Telegram Web Link
🔷نامه ای به رئیس جمهور به مناسبت روز جهانی فلسفه
🔸دکتر علی اصغر مصلح

به نام خدا
جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با درود و تحیّت،
چند سال است که روزی با عنوان "روز جهانی فلسفه" تعیین شده‌است. مقصود از تعیین این روز توجه‌دادن به نقشِ فلسفه در زندگی و مشارکتِ اهل فلسفه در اصلاح و بهبود زندگی است. روز جهانیِ فلسفه بهانۀ خوبی است که اهل فلسفه، دریافت‌های خود از مسائل جهانی و مسائل کشور خود را با دیگران در میان نهند. علت نگارش این یادداشت، احساس وظیفه یکی از معلمان فلسفه کشور در مقابل مسائل انضمامی‌تر فکری-فرهنگی و سیاسی-اجتماعی است. اما علت خطاب این یادداشت به ریاست محترم جمهوری رویداد دیگری است که به نظر می‌رسد در سال 1396 مهم‌ترین کنشِ جمعی اهل‌ِفلسفه بود. حدود 250 نفر از برجسته‌ترین و مشهورترین استادان و پژوهشگران فلسفه در اردیبهشت‌ماه سال جاری، متنی برای حمایت از جنابعالی در انتخابات ریاست جمهوری امضاء کردند. این متن دلالت‌های مختلفی داشت. بارزترین دلالت آن ترجیح انتخاب جنابعالی نسبت به سایر رقبا در آن مقطع بود. اما در فضای گرم انتخابات، به دیگر مفاد آن متن توجه نشد. بنده مایلم به مناسبت روز جهانی فلسفه، به اقتضاء شرایطی که در آن به سرمی بریم، برداشت خود از مفاد آن متن و نکاتی عام‌تر را که مرتبط با شرایط کنونی کشور است، خدمت شما عرض کنم. ...
ادامه مطلب: http://yon.ir/7fsAn


http://yon.ir/Z2ARN
سلسله سخنرانی‌های «خرد و توسعه»

جلسه سوم:
دکتر فرشاد مومنی
دکتر تقی آزادارمکی

یکشنبه 12 آذر 1396
ساعت ۱4
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن اندیشه

@interculturalphilosophy
Dr Farshad Momeni Eghtesade si
@ihcss
فایل صوتی📣

خرد و توسعه (جلسه سوم)
اقتصاد سیاسی توسعه (فرشاد مومنی) 12 آذر 96
#خرد #توسعه #فرشاد #مومنی
🍀🌴🍀
@ihcss
Forwarded from Deleted Account
سرمقاله روزنامه اطلاعات به قلم دکتر علی‌اصغر مصلح: آب؛ مساله اول ایران

http://www.ettelaat.com/etiran/?p=332334

http://amosleh.com/fa/
انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران قصد دارد به زودی سومین مجمع عمومی خود را با حضور اساتید و اعضاء محترم این انجمن برگزار کند. لذا
۱. از کلیه متقاضیان عضویت در انجمن دعوت می شود هرچه سریع تر، حداکثر تا تاریخ 18 دیماه با ایمیل [email protected]
مکاتبه نمایند و مدارک خود را ارائه کنند تا امکان صدور کارت عضویت برای آن ها میسر شود.
۲. از اعضاء محترمی که تا کنون مدارک عضویت خود را کامل نکرده اند نیز تقاضا می شود جهت صدور کارت عضویت خود تا 18 دیماه نقص مدارک خود را برطرف نمایند.
اطلاعات تکمیلی در مورد برگزاری جلسه مجمع عمومی به اطلاع اعضاء خواهد رسید
@interculturalphilosophy
برگزاری سومین مجمع عمومی انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران
به استحضار می رساند بر اساس ماده ۱۰ اساسنامه انجمن های علمی در خصوص لزوم برگزاری مجمع عمومی سالانه، انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران سومین مجمع عمومی خود را در تاریخ 23 دیماه، راس ساعت ۱۵ در محل سالن شهید مطهری دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی به آدرس پل مدیریت، خیابان علامه طباطبایی جنوبی برگزار خواهد کرد.
📣📣 با توجه به برگزاری انتخابات هیئت مدیره و بازرس در این جلسه، حضور اعضا و تصمیم آنها برای آینده انجمن بسیار حائز اهمیت است.
📣📣 کارت عضویت اعضاء محترم در این جلسه توزیع خواهد شد.
حضور شما بزرگواران مایه امتنان است.
نکته مهم:
📣📣📣 چنانچه یکی از اعضاء محترم قادر به شرکت در این جلسه نباشد می تواند در قالب فرم وکالتی که در همین کانال در اختیار گذاشته می شود، به یکی از " اعضاء" انجمن وکالت دهد.
🔺🔺نکته مهم و قابل توجه:
براساس قانون هر عضو تنها می تواند وکالت" یکی" از اعضاء را به عهده داشته باشد.
یاداشت دکتر علی اصغر مصلح، استاد فلسفه در دانشگاه علامه طباطبایی بر نمایشگاه عکس ‹خانه ای که در آن دوستت دارم ›:

. "خانه" بیش از هر واژه دیگر با "وطن" خویشاوند است. به همین جهت "حقیقت" در اغلب فرهنگها در دو صورت "وطن" یا "خانه" تمثّل یافته است. خانه در کلام بسیاری از بزرگان فرهنگها، تمثّل حقیقت است و جستجوی "خانه"، جستجوی "حقیقت" بوده. مهمترین گمشدۀ آدمی در همه دوران خانه بوده و در هر فرهنگی به گونه ای، رسیدنِ به خانه‌ای قصد شده است. خانه‌ها و وطن‌ها گاه آرمان‌شهرهایی بوده که آدمی با تصورِ سکنی گزیدن در آن آرامش می‌یافته است. از مدینه فاضله افلاطون تا نیروانای هندیان و شهرخدای آگوستین هر کدام به گونه ای، خانه‌ای برای جستجو بوده‌اند.
با تفکر مدرن تصور خانه، به خانۀ رویِ زمین و در شهر تبدیل شد و خانه‌ها و وطن‌های مألوفِ متفکران و شاعران مدرن در متن تاریخ یا زندگی روزمره فرود آمد. اما با نیچه هرگونه "خانۀ حقیقت" مورد پرسش قرار گرفت و واژگون شد. نیهیلیسمِ نیچه واژگونی خانه‌هایی است که انسان در طول تاریخ درصدد یافتن آنها بوده. به همین جهت است که هیدگر تعبیر بی‌خانمانی را به گونه ای به جای نهیلیسم بکار می‌برد.
در زمان معاصر، ما با دوگانۀ ویژه‌ای روبرو هستیم: "واژگونی خانه" یا "امید به بازگشت به دورانی که خانه جستجوکردنی بود". نیچه به هنر و بازآفرینی "خانه" دعوت می‌کند. اما هیدگر با توصیفِ روزگار "دیگر نه و نه هنوز" زمانه را زمانۀ انتظار یافته است. در تمام این کوششها، موضوع خانه و وطن است. مسئلۀ زمانِ ما تنها جستجوی خانه نیست؛ پرسش از امکانِ خانه‌داری است. آیا اساساً خانه ای هست که انسان در آن سکنی گزیند یا خیر؟ به همین جهت است اگر در گذشته تراژدی آدمی، گم کردن خانه و جستجوی آن بود، تراژدیِ امروز، رویارو شدن با اصل پرسشِ وجود خانه است. نسبت انسان با "خانه"، آئینه‌ای برای درک تاریخِ تراژدیِ زیستن آدمی است.
تعابیری چون "خانه ای که در آن دوستت دارم" نشانه هایی از بازگشت به جانمایه تراژدیهای گذشته و بویی از رویارویی با اصلِ پرسشِ "امکانِ وجود خانه" را در خود دارد.
سلسله سخنرانی‌های «خرد و توسعه»

جلسه چهارم:
دکتر مقصود فراستخواه
دکتر خسرو باقری

یکشنبه 8 بهمن 1396
ساعت 15
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن اندیشه

@interculturalphilosophy
دانشكده فلسفه و علوم تربيتي دانشگاه وين با همكاري پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، دانشگاه تهران، انجمن فلسفه ميان فرهنگي ( آلمان) و انجمن فلسفه ميان فرهنگي ايران برگزار مي كند:

همايش بين المللي
فلسفه، دين و علم در زيست‌جهان اسلامي

21 تا 24 اسفند 1396- دانشگاه وين

سايت همايش:
Philosophie, Religion und Wissenschaft in der islamischen Lebenswelt

www.interkultphil.univie.ac.at/iran
برنامه سخنرانی های روز اول و دوم
همايش بين المللي
فلسفه، دين و علم در زيست‌جهان اسلامي

21 تا 24 اسفند 1396- دانشگاه وين

Philosophie, Religion und Wissenschaft in der islamischen Lebenswelt
برنامه سخنرانی های روز سوم و چهارم
همايش بين المللي
فلسفه، دين و علم در زيست‌جهان اسلامي

21 تا 24 اسفند 1396- دانشگاه وين

Philosophie, Religion und Wissenschaft in der islamischen Lebenswelt
آغاز روز دوم از همایش "فلسفه، دین و علم در زیست جهان اسلامی"
دانشگاه وین، ۱۳ مارچ ۲۰۱۸
سخنرانی دکتر علی اصغر مصلح:
"تقابل قدرت و حقیقت در زیست جهان اسلامی"
2024/09/22 13:35:05
Back to Top
HTML Embed Code: