Telegram Web Link
@indianstudies

بانک جهانی پرداخت کمک به افغانستان را متوقف کرد

بانک جهانی به رئیس جمهور افغانستان گفته است که این نهاد مانده ۲۰۰ میلیون دلار کمکش را متوقف می کند چرا که نتوانسته اطلاعات مربوط به بخش بانکی را از دولت افغانستان دریافت کند و این موضوع یک مسئله یا موضوع حساس امنیتی نیست. تابحال ۴۰۰ میلیون دلار کمک از این رهگذر عاید کشور افغانستان شده است.
@indianstudies

محققان چینی شیوع "کرونا" را به هند و پاکستان نسبت داده اند

چین اخیرا دو کشور هند و پاکستان را به دلیل همه گیر شدن بیماری کووید-۱۹ سرزنش کرده است و با این کار، خود را از این اتهام که گزارش‌ها نشان داده بودند شهر ووهان چین مرکز شیوع بیماری کووید-۱۹ بوده، تبرئه کرده است. این محققان تصور می‌کنند که جمعیت جوان هند و پاکستان با وجود زیرساخت های ضعیف بهداشتی اما دارای علائم شدیدی از این ویروس نبوده‌اند و همین امر منجر به پنهان ماندن این بیماری شده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies افتتاح آزمایشی خط راه آهن خواف هرات بهره‌برداری از راه‌آهن خواف-هرات آغاز شد. این مسیر، افغانستان را به شبکه خط آهن ایران و پس از آن به آب‌های آزاد و کشورهای اروپایی وصل می‌کند. ساخت این راه آهن با مجموع طول 193 کیلومتر از سال 1386 آغاز…
@indianstudies

گشایش راه آهن خواف - هرات

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک مراسم از طریق ویدئو کنفرانس خط آهن خواف هرات را افتتاح کردند.

راه‌آهن "خواف" واقع در جنوب شرق خراسان رضوی به هرات که در غرب افغانستان واقع شده است با هدف تکمیل بخشی از کریدور ریلی بین‌المللی شرق به غرب و توسعه منطقه افتتاح شد.

روحانی در این مراسم گفت دو ملت ایران و افغانستان در طول تاریخ برادری و همسایگی خود را حفظ کرده اند و امروز راه آهن خواف- هرات این پیوند را مستحکم‌تر می‌کند.

رئیس جمهور، توسعه و ثبات افغانستان را توسعه و ثبات ایران و همه منطقه دانست و تاکید کرد که فرهنگ و تاریخ ایران و افغانستان در هم تنیده است و به همان نسبت باید بازار و اقتصادمان هم در هم تنیده شود و لازمه آن تامین زیرساخت ها است. همسایگی ایران و افغانستان یک انتخاب نیست، یک تقدیر و سرنوشت تاریخی است و ثبات، امنیت و توسعه منطقه در سایه ثبات، امنیت و توسعه هر دو کشور است.

ریشه روابط ایران و افغانستان از هزاران سال پیش تاکنون در فرهنگ، تاریخ و زبان است. امیدواریم هرات به مزار شریف متصل شود و سیر این راه‌آهن در منطقه بتواند به اقتصاد کل منطقه کمک کند.

اشرف غنی نیز افتتاحیه این پروژه تاریخی را به مثابه گام مهم در جهت احیا، توسعه و جهش اقتصادی در هر دو کشور تفسیر کرد.

عملیات احداث راه آهن خواف – هرات بطول  ۲۲۵ کیلومتر شامل چهار قطعه است که قطعات ۱ و ۲ واقع در ایران بطول ۷۸ کیلومتر - از خواف تا مرز شمتیغ در استان خراسان رضوی - قطعه سوم نیز از شمتیغ تا ایستگاه روزنک در کشور افغانستان بطول ۶۲ کیلومتر به همراه ساختمان ایستگاه روزنک به هزینه ایران و با هدف کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شده است.  
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies توافق برای اخراج سفیر فرانسه از پاکستان هزاران نفر از فعالان مذهبی در نزدیکی پایتخت پاکستان در اعتراض به انتشار کاریکاتورهای توهین‌آمیز مجله فرانسوی «شارلی‌ابدو» دوشنبه شب تحصن کردند. پیشتر هم تظاهرات هایی برگزار شده و مردم از نقاط مختلف…
@indianstudies

رایزنی پاکستان برای قطع روابط کشورهای اسلامی با فرانسه

«عمران‌ خان»، نخست‌وزیر پاکستان در جلسه کابینه این کشور اعلام کرده است که تصمیم به رایزنی با سران کشورهای اسلامی بر سر قطع روابط با فرانسه در اعتراض به تشدید اسلام‌هراسی در این کشور گرفته است.

وی شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه را مأمور به تماس با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی کرده که نتیجه آن را به اطلاع کابینه دولت پاکستان خواهد رساند.

خبرگزاری ایکنا
@indianstudies

Indian Pharma Is Scaling Up Vaccine Plans For Local and Global Needs

India, the world's biggest vaccine maker, is getting set for the massive global blitz to contain the coronavirus pandemic with its pharmaceutical industry and partners.

Several Indian pharmaceutical companies are working to develop or manufacture at least eight anti-COVID-19 formulations as the world's largest producer of vaccines prepares for a massive response this pandemic outbreak.
@indianstudies
دروازه هند، بمبئی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies موزه معبد هندوها در بندرعباس
@indianstudies
"معبد هندوها" بندرعباس

"معبد هندوها" یا پرستشگاه هندوها در شهر #بندر_عباس استان "هرمزگان" قرار دارد.
همانطور که از نام معبد پیداست این معبد اثر بجا مانده از هندوهاست که در زمان حکومت #محمدحسن_خان_سعدالملک حاکم وقت بندرعباس، از محل جمع آوری هدایای هندوها، توسط تجار هندی در سال ۱٢۶٨ خورشیدی ساخته شده است.

پرستشگاه هندوها یا معبد هندوها از آنجاییکه معماری منحصر به فرد دارد و گنبدی که تنها در بندرعباس می‌توان یافت، همیشه مورد توجه گردشگران بوده است که فقط میتوان در بندرعباس یافت. معبد هندوها با معماری ایرانی - هندی ساخته شده است.

در ساخت این معبد از لاشه سنگ، ملات گل و ساروج، سنگ‌هاى مرجانى خاک و گچ هاى ضخیم ماده و گچ لویى استفاده شده و در اتاق آن طاقچه و قاب هاى کور به چشم می خورد. دورتا دور اتاق هم ۴ راهرو وجود دارد که در گذشته زوار به دور آن زیارت مى کردند، اساس ساختمان این معبد عبارت است از یک اتاق چهارگوش میانی که بر روی آن گنبدی قرار گرفته‌ است. داخل راهروها حجره‌های کوچکی است که برای طلبه‌های مکتب برهمنی در نظر گرفته شده و داخل برخی از اتاق‌ها نقاشی‌های مذهبی دیده می‌شود که یکی از مهم‌ترین آنها خدای فلوت زن به نام "کریشنا" است.

از داخل راهرو غربی راه پله‌ های مارپیچی وجود دارد که به سمت بالا است و به بام معبد منتهی می‌شود که ساق معبد است و با جرزهای پس رونده که الهام از معماری ایرانی است تشکیل شده‌ است که ۴ نورگیر در ۴ طرف این فضای چند ضلعی روی جرزها و جود دارد و گنبد عظیمی با لایه‌های ذوزنقه‌ای و تزئینات آیین هندویی دیده می‌شود. در قسمت ضلع شرقى گنبد نیز تالار بزرگى وجود دارد که تالار اجتماعات بوده و در این تالار نقاشى هاى مختلفى به چشم مى خورد که هر کدام از آن ها بیانگر فلسفه خاصى از اعتقادات مختلف مردم هند است.

بنا به گفته استاد باستان شناسی ایران، این معبد برای نیازهای هندوهای مقیم شهر بندرعباس که از سال‌ های۱٣۰۰ تا ۱٣۴۴ خورشیدی سکونت داشته و به کارهای تجاری می‌ پرداختند ساخته شده است . پرستشگاه هندوها نشانه‌ای زنده از روابط تجاری باشکوه میان هندی‌ ها و ایرانی‌هاست. نشانه زنده‌ ای که امروز آنچنان مورد بی‌ محلی‌ است که کمتر کسی به آن توجه می‌کند. مردم بومی بندرعباس هم با ویژگی‌های تاریخی این بنا بیگانه‌ اند،چون اطلاعات زیادی از این بنا و معماری معبد هندوها ندارند. این معبد یکی از آثار منحصر به فردی است که از سوی پولدارهای شهری به نام "شیکار پور" در غرب هند ساخته شد و در سال ۱٣۰٢ خورشیدی که بندرعباس را ترک کردند، بت‌هایی که در معبد و در طاقچه محراب بود نیز با خود بردند و این بنا کم‌ کم مخروبه شد تا این که از طریق سازمان میراث فرهنگی در چند نوبت تعمیر اساسی شده‌ است. هم اکنون عملیات مرمت این معبد به دلایل نامعلومی متوقف شده‌ است.
@indianstudies

خاک بر او خوش!

محمد اعظم رهنورد زریاب، داستان‌نویس پرآوازه افغانستان در ۷۶ سالگی درگذشت.

آقای زریاب در بیش از نیم قرن فعالیت ادبی‌اش، آثار متعددی از خود به جا گذاشت که بعضی از آن‌ها به زبان‌های دیگر ترجمه شده است.

نسل نو افغانستان که پس از سقوط حاکمیت طالبان با تهاجم آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید، ظهور کردند، رهنورد زریاب را از طریق "گلنار و آیینه" شناختند و شیفته‌اش شدند.

این کتاب رمانی است با نثری ساده، شسته و رفته با عنصر تکرار که یک داستان عاشقانه و در جاهایی خیال‌انگیز از کابل قدیم را روایت می‌کند. این رمان در کابل در فاصله چند سال به چاپ چهارم و پنجم‌ رسید.

او در سال‌های اخیر تلاش می‌کرد به نوعی سبک بومی در داستان برسد. و قالبی به نام «داستایت» هم ابداع کرده بود که مابین داستان و حکایت است. کتاب «و شیخ گفت» به این قالب است.
@indianstudies

Indian Embassy in the United States strongly condemns the mischievous act of defacing Mahatma Gandhi statue by hooligans masquerading as protesters. India has lodged a strong protest with US law enforcement agencies.

Mahatma Gandhi Statue vandalized and defaced outside Indian Embassy in United States by protesters against Indian Farm Bills.
@indianstudies

For the past 12 days, farmers from across Haryana and neighbouring states are camping on Delhi’s borders and protesting against the Centre’s controversial farm laws. Amid all this, JJP chief and Haryana Deputy Chief Minister Dushyant Chautala’s silence on the agitation has been quite conspicuous. While people across the state are up in arms against both BJP and JJP and choking the borders of the national capital, Dushyant had gone out to South India for spending “family time”.

Union Minister of State for Home Affairs G Kishan Reddy on Monday said that why should demonstrations take place in America, Canada and London in support of farmers' protests happening in India. He added, "Who is behind this? Some people want to carry out anti-India activities by misusing your (farmers') name. I request farmers to remain vigilant."
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies وزرای دفاع و خارجه آمریکا در چارچوب نشست ۲+۲ به هند می روند وزرای دفاع و امور خارجه آمریکا فردا با همتایان هندی خود در شهر دهلی نو با هدف انجام مذاکراتی استراتژیک که قرار است منجر به "تقویت پیام کمپین مقابله با چین دونالد ترامپ رئیس جمهور…
@indianstudies
اورآسیا تایمز: تحرک جدید شرکای خارجی در پروژه بندر چابهار


وزارت امور خارجه هند در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: این (پروژه) فرصت های اقتصادی برای جامعه تجاری و کسب و کار منطقه خواهد گشود. علاوه بر ازبکستان ، سایر کشورهای آسیای میانه هم به استفاده از این بندر علاقه نشان داده اند. هند درصدد همکاری نزدیک با کشورهای منطقه در باره این موضوع است.

 وزارت خارجه هند تاکید کرد که این کشور از علاقه مندی ازبکستان برای استفاده از بندر چابهار استقبال می کند چرا که این امر فرصتهای اقتصادی برای جامعه تجاری منطقه خواهد گشود.

در همین زمینه اکونومیک تایمز گزارش داده که مسیر تجاری بین هند و ازبکستان می تواند برای هند به منظور ایجاد جای پایی در افغانستان سودمند باشد. ازبکستان یک  خط آهن به افغانستان برای اتصال به شبکه خط آهن ایران احداث کرده و به استفاده از بندر چابهار به عنوان دروازه ورودی به منطقه اقیانوس هند چشم دارد.

نکته شایان توجه اینکه بندر چابهار ایران به بندر گوادر پاکستان نزدیک است که چین در حال توسعه آن در چهارچوب "کریدور اقتصادی چین- پاکستان" است. این بندر چین را از طریق ابتکار کمربند و جاده به اقیانوس هند مرتبط می کند.

ایران نه تنها دروازه ورودی هند به افغانستان و آسیای میانه از طریق بندر چابهار است بلکه دروازه ورود هند به اوراسیا و روسیه از طریق کریدور حمل و نقل بین المللی شمال –جنوبی (INSTC) به شمار می رود.

روابط ایران با چین در سالهای اخیر به میزان قابل ملاحظه ای بهبود یافته و دو کشور در نظر دارند یک قرارداد بزرگ اقتصادی و امنیتی به ارزش ۴۰۰ میلیارد دلار امضا کنند که این قرارداد می تواند از اثرات تحریم های امریکا بکاهد.

ایرنا
@indianstudies

رویای بر باد رفته ایران برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه*

برخلاف بازار نفت که یک بازار جهانی است، بازار گاز یک بازار منطقه‌ای محسوب می‌شود و تجارت گاز علاوه بر ابعاد اقتصادی دارای لایه‌های پیچیده سیاسی نیز می‌باشد که در شکل‌گیری روابط ژئوپلوتیک بین کشورها موثر است. در نتیجه یکی از سیاست‌های دولت‌ها این است که با ایجاد روابط تجاری در حوزه گاز با کشورهای همسایه، تعاملات سیاسی خود را تقویت کنند و در این راستا با انعقاد قراردادهای بلندمدت گازی این هدف محقق می‌شود. با توجه به اینکه ایران دومین دارنده مخازن گازی جهان است باید ازین فرصت خدادادی نهایت استفاده را کرده و با تبدیل شدن به هاب گازی منطقه جایگاه خود را در تعاملات اقتصادی و سیاسی منطقه تثبیت کند.

از جمله بازارهای گازی ایران می‌توان به بازار گاز کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق کشور و بازارهای عراق و ترکیه در غرب کشور اشاره کرد. البته به غیر از کشورهای همسایه، سایرهای بازارهای گازی از جمله بازار گاز هند، چین و اروپا نیز می‌تواند در تیررس ایران قرار گیرد.

پاکستان به عنوان پرجمعیت‌ترین همسایه ایران فرصت مناسبی برای صادرات گاز کشور است. قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان در سال 2009 به مدت 25 سال منعقد شد. بنا به این قرارداد گاز ایران از سال 94 باید از طریق خط لوله صلح به پاکستان صادر شود. اما در حال حاضر با وجود گذشت بیش از پنج سال از موعد شروع اجرای این قرارداد هیچ صادرات گازی از طرف ایران به پاکستان انجام نشده است.

از طرفی با روی کارآمدن بیژن زنگنه در وزارت نفت پروژه احداث خط لوله صلح برای صادرات گاز ایران به پاکستان از سال 92 متوقف شده است. در صورت تکمیل این خط لوله گاز ایران به پاکستان صادر خواهد شد و در صورتی که طرف پاکستانی قادر به دریافت گاز نباشد باید معادل 70 درصد گاز صادراتی را به ایران غرامت دهد. شواهد نشان می‌دهد که در صورت عزم ایران برای صادرات گاز به پاکستان این اتفاق محقق خواهد شد ولی در سایه بی‌تدبیری وزارت نفت پرونده صادرات گاز ایران در حالت معلق باقیمانده است و در این بین LNG قطر جایگزین گاز ایران در پاکستان شده است.

کشور افغانستان برای تامین گاز موردنیاز خود تنها با دو گزینه مواجه است. گزینه اول این کشور دریافت گاز از ترکمنستان از طریق خط لوله تاپی است. احداث این خط لوله علیرغم حمایت‌های آمریکا و عربستان به دلیل تنش سیاسی و امنیتی گروه طالبان متوقف شده است. گزینه دوم برای کشور افغنستان تامین گاز موردنیاز از مسیر کشور ایران است. در این بین ایران با توجه به داشتن دست برتر در معامله با افغانستان می‌تواند گاز خود یا گاز دریافتی از ترکمنستان را از طریق شبکه خط لوله گسترده خود به افغانستان برساند. اما متاسفانه این بازار صادراتی نیز به دلیل بی‌توجهی وزارت نفت ودستگاه دیپلماسی کشور در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

کارشناسان معتقدند ایران با سوآپ کردن گاز ترکمنستان به افغانستان میتواند علاوه بر به حاشیه بردن انگیزه اقتصادی ترکمنستان برای احداث خط لوله تاپی، جایگاه خود را به عنوان کریدور انرژی منطقه تثبیت کند. البته اخیرا مسئولین شرکت گاز اعلام کرده‌اند که طرح اولیه صادرات گاز ایران به افغانستان آماده شده است که در انتظار ورود دستگاه دیپلماسی به مذاکرات مانده است.

خبرگزاری دانشجو

* این گزارش دارای سوگیری بالایی است و مانند بقیه موارد منتشر شده از گزارش ها و تحلیل ها در این کانال صرفا جهت آگاهی و بهره برداری از نظرات گوناگون بوده است
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies گشایش راه آهن خواف - هرات محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک مراسم از طریق ویدئو کنفرانس خط آهن خواف هرات را افتتاح کردند. راه‌آهن "خواف" واقع در جنوب شرق خراسان رضوی به هرات که در غرب افغانستان واقع…
@indianstudies

اهمیت راه آهن خواف هرات

این مسیر ریلی برای افغانستان ضروری است، چون این کشور دارای معادن سنگ آهن بسیار گسترده و غنی است و آنها نیاز دارند به شبکه ریلی و حمل و نقلی متصل شوند تا بتوانند از ظرفیت عظیم معادن بهره ببرند و آن را بتوانند به شمال و جنوب کشور ایران انتقال دهند و بدین ترتیب اقتصاد خود را شکوفا کنند.

ایران نیز کالای با کیفیت داخلی را از این طریق با قیمت کمتری در حمل و نقل می تواند صادر کند. ناگفته نماند این خط آهن می تواند تحریم ها به طور کامل دور بزند. ایران کشوری کهن و متمدن است که می تواند از منافع گردشگری این طرح نیز استفاده کند.

روزنامه پاکستانی «داون» در گزارشی نوشت: مراسم بهره‌برداری و تکمیل راه آهن خواف-هرات در میان خیل عظیمی از مردم مشتاق افغانستان انجام شد.

نشریه انگلیسی زبان هندو،‌ نیز با اشاره به سخنان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در این مراسم، افتتاح این مسیر ریلی را روزی تاریخی در روابط دو کشور ایران و افغانستان توصیف کرد..

این خبر در رسانه های افغانستان نیز بازتاب گستده داشته است، بطور مثال پایگاه خبری طلوع نیوز افغانستان هم با اشاره به اظهارات «سید وحید قتالی» والی هرات نوشت:  افتتاح این خط آهن حداقل برای حدود ۶۰۰ هزار جوان بیکاری که تنها در شهر هرات زندگی می کنند امیدوار کنند است و سبب رونق صادرات خواهد شد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز با اشاره به سخنان رئیس جمهوری ایران نوشت این مسیر سبب افزایش همکاری‌های دوجانبه خواهد شد.

این رسانه ترک همچنین تصریح  کرد: با افتتاح این مسیر ریلی افغانستان دیگر کشوری محصور در خشکی نیست.

تابناک
@‌indianstudies

جانسون در هند

دفتر نخست وزیر بریتانیا اعلام کرد: بوریس جانسون در ماه ژانویه به هند سفر خواهد کرد. این نخستین دیدار دو جانبه جانسون با مقام های ارشد هندی از زمان به قدرت رسیدنش به شمار می رود.

دفتر جانسون در ادامه افزود: هدف اصلی از سفر نخست وزیر بریتانیا به هند، تقویت روابط تجاری و سرمایه گذاری با دهلی نو و همکاری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی خواهد بود.

جانسون نیز از مودی برای شرکت در اجلاس گروه ۷ به میزبانی بریتانیا در سال ۲۰۲۱ به عنوان کشور مهمان، در کنار رهبران کره جنوبی و استرالیا، دعوت می‌کند.

نخست‌وزیر انگلیس حین سفر خود به هند، مهمان افتخاری در رژه روز جمهوری خواهد بود که هر ‌ساله در ۲۶ ژانویه در دهلی نو به مناسبت استقلال هند از بریتانیا در سال ۱۹۴۷ برگزار می‌شود.
@indianstudies

دیوار چین و هندوستان مقابل صادرات زعفران ایران / برگ برنده افغانستان از تحریم ایران

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران می گوید که هندوستان و چین تعرفه ترجیحی برای کالاهای صادراتی افغانستان وضع کرده‌ اند. یعنی چنانچه یک تاجر افغانستانی زعفران ایرانی را به چین و هند صادر کند دیگر نیازی نیست که هزینه و عوارضی پرداخت کند؛ این در حالی است که چنانچه یک تاجر ایرانی بخواهد زعفران را به دو مقصد هند و چین ارسال کند باید عوارض ۳۸ درصدی بپردازد

آنچه مشخص است افغانستان صنعت بنامی در حوزه بسته‌بندی ندارد. میری درباره نحوه صادرات زعفران از افغانستان به کشورهای منطقه توضیح داد: افغانستان زعفران را از ایران فله‌ای می‌خرد و به همین شکل به هند، چین و سایر بازارهای هدف ایران صادر می‌کند؛ چرا که نحوه مصرف زعفران در چین و هند به شکل دارو است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران درباره میزان تولید زعفران هم گفت: طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته ایران توانسته ۵۰۰ تن زعفران تولید کند که از این میزان تولید، یک دهم آن سهم افغانستان است.

تجار ایرانی می‌گویند ۵۰ سال در صنعت زعفران ایرانی تلاش کرده‌ایم اما حالا شاهد از دست دادن بازارهای منطقه‌ای و جهانی هستیم و افغانستان با افزایش سطح زیر کشت زعفران از بازارهای هدف ما سواستفاده کرده و زعفران تولیدی را به نام ایران به سایر کشورها صادر می‌کند.
خبرگزاری انتخاب
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies For the past 12 days, farmers from across Haryana and neighbouring states are camping on Delhi’s borders and protesting against the Centre’s controversial farm laws. Amid all this, JJP chief and Haryana Deputy Chief Minister Dushyant Chautala’s…
@indianstudies

اعتراضات کشاورزان هندی ادامه دارد

Farmer unions lost no time in rejecting the amendments proposed by the Union government to the current farm laws.

BKU (Dakuanda) general secretary Jagmohan Singh Patiala explains point-by-point why farmers are objecting to Centre’s offer.
Centre’s proposal: State governments can impose fee/cess on the private mandis Farmers’ objection: “Creation of private mandis along with the state-run Agriculture Produce Market Committees (APMC) will push all agriculture businesses towards private markets.

The result will be the end of government markets and intermediary (commission agent) systems as well as APMC systems. After that only big traders and giant companies will operate in the markets and procure farm produce at incidental prices. The government has proposed that there will be uniform policy of taxes, fee, and cess both for government and private markets. But the governments would deliberately delay procurement as in case of paddy and turn the public markets inefficient and redundant.”

The concern is that the current laws “pose a significant challenge to small and marginal farmers who constitute 86% of our agricultural class.”

British Foreign Secretary Dominic Raab said he discussed the ongoing farmers’ protests in India with External Affairs Minister S Jaishankar and underlined that “your politics” is, in some sense, “our politics” because of the Indian diaspora in Britain.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پاکستان برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی تحت فشار است «عمران ‌خان» نخست وزیر پاکستان در مصاحبه ای اعلام کرد که کشورش برای به رسمیت شناختن اسرائیل تحت فشار است. خان تأکید کرد ما نمی‌توانيم نام کشورهایی که پاکستان را برای به رسمیت شناختن…
@indianstudies

پاکستان و احتمال عادی سازی روابط با اسراییل

اخیراً خواجه آصف وزیر خارجه اسبق پاکستان در توییتی از وضعیت کشورش ابراز نگرانی کرده و از نزدیکی و خزیدن اسراییل به کشورهای اسلامی ابراز نگرانی و تاسف کرد.

او نوشته: انزوای دیپلماتیک و سقوط اقتصادی، پاکستان را مجبور کرده است که درهای یک کشور آپارتاید را بزند. وضعیت ناامیدکننده، ما را وادار می‌کند که برادران فلسطینی خود را رها کنیم و از اسراییل کمک بخواهیم تا موانع بين ما و ملت‌های برادر عربستان و امارات متحده عربی را برطرف کند.

اکنون خبرهایی وجود دارد که زیر فشار امارات متحده عربی و بحرین، حضور اسراییل در پاکستان گسترش می‌یابد اما باید گفت که حضور اسراییل در منطقه، به ویژه که تنور داغ جنگ در افغانستان شعله‌ور است، سبب گسترش ناامنی و دامنه دار شدن بحران خواهد شد.

اسراییل از سال‌ها به این سو تلاش داشت که با کشورهای جهان اسلامی در منطقه جنوب آسیا و آسیای میانه رابطه ایجاد کند و نفوذ داشته باشد، اکنون نیز این کشور در تلاش است که طریق کشورهای عربی ثروتمند حوزه خلیج فارس، بر کشورهای اسلامی دارای اقتصاد شکننده نفوذ خویش را گسترش دهد. این موضوع در حالی که پاکستان در بحران اقتصادی قرار دارد و افغانستان نیز به مثابه یک کشور جنگ زده بی در و پیکر، زمین بازی آماده استخباراتی و توسعه طلبانه اسراییل است.

قاضی احمد نورانی صدیقی رهبر جمعیت علمای (اهل سنت) پاکستان در این مورد، سخنان حمایت آمیز از اسرائیل در گوشه و کنار پاکستان را محکوم کرد و گفت: حمایت اسرائیل توهین به ایدئولوژی پاکستان است. وی با بیان این که تاریخ فلسطین شفاف و روشن است که هزاران سال گذشته هیچ دولتی بنام اسرائیل در این منطقه نبوده است، تاکید کرد: حلقه مذهبی پاکستان بخاطر به رسمیت شںاختن اسرائیل به شدت نگران و خشمگین اند.

تنها ارتباط علنی پاکستان با اسرائیل به ملاقات خورشید قصوری، وزیر امور خارجه پاکستان در دوره ریاست جمهوری پرویز مشرف با وزیر امور خارجه اسرائیل در ترکیه در سال ۲۰۰۵ برمی گردد، چرا که مشرف از حامیان برقراری روابط دیپلماتیک پاکستان با اسرائیل بود.

به تازگی بحث عادی سازی روابط اندونزی با رژیم صهیونیستی هم مطرح شده بود که این کشور اعلام کرد به تعهدش نسبت به حمایت از مساله فلسطین متعهد می ماند. مشخص نیست که کشور مسلمانی که اسرائیل اخیرا مدعی بود به جمع کشورهای عادی کننده روابط با آن می پیوندد پاکستان باشد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کمیته سوم سازمان ملل با آرای حداقلی قطعنامه‌ای علیه وضعیت حقوق بشر در ایران تصویب کرد. ▪️۸۳ کشور به قطعنامه رأی مثبت داده‌اند، ۳۰ کشور رأی منفی و ۶۸ کشور ممتنع. افغانستان، پاکستان و هند جزو رای منفی دهندگان بنگلادش، سریلانکا، نپال و بوتان…
@indianstudies

حمایت کشورهای شبه قاره از ایران در صحن مجمع عمومی ملل متحد

مجمع عمومی سازمان ملل شب گذشته قطعنامه‌ پیشنهادی کانادا در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد.

کشورهایی که علیه قطعنامه و به نفع ایران رای دادند شامل #افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، بولیوی، بروئنی،بروندی، کامبوج،چین،کوبا، کره شمالی، اریتره، #هند، اندونزی، عراق، قزاقستان،قرقیزستان، لبنان،نیکاراگوئه، عمان، #پاکستان،فیلیپین، روسیه،#سریلانکا، سوریه، ازبکستان، ونزوئلا، ویتنام و زیمبابوه بودند.

کشورهای #بنگلادش #نپال و #بوتان رای ممتنع دادند و نماینده #میانمار در جلسه حضور نداشت.

برخی کشورهایی که علیه ایران رای دادند شامل آلبانی، آرژانتین، استرالیا، اتریش، بحرین، بلژیک، بوسنی،بلغارستان،کانادا،شیلی،کلمبیا،کاستاریکا،کرواسی، قبرس، چک، دانمارک،استونی،فنلاند،فرانسه، آلمان، یونان،مجارستان،ایرلند، ایتالیا، ژاپن، #مالدیو، عربستان، سوئد،سوئیس،آمریکا، اوکراین، امارات،انگلیس،یمن بودند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پاکستان و احتمال عادی سازی روابط با اسراییل اخیراً خواجه آصف وزیر خارجه اسبق پاکستان در توییتی از وضعیت کشورش ابراز نگرانی کرده و از نزدیکی و خزیدن اسراییل به کشورهای اسلامی ابراز نگرانی و تاسف کرد. او نوشته: انزوای دیپلماتیک و سقوط اقتصادی،…
@indianstudies

تکذیب دوباره عمران خان

نخست وزیر پاکستان در واکنش به شایعات پیرامون سفر برخی از مقامات کشور های مسلمان به فلسطین اشغالی، بار دیگر بر مواضع قبلی اسلام آباد تاکید کرد. «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در گفتگوی تلوزیونی با شبکه خبری «سماء نیوز» هرگونه ارتباط پاکستان با اسرائیل را رد کرد.

اما ازطرفی تعداد منابعی که امکان سنجی این رابطه را تایید می کنند روبه افزایش است. پیشتر نشریه میدل ایست مانیتور گزارش کرد که پاکستان و اسرائیل "گفتگوهای محرمانه" در باره عادی سازی روابط را آغاز کرده اند و سید بخاری، از مشاوران ارشد عمران خان، با یک هواپیمای خطوط هواپیمایی بریتیش ایرویز وارد فرودگاه بن گوریون در این کشور شده است.
@indianstudies
"جنگ" های آینده؟

این طرح بلندپروازانه چین (سبز) است، بناست تا ۲۰۵۰ تکمیل شود، ۴ تا ۸ تریلیون دلار هزینه دارد و ۶۵ کشور را درگیر می کند.

می دانیم قدرت فقط از لوله تفنگ بیرون نمی آید، بلکه کشتی بازرگان و کارخانه صنعتگر و استارتاپ کارآفرین جوان هم از عوامل قدرت یک کشورند و چه بسا اهمیت شان از توپ و تفنگ کمتر نباشد. چین بنا دارد با اقتصاد کارستان کند.

اما هند احساس خطر می کند، شبه قاره دارد محاصره می شود و اقتدارش در اقیانوس هند رو به افول است، خودش جزء نقشه است (کریدور اقتصادی بنگلادش و چین و هند و میانمار)، ولی نگرانی وجود دارد: کریدور دیگر چین و پاکستان از وسط منطقه پرخطر و مورد مناقشه جامو و کشمیر می گذرد.

چینی ها نوع جدیدی از استعمار را در گوادر پاکستان و هامبانتوتا سریلانکا نشان داده اند و هندی ها نگران اند: شاید اول بازرگانان بیایند و بعد چکمه پوش ها! آن قدرت افسانه ای آن سوی آتلانتیک در رقابت با چین یحتمل روی همکاری با هند خیلی حساب خواهد کرد و زیاد از هند خواهیم شنید: چه جو سرکار باشد، چه دونالد! والله اعلم.
توسعه و اقتصاد
امیرحسین خالقی
2024/09/29 10:19:44
Back to Top
HTML Embed Code: