Telegram Web Link
@indianstudies

در تکاپوی ترمیم کابینه وزارت جدیدی در هند آغاز به کار کرد

نارندرا مودی نخست وزیر هند دستور تاسیس بیست و پنجمین وزارتخانه هند را صادر کرد. این وزارتخانه وظیفه گسترش رفاه را در هند به عهده دارد‌.

Ahead Of Cabinet Reshuffle, PM Modi Sets Up New Ministry

The ministry will work to streamline processes for ‘Ease of doing business’ for co-operatives and enable development of Multi-State Co-operatives.

Prime Minister Narendra Modi has firmed up the main contours of his much-awaited ministry expansion exercise. While he is still giving final touches to details, government insiders told that the exercise would weigh in favour of youths and women, see more bureaucrats join the government and convey a wider social and geographical representation. Further, insiders said, a new Ministry of Cooperation to provide “administrative, legal and policy framework to strengthen cooperatives” will be created with the purpose of setting up “multi-state cooperatives”.

More new ministries may be created by either carving out from existing portfolios or through amalgamation of departments.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 📸 دیدار وزیر خارجه هند با ابراهیم رییسی وزیر خارجه هند در این دیدار پیام نخست وزیر هند را تقدیم سید ابراهیم رییسی رییس جمهور منتخب کرد. سفر وزیر خارجه یک کشور برای تسلیم پیام کتبی مقام عالیرتبه کشورش به رئیس جمهور منتخب، قبل از برگزاری مراسم…
@indianstudies
سید ابراهیم رئیسی پس از دیدار وزیر امور خارجه هند:
🔹ثبات و پایداری روابط فیمابین، به ویژه در زمینه اقتصادی در گرو تنظیم روابط، صرفا با معیار منافع تهران-دهلی‌نو است.
🔹امنیت جمعی با حضور کشورهای منطقه، از جمله ایران و هند به عنوان دو بازیگر مهم منطقه‌ای و نیز تعاملات گسترده اقتصادی از اولویت‌های مهم در روابط دو کشور است.
🔹جمهوری اسلامی ایران از ثبات، امنیت و آرامش در افغانستان حمایت می‌کند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies در تکاپوی ترمیم کابینه وزارت جدیدی در هند آغاز به کار کرد نارندرا مودی نخست وزیر هند دستور تاسیس بیست و پنجمین وزارتخانه هند را صادر کرد. این وزارتخانه وظیفه گسترش رفاه را در هند به عهده دارد‌. Ahead Of Cabinet Reshuffle, PM Modi Sets Up…
@indianstudies
برکناری ۱۲ وزیر هند به دلیل عملکرد ضعیف

🔹نخست‎وزیر هند برای ترمیم وجهه دولت خود ۱۲ وزیر کابینه را برکنار کرد و ۳ وزیر دیگر خودشان استعفا دادند.
🔹به دلیل نحوه مقابله با کرونا از دولت مودی انتقادات زیادی شده است. بیش از نصف فوتی‎های هندی کرونا در دو ماه اخیر جان خود را از دست داده‎اند.
مطالعات شبه قاره هند
بخش دوم/ پیرمحمد ملازهی در گفتگو با ايرنا گفته است اگر جنگ داخلی در افغانستان رخ دهد، شرایط برای ایران سخت می‌شود چراکه هم در مرزی‌هایش ناامنی تشدید می‌شود، هم شاهد موج جدیدی از پناهندگان خواهد بود و هم اینکه نیروهایی مانند شیعیان افغانستان، هزاره‌ها، تاجیک‌ها…
@indianstudies

آخرین تحولات افغانستان/

در حالی که تلاش ها برای حفظ هرات و شکل دهی نیروی مقاومت افزایش یافته امروز نیروهای طالبان پس از درگیری با نیروهای ارتش افغانستان دو گمرک مرزی با ایران را به تصرف خود در آوردند.

طبق اعلام مسئولان گمرک، تجارت ایران با این کشور در مرز دوغارون و ماهیرود متوقف شده است.

بعد از گمرک مرزی اسلام قلعه، گمرک مرزی ابونصر فراهی هم به دست طالبان سقوط کرد.

ایران و افغانستان داری ۳ گمرک مرزی هستند که هم اکنون ۲ گمرک مرزی در کنترل طالبان است.

در این میان تصاویری از حرکت سربازان دولتی افغانستان به سمت مرز ایران و نیز تصاویر رویارویی مستقیم نیروهای طالبان با سربازان مرزبانی ایران در نقطه صفر مرزی دست به دست شد.

طالبان بدون ‌درگیری، منطقه واخان از زیباترین مناطق افغانستان که از شرق به چین، شمال به تاجیکستان و جنوب به پاکستان منتهی می‌شود را هم تصرف کرد. ۴ عضو طالبان با یک خودرو در استقبال اهالی منطقه، وارد واخان شدند

کانال پایش آمریکا نوشته: "افغانستان شرایط پیچیده‌ای پیدا کرده است و با کنترل مرزها توسط طالبان و در صورتیکه جمهوری‌خواهان نتوانند به سرعت آنان را عقب برانند از مشروعیت خواهند افتاد.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا اردوغان می‌تواند به فریاد جمهوریخواهان در کابل برسد و آن هم در شرایطی که قطر شریک استراتژیک ترکیه در کنار طالب‌ها ایستاده است و مشخص نیست این بلوک اخوانی چه برنامه و چه نقشه‌ای برای افغانستان در نظر گرفته است و همچنین باید منتظر ماند و دید که آیا دیگر بلوک‌های منطقه‌‌ای مانند محور مقاومت و بلکه وهابیت هم علاقه‌مند به نزاع‌های افغانستان خواهند شد و یا خسته‌تر از آن هستند که وارد جنگ نیابتی دیگر شوند!

بلوک اخوانی در قفقاز پیروز بوده است و اگر بتواند نفوذش را به شرق فلات ایران هم گسترش دهد می‌تواند برای ایران در قرن آینده پر مخاطره باشد و سایه سنگین ترک‌ها را بر ایران خواهد انداخت چون مانند ایران بر نیمی دیگر از فلات مسلط خواهند شد!"

در دومین روز نشست بین الافغانی در تهران اعلامیه دو هیات بین الافغانی منتشر شد و اعلام َشد جنگ راه حل مساله افغانستان نیست

بر اساس اعلامیه دو هیئت بین الافغانی نشست تهران، دو جانب اشتراک کنندهء بین الافغانی صلح که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ ۷ و ۸ ماه جولای سال ۲۰۲۱ در شهر تهران گفتگو نمودند، درباره موارد ذیل به توافق رسیدند:

۱.هیاتها از مساعی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در مورد تامین صلح در افغانستان و مهمان نوازی های بعمل آمده ابراز امتنان می نمایند.

۲.هر دو جانب با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامهء جنگ و صدمه ای که از آن متوجه سلامت کشور می شود، به موافقه رسیدند که جنگ راه حل مساله افغانستان نبوده و باید همهٔ تلاش ها در جهت رسیدن به راه حل سیاسی و صلح آمیز توجیه گردند.

۳. گفتگو ها در فضای صمیمانه صورت گرفت و همه مسایل بصورت مفصل و با صراحت مطرح گردید.

۴. هر دو جانب تصمیم گرفتند مواردی را که ضرورت به مشورت و وضاحت بیشتر دارد مانند ایجاد مکانیزم گذار از جنگ به صلح دایمی، نظام اسلامی مورد توافق و نحوهء دستیابی به آن طی نشست بعدی که در نزدیکترین فرصت ممکن دایر خواهد شد مورد بحث قرار داده، به نتیجه برسند.

۵. طرفها نشست تهران را فرصت و زمینه جدید برای تقویت راه حل سیاسی معضل افغانستان می دانند.

۶. هر دو جانب حملاتی را که خانه های مردم، مکاتب، مساجد و شفاخانه ها را هدف قرار داده باعث تلفات ملکی می گردند و همچنان تخریب تاسیسات عامه را به شدت تقبیح نموده خواستار به سزا رساندن عاملین آن می گردند.

یک‌ هیات چهار نفری طالبان به دعوت دولت روسیه به ‎مسکو رفته است. شیخ شهاب الدین دلاور در راس این هیات است. محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه گفته قرار است این هیات با ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای ‎افغانستان دیدار کند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هم امشب گفت: فرماندهان نظامی خواستار خروج سریع از افغانستان شدند. اهداف ما در افغانستان محقق شدند.افغان ها باید سرنوست کشورشان را تعیین کنند. رهبران افغان باید برای تعیین سرنوشت کشورشان دور هم جمع شوند. باقی ماندن ما در افغانستان یعنی تلفات بیشتر در صفوف سربازان آمریکایی. نسلی دیگر از آمریکایی ها را به جنگ افغانستان اعزام نخواهم کرد. تسلط طالبان بر افغانستان حتمی نیست و دولت افغانستان مانند هر دولتی دارای ارتش است. ورود ما به افغانستان برای نابودی بن لادن و تضعیف القاعده بود که هر دو هدف محقق شدند. تنها راه تحقق صلح در افغانستان همزیستی با طالبان است. ارزیابی اطلاعاتی که نشان دهد دولت افغانستان در مقابله با طالبان شکست خواهد خورد، وجود ندارد.

در انتها خبرنگار پرسید آيا به طالبان اعتماد داريد؟ و بايدن: سوال احمقانه اى است، مسلم است كه اعتماد ندارم.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آخرین تحولات افغانستان/ در حالی که تلاش ها برای حفظ هرات و شکل دهی نیروی مقاومت افزایش یافته امروز نیروهای طالبان پس از درگیری با نیروهای ارتش افغانستان دو گمرک مرزی با ایران را به تصرف خود در آوردند. طبق اعلام مسئولان گمرک، تجارت ایران…
@indianstudies

روزنامه گلوبال تایمز، وابسته به حزب کمونیست چین، در مقاله‌ای از خروج "شتابزده و نامسئولانه" آمریکا از افغانستان انتقاد کرده و آن را با خروج نظامیان آمریکا از ویتنام مقایسه کرده است.

این روزنامه با اشاره به تخلیه شبانه پایگاه بگرام گفته در حالی که آمریکا خود را "پرچمدار دموکراسی" می‌داند، به "منبع مهم آشوب و تروریسم در جهان" تبدیل شده است و "از افغانستان گرفته تا سوریه و عراق، آمریکا خرابی‌های بی شماری را برای جهان بر جا گذاشته و به اسم "جنگ علیه تروریسم" مجموعه‌ای از "جرایم علیه بشریت" را مرتکب شده است. وضعیت امنیتی، اقتصادی و سیاسی در سراسر خاورمیانه تحت تاثیر اشغال آمریکا قرار گرفته، گذشته از اوضاع داخلی تک تک این کشورها."
گلوبال تایمز
@indianstudies

گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری معاونت بین الملل بعثه مقام معظم رهبری برگزاری می کند:

نشست علمی "طالبان و آینده افغانستان"
سخنرانان: حجت الاسلام والمسلمین حیات الله یوسفی و آقای دکتر عبدالوهاب فراتی
دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین محمد ملک زاده
زمان: شنبه ۱۹_۰۴_۱۴۰۰ ساعت ۱۱

این نشست از طریق نرم افزار اسکایپ و لینک زیر و در فضای مجازی قابل دسترسی است.
https://join.skype.com/JONdv0BQy0Ie
@indianstudies
🔻روایت زنان مسلمان هندی که به حراج گذاشته شدند

یکشنبه هفته پیش چند زن مسلمان هندی متوجه شدند که به صورت آنلاین در معرض فروش گذاشته شده‌اند.

هنا خان، زن خلبان مسلمان هندی که نام او هم در این فهرست بود، به بی‌بی‌سی گفته زمانی که دوستش توییتی در این باره برایش ارسال کرد، متوجه موضوع شده است.

https://bbc.in/2Vorp4Z
@BBCPersian
مطالعات شبه قاره هند pinned «باتوجه به تحولات اخیر سرنوشت افغانستان چه می شود؟»
@indianstudies

نشست بین الافغانی تهران، ابتکار خوب در زمان مناسب

ایران بر خلاف دیگر همسایگان امنیت افغانستان را امنیت خود می داند. جمهوری اسلامی ایران از زمان جهاد مردم افغانستان علیه نیروهای شوروی سابق در کنار مردم و مجاهدین این کشور بوده است. تهران حتی در شرایط سخت جنگ تحمیلی حاضر نشد حمایت از مردم این کشور را رها کرده و در تمامی این سال ها میزبان میلیون ها تن از مردم شریف و مظلوم افغانستان بوده است.

⬅️ متن کامل
http://irdiplomacy.ir/fa/news/2003941/

محمد حسینی
دیپلماسی ایرانی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نشست بین الافغانی تهران، ابتکار خوب در زمان مناسب ایران بر خلاف دیگر همسایگان امنیت افغانستان را امنیت خود می داند. جمهوری اسلامی ایران از زمان جهاد مردم افغانستان علیه نیروهای شوروی سابق در کنار مردم و مجاهدین این کشور بوده است. تهران حتی…
@indianstudies

توانمندی ایران در اجماع‌سازی برای صلح در افغانستان

کارشناسان افغانستانی معتقدند نشست تهران هم‌زمان با افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی در همسایه شرقی ایران برگزار شد و گام مهمی در راستای اجماع‌سازی در راستای صلح به‌شمار می‌رود.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت افغانستان در امور صلح در گفت‌وگو با آنا: نشست‌ها و تمام اقداماتی که در راستای صلح افغانستان انجام می‌شود، با وجود اینکه طولانی و قدری فرسایشی شده، ولی با کمک متحدان و همسایگان می‌تواند تأثیرگذار بر روند صلح باشد.

سیدجعفر مهدوی، دبیرکل حزب ملت افغانستان در گفت‌وگو با آنا: نشست تهران چند روز پس از ترک ذلیلانه خاک افغانستان از سوی نظامیان آمریکایی برگزار شد و نشان داد ایران می‌تواند طالبان را به پای میز مذاکره بکشاند.

ana.press/x74nr
خبرگزاری آنا
@indianstudies

کمک‌های مخفیانه نظامی هند به افغانستان رسید

یک رسانه پاکستانی مدعی شد که دو هواپیمای حاوی کمک‌های نظامی هند بطور مخفیانه به افغانستان رسیده است.

«اکسپرس تریبون» نوشت که هواپیماهایی که مقامات را از کنسولگری هند در قندهار به دهلی‌نو منتقل کردند، در بازگشت بطور مخفیانه کمک‌های نظامی را از هند به افغانستان منتقل کردند.

این رسانه پاکستانی افزود که این هواپیماها از سری هواپیماهای ترابری C-17 است و در آخرین بار یک فروند از این هواپیما روز گذشته ساعت 5 بامداد یک محموله 40 تنی گلوله توپخانه 122 میلیمتری را به دولت افغانستان تحویل داده است.

اکسپرس تریبون در ادامه تصاویری را منتشر کرده و مدعی شد این تصاویر کامیون‌هایی است که تسلیحات هندی را در جاده‌های کابل جابجا می‌کنند.

پیش از این نیز، مقامات دولت پاکستان درباره نقش هند در روند صلح افغانستان به «اکسپرس تریبون» گفته بودند: از آنجایی که هند با افغانستان مرز مشترک ندارد، بنابراین نباید بخشی از این روند باشد.

گفته می‌شود از دلایل دیگر مخالفت پاکستان با ورود هند به روند صلح افغانستان، این است که اسلام‌آباد نقش دهلی‌نو را خرابکارانه می‌داند و مدعی است، دولت هند از خاک افغانستان برای تضعیف امنیت پاکستان استفاده می‌کند.

«معید یوسف» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور امنیت ملی نیز در این باره به یک شبکه تلویزیونی گفته بود: ما بارها اعلام کرده‌ایم که صلح با حضور تخریبگران این روند حاصل نمی‌شود، هند هیچ منافعی در صلح افغانستان ندارد، اگر صلح در افغانستان برقرار شود وضعیت تغییر می‌کند و نفوذ هند در آنجا کاهش می‌یابد.
تسنیم
@indianstudies

مقاله نخست وزیر سابق قرقیزستان: پیامدهای سقوط أفغانستان و سیطره طالبان

در روز دوم جولای سال جاری میلادی، ارتش آمریکا، کنترل پایگاه هوایی بگرام را به ارتش و دولت افغانستان واگذار کرد. در شرایط فعلی، نیرو‌های آمریکایی و متحدان آن‌ها در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، در حال ترک افغانستان هستند و به نظر می‌رسد که خیلی زودتر از ضرب الاجل تعیین شده (۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی) جهت خروج کلیه نیرو‌های خارجی از افغانستان، این کشور را ترک خواهند کرد.

براساس یافته‌های جدید یک اثر پژوهشی که توسط محققان "دانشگاه براون" انجام شده، حضور آمریکا به مدت بیش از دو دهه در افغانستان، مبلغی بالغ بر ۲.۳ تریلیون دلار هزینه برای آن به دنبال داشته است. در شرایط کنونی همسایگان افغانستان نظیر پاکستان، ایران، چین، هند و دیگر کشور‌های آسیای مرکزی، در حال ارزیابی این نکته هستند که حفظ امنیت و ثبات، آن هم در شرایطی که طالبان در حال قدرت گیری مجدد در افغانستان است، تا چه میزان برای آن‌ها هزینه به دنبال خواهد داشت و آن‌ها باید چه بهایی را در این مسیر بپردازند (پس از خروج آمریکا و ناتو از أفغانستان.)

در اواخر ماه ژوئن سال جاری میلادی، جامعه اطلاعاتی آمریکا در یک برآورد اطلاعاتی اعلام کرد که شش ماه پس از خروج نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان، احتمال می‌رود که دولت افغانستان سقوط کند. این جمع بندیِ جامعه اطلاعاتی آمریکا قویا در نقطه مقابل تحلیل‌های خوش بینانه‌ای بود که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، پیشتر در مورد تبعات خروج آمریکا از افغانستان ارائه کرده بودند. در شرایط فعلی، طالبان توانسته بر بخش‌های قابل توجهی از شمال افغانستان تسلط یابد و شهر‌های بزرگ افغانستان نظیر "قندهار" را نیز به کنترل خود درآورد. نیرو‌های امنیتی افغانستان نیز اغلب بدون درگیری‌های قابل توجهِ نظامی، تسلیمِ پیشروی‌های طالبان شده اند.

بر اساس برخی ارزیابی‌های بین المللی (مخصوصا ارزیابی‌هایی که از سوی "تیم نظارت و رصدِ تحریم‌های افغانستان در سازمان ملل متحد" ارائه شده است)، گروه طالبان در شرایط کنونی بیش از ۷۰ درصد از قلمرو افغانستان (خارج از مناطق شهری این کشور) را در کنترل خود دارد. این گروه همچنین بر بیش از نیمی از مراکز دولتیِ منطقه‌ای افغانستان نیز کنترل مستقیم دارد.

لرزش‌های حاصل از پیروزی‌های اخیر طالبان در افغانستان، در برهه کنونی در کل منطقه احساس می‌شود. به عنوان مثال، در مناطقی که تنها چهار ساعت با "دوشنبه" پایتخت تاجیکستان فاصله دارند، درگیری‌های شدیدی رخ داده است. در ۲۰ ژوئن سال جاری میلادی، شبه نظامیان طالبان که در شمال افغانستان حضور دارند، نیرو‌های دولتی افغانستان را در قندوز محاصره کردند. این شهر، ششمین شهر بزرگ افغانستان با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است. سپس در ۲۲ ماه ژوئن سال جاری میلادی، طالبان پاسگاه و گذرگاه مرزی موسوم به "شیرخان بندر" که در منطقه مرزی افغانستان و تاجیکستان واقع شده را بدون هرگونه درگیری نظامی تصرف کردند.

اضافه بر این، نیرو‌های مرزبانی تاجیکستان و ازبکستان اعلام کرده اند که شماری از نیرو‌های ارتش و مرزبانی افغانستان در پی پیشروی‌های طالبان، وارد خاک این کشور‌ها شده اند. در پنجم جولای سال جاری میلادی نیز، بیش از هزار نیروی امنیتی افغان از استان مرزی بدخشان افغانستان، در پی درگیری با نیرو‌های طالبان، به خاک تاجیکستان عقب نشینی کرده اند.

جدای از همه اینها، طالبان احتمالا در روز‌ها و هفته‌های آتی بر رودخانه‌های "آمودریا" و "پنج" که افغانستان را از ازبکستان و تاجیکستان جدا می‌کنند نیز مسلط خواهند شد. با توجه به اینکه این پیشروی‌های طالبان مخصوصا در مرز‌های بین المللی افغانستان قابل توجه بوده است، احتمال اینکه طیف عظیمی از پناهجویانِ افغان در روز‌های آتی وارد کشور‌های آسیای میانه و سپس روسیه و اروپا شوند، به نحو قابل توجهی افزایش یافته است. امری که می‌تواند تبعات منطقه‌ای و بین المللی را با خود به همراه داشته باشد.

روسیه که همواره متهم به همکاری‌های مخفی با طالبان جهت تحت فشار قرار دادن آمریکا و ناتو بوده، اکنون نگرانی‌های زیادی را در مورد بی ثبات شدن منطقه آسیای مرکزی و ورای آن، در پیِ پیشروی‌های طالبان در خاک افغانستان دارد.

سرگی شویگو وزیر دفاع روسیه در واکنش به تحولات اخیر افغانستان می‌گوید: «تا پایان سال جاری میلادی، فرماندهی منطقه نظامی مرکزی باید دو هنگ هوایی را به بمب افکن‌های سوخو ۳۴M و جنگنده‌های رهگیر میگ ۳۱BM مجهز کنند.»
بدون تردید این قبیل اقداماتِ روسیه توانایی‌های آن در دفع هرگونه خطر و تهدید که با هدف بی ثبات سازی منطقه آسیای مرکزی انجام می‌شود را افزایش می‌دهند.
@indianstudies

چین نیز همچون روسیه، نگرانی‌های مشابهی در مورد اوج گیری قدرت طالبان در افغانستان دارد. ظهور مجدد طالبان در افغانستان، علاوه بر اینکه تا حدی ابتکار مشهور دولت چین با عنوان "یک کمربند، یک راه" را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند تا حد زیادی موجب تقویت برخی گروه‌های افراطی در مرز‌های غربی چین نیز شود که این مساله خود تهدیدی مستقیم علیه امنیت ملی چین است.
در شرایط کنونی، چشم اندازِ اینکه افغانستان خیلی زود به منبعی از فقرِ مفرط، مهاجرت گسترده، و بی ثباتی در منطقه تبدیل خواهد شد، به یک چالش و نگرانی اصلی برای همگان تبدیل شده است. با این حال کشور‌های آسیای مرکزی، در خط مقدمِ تاثیرپذیری از تحولات میدانی افغانستان هستند.
در این راستا، "عبدالعزیز کمیل‌اف" وزیر خارجه ازبکستان در جریان سفر اخیر خود به واشنگتن جهت رایزنی در مورد مساله افغانستان و امنیت منطقه‌ای، در مصاحبه‌ای اینگونه استدلال کرد که «تنها افغان‌ها (که طالبان نیز شامل آن‌ها می‌شوند)، قادر به مخاطب قرار دادن و حل مشکلاتِ افغانستان هستند.»
وزیر خارجه ازبکستان در سخنان خود همچنین ابراز خوشبینی کرده که در جریان تحولات اخیر افغانستان، طالبان برای نخستین بار اقدام به ارتباط گیری مستقیم با دولت افغانستان کرده که این مساله خود اتفاقی خوشایند است.
از سویی، وی با ذکر استناداتی از گروه طالبان به این نکته اشاره کرده که طالبانِ کنونی با طالبان بیست سال قبل تفاوت‌های فاحشی دارد و طالبان در پیِ ایجاد یک امارت اسلامی مستقل بدون دخالت در کشور‌های خارجی است و در این کشور بدون تردید: حقوقِ زنان، دختران، و اقلیت‌های دینی، تضمین خواهد شد. شایان ذکر است که منبع استنادات وزیر خارجه ازبکستان عمدتا منابع خودِ گروه طالبان بوده است.
بعید است که بتوانیم باور کنیم دیپلماتی نظیر عبدالعزیز کمیل اف در دامِ لفاظی‌های گروه طالبان گرفتار شده باشد. با این حال، اشاره وی به این مساله که افغانستان باید به نحو عمیق تری در اقتصاد منطقه آسیای مرکزی ادغام شود، تا حدی درست به نظر می‌رسد.
حتی طالبان نیز جذب ایده "آسیای مرکزی بزرگ" شده و می‌شوند که در نوع خود می‌تواند تا حدی برخی پویایی‌های اقتصادی دوران شکوه و عظمت "جاده بزرگ ابریشم" را بازسازی کرده به یاد آورد. با توجه به اراده قابل توجه چین جهت تعمیقِ پیوند‌های تجاری، سرمایه گذاری، و زیرساختی خود در منطقه آسیای مرکزی، این دیدگاه تا حدی امکان تحقق در عرصه عملی را دارد. با این حال، در وهله نخست باید صلح و امنیت در منطقه، مخصوصا در افغانستان، به طور کامل برقرار شود.

https://www.project-syndicate.org/commentary/afghanistan-taliban-implications-for-central-asia-china-russia-europe-by-djoomart-otorbaev-2021-07

دجومارت اوتوربایف، نخست وزیر سابق قرقیزستان
مطالعات راهبردی آمریکا
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دیوار چین و هندوستان مقابل صادرات زعفران ایران / برگ برنده افغانستان از تحریم ایران رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران می گوید که هندوستان و چین تعرفه ترجیحی برای کالاهای صادراتی افغانستان وضع کرده‌ اند. یعنی چنانچه یک تاجر افغانستانی زعفران…
@indianstudies

کنسولگری افغانستان در هند اعلام کرده که قرار است برای نخستین بار زعفران افغانستان که پیشتر به نام زعفران هندی به فروش می‌رفت، حالا بعنوان محصول افغانستان وارد بازارهای هند شود.

به گفته این نهاد پیش از این بازرگانان هندی در جریان سال‌های متمادی زعفران را از افغانستان وارد و پس از بسته‌بندی مرغوب به نام زعفران هندی به بازار عرضه می‌کردند.

مسئولان در این کنسولگری گفته‌اند که از شش ماه به این سو تلاش‌ها را به خاطر متوقف کردن این کار آغاز کردند و در نتیجه روز گذشته شرکت میتاجی تریدنگ (Mataji Trading) در بسته‌بندی برند مشهور زعفران خود، برچسب محصول افغانستان را اضافه نمود.

به گفته مسئولان، این شرکت متعهد شده تا پس از این تمامی برندهای زعفران خود را به نام محصول افغانستان به بازار عرضه کند.

هند یکی از خریداران زعفران افغانستان است و به گفته این کنسولگری در سه سال اخیر صادرات زعفران این کشور به هند ۲۶ درصد افزایش یافته است.
بی بی سی
@indianstudies

معرفی کتاب

📚️ کتاب آموزش صفر تا صد زبان هندی و اردو

این کتاب سیصد و دوازده صفحه دارد و از دو بخش تشکیل شده؛
📌️ بخش اول مربوط به گرامر (از مبتدی تا پیشرفته)

📌 بخش دوم مربوط به جملات و عبارات پرکاربرد روزمره(خرید کردن، سفارش غذا، اقامت در هتل، سوار تاکسی و اتوبوس شدن و...)

🔊 این کتاب دارای فایل صوتی نیز می باشد که برای یادگیری تلفظ درست لغات و جملات بی نهایت مؤثر و کمک کننده است

☎️ اطلاعات بیشتر 👈 @khan_khan0
https://instagram.com/hindi_com
2024/10/01 07:42:22
Back to Top
HTML Embed Code: