Telegram Web Link
راهپیمایی و تحصن منجر به پایه گذاری جبهه ملی ایران (22 مهرماه 1328) @Jebhemelli
راهپیمایی و تحصن منجر به پایه گذاری جبهه ملی ایران (22 مهرماه 1328) @Jebhemelli
راهپیمایی و تحصن منجر به پایه گذاری جبهه ملی ایران (22 مهرماه 1328) @Jebhemelli
راهپیمایی و تحصن منجر به پایه گذاری جبهه ملی ایران
22 مهرماه 1328

... دکتر مصدق در روز ۱۸/۷/۱۳۲۸ ديداری با نمايندگان و مديران مطبوعات در خانه اش (شماره ۱۰۹ خيابان کاخ)، انجام می دهد؛ حاضران قرار می گذارند برای اعتراض به انتخابات فرمايشی به تحصن در دربار اقدام کنند. در اين نشست این افراد حاضرند: جلالی نائينی مدير روزنامه کشور، عباس خليلی مدير روزنامه اقدام، مهندس زيرک زاده مدير روزنامه جبهه، عميدی نوری مدير روزنامه داد، دکتر حسين فاطمی مدير روزنامه باختر امروز، احمد ملکی مدير روزنامه ستاره و حسين ملکی؛ همگی به دکتر مصدق اختيار تام می دهند که تدبيری بيانديشد. دکتر مصدق طی اعلاميه ای خطاب به ملت ايران می گويد: «ما تصميم گرفته ايم که روز جمعه ۲۲ مهرماه دو ساعت قبل از ظهر در جلوی سردر سنگی اعليحضرت حاضر شويم. ای مردم ما را تنها و بی کس نگذاريد.» بنا به گفته نويسندگان کتاب «جبهه ملی ايران؛ از پيدايش تا کودتای ۲۸ مرداد»، در روز موعود يعنی ۲۲ مهر ماه ۱۳۲۸، جمعيتی حدود ده هزار نفر در خيابان کاخ برابر خانه دکتر مصدق گرد می آيند و دکتر مصدق پيشاپيش جمعيت به سوی سردر سنگی (کاخ مرمر) به راه می افتد.
@Jebhemelli
http://news.gooya.com/politics/archives/2010/10/112337.php
اطلاعیه روابط عمومی جبهه ملی ایران

شورای مرکزی جبهه ملی ایران در نظر داشت در روز دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۳۹۷ پس از سه سال ممانعت‌های مکرر حکومت، جلسه‌ای در منزل یکی از اعضاء برگزار نماید. اما دستگاه‌های امنیتی دولت جمهوری اسلامی با اخطار و تهدید به برخورد و بازداشت اعضای شورا برای چندمین بار از تشکیل جلسه شورای مرکزی جبهه ملی ایران جلوگیری به عمل آوردند. قرار بود در جلسه شورا انتخابات درون‌گروهی این سازمان و انتخاب رئیس شورای مرکزی پس از درگذشت شادروان استاد ادیب برومند انجام شود.

روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران – ۲۳ مهرماه ۱۳۹۷

@Jebhemelli
تلویزیون ایران فردا
دهکده جهانی
سه‌شنبه ۲۴ مهر

مصاحبه اختصاصی دکتر فریدا صبا با دکتر حسین موسویان، رئیس هیأت اجرائی جبهه ملی ایران، نخستین و مهمترین گروه سیاسی در تاریخ سیاست ایران، که در سال ۱۳۲۸ به رهبری زنده یاد دکتر محمد مصدق بر مبنای ملی‌گرائی تشکیل گردید.

@Jebhemelli

https://youtu.be/XPNgmNwlPK8
PayameJMI193.pdf
1 MB
نشریه پیام جبهه ملی ایران - شماره 193 - مهرماه 1397 @Jebhemelli
بزرگداشت مرحوم دکتر غلامحسین صدیقی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار ‏می‌گردد.‏ سه‌شنبه یکم آبان ۱۷-۱۹ / خ ‏ولی‌عصر، پل امیر بهادر، خ بشیری، شماره ۷۱ @Jebhemelli
مصاحبه راديو عصر جديد با آقای دكتر حسين موسويان، رئيس هيأت اجرائيه جبهه ملی ايران
موضوع: به‌مناسبت اوّل آبان، ٦٩مين سالگرد تأسيس جبهه ملی ايران و ممانعت از برگزاری جلسه
جمعه ٢٧مهر ٩٧
@Jebhemelli
https://soundcloud.com/user-376375775/mosaviyan-97-07-27asrjadid
جلوگیری از نشست جبهۀ ملی با کدام منطق؟
در زمانه‌ای که به قول عرفی شیرازی "ز منجنیق فلک سنگ فتنه می‌بارد" وقتی می شنویم که از گردهم‌آیی اعضای جبهۀ ملی در تهران ممانعت به عمل آمده است؛ سخت به حیرت می افتیم.
این همه مشکل و مصیبت و بحران و آنگاه تمرکز امنیتی بر گروهی که طی همۀ این سال‌ها امکان هیچ نوع گسترش تشکیلاتی نداشته است؟
شاید تصمیم‌گیران تصور کنند که این نوع محدودیت‌ها و مانع‌تراشی‌ها بر سر راه یک نشست محدود، علامت استحکام و اعمال قدرت است؛ اما کیست که نداند معرّف استحکامِ نظام‌های سیاسی در واقع نوع تهدید و خطری است که برای خود تعریف می‌کنند.
اگر نظام سیاسی کشور ما خود را در موقعیتی می‌بیند که جبهۀ ملی را خطر و تهدیدی برای خود تعریف می‌کند که وای به حال و روزش، اما اگر آن را تهدید و خطر نمی‌داند پس به چه علت و انگیزه‌ای مانع نشست اعضای آن می‌شود؟
در پاسخ به این نوع پرسش‌ها، برخی دستگاه‌ها معمولاً گفتاری از آیت‌الله خمینی را در بارۀ جبهۀ ملی یا نهضت آزادی به میان می‌آورند و هدف از اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها را تداوم پایبندی خود به آن گفتار نشان می‌دهند.
همه اما می‌دانند که این بهانه‌ای بیش نیست. صرف نظر از منطق مخدوش استناد به بیانات آیت‌الله خمینی به عنوان "وحی منزل" آن هم از سوی عده‌ای که چندان هم به افکار و راه و روش آیت‌الله عنایت ندارند؛ کاملاً واضح است که این نوع استنادات نوعی استفادۀ ابزاری از میراث آقای خمینی برای حذف دیگران است.
اگر نیک بنگریم؛ اغلب کسانی که آیت‌الله خمینی به طور علنی به آنها علاقه و احترام ویژه‌ای نشان داده است از جمله: آیت‌الله یوسف صانعی، شیخ مهدی کروبی، شیخ عبدالله نوری، مرحوم هاشمی رفسنجانی، مرحوم توسلی... در دوران پس از حیات او همگی منزوی یا مطرود شده‌اند! هنگامی که علت این انزوا و طرد را جویا شویم؛ پاسخ می‌شنویم که تعریف و تمجیدهای آیت‌الله خمینی از این افراد معطوف به گذشتۀ آنان است و "میزان حال فعلی افراد است."
البته این پاسخ، منطق غلطی هم نیست اما چرا تااین اندازه گزینشی و تحریف‌آمیز؟ در واقع، پاسخ فوق معنایی جز این ندارد که آیت‌الله خمینی بر اساس شرایط خاص مکانی و زمانی خود حرفی زده و نظری داده است که نباید به مکان‌ها و زمان‌های دیگر تسری پیدا کند! بسیار خوب! اما این منطق چرا به صورت گزینشی و آن هم برای طرد یاران نزدیک او به کار گرفته می شود و هنگامی که نوبت به جبهۀ ملی و نهضت آزادی و غیره می‌رسد؛ حکمی فرازمانی و فرامکانی و ابدی و ازلی تلقی می‌شود؟
این همه را البته محض احتجاج آوردم و گرنه از نگاه من منطق درستی و نادرستی هر امری در درون آن نهفته است و با نقل قول از دیگران سامان نمی‌یابد.
به هر حال، هنگامی که توسل به گفتار آقای خمینی نمی‌تواند توجیه‌گر ممنوعیت نشست جبهۀ ملی باشد؛ بناچار باید آن را به بیم حکومت از این جمعیت محدود به عنوان خطر و تهدیدی جدی نسبت داد. با این حساب، آیا محافلی در حکومت واقعاً موقعیت خود را تا این پایه ضعیف و شکننده یافته‌اند که برای جلوگیری از نشستی محدود قاطعانه وارد عمل شده‌اند؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
مصاحبه راديو عصر جديد با آقای دكتر حسين موسويان، رئيس هيأت اجرائيه جبهه ملی ايران
موضوع: مسائل مطرح شده درباره شورای مدیریت دوران گذار و ...؛ همچنین مروری کوتاه بر تاریخچه جبهه ملی ایران(بخش دوم)
@Jebhemelli
https://soundcloud.com/asrejadid/mosaviyan-97-08-04asrjadid
مصاحبه راديو عصر جديد با آقای دكتر حسين موسويان، رئيس هيأت اجرائيه جبهه ملی ايران (۹۷/۸/۱۱)
موضوع: مروری بر تاریخچه جبهه ملی ایران: نهضت مقاومت ملی؛ جبهه ملی دوم (بخش سوم)
@Jebhemelli

https://soundcloud.com/user-24679071/mosaviyan-97-08-11asrjadid
تلویزیون ایران فردا
دهکده جهانی
سه‌شنبه ۱۵ آبان

بخش دوم از مصاحبه اختصاصی دکتر فریدا صبا با دکتر حسین موسویان، رئیس هیأت اجرائی جبهه ملی ایران، نخستین و مهمترین گروه سیاسی در تاریخ سیاست ایران، که در سال ۱۳۲۸ به رهبری زنده‌یاد دکتر محمد مصدق بر مبنای ملی‌گرائی تشکیل گردید.

@Jebhemelli
https://youtu.be/7Du1c20MAXs
من می‌میرم که نسل جوان ایران از مرگ من درس عبرتی گرفته باشد

نوزدهم آبان‌ماه یادآور روزیست که دژخیمان برخاسته از کودتای ننگین و بیگانه ساخته‌ی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، دکتر حسین فاطمی وزیر خارجه دولت ملی دکتر محمد مصدق را به میدان تیر لشگر دو زرهی برده و به دست جوخه تیرباران سپردند. در سحرگاه روز ۱۹ آبان ۳۳ او را که بدنش به علت جراحات ناشی از ضربات چاقوی اراذل مزدور حکومت در روز بازداشت شدن، در تب می‌سوخت با برانکارد به میدان تیر آورده و به چوبه اعدام بستند و مرتکب جنایتی شدند که تا پایان تاریخ این سرزمین هرگز فراموش نخواهد گردید. و امروز که ۶۴ سال از آن اقدام جنایت‌بار و ۶۵ سال از آن کودتای خائنانه می‌گذرد کیست که نداند و نفهمد که همه مصائب و گرفتاری‌ها و ناهجاری‌های امروز این کشور نیز ریشه در آن کودتای شوم دارد.
دکتر حسین فاطمی سردبیر روزنامه باختر امروز بود که قلم برا و نافذ او دردهای جامعه استبدادزده ایران را فریاد می‌کرد و راه رهایی را که همانا برقراری آزادی، استقلال و عدالت است به ملت رنج‌دیده ایران نشان می‌داد.
دکتر حسین فاطمی یکی از بیست تنی بود که در روز ۲۲ مهر ۱۳۲۸ همراه دکتر مصدق در اعتراض به فقدان آزادی انتخابات در تحصن دربار شرکت داشت. و هم او بود که در روز اول آبان ۱۳۲۸ در منزل دکتر مصدق پیشنهاد کرد که نام «جبهه ملی ایران» را برای تشکل خود برگزینند. و دکتر حسین فاطمی بنا بر گفته دکتر مصدق اولین کسی بود که در شورای مرکزی جبهه ملی ایران طرح ملی کردن صنعت نفت در سراسر کشور را پیشنهاد و به تصویب شورا رسانید. دکتر حسین فاطمی در روز ۲۵ بهمن ۱۳۳۰ هنگامی که بر سر مزار روزنامه‌نگار شجاع محمد مسعود در حال سخنرانی بود مورد اصابت گلوله یکی از اعضای جمعیت فدائیان اسلام قرار گرفت. او با انتقال به بیمارستان و عمل جراحی از آن ترور جان بدر برد ولی همیشه جای این سؤال باقیست که چرا و با چه انگیزه‌ای فدائیان اسلام قصد جان شخصیتی آزاده و وطن‌خواه و استعمارستیز چون دکتر حسین فاطمی را داشتند؟ و آیا همین خط فکری نیست که پس از انقلاب ۵۷ و هم‌اکنون، همفکران فاطمی و یاران مصدق را تحت مضیقه و محدودیت قرار می‌دهد؟
دکتر حسین فاطمی پس از کودتای ۲۸ مرداد چند ماهی مخفی شد ولی سرانجام در روز ۶ اسفند ۱۳۳۲ به دست کودتاچیان اسیر گردید و در همان روز دستگیری در جلوی ساختمان شهربانی هنگامی که به داخل ساختمان برده می‌شد، در مقابل چشم نیروهای نظامی، مورد هجوم چاقوکشان مزدور حکومت به سرکردگی شعبان جعفری قرار گرفت و ضربات متعدد چاقو بدن او و خواهر فداکارش را که خود را سپر پیکر دکتر فاطمی کرده بود مجروح نمود. بالاخره دکتر فاطمی را با همان بدن مجروح و وضعیت جسمی پر آسیب به بیدادگاه نظامی برده و به اعدام محکوم نمودند. دکتر حسین فاطمی در روز ۱۹ آبان ۱۳۳۳ لحظاتی قبل از اعدام این کلمات را بر زبان راند: «من می‌میرم که نسل جوان ایران از مرگ من درس عبرتی گرفته و با خون خود از وطنش دفاع کند و نگذارد جاسوسان اجنبی بر این کشور حکومت نمایند.»
درود به روان پاک شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – هجدهم آبان ماه ۱۳۹۷
@Jebhemelli
http://jebhemeliiran.org/?p=1501
RadioAzadegan, www.iran57.com
سعید فاطمی 1- چگونگی تیرباران دکترحسین فاطمی،آخرین سخنان پیش ازاعدام، وصیت وسه آرزوی دیداری که عملی نشد،سرپرستی و سپردن فرزند یکساله به دکترمحمد مصدق،صحبتهاوکنایه های سرتیپ امیرحسین آزموده
RadioAzadegan, www.iran57.com
سعید فاطمی 2 - دادستان بیدادگاه نظامی ارتش شاهنشاهی و پاسخها به او،انعکا س این اعدام درنشریات بین المللی،عناوین برخی مقالات در اخترامروز همچنین آخرین آنها در 27 مرداد 1332 یکروز قبل ازکودتای ننگین و
RadioAzadegan, www.iran57.com
سعید فاطمی 3 - فرازهائی ازسخنان دکتر حسین فاطمی درلحظاتی پیش از تیرباران برای افسران شاهنشاهی و ماموران اعدام
مصاحبه راديو عصر جديد با آقای دكتر حسين موسويان، رئيس هيأت اجرائيه جبهه ملی ايران (۹۷/۸/۱۸)
موضوع: شهید دکتر حسین فاطمی، تاریخچه جبهه ملی ایران (بخش چهارم)
@Jebhemelli

https://soundcloud.com/user-24679071/mosaviyan-97-08-18asrjadid
به نام خداوند جان وخرد
اطلاعیه شورای مرکزی جبهه ملی ایران

در تاریخ بیست و ششم آبان‌ماه ۱۳۹۷ شورای مرکزی جبهه ملی ایران به انتخابات درون سازمانی خود مبادرت نمود و اعضای هیأت رئیسه شورای مرکزی، هیأت رهبری و هیأت اجرائیه جبهه ملی ایران را به شرح زیر انتخاب کرد:
۱- آقای دکتر حسین موسویان به سمت رئیس شورای مرکزی، آقایان منوچهر ملک قاسمی و پروفسور صادق مسرت نواب رئیس و آقایان ضیاء مصباح و ابوالفضل نیماوری به عنوان منشی‌های شورای مرکزی انتخاب گردیدند.
۲- آقایان دکتر هرمیداس باوند، مهندس هوشنگ خیراندیش، دکتر محسن فرشاد، جمشید میرعمادی و دکتر حسین موسویان به سمت اعضای هیأت رهبری انتخاب شدند.
۳- آقایان پروفسور سید حسن امین، دکتر علی حاج قاسمعلی، مهندس کورش زعیم، دکتر رضا گل‌نراقی، محمد ملک‌خانی، و دکتر جمشید وحیدا به عنوان اعضای هیأت اجرائیه انتخاب گردیدند.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران - بیست و هفتم آبان‌ماه ۱۳۹۷

@Jebhemelli
2024/10/02 06:22:24
Back to Top
HTML Embed Code: