Telegram Web Link
تسلیت به خاندان گرانقدر تکمیل همایون

با تأسف و تأثر بی‌کران درگذشت استاد فرهیخته و میهن‌دوست آقای دکتر غلامحسین تکمیل همایون را به آن خاندان گرامی به ویژه به برادر ارجمندشان جناب آقای دکتر ناصر تکمیل همایون، کوشنده دیرپای راه آزادی و مکتب مصدق تسلیت می‌گوییم.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – چهاردهم مهرماه ۱۳۹۹

دکتر ابراهیم احدی – بانو فرشید افشار – الهه امیرانتظام – فرهاد امیر ابراهیمی – مهندس مرتضی بدیعی – پوراندخت برومند – دکتر جهانشاه برومند – فرهاد بیشه‌ای – دکتر علی حاج‌قاسمعلی –مهندس هوتن دولتی – فرید دهدزی –  حسین ریاحی – جواد شرف‌الدین – مهندس مسعود صالحی – مسعود صفاریان – پیام صفی‌پور – دکتر رضا گل‌نراقی – دکتر محسن فرشاد یکتا – اصغر فنی‌پور – دکتر باقر قدیری اصلی – پریچهر مبشری – دکتر حسین مجتهدی- مهندس علی محمدی – پروفسور صادق مسرت – ضیاء مصباح – منوچهر ملک‌قاسمی – محمدحسین ملک‌ختایی – محمد ملک‌خانی – دکتر آذین موحد – ابراهیم منتصری- دکتر حسین موسویان – جمشید میرعمادی – دکتر پژمان میرکریمی زراسوند – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2251
Forwarded from Iranefarda TV
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چالش - آخرین وضعیت کرونا در ایران
Payam JMI 205.pdf
214.7 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره ۲۰۵ / ۱۲ مهر ۱۳۹۹ / @Jebhemelli
تسلیت به ملت بزرگ ایران

با اندوه و تأسف بی‌کران درگذشت استاد محمدرضا شجریان، هنرمند مردم‌دوست و محبوب مردم را به ملّت بزرگ ایران و جامعه هنرمندان کشور و به ویژه به خانواده ارجمند ایشان تسلیت می‌گوییم.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – هفدهم مهرماه ۱۳۹۹
@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2256
سرمقاله نشریه پیام جبهه ملی ایران مورخ ۱۲ مهر ۱۳۹۹

جامعه‌ی ایران تشنه‌ی تغییر

حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای دست یافتن به قدرت، نسبت به تحقق اهداف مورد نظر  ملت ایران در انقلاب ۵۷ که آزادی، استقلال و عدالت در رأس آن‌ها بود، بی‌اعتنائی نموده و از آن اهداف فاصله گرفت. در سیاست داخلی آزادی‌ها و حقوق اولیه و اساسی ملت را زیر پا گذاشت. در سیاست خارجی، کج‌روی و دور شدن از سیاست مستقل ایرانی و گرایش و پیوند با برخی از بلوک‌های قدرت را پیشه کرد. با سوء مدیریت و سوء سیاست در سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی و با فساد گسترده و بی‌سابقه‌ی اغلب کارگزارانش، خود را از ماندگاری و استقرار بلندمدت دور نمود. در نتیجه اکنون که چهل و دو سال از انقلاب سپری شده، کشور در شرایطی است که در بین همسایگان و جامعه بین‌المللی منزوی شده، فرار مغز ها و مهاجرت بی‌سابقه ایرانیان به چهار گوشه جهان رکورد شکسته، فقر و بیکاری، گرانی و تورم روزگار مردم را سیاه کرده و ناکارآمدی و ندانم‌کاری کاربدستان حکومت در تمام امور کشور حتی در ساماندهی سوانح طبیعی مانند سیل و زلزله و در مواجهه با پاندمی مرگبار کرونا، طاقت مردم ایران را طاق نموده است. شگفت‌انگیز است که حکومت به جای جبران مافات و دلجویی از ملت و آمدن به طرف مردم و توجه به خواسته‌های آنان، به سرکوب بیشتر و تشبث به زندانی کردن و اعدام روزانه دست می‌زند. و این بدرفتاری‌ها و سیاه‌کاری‌ها به آن‌جا رسیده که جامعه ایران نه تنها خواستار، بلکه تشنه‌ی تغییر شده است.

*متن کامل در پیوند زیر:
https://telegra.ph/جامعه%E2%80%8Cی-ایران-تشنه%E2%80%8Cی-تغییر-10-04
پیام تسلیت جبهه ملی ایران به مناسب درگذشت دکتر غلام عباس توسلی

با تأسف بی‌پایان، درگذشت آقای دکتر غلام‌عباس توسلی عضو دیرپای نهضت آزادی ایران و استاد فرهیخته دانشگاه را به خانواده ارجمند آن بزرگ‌مرد و جامعه اساتید و دانشگاهیان کشور و اعضا و سران نهضت آزادی ایران تسلیت می‌گوییم.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – بیست و ششم مهرماه ۱۳۹۹

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2259
«جواد شرف‌الدّین» درگذشت

با تأسف و تأثر بی‌کران درگذشت آقای جواد شرف‌الدّین، عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران را به اطلاع می‌رسانیم. آن مرد گرانقدر از نوجوانی و از آغاز تشکیل جبهه ملی ایران، از طریق حزب مردم ایران به این سازمان پیوسته بود و در تمام این سال‌ها و در طی بیش از هفت دهه، در مسیر آزادی و استقلال ایران و راه مصدق پابرجا و استوار بود. ما این ضایعه را به خانواده ارجمند شرف‌الدین و اعضا و هواداران جبهه ملی ایران و همه پیروان راه مصدق تسلیت می‌گوییم. مراسم بزرگداشت آن شادروان در آینده و در شرایط مقتضی برگزار خواهد شد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران –۲۶ مهرماه ۱۳۹۹

دکتر ابراهیم احدی – بانو فرشید افشار – الهه امیرانتظام – فرهاد امیرابراهیمی – مهندس مرتضی بدیعی – پوراندخت برومند – دکتر جهانشاه برومند – فرهاد بیشه‌ای – دکتر علی حاج‌قاسمعلی –مهندس هوتن دولتی – فرید دهدزی –  حسین ریاحی  – مهندس مسعود صالحی – مسعود صفاریان – پیام صفی‌پور – دکتر رضا گل‌نراقی – دکتر محسن فرشاد یکتا – اصغر فنی‌پور – دکتر باقر قدیری اصلی – پریچهر مبشری – دکتر حسین مجتهدی- مهندس علی محمدی – پروفسور صادق مسرت – ضیاء مصباح – منوچهر ملک‌قاسمی – محمدحسین ملک‌ختایی – محمد ملک‌خانی – دکتر آذین موحد – ابراهیم منتصری- دکتر حسین موسویان – جمشید میرعمادی – دکتر پژمان میرکریمی زراسوند – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2262
تنها عدم مداخله درجنگ نیابتی قره‌باغ با منافع ملی ایران مطابقت دارد

در زمانه‌ای که کشورهای مترقی به سوی هم‌گرایی و تشکیل اتحادیه گام برمی‌دارند، متأسفانه شاهد آنیم، که دو کشور همسایه‌ی شمالی ما با سابقه‌ی طولانی همجواری درگیر جنگی ویرانگر می‌شوند، که شماری از غیرنظامیان کشته شده و صدماتی جدی به هر دو کشور وارد می‌شود. متأسفانه برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای در راستای رقابت‌ها و منازعات جهانی و برخی کشورهای منطقه برای توسعه‌طلبی خود، از تنش بین آذربایجان و ارمنستان استفاده‌ای ابزاری می‌کنند. رییس‌جمهور ترکیه که در توهم احیای سلطنت عثمانی با رویکردهای نژادپرستانه و ایدیولوژیک به سر می‌برد ، به گونه‌ای غیردیپلماتیک مزدوران واپسگرای سوری و تجهیزات نظامی را برای آتش‌افروزی در منطقه فراهم می‌آورد و به جای آن که مشوق حل مسأله به گونه‌ای صلح‌طلبانه باشد، جنگی نیابتی را برمی‌انگیزد و با تاریخ‌سازی دروغین شعار دو دولت یک ملت را سر می‌دهد، شعاری بی‌محتوا و عاری از حقایق تاریخی و نیز نژادگرایانه. روسیه هم برای منافع خود و در کشمکش با رقبای خود، از ارمنستان پیوسته بهره‌جویی داشته و در راستای ثبات در این منطقه کوششی نکرده است.

متأسفانه در ایران شاهد آن بودیم که چهارتن از امامان جمعه در واکنشی به دور از ادبیات دیپلماتیک و نامرتبط با جایگاهشان بیانیه‌ای صادر کردند که یادآور فتاوی برخی علما در زمان فتحعلیشاه قاجار و نتایج زیان‌بار آن است. آنان بی‌توجه به منافع ملی ایران و نیز ضرورت صلح در منطقه با جملاتی تحریک‌آمیز از جنگ‌افروزی به بهانه‌های ایدیولوژیک حمایت و گروه‌هایی تندرو با فضاسازی‌های مجازی هم‌میهنان گران‌قدر آذری را برای این مسأله به اعتراضات خیابانی دعوت کردند.

هم‌میهنان آذری و ارمنی قرن‌هاست در ایران در کنار یکدیگر با صلح و تعامل همزیستی داشته‌اند و تعلقات متفاوت دینی در پرتو هم‌میهنی نه تنها هرگز موجب تضاد و تعارض نشده، بلکه همکاری و همراهی نیز بینشان بوده و این فضا شایسته است که همچنان استمرار یابد و به بیگانگان فرصت ایجاد خصومت و تفرقه‌اندازی ندهند. در جنبش مشروطه در تاریخ معاصر ایران شاهد همسویی و مجاهدت ارمنیان و آذریان در کنار هم برای استقرار حکومت قانون و حاکمیت ملت بوده‌ایم، امید که این پیوند مبارک بپاید و نیز دو کشور متخاصم، در صلح و آرامش به توافقی پایدار که منافع هر دو طرف را در بر داشته باشد و تمامیت ارضی را در این کشورها به رسمیت بشناسد، دست یابند.

جبهه ملی ایران ضمن همدردی با خانواده‌های داغدار کشته‌شدگان آذری و ارمنی در این جنگ، بر اساس احترام به قوانین بین‌المللی در حوزه‌ی مرزگذاری‌ها، قویاً خواستار آن است که دستگاه دیپلماسی کشور در راستای دعوت طرفین به میز مذاکره و پی‌جویی حل مسأله از مجاری حقوق بین‌الملل برای بازگشت ثبات به منطقه بکوشد و از مداخله‌ی نهادهای غیرمسئول در این حوزه جلوگیری کند. به دولت‌های ترکیه و روسیه اعلام شود که برای گسترش نفوذ خود از طریق این دو کشور حق ندارند عرف دیپلماتیک بین‌الملل را زیر پا نهند. در ضمن متذکر می‌شود که جمهوری اسلامی، با توجه به نتایج منفی و خسارت‌زایش در ورود در مناقشات سوریه، لبنان و عراق باید از هرگونه دخالت عملی و جانب‌دارانه به سود هر یک از طرفین جنگ در مرزهای شمالی ایران، اکیداً خودداری نماید. منافع و مصالح ملی ایران ایجاب می‌کند که این کشور خود را از این جنگ نیابتی و پر از دسیسه دور نگهداشته و تنها آمادگی کامل خود را برای دفاع از مرزها و صیانت از تمامیت ارضی و خنثی کردن توطئه‌هایی که برای کشاندن ایران در ماجرا طراحی شده، حفظ نماید.

‎شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران-بیست و هفتم مهرماه ۱۳۹۹ ‎

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2265
پیام تسلیت به دکتر حاج‌قاسمعلی

جناب آقای دکتر علی حاج‌قاسمعلی
عضو محترم شورای مرکزی جبهه ملی ایران

با نهایت تأسف و اندوه بسیار، درگذشت سرکار خانم فرشته صدیق وزیری، مادر گرامی حضرتعالی را به شما و همه‌ی خانواده ارجمند حاج‌قاسمعلی تسلیت می‌گوییم و به روان پاک آن بانوی بزرگوار درود  می‌فرستیم.
 

از طرف شورای مرکزی جبهه ملی ایران
حسین موسویان
تهران – دهم آبان‌ماه ۱۳۹۹

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2282
در راه اصلاح ایران باید قربانی داد

«در راه اصلاح ایران باید قربانی داد»، این فریاد دکتر حسین فاطمی بود که از قلم ظلم‌ستیز و حق‌طلب او در روز ۱۳ مرداد ۱۳۲۸ تراوش نمود و بر پیشانی روزنامه‌اش یعنی باختر امروز نشست و   به عنوان درسی آموزنده و کلامی فراموش‌نشدنی برای همیشه بر تارک تاریخ این سرزمین نقش بست. حسین فاطمی در این سرمقاله تاریخی توضیح داد که ایران در چنبره‌ی استبداد فاسد داخلی و قدرت‌های استعماری حامی آن اسیر و گرفتار است و برای رهایی از این سلطه‌ی هولناک باید قربانی داد. و او خود در سحرگاه ۱۹ آبان ۱۳۳۳ در قربانگاه میدان تیر لشگر دو زرهی در مقابل جوخه اعدام کودتاچیان مزدور بیگانه ایستاد و جان پاک و شریف خود را در راه آزادی و استقلال ایران نثار کرد.

حسین فاطمی مدیر روزنامه باختر امروز، جوان سرشار از شور آزادیخواهی و میهن‌دوستی بود که در روز ۲۲ مهر ۱۳۲۸ در کنار دکتر مصدق به تحصن اعتراضی دربار رفت و هنگام خروج از تحصن هم او بود که پیشنهاد متشکل شدن را به جمع یاران مصدق ارائه کرد و نام این تشکل یعنی «جبهه ملی ایران» را نیز او پیشنهاد نمود. فاطمی متولد سال ۱۲۹۶ و در هنگام اعدام ۳۷ سال بیشتر نداشت. او در تمام طول زندگی کوتاه و اثرگذارش با ظلم و استبداد و فساد و سلطه‌ی بیگانه مبارزه کرد. فاطمی به نظام جمهوری و جدایی دین از حکومت معتقد بود و سلطنت را سرمنشاء استبداد و وابستگی می‌دانست. حسین فاطمی پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، مدتی به زندگی مخفیانه روی آورد اما سرانجام، حدود شش ماه پس از کودتا، در روز ششم اسفند ۳۲ به دست کودتاچیان اسیر شد. در روز بازداشت در مقابل چشم نظامیان و نیروهای پلیس و در مقابل ساختمان شهربانی مورد هجوم چاقوکشان حکومت کودتا قرار گرفت که پیکر او را با ضربات متعدد کارد و به قصد به قتل رساندن او مجروح کردند اما قصد و توطئه کودتاچیان برای کشتن او در همان روز با فداکاری خواهرش که خود را سپر جان برادر قرار داد، ناموفق ماند. به ناچار  فاطمی را با همان حالت مضروب و مجروح در محکمه نظامی، محاکمه و سپس به جوخه اعدام سپردند. باید یادآور شد که فاطمی حدود سه سال قبل از تیرباران شدن توسط کودتاچیان سلطنتی، در ۲۶ بهمن ۱۳۳۰ توسط مدعیان دین، یعنی اعضای فدائیان اسلام نیز مورد تیرباران قرار گرفته و مضروب و مصدوم شده بود.

ما به این اصل باورمندیم که اعدام انسان‌ها به طور کلی عملی شنیع و ددمنشانه است. به ویژه اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی که جز ابراز نظر خود برای اعتلای میهن و سعادت و رفاه هموطنان‌شان گناهی مرتکب نشده‌اند، عملی به مراتب غیرانسانی‌تر است. اعدام دکتر فاطمی وزیر خارجه دولت ملی مصدق داغ ننگ ابدی است که بر پیشانی حکومت برخاسته از کودتا نشسته است و این داغ ننگ هیچگاه زدوده‌شدنی و محوشدنی نیست. در بزرگی و شرافت دکتر فاطمی همین بس که دکتر مصدق رهبر نهضت ملی ایران او را شهید راه وطن نامیده و در مورد او چنین گفته است: «اگر ملی شدن صنعت نفت خدمت بزرگی است که به مملکت شده، باید از آن کسی که اول این پیشنهاد را نمود سپاسگزاری کرد و آن کس شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است که روزی در خانه جناب آقای نریمان، پیشنهاد خود را داد و عده‌ی نمایندگان جبهه ملی حاضر در جلسه آن را به اتفاق آراء تصویب نمودند. رحمت الله علیه که در تمام مدت همکاری با این جانب حتی یک ترک اولی هم از آن بزرگوار دیده نشد.»

جبهه ملی ایران در روز ۱۹ آبان‌ماه در شصت و ششمین سالروز شهادت دکتر حسین فاطمی نام و یاد آن مرد بزرگ را گرامی می‌دارد و به روان پاکش درود می‌فرستد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران-نوزدهم آبان‌ماه ۱۳۹۹ خورشیدی

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2288
اگر ملی شدن صنعت نفت خدمت بزرگی است که بمملکت شده باید از آن کسی که اول این پیشنهاد را نمود سپاسگزاری کرد و آن کس شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است که روزی در خانه‌ی جناب آقای نریمان پیشنهاد خود را داد و عده ی نمایندگان جبهه ملی حاضر در جلسه آن را باتفاق آراء تصویب نمودند رحمة‌الله‌علیه که در تمام مدت همکاری با این‌جانب حتی یک ترک اولی هم از آن بزرگوار دیده نشد
دکتر محمد مصدق @jebhemelli
«شهادت دکتر سید حسین فاطمی»

بیرون نمی‌رود زِ دلم داغِ آن عزیز
داغِ کسی که خاطرم از مرگِ او فسرد

داغِ شهیدِ خفته‌به‌خونی که در غمش
جانم به‌لب رسید و غم از دل به‌در نبرد
*
فرخنده‌کیش مردِ جوانی دلیر بود
دلداده‌ی بزرگی و سالاری وطن

سرمستِ جامِ همت و ایمان و اعتقاد
همگامِ رهبران به هواداری وطن
*
کوشید با اراده‌ی ستوار و آهنین
در راهِ طردِ دشمن و قطع ایادیش

با کلکِ حقّ‌نویس نوشت آن‌چه بود راست
در حقّ ملت و عللِ نامرادیش
*
تا بود در کَفَش قلمی تند و حق‌نگار
مطلب نوشت در پی تعیین سرنوشت

چون شد وزیر، بارِ قدم بر قلم فزود
در کفه‌ی مبارزه سنگی تمام هشت
*
دانست چیست ماهیتِ فکرِ باختر
در بسطِ قدرت از پی تسخیرِ خاوران

زین رو فشرد پای، در اِخراج اَجنَبی
زایران‌زمین که هست کُنامِ دلآوران
*
چون پشتِ سر نهاد شبیخونِ شاه را
در آن سه‌روزِ حادثه‌انگیزِ فتنه‌زای!

گفت آن‌چه بود درخورِ شاهِ پلیدخوی
با خلقِ پرخروش، دژم‌حال و خسته‌نای!
*
وآن‌گَه که بازگشت شهِ اجنبی پناه
با دستِ خارجی، زِ هزیمت به آشیان!

کرد آن‌چه کرد بر همه آزادگان ستم
لیک این به‌جان نیافت در آن ماجَرا امان!
*
صبحی‌ست نیمه‌روشن و مردی پریده‌رنگ
بیمار و زار و خسته ولی با ثباتِ کوه!

از محبس آورندش و در چهره‌اش پدید
آیات سربلندی و والائی و شکوه
*
یک‌بار خورده تیر، زِ دستِ «فدائیان»!
یک‌بار نیز ضربتِ چاقوی «بی‌مُخی»!

در پیکرش نمانده دگر پاره‌ای رَمق
یکچند بوده همدم آهی و آوخی!
*
در بامداد سرد و غم‌افزایی این چنین
بیمار را به مقتل آزادگان برند!

«دکتر حسین فاطمی» آن زنده‌نام را
با حالِ تب، به جوخه‌ی اعدام بسپُرند
*
گفتند عفو خویش زِ درگاهِ شه بخواه
تا وارهی زِ کشته شدن، در پناهِ او!

گفتا که هرگز این نکنم، بِه که جانِ خویش
بهرِ وطن سپارم و میرم به راهِ او!
*
بیمار برکشد سر و یک لحظه خویش را
ستوار وانماید و خُرسند و رادفر!

هرگز به خویشتن ندهد راه، وحشتی
کز رازِ جاودانه شدن هست باخبر!
*
داند که خونِ اوست در این خشکسالِ رشد
کآرد نهالِ نهضتِ ملی به برگ و بر

زین روی تن به مرگ دهد با رضای دل
تا خوش کند حقیقتِ ایثار جلوه‌گر!
*
داند که چند لحظه دگر بیش زنده نیست
آرد به یاد، کودک شیرین زبان و زن

لرزد دمی به خویش ولیک از پیِ هدف
ستوار و خنده‌روی کند ترکِ جان و تن
*
رخصت نمی‌دهد که ببندند چشمِ او
فریاد می‌کشد: «شهِ جلّاد مرده باد»

«آن‌کس که نامِ نیکِ «مصدق» کند تباه
نامش زِ کارنامه‌ی هستی سترده باد»
*
در خون کشند پیکرِ آن بی‌گناه را
کو عاشق است، عاشقِ ایران پرشُگون

فریاد «زنده باد وطن» سر دهد زِ جان
آن‌جا که لاله‌گون کند این خاک را زِ خون
*
نامش «حسین» بود و به‌سانِ نیای خویش
پیشِ «یزیدِ» عصر، به تسلیم تن نداد

در خون تپید و شد به قدمگاهِ حقّ شهید
سر جز به‌راهِ ملّت و عشقِ وطن نداد

ادیب برومند، سرود رهایی، انتشارات عرفان، چاپ دوم، تهران 1384، صص 255-259
@AdibBoroumand
2024/09/30 23:44:33
Back to Top
HTML Embed Code: