Telegram Web Link
نشست «امام موسی صدر و دین گفت‌گویی»

با سخنرانی:
دکتر رسول رسولی‌پور

با حضور:
دکتر محمدرضا حسینی بهشتی
دکتر علی‌اصغر مصلح
دکتر احمدعلی حیدری



پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۵
لینک پیوستن به نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-zd9-ue7
نقد و بررسی ایده‌ی گفت‌وگو و معاصرت بر اساس کتاب؛

«گفت‌وگویی میان هگل و فیلسوفان اسلامی»

سخنرانان: دکتر حمید طالب زاده
دکتر علی اصغر مصلح
دکتر ان‌شاءالله رحمتی
دبیر علمی: دکتر حسین هوشنگی

زمان: پنج‌شنبه 25 دی ماه
ساعت 14-16

لینک ورود به جلسه:

https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-xfq-qxd
#شورای_متون
https://www.tg-me.com/ihcss/6830
🍀🍀
@ihcss
انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران
Photo
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان با همکاری دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دفتر گیلان انجمن جامعه‌شناسی ایران ویبنار

«دگرخواهی به‌مثابۀ گفت‌وگو (جامعه، دانشگاه و دگرخواهی)»

را برگزار می‌کند. در این وبینار که ویژۀ اساتید دانشگاه، کارشناسان فرهنگی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دبیران تشکل‌های دانشجویی است، ۱۰ نفر از صاحب‌نظران به ارائۀ دیدگاه خواهند پرداخت که از این میان

جناب آقای دکتر حسین مصباحیان
(عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)،

سرکار خانم دکتر سیده اکرم برکاتی
(مدرس دانشگاه فردوسی مشهد)

و جناب آقای حسین سرانجام
(مدرس دانشگاه ادیان و مذاهب)

به نمایندگی از انجمن‌ فلسفۀ میان‌فرهنگی ایران مباحث خود را در ارتباط با اهمیت دگرخواهی ایراد خواهند نمود.
برای شرکت در این ویبنار که در بهمن و اسفند ۱۳۹۹ و در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ برگزار خواهد شد می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید. همچنین به شرکت‌کنندگان گواهی حضور در برنامه داده خواهد شد.

جهت کسب اطلاعات بیش‌تر با شمارۀ ۰۹۱۹۱۸۵۱۳۶۶ در واتس‌اپ مرتبط شوید.

لینک ورود به جلسه:
http://webinar.guilan.ac.ir/culture

راهنمای سامانه:
https://elearning.guilan.ac.ir/webinar
عضو محترم انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران
با سلام و آرزوی سلامتی
دومین جلسه دور جدید «شنبه‌های میان‌فرهنگی»، شنبه ۲ اسفند ساعت ۱۵ تا ۱۷ با سخنرانی «دکتر فاطمه صدرعاملی» و «دکتر مهدی فرخیان»، با موضوع «راه‌های گسترش فرهنگ گفت‌وگو» برگزار خواهد شد.
چنانچه تمایل به شرکت در این جلسه دارید، به شماره 09389991745 در واتساپ پیام دهید تا لینک شرکت در جلسه و نام کاربری و رمز عبور خدمتتان ارسال شود.
با سپاس
روابط عمومی انجمن
نو و تازه شدن همیشه جذاب و شورآفرین است چه برای طبیعت و چه برای آدمی. هر سال و هر شروع تازه‌ای، همواره توأم است با امید و انتظار؛ امیدی برای آمدن روزهای بهتر و زیباتر.
هر چند در سالی که گذشت، اندوه و تلخ‌کامی، بسیار بود اما روزهای خوبی هم سپری کردیم از جنس دورهمی‌های مجازی که به قول استاد غزل، سعدی شیرین‌سخن: «دیدار یار غایب دانی چه ذوق دارد؟» و در حکم «ابری که در بیابان بر تشنه‌ای ببارد» بود.
پس با آرزوی صحت تن و شادی روزافزون، پیشاپیش شروع سال جدید را خدمت همراهان گرامی تبریک عرض می‌کنیم.

🌹با تشکر از همراهی شما🌹

🛑 انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران
شماره ۱۵۷ مجله اطلاعات حکمت و معرفت ویژه نامه «فلسفه میان‌فرهنگی» با همکاری انجمن منتشر شد:

🎤مصاحبه و گفتگوها:
_ دکتر علی‌اصغر مصلح :
فلسفه آینده، میان فرهنگی است.
_ دکتر سیدمحمدرضا حسینی بهشتی:
فلسفه میان‌فرهنگی و اندیشیدنی فراخور زمان
_ دکتر رضا دهقانی:
از بینش میان‌فرهنگی تا جامعه میان‌فرهنگی
- دکتر مقصود فراستخواه :
تاملی جامعه‌شناختی بر رهیافت میان‌فرهنگی با تاکید بر مساله ایران
🔴مقالات:
_ رام ادهر مال:
ملاحظات روش‌شناختی در باب هرمنوتیک میان‌فرهنگی
_ فرانتس مارتین ویمر:
فلسفه میان‌فرهنگی
_ گئورگ اشتنگر:
تمایز، تفاوت‌گذاری‌ها، ابعاد
_ ریوزوکه اهاشی:
توهم هویت در ترجمه میان‌فرهنگی
_ محمد حسن یعقوبیان:
فلاطوری و دیالوگ دینی_فرهنگی

🗣معرفی انجمن فلسفه میان‌فرهنگی در ایران

اطلاعات بیشتر:
https://b2n.ir/p10109
📖منتشر شد
«علوم انسانی با رویکرد میان‌فرهنگی»
انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چاپ اول 1400

این کتاب گزارشی از طرحی پژوهشی به همین نام در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مجری آن دکتر علی اصغر مصلح با همکاری رضا دهقانی، فرزانه قدمیاری، ماندانا چگنی فراهانی، احمد رجبی، علی حاتمیان، حسن رحمانی، عبداله سالاروند، مینا قاجارگر است.

در آغاز کتاب می‌خوانیم: «با توجه به رویداد انقلاب اسلامی ایران و خواست تحول در سطوح مختلف، بحث از تناسب علوم انسانی با فرهنگ ایرانی-اسلامی سابقه‌ای چهل‌ساله دارد. در این دوره، متفکران و پژوهشگران مختلفی وارد شدند و اندیشه‌ها و الگوهایی متفاوت را عرضه کردند. پژوهش پیش‌رو با التفات به همین سابقه و خواست، و با نظر به تحولات فلسفۀ معاصر و سنّت تازه‌شکل‌گرفتۀ «فلسفۀ میان‌فرهنگی» انجام شده است...»
گزارش کامل: https://b2n.ir/humanitiesbook
🖋شاخص درکِ «دیگری»
یادداشتی از دکتر علی‌اصغر مصلح

انتخابات ریاستِ‌جمهوری ۱۴۰۰ نشان داد که ایرانِ امروز بیش از آنچه که در ابتدا به نظر می‌آید، متکثر و ناهم‌گون است. ایرانِ را مردمی با تمایزات و تفاوت‌های بسیار ساخته‌اند و عرصه سیاست نمودی از لایه‌های متکثر زیرین است. سیر دگرگونی‌های جهان معاصر به سویی است که هر چه می‌گذرد، اهمیّت تمایزات و نحوه رویارویی و کنار آمدن با آن‌ها بیشتر می‌شود.
ادامه مطلب در:
https://b2n.ir/OtherUnderstanding
«انجمن فلسفه میان‌­فرهنگی ایران» با حمایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
و با همکاری «انجمن نقد ادبی ایران»، «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی»، «دانشگاه علامه طباطبائی»، «دانشگاه تربیت مدرس»، «دانشگاه تهران»، «مرکز تحقیقات میان‌رشته‌ای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی»، «دانشگاه جواهر لعل نهرو هند»، «دانشگاه داکا بنگلادش» برگزار می‌کند:

همایش بین‌المللی «ادبیات و تفکر میان‌فرهنگی»
۱۷ و ۱۸ آذر ۱۴۰۰


کسب اطلاعات بیشتر:
https://www.ihcs.ac.ir/lit/fa
فراخوان_همایش_ادبیات_و_تفکر_میان_فرهنگی_.pdf
487.3 KB
فراخوان مقاله همایش بین‌المللی «ادبیات و تفکر میان‌فرهنگی»
📖 کتاب "دین پس از متافیزیک" منتشر شد.

🔷 《تجارب تاریخی، به خصوص تجربه دوران مدرن ، نشان می دهد که دین مقوله ای زایل شدنی از زندگی انسان نیست. با وجود تطورات بزرگ دوران مدرن و پیدایش صورت های مختلف مقابله با دین و دینداری، از اندیشه های فلسفی تا نظریات طبیعی یا جریان های اجتماعی و فرهنگی مقابل اصول و باورهای دینی، دین هنوز مهم ترین صورت حیات معنوی انسان معاصر است. تجربه های انضمامی چند دهه اخیر نیز نشان می دهد که ستیز با دین و دینداران وضع جهان را بهبود نمی بخشد.》 (ص.۷)
https://b2n.ir/e59684

این آغاز پیشگفتار کتاب دین پس از متافیزیک است به قلم علی‌اصغر مصلح استاد گروه فلسفۀ دانشگاه علامه طباطبایی و ویراستار اثری که قرار است به مخاطب بگوید در عصر پایان یافتن متافیزیک دین را چگونه باید فهمید و چه جایگاهی باید برای آن قائل شد. تعبیر «دین پس از متافیزیک» بیش از همه یادآور مارتین هایدگر (فیلسوف آلمانی معاصر) است که پایان متافیزیک یکی از توصیف‌های اوست. او متافیزیک را غافل از هستی و تنها متوجه هستنده‌ها می‌داند. در این کتاب، فیلسوفانی پیشگام در ایالات متحده و اروپا در عین حال که زوال متافیزیک را تبیین کرده‌اند، مجالی را نشان داده‌اند که این زوال را برای ظهور فهمی غیرالهیاتی از دین گشوده است.
دین پس از متافیزیک مجموعه مقالاتی است که زیر نظر مارک راتال Mark A Wrathall هایدگرشناس آمریکایی تدوین شده است. این مقالات ماحصل کنفرانسی است که در سال ۲۰۰۱ میلادی با عنوان «دین پس از هستی-یزدان‌شناسی» برگزار شد. نویسندگان مقالات اثر حاضر نیز متفکرانی نام‌آشنا برای اهل فلسفه معاصر هستند. راتال در مقدمه‌ای با عنوان «متافیزیک و هستی-یزدان‌شناسی» ایده کلی کنفرانس مذکور و بررسی اجمالی محتوای مقالات را ارائه می‌دهد. مقاله اول با عنوان «عشق و مرگ نزد نیچه» را رابرت پیپین (۱۹۴۸) نوشته است که تفسیر روشنگرانه و بدیعی از فقراتی از حکمت شادان نیچه به دست می دهد و البته قرار گرفتن آن به عنوان اولین مقاله بی دلیل نیست زیرا با تعابیر درخشان نیچه بود که جهان متوجه شرایط جدید دنیا شد؛ تا جایی که برخی این دوران را جهان پسانیچه ای نامیده اند.

🔴 برای مطالعه ی بیشتر به این آدرس مراجعه نمایید:
https://b2n.ir/y73958
نخستین نشست تخصصی همایش بین‌المللی «ادبیات و تفکر میان‌فرهنگی» برگزار می‌شود:

سخنرانان:

دکتر علیرضا نیکویی، عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان
ملتقاهای اقلیمی- فرهنگی:
پیوندهای فکری در شهرهای چند فرهنگی و چند آیینی


دکتر محمدجواد صافیان
عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان
فلسفه میان‌فرهنگی و ادبیات توسعه‌نیافتگی


دبیر نشست: دکتر مریم عاملی رضایی


دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۱۷ تا ۱۹
لینک ورود به جلسه:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-mmz-zj1-31f
🛑 اسباب خشم را دریابیم!

علی اصغر مصلح؛ در بیشتر فرهنگ‌ها خشم به آتش تشبیه شده است. خشم شرایط زندگی را دگرگون می‌کند. عقل را زائل، و به تعبیر مولوی چشم را اَحول و اختیار را از آدمی سلب می‌کند. برای مقابله با خشم باید از اسباب شکل‌گیری آن جلوگیری کرد و اگر بروز کرد، مانع شعله‌ور شدن آن شد.

در ایران امروز استعداد‌های ایجاد خشم بسیار است. تابستان و گرمی طاقت‌فرسا، کمبود آب و خشکی زمین، زندگی در شهر‌های زمختِ ساخته از آسفالت و بتن و آهن، ویروس کرونا، گرانی و فاصله طبقاتی و بیکاری، اخبار ناگوار رسانه‌ها به خصوص اخبار جنگ و نزاع‌ها و عوامل بسیار دیگر هر کدام به گونه‌ای اسباب خشم را فراهم کرده‌اند.

در مقابلِ خشم‌های فردی و برخاسته از رفتار‌های ارادی می‌توان دعوت به آرامش و نرمی کرد. اما وقتی اسباب خشم رویه و روند‌های غالب بر زندگی باشد، توصیه‌ها و تجویز‌های اخلاقی و اعتقادی علاج نمی‌بخشد. خشم‌های برخاسته از ساختار را تنها با شناخت و ترمیم ساختار می‌توان خاموش کرد و کاهش داد.

دو مَثل در مناطق مختلف ایران رایج است که باید در حکمت آن‌ها بیشتر اندیشید. در یکی می‌گویند: «اسبها، سربالائی هم‌دیگر را گاز می‌گیرند.» در دیگری می‌گویند: «وقتی خیش گاوآهن پشت سنگ گیر کرد، گاو‌ها به هم شاخ می‌زنند.» توجه کنیم که مشکل سنگ و سربالائی است، اما آن‌ها که باید به هم کمک کنند، با هم ستیزه می‌کنند.
https://b2n.ir/r14665

در ایران امروز کار سخت شده است. شرایط شبیه سربالائی و گیرکردن خیش پشت سنگ است. برای کشوری مانند ایران که در قلب منطقه بحرانی خاورمیانه قرار دارد، باید مراقبت از مردم در مقابل اسباب خشم، به مسئله‌ای جدّی تبدیل شود. در این جهت دو توجه باید بیدار شود. یکی در خود مردم و دیگری در متولیان سیاست و مدیریت کشور.

مردم باید در افزایش تاب‌آوری خود در شرایط تحریک خشم هشیار باشند و روش‌های و تکنیک‌های کنترل و مراقبت از خود در مقابل خشم را بدانند، و متولیان امور باید در هر تصمیم و برنامه‌ریزی به آثار و تبعات روحی‌روانی آن، توجه داشته‌باشند. زیستن در کشوری مانند ایران در شرایط امروزی، توان روحی و روانی بیشتر از گذشته می‌خواهد.

مردم باید زیست‌جهان خود را به درستی بشناسند و سبک و روشی متناسب با این زیست‌جهان در پیش گیرند. امروز همه به طور دائم در معرض اخبار و رویداد‌ها و تصمیماتی هستند که ممکن است آن‌ها را به خشم آورد. تلطیف مناسبات انسانی، تکیه بر خرد جمعی، و ارج نهادن به مشارکت بیشتر مردم در برنامه‌ریزی و تصمیمات کلان، حداقل روش‌های شناخته شده برای جلوگیری از خشم اجتماعی است. اما اقدامات ساختاری و بنیادی نیازمند توجه و عزمی قوی و برنامه و دانشی بیشتر است که با مشارکت متخصصان حوزه‌های مختلف میسور می‌شود.

فرارو
https://b2n.ir/r01439
🖋«حادواقعيتِ افغانستان و نهضتِ ناديده‌گرفته‌شده‌ها»
یادداشتی از دکتر علی‌اصغر مصلح
در روزنامه اعتماد ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
 
حاکمیت‌یافتن طالبان در افغانستان، شکل جدیدی از رویداد است و به همین دلیل قضاوت‌ها دربارۀ افغانستان بیش از آنکه بر اساس واقعیت‌های جاری عینی باشد، بر اساس تصاویری است که از طریق رسانه‌ها در ذهن‌ها ایجاد می‌شود.
 
از وقتی طالبان وارد بازی قدرت شد و قواعد این بازی را فی‌الجمله پذیرفت، دیگر با واقعیت صُلبی به‌نام طالبان روبه‌رو نیستیم.
 
طالبان با شیوه رویاروئی نظری-اندیشگیِ با غرب بیگانه است، اما زبان قدرت را می‌فهمد.
 
طالبانِ امروز صورت بروز دیگری از استعدادهای نهفته در جهان اسلام است که در نظم قدرت نادیده‌ گرفته‌شده و به‌حساب ‌نیامده‌بود. طالبان بخشی هم‌چنان ناکام‌‌مانده در میدان خوداظهاری بود. اما اکنون در موضع قدرت است و دیگر ممکن نیست که به حساب نیاید.
 
ذهن طالبان مانند کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده و بِکر افغانستان و پاکستان، تجربۀ مراودۀ نزدیک با «دیگری» نداشته‌است. ذهن‌های سادۀ بدون تجربۀ «دیگری»، زمخت و ناسَخته است.
 
در شرایط کنونی مهمترین چشم‌اندازی که می توان بدان دعوت کرد، قرار گرفتن در مسیری است که فضای مناسبات و زندگی جمعی‌مان آرام‌تر شود تا با آرامش بیشتری هم‌دیگر را ببینیم.
 
اگر مستبدانه و با خشونت و با نادیده‌انگاشتن بخش‌هایی که توان تشدید خشونت دارند، بر قالب‌های خاصی از حادواقعیت‌ها به‌عنوان واقعیت مُتقن اصرار ورزیم، جهان به مکانی ناامن‌تر تبدیل خواهد شد.
 
بازگشت طالبان به عرصۀ حادواقعیتِ افغانستان نشانۀ آن است که جهان به سویی می‌رود که باید خود را بیش از گذشته، به زیستنِ در وضع آنارشی و آشوب عادت دهیم.
 
 
 
📎متن کامل:
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/172532/ 
موسسه فرهنگی اکنون برگزار می‌کند:

نشست «درباره تاریخ، چیستی و کلیات مسائل اکنون»

با سخنرانی:
داریوش رحمانیان
حسینعلی نورزی
حسین مصباحیان

چهارشنبه ۳ شهریور، ساعت ۱۶ تا ۱۸
عضو محترم انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران

با سلام و احترام؛
چنان که مستحضرید فعالیت‌های انجمن‌های علمی هر ساله به وسیله کمیسیون انجمن‌های علمی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. با توجه به درخواست آن کمیسیون برای اظهار نظر اعضا در باره فعالیت‌های این انجمن،‌ تقاضا دارد با تکمیل فرم نظرسنجی در ارزیابی فعالیت انجمن فلسفه میان‌فرهنگی مشارکت فرمایید.

اعضای محترم می توانند از طریق لینک زیر به صورت آنلاین فرم نظرسنجی را تکمیل فرمایند.

https://b2n.ir/isiphevaluation
انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران
«انجمن فلسفه میان‌­فرهنگی ایران» با حمایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و با همکاری «انجمن نقد ادبی ایران»، «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی»، «دانشگاه علامه طباطبائی»، «دانشگاه تربیت مدرس»، «دانشگاه تهران»، «مرکز تحقیقات میان‌رشته‌ای زبان و…
به اطلاع پژوهشگران گرامی می‌رساند:

مقالات این همایش با کد اختصاصی ۲۵۰۷۱-۰۰۲۱۰ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه خواهد شد.

مهلت ارسال چکیده و اصل مقالات نیز تا ۳۰ مهر تمدید شد. پژوهشگرانی که تا کنون موفق به ارسال چکیده خود نشده‌اند می‌توانند تا ۳۰ مهر چکیده و اصل مقاله خود را جهت داوری ارسال کنند.

اطلاعات بیشتر:

https://www.ihcs.ac.ir/lit/fa
دومین نشست تخصصی همایش بین‌المللی «ادبیات و تفکر میان‌فرهنگی» برگزار می‌شود:

سخنرانان:

دکتر عبداله آلبوغبیش، عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبائی
بسط‌یافتگی کارکرد ادبیات تطبیقی در پرتو فلسفه میان‌فرهنگی

دکتر محمدتقی طباطبائی
عضو هیأت علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران
هم‌نوایی فلسفه و ادبیات در «مقام» خیال


دبیر نشست: دکتر مریم عاملی رضایی


یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۱۷ تا ۱۹
لینک ورود به جلسه:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-mmz-zj1-31f
2024/09/21 12:55:23
Back to Top
HTML Embed Code: