Telegram Web Link
Forwarded from سیاست ملّی
درباره تهدید وجودی علیه کشور و ضرورت برخاستن از خواب نوشینِ گمراهی

غایت کشورداریْ حفظ موجودیت سیاسی-فرهنگی کشور، شکوفایی و رفاه و آبادانی آن، تأمین حقوق و آزادی‌های شهروندان و مصالح عمومی آنها است. در این میان، بالاترین هدف دولت-کشور یا جامعه ملّی، صیانت از وجود خود در برابر تحولات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی زمانه است.

اگر در گذشته، هجوم اقوام بیابانگرد از شرق و سپاهیان رُمی و ترکان عثمانی از غرب و بعدتر، روسیه از شمال و بریتانیا از جنوب، تهدیدهای عمده علیه کشور بود، در دوره معاصر، نه تنها یورش بیگانه، بلکه هجوم و رخنه ایدئولوژی‌های ضدایرانی، بعضا با سالوس و پوششی ظاهرفریبنده، بنیان‌های جامعه ملّی ایران را تهدید می‌کنند. عراق بعثی پیش از یورش نظامی تمام‌عیار در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، سال‌ها مشغول حمایت و ترویج عقاید قومیتی-پانعربی در خوزستان و گونه‌های دیگر قومیت‌گرایی در کشور بود، به‌طوری که در ماه‌های پس از انقلاب اسلامی، عوامل بعثی و ایدئولوگ‌های پانعربیسم، از طریق خاک عراق و به‌توسط حکومت بعث وارد خوزستان شده، به تبلیغ و سازمان‌دهی گروهک‌های ریز و درشت مانند «خلق عرب»، «جبهه‌الاتحریر» و «کانون فرهنگی خلق عرب مسلمان ایران» پرداختند. گروه‌هایی که با شعارهایی همچون «آموزش به زبان قومی»، «خودمختاری فرهنگی» و تعیین «استاندار بومی» آغاز کردند و چندی نگذشت که با شتاب تحولات آن روزها، علنا خواهان برپایی خودمختاری تمام‌عیار برای خوزستان شدند که از نظر آنها «عربستان» و قومیت و ملیّت آن عرب بود. بخشی از «مطالبات قومیتی» عبارت بود از: رسمیت زبان عرب به‌عنوان زبان الزامی آموزش، دادگاه‌ها و ادارات دولتی؛ اولویت‌دادن به «خلق عرب» در استخدام دولتی و خصوصی و تغییر جای‌نام‌های شهرها و روستاها و بناها به نام‌های عربی مطلوب این گروهک‌های قومیت‌گرا. طرفه آنکه همین‌ها، ضمن تحرکات گسترده و تأکید بر چنان مطالبات واگرایانه‌ای، «اتهام تجزیه‌طلبی» را محکوم می‌کردند.

در آن دوره، از یک‌سو هنوز نهادهای کشوری تثبیت نشده بود و از سوی دیگر، جریان تحولات سخت تحت تأثیر غوغاسالاران و مجاهدانی که خیالات فراملّی داشتند و روشنفکرانی که حسن‌نیت ـ و گاه خبث طینت ــ را با جهل مخلوط می‌کردند، قرار می‌گرفت. سرانجام، در غفلت یا خوش‌بینی متولیان کشور، قومیت‌گرایی به چنان قوت و سازمان‌دهی رسیده بود که وارد فاز عملیاتی مسلحانه شد. در صبح نهم خرداد ۱۳۵۸، گروهک موسوم به خلق عرب که با پشتیبانی پشت‌پرده عراق دست به آشوب مسلحانه زده و موفق به اشغال شهربانی خرمشهر شده بود، به دست ارتش ایران و همکاری نیروهای مردمی سرکوب شد. همین الگو در نقاط دیگر کشور نیز، به‌ویژه در غرب که آنجا نیز احزاب قوم‌گرایی مانند دموکرات و کومله، تحت حمایت خارجی، دست به آشوب و اشغال‌گری زدند، تجربه شد.

امروز، نه عراق بعثی وجود دارد که از سازمان‌های ضدایرانی نظیر مجاهدین، دموکرات کردستان، کومله، خلق عرب و ...، حمایت کند، نه شوروی که فرقه دموکرات و حزب دموکرات برای آذربایجان بسازد، نه ایدئولوژی کلانی مانند مارکسیسم-لنینیسم که مبانی تجزیه‌طلبی را ذیل شعار «حق تعیین سرنوشت خلق‌ها» دست‌وپا کند. اما جریان‌های قومیت‌گرا و واگرا، در صورت‌ها و شکل‌های متنوع‌تر و پیچیده‌تر و زیر لوای شعارهای ریاکارانه و ظریف‌تر، با کارفرماهای نو و با حمایت نیروهای منطقه‌ای و بین‌المللی جدید، دوشادوش عموزاده‌های بنیادگرا و خلافت‌گرای خود که یکسره از آبشخور ایدئولوژی‌های کلانِ ضدملّی و بین‌الملل‌گرای جدید تغذیه می‌کنند، سخت فعال هستند و بنیان‌های وجودی کشور ایران را تهدید می‌کنند.


@NPPERSIA
⛔️تقوی: نمی‌شود به همه توهین کنید و فحش بدهید!؛ رئیس فدراسیون والیبال به اتفاقات بازی شهرداری ارومیه و فولاد سیرجان واکنش نشان داد

▫️به گزارش ورزش سه"، فدراسیون والیبال به اتفاقات بازی بین دو تیم شهرداری ارومیه و فولاد سیرجان واکنش نشان داد. بر این اساس، بازی بعدی دو تیم بدون حضور تماشاگران برگزار خواهد شد. همچنین سهند الله وردیان سرعتی‌زنِ ارومیه تا اطلاع ثانوی محروم شد.  

▫️به همین بهانه با میلاد تقوی، رئیس فدراسیون والیبال گفت‌وگویی ترتیب داده شد.
تقوی در این باره به ورزش سه گفت: "قانون باید رعایت شود. ما قبول داریم والیبال ارومیه والیبال ویژه‌ای است و ما ارومیه را به عنوان یک پایتخت والیبال می‌بینیم و قاعدتاً فرهنگ والیبالی باید از این شهر توسعه پیدا کند. آیا ما باید شاهد یک بی‌فرهنگی در والیبال کشور باشیم یا شاهد یک والیبال بافرهنگ در کشور باشیم؟ اگر قرار است بچه‌هایمان را به سالن ببریم و فحش یاد بگیرند، توهین یاد بگیرند و کام مردم را تلخ کنند تا تیمشان به دلیل تعصبی که دارند هر طوری که شده به پیروزی برسانند، این‌گونه نمی‌شود.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️آذربایجان[باکو] از قبل با اسرائیل روابط دوستانه دارد پس دلیل این تلاش برای «عادی سازی» چیست؟
🖋الدار محمدُف

به نظر می‌رسد یک فشار دیگر علیه ایران در کار است.
با ارسال پیام‌های ضدونقیض رئیس‌جمهور دونالد ترامپ درباره ایران — از یک سو، بازگشت به سیاست « فشار حداکثری» و تهدید به اقدام نظامی؛ و از سوی دیگر، نشان دادن تمایل به مذاکره — جریان‌های ضد دیپلماسی به شدت در تلاش هستند تا راه‌های جدیدی برای درگیر کردن آمریکا و ایران در دشمنی دائمی پیدا کنند.

در هفته‌های اخیر، کمپین رو به رشدی در آمریکا و اسرائیل برای الحاق آذربایجان، همسایه‌ی شمالی ایران، به «پیمان ابراهیم» — مجموعه توافق‌های عادی‌سازی سال ۲۰۲۰ بین اسرائیل و چند کشور عربی از جمله امارات متحده عربی، بحرین و مراکش — به راه افتاده است.

یادداشت کامل را در مشاهده فوری بخوانید

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️ تصاویری از سرکوب سنگین مخالفان اردوغان در استانبول



🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از مستند شبکه سه سیما در مورد کوروش کبیر

🆔 @IR_Azariha
⛔️صدور کیفر خواست برای ۷۴ نفر از معترضان خیابانی و تقاضای حبس از ۶ ماه تا ۳ سال برای آنها

▫️در پی بازداشت اکرم امام‌اوغلو، شهردار کلان‌شهر استانبول، دادستانی استانبول نخستین کیفرخواست را علیه ۷۴ نفر از معترضان به این اقدام صادر کرد. بر اساس کیفرخواست تنظیم‌شده، برای این افراد به اتهام «شرکت در تجمع غیرقانونی و خودداری از پراکندگی با وجود اخطار نیروهای انتظامی» مجازات‌هایی بین ۶ ماه تا ۳ سال زندان درخواست شده است.
▫️دادستانی همچنین خواستار محروم‌سازی این افراد از برخی حقوق مدنی از جمله حق انتخاب‌شدن و انتخاب‌کردن شده که در افکار عمومی به‌عنوان ممنوعیت سیاسی شناخته می‌شود.

🔺️حضور خبرنگاران در میان بازداشت‌شدگان
در متن کیفرخواست به ممنوعیت برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها در استانبول از تاریخ ۱۹ مارس به مدت چهار روز و تمدید آن برای چهار روز دیگر اشاره شده است. دادستانی اعلام کرده که در این بازه زمانی، حدود ۱۰۰ نفر بدون رعایت این ممنوعیت در تجمعات شرکت کرده‌اند.
در میان بازداشت‌شدگان، نام هفت خبرنگار نیز به چشم می‌خورد؛ از جمله:
خبرنگاران رسانه‌هایی چون AFP، Now، Bakırköy Belediyesi و شهرداری استانبول. اگرچه این روزنامه‌نگاران ابتدا بازداشت شدند، اما دو روز بعد با تصمیم دادستانی آزاد شدند. همچنین اعلام شده است که پرونده ۲۵ نفر از متهمان برای بررسی جداگانه تفکیک شده است.

🆔️ @Ir_Azariha
Audio
⭕️ بازخوانی بخشی از اشعار شیخ صفی‌الدین اردبیلی و شیخ اشراق

🎤 پرونده شنیداری؛ محمد مطلق

🔹فهلویات و زبان‌های محلی ایران در چند صد سال گذشته؛ چرا شعر آذری شیخ صفی و شعر کردی شیخ اشراق شبیه یکدیگرند؟
زبان آذری چگونه زبانی بوده و چگونه تبدیل به ترکی آذربایجانی شده است؟
نسبت فارسی با زبان‌های محلی ایران چگونه است؟

🔸@farsighafghaz
⛔️ترکیه بازداشت روزنامه‌نگار سوئدی را به اتهام توهین به اردوغان تایید کرد

▫️ مقامات ترکیه، یواکیم مدین، روزنامه‌نگار سوئدی بازداشت شده در استانبول را به تروریسم و توهین به اردوغان، رئیس جمهور این کشور متهم کرده‌اند.
دولت ترکیه مدعی است که بازداشت او به دلیل شرکت در تظاهرات حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در استکهلم است و هیچ ارتباطی با فعالیت‌های روزنامه‌نگاری ندارد. این در حالی است که در روزهای اخیر یک خبرنگار بی‌بی‌سی از ترکیه اخراج و چندین روزنامه‌نگار دیگر به دلیل پوشش اعتراضات مربوط به بازداشت شهردار استانبول دستگیر شده‌اند.

🆔️ @Ir_Azariha
✳️جایگاه زبان فارسی در آن سوی ارس؛ کتیبه فارسی اولجایتو در باکو

▫️این کتیبه فرمان الجایتو (محمد خدابنده) برای عفو (مالیاتی) است که در مسجد جمعه شهر باکو نصب شده است.
این مسجد، افزون‌ بر فرمان الجایتو دارای فرامین شاه تهماسب، شاه عباس و چند کتیبه از حکام و واقفان محلی به زبان پارسی است.

▫️بخشی از متن کتیبه: 
"پادشاه اسلام فرمان‌فرمای ربع مسكون ... اولجایتو خدابنده محمد .... عرفی از رعایای شهر و ولایت برداشته... دیوان باکویه برگرفته و لعنت کرده آنرا که تا بقیامت خلاف این معنی کند."


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال ۲۰۲۵ اخراج کند

پاکستان اعلام کرد که پس از اینکه مهلت تعیین‌شده برای ترک داوطلبانه پایتخت و مناطق اطراف آن روز دوشنبه به پایان رسید، قصد دارد در سال ۲۰۲۵ سه میلیون افغان را از کشور اخراج کند.
وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت:
طبق اسناد دولتی که خبرگزاری آسوشیتدپرس به آن‌ها دسترسی پیدا کرده است، قرار بود عملیات دستگیری و اخراج از اول آوریل (فروردین) آغاز شود، اما به دلیل تعطیلات عید فطر این عملیات تا دهم همان ماه به تأخیر افتاد.

🆔️ @Ir_Azariha
یک پژوهش ژنتیکی گسترده نشان داده است که بیشتر ایرانیان به یک ساختار ژنتیکی مشترک به نام «خوشه مرکزی ایران» تعلق دارند؛ این خوشه گروه‌هایی مانند فارس‌ها، آذری‌ها، کردها، گیلک‌ها، مازندرانی‌ها، لرها و حتی عرب‌ها و زرتشتیان را شامل می‌شود.

🆔 @IR_Azariha
تداوم ژنتیکی مشترک ایرانیان در دست‌کم پنج هزار سال اخیر حفظ شده است.
یک پژوهش ژنتیکی گسترده نشان داده است که بیشتر ایرانیان به یک ساختار ژنتیکی مشترک به نام «خوشه مرکزی ایران» تعلق دارند؛ این خوشه گروه‌هایی مانند فارس‌ها، آذری‌ها، کردها، گیلک‌ها، مازندرانی‌ها، لرها و حتی عرب‌ها و زرتشتیان را شامل می‌شود.
در یکی از جامع‌ترین مطالعات ژنتیکی که تاکنون درباره جمعیت ایران انجام و در نشریه پلاس جنتیکس (PLOS Genetics) منتشر شده است، پژوهشگران ایرانی و آلمانی با تحلیل داده‌های ژنومی بیش از ۱۰۰۰ نفر از ۱۱ گروه قومی ساکن ایران، تصویر تازه‌ای از ساختار ژنتیکی ایران ارائه کرده‌اند. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که جمعیت ایران، با وجود این مهاجرت‌ها، از نظر ژنتیکی ریشه‌های مشترکی دارد.

وجود «هویت مرکزی» ژنتیکی
بیشتر گروه‌های مورد مطالعه به یک ساختار ژنتیکی مشترک به نام «خوشه مرکزی ایران» تعلق دارند. این خوشه که با اروپایی‌ها بیشترین شباهت ژنتیکی را داشته ایرانیانی مانند فارس‌ها، آذری‌ها، کردها، گیلک‌ها، مازندرانی‌ها، لرها و حتی عرب‌ها و زرتشتیان را شامل می‌شود. اشتراک‌های ژنتیکی میان این گروه‌ها نشان‌دهنده ریشه‌های به‌نسبت مشترک و محلی آن‌ها است که، برخلاف انتظار، حتی عرب‌ها و آذری‌های ایرانی نیز در این خوشه جای می‌گیرند. در مقیاس جهانی، ایرانی‌های متعلق به خوشه مرکزی ایران با اروپایی‌ها بیشترین شباهت ژنتیکی را داشتند.

ردپای هخامنشیان در منطقه کاپادوکیه ترکیه کشف شد
براساس این مطالعه بلوچ‌ها، ترکمن‌ها، سیستانی‌ها و جزیره‌نشینان خلیج فارس ساختار ژنتیکی متفاوت‌تری دارند و با جمعیت‌های آسیای جنوبی، مرکزی، شرق آسیا و حتی آفریقا آمیزش ژنتیکی داشته‌اند. با این حال، حتی در این گروه‌ها نیز تاثیر خوشه مرکزی ایران به‌وضوح دیده می‌شود و نشان می‌دهد که این خوشه نقش محوری در تاریخ ژنتیکی منطقه داشته است.

پژوهشگران با مقایسه این داده‌ها با نمونه‌های دی‌ان‌ای باستانی دوره‌های نوسنگی، عصر برنز و آهن، دریافته‌اند که بسیاری از جمعیت‌های متعلق به خوشه مرکزی ایران طی دست‌کم ۵۰۰۰ سال گذشته تغییر ژنتیکی گسترده‌ای نداشته‌اند. برخلاف سایر نقاط جهان که ورود اقوام مهاجر باعث جایگزینی ژنتیکی شده است، در ایران بیشتر جمعیت‌ها به‌صورت بومی باقی مانده‌اند. برای مثال، تاثیر مهاجرت اقوام استپی و کشاورزان نوسنگی بر گروه‌های خوشه مرکزی ایران بسیار اندک گزارش شده است.
با این حال، در برخی مناطق مانند جزایر خلیج فارس، ردپای ژنتیکی از اجداد آفریقایی دیده می‌شود که احتمالا به قبل از دوران نوسنگی بازمی‌گردد. این یافته‌ها نشان می‌دهد که ایران فقط گذرگاهی برای مهاجرت‌ها نبوده، بلکه خود نیز خاستگاه و میزبان جمعیت‌هایی بومی با ریشه‌های کهن بوده است.
در این تحقیق آمده است، در اثر مهاجرت‌ها، تجزیه‌های داخلی و آمیختگی‌های ژنتیکی، جمعیت کنونی ایران شامل گروه‌های متنوع است؛ از جمله فارس‌ها (حدود ۶۵ درصد)، آذری‌ها (۱۶ درصد)، کردها (۷ درصد)، لرها (۶ درصد)، عرب‌ها، بلوچ‌ها، ترکمن‌ها، قشقایی‌ها و ایرانیانی چون ارامنه، آشوری‌ها، گرجی‌ها، یهودیان و زرتشتیان؛ و زبان‌های ایرانی (زبان‌های هندواروپایی مانند فارسی، کردی، لری و بلوچی) بیشترین گویشور را دارند.

زبان مشخصه نژاد نیست
یکی از یافته‌های این پژوهش، عدم تطابق همیشگی بین زبان و نژاد است. گاهی فرض بر این است گروه‌هایی که زبان مشترکی دارند، می‌توانند از نظر ژنتیکی هم به هم نزدیک باشند. اما در ایران مواردی یافت شده که زبان بدون تغییر ژنتیکی عمده پذیرفته شده است.
برای مثال، آذری‌زبان‌ها و عرب‌زبان‌های ایرانی از نظر ژنتیکی شباهت زیادی به هندواروپایی‌زبان‌های خوشه مرکزی دارند. این مسئله نشان می‌دهد که زبان در برخی موارد از طریق تعامل‌های فرهنگی، سیاسی یا اقتصادی منتقل شده است، نه از طریق مهاجرت‌های گسترده. در مقابل، گروه‌هایی مانند بلوچ‌ها و سیستانی‌ها با وجود آمیزش ژنتیکی با جمعیت‌های جنوب و غرب آسیا، زبان هندواروپایی خود را همچنان حفظ کرده‌اند.
این پژوهش که به‌طور مشترک با استفاده از داده‌های پروژه ۱۰۰۰ ژنوم و نمونه‌های دی‌ان‌ای باستانی انجام شده است، نشان می‌دهد که ایران از نظر ژنتیکی موقعیتی منحصربه‌فرد دارد و به‌عنوان پلی میان اروپا، قفقاز، آسیای مرکزی و جنوب آسیا عمل می‌کند.
علاوه بر این، مطالعات مشابه در کشورهای همسایه مانند قطر، کویت، پاکستان و هند نیز نشان داده‌اند که گروه‌های دارای تبار ایرانی در خارج از مرزهای کنونی همچنان ژنتیکی مشابه با ایرانیان باستان دارند.
https://www.tg-me.com/ir_Azariha/22511
اپرای رستم و سهراب در ایروان

اپراي رستم و سهراب (از داستان های شاهنامه شاعر پر آوازه ایرانی حکیم فردوسی) اثر ارزشمند استاد برجسته هنر و موسیقی لوریس چکنواریان ایرانی ارمنی تبار در تاریخ یازده فروردین ماه ۱۴٠۴ با حضور وزیر فرهنگ ارمنستان ایران در ایروان، برخی از دیپلمات های مقیم و جمع کثیری از فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر ارمنستان در سالن اپرای شهر ایروان برگزار شد.
در این رویداد برجسته فرهنگی، مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان حضور داشت و پس از سخنرانی به تقدیر از استاد چکناواریان پرداخت.

🆔 @IR_Azariha
🔺انترش ماییم و ناسیونالیسمش آنها!

صلاح الدین خدیو

بیش از سی سال از سقوط اتحاد جماهیر شوروی و پایان سیاست خارجی " انترناسیونالیسم  سوسیالیستی" اش می گذرد.
در طول حیات هفتاد سالەی این دولت، بسیاری از روشنفکران و جریان های سیاسی در ایران و جهان به مبلغان بی اجر و مواجب سیاست آن تبدیل شده بودند.
اینان با انکار الزامات دولت - ملت در عصر مدرن مدعی بودند که سیاست روسیه مبتنی بر مصالح ملت های جهان سوم و خلق های رزمنده در مسیر انقلاب جهانی است.
هرچه برای این جماعت کور و کر توضیح داده می شد که سیاست خارجی هر کشور برآیند منافع ملی آنست و در جهان متشکل از دولت های ملی امکان پیگیری سیاستی بین الملل گرا وجود ندارد، کمتر به دخلشان می رفت.
هنگامی که شوروی کشوری را اشغال می کرد؛ مانند افغانستان و چکسلواکی، یا قیامی مردمی را به خاک و خون می کشید;؛ مانند لهستان و مجارستان، انترناسیونالیست های وطنی فورا به جواب آمده و بر مشروعیت آن پای می فشردند.

دهەها پس از آن سال ها، اکنون ترکیه نزد برخی امت گرایان مسلمان منزلتی مشابه یافته است.
اینان در هیات اردوغان، سرداری اسلام پناه یافته اند که محض رضای خدا در گوشه و اکناف خاورمیانه مداخله می کند.
درست مانند مورد رفقای حزبی، هیچ استدلالی در این جماعت کارگر نیست و همیشه حاضر و آمادەاند تا سیاست های داخلی و خارجی ترکیه را بر مبنای شرع مقدس توجیه و تفسیر نمایند.

اردوغان، ترامپی مسلمان است و رفیق فابریک ویکتور اوربان حاکم مجارستان.
اوربان هم با نتانیاهو روحی در دو کالبد است و همینک برای این مجرم جنگی در بوداپست فرش قرمز پهن کرده است.
فرضا اینها را بگویی و اضافه کنی که اردوغان برندی جهانی است در میان دولت های راست افراطی اقتدارگرا و پوپولیست، چه می گویند؟
می فرمایند: مسلمان است و قرآن می خواند!

اگر بگویی که خط مشی اساسی او بازگشت به سنت رژیم ترکان جوان در تلفیق اتحاد اسلام و پان ترکیسم است چه؟
پاسخ می دهند: این که بد نیست!
ظاهرا این فضیلت است که تبلیفات پان اسلامی ترکان جوان در چاپخانه های برلین طبع و توسط پلیس مخفی آلمان قیصری - متحد ترکیه در جنگ اول جهانی - در میان مسلمانان توزیع شود!
اینکه کار ترکان جوان در نهایت کارگر نیفتاد و انور و طلعت و جمال دودمان عثمانی را به باد دادند، هم هیچ اهمیتی ندارد!

مسالە خیلی ساده است! سیاست خارجی هر کشوری به خودش مربوط و تابع مصالح و منافع ملت آن است.
طبعا هرچه آن دولت دمکراتیک تر باشد، سیاست خارجی بازتابی از اراده و دیدگاه عمومی ملت آن خواهد بود.
عکس آن هم صادق است، در سیستم های اقتدارگرا سیاست خارجی معمولا متاثر از منافع نخبگان حاکم است.

اول انقلاب ابوالحسن بنی صدر از فرط بیزاری از واژەی فریبندەی انترناسیونالیسم برای وصف سیاست روسیه می گفت:
آقا جان! مسالە روشن است. انترش ماییم و ناسیونالیسمش آنها، یعنی ما مانند میمون دنبالشان افتادەایم!

سی سال قبل از بنی صدر، صادق چوبک همین تمثیل را در قالب داستانی معروف بکار برده بود: انتری که لوتیش مرده بود!
قصه این بود که انتری، میمون گردانش می میرد. وی آشفته و هراسان زنجیر پاره کرده و در کوچه و خیابان راه می افتد. اما سرانجام راه را پیدا نمی کند و در سرگشتگی اش گم می شود.
مراد چوبک روشنفکران حزبی بودند که زنجیر وابستگی به ایدئولوژی و باید و نباید حزب و برادر بزرگش را پاره می کنند.
اما آثار منفی عمری تعبد، راه تعقل را سد و حیران و ویران بر جایشان می گذارد!

🆔 @IR_Azariha
⛔️هاکان فیدان درباره حمله به ایران اظهارنظر کرد

▫️وزیر خارجه ترکیه:
نمی‌خواهیم شاهد هیچ حمله‌ای به ایران باشیم. دیپلماسی ضروری است.

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️اعتراضات علیه دستگیری امام اغلو، به شهرهای کُردنشین رسید؛ تظاهرات هزاران نفری در هاتای ترکیه



🆔️ @Ir_Azaariha
⛔️خبر فوری
رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن به اتحادیه اروپا را امضا کرد


دفتر ریاست جمهوری ارمنستان:
🔹واهاگن خاچاتوریان، رئیس جمهور ارمنستان قانون «آغاز روند الحاق جمهوری ارمنستان به اتحادیه اروپا» مصوب مجلس ملی را امضا کرد.


🆔️ @Ir_Azariha
2025/04/05 07:15:07
Back to Top
HTML Embed Code: