Telegram Web Link
@indianstudies

پاره کردن پوستر با مضمون حمایت از مردم فلسطین در هند

در روزهای اخیر و در سایه اقدامات اسلام ستیزانه دولت در هند، پاره کردن پوستری با مضمون "سکوت مساوی با خشونت است" در ایالت کرالا در جنوب هند جنجالی شده است. این پوستر را دو خانم توریست اتریشی که از این محل می گذشتند پاره کردند و حالا دادگاه محلی آنها را احضار کرده است.
@indianstudies

مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۳ رای در برابر ۹ رای (آمریکا، اسراییل، مجارستان، چک، آرژانتین و ۴ کشور جزیره ای) فلسطین را از شرایط فعلی (عضو ناظر) ارتقا داد و از عضویت کامل آن هم پشتیبانی کرد.

هند برخلاف موارد قبلی رای مثبت داد و به جمع سایر کشورهای شبه قاره هند در حمایت از فلسطین ملحق شد.

برخی کشورهای عمدتا اروپایی ممتنع رای دادند.
@indianstudies


در پرانتخابات‌ترین سال جهان، بخش رای گیری انتخابات در هند، مدعی بزرگترین دموکراسی دنیا، به پایان رسید.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies در پرانتخابات‌ترین سال جهان، بخش رای گیری انتخابات در هند، مدعی بزرگترین دموکراسی دنیا، به پایان رسید.
@indianstudies

مودی در آستانه استمرار

در پرانتخابات‌ترین سال جهان، بخش رای گیری انتخابات در هند، مدعی بزرگترین دموکراسی دنیا، به پایان رسید.

سال ۲۰۲۴ حتی پیش از ناپایان ماندن دولت سیزدهم در ایران و انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری، یک سال عجیب انتخاباتی بود و هست. تعداد زیادی انتخابات در آن انجام شده و یا انجام خواهد شد جدا از هند، آمریکا، روسیه، بنگلادش، پاکستان، مکزیک، برزیل، ترکیه، اندونزی و ... را می‌توان نام برد.

برگردیم به هند، صندوق‌های رای در انتخابات سراسری هند پس از ۶ هفته رای گیری بسته شد و انتظار می‌رود نارندرا مودی در هفته آینده و پس از اعلام نتایج انتخابات طولانی و بزرگ هند برای سومین بار پیروز شده و نخست وزیر شود.

راهول گاندی، رهبر کنگره ملی هند و رقیب اصلی  مودی، این بار با ده‌ها حزب سیاسی متحد شده  اما بی‌فایده است.

همزمان نخست وزیر هند گفته که معتقد است از سوی خدا انتخاب شده وی در این باره گفت: من متقاعد شده‌ام که خدا مرا برای هدفی فرستاده است. پس از رسیدن به هدف، کار من تمام خواهد شد. به همین دلیل است که من کاملاً خود را وقف خدا کرده‌ام.

با رسیدن دمای هوا به ۵۰ درجه سانتی‌گراد،
دست‌کم ۳۳ مامور انتخاباتی در ایالت های اوتارپرادش و بیهار هند بر اثر گرمای شدید جان خود را از دست دادند.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies

مودی در روسیه؛ روابط به رغم جنگ اوکراین بر مدار رشد
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مودی در روسیه؛ روابط به رغم جنگ اوکراین بر مدار رشد
@indianstudies

مودی رهبر هند در حالی به روسیه سفر کرده است که این اولین سفر خارجی او پس از دوره جدید نخست وزیری در هند است. به علاوه اولین سفر وی به روسیه پس از جنگ اوکراین است.

وی اگرچه تلاش کرده است خود را مدافع حقوق بشر نشان دهد و در این رابطه گفته است که آماده هرگونه همکاری برای پایان جنگ اوکراین است یا اینکه دو کشور به گسترش امنیت و همکاری جهانی فکر می‌کنند اما کمتر می‌توان به این گفته‌ها اعتماد کرد و نقش میانجگرانه‌ای برای هند در این برهه پس از گذشت ماه‌ها از بحران اوکراین قائل شد.

در همین زمان در واشنگتن موضوع اوکراین روی میز طرف‌های غربیست. اگر هند را هند مستقل بدانیم این سفر نشانه ای از سیاست خارجی مستقل آن در ارتباط با ناتو خواهد بود. به عکس اگر هند را وابسته به اردوگاه غرب ببینیم این سفر رهبر هند در این مقطع می‌تواند مرتبط با یک پیشنهاد جدید برای پایان جنگ به کرملین باشد.

بااین همه هند از بابت نزدیکی روزافزون مسکو به پکن نگرانی خود را دارد و این موضوع مهم‌تری برای بحث از سوی طرف هندی است.

دو کشور تعاملات اقتصادی خوبی با یکدیگر دارند روسیه خریدار قطعات ماشین، آلومینیوم و فولاد هند است و در مقابل هند خریدار نفت و اسلحه روسیه است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سوناک هندی‌الاصل در داونینگ استریت ریشی سوناک بالاخره نخست‌وزیر بریتانیای کبیر شد. سوناک سومین رهبر توری و سومین نخست‌وزیر بریتانیا در سه ماه گذشته و پس از تحولات جهانی متعاقب برگزیت است. این سیاستمدار ۴۲ ساله جوان‌ترین نخست‌وزیر بریتانیا…
@indianstudies

هندی‌ها همچنان در کابینه انگلیس

به رغم تغییر دولت در انگلستان و روی کار آمدن حزب کارگر پس از ۱۴ سال و البته پس از نخست وزیر هندی‌الاصل سوناک، هندی دیگری آن هم از منطقه مهم و حساس کشمیر وارد کابینه شد.

شبانه محمود یک بانوی مسلمان مهاجر از منطقه محروم کشمیر هند در دولت جدید کارگری بریتانیا وزیر دادگستری شد.

وی مواضع همراه نسبت به آرمان فلسطین دارد و در ۱۹۸۰ میلادی در بیرمنگام به دنیا آمده است.
9789004680302-65048.pdf
4 MB
@indianstudies

معرفی کتاب

The Books Sānk and Pātanğal –
A Socio-cultural History of al-Bīrūnī’s Interpretations of Sāṅkhya and Yoga

کار تازه ای در باره بیرونی و هند شناسی و مآخذ او (2024)

بیرونی (حدود 973-1050) یک اندیشه ورز دانشنامه‌نگار نوآور بود. او به خصوص به بررسی هند در زمان خود معروف است. با این حال، زندگی و شرایط برخورد او با زبان‌ها، فرهنگ و علوم هند هنوز در راز و افسانه‌ها پوشیده است.

این تحقیق عناصری از سفر فکری او را بر اساس تجزیه و تحلیل مستدل به نمایش می‌گذارد تا کارهای البیرونی در انتقال فلسفه‌های هندی به عربی را در سیاق قرار دهد. با توجه به یک چارچوب نظری که در رویکرد چند رشته‌ای، از جمله مطالعات ترجمه، ریشه دارد، این تحقیق این امکان را فراهم می‌کند
https://brill.com/display/title/65048
@indianstudies

ابوالاعلی مودودی و دفاع از روح ناتو!

بعد از پیدایش پیمان ناتو (معاهده دفاعی میان آمریکا و متحدان غربی‌اش علیه شوروی)، ایالات متحده در سال ۱۹۵۵ پیمان دفاعی مشابهی را با چهار کشور پاکستان، ایران، ترکیه و عراق منعقد کرد که به پیمان سِنتو (CENTO) یا پیمان عراق نیز مشهور است.

این دوران مصادف است با ریاست جمهوری آیزینهاورِ جمهوری‌خواه که به شدت از اسلام دفاع می‌کرد و کارگروهی را نیز در شورای امنیت ملی امریکا مأمور کرد تا سیاست‌های حمایت از اسلام سیاسی را تدوین کنند.

این کارگروه بعدا در سوم می 1957 اعلان کرد:

1⃣ اسلام متحد طبیعی ایالات متحده آمریکاست.

2⃣ کمونیست‌ها دشمن اسلام هستند.

3⃣ اسلام قدرتی بزرگ در سیاست جهانی است.


اما ابوالأعلی مودودی رهبر مشهور جماعت اسلامی پاکستان، مرشد و مقتدای بسیاری از جریان‌های سیاسی موسوم به اسلامگرا در قرن بیستم و احتمالا تنها فقیه معاصرِ مورد اعتماد سید قطب، در همین فضای جنگ سرد بود که به اوج شهرت رسید و افکار و آرای او مرزهای شبه‌قاره‌ی هند را در نوردید.

مودودی در یکی از مسافرت‌هایش به اردن، و در جریان ضیافت شام ملک حسین پادشاه اردن، مورد اعتراض واقع می‌شود که چرا کشور مسلمانی مانند پاکستان ـ که اساسا فلسفه‌ی جدایی و استقلالش از هند، پررنگ‌کردن اسلام در سپهر اجتماعی و سیاسی‌اش بود ـ باید به متحد امنیتی و نظامی آمریکا در پیمان بغداد بدل شود؟ پاسخ تهاجمی‌ای که مودودی می‌دهد حاکی از درک رئالیستی وی از قدرت و مفاهیمی چون موازنه قوا (Balancing) و البته دلبستگی به ایده‌ دولت ملی پاکستان است. مودودی در پاسخ گفت: «کشورهای عربی با وجود اینکه از حیث جمعیت، ۲۰ برابر اسرائیل هستند اما به خاطر ترس، دست گدایی به سوی روسیه دراز کرده و وابستگی به بلوک سوسیالیستی را برای خود جایز می‌دانند. در چنین حالتی اگر پاکستان به خاطر نجات از سلطه دشمنی مانند هندوستان که چند برابر پاکستان است از آمریکا کمک مالی و تسلیحاتی دریافت کند چه مانع و کراهتی وجود دارد؟ چرا عده‌ای از دوستان پاکستان در این خصوص باید شاکی باشند؟! حال آنکه پاکستان از همه مسائل دنیای عرب حمایت می‌کند.» [۱]


البته دولت پاکستان پس از فروپاشی پیمان بغداد، پا در همان مسیری گذاشت که مودودی از آن دفاع می‌کرد و پاکستان اکنون در کنار ۱۷ کشور دیگر ـ از جمله ۶ کشور بحرین، قطر، تونس، مصر، کویت، مراکش، اردن و اسراییل (اشغالگر) ـ جزء متحدان بزرگ غیرناتویی (Major non-NATO allies) ایالات متحده امریکاست که این کشورها روابط امنیتی و دفاعی تنگاتنگی با امریکا دارند و آخرین کشوری که از سوی پنتاگون به این لیست اضافه شد، دولت قطر در سال ۲۰۲۲ بود.

[۱]. سعید اسعد گیلانی، زندگی‌نامه سيد ابوالاعلی مودودی، ص۱۶۸، ترجمه نذیراحمد اسلامی، تهران: نشر احسان، ۱۳۸۰.

عدنان فلّاحی
مسلمنا
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آثار تنش بین هندوستان و پاکستان پس از حادثه پولواما، هر چند درگیری های نظامی بین هند و پاکستان فروکش کرد اما روابط هند و پاکستان به یک گره کور رسید. هیچ یک از طرفین در مواضع خود برای بازگرداندن گفتگوهای دوجانبه انعطاف نشان نداده اند. گفتگوهایی…
@indianstudies

آیا "جنوب آسیا" مفهومی بی مسما شده است؟

مقاله منتشرشده در فارین افرز که با بررسی تاریخی عبارت جنوب آسیا استدلال می کند دیگر تعلقات کشورهای منطقه شبه قاره همگرایانه نیست و در پرتو رقابت فزاینده چین و هند در کنار رقابت ژئوپلیتیکی هند و پاکستان، هویت مشترک جنوب آسیایی بودن روز به روز بی معناتر شده است.

https://www.foreignaffairs.com/south-asia/end-south-asia
@indianstudies

مسیر تجاری آزمایشی انتقال بار از هند از طریق ایران به ارمنستان
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سفر وزیر خارجه هند به ارمنستان در حالی که تنش های لفظی در روابط ایران و آذربایجان به اوج رسیده یارکشی های منطقه ای ادامه دارد. حالا وزیر امور خارجه هند برای بحث در مورد کریدور "خلیج فارس تا دریای سیاه" از ارمنستان دیدن می‌کند. از سوی ایران…
@indianstudies

هند و ارمنستان؛ یک مشارکت راهبردی جدید

همزمان با استمرار تحولات در رابطه ارمنستان و آذربایجان و خبرهای جدید از ایجاد یک رابطه مسالمت آمیز و پیشبرد مذاکرات بین این دو کشور توسط دولت آمریکا، خبرهایی از اوج‌گیری رابطه اقتصادی هند و ارمنستان به گوش می‌رسد.

از نقطه نظر هویتی یک اشتراک بزرگ میان دو کشور هند و ارمنستان وجود دارد؛ همسایه مداخله‌گر و مشکل‌زای مسلمان.

البته هر دو در رابطه با ایران هم یک ارتباط معنادار و دست پایین هم وزن با آن دو کشور مسلمان عمده دارند.

به رغم بهبود روابط ایران و آذربایجان در ماه‌های اخیر، هنوز نمی‌توان نقش مهم ایران در حمایت سیاسی از ارمنستان در جنگ‌های دو کشور را منکر شد و نمی‌توان گفت حتی در موافقت احتمالی ارمنستان با از دست دادن مرزش با ایران، واکنش ایران در این باره و سرنوشت زنگزور چه خواهد بود.

هند هم اگرچه در سال‌های اخیر و در تحریم‌ها روابط خود را با ایران محدودتر کرده است اما همچنان گریزی از رابطه اقتصادی با ایران ندارد همچنان چین و روابطش با ایران و سه‌گانه چین-پاکستان-ایران رعب‌اور است و همچنان دسترسی ایران به خلیج فارس و کشورهایش و کشورهای آسیای مرکزی و حتی قفقاز و اروپا برای هند اهمیت پیوسته دارد به ویژه هر موقع که بحث از کمربند و جاده چین می‌شود.

به رغم همه پیوستگی‌ها رابطه ایران و پاکستان اما مطمئن نیست. تشنجی که در پی حمله زمینی ایران به مقر گروه های مخالف در خاک پاکستان در رابطه دوجانبه ایجاد شد موید این گفته است چنانچه این تشنج در گستره محدودتری در رابطه با عراق رخ داد یا سوریه اعتراضی نکرد. موضوعات دیگر مانند ارتباط اقتصادی کند، رابطه با طالبان و رشد افراط گرایی مذهبی، و وجود گروه های ضد ایرانی در خاک پاکستان هم مزید علت است.

حالا خبر از گسترش دامنه همکاری‌های سیاسی هند با ارمنستان به حوزه نظامی به گوش می‌رسد. بر اساس داده‌های وزارت دفاع هند، در سال مالی ۲۰۲۵-۲۰۲۴حجم کل خرید تسلیحات ساخت هند توسط ارمنستان به ۶۰۰ میلیون دلار رسیده و عملاً این کشور را به بزرگترین خریدار تسلیحات هندی تبدیل کرده است.

به علاوه چند ماه پیش معاون وزیر اقتصاد ارمنستانی در مجمع بازرگانی هند و ارمنستان اعلام کرد که حمل و نقل آزمایشی بار در مسیر هند ایران ارمنستان انجام شده است. البته تقویت این مسیر برای رفع نواقص ادامه خواهد داشت تا از طریق گرجستان انتقال بار دو طرفه به مقصد نهایی اروپا اجرایی شود.
هریس و مادر هندی‌اش
مطالعات شبه قاره هند
هریس و مادر هندی‌اش
@indianstudies

هندی‌ها یک پایِ کار حتی در انتخابات آمریکا!

انتخابات آمریکا هرچه شود دوباره سر و کله هند پیدا می‌شود! قبلاً هم در انگلستان و کانادا و ... نمونه‌های روشنی از این اتفاق شگرف با یک فرد هندی‌الاصل رخ داده است. شاید انتخاب ریشی سوناک، با پدرومادری هندو از تبار پنجاب، به عنوان نخست‌وزیر انگلیس بزرگترین تحول از این منظر باشد که سالها بعد از ظهور شهردار پاکستانی‌الاصل لندن رقم خورد.

وقتی در نامزدهای اولیه انتخابات کانادا یا حتی آمریکا اسم کاندیداهای اصالتاً هندی به چشم می‌خورد مثل جاگمیت سینگ و ویوک راماسوامی حتماً هم باید منتظر این باشیم که همسر معاون اول ترامپ اوشا ونس یک هندی‌الاصل باشد که به هندی بودنش می نازد.

اوشا ونس یک هندیِ متولدِ سان دیه گو در ایالت کالیفرنیاست. پدر و مادر وی در دهه ۱۹۸۰ از هند به ايالات متحده مهاجرت کردند. او در سخنرانی در مجمع ملی محافظه‌کاران هنگام معرفی همسرش، معاون پیشنهادی ترامپ، به تلاش او برای شناخت فرهنگ و سبک زندگی آشا و خانواده‌اش که مهاجرانی از هند هستند، اشاره کرد.

همانگونه که در دوره ترامپ، که به نژادگرا بودن و برتری سفیدپوستان شهره بود، نیکی هیلی، یک خانم هندی‌الاصل با والدینی از آمریتسار، نماینده آمریکا در سازمان ملل شد و همان خانم هم تا آخرین لحظه رقابت‌ها در درون کمپین جمهوری‌خواهان رقیب اصلی ترامپ باقی ماند.

این طرف در کمپین دموکرات ‌ها هم بعد از لنگ زدن بایدن و در نهایت کناره‌گیری او در رقابت انتخاباتی آینده نام معاون بد اخلاق او بر سر زبان‌ها افتاد کسی که نامزدی‌اش تقریباً قطعی است: کاملا هریس! رنگین‌پوستی با مادری هندی و پدری جامائیکایی.

هریس در ۲۰ اکتبر ۱۹۶۴ در کالیفرنیا در خانواده‌ای مهاجر به دنیا آمد. مادرش شیامالا گوپالان برای تحصیل در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی از هند به آمریکا مهاجرت کرده بود. او درنهایت موفق به دریافت مدرک دکترا شد و به یک محقق مشهور سرطان سینه تبدیل شد.

پدر و مادر هریس با حضور در یک کلیسای آفریقایی آمریکایی در اوکلند و همچنین در یک معبد هندو با یکدیگر ازدواج کردند. هریس از دوران کودکی و در تمام دوران بزرگسالی با خانواده خود در هند و جامائیکا ارتباط نزدیکی داشته و اعلام کرده به‌شدت تحت‌تاثیر پدربزرگ مادری‌اش است. فردی که یک کارمند دولتی هندی معتقد به دموکراسی و حقوق زنان بوده است.

انتخابات آمریکا انجام می شود و میان ترامپ و هریس یکی پیروز می شود. اما شاید اگر جور دیگر نگاه کنیم هرچه شود هند حتماً پیروز خواهد بود.

پیروزی هند لزوماً در افراد نیست. بلکه در سرمایه‌گذاری بلندمدت روی دیاسپورا، استفاده از ظرفیت‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن، کاهش بار مالی مستقیم بر دوش کشور وسیع و پرفقیر، و در مقابل استفاده از برگشت مالی به سرزمین مادری و البته تاثیرگذاری بر روح و روانِ مهمترین بازیگران صحنه‌ سیاسی خارج از مرزهای یک کشور است. پدیده‌ای که جدید است، با چین‌هراسی آمریکایی سرعت گرفته است، و ابعاد آن در شکوفایی آینده روابط هند و آمریکا ناشناخته مانده است.
@indianstudies

سقوط حکومت شیخ حسینه در بنگلادش
2024/09/21 01:19:09
Back to Top
HTML Embed Code: