Telegram Web Link
@indianstudies
پیشنهاد فیلم:
فیلم ببر سفید که فیلمنامه آنرا یک ایرانی بر اساس یک رمان نوشته است و کاندیدای اسکار شده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 🔻هند واردات نفت از عربستان را کاهش می‌دهد 🔹خبرگزاری رویترز گزارش داد: پالایشگاه‌های دولتی هند در حال آماده‌سازی برای کاهش واردات نفت خام از عربستان در ماه مه در مقایسه با میانگین ‌خریدهای ماهانه خود هستند. 🔹این خبرگزاری اعلام کرد که دولت دهلی…
@indianstudies

انتقاد هند از توصیه نفتی عربستان

«دارمندرا پرادان» در مقابل توصیه عربستان روز گفت: این یک سخن غیردیپلماتیک از سوی دوستان مان است. من مودبانه با این نوع رویکرد مخالفت می کنم. قطعا هند راهبرد خاص خودش را دارد و خودش می داند که چه زمانی و چگونه از ذخیره نفتش استفاده کند. ما مراقب منافعان هستیم.

پرادان یکبار دیگر از تصمیم اوپک و عربستان برای کاهش تولید نفت به منظور افزایش بهای آن انتقاد کرده و پیشنهاد داده که هند بدنبال جایگزین هایی برای نفت اعراب خلیج فارس باشد.

وی بارها از اوپک و متحدانش که در گروه اوپک پلاس جمع شده اند، درخواست کرده است تا محدودیت عرضه نفت را لغو کنند.

عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی در پاسخ به این درخواست، به هند توصیه کرد تا از ذخایر راهبردی خود که سال گذشته با نفت ارزان پر کرد، برداشت کند.
رویترز
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies «بحران میانمار و مواضع کشورهای اسلامی» در هشتم نوامبر سال گذشتۀ میلادی، انتخابات پارلمانی سراسری در میانمار برگزار شد و طی آن، حزب اتحاد ملی برای دمکراسی به‌رهبری خانم آنگ سان سوچی توانست با کسب اکثریت آرا، در مجموع، بیش از 60 درصد از کل…
@indianstudies

ادامه اعتراضات در میانمار و کشته شدن ده ها نفر به وسیله پلیس و ارتش در روز شنبه

Myanmar security forces kill at least 114 people as protests against military coup continue

Thousands of protesters took to the streets across Myanmar on Saturday, as the country's ruling military celebrated the annual Armed Forces Day holiday with a parade in Yangon.

Security forces killed dozens of protesters in what local media is saying was the deadliest day since the military coup that took place last month. An estimated 400 people have been killed since early February.

The general who led Myanmar’s coup said the army was determined “to protect people from all danger.” Before the day was over, the security forces under his command had killed civilians.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 📷نمایی از اردوگاه پناهجویان روهینگیا در بنگلادش پس از آتش‌سوزی. رویترز
@indianstudies

سازمان ملل ۱۴ میلیون دلار به پناهندگان روهینگیا اختصاص داد

در آتش سوزی این هفته در اردوگاه جنوب بنگلادش، بیش از ۴۵ هزار پناهنده روهینگیایی که اصالتا از میانمار هستند آواره شده و این حادثه موجب تخریب بیمارستان اصلی اردوگاه و سایر مراکز مهم بهداشت، تغذیه و آموزش شد.

گزارش شده است که ۱۱ نفر در این حادثه جان خود را از دست داده‌ و حدود ۴۰۰ نفر همچنان مفقود هستند.

مارک لوکاک هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل گفت: آتش سوزی یکی از آسیب پذیرترین جوامع جهان را فرا گرفته است. پناهندگان روهینگیا بیش از هر زمان دیگر به حمایت ما احتیاج دارند، زیرا بیماری همه گیری کرونا همچنان تلفات می‌گیرد و آنها به فصل موسمی بارندگی نیز نزدیک می‌شوند.صندوق اضطراری سازمان ملل روز پنجشنبه ۱۴ میلیون دلار به پناهندگان روهینگیا که در اثر آتش سوزی اخیر بی خانمان شده‌اند اختصاص داد.
@indianstudies

نشریه پاکستانی: اکنون ایران بزرگترین شریک اقتصادی افغانستان است

«پاکستان تودی» نوشت با کاهش شدید سطح مبادلات تجاری افغانستان و پاکستان در چند سال گذشته به دلیل محدودیت‌ها و موانع در گذرگاه‌های مرزی دو طرف، پاکستان دیگر بزرگترین شریک اقتصادی افغانستان نیست.

براین اساس حجم تجارت افغانستان از طریق پاکستان در چند سال اخیر از 2.5 میلیارد دلار به 1 میلیارد دلار کاهش یافته و در حال حاضر ایران به عنوان بزرگترین شریک تجاری افغانستان، جایگزین پاکستان شده و هند نیز در رده سوم قرار دارد.
@indianstudies

دور جدید نشست قلب آسیا برای افغانستان این بار در تاجیکستان

ظریف برای دیدار با مقامات تاجیکستان و حضور در نشست وزرای‌خارجه کشورهای عضو ابتکار "قلب آسیا" درباره افغانستان به دوشنبه رفته است.

وی در بدو ورود به تاجیکستان گفت هدف ایران برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان است‌.

علاوه بر شرکت و سخنرانی در این کنفرانس و مذاکرات با مقامات تاجیکستان، دکتر ظریف همچنین با وزرای امور خارجه تاجیکستان، #افغانستان، #پاکستان، #هند و آذربایجان نیز دیدار خواهد کرد.

وزیر امور خارجه هند در دیدار با ظریف، ضمن تأکید بر لزوم همکاری کشورهای منطقه به ویژه هند و ایران در تحکیم صلح و ثبات در افغانستان، آمادگی این کشور را برای گسترش تجارت با ایران اعلام کرد.

شاه محمود قريشى وزير خارجه پاكستان هم ديدار با محمد جواد ظريف را سازنده خواند و گفت توافق كرديم كه مساله افغانستان راه حل نظامى ندارد
@indianstudies

رئیس جمهوری پاکستان به کرونا مبتلا شد

روند صعودی آمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان ھمچنان ادامه دارد و تعداد مبتلایان جدید کرونا در پاکستان برای چندمین روز متوالی از مرز ۴ هزار نفر عبور کرد.

در همین حال تست کرونای رئیس جمهوری پاکستان تنها چند روز پس از ابتلای عمران خان نخست وزیر این کشور به ویروس کووید-۱۹، مثبت اعلام شد و اکنون در قرنطینه است.

عارف علوی روز دوشنبه ابتلای خود به ویروس کووید-۱۹ را تایید کرد و افزود که هفته گذشته دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده و قرار بود این هفته دوز دوم را دریافت کند.
@indianstudies


‌گاندی بر آن بود که هیچ انسانی آزادی خود را از کف نمی‌دهد مگر به‌دلیل ضعف خود. از نگاه او هر استثماری، تنها برمبنای همکاری داوطلبانه یا اجباریِ استثمارشونده است که دوام می‌یابد و اگر مردم از فرمانبری استثمارگران امتناع ورزند، دیگر استثماری وجود نخواهد داشت. او وجود نظام‌های سیاسی را منوط به تسلیم، اطاعت و همکاری داوطلبانه‌ی شهروندان می‌دانست، تسلیم و رضایت توأم با اکراهی که می‌توان آن را از حکومت دریغ کرد.

از کتاب «مهاتما گاندی و مارتین لوترکینگ»
مری کینگ
ترجمه‌ی شهرام نقش‌تبریزی

@neypub
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دور جدید نشست قلب آسیا برای افغانستان این بار در تاجیکستان ظریف برای دیدار با مقامات تاجیکستان و حضور در نشست وزرای‌خارجه کشورهای عضو ابتکار "قلب آسیا" درباره افغانستان به دوشنبه رفته است. وی در بدو ورود به تاجیکستان گفت هدف ایران برقراری…
@indianstudies

هند خواهان برقراری صلح بطور همزمان در افغانستان و منطقه شد

«جایشانکار» وزیر خارجه هند در نهمین کنفرانس «قلب آسیا»: دهلی‌نو از برقراری مذاکرات در داخل افغانستان، از همه تلاش هایی که برای تسریع گفت وگو بین دولت افغانستان و طالبان انجام شده است‌، پشتیبانی می‌کند. لازمه موفقت آمیز بودن روند صلح، حصول اطمینان در خصوص حسن نیت طرف‌های مذاکره کننده در جهت دستیابی به یک راه حل سیاسی است.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies
🔴نظر شبکه هندی درباره توافق ایران و چین: این یک توافق برد برد است!

🔹شبکه هندی "گراویتی" در گزارشی به ابعاد توافق ۲۵ ساله ایران و چین پرداخت

🔹"با توجه به وجود تحریم های آمریکا علیه دو کشور، این موضوع برای هر دو طرف یک پیروزی محسوب خواهد شد"
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies رابطه هند و پاکستان بهبود می یابد؟ پایگاه اینترنتی "جیو نیوز" خبر داده هند و پاکستان که از هفتاد سال گذشته همواره بر سر مسئله کشمیر دچار اختلافات و تنش های شدید هستند، تصمیم گرفته اند با از سرگیری مذاکرات آبی خود در راستای بهبودی روابط قدم…
@indianstudies

ارتباط تجاری پاکستان با هند باز هم آغاز نشد

لغو تصمیم از سرگیری تجارت با هند یک روز پس از آن صورت می گیرد که احزاب مخالف پاکستان به لغو ممنوعیت دو ساله واردات پنبه و شکر از هند اعتراض کردند.

حماد اظهر وزیر جدید دارایی و درآمدهای پاکستان پس از ریاست نشست کمیته هماهنگی اقتصادی در اسلام‌آباد خبر داده بود که پاکستان تصمیم به تامین شکر و پنبه مورد نیاز خود از هند گرفته است و قرار است تجارت زمینی با این کشور را از سر بگیرد.

اما نمایندگان پارلمان پاکستان تأکید کردند که دولت بدون موافقت پارلمان دست به این اقدام زده و برای عادی سازی روابط با هند کابینه پاکستان ملزم است تا از سرگیری واردات پنبه و شکر از هند را به احیای حق خودمختاری کشمیر موکول کند که در سال ۲۰۱۹ از سوی دولت هند لغو شد.
@indianstudies

معرفی کتاب ایران و دکن

 کتاب «ایران و دکن» نوشته خانم کیلن اورتن است که به زبان انگلیسی و در ۴۶۸ صفحه توسط انتشارات Indiana University Press در هند منتشر شده است.

دکن تاریخ مهمی دارد. در سده‌های گذشته به بخش جنوبی شبه قاره هند در جنوب رودخانه نارمادا «دکن» گفته می‌شد و این قسمت سرزمین مستقلی به‌شمار می‌رفت و حتی نام هندوستان آن زمان در مقابل دکن استفاده می‌شد که به سایر سرزمین‌های شبه‌قاره اشاره داشت. ساکنان اولیه دکن، پیش از تهاجم آریایی‌ها در دومین هزاره پیش از میلاد، دراویدی‌ها بودند.

نخبگان، ادبا، شاعران، دولتمردان و هنرمندان ایران در اوایل قرن ۱۴ به دلایل مختلف به شبه قاره هند و به ویژه مرکز حکومت ایرانیان در هند که در منطقه دکن بود مهاجرت کردند. این نخبگان و فرهنگیان از آن قرن تا پایان اواخر قرن هفدهم میلادی که سلاطین اسلامی ایرانی در دکن حکمفرمایی می‌کردند، به صورت گسترده به فعالیت‌های مختلف اشتغال داشتند. نتیجه فعالیت‌های آنان ایجاد یک شبکه ارتباطی فرامنطقه‌ای قدرتمند ایرانی بود که شهرهای دور همچون شیراز، اصفهان، مشهد را به گلکندا پیوند می‌داد و باعث قدرتمند شدن حکومت ایران و حکومت سلاطین ایرانی در دکن شد.

گلکندا اکنون ویرانه و دژی باستانی در هندوستان است که در ۱۱ کیلومتری غربی شهر حیدرآباد واقع در ایالت آندرا پرادش قرار دارد. قلعه گلکندا روزگاری از شهرهای مشهور مشرق زمین و اطراف آن از مراکز اصلی تولید و تجارت الماس و سنگ‌های گرانبهای هند به‌شمار می‌رفت. الماس کوه نور که اینک بر تارک تاج سلطنتی انگلستان می‌درخشد در سال ۱۰۳۵ شمسی از همین ناحیه بدست آمد که در آن تاریخ ۷۸۷ قیراط وزن داشت. این الماس در دوره حاکمیت قطب‌شاهیان در این شهر، توسط میرزا محمد میر جمله وزیر مشهور ایرانی عبدالله قطب‌شاه به شاه‌جهان پادشاه گورکانی هند تقدیم شد و در آنجا ماند و در سال ۱۱۱۷ شمسی به دست نادر شاه رسید.

ساختار کتاب «ایران و دکن»

کتاب «ایران و دکن» در ۱۴ فصل تدوین شده است و از لحاظ تاریخی به روابط گسترده میان ایران و سلاطین دکن طی یک دوره سیصد ساله می‌پردازد. در ابتدای این اثر به عوامل مهاجرت گسترده بازرگانان، ادبا، شاعران و نخبگان ایران پرداخته شده و درباره این موضوع بحث می‌شود که برخی از عوامل داخلی و خارجی دست به دست هم می‌دهند تا این مهاجرت صورت پذیرد. نویسنده در مقدمه کتاب خود چنین نوشته است که بسیاری از فرهنگیان و نخبگان ایران همچون یوسف بیگ و… به خاطر دریافت بورسیه‌های تحصیلی و شرایط مناسب اقامت در جنوب شبه قاره هند و در منطقه دکن به این منطقه مهاجرت کردند و در همانجا ماندند.

عناوین فصول چهارده گانه کتاب به ترتیب از این قرار است: ۱. مقدمه‌ای بر تحریک ایرانیان و میانجیگری پارسیان، ۲. ایران و درهای ورود به دکن ۳. گلچینی از یوسف بیگ، عادل خان از تذکره الملوک رفیع الدین شیرازی ۴. غریبان در دکن، مهاجرت، تحریک نخبگان و ساختن و نساختن یک کشور در ابتدای مدرنیته ۵.  دوره‌های پویایی در خود مدرنیته شدن و هنرهای قلم، ارتباطات صوفیسم و خوشنویسی در اواسط قرن پانزدهم میان شیراز و بیدر ۶. از ایران به دکن، انتقال معماری و مدرسه محمود قوام در بیدر ۷. نسخه خطی قرآن شماره ۱۰۶ به قلم عبدالقادر الحسینی شیرازی وقف حرم امام رضا (ع) توسط ابراهیم قطب شاه ۸. وقف نامه ابراهیم قطب شاه در نسخه خطی قرآن عبدالقادر ۹. ایمان و سرنوشت فالنامه خلیلی و هویت شیعیان در گلکندا دکن. ۱۰. نگاهی از خارج به روابط هند و ایران ۱۱. آلبوم کتابت خوش خط: اصالت و منشاء ۱۲. خلیل الله «پادشاه قلم»: کتاب سلطنتی و سفیر شاه عباس و ابراهیم عادل شاه دوم ۱۳. کانون جعل ادبیات داخلی: ترجمه و بازگویی‌ها از زبان فارسی ۱۴. درباره قهرمانان و تاریخ: پاسخگویی به شاهنامه در دکن.

نویسنده با قرار دادن دکن به عنوان محور فعالیت‌های تاریخی هند و ایران در ابتدای مدرنیته شدن جهان نشان می‌دهد که چگونه تحرکات تاریخی و دادن امتیازات و همچنین صنعت ترجمه می‌تواند زمینه‌های رشد را در یک سلسله تاریخی مهیا کند و این سلسه‌ها را به سوی موفقیت هدایت کند. وی در اثر خود از کتب زیادی عکس برداری کرده  و آنها را در صفحات رنگی آورده است.

همچنین در این اثر از تحقیقات دیگر پژوهشگران تاریخ و هنر که در زمینه روابط ایران و هند در عصر صفویه تحقیق کرده‌اند، نیز استفاده شده است و نویسنده توانسته از مجموع آنها و با گزارشات میدانی و کتابخانه‌ای این اثر منحصر به فرد را به رشته تحریر درآورد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
@indianstudies

قتل 22 نیروی ویژه نظامی هند توسط مائوییست ها

مقامات هند با اعلام این خبر گفتند که این یکی از خونین‌ترین حملات گروه‌های شورشی چپ افراطی در سال جاری بوده است.

یک مقام ارشد دولتی در رای‌پور، مرکز ایالت چتیسگر در مرکز هند گفته است: «ما می‌توانیم تایید کنیم که ۲۲ نفر از نیروهای دولتی هند به دست جنگجویان مائوییست کشته شده‌اند».

قربانیان در حمله مائوییست‌ها از اعضای ذخیره یگان کماندوها یا گارد نخبگان پلیس موسوم به «کبرا» بودند که روز شنبه ماموریت خود را در چهارچوب عملیات ضد شورش در ایالت چتیسگر انجام می‌دادند.

این شبه نظامیان مائویست مشهور به "ناکسالز" چندین دهه است به اجرای حملات شبه نظامی علیه دولت هند پرداخته‌اند. رهبران این گروه شبه نظامی تندروی چپگرا می‌گویند به نمایندگی از فقیرترین افراد که بهره‌ای از شکوفایی اقتصادی طولانی مدت در سومین اقتصاد بزرگ آسیا نبرده‌اند، می‌جنگند.

گروه شبه نظامی از محل جنگل‌های پر درخت منطقه عملیات انجام می‌دهد و عملیات‌های آنها علیه دولت و نیروهای هندی به شکل پنهانی صورت می‌گیرند.

ساعاتی بعد از وقوع این حمله نارندرا مودی، نخست وزیر هند در توئیتر نوشت، فداکاری‌های این نیروهای هند هرگز فراموش نخواهد شد و برای مجروحان این حملات آرزوی بهبودی کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادامه اعتراضات در میانمار و کشته شدن ده ها نفر به وسیله پلیس و ارتش در روز شنبه Myanmar security forces kill at least 114 people as protests against military coup continue Thousands of protesters took to the streets across Myanmar on Saturday…
@indianstudies

میانمار به نماینده ویژه سازمان ملل اجازه ورود نداد

حکومت نظامی میانمار با وجود تلاش های بین المللی برای حل دیپلماتیک بحران پس از کودتا، روز جمعه از سفر نماینده سازمان ملل به این کشور جلوگیری کرد.

"کریستین شرنر بورگنر" نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار در حال سفر به کشورهای آسیایی با هدف ترسیم راهی برای خروج از بحران شکل گرفته در میانمار است.

کیاو مو تون، نماینده دائمی میانمار در سازمان ملل متحد هم طی سخنانی در شورای امنیت خواستار اقدام فوری این نهاد برای جلوگیری از خون‌ریزی در میانمار شد. وی اعضای شورای امنیت سازمان ملل را به اعلام منطقه پرواز ممنوع در میانمار و اعمال تحریم تسلیحاتی علیه ارتش این کشور فراخواند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies میانمار به نماینده ویژه سازمان ملل اجازه ورود نداد حکومت نظامی میانمار با وجود تلاش های بین المللی برای حل دیپلماتیک بحران پس از کودتا، روز جمعه از سفر نماینده سازمان ملل به این کشور جلوگیری کرد. "کریستین شرنر بورگنر" نماینده ویژه سازمان…
@indianstudies

جنگ اقتصادی چین و امریکا در زمین میانمار

در پشت کودتای نظامی توسط نظامیان بودایی برخی از کشورهای آسیایی قرار دارند. قبل از این امریکا تلاش کرده بود با استفاده ابزاری از حقوق مسلمانان که بدست نظامیان ارتش مجبور به کوچ اجباری شده بودند در مسایل داخل میانمار دخالت کند تا بتواند تنگه استراتژیک مالاکا را تحت کنترل خود قرار دهد. لیکن این سیاست آمریکا با شکست روبرو شد.

در واقع تنگه مالاکا بعد از تنگه هرمز دومین تنگه مهم استراتژیک در میان ۹ تنگه مهم جهان است. قبل از این امریکا و غرب با حمایت از گروهای رادیکال اسلامی همچون گروه ابوسیاف سعی در کنترل این تنگه کرده بود لیکن موفق به آن
نشده بود. این تنگه استراتژیک تنها دلیل کودتا در میانمار و جنگ اقتصادی امریکا و غرب علیه چین می باشد چرا که تسلط براین تنگه از سوی هریک از قدرتهای جهان مساوی تسلط بر نبض انتقال انرژی به کشورهای جنوب شرق آسیاست.

تنگه مالاکا از میان جزیره سوماترای اندونزی و شبه جزیره ماالست مالزی عبور می کند. که دریای آندمان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام را به یک دیگر متصل می کند. سنگاپور جنوبی ترین کشور این تنگه می باشد.

موضع گیری امریکا و غرب با ارتش و کودتاچیان نظامی میانمار درحالی است که اغلب امریکا و غرب با حکومتهای نظامی بهتر از حکومتهای سیاسی و روی کار آمده با رای مردم کنار می آیند. آنچه قابل توجه است سرازیری آوارگان مسلمان میانماری از قبل و پناهندگی صدها تن بعد از کودتای نظامی به هند باعث شده است بار مالی و امنیتی تحمیل هند شود. لذا با وجود این هند و چین مخالف تشدید مسایل میانمار با دخالتهای خارجی هستند.

کشورهای شرق آسیا از گذشته به آسیب پذیری رشد اقتصاد خود از طریق تنگه مالاکا آگاه شده اند لذا چین با تمرکز خود بر روی بندر گوادر پاکستان در پی انتقال انرژی مورد نیاز خود از راه پاکستان به داخل چین است.

سلیمان زارع
صراط عشق

http://serateshgh.com/133528/%d8%ac%d9%86%da%af-%d8%a7%d9%82%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%db%8c-%da%86%db%8c%d9%86-%d9%88-%d8%a7%d9%85%d8%b1%db%8c%da%a9%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%b2%d9%85%db%8c%d9%86-%d9%85%db%8c%d8%a7%d9%86%d9%85%d8%a7/
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کتب درسی در افغانستان حدود 90 سال قبل - توجه کنید چیزی از زبان دری وجود ندارد اما اکنون فارسی حذف شده و زبان دری بیان میشود. علت چیست؟ افغانستان امروز
@indianstudies

تغییر نام زبان در افغانستان

«تا چند دهه پیش، این زبان در افغانستان نیز فارسی نامیده می‌شده است و تعیین نام دری به جای فارسی در حدود نیم قرن پیش اتفاق افتاده است، آن هم به دست حاکمیتی که با این زبان هیچ میانه خوشی نداشته است. شاید این سخن برای نسل امروز قدری عجیب و باورنکردنی به نظر آید، تا اینکه شواهدی به این روشنی را مشاهده کند.

➊ محمد حیدر ژوبل در نگاهی به ادبیات معاصر افغانستان (۱۳۳۷) درباره مجله کابل چنین قضاوت می‌کند که این مجله ”رشک دنیای فارسی‌زبانان بود.“

➋ در اولین شماره مجله کابل چنین گفته شده است:
ادبیات امروزه مملکت بی‌نهایت معیوب و مضحک است ... لغات، جملات و مصطلحات مخصوص زبان اجنبی داخل زبان و تحریر فارسی کوهستانی افغانستان گردیده است. اغلاط صرفی، نحوی، لغوی، و املایی زبان امروز ما را آشفته و پریشان ساخته است.

➌ محمود طرزی، از پیشگامان ادبیات نو در افغانستان، نیز هرچند بر تفاوت میان زبان رایج در دو کشور تکیه می‌کند، هر دو را فارسی می‌داند: ما هم فارسی می‌گوییم، مردم ایران هم فارسی می‌گویند. اگرچه در لغات و کلمات، هر دو فارسی یک چیز است، ولى لهجه و شیوۀ این هر دو فارسی آن‌قدر از همدیگر دور افتاده‌اند که هیچ مشابهت به هم نمی‌رسانند.

➍ تاریخ‌نگار گران‌قدر افغانستان، میر غلام‌محمد غبار در تاریخ و ادبیات افغانستان (چاپ اول، ۱۳۳۰) غالباً از فارسی سخن به میان می‌آورد و در این کتاب، چندان نشانی از نام دری نیست. این کتاب نه تاریخ ادبیات کهن، بلکه دوران جدایی دو کشور (دوران محمدزایی‌ها) است که انتظار می‌رفت در آن، بحث از دری باشد، نه فارسی.

➎ جالب‌تر اینکه، این زبان حتی از سوی مراجع رسمی نیز، فارسی خوانده می‌شده است. کتاب لغات عامیانه فارسی افغانستان تأليف عبدالله افغانی‌نویس، نویسنده و ادیب پشتون کشور، بار نخست در سال ۱۳۳۷ از سوی ریاست مستقل مطبوعات چاپ شد. در عنوان کتاب، مقدمه ناشر، مقدمه مؤلف و تقریظ‌های عبدالهادی داوی، عبدالحق بیتاب، خلیل‌الله خلیلی و بالأخره متن کتاب، مطلقاً نشانی از اسم دری نیست. این هم بخشی از تقریظ مرحوم داوی: تأليف كتاب فوق‌الذکر تشبثی است مفید و مبتکرانه و ذخیره‌ای است قیمت‌دار از لغات و تعبیرات لهجه ملیهٔ فارسی افغانستان.

➏ و از همه اینها جالب‌تر، در فرمانی که از سوی محمدظاهر شاه، پادشاه وقت افغانستان، برای تقویت زبان پشتو در روزنامه اصلاح منتشر می‌شود، سخنی از نام دری نیست و به صراحت فارسی قید شده است.

در مملکت عزیز ما، از طرفی، زبان فارسی مورد احتیاج بوده و از جانب دیگر به علت اینکه قسمت بزرگ ملت ما به لسان افغانی متکلم و مأمورين على‌الاكثر به سبب نداشتن زبان پشتو دچار مشکل می‌شوند، لهذا برای رفع زیان این نقیصه و تسهیل معاملات رسمی و اداری اراده فرموده‌ایم همچنان که زبان فارسی در داخل افغانستان زبان تدریس و کتابت است، در ترویج و احیای لسان افغانی هم سعی به عمل آمده و از همه اول مأمورین دولت این زبان ملی را بیاموزند...

➐ و بالأخره به تصریح دکتر علی رضوی غزنوی: برای اولین بار در قانون اساسی سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) افغانستان، زبان رسمی کشور ”دری“ نامیده شد.

و این دهه چهل، اوج ملی‌گرایی و پشتون‌گرایی در نظام حاکمه افغانستان بود. به نظر می‌رسد که دولت‌مردانِ وقت با تغییر نام زبان و متروک ساختن نام فارسی چند هدف را دنبال می‌کردند. یکی، ایجاد نوعی هویت ملی و زبانی در برابر همسایگان، به ویژه کشور ایران، بود و این تا حدودی واکنش طبیعی بود در برابر ملی‌گرایی حاکم بر ایران و اختصاص زبان فارسی و مفاخر آن به مرزهای کنونی این کشور. دیگر اینکه، دست کشیدن از فارسی و وانهادن همه آنچه به فارسی منتسب می‌شد تضعیف این زبان در افغانستان و منزوی ساختن فارسی‌زبانان این کشور در سطح دنیا را هم در پی داشت و نظام حاکم آن وقت افغانستان بدین هم بی‌علاقه نبود. از جانبی دیگر، بدین ترتیب ارتباط و دادوستد فارسی‌زبانان کشور ما با هم‌زبانان‌شان در خارج از مرزها محدودتر می‌شد و این هم برای حکومتِ وقت خوشایند بود. دیگر می‌شد به راحتی مانع استفاده از رهیافت‌های دیگر فارسی‌زبانان شد، بدین بهانه که آنچه برای پالایش و بهسازی زبان در ایران روی می‌دهد مختص فارسی‌زبانان است و ما را کاری بدان نیست. این تفکری است که تاکنون حتی در میان بسیاری از فارسی‌زبانان کشور ما وجود دارد.» (کاظمی، ۱۳۹۰: ۶۷ ــ ۷۰)

کاظمی، محمدکاظم. (۱۳۹۰). همزبانی و بی‌زبانی. ویراست ۲. تهران: عرفان.
@indianstudies

پاکستان در سال ۱۳۹۹؛ روندها و رویدادها

احزاب سیاسی مخالف عمران خان که تعداد آن‌ها به ۱۳ حزب می رسد، در اواسط سال علیه دولت اسلام آباد متحد شده و با طرفداران خود به خیابان‌ها آمدند تا نخست وزیر را به استعفا وادار نمایند و خواهان برگزاری انتخابات زود هنگام شوند.

سال گذشته آغاز ترانزیت کالا از پاکستان به افغانستان از طریق بندر گوادر در این کشور بود که نقطه عطفی جهت تبدیل این بندر به بندری ترانزیتی و آغاز عصری جدید در روابط تجاری دو کشور محسوب می شد.

اندیشکده تبیین

https://telegra.ph/%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DB%B1%DB%B3%DB%B9%DB%B9-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7-04-14
@indianstudies

نشست استانبول برای صلح افغانستان

نشست استانبول در چند دهه اخیر یک فرصت اسثتنایی دیگر را برای صلح در افغانستان به وجود می‌آورد. بستر یک گفتگوی سازنده میان طرف‌های متخاصم افغان برای رسیدن به یک توافق تاریخی و پایدار محسوب می‌شود.

اما طالبان برای شرکت در این نشست تردید دارد. خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا خواستار شرکت رهبران طالبان در نشست ترکیه شده است.

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که نشست استانبول از ۱۶ آپریل به ۲۴ این ماه به تعویق افتاده است. وزارت خارجه ترکیه گفته است که هدف اصلی کنفرانس استانبول در مورد روند صلح افغانستان، تسریع و تکمیل مذاکرات جاری بین‌الافغانی در دوحه برای دستیابی به "یک توافق سیاسی عادلانه و پایدار" است.

روسیه، امریکا، اتحادیه اروپا، ناتو، سازمان همکاری‌های اسلامی و بیش از ۲۰ کشور جهان برای شرکت در کنفرانس استانبول دعوت شده‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کرونا و همسایه‎های شرقی ایران سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت ویروس انگلیسی به همسایه‎های شرقی ایران رسیده است و فکر می‎کنم این ویروس به کشور ما و سایر کشورها هم خواهد رسید. باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و پروتکل‌ها…
@indianstudies

وضعیت بحرانی کرونا در هند و پاکستان

طی روزهای گذشته اخبار متعددی از گسترش ابتلا به کرونا در هند منتشر شده است.

مدتی قبل برگزاری مراسم جشن هندوها با حضور چند ده هزار نفر در کرانه رود گنگ در دوران اوج همه‌گیری کرونا خبر ساز شده بود. هندی ها برای انجام مراسمی به نام "Kumba Mela" در رودخانه گنگ جمع شده بودند که برخی منابع گفتند جمعیت به یک میلیون نفر بدون ماسک رسیده است.

ارویند کیجروال، سروزیر ایالت دهلی گفته با توجه به وضع شیوع ویروس کرونا دولت ایالت دهلی تصمیم گرفته است، در تعطیلات آخر این هفته منع تردد اجرا شود و فقط خدمات ضروری اجازه فعالیت خواهند داشت.

بازارها و سالن های ورزشی در این دو روز تعطیل هستند و رستوران ها فقط غذای بیرون بر باید ارائه کنند.

کوتاه شدن سفر بوریس جانسون به هند هم به دلیل وخامت اوضاع کرونایی در این کشور رخ داد.

کرونا در پاکستان هم همچنان در حال رکورد زنی
است. ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا در پاکستان گفته ۱۳۵ مورد مرگ ناشی از کرونا، رکورد ۹ ماهه قربانیان روزانه در پاکستان شکسته شد.

با شناسایی چهار هزار و ۶۸۱ بیمار جدید طی روز گذشته آمار مبتلایان کرونا در پاکستان به ۷۳۴ هزار و ۴۲۳ نفر افزایش یافت. تعداد بیماران تحت مراقبت های ویژه در پاکستان طی موج سوم کرونا نیز در مقایسه با موج قبلی این بیماری دوبرابر شده است.
2024/09/23 15:29:46
Back to Top
HTML Embed Code: