Telegram Web Link
@indianstudies

مجموعه عکس از مزارع فلفل قرمز

کاشت و برداشت فلفل قرمز در ناحیه بوگرا در بنگلادش تصاویر زیبایی را خلق کرده و با نگاه به این مزرعه‌ها فرش قرمز وسیعی را در روبروی خود خواهید دید که بیش از ۲۰۰۰ کارگر را در زمان برداشت مشغول می‌کند .

ناحیه بوگرا هر ساله مقدار وسیعی برداشت فلفل دارد که حجم زیاد آن باعث می‌شود این محصول به کشورهای دیگر نیز صادر شود. فلفل قرمز یکی از ادویه‌های مهم و پرکاربرد در غذاهای بنگلادش است که در انواع خوراکی‌ها استفاده می‌شود.

بنگلادش کشوری واقع در جنوب قارهٔ آسیا و شرق هند است که نهمین کشور پرجمعیت جهان در میان پرتراکم‌ترین کشور‌ها از نظر جمعیت محسوب می‌شود.

عکاس : عبدالمومین
@indianstudies

بازگشت بایدن به برجام به سود پاکستان است

در گفتگویی نخست وزیر پاکستان سیاست‌های ترامپ در قبال خاورمیانه، تعامل با اسرائیل و ایران را جنجال آفرین تعبیر کرد و در مورد ایران که چند روز قبل خواستار تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور شده بود، گفت: باید دید که آیا بایدن سیاست ترامپ را دنبال می‌کند و یا اینکه به وضعیت زمان باراک اوباما، زمانی که توافق هسته‌ای با ایران امضا شد ولی ترامپ از آن خارج شد، برمی‌گردد.

وی تاکید کرد: بازگشت جو بایدن به برجام به سود پاکستان است زیرا این وضعیت به ما کمک می‌کند که همکاری‌های دوجانبه تجاری با ایران را گسترش دهیم در این صورت به نفع دو کشور است.

چند روز قبل دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران در دیدار با عمران خان نخست وزیر پاکستان با اشاره به روابط خوب سیاسی فیمابین دو‌کشور و برشمردن فرصت های توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی به برخی از برنامه های پیش رو در حوزه همکاریهای اقتصادی از جمله برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ، بازگشایی گذرگاهها و بازارچه های مرزی، گسترش تجارت و تهاتر اشاره و تصریح کرد: کشورهای همسایه اولویت روابط خارجی جمهوری اسلامی برای همکاری به شمار می روند.

وزیر امور خارجه همچنین از حمایت پاکستان برای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای تشکر کرد.

عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز با ابراز خرسندی از مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات پاکستانی، علاقمندی این کشور برای توسعه مناسبات سیاسی‌ و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرارداد.

در این دیدار همچنین در خصوص مسائل بین المللی و منطقه ای بویژه تحولات افغانستان و ‌جهان اسلام نیز گفتگو و تبادل نظر شد.

در خصوص افغانستان دو کشور نگاه مشترکی دارند و هر دو اعلام کرده‌اند که از روند صلح حمایت می‌کنند.

رابطه ایران با پاکستان در مقطع کنونی تحریم ها که سومین سفر ظریف انجام پذیرفت دارای فراز و نشیب های زیادی بوده است اما دو کشور می کوشند تا رابطه خود را بر پایه حسن هم‌جواری توسعه دهند.

در چند سال گذشته پاکستان در چند نوبت تلاش کرد تا میان ایران و آمریکا و همین طور میان ایران و عربستان سعودی میانجیگری کند اما از نتایج این تلاش خبر مشخصی منتشر نشد. این بار نیز احتمالاً با تغییر رهبران کاخ سفید پاکستان تلاش‌های جدیدی را برای انجام این منظور آغاز کند.
@indianstudies

بازهم درگیری‌های شدید هند و پاکستان در کشمیر

نیروهای هند و پاکستان روز جمعه بزرگترین جنگ توپخانه‌ای خود در ماههای اخیر را در مرزهای مورد مناقشۀ دو طرف در منطقه کشمیر انجام دادند. حاصل این درگیری‌ها دست‌کم ۱۵ کشته شامل ۱۰ غیرنظامی و ۵ نیروی امنیتی و شماری زخمی بوده است.

دو طرف یکدیگر را متهم می کنند. مقامات دولت هند گفته‌اند تبادل آتش توپخانه و سلاح‌های دیگر در نوار مرزی دو کشور پس از آن روی داد که ارتش هند عملیات نفوذی نیروهای پاکستان در مرزهای شمالی ناحیه کشمیر را دفع کرد اما ارتش پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای این کشور به شلیک بی‌دلیل و بی‌مهار ارتش هند پاسخ داده‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آخرین تحولات از مذاکرات صلح افغانستان/ اختلاف بر سر مبنای مذهبی مذاکرات و پذیرش توافق‌نامه دوحه بین ایالات متحده آمریکا و طالبان به‌عنوان ناظر بر مذاکرات فعلی قطر نشست‌های دوجانبه را با کندی مواجه کرده است. در همین رابطه سخنگوی طالبان با…
@indianstudies

عمران خان به کابل سفر می‌کند

در جریان این سفر، احتمالا در مورد مذاکرات صلح و توسعه همکاری‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجارتی میان افغانستان و پاکستان بحث و گفتگو خواهد شد.

سفر نخست وزیر پاکستان به کابل زمانی انجام می‌شود که با گذشت بیشتر از دو ماه از آغاز مذاکرات صلح افغانستان؛ هیأت گفتگو کننده دولت افغانستان و طالبان قادر نیستند گفتگوها را نهایی سازند و قطعا بحث صلح افغانستان مهمترین دستور کار خواهد بود.

به گفته مسئولان افغانستان، یکی از عوامل بن بست در مذاکرات صلح این کشور، مبنا قراردادن توافقنامه صلح آمریکا و طالبان در مذاکرات صلح است. در همین حال مسئولان افغان، هندی و دیگران پاکستان را به تداوم حمایت از طالبان متهم می کنند.

عمران خان چند هفته پیش در مصاحبه با مجله اشپیگل آلمان گفت که کشورش برای صلح در افغانستان تلاش می کند و هیچ منفعتی در آنجا ندارد. به گفته عمران خان تنها امید او این است که دولت بعدی افغانستان اجازه ندهد هند از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کند.
@indianstudies

پاکستان برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی تحت فشار است

«عمران ‌خان» نخست وزیر پاکستان در مصاحبه ای اعلام کرد که کشورش برای به رسمیت شناختن اسرائیل تحت فشار است.

خان تأکید کرد ما نمی‌توانيم نام کشورهایی که پاکستان را برای به رسمیت شناختن اسرائیل تحت فشار قرار می‌دهند فاش کنیم زیرا چیزهایی هستند که ما نمی‌توانیم بگوییم چون روابط خوبی با این کشورها داریم.

Pakistan is under pressure to recognise Israel: PM Imran Khan

Pakistan is "under pressure" to formally recognise Israel, Pakistan PM Imran Khan said during an interview. However, Pakistan will not establish ties with Israel "unless there is a just settlement, which satisfies Palestinians", he added. Upon being asked which countries have been pressuring Pakistan, Khan said, "There are things we can't say. We've good relations with them (countries)."
@indianstudies

توافق آمریکا با طالبان، الگویی برای مذاکره با گروه‌های شبه‌نظامی؟

سیاست خارجی آمریکا پس از 11 سپتامبر تحت عنوان «نبرد با تروریسم» چنان خشونت‌آمیز به اجرا درآمد که شاید هرگز گمان نمی‌شد دولت آمریکا با گروه‌هایی که به قصد نابودی‌شان لشگرکشی کرده بود، به مذاکره بنشیند. اکنون می‌توان این پرسش را مطرح کرد که آیا گفت‌وگو و توافق آمریکا با طالبان، یک مورد خاص بود و یا الگویی تعمیم‌پذیر؟

دولت آمریکا طی سال‌های پس از اشغال افغانستان و عراق تلاش بسیاری کرد تا تجربه قابل‌دفاعی از سیاست «تغییر رژیم» ارائه دهد. ولی نه‌تنها این دو کشور پس از اشغال به سوی رفاه، توسعه و آزادی حرکت نکردند بلکه امنیت و استقلال آن‌ها نیز خدشه‌دار شد.

علاوه بر شکست سیاست «تغییر رژیم» که سبب شد آمریکا در مداخله در سوریه بیش‌تر از دو مورد قبل، جانب احتیاط را بگیرد، مسأله دیگری که تداوم سیاست «نبرد با تروریسم» را با چالش مواجه کرد، رشد بی‌سابقه اقتصادی چین و تحرکات منطقه‌ای روسیه بود.

آمریکا برای مهار روسیه و چین نیازمند کاهش هزینه‌های خود در مقابله با گروه‌های ضدهژمون در غرب آسیا است. اینکه مذاکره با طالبان به دیگر گروه‌های شبه‌نظامی نیز تعمیم یابد، منوط به شرایطی مشابه است که کلیات آن را می‌توان چنین برشمرد:

1️⃣ یک گروه فروملی و محدود به جغرافیایی مشخص باشد که مرزهای مذاکره و توافق احتمالی را تحدید نماید. پس احتمال مذاکره با گروه‌هایی مانند القاعده یا داعش بسیار اندک است.

2️⃣ گروه مذکور روابط متعین و پایداری با برخی دولت‌های منطقه‌ای داشته باشد که امکان میانجی‌گری و اثرگذاری بر مواضع آن‌ها فراهم شود. مانند روابط طالبان با پاکستان.

3️⃣ گروه مورد اشاره، از حدی از انعطاف‌پذیری و عمل‌گرایی در رفتار سیاسی و نظامی برخوردار باشد که چشم‌انداز حصول توافق را روشن سازد.

با این وصف، به نظر می‌رسد در صورت اراده آمریکا بر خروج نظامیانش از غرب آسیا می‌توان در انتظار مذاکرات مشابهی در عراق، یمن، سوریه و لبنان نیز بود. امری که لازم است دستگاه سیاست خارجی ایران نیز پیش‌بینی‌های لازم را در این خصوص داشته باشد.

اندیشکده راهبردی تبیین
@indianstudies

تاثیر احتمالی تغییرات سیاسی آمریکا بر ادامه همکاری «یوکو» بانک هند با ایران

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و هند اظهار داشت:‌ با توجه به اینکه آمریکا کلیه بانک‌های ایران را یک ماه پیش تحریم کرد، بانک یوکو هم بخشنامه‌ای داده، اما معلوم نیست اجرایی شود.
طبق توافقات ایران و هند، بانک هندی به نام یوکو ( UCO) با ایران و بانکهای ایرانی روابط و همکاری بانکی دارد.

پرهام رضایی با اشاره به حجم مبادلات ایران از این بانک تصریح کرد: اگر این اتفاق قبلا می‌افتاد، به خاطر فروش نفت به هند این اتفاق تاثیر بسزایی داشت چراکه پول نفت ایران از طریق یوکو بانک منتقل می‌شد اما از آنجا که در شش ماه تا یک سال گذشته فروش نفت ما به هند بسیار کاهش پیدا کرده؛ پول زیادی در بانک یوکو نداشتیم که تاثیرگذار باشد.

رضایی در مورد سرنوشت پول‌های ایران در بانک یوکو خاطرنشان کرد: پول ایران در این بانک بلوکه نمی‌شود و می‌تواند برای مصارف دارویی و غذایی استفاده شود.

اتاق بازرگانی ایران و هند
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که در راس هیاتی بلند پایه به افغانستان سفر کرده است، شامگاه چهارشنبه با حنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان دیدار و گفتگو کرد. یک هیات سیاسی، امنیتی و اقتصادی آقای عراقچی را همراهی…
@indianstudies

پنجمین دور مذاکرات سند جامع همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان در تهران

سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، در پنجمین دور مذاکرات سند جامع همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان در تهران، ابراز امیدواری کرد که این سند به‌زودی آماده امضای رؤسای جمهور دو کشور شود.

این سند چشم انداز روابط درازمدت دو کشور را در حوزه های سياسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، و مسائل مربوط به اتباع دو کشور و نیز موضوع آب را در برمی گیرد.

پیش از شروع مذاکرات دو طرف بر اراده کشورهای خود برای نهایی سازی هر چه سریعتر این سند تاکید کرده بودند.
@indianstudies

کارگاه توربافی یانگون، میانمار -٢٠١٨
عکس از تی‌ها مانگ ThiHaMaung
@indianstudies

دیوالی جشن صف نور در هند

دیوالی از بزرگترین جشنهای هندوان، یک جشنواره پنج‌روزه است که اکنون در سراسر هند در حال اجرا است.

این جشنواره بر اساس گاهشماری هندی، در روز پانزدهم کارتیکا آغاز می‌شود. طی روزهای قبل از جشن، تمام خانه‌ها پاکیزه و مرتب شده و پنجره‌ها برای خوشامدگویی به لاکشمی، الهه توانگری و کامیابی گشوده می‌شوند.

دیپا به معنی نور و آوالی به معنای ردیف و صف - و در کل به معنای صفی از نور است. در واقع نمایش نور در این جشنواره یکی از جذابترین بخش‌های آن است. تمام خانه‌ها، از فقیرانه‌ترین کلبه‌ها تا اشرافی‌ترین کاخها، با نور نارنجی رنگ فانوسهایی به نام دیا برای تبریک و سلام به لاکشمی روشن می‌شوند.

این جشن البته حاشیه هایی هم دارد. آلودگی هوا با فرا رسیدن جشن بزرگ دیوالی که با آتش بازی گسترده همراه است، افزایش می یابد. امسال با اضافه شدن کرونا جشن دیوالی بدون شور و حال سال‌های گذشته برگزار شده است و دستوراتی برای رعایت پروتکل ها و از جمله ماسک زدن اعلام شده است.

این جشن در پاکستان هم برگزار می شود. امسال عمران خان، نخست وزیر پاکستان، جشن دیوالی را به هندی های پاکستان و مردم هند تبریک گفت
@indianstudies

توافق برای اخراج سفیر فرانسه از پاکستان

هزاران نفر از فعالان مذهبی در نزدیکی پایتخت پاکستان در اعتراض به انتشار کاریکاتورهای توهین‌آمیز مجله فرانسوی «شارلی‌ابدو» دوشنبه شب تحصن کردند.

پیشتر هم تظاهرات هایی برگزار شده و مردم از نقاط مختلف به سمت پایتخت حرکت کردند اما با بسته شدن راه های ورودی بین تظاهرکنندگان و پلیس درگیری به وجود آمد. رهبران شرکت کننده در این راهپیمایی گفتند: طرح های اهانت آمیز به پیامبر در اروپا، از جمله فرانسه محکوم است و اهانت به مقدسات اسلام به نام آزادی بیان، غیرقابل تحمل است. ما می توانیم جان خود را از دست بدهیم، اما نمی توانیم کوچکترین اهانت نسبت به ناموس رسالت را قبول کنیم.

تیم مذاکراتی دولت به معترضان قول داده است که پاکستان سفیر فرانسه را از اسلام آباد اخراج کند و با این تعهد تحصن به پایان رسید.
@indianstudies

شرايط جديد سفر به پاكستان

رییس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه ایران در توييتى نوشت: دولت پاکستان با هدف تسهیل و رونق تجارت خارجی، نام ١۶ کشور دیگر از جمله جمهوری اسلامی ایران را در لیست اتباع مجاز به دریافت روادید الکترونیکی تجاری (Business Friendly List (BVL قرار داد. متقاضیان باید قبل از ورود، دعوتنامه معتبر از همتای تجاری خود ارائه کنند.
2024/11/05 22:52:05
Back to Top
HTML Embed Code: