Telegram Web Link
گل آذرگون، نماد جشن آذرگان، ۹ آذرماه.
@JASHNHA2
🔥 از آن به دیر مغانم عزیز می‌دارند،
که آتشی که نمیرد همیشه در دل ماست.
🔥 نهم آذر، جشن آذرگان، جشن آذر اهورایی فرخنده باد.
🌻 خوان آذرگان، در کنار آتشدان، گل آذرگون،‌ آفتابگردان، شله زرد، لبوی داغ، لبنوش و ...
@jashnha2
🔺اجلاس یونسکو؛ مدیرکل میراث ناملموس غایب مدیرکل دفتر ثبت حاضر با تاخیر !

‼️«مهارت ساختن و نواختن رباب» و «جشن مهرگان» چشم‌انتظار ثبت جهانی

🖋
#مریم_اطیابی

🔸به گزارش میراث‌باشی؛ گروه ثبت میراث ناملموس ایران راهی نوزدهمین اجلاس کمیته بین دولتی پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس که در شهر اسانسیون پاراگوئه شده است. امشب ساعت ۹-۱۲ به وقت ایران پرونده مهرگان، فردا ۲-۵ بعداز ظهر پرونده رباب و پنجشنبه نزدیک ظهر پرونده نوروز بررسی می‌شود.

🔸اکنون دکتر مصطفی پور‌علی مدیر کل امور پایگاه‌ها و شروین گودرزی در پاراگوئه هستند. بنا بر پیگیری‌های میراث‌باشی علیرضا ایزدی مديركل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی با تاخیر  در راه پاراگوئه است و احتمالا به پرونده مهرگان نمی‌رسد و آتوسا مومنی مدیر کل میراث ناملموس اصلا در فهرست حضور نیست!!

و پرسش همیشگی چه کسانی اسامی حاضران در اجلاس را تایید یا رد می‌کنند؟! چه کسانی مسئول تهیه بلیت و ویزا هستند؟! چرا مدیر کل دفتر ثبت باید با تاخیر  در اجلاس یونسکو حضور یابد و مدیر میراث ناملموس اصلا برای حضور انتخاب نشود؟!!!؟؟و همان پرسش همیشگی کارشناسان دفتر ثبت و میراث ناملموس چرا در این اجلاس حضور ندارند، پس این افراد کی باید آموزش ببینند؟؟!؟!!

🔸به گزارش میراث‌باشی، امروز در گزارش‌های اقدامات پاسدارانه ایران در رابطه با ۲ پرونده «نقالی» و «مهارت سنتی لنج سازی و دریانوردی در خلیج فارس» مورد بررسی و تأیید یونسکو قرار گرفت.

🔸این دو پرونده در یونسکو در سال ۱۳۹۰ در فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری بودند و بر اساس مقررات کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، دولت موظف به ارائه گزارشات اقدامات پاسدارانه انجام شده بصورت دوره‌ای (هر ۴سال یکبار) در رابطه با این پرونده‌ها بود. خوشبختانه ارائه گزارش ایران با موفقیت انجام شد و ایران پیشنهاد کرد با توجه به اقدامات پاسدارانه، پرونده نقالی از فهرست در خطر به فهرست معرف تغییر رتبه دهد که از سوی یونسکو با استقبال مواجه شد.

🔹دو پرونده «مهارت ساختن و نواختن رباب» و «جشن مهرگان» امسال از ایران در اجلاس میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ارائه می‌شود.

🔸رباب، (بدنه رباب بیشتر از تنه‌های خشک شده درخت توت تشکیل شده است.) سازی است که نقش مهمی در حفظ و ترویج هنر موسیقی در ایران دارد. این ساز، بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی جامعه ایران است که حامل سنت‌ها،جشن‌ها و آیین‌های آنان بوده است.

🔸رباب به‌عنوان پایه‌ای از موسیقی آبا و اجدادی در بین نوازندگان محلی و مقامی ایران از احترام بالایی برخوردار است. رباب و آداب و رسوم آن در شرق ایران، به ویژه در جوامع افغانی، بلوچ، زابلی (سیستانی)، خراسانی، نقشبندی، چشتی، قادری و سهروردیه، مولفه فرهنگی مهمی است.

‼️این پرونده با مشارکت کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان تهیه و تدوین شده است.

🔸پرونده دیگر ایران مربوط به جشن مهرگان یکی از جشنهای باستانی ایرانی است که به مناسبت آغاز فصل پاییز و برداشت محصولات کشاورزی برگزار می‌شود. و در آن مردم با برگزاری مراسم مختلف از جمله برپایی سفره های رنگین غذاهای ویژه و برگزاری مراسم شادی و موسیقی به شکرگزاری از نعمتهای طبیعت و زمین می‌پردازند.

🔸هموطنان زرتشتی با قرائت بخشهایی از کتاب مقدس خود اوستا آن را جشن می‌گیرند و هموطنان مسلمان دعاهای ویژه‌ می‌خوانند و سفره‌هایی از میوه‌ها و محصولات کشاورزی می‌چینند.

🔸این جشن یکی از جشنهای مشترک بین مسلمانان و زرتشتیان است هر دو جوامع غذاهای مختلفی را مانند آجیل شیرینی و نوشیدنیهای خاص تهیه و سرو می‌کنند. موسیقی می‌نوازند، آواز می‌خوانند و پایکوبی می‌کنند. هم مردان و هم زنان در برگزاری این مراسم نقش دارند.

🔸جشن مهرگان با همکاری ایران و تاجیکستان تهیه شده است. مراسم مهرگان شامل جشن‌هایی در این دو کشور است که از ۲ اکتبر تا ۲ نوامبر به صورت سالانه برگزار می‌شود .این جشن‌ها که مطابق با تقویم محصول هر دو کشور است، بیشتر از آنکه در ایران برگزار شود، در سراسر کشور تاجیکستان گرامی داشته می‌شود.

🔸به گزارش میراث‌باشی؛ پرونده سوم متعلق به نوروز است.این آیین کهن نخستین بار در سال ۱۳۸۸ با مشارکت هفت کشور ایران آذربایجان ،هند قرقیزستان ،پاکستان ترکیه و ازبکستان در سال ۱۳۹۵ برای بار دوم با الحاق ۵ کشور افغانستان ،عراق ،قزاقستان تاجیکستان و ترکمنستان و در اجلاس سال جاری با الحاق کشور مغولستان به پرونده برای بار سوم در فهرست یونسکو به ثبت می‌‌رسد.

🔸کشورهای مشارکت کننده در این پرونده عبارتند از: ایران ،افغانستان ،تاجیکستان ترکمنستان ،ازبکستان قزاقستان، قرقیزستان آذربایجان ترکیه ،پاکستان ،هندوستان عراق و مغولستان.
مهرگان، جشن مهرورزان است
مهرگان، جشن مهر و پیمان است

مهربان یار، مهرگانت شاد
مهرگان، روز مهر ایران است

@jashnha2
🌿 برگرفته از کانال دغدغه‌های مسعود، روزنوشت‌های رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان، شنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۳.
@jashnha2
Forwarded from ایسنا
آداب و رسوم شب یلدا در استان‌های مختلف ایران

@isna94
پزشکیان: روشنایی و نور در پس یلداهاست

🔹👤 رئیس‌جمهور پزشکیان در پیام اختصاصی از مصر:
🔹 "امروز بیش از هر چیزی به گفت‌وگو، همدلی و همراهی نیاز داریم و این همدلی‌ها از دل خانواده شکل خواهد گرفت، طولانی‌ترین شب سال هم بهترین بهانه است برای همین همدلی‌ها، گفت و شنودها و زدودن کدورت‌ها و نزدیک شدن دل‌هایمان.
🔹 خانواده بزرگ ایران امشب را در کنار هم به گفت‌وگو و همراهی می‌نشیند.
🔹 این موسم همنشینی غبار غم را از دل‌هایمان خواهد زدود چرا که ما ایرانیان باور داریم در پس یلداها روشنایی و نور نهفته است. این دیرینه رسم بر همه ایرانیان مبارک."
🌍 @Jahan_Fouri
2025/01/06 20:41:35
Back to Top
HTML Embed Code: