داری و آزادی اسرا و بازگرداندن تندیس خدایان اقوام مغلوب به جایگاه اولیه شان راه و رسم نوینی را در رابطه با مدیریت جوامع بشری ارائه می دهد.

جبهه ملی ایران اعتقاد دارد که در چنین روزی، یعنی ۱۹ آذر با الهام از ارزشهای مندرج در منشور حقوق بشر کورش و با درنظر گرفتن اعلامیه جهانی حقوق بشر که نماینده ایران به عنوان عضو کمیسیون حقوق بشر در تدوین آن مشارکت داشته و همچینن الحاق ایران به میثاق حقوق مدنی – سیاسی و میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که بموجب ماده ۹ قانون مدنی در زمره قوانین داخلی کشور شناخته شده است بجاست که به یمن این روز تاریخی آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی صورت گیرد. زیرا نه تنها رهگشای فضای سیاسی و اجتماعی بازمورد خواست و درخواست اکثریت مردم ایران است، بلکه گره گشای برخی معضلات بس سنگین سیاست خارجی خواهد شد که جامعه در آینده نزدیک با آنها روبرو خواهد گردید. باشد که خرد و درایت سیاسی رهنما و رهنمون در تصمیم گیریهای سیاسی – اجتماعی در راستای خیر و مصلحت انسانی، مردمی و ملی صورت گیرد.

تهران – جبهه ملی ایران

۲۰ آذرماه ۱۳۹۵

http://jebhemeliiran.org/?p=1192
پیام آقایان ادیب برومند و دکتر حسین موسویان به پنجمین کنگره سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
http://iranazad.info/jebhehkharej/jkh16/12/19%20gozaresh%20payamha.htm
در جهان پرتنش و متلاطم امروز جایگاه منافع ملی ایران در کجاست؟

در دورانی زندگی می‌کنیم که برخی از صاحب نظران سیاسی و شخصیت‌های بین‌المللی احتمال قرار گرفتن جهان در لبه پرتگاه‌های خطرناک و سقوط در آشوب‌های بزرگ را دور از ذهن نمی‌دانند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ و ساقط شدن شوروی از موقعیت یک ابرقدرت، جهان ورود به یک دوران تک قطبی را تجربه کرد. آمریکا خود را تنها ابرقدرت جهان پنداشت و همه‌جا بدون محاسبه روی قدرتی به نام روسیه دست به عمل و اقدام زد، که به عنوان نمونه می‌توان از دخالت آمریکا در جنگ‌های منطقه بالکان و حل و فصل آن جنگ‌ها در سال ۱۹۹۵ و حمله برق‌آسا به افغانستان و برچیدن حکومت طالبان در سال ۲۰۰۱  و تهاجم به عراق و ریشه‌کن کردن حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ نام برد. اما امروز پس از ۲۵ سال که از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سپری شده، روسیه تحت رهبری پوتین به تنهائی در رؤیای احیای اقتدار اتحاد جماهیر شوروی و تبدیل شدن مجدد به یک ابر قدرت جهانی به سر می‌برد.
اقدامات او در شبه جزیره کریمه و شرق اوکراین و امروز لشگرکشی‌اش به سوریه برای حفظ و تثبیت این پایگاه مهم خود در خاورمیانه حاکی از اهدافی است که او در ذهن خود می‌پروراند. در طرف مقابل، کوتاه آمدن‌های دولت مداراگر و انعطاف‌پذیر اوباما در آمریکا، روسیه را در پیشروی در مسیر این رویاها جسارت بیشتری بخشیده است. و بدون شک همین کوتاه آمدن‌های دولت اوباما در شکست دموکرات‌ها در انتخابات اخیر آمریکا و پیروزی جریانی که وعده بازگشت به اقتدار از دست رفته را به مردم این کشور می‌داد، بی‌تأثیر نبوده است. در کشورهای اروپائی تفرقه کشورها و پررنگ شدن افکار ناسیونالیستی و بعضاً افراطی به چشم می‌خورد. خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، نشانه روشن بروز این‌گونه گرایشات در اروپاست. در آن سوی آسیا چین به یمن اعتلای اقتصادی و پیشرفت‌های صنعتی و نظامی در چنان موقعیت قدرتمندانه‌ای قراگرفته که صدای ناقوس بلند هشدار را از آن سو به گوش همه داعیه‌داران قدرت در جهان می‌رساند و به‌ویژه این زنگ مهیب گیرنده‌های آمریکا را بیش از همه حساس کرده است.
در همسایگی ما ترکیه هم تحت رهبری آقای اردوغان خواب دوران امپراطوری عثمانی را می‌بیند و در  آن مسیر گام برمی‌دارد و از شدت هیجان به چپ و راست هم می‌زند. تحرکات نامعقول عربستان نیز در مجاورت ما دیوانه‌وار و اعجاب برانگیز است. صرف‌نظر از جنگ‌های مصیبت‌بار سوریه و عراق و یمن، در جای جای دیگر جهان هم، از برخی از کشورهای آمریکای لاتین گرفته تا فیلیپین و کره شمالی و از منطقه خاورمیانه گرفته تا بسیاری از کشورهای آفریقائی رفتارهای حیرت‌انگیز و بی‌سابقه‌ای دیده می‌شود که همگی شرایط آشفته و پرتلاطم و غیرقابل پیش‌بینی را در این دوره از تاریخ جهان به نمایش می‌گذارند. در چنین اوضاع و شرایطی منافع ملی کشورها ایجاب می‌کند که با درایت و عقلانیت و با دیدی باز خود را از این بحران‌ها به دور نگاهداشته و بکوشند تا در این دوران طوفانی از تمامیت و امنیت و ثبات کشور خود صیانت نمایند. برای میهن ما ایران نیز همین شیوه عقلانی می‌تواند و باید مورد الگو و سرمشق قرار بگیرد.
منافع ملی ایران اقتضا می‌کند که به یک وجب از خاک دیگران هم طمع نداشته و در سرزمین‌های آنان ورود و مداخله ننماید و در مقابل از نگاه نامحرم به هر وجب از خاک ایران با تمام وجود ممانعت به عمل آورده و با قدرت، هر تجاوزی را درهم بکوبد. دخالت در مخاصمات و منازعات قدرت‌های فرامنطقه‌ای و هم‌پیمانی با هریک از آن قدرت‌ها با منافع ملی و امنیت حال و آینده ایران مطابقت ندارد. همان اقدامی که متأسفانه حاکمیت جمهوری اسلامی هر روز پررنگ‌تر و پرصداتر بر طبل آن می‌کوبد.
http://jebhemeliiran.org/?p=1196
به نام خداوند جان و خرد
ملت آزاده‌ی ایران:

چنان که مستحضرید بیش از هشت ماه از بازداشت هموند دیرپای جبهه ملی ایران جناب آقای مهندس کورش زعیم می گذرد و با وجود پیگیری های وکیل ایشان متأسفانه هنوز آزاد نشده است.
این در حالی است که ایشان هرگز در دادگاهی علنی با حضور هیأت منصفه محاکمه نگردیده ، ولی پیوسته در فعالیت های اجتماعی خود به منافع ملی ایران و آزادی های مصرح در اعلامیه های حقوق بشر که ایران نیز از امضا کنندگان این کنوانسیون است، اندیشیده است. هم چنین با توجه به سن ایشان بر اساس قوانین قضایی موجود در ایران نیز باید مراعات‌هایی صورت گیرد، که نگرفته است.
از این روی جبهه ملی ایران خواستار آن است، که لزوما دست اندرکاران حاکمیت با تمام توان و امکانات قانونی خود بکوشند،تا حقوق این منتقد میهن‌دوست و دیگر زندانیان سیاسی نادیده گرفته نشود و اقدامی عاجل برای آزادی ایشان و همه ی زندانیان سیاسی صورت گیرد.

از طرف شورای مرکزی جبهه ملی ایران
ادیب برومند
دکتر سعید فاطمی به رحمت ایزدی پیوست

با تأسف و اندوه فراوان از درگذشت جناب آقای دکتر سعید فاطمی عضو پیشین شورای مرکزی جبهه ملی ایران اطلاع یافتیم.  ما این ضایعه را به خانواده ارجمند فاطمی  و کلیه اعضاء و هواداران جبهه ملی ایران و به همه مردم شریف و حق شناس ایران تسلیت عرض می‌کنیم.
دکتر سعید فاطمی را  از روز ۲۲ مهر ۱۳۲۸ و هنگام راه‌پیمائی اعتراضی دکتر مصدق به طرف کاخ مرمر در کنار مصدق می‌بینیم و او در تمام عمر به راه مصدق و اعتقادات جبهه ملی ایران وفادار ماند.
دکتر سعید فاطمی خواهرزاده شهید بزرگ جبهه ملی ایران دکتر حسین فاطمی است. او فرزند بانوی شیردل خانم سلطنت فاطمی است که در روز ۶ اسفند ۱۳۳۲ که دکتر فاطمی پس از چند ماه اختفا بازداشت گردید در مقابل شهربانی و زمانی که چاقوکشان مزدور حکومت کودتا برای کشتن دکتر فاطمی بر سر او ریختند، این بانوی ایثارگر خود را سپر پیکر دکتر فاطمی قرار داد و ده ضربه چاقوی اراذل به سرکردگی شعبان جعفری را تحمل نمود تا دکتر حسین فاطمی در آن توطئه کشته نشود و بتواند آن مدافعات ماندگار در تاریخ را در دادگاه نظامی به عمل آورد.
یاد و خاطره دکتر سعید فاطمی گرامی و راهش پر رهرو باد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

ادیب برومند – دکتر لقا اردلان – بانو فرشید افشار - مهندس عباس امیرانتظام – فرهاد امیرابراهیمی – دکتر جهانشاه برومند – فرهاد بیشه‌ای – دکتر هرمیداس باوند – مهندس مرتضی بدیعی – دکتر علی حاج‌قاسمعلی –عیسی خان حاتمی – مهندس هوشنگ خیراندیش – مهندس هوتن دولتی– دکتر علی رشیدی – دکتر شاهین سپنتا –حسین شاه‌حسینی – جواد شرف‌الدین – مهندس حسین عزت‌زاده – اصغر فنی پور – سرلشگر بازنشسته ناصر فربد –دکتر محسن فرشاد –حسن قدیانی – دکتر باقر قدیری اصلی – دکتر رضا گل‌نراقی – دکتر حسین موسویان – منوچهر ملک‌قاسمی – پروفسور صادق مسرت –   ضیاء مصباح –  جمشید میرعمادی –  مهندس علی محمدی –  پریچهر مبشری–  محمد ملک‌خانی – ابراهیم منتصری – دکتر حسین مجتهدی – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا

http://jebhemeliiran.org/?p=1220

@jebhemelli
2024/10/02 22:27:28
Back to Top
HTML Embed Code: