Telegram Web Link
@indianstudies

معلم افغانستانی؛ نماینده فرهنگی ایران

شورای کتاب کودک ایران «نادر موسوی» را به عنوان «مروج کتابخوانی» برای دریافت جایزه آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۳ معرفی کرد.

موسوی بنیانگذار مدرسه خودگردان «فرهنگ» و خانه‌ کودک افغانستان و سردبیر مجله‌ی کودکان آفتاب است که همگی برای آموزش به کودکان مهاجر افغانستانی در ایران است.

جایزه آلما گران‌ترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات جهان پس از جایزه هانس کریستین اندرسن است و سالانه به نویسندگان، تصویرگران، قصه‌‌گویان و مروجان کتابخوانی اهدا می‌شود.

«جریان»
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تورم در سریلانکا همچنان ادامه دارد Sri Lanka consumer inflation has jumped to a record 39.1% as food and fuel shortages persist. Food inflation surged 57.4%, while prices of non-food items jumped 30.6%.
@indianstudies

استمرار وضعیت وخیم سریلانکا

تولید ناخالص سریلانکا سه و نیم درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش پیدا میکند. سازمان ملل برنامه ریزی کرده است که ظرف ۴ ماه چهل و هشت میلیون دلار به دولت کمک کند.

Sri Lanka's GDP to drop by at least 3.5% in 2022

The UN plans to provide $48 million in assistance to Sri Lanka over a four-month period, Sri Lanka’s Prime Minister Ranil Wickremesinghe says.

Sri Lanka will need at least $5 billion in the next six months to maintain basic standards of living. Sri Lankan PM urges citizens to use gas, fuel sparingly amid worsening economic crisis.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و هند امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند، ضمن آرزوی سلامتی برای او که به کرونا مبتلا شده است، تاکید کرد در اولین فرصت به دهلی‌نو سفر خواهد کرد. وزیر…
@indianstudies
امیرعبداللهیان وارد دهلی نو شد

وزیر امور خارجه ایران به منظور دیدار و رایزنی‌های راهبردی با مقام‌های بلند پایه هند بامداد امروز با استقبال مسئولان وزارت امور خارجه این کشور وارد دهلی نو شد.

در این سفر که بنا به دعوت رسمی سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند صورت می‌پذیرد، وزیر امور خارجه ایران علاوه بر مذاکرات سطح عالی با مقام های‌هند در دهلی نو، از شهرهای بمبئی و حیدرآباد نیز بازدید به عمل خواهد آورد.

امیرعبداللهیان در طول اقامت در هند در کنار گفتگو با مقامات رسمی، نشست ها و دیدارهایی را نیز با علمای مذهبی، مقامات و شخصیت‌های محلی و همچنین تجار و ایرانیان مقیم هند برگزار خواهد کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies امیرعبداللهیان وارد دهلی نو شد وزیر امور خارجه ایران به منظور دیدار و رایزنی‌های راهبردی با مقام‌های بلند پایه هند بامداد امروز با استقبال مسئولان وزارت امور خارجه این کشور وارد دهلی نو شد. در این سفر که بنا به دعوت رسمی سوبرامانیام جایشانکار…
@indianstudies

دیدارهای وزیر خارجه ایران در هند

وزیر امور خارجه در دیدار با سوبرامانیام جیشانکار وزیر امور خارجه هند مجموعه گسترده ای از موضوعات مورد علاقه دو کشور در عرصه‌های راهبردی سیاسی اقتصادی و فرهنگی را مورد بحث و رایزنی قرار داد.

امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به مکمل بودن اقتصادی دو کشور و وجود ظرفیت‌های فراوان برای گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و هند، بر ضرورت تهیه نقشه راهی برای پیشبرد روابط راهبردی جامع و گسترده میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند تاکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در این رابطه اظهار داشت تهیه نقشه راه همکاری های راهبردی دو کشور می تواند به مناسبات بلندمدت فیمابین نظم بخشیده و آن را از تاثیر عوامل مخرب مصون دارد.

توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و توجه دو کشور به صلح و ثبات در افغانستان از جمله موضوعات مورد توجه دو وزیر امور خارجه بود. آنها ضمن تأکید بر ضرورت کمک به افغانستان جهت عبور از شرایط سخت اقتصادی کنونی، تشکیل دولت فراگیر در افغانستان را مهم‌ترین راهکار برای جلب مشارکت تمامی اقوام و گروه های افغانستان در تعیین سرنوشت کشور خود دانستند.

وزیر امور خارجه هند ضمن با اهمیت خواندن سفر وزیر امور خارجه کشورمان به دهلی‌نو برای پیگیری موضوعات موجود در روابط دو کشور ضرورت تشکیل هر چه زودتر اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی و تحرک بخشیدن و همکاری های اقتصادی و تجاری را یادآور گردید و تشکیل کارگروه هایی برای پیگیری امور را ضروری دانست.

توجه به تحریک بخشیدن به همکاری ها در توسعه بندر چابهار و دیگر خطوط مواصلاتی و‌ کریدورهای منطقه ای مشترک بخش دیگر از مباحث مطروحه توسط وزیر امور خارجه هند بود.

در روز چهارشنبه و متعاقب سفر وزیر خارجه ایران به هند موافقت نامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند در حضور وزرای خارجه دو کشور به امضا رسید.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه ملاقات های خود با مقامات عالی رتبه هند با آجیت دوال مشاور امنیت ملی و نارندرا مودی نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد.

وی با اشاره به گفت و گوهای انجام شده در سفر جاری خود با مقامات هندی، برهمسویی و هم نظری موجود در گفتگوها تاکید کرده و زمینه های مختلف همکاری های دو کشور ایران و هند را بر شمرد.

نخست وزیر هند نیز در این دیدار ضمن اشاره به خاطرات خوب خود در سفر به جمهوری اسلامی ایران و ابلاغ سلام‌های گرم خویش به رهبری و رئیس جمهوری ایران، با توجه به سابقه تاریخی و تمدنی روابط دو کشور اظهار داشت که پاندمی کووید موجب کندی در ارتباط دو کشور گردید و امید است که با برطرف شدن این مشکل بتوان در همه عرصه ها روابط دو کشور را تحرک بخشید.

نخست وزیر هند در پاسخ به دعوت رئیس جمهور کشورمان از وی جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران، ضمن استقبال از این سفر، متقابلا از رئیس جمهوری اسلامی ایران جهت بازدید از هند دعوت نمود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفر خود به هند با علما و روحانیون برجسته در دهلی نو دیدار کرد.

دکتر امیر عبداللهیان در این دیدار که با حضور جمعی از علما و روحانیون تراز اول اهل تسنن و شیعیان هند برگزار شد، ضمن استماع نظرات، پیشنهادات و ارزیابی علمای مسلمان، بر لزوم شناخت و درک دقیق تر از توطئه ها و تهدیدات، حفظ وحدت، همزیستی و احترام به پیروان دیگر مذاهب و افزایش آمادگی برای مقابله با فشارها و تضییقات موجود علیه اسلام و ارزشهای اسلامی تاکید کرد.

وزیر امور خارجه  در این دیدار با اظهار خوشحالی از حضور در جمع علمای دهلی نو اظهار داشت : علمای اسلام نقش تاریخی در هند و جهان اسلام دارند و پاسداری و تلاش آنها جهت اعتلای اندیشه های والای امام خمینی از جمله حمایت از مستضعفان و نفی جدایی دین از سیاست شایسته تقدیر و تشکر است.

دکتر امیر عبداللهیان همچنین تصریح کرد که در دیدارها با مقامات عالی هند بر این نکته تاکید کرده که جامعه مسلمانان هند سهم بزرگی در پیشرفت و توسعه  هند داشته است و این ویژگی ارزشمند که بر جامعه مسلمانان صدق می کند نتیجه تلاش و حضور علمای اسلامی می باشد.

وزیر امورخارجه در ادامه اظهار داشت، مقامات عالی هند نیز در ملاقات ها تاکید داشتند که به جامعه مسلمان هند و علمای طراز اول آن افتخار کرده و جایگاه ویژه ای برای آنها قائل اند و این مطلب را در  تمام دیدارها بیان داشتند.

وزیر امور خارجه تاکید نمود: جمهوری اسلامی ایران  همیشه در کنار دولت، ملت و جامعه مسلمان هند خواهد بود. روابط هند و ایران روابطی مستحکم و رو به گسترش است و در این میان وجود علما و مسلمانان هند یکی از پایه های قوی این روابط می باشد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دیدارهای وزیر خارجه ایران در هند وزیر امور خارجه در دیدار با سوبرامانیام جیشانکار وزیر امور خارجه هند مجموعه گسترده ای از موضوعات مورد علاقه دو کشور در عرصه‌های راهبردی سیاسی اقتصادی و فرهنگی را مورد بحث و رایزنی قرار داد. امیرعبداللهیان…
وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر لایتغیر بودن اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی از جمله در دفاع از کیان و ارزشهای اسلامی، اظهار داشت : زمانی غربیها در مذاکرات هسته ای اذعان داشتند که به شرطی که ایران دست از حمایت از فلسطین بردارد و اسرائیل را به رسمیت بشناسد میتوانند تمام مشکلاتشان با برنامه هسته ای ایران را نادیده بگیرند. البته آمریکا و غربیها می دانند در اعتقاد اسلامی ایران بمب اتم جایی ندارد آنها می دانند ایران بدنبال بمب هسته ای نیست. غربیها با چنین بهانه جویی های بیجایی بدنبال شناسایی اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی ایران بودند تا به زعم خود به اهدافشان برسند، که البته شکست خوردند.

دکتر امیر عبداللهیان افزود: ایران حمایت از آزادسازی قدس را وظیفه دینی و اخلاقی خود می داند و بدان کاملا پایبند است.

دکتر امیر عبداللهیان در خصوص توهین به پیامبر مکرم اسلام نیز با اظهار تاسف عمیق از این اتفاق ناگوار و محکوم کردن توهین به ساحت مقدس پیامبر عظیم الشان اسلام، اظهار داشت، هند سرزمین مهر و مدارا بوده است و همیشه ملجا و آوردگاه دیدگاههای متفاوت است و لذا چنین صداهای نخراشیده‌ای نه برازنده هند بوده و نه خاستگاهش در هند است و قطعا و یقینا پیروان همه ادیان در سرزمین هند مخالف این اظهارات هستند و این نکته ای است که از زبان مقامات هند به صراحت و به انحا مختلف در این سفر گفته شده و شنیده شده است.

وزیر امور خارجه در ادامه افزود: علما در این میان نقش یگانه ای دارند، بین علمای هند و ایران باید این‌ هم افزایی صورت گیرد که جلوه های رحمانی و واقعی اسلام که در کتاب مقدس ما قرآن، در سیره ائمه و بزرگان دین وجود دارد، نمایانده شود. علما به میدان بیایند و این چهره رحمانی را نشان بدهند. در عین حال همه با هم در برابر توهین بایستیم، همه با هم دست در دست هم در برابر افترا بایستیم و یقین داشته باشیم که مار توهین به اعتقادات چنان هفت سر و چموش است که اگر با اتحاد و اتفاق سرکوب و منکوب نشود تبدیل به اژدهایی هفت سر خواهد شد.

دکتر امیر عبداللهیان تاکید کرد، مسلمانان نقش قاطع و برجسته ای در مبارزه با استعمار خارجی، کسب آزادی و توسعه و عمران هند داشته اند و ضروری است مسلمانان با تحصیل علوم روز و ارتقای جایگاه علمی و اقتصادی موقعیت خود در جامعه هند را تحکیم بخشند. ایشان همچنین خطرات افراط گرایی در جهان امروز صرفنظر از شیوع آن در میان جوامع مختلف را مورد اشاره قرار داده و خواستار نقش مثبت و سازنده مسلمانان و پیوند ایشان با پیروان سایر ادیان و مذاهب در برخورد با این پدیده خطرناک شد.

وزیر امورخارجه در پایان اظهار داشت: رهبران جامعه مسلمان هند الگوی خوبی برای تقویت هر چه بیشتر صلح، همدلی و همزیستی محترمانه اقوام و مذاهب در کنار یکدیگر بوده و اجازه رشد هر گونه پدیده خلاف این نیت و اراده که مورد خواست اکثریت مردم  هندوستان و شبه قاره است را نخواهند داد. در جامعه متکثر هند مذاهب و اقوام مختلف در طول قرن ها  در کنار یکدیگر با مسالمت، همزیستی و تحمل زندگی کرده اند و دولت ها ، بزرگان و رهبران مذاهب مختلف موانع و عوامل مخالف این وحدت و همدلی را با درایت و دوراندیشی خنثی کرده و باعث عقیم شدن طرح ها و توطئه ها برای برهم زدن این همزیستی و مودت شده اند.

وزیر خارجه در توییتی نوشت: از ملاقات با نخست‌وزیر مودی، دکتر جیشنکار وزیر خارجه و دیگر مقامات هندی جهت پیشبرد گفتگوی راهبردی دوجانبه خرسندم.

تهران و دهلی نو بر ضرورت احترام به اديان الهی ، مقدسات اسلامی و اجتناب از طرح اظهارات تفرقه‌آمیز اتفاق نظر دارند.

ایران و هند مصمم هستند که روابط دوجانبه را به قلل رفیع‌تری ارتقا دهند.
@indianstudies

قطعنامه ضدایرانی به تصویب شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی رسید

شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای را که ایران را به همکاری نکردن با آژانس متهم می‌کند، تصویب کرد. این قطعنامه با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید.

سرپرست نمایندگی ایران در آژانس تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام را شدیدا محکوم کرد و با بیان این‌که اقدام مقتضی را انجام خواهیم داد، گفت: ایران حق دارد در سیاست و رویکرد خود در قبال آژانس بازنگری کند.
@indianstudies

وضعیت قرمز کووید در هند

رشد مجدد مبتلایان به کرونا در هند باعث شد ماسک زدن در پروازها و فرودگاه‌ها الزامی شود.

India makes masks mandatory during flight and at airport as COVID-19 cases rise. India records 7,240 COVID-19 cases on Thursday, as an upward trend in new cases continues in India. With this, active cases rose to 32,498. 
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies واکنش دولت هند به بیانیه سازمان همکاری اسلامی وزارت امور خارجه هند محکومیت‌های گسترده عربی و بین‌المللی در علیه اظهارات اهانت‌آمیز به پیامبر اسلام(ص) از سوی یکی از مقامات حزب حاکم هند را، رد و اعلام کرد که این محکومیت‌ها «غیر قابل‌توجیه»…
@indianstudies

تظاهرات مسلمانان در حمایت از پیامبر اکرم

تظاهرکنندگان مسلمان در چندین شهر هند، از جمله دهلی نو، پایتخت این کشور، با برگزاری تظاهراتی گسترده موضع تهاجمی دولت کشورشان به دین اسلام را محکوم کردند، در حالی که پلیس هند از ترس بروز خشونت و درگیری وسیع سعی در جلوگیری از آن داشت. گزارش‌ها حاکی است که در نتیجه برخورد پلیس با معترضان در شهر رانچی دست‌کم ۲ نفر کشته شده اند.

هزاران پاکستانی نیز در چندین شهر از جمله اسلام آباد و کراچی تظاهرات کردند و اظهارات ضد اسلامی مقامات هند را محکوم کردند.

در فلسطین، بنگلادش و ترکیه هم تجمع هایی برگزار شد.
نماینده کمپانی هند شرقی بریتانیا در ایران که وظیفه داشت فتحعلیشاه، پادشاه وقت ایران، را برای حمله به زمان‌شاه درانی تحریک کند چه نام داشت؟
Final Results
25%
ریچارد ولزلی
21%
جاناتان دنکن
24%
مهدی علی‌خان
29%
کمپانی هند شرقی نماینده ای در ایران نداشت
@indianstudies

قطعی مکرر برق در پاکستان

در روزهای اخیر قطعی پیاپی برق در پاکستان موجب شده است تا در تابستان گرم این کشور مردم با مشکلات زیادی روبرو شوند. رسیدن دما به ۵۰ درجه سانتیگراد و کسری برق ۸۰۰۰ مگاواتی این کشور سبب شده است تا در نشست اضطراری نخست وزیر راهکارهای جبران این موضوع را در دستور کار قرار دهد. در کنار کمبود برق فرسودگی شبکه خطوط نیز یک مشکل در تامین برق یکپارچه شناخته می شود. در مسیر تامین کسری برق وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان از ایران خواسته است میزان برق صادراتی به ایالت بلوچستان پاکستان را افزایش دهد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies الهام بخشی بنگلادش برای اقتصادهای بزرگ! چند روز پیش در یادداشتی به جهش اقتصادی بنگلادش و حرکت این کشور فقیر در جنوب آسیا بر ریل فقرزدایی و تبدیل شدن به یک الگوی موفق اشاره شد. دیروز نیکولاس کریستوف در گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز به طرح…
@indianstudies

شیب روبه افزایش روابط بنگلادش با آمریکا و نگرانی چین

با وجود اینکه آمریکا از بنگلادش بابت بسیاری از موضوعات دوجانبه و بین‌المللی انتقادهایی می کند اما روابط اقتصادی و تجاری دو کشور به بیش از ۱۲ میلیارد دلار رسیده است و آمریکا دومین منبع بزرگ حواله‌های دیاسپورای بنگلادش به کشور مادری است. در عین حال آمریکا نسبت به موضوعات داخلی بنگلادش به ویژه در زمینه حقوق بشر ابراز نگرانی می کند.

از دید آمریکا بنگلادش کشوری است که برخلاف سریلانکا توانسته است وضعیت اقتصادی خود را مدیریت کرده و بهبود ببخشد و تعاملات اقتصادی محدود این کشور با چین قابل اغماض است.

چین نیز با توجه به نزدیک بنگلادش و آمریکا نگران این روابط است و اعلام کرده که بنگلادش می بایست استقلال خود را حفظ نماید. چین صریحا اعلام کرده است که رفتار آمریکا به معنای جدا کردن همسایگان این کشور از تامین کالاها قطعا نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies قطعی مکرر برق در پاکستان در روزهای اخیر قطعی پیاپی برق در پاکستان موجب شده است تا در تابستان گرم این کشور مردم با مشکلات زیادی روبرو شوند. رسیدن دما به ۵۰ درجه سانتیگراد و کسری برق ۸۰۰۰ مگاواتی این کشور سبب شده است تا در نشست اضطراری نخست…
@indianstudies

سفر «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان به تهران

رئیسی عصر امروز در دیدار با «بلاول بوتو» وزیر خارجه پاکستان،‌ با اشاره به روابط عمیق دو ملت که ریشه در قرنها ارتباط قلبی و اعتقادی دارد،‌ ملت ایران و پاکستان را نه فقط همسایه،‌ بلکه خویشاوند یکدیگر خواند و افزود: بیشترین زائران خارجی حرم امام رضا(ع) پاکستانی ها هستند و عشق آنها به اهل بیت(ع) زبانزد است و همین یکی از زمینه های نزدیکی دو ملت به یکدیگر است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امنیت پاکستان را امنیت خودمان می دانیم، ‌اظهار داشت: برخی روابط حسنه دو کشور مسلمان،‌ همسایه، ‌دوست و برادر را نمی پسندند ولی تقویت روابط منجر به رونق اقتصادی و امنیت بیشتر برای ملت های منطقه می‌شود.

رئیسی با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با اسلام آباد وجود ندارد،‌ افزود: آماده ارتقای همکاری های همه جانبه با پاکستان هستیم و جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت های لازم برای تامین نیازهای پاکستان در زمینه های مختلف از جمله نفت،‌ گاز و برق برخوردار است.

رئیسی حوزه های انرژی،‌ همکاری های ترانزیتی و همکاری و هماهنگی در مسائل و بحران های منطقه ای را از ابعاد مهم روابط دو کشور خواند و تاکید کرد: گفتگوها در خصوص این مسائل باید تبدیل به تصمیم و سندهای همکاری شود.

پیش از این وزرای خارجه دو کشور در نشست مطبوعاتی مشترک حضور یافتند. دکتر امیرعبداللهیان گفت: ما امروز در خصوص همکاری‌های مرزی و توسعه تجارت محلی و همکاری استانی گفتگو کردیم. همچنین در خصوص همکاری های فرهنگی، گردشگری، حوزه‌های اقتصادی، نیز بحث صادرات گاز از ایران به پاکستان و همچنین سوآپ برق به پاکستان رایزنی نمودیم.

در این دیدار درباره آخرین تحولات در افغانستان، اوکراین و یمن صحبت کردیم. ما بر گفت وگوی دوستانه تاکید داریم و امیدواریم هر چه زودتر بحران اوکراین حل شود. ما بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان نیز تاکید داریم.

بلاول بوتو زرداری نیز در این نشست خبری ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران و تشکر از مقامات کشورمان به خاطر مهمان‌نوازی‌شان بر اهمیت اراده مقامات پاکستان جهت گسترش روابط با ایران تأکید کرد.

وی با بیان اینکه در این دیدار بر افزایش همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی و صادرات برق بیشتر از ایران به پاکستان گفت‌وگو و صحبت کردیم، گفت: یکی دیگر از موضوعات مورد رایزنی در این دیدار بین مقامات دو کشور امکان تبادل زندانی بین ایران و پاکستان بود.

وزیر خارجه پاکستان همچنین با بیان اینکه در این دیدار در ارتباط با شرایط موجود در افغانستان نیز صحبت کردیم، افزود: ما نگران ثبات و امنیت در افغانستان هستیم. منافع ما در گرو استقرار صلح و امنیت در افغانستان است. ما تأکید داریم که در این برهه حساس باید از افغانستان حمایت کنیم و بخواهیم که منابع مسدود شده آن‌ها آزاد شود و هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان نیز به سمت فراگیر بودن پیش برود و در خصوص مبارزه با تروریسم قدم‌های بیشتری بردارد.

بلاول بوتو زرداری از ایران به خاطر حمایت صریحش از آرمان جامو و کشمیر تشکر نمود. وی همچنین افزود: در این دیدار در خصوص اهمیت مبارزه با اسلام هراسی، بیگانه هراسی و همچنین خشونت تأکید کردیم.

وزیر خارجه پاکستان به موضوع برجام و مذاکرات وین نیز اشاره کرد و افزود: مشتاقانه در انتظار آن هستیم که مذاکرات برجام نهایی شود و این موضوع باعث می‌شود که فضا و شرایط مناسب‌تری برای گسترش مناسبات و تعاملات فراهم شود.

در پایان نشست خبری وزرای امور خارجه ایران و پاکستان، دکتر امیرعبداللهیان آلبومی از عکس‌های آخرین سفر بی‌نظیر بوتو به ایران و زیارت مشهد مقدس به بلاول بوتو زرداری تقدیم کرد.
@indianstudies

عملکرد زیست محیطی ضعیف شبه قاره

در یک طبقه بندی بین المللی که توسط شبکه بین المللی اطلاعات زمین دانشگاه کلمبیا و دانشگاه ییل منتشر شده است در سال ۲۰۲۲ دولت های شبه قاره عملکرد بسیار ضعیفی را در حوزه محیط زیستی دارند.

کمترین امتیاز به کشورهای هند، پاکستان، بنگلادش و میانمار تعلق گرفته است که حاکی از فاصله این کشورها با اهداف پیش بینی شده زیست محیطی است.
@indianstudies

تجمعات جدید در هند این‌بار در اعتراض به اصلاحات در ارتش این کشور

شدت تظاهرات به حدی بود که خدمات اینترنتی در برخی شهرها قطع شد. مقامات پلیس به رویترز گفتند که معترضان در ایالت بیهار در شرق هند دفتر بهاراتیا جاناتا را در شهر ناوادا به آتش کشیدند، به زیرساخت‌های راه آهن حمله کردند و جاده‌ها را مسدود کردند. در حال حاضر تظاهرات در چندین شهر هند گسترش یافته است.

گروهی از معترضان در بزرگراهی در جهان‌آباد یک اتوبوس، یک کامیون و چندین خودرو دیگر را به آتش کشیدند. تصاویر موجود نشان می‌دهد پلیس در برخی مناطق پس از آن که با سنگ به آنها حمله شد، معترضان را با باتوم زدند.

«آگنی‌پَث»، یا «مسیر آتش» نام طرح جدید دولت هند برای استخدام نیروی ارتش است. در این طرح جوانان به صورت قراردادی برای یک دوره چهارساله استخدام می‌شوند و پس از آن اکثر افراد بدون انعام و مزایا به اجبار بازنشسته می‌شوند. هدف این طرح استفاده از حقوق و دستمزدهای کاهش یافته‌ی ارتش برای تهیه تسلیحات جدید است.

ارتش هند با ۱.۴ میلیون پرسنل، یکی از بزرگ‌ترین کارفرمایان هند است اما به دلیل هزینه بالای حقوق و سایر مزایا، دولت هند قصد اصلاحات در ساختار ارتش را دارد که با مخالفت بسیاری در هند شده است.

دولت در واکنش گفته است از برخی تصمیم‌های خود عقب نشینی می‌کند.

Amid the call for Bihar Bandh in the wake of protests against the Centre's Agnipath scheme, the protesters on Saturday set a bus, truck and two other vehicles on fire in Jehanabad.

Punjab Chief Minister Bhagwant Mann, while condemning the Centre's decision to implement the Agnipath scheme in the Indian Army, has called it a "serious attack" on 'jawani' (youth) after 'kisaani' (farming). "It is a huge loss for Punjabi youth, who are ever ready to serve their motherland by joining the Army," the CM further said
@indianstudies

داعش مسئولیت حمله روز شنبه کابل را برعهده گرفت

گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله به معبد «سیک‌ها» در کابل که منجر به کشته‌شدن دو نفر شد را برعهده گرفت. در این حمله یک شهروند سیک و یک نیروی طالبان کشته و ۷ نفر دیگر زخمی شدند.

چند فرد مسلح، شنبه ۲۸ خرداد به عبادتگاه سیک‌ها در کارته پروان شهر کابل حمله کردند. انارکلی هنریار، نماینده پیشین سیک‌های افغانستان در مجلس سنا گفت مهاجمان ابتدا محافظ عبادتگاه را هدف تیراندازی قرار دادند و سپس وارد ساختمان عبادتگاه شدند.

وزیر خارجه هند سوبرامانیام جیشنکر ساعتی پس از حملات انفجاری در عبادتگاه سیک‌ها در کابل گفت که هند از زمان حمله، این حادثه را از نزدیک زیر نظر دارد و همگان باید آنرا محکوم کنند.

رسانه‌های هندی گزارش داده‌اند که در پی حمله به معبد هندوها در کابل، وزارت امور داخله‌ی هند تصمیم گرفته تا صدور ویزای اضطراری الکترونیکی را به بیش از ۱۰۰ سیک و هندوی افغانستان در اولویت قرار دهد.

نماینده پیشین جامعه سیک و هندو اما می گوید ما از افغانستانیم، برچسب هندی به ما نزنید. انارکلی هنریار، نماینده پیشین جامعه سیک و هندو در پارلمان افغانستان در واکنش به حمله صبح امروز به عبادتگاه سیک‌ها در کابل نوشته است «هندوها و سیک‌های افغان باشنده‌های اصلی این سرزمین‌اند. یک تعداد از هموطنان گفته‌‌اند بخاطر روابط جدید کابل و دهلی، هندو و سیک‌ها مورد هدف قرار دارند، من افغانم، ما افغانیم حتی بدون ویزا و با ختم اجازه ویزا اجازه اقامت در هند را نداریم. ولی بازهم برچسب هند را می‌خوریم.»

The Islamic State claimed responsibility for an attack on a gurdwara in Afghanistan's Kabul, saying it was retaliation for "insult" to Prophet Mohammed. In a message posted by Islamic State Khorasan Province media wing, the outfit said that the attack targeted Hindus and Sikhs.

India has granted e-visas to over 100 Sikhs and Hindus in Afghanistan on priority a day after the terror attack at Karte Parwan Gurudwara in Kabul in which two persons were killed, according to reports.
@indianstudies

یک سیل ویران‌گر دیگر در بنگلادش و هند

طوفان‌های موسمی و سیل در بنگلادش، از ۲۷ تا ۳۰ خرداد منجر به مرگ ده‌ها نفر و آوارگی میلیون‌ها شهروند شده است.

سیل یک اتفاق متداول و پرتکرار در بنگلادش محسوب می‌شود اما کارشناسان می‌گویند تغییرات آب‌وهوایی غیرقابل پیش‌بینی در این کشور از نظر کیفی درحال افزایش است.

وقوع سیل شدید در بنگلادش و هند باعث ویرانی بخش‌هایی از این دو کشور هم شده و مرگ دست‌کم ۵۹ نفر را رقم زده است. حدود شش میلیون نفر نیز مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند که ۲۰۰ هزار نفر از آنها اکنون در پناهگاه‌های موقت و در زمین‌های مرتفع اسکان داده شده‌اند.

مقامات بنگلادش با اعلام اینکه بخش زیادی از مناطق شمال شرقی این کشور زیر آب رفته، گفته‌اند شدت سیل کنونی از سال ۲۰۰۴ بی‌سابقه بوده است. همچنین اعلام شده که «آسام» هند نیز که در مجاورت بنگلادش قرار دارد، با تبعات سیلاب‌های شدید دست و پنجه نرم می‌کند و دست‌کم ۱۰ ها نفر در این ایالت جان باخته‌اند.

باران‌های موسمی فصلی راه نجاتی برای کشاورزان در سراسر آسیای جنوبی است، اما معمولاً هر ساله باعث مرگ و میر و تخریب اموال هم می‌شود.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies قطعی مکرر برق در پاکستان در روزهای اخیر قطعی پیاپی برق در پاکستان موجب شده است تا در تابستان گرم این کشور مردم با مشکلات زیادی روبرو شوند. رسیدن دما به ۵۰ درجه سانتیگراد و کسری برق ۸۰۰۰ مگاواتی این کشور سبب شده است تا در نشست اضطراری نخست…
@indianstudies

پاكستان از ايران برق مى خرد

پاکستان اعلام کرد در جریان سفر وزیر نیرو این کشور به تهران، توافقنامه صادرات ۱۰۰ مگاوات برق ایران به ایالت بلوچستان پاکستان بین دو کشور امضا شد.

خرم دستگیر خان- وزیر نیرو پاکستان گفت : توانیر و شرکت توزیع برق پاکستان طرح مورد نظر را در سریعترین زمان تکمیل خواهند کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies یک سیل ویران‌گر دیگر در بنگلادش و هند طوفان‌های موسمی و سیل در بنگلادش، از ۲۷ تا ۳۰ خرداد منجر به مرگ ده‌ها نفر و آوارگی میلیون‌ها شهروند شده است. سیل یک اتفاق متداول و پرتکرار در بنگلادش محسوب می‌شود اما کارشناسان می‌گویند تغییرات آب‌وهوایی…
@indianstudies

تداوم سیل و زلزله در شبه قاره

شمار کشته‌های زمین‌لرزه ۶.۱ ریشتری جنوب‌شرق افغانستان به نزدیک ۱۰۰۰ نفر رسید. در این حادثه حداقل ۶۱۰ نفر هم مجروح شده‌اند.

در این زلزله قسمت‌هایی از جنوب‌شرق افغانستان و بخش‌هایی از پاکستان لرزید و تلفات سنگینی به ساکنان استان‌های پکتیکا و خوست وارد شد.

به دنبال وقوع سیل در ۸ ولایت افغانستان نیز، دست‌کم ۱۰ نفر کشته و ۵۰۰ منزل مسکونی ویران شد. تلفات سیل آسام هم به ۸۹ نفر افزایش یافت.
2024/09/21 23:09:25
Back to Top
HTML Embed Code: