Telegram Web Link
@indianstudies
معرفی کتاب

تحفه خاقانیه؛ گزارش سفر هند
میرزا رفیع نوری
به‌کوشش رسول جعفریان
چاپ اول ۱۴۰۱، نشر علم
قطع وزیری، ۲۳۸صفحه، جلد شومیز
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دیدارهای وزیر خارجه ایران در هند وزیر امور خارجه در دیدار با سوبرامانیام جیشانکار وزیر امور خارجه هند مجموعه گسترده ای از موضوعات مورد علاقه دو کشور در عرصه‌های راهبردی سیاسی اقتصادی و فرهنگی را مورد بحث و رایزنی قرار داد. امیرعبداللهیان…
@indianstudies

سفر وزیر بنادر و کشتیرانی هند به تهران

«سارباناندا سونوال» وزیر بنادر و کشتیرانی هند در صدر یک هیات بلندپایه اقتصادی و به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات ایرانی وارد تهران شد و مورد استقبال معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور در دیدار وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند گفت توسعه بندر چابهار فرصتی بزرگ و استثنایی برای مردم ایران، هند و منطقه است.

وزیر بنادر و کشتیرانی هند هم گفت از تبدیل بندر چابهار به یک هاب مهم بین المللی و منطقه ای حمایت می کنیم.

مخبر با اشاره به برنامه ریزی ها و تکمیل زیرساخت های بندر چابهار، تصریح کرد: جمهوری اسلامی از حضور و سرمایه گذاری خارجی در تکمیل و توسعه بندر چابهار استقبال می‌کند و با تکمیل این بندر مبادلات تجاری و ترانزیتی کریدور شمال- جنوب در منطقه افزایش و فعالیت چشمگیری خواهد یافت.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی و روابط عمیق و گسترده  فرهنگی دولت و ملت های ایران و هند افزود: حجم سرمایه گذاری ها و  مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور متناسب با روابط عمیق و طولانی مدت سیاسی نیست و تهران از اجرای توافقات و مناسبات تجاری با دهلی نو حمایت و پشتیبانی می کند. 

هند در بندر شهید بهشتی چابهار حضور دارد و تلاش دارد از طریق چابهار به افغانستان و همچنین کشورهای اسیای میانه دسترسی داشته باشد. با این حال به علت ابهامات به ویژه در زمینه آورده سرمایه ای کافی هند و تحریم های یکجانبه علیه ایران این پروژه سالهاست به کندی پیش می رود. احتمالا سفر وزیر هندی به ایران‌ بی ارتباط با تحولات اخیر در مذاکرات برجام نیست.

مسیر چابهار- بمبئی یکی کوتاهترین مسیرهای دریایی بین ایران و هند به شمار می رود که برای تجارت دو کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies صف‌آرایی دوباره عمران خان و یارانش با دولت مستقر پاکستان هزاران نفر از هواداران عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان، روز شنبه در اسلام‌آباد پایتخت این کشور علیه افزایش قابل توجه هزینه‌ها که در دوران شهباز شریف، نخست‌وزیر فعلی رخ داده، تظاهرات…
@indianstudies

عمران خان در آستانه دستگیری

پلیس پاکستان از آغاز تحقیقات در رابطه با عمران خان، نخست‌وزیر سابق خبر داده است و همزمان گمانه زنی درخصوص دستگیری او بالا رفته است.

نخست وزیر پیشین به «تهدید مقام‌های پلیس و دادگستری» پاکستان متهم شده است.

این اتهام پس از آن علیه آقای خان مطرح شد که او روز شنبه در جمع هوادارانش علیه این دو نهاد سخنرانی کرد. پس از سخنرانی جنجالی عمران خان، اداره تنظیم مقررات رسانه‌های الکترونیک پاکستان روز شنبه به تمام تلویزیون‌های این کشور دستور داد تا از این پس از پخش زنده سخنرانی‌های رئیس حزب تحریک انصاف خودداری کنند. این اداره گفته که سخنرانی‌های ضبط شده خان در صورتی قابل انتشار است که هیات‌های تحریریه تلویزیون‌ها اطمینان حاصل کنند محتوای آن در تضاد با قانون رسانه‌های الکترونیک پاکستان نباشد.

عمران خان در توییتر نوشت: «دولت وارداتی دسترسی به یوتیوب را وسط سخنرانی من مسدود کرد.».

همزمان با نشر خبرهایی در مورد احتمال بازداشت عمران خان، حامیان نخست وزیر پیشین پاکستان در بیرون خانه او جمع شده و به دولت هشدار دادند که در صورت دستگیری او "پایتخت را تسخیر خواهند کرد.".

گویی همان گونه که عمران خان مانع ورود نواز شریف به رقابت‌های انتخاباتی شد، اکنون دولت شهباز شریف می‌خواهد شرایط را برای نامزدی عمران خان برای انتخابات آینده تنگ کند.

Pakistani Police File Booking Docs Against Imran Khan Under Terror Act Over Alleged Weekend Threats

In accordance with the Anti-Terrorism Act (ATA), Pakistani police on Sunday filed a First Information Report (FIR) against former Prime Minister Imran Khan for purportedly threatening senior law enforcement officials and an additional sessions judge at a protest in the nation's capital.

Under section 7 of the law, the FIR was filed in Islamabad's Margalla police station in response to the magistrate Ali Javed's complaint. Local media reports have speculated Khan could be arrested in the coming days.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شبه قاره‌ای‌ها به دنبال نخست‌وزیری انگلیس ریشی سوناک، پس از استعفای شوکه‌کننده‌اش از سمت وزارت دارایی در سرنگونی بوریس جانسون، یکی از گزینه‌های اصلی برای نخست‌وزیری بریتانیا است. سوناک که آمادگی خود را برای پست نخست‌وزیری اعلام کرده در اولین…
@indianstudies

Want to change UK-India relationship, make it more two-way: Sunak

UK PM candidate Rishi Sunak said he wants to change the UK-India relationship to make it a more "two-way relationship" that opens up easy access to British students and companies in India. Sunak made these comments during a campaign event hosted by Conservative Friends of India diaspora organisation in London. The new UK PM will be announced on September 5.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies عمران خان در آستانه دستگیری پلیس پاکستان از آغاز تحقیقات در رابطه با عمران خان، نخست‌وزیر سابق خبر داده است و همزمان گمانه زنی درخصوص دستگیری او بالا رفته است. نخست وزیر پیشین به «تهدید مقام‌های پلیس و دادگستری» پاکستان متهم شده است. این…
@indianstudies

عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان قرار است هفته آینده ۳۱ اگوست در دادگاه حاضر شود.

خان متهم است که پس از سخنرانی اخیرش با تهدید افسران پلیس و یک قاضی به آنها توهین کرده است. وی در سخنرانی خود حکم قاضی یک دادگاه بدوی در رسیدگی به پرونده اتهامی یکی از متحدان خود را مورد انتقاد شدید قرار داد.

اتهام اخیر علاوه بر پرونده‌های دیگر علیه نخست وزیر سابق پاکستان است که براساس قانون مقابله با تروریسم تشکیل شده است.

کارشناسان حقوقی می‌گویند که این موضوع می‌تواند عمران خان را از نامزدی در انتخابات بعدی محروم کند.

Pakistani court summons Imran Khan to appear before a special judicial committee next Wednesday.

UN chief António Guterres has said that he's aware of terror charges against ex-Pakistan PM Imran Khan and has called for "impartial legal process". Guterres' remarks come as Khan was recently booked under a terrorism case for allegedly threatening a judge and two police officials at an event
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies واکنش هند و پاکستان به بحران اوکراین عمران خان، نخست وزیر پاکستان، امروز، در روزی که روسیه حمله به اوکراین را آغاز کرده، به میدان سرخ مسکو رفت و به مقبره سربازان گمنام روسیه ادای احترام نمود. در این مراسم، هیئت همراه آقای عمران خان من…
@indianstudies

موضع کشورهای شبه قاره نسبت به تنش چین و تایوان

پس از شدت گرفتن تنش ها و به دنبال سفر پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و در حالی که ژاپن و استرالیا به همراه آمریکا بیانیه مشترکی صادر کرده و ضمن تأکید بر «چین واحد»، از پکن خواستند که «فوراً مانورهای نظامی را متوقف کند» هند با اینکه عضو پیمان کوآد است، حاضر به امضای این بیانیه نشد.

علاوه بر هند، پاکستان، میانمار، بنگلادش، مالدیو، نپال و سریلانکا هم که سیاست نزدیکتری به پکن داشتند به حمایت از چین پرداختند. این صحنه، نمایش فقدان اجماع دولت‌ها در حمایت از تایوان،  دستاورد مهمی برای پکن محسوب می شود.

مؤسسه رند
@indianstudies

پاکستان به عنوان تامین کننده امنیت جام جهانی

کابینه پاکستان مصوبه توافقنامه ای را تایید کرده که بر اساس آن سربازان این کشور برای تامین امنیت جام جهانی فوتبال به قطر اعزام می‌شوند.

«مریم اورنگزیب»، وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان با بیان این خبر اعلام کرد هیات دولت موافقت کرده است که برای تامین امنیت جام جهانی فوتبال به قطر نیروی امنیتی اعزام کنیم.

دولت قطر برای تامین امنیت جام جهانی فوتبال که از 20 نوامبر تا 18 دسامبر 2022 میلادی برگزار خواهد شد، درخواست کمک کرده و ارتش پاکستان امضای توافق دوجانبه را پیشنهاد کرده است. دوحه همچنین کمک مالی به ارزش 2 میلیارد دلار در اختیار اسلام آباد خواهد گذاشت.

بیش از ۱۲۵ هزار نفر از اتباع پاکستانی در قطر در حوزه های مختلف مشغول کار هستند و حضور این تعداد تبعه پاکستانی در قطر با وجود وسعت و جمعیت کم این کشور، به لحاظ ارزآوری برای پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies خط و نشان آمریکا و جازدن هند برای خرید نفت از روسیه «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در گفت و گو با «نارندرا مودی» نخست وزیر هند تاکید کرد خریدن نفت بیشتر از روسیه به نفع هند نیست و می تواند اقدامی بازدارنده در برابر واکنش آمریکا در جنگ اوکراین…
@indianstudies

باز هم خط و نشان آمریکا و تردیدِ هند در قرار گرفتن یک محدودیت قیمتی بر نفت خام روس‌ها

India hesitates to support a price cap on Russian oil as high-ranking US officials are expected to push for it during their trip to India this week.

Delhi is concerned it may be cut off from Russian crude supplies at a discounted price if a price cap is put in place. India's External Affairs Minister S. Jaishankar said last month that oil purchases from Russia help mitigate the effect of high energy prices on Indian citizens.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تداوم سیل و زلزله در شبه قاره شمار کشته‌های زمین‌لرزه ۶.۱ ریشتری جنوب‌شرق افغانستان به نزدیک ۱۰۰۰ نفر رسید. در این حادثه حداقل ۶۱۰ نفر هم مجروح شده‌اند. در این زلزله قسمت‌هایی از جنوب‌شرق افغانستان و بخش‌هایی از پاکستان لرزید و تلفات سنگینی…
@indianstudies

سیل در پاکستان

دولت پاکستان پس از افزایش تلفات سیل، وضعیت اضطراری در این کشور اعلام کرد.

پاکستان می‌گوید بیش از ۳۰ میلیون نفر تحت تاثیر سیل قرار گرفتند. به گفته مقام‌های این کشور، سیل امسال همانند سال ۲۰۱۰ است؛ بدترین سیل در تاریخ پاکستان که جان بیش از دو هزار نفر را گرفت و یک پنجم کشور زیر آب بود.

دولت پاکستان اعلام کرده در پی جاری‌شدن سیل که از چند هفته گذشته این کشور را در بر گرفته، تاکنون ۹۵۲ نفر کشته و ۱۳۰۰ نفر دیگر مجروح شده‌اند.

بارندگی‌های شب گذشته ارتباط ایالت بلوچستان را با سایر نقاط کشور قطع کرده است. شهر کویته، مرکز این ایالت شاهد بیشترین بارندگی‌ها بوده است.

پروازها به حال تعلیق درآمده، برق مناطق قطع شده و خدمات تلفن همراه و اینترنت مختل شده است.

Pakistan's Balochistan has been hit by the worst flooding in its history. Roads, bridges and rail tracks have been washed away by heavy rains. As a result, the province has been cut off from the rest of the country
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies طالبان فعلا به رسمیت شناخته نشد تا بعد! کمیته ۹ نفره اعتبارنامه سازمان ملل متحد دیروز طی نشستی و بعد از حرف و حدیث های فراوان نهایتاً اظهار داشت طالبان فعلا نمی‌تواند در سازمان ملل دارای کرسی و به تبع آن حق رای باشد. این به آن معنی است…
@indianstudies

نشست شورای امنیت درباره افغانستان

در یک سالگی خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان، شورای امنیت سازمان ملل متحد میزبان نشست پرتنشی درخصوص وضعیت اقتصاد و حقوق بشر افغانستان بود.

در این نشست که به ابتکار روسیه، برگزار شد نمایندگان کشورهای مختلف از جمله چین، روسیه، آمریکا، بریتانیا و نروژ روی وضعیت اقتصادی، حقوق بشری و سیاسی افغانستان بحث‌های داغ داشته و همدیگر را به کم‌کاری، تاثیر مخرب بر افغانستان متهم کردند.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در این نشست با انتقاد تند از عملکرد طالبان گفت که «آنها {طالبان} به جای محافظت از مردم افغانستان، مردم را گرسنه نگه داشتند و سرکوب کردند».

نماینده آمریکا گفت که هیچ کشوری که در مورد مهار تروریسم جدی است، از دسترسی بی قید و شرط طالبان به منابع مالی در بانک مرکزی افغانستان، حمایت نمی‌کند. در نشست اعضای شورای امنیت نمایندگان ایران، پاکستان، روسیه و چین از آزادی دارایی‌های مسدودشده افغانستان در خارج از این کشور حمایت کردند. 

سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که ایالات متحده مصمم است تا به صورت چندجانبه به افغانستان از طریق سازمان ملل و شورای امنیت کمک کند.

روسیه حضور بیست ساله آمریکا در افغانستان را مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت: « آمریکا و ناتو برای تقویت اقتصاد افغانستان هیچ کاری نکرده‌اند و حضور آنها افغانستان را به عنوان «کانون گرم تروریسم» و کشت و توزیع مواد مخدر مبدل ساخت.».

چین آمریکا و هم‌پیمانانش را به «فرار از مسئولیت و رها کردن مردم افغانستان» متهم کرد. چین از قطع کمک‌های توسعه‌ای، مسدود ماندن دارایی‌ها، و تحمیل «انزوای سیاسی و محاصره» افغانستان از سوی آمریکا شدیدا انتقاد کرد.

در پاسخ به انتقادهای شدید چین و روسیه نماینده بریتانیا در شورای امنیت گفت: «بریتانیا از بهار ۲۰۲۲ تا بهار ۲۰۲۳، متعهد به کمک ۶۷۵ میلیون دلار به مردم افغانستان شده است. او همچنین افزود: «وزیر خارجه بریتانیا میزبان نشستی برای جلب کمک‌های بشردوستانه به افغانستان بود که در آن نشست حدود دونیم میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه از سوی کشورهای مختلف تعهد شد. اما روسیه هیچ کمکی نکرد و چین تنها دو میلیون دلار کمک متعهد شد.»

مقام‌های سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت درباره تداوم و تشدید بحران گرسنگی در افغانستان هشدار دادند.

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگی کمک‌های اضطراری، گفت: «مردم افغانستان همچنان با سختی و بلاتکلیفی شدید مواجه‌اند و بیش از نیمی از جمعیت- حدود ۲۴ میلیون نفر- به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.»

سرپرست نمایندگی دائم افغانستان در سازمان ملل متحد در نشست، دورنمای افغانستان امن، مرفه و باثبات را در حال حاضر، تاریک و مکدر بیان کرد. نصیر احمد فایق، افغانستان را به عنوان یکی از کشورهایی نام کرد که بدترین بحران‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بشری را تجربه می‌کند.

فایق مسدودماندن دروازه‌های مدارس به‌روی دختران، ناامیدی جوانان نسبت آینده، آسیب‌پذیری اقوام و مذاهب مختلف در کشور، فرار کادرهای متخصص، گزارش‌های مستند از توقیف، شکنجه و کشتارهای بدون محاکمه، ناپدید شدن نیروهای امنیتی پیشین و بازداشت خبرنگاران، فعالان مدنی، مدافعان حقوق‌ زن و معترضان را از دلایلی بیان کرده که دورنمای افغانستان امن، مرفه و باثبات را تاریک کرده است.

ارشادی نماینده ایران در سازمان ملل درخصوص افغانستان گفت: پس از خروج غیرمسؤولانه نیروهای خارجی ، طالبان باید به درخواست‌های مکرر جامعه جهانی برای تشکیل یک دولت فراگیر که جامعه چند قومیتی افغانستان را به درستی نمایندگی کند، پاسخ دهد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies موضع کشورهای شبه قاره نسبت به تنش چین و تایوان پس از شدت گرفتن تنش ها و به دنبال سفر پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و در حالی که ژاپن و استرالیا به همراه آمریکا بیانیه مشترکی صادر کرده و ضمن تأکید بر «چین واحد»، از پکن خواستند…
@indianstudies

هند؛ رزمایش در کنار چین و همزمان دوستی با تایوان

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که رزمایش‌های نظامی را با چین و تعدادی از کشورهای دیگر در شرق دور روسیه برگزار خواهد کرد. «رزمایش‌ وستوک ۲۰۲۲» از یکم الی هفتم سپتامبر برگزار خواهد شد.

این رزمایش‌ با حضور چین، هند، لائوس، مغولستان، نیکاراگوئه، الجزایر، و سوریه برگزار می‌شود.

در همین حال با تداوم تنش بین هند و چین، مقام‌های دهلی‌نو، پکن را به نظامی‌کردن «تنگه تایوان» متهم می کنند تا به تایوان پیام دوستی بفرستند. تایوان در مقابل از مواضع هند تشکر کرده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سیل در پاکستان دولت پاکستان پس از افزایش تلفات سیل، وضعیت اضطراری در این کشور اعلام کرد. پاکستان می‌گوید بیش از ۳۰ میلیون نفر تحت تاثیر سیل قرار گرفتند. به گفته مقام‌های این کشور، سیل امسال همانند سال ۲۰۱۰ است؛ بدترین سیل در تاریخ پاکستان…
@indianstudies

وضعیت بحرانی مواد غذایی در پاکستان

در حالیکه یک سوم پاکستان «عملا زیر آب است»، مردم سیل‌زده اکنون با گرانی و کمبود مواد غذایی روبرو هستند.

در همین رابطه نشست اضطراری وزارت بازرگانی این کشور برای بررسی زیان های وارده به حوزه کشاورزی طی هفته‌های اخیر در اثر سیل در اسلام‌آباد برگزار شد.

وزیر بازرگانی پاکستان با اذعان به چالش تامین نیازهای داخلی مرتبط با بخش کشاورزی و عرضه برخی از اقلام اساسی مانند پیاز و گوجه اعلام کرد که دولت برای عبور از بحران فعلی و در راستای تامین نیاز مردم اقدام به تسهیل روند واردات از ایران کرده است.

او از کشورهای ثروتمندتر خواست تا از نظر مالی به پاکستان کمک کنند و افزود پاکستان قربانی تغییرات آب و هوایی است که «پیشرفت اقتصادی غیرمسئولانه» کشورهای توسعه یافته جهان باعث آن شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه و سبزیجات پاکستان نیز گفت: ایران گزینه مهم و سهل برای پاکستان در اوضاع بحرانی مانند سیل است و قادر به رفع نگرانی‌ها در تامین نیاز داخلی به سبزیجات خواهیم بود.

دولت پاکستان در برآورد اولیه خود اعلام کرده که سیل ویرانگر تاکنون ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد از قبل بیمار این کشور خسارت زده است. 
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شوک پنجشیر، ایران و آینده پرابهام افغانستان خیزش یکباره پنجشیر همه را غافلگیر کرد و خیلی ها را در افغانستان و خارج آن وادار به موضع گیری‌ در قبال حوادث افغانستان نمود. راهپیمایی های پراکنده بیشتر در شهرهای افغانستان و ایران و در مواردی در…
@indianstudies

جبهه مقاومت افغانستان و یک سالگی حکومت طالبان

جبهه مقاومت ملی، در روزهای پایانی حاکمیت دولت جمهوری در پنجشیر شکل گرفت و با سقوط کابل به دست طالبان، برای دفاع از پنجشیر در مقابل تهاجم طالبان اعلام آمادگی کرد.

«جبهه مقاومت» حالا از کشته‌شدن ۱۲۱ نیروی خود و ۷۱۵ عضو طالبان طی یک سال اخیر خبر داده است.

این جبهه به رهبری احمد مسعود امروز با انتشار یک گزارش سالانه، مدعی شده است که طی یک سال بیش از ۷۱۵ عضو طالبان توسط افراد «جبهه مقاومت» کشته و صدها طالب دیگر زخمی شده‌اند.

بعد از یک کش و قوس چندروزه، با سلطه طالبان بر پنجشیر در سپتامبر ۲۰۲۱‌، اعضای این گروه شیشه مرقد مسعود پدر را شکستند و عکس‌های او را پاره کردند.

احمدشاه مسعود که دولت افغانستان به او لقب قهرمان ملی داده بود، در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ در حمله دو مهاجم انتحاری عضو القاعده در تخار کشته شد.

نظری، از مقاومت ملی در گفتگو با سی ان ان گفته است قدرت طالبان در حال حاضر این است که آنها سلاح ها و مهمات نامحدود دارند، منابعی که توسط آمریکایی ها به جا مانده است.

آنها متحدان جهادی هم دارند. آنها با گروه های تروریستی منطقه ای و بین المللی شریک شده اند. شما گروه هایی مانند جماعت انصارالله، جنبش اسلامی ازبکستان، طالبان پاکستانی و القاعده در افغانستان دارید. آنها به افغانستان اجازه دادند تا به پناهگاه تروریسم تبدیل شود.

او نقاط قوت جبهه مقاومت ملی را هم بر شمرده است: اول اینکه ما از مشروعیت و حمایت مردمی برخورداریم. دومین نقطه قوت داشتن نیروهای توانمند است. و نقطه قوت دیگری که داریم رهبری قوی است.

حسن بهشتی پور کارشناس ایرانی درخصوص نقطه ضعف مسعود پسر می گوید: احمد مسعود در مبارزه ملی از تعارضات بین قوم تاجیک و پشتون استفاده می کند. در حالی که هویت افغانستان نیازمند تشکیل کشور یکپارچه و متحد است. نمی توان با محوریت یک قوم کشور را آباد کرد. زمانی که نیروهای شوروی از افغانستان خارج شدند احمد شاه مسعود، حکمتیار و ربانی اختلافات زیادی با یکدیگر داشتند و این اختلافات به درگیری منجرشد. به جای اینکه آنها دست به دست یکدیگر بدهند و افغانستان را بسازند به درگیری با یکدیگر مشغول شدند. همین موضوع باعث شد که طالبان آنها را شکست دهد و قدرت را به دست گیرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies وضعیت بحرانی مواد غذایی در پاکستان در حالیکه یک سوم پاکستان «عملا زیر آب است»، مردم سیل‌زده اکنون با گرانی و کمبود مواد غذایی روبرو هستند. در همین رابطه نشست اضطراری وزارت بازرگانی این کشور برای بررسی زیان های وارده به حوزه کشاورزی طی هفته‌های…
@indianstudies

آینده‌نگری و پیامدهای بحران‌های اقتصادی و سیاسی در پاکستان

تنش­‌های سیاسی، عدم ثبات اقتصادی و ناآرامی‌­های اجتماعی در سراسر آسیا و آمریکای لاتین، آفریقا و حتی اروپا در حال آشکار شدن است. در حال حاضر برخی کشورهای اروپایی با بحران انرژی دست‌وپنجه نرم می‌­کنند که اثرات وضعی آن در سراسر جهان قابل‌درک است و از سویی دیگر دولت‌­های مستقر در جنوب آسیا به دنبال تورم و افزایش غیرمعقول قیمت‌ها، با چالش‌هایی جدی روبرو هستند که به نظر نمی‌رسد در شرایط حاضر، اطلاق "گذرا" بر آن بار نمود. مهم‌­تر از همه، قیمت مواد غذایی است که خارج از نمودار است. سریلانکا در حال تجربه یک بحران اقتصادی تمام‌عیار است و معترضان، خواهان استعفای راجاپاکساس هستند. همانند این کشور جنوب آسیایی، در پرو نیز معترضان به خیابان‌ها ریخته‌اند و دولت را مجبور کرده‌اند که وضعیت اضطراری ایجاد کند. این در حالی است که پاکستان آخرین قربانی این بی‌ثباتی سیاسی است و متأسفانه می‌تواند به کشورهای دیگر نیز سرایت کند.

عمران خان نخست‌وزیر سابق پاکستان، اخیراً با رأی عدم اعتماد برکنار شد. او تنها نخست‌وزیر این کشور است که با رأی عدم اعتماد از قدرت برکنار شده است. در نیمه‌شب 9 و 10 آوریل، 174 نماینده مجلس با رأی مخالف خود، خواهان برکناری وی شدند. پارلمانی که 342 کرسی و نماینده دارد در جلسه رأی‌گیری برای طرح عدم اعتماد علیه نخست‌وزیر، علیه دولت عمران خان رأی دادند. در این میان ادعاهای مداخله یک دولت خارجی اگرچه بدون شواهد و قرائن آشکار، اما نقشی محوری در این درام داشت. درامی سیاسی که چیزی کمتر از یک فیلم سینمایی نداشت. در نتیجه، پیامدهای اقتصادی پس از این رویدادها، برای مردم عادی و دولت نیز بسیار گران تمام شده است.

انتظار می‌رود تورم در پاکستان تا پایان تابستان سال جاری، از 15 درصد عبور کند و باتوجه‌به اینکه فائو قیمت‌های مواد غذایی را از طریق شاخص قیمت مواد غذایی خود (که در حال حاضر به 159 رسیده است) بالاترین میزان از زمان تشکیل آن از سال 1990 نشان می‌دهد. این موضوع باعث افزایش فشار بیشتری بر مردم و دولت پاکستان خواهد شد. افزایش قیمت مواد غذایی در پاکستان در شرایطی است که این کشور از تورم دورقمی رنج می‌برد. حسب قیاس صورت‌گرفته قیمت مواد غذایی در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل از 14.5 تا 15.5 درصد افزایش یافته و ناظران و کارشناسان سیاسی، قبلاً درباره این تهدید قریب‌الوقوع در حوزه امنیت غذایی هشدارهایی مبنی بر اینکه افزایش قیمت‌ها با افزایش ناآرامی‌های اجتماعی ارتباط مستقیم دارد داده‌اند.

مصطفی کاظمی
ابرار معاصر تهران
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies جبهه مقاومت افغانستان و یک سالگی حکومت طالبان جبهه مقاومت ملی، در روزهای پایانی حاکمیت دولت جمهوری در پنجشیر شکل گرفت و با سقوط کابل به دست طالبان، برای دفاع از پنجشیر در مقابل تهاجم طالبان اعلام آمادگی کرد. «جبهه مقاومت» حالا از کشته‌شدن…
@indianstudies

احمد مسعود: پیشنهاد طالبان برای پذیرش وزارت را رد کردم

رهبر جبهه پنجشیر در مصاحبه‌ با ایندین اکسپرس: وزیر خارجه طالبان در جلسه‌ای که در ایران برگزار شد، به من پیشنهاد پذیرش پست وزارت را داد، اما نپذیرفتم.

احمد مسعود گفت: به «امیرخان متقی» در آن جلسه اعلام کردم من به دنبال منافع شخصی نیستم و تنها برای آزادی مردم در حال مبارزه هستم.

مسعود همچنین خاطرنشان کرد که با قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، این کشور به دوران تاریکی بازگشته و ادعا کرد که طالبان به «القاعده» و سایر سازمان‌های تروریستی پناه می‌دهد.
@indianstudies

Today India celebrates Teacher's Day which marks the birthday of Sarvepalli Radhakrishnan(left), a teacher who became the first Vice President of India.

Sarvepalli Radhakrishnan was born on September 5, 1888 in Tamil Nadu’s Tirumalai and devoted more than 40 years of his life to teaching.

After becoming President in 1962, when some of his students wanted to celebrate his birthday, he said that it would be an honor for him if September 5 would be celebrated as Teachers' Day, and that was done.

While conferring National Awards to teachers on the occasion of Teachers' Day, President Droupadi Murmu(right) walked down the podium to honour a differently-abled teacher.
@indianstudies

تفاهم ایران و هند برای حفظ ۳۳ میلیون سند فارسی

این اسناد شامل فرامین حکومت‌های اسلامی و ایرانی مستقر در فلات دکن (از ۱۴۰۱ تا ۱۸۸۵ میلادی که زبان رسمی منطقه، فارسی بود)، مکاتبات اداری، اقتصادی، دولتی، کتب کمیاب و منحصر بفرد، نسخ خطی و نقشه‌ها است. این اسناد هم اکنون در اداره آرشیو و مرکز تحقیقات ایالت تلنگانا قرار دارند.

فلات دکن در گذشته به جنوب هندوستان گفته می‌شد و اکنون این فلات مجموعه ایالت‌های تلنگانا، کارناتاکا و بخشی از ایالت مهاراشترا‌ی هند است.

مرکز تحقیقات و اسناد آرشیو ایالت تلنگانا به جهات مختلف سیاسی، فرهنگی، تاریخی، علمی و اقتصادی از مراکز و منابع تاریخی مهم بشمار می‌آید.

سابقه بیش از پانصد ساله حضور ایرانیان در منطقه حیدر آباد و جنوب هند و وجود حکومت‌های شیعی همراه با حضور علما و دانشمندان مسلمان ایرانی، عامل مهمی در ایجاد تحولات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در جنوب هند بوده است؛ به طوری که امروزه هیچ مورخ و باستان‌شناسی نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن نقش ایرانیان و پادشاهان مسلمان و شیعه مذهب ایرانی در این منطقه تصویر کامل و درستی از وضعیت گذشته و حال ارائه کند.

همزمان با حکومت پادشاهان صفوی در ایران، در هندوستان سلسله‌های گورکانیان در شمال و نظام شاهیان، قطب شاهیان، عادل شاهیان در جنوب حکومت می‌کردند که در این بین گورکانیان و قطب شاهیان از مشهورترین دستگاه‌های حکومتی از نظر نشر فرهنگ و هنر ایرانی _ اسلامی در هند بودند.

در دوران سلطه انگلیس بر هند بیشتر اسناد و مدارک حکومت تیموریان بر اثر عناد انگلیس‌ها نابود شد و پس از استقلال هند تعداد اندکی از مدارک امپراطوری بزرگ تیموریان هند باقی‌ماند.
با وجود این شرایط نامساعد قسمتی از اسناد و مدارک سلطنتی و استانی تیموریان از مناطق مختلف که تاکنون وجود‌ دارد صرفا بخاطر این از بین نرفته‌اند که استعمارگران برای مقاصد خود از آنان استفاده‌ می کردند، لذا آرشیو‌های حکومتی و استانی دوران حکومت تیموریان دست خوش حوادث روزگار شد، به استثنای سوابقی که در دکن (جنوب هند) مربوط‌ به دوره‌های شاه جهان و اورنگ زیب و حکومت‌های شیعی محلی در جنوب هند بود تا زمانی که پس از استقلال به دفاتر دیوانی و مالی آرشیو ایالت‌های آندراپرادش در حیدرآباد انتقال‌ داده شد.

آرشیو مرکزی ایالت تلنگانا با در دست داشتن حدود چهل و چهار میلیون سند فارسی، عربی و اردو از زمان حکومت‌های اسلامی همچون گورکانیان و قطب شاهیان داشتند در هند به عنوان آرشیو مادر شناخته می‌شود و بسیاری از مراکز اسناد آرشیوی وام دار این مرکز بشمار می‌روند.
صداوسیما
@indianstudies

مراسم خاکسپاری قائد اعظم محمدعلی جناح، ۱۲ سپتامبر ۱۹۴۸؛ در مرکز تصویر لیاقت علی خان قرار دارد.
2024/09/21 14:36:01
Back to Top
HTML Embed Code: