Telegram Web Link
@indianstudies
شکست عمدی راه ابریشم هند

سالواتوره فرانچسکا

ایل جورناله (ایتالیا)

بازگشت راه کهن ابریشم در سال های اخیر کل قارۀ آسیا را درگیر ساخته است. لیکن چنانچه توجه بازارهای جهانی و ژئوپلیتیک معاصر به طرح یک کمربند یک جادۀ چین معطوف گردید، در خصوص همنام آن که ساخت هند است اطلاعات اندکی در دست است. هند نیز مانند چین قصد داشت از راه ابریشم هندی برای خود یک برند واقعی بسازد. هدف آن ایجاد یک شبکۀ تجاری از خلیج عمان گرفته تا آسیای میانه و جنوبی به منظور رقابت فعال با طرح عظیم چین بود. هدف اولیه ایجاد یک کانال مبادلاتی به منظور کاهش زمان انتقال کالا از بمبئی به سن پترزبورگ بود. طبق برخی تخمین ها که بین سال های 2017 و 2018 انجام گرفت این راه جدید شمال- جنوب حتی از نظر اقتصادی امیدوارکننده تر از برخی راه های زمینی بود که از شرق به غرب ظهور یافتند...

ادامه مطلب: http://asrdiplomacy.ir/57391

@asrdiplomacyir
@indianstudies
رایزنی وزیر امور خارجه هند با ظریف در تهران 

🔹وزیر امور خارجه هند در جریان سفر کوتاه خود به ایران با وزیر امورخارجه کشورمان در محل وزارت خارجه دیدار و رایزنی کرد .
 🔹در این دیدار، طرفین در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه، مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین‌ المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.
@indianstudies
دیدار و گفتگوی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هند- در حال برگزاری
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 🔻وزیر خارجه هند به ایران سفر خواهد کرد سخنگوی وزارت خارجه: 🔹فردا وزیر خارجه هند در مسیر سفر به روسیه چند ساعتی را در تهران توقف خواهد کرد و با وزیر خارجه ایران دیدار خواهد داشت. 🔹وزیر خارجه ایران هم طی روزهای آینده سفرهایی را خواهد داشت که…
@indianstudies

Foreign minister S. Jaishankar will stop over in Tehran on Tuesday en route to Moscow to attend the SCO foreign ministers' meeting.

He would be the second Cabinet minister after defence minister Rajnath Singh who also stopped over on his return trip from Moscow. While officials said the stop was a "technical halt" mainly for refuelling, Jaishankar will meet his counterpart Javad Zarif, incidentally the first meeting since the pandemic hit.

While the focus of the upcoming visit will be on the meeting between Jaishankar and Wang Yi and the prospect of a resolution of the crisis in eastern Ladakh, the meeting, albeit short, with Zarif will be equally important.

India is clearly reaching out to Iran in the context of a couple of developments, the most important of which is the prospect of the Taliban regaining their dominant position in Afghanistan and what that would mean for regional security and international terrorism.

As the US pushes the intra-Afghan dialogue in Qatar between the Taliban and Afghan government, both India and Iran will face the prospect of radical extremists back in the saddle in Kabul, supported by Pakistan.

India is exploring whether there can be common ground with Tehran, though nobody is talking of reviving the 1990s northern alliance.
@indianstudies
⭕️ روابط دوجانبه، تجارت و تبادل نظر درباره موضوعات منطقه‌ای محورهای اصلی دیدار ظریف و وزیر خارجه هند

🔹 محمدجواد ظریف در توییتی نوشت: خوشحالم که امروز میزبان همتای هندی‌ام آقای جیشانکار بودم. اصلی ترین محورهای مورد بحث در دیدار امروز تقویت روابط دوجانبه و تجارت و همچنین تبادل نظر درباره موضوعات منطقه‌ای بود.

🔹ظریف اضافه کرد: تعامل فعال با همسایگان اصلی ترین اولویت ما است.
@indianstudies
🔸 توییت وزیر خارجه هندوستان

◀️ جیشانکار پس از پایان دیدار با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتی نوشت:

🔹هنگام توقف در تهران، نشستی پربار با جواد ظریف داشتم.

🔹در این دیدار درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگوهایی صورت گرفت و همچنین برخی تحولات منطقه‌ای بررسی شد.

🔹از او بخاطر مهمان نوازی‌اش تشکر می‌کنم.
@indianstudies

ترور نافرجام صالح، معاون ریاست جمهوری افغانستان

حوالی ساعت ۷ صبح امروز انفجاری در حوزه چهارم امنیتی کابل رخ داد که هدف آن خودروی حامل امرالله صالح، معاون ریاست جمهوری افغانستان بود که به قصد عزیمت به محل کار خود در این منطقه تردد می کرد. در رخداد امروز به وی آسیب جدی وارد نشد ولی ۲۵ تن از مردم افغانستان کشته و زخمی شدند.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حمله تروریستی صبح امروز علیه کاروان حامل معاون اول رئیس‌جمهور افغانستان را محکوم کرد و این سوء قصد را با توجه به در پیش بودن آغاز گفتگوهای بین الافغانی، اقدامی از سوی دشمنان صلح و ثبات در افغانستان دانست.

زاهد حفیظ چودری سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان هم حمله بر کاروان امرالله صالح معاون نخست ریاست جمهوری را به شدت محکوم کرد.

وزارت خارجه هند در واکنش به حمله تروریستی گفته است که برای ریشه‌کن نمودن زیربناهای تروریستی و حامیان آن‌ها در کنار افغانستان می‌ایستد.

استفانو پونتکوروو نماینده ارشد ناتو در افغانستان گفت که دشمنان صلح همچنان اراده مردم این کشور را برای توقف خشونت و آغاز مذاکرات نادیده می‌گیرند.

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی نیز گفته است: «روی‌کرد حذف فیزیکی در مرحله‌ای که در تلاش یافتن صلح باعزت و پایدار در کشور هستیم، به هیچ صورت قابل قبول و توجیه نمی‌باشد.»
 
وزارت کشور افغانستان در خصوص تلفات ناشی از حمله به کاروان عبوری امرالله صالح در چهارراه تایمنی کابل اظهار داشت در این حمله، بیش از ۱۰ تن کشته و ۱۵ تن دیگر زخمی شده‌اند. بررسی درباره این حمله آغاز شده است و انفجار ناشی از مواد انفجاری جاسازی شده بوده است.

گروه طالبان هر گونه دست‌داشتن در حمله‌ی صبح امروز بر امرالله صالح، معاون اول ریاست‌جمهوری را رد کرده است.
@indianstudies

هروله هندی‌ها به سمت تهران
بخش اول

▪️هندی‌ها به شدت از گسترش روابط ایران و چین آشفته هستند. رفتار زننده و غیرقابل تحمل مقامات دهلی‌نو با کشورهای همسایه‌اشان و بدقولی‌ها و فرصت‌طلبی‌های آن‌ها باعث شده تا در طول سال‌های گذشته تقریبا همه کشورهایی که با این کشور مرز مشترک و دریایی داشته‌اند، به نوعی از هندی‌ها حذر کرده و به سمت چین متمایل شوند. روابط پاکستان و چین برای هندی‌ها یک رابطه آزاردهنده است و اگر ایران نیز به این دایره افزوده شود، هندی‌ها دچار تنگای عجیبی خواهند شد.

▪️رفتارهای فرصت‌طلبانه تجاری هندی‌ها در طول دهه‌های گذشته باعث شد تا دیکتاتورهای حاکم بر میانمار هم از دهلی‌نو فاصله بگیرند و به سمت چین متمایل شوند. بنگلادشی‌ها که روزگاری پاکستان شرقی بودند و با کمک مستقیم هندی‌ها از پاکستان غربی (امروزی) جدا شدند نیز در روابط خود با هند تجدیدنظر کرده و روابطشان را کم کرده‌اند. این موضوع برای سریلانکا و نپال هم صدق می‌کند. به همین دلیل هندی‌ها احساس می‌کنند چینی‌ها در حال محاصره آن‌ها بوده و دست از تلاش برای تکمیل این محاصره بر نمی‌دارند.

▪️اما واقعیت چیز دیگری است؛ این اقدامات سران هند است که باعث دلخوری همسایگان شده و آن‌ها را سمت و سوی دیگری رانده است. به عنوان مثال باید گفت، هندی‌ها در مقابل ایران همواره فرصت‌طلب و موریانه‌وار عمل کرده‌اند و به قول معروف، دنبال «مرده‌خوری» هستند. در دوره تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، آن‌ها همواره دنبال سوءاستفاده از موقعیت ایران و نیاز کشورمان به فروش نفت بودند و همیشه در این مورد رفتارهای غیرانسانی داشتند. آن‌ها نفت را می‌خریدند اما انتظار داشتند که ایران چند دلار که چه عرض کنم، دستکم به یک پنجم بهای روز، نفت را به آن‌ها بفروشد.

▪️در مقابل هم، آن‌ها نه تنها حاضر نبودند به ایران پول نقد بدهند، بلکه در مقابل فروش مواد غذایی مانند برنج و گندم و همچنین نهاده‌های دامی، ذرت و سویا و حتی برخی کالاهای دیگر مانند دارو، مضایقه کرده و قیمت‌های عجیب و غریبی اعلام می‌کردند. آن‌ها بارها آمدند تا در توسعه میادین نفت و گاز ایران مشارکت داشته باشند ولی هیچ‌وقت به تفاهم نرسیدند و دلیلش هم این بود که دنبال استعمارگری!! بودند. کشوری که خودش 200 سال زیر چکمه‌های انگلیسی‌ها زندگی کرده بود، می‌خواست با کشوری که هیچ وقت مستعمره انگلیس نشد، رفتاری انگلیسی داشته باشد.

▪️در این مورد کارشناسان بهتر می‌دانند که ما در مورد میدان نفتی فرزادB بارها با طرف هندی وارد مذاکره شدیم و آن‌ها شرایط را به‌گونه‌ای تعیین می‌کردند که مذاکره حتی به دور دوم هم کشیده نمی‌شد! به خیال باطل سران هند، ایران تحت تحریم‌های امریکا ضعیف شده و حالا حاضر است هر امتیازی بدهد و بهترین موقع است تا به سراغ ایرانی‌ها رفته و نفت و گاز مفتی به دست بیاورند، اما هیچ وقت در این مسیر موفق نشدند. چرا که در ایران نیز کارشناسان ایرانی‌ حاضر بودند سعودی‌ها نفت را غارت کنند و ببرند، اما حاضر نبودند به سیک‌ها و هندوها امتیاز مفت بدهند.

▪️رفتار دیگر هندی‌ها را باید در مورد توسعه بندر چابهار دید. ایران یک امتیاز خوب و بکر به هندی‌ها داد تا آن‌ها با توسعه این بندر مسیر تجاری منحصر به‌فردی را به سمت افغانستان، آسیای مرکزی و قفقاز، روسیه و حتی ترکیه باز کنند ولی باز هم هندی‌ها تعلل کردند و به بهانه تحریم‌های امریکا حاضر نشدند در این زمینه به تعهدات خود عمل کنند. ایران حتی به خاطر هندی‌ها، فعالیت کنسولگری پاکستان در زاهدان را هم محدود کرد و برخی از مراکز فرهنگی پاکستانی در این منطقه را که کار اطلاعاتی می‌کردند را محدود کرد و حتی بست، اما هندی‌ها هیچ‌گاه آدم نشدند.

▪️مقامات هند که روابط ویژه‌ای با رژیم صهیونیستی و امریکا داشته و فکر می‌کنند با وجود یک میلیارد و 200 میلیون فقیر و صرفا داشتن جمعیتی که 20 درصد از آن‌ها حتی شناسنامه هم ندارند و هنوز در جامعه کاست این کشور ناچار به خوردن موش هستند می‌توانند ادعای ابرقدرتی کرده و در این اندازه ظاهر شوند. اما ایران بدون آنکه اخمی کرده باشد یا رویی تُرش، به سران دهلی‌نو ثابت کرد که خیلی ساده و آسان می‌تواند آن‌ها را به کرنش وادار کند. این موضوع البته یک درس بزرگ در حوزه دیپلماسی برای کشورمان هم به شمار می‌رود که باید از آن درس گرفت.

کانال اخبار سوریه
@indianstudies

هروله هندی‌ها به سمت تهران
قسمت دوم

▪️امضای سند راهبردی 25 ساله میان ایران و چین، در واقع ضربه گیج‌کننده‌ای بود که زلزله‌ای چند ریشتری را در دهلی‌نو به پا کرد. ابعاد توافق تهران و پکن برای طرف هندی می‌تواند ویرانگر باشد و این موضوعی است نیاز به ساعت‌ها بحث منطقی، مبتنی بر داده‌های مستند در حوزه منافع محلی و منطقه‌ای هند داشته و دارد. برای طرف هندی روابط ایران و چین، یعنی حضور چین در نقطه‌ای که همه نیازهای انرژی هند، شامل نفت و گاز و حتی مواد پتروشیمی و میعانات گازی از آنجا می‌‌آید. هندی‌ها به هیچ عنوان نمی‌توانند باور کنند که در سایه تکبر و حماقت آن‌ها، چنین تفاهمی امضا شده است.

▪️در مورد احساس خطر هندی‌ها پیش از این هم نوشتیم، اما اثرات مستقیم انتشار خبر امضای چنین سندی میان ایران و چین را می‌توان در عاقل شدن هندی‌ها و رفتار مشابه آدمیزاد آن‌ها یافت. آن‌ها چند هفته پس از تلاش شبانه‌روزی سفیرشان در تهران که توانست خود را به رئیس جدید مجلس برساند، قول دادند که هم فاینانس خط راه‌آهن چابهار – زاهدان را بپردازند، هم نسبت به تعهدات خود در توسعه بندر چابهار وارد عمل شوند و هم ده‌ها هزار تن برنجی که توسط ایران خریداری شده بود را به سمت کشورمان روانه کنند، کما اینکه در مورد سایر تعهدات هم آن‌ها اقداماتی کرده‌اند که البته هنوز خبر آن منتشر نشده است.

▪️سفر وزیر دفاع و سپس وزیر امور خارجه هند، آن هم در فاصله کمتر از سه روز بسیار مهم است. هندی‌ها قماربازهای بسیار بدی هستند و حتی به لحاظ امنیتی زورشان به پاکستان بیچاره و مفلوک هم نمی‌رسد و فکر می‌کردند با ایران می‌توانند بازی ناجوانمردانه کنند. سند راهبردی ایران و چین، سیلی آبدار و جانانه‌ای به صورت نخست‌وزیر تندرو و صهیونیست هند بود تا به او یادآوری کند که ایران آن اندازه قدرتمند و عاقل است که فقط با چند برگ سندی که هنوز نهایی نشده، شما را به غلط کردن بیندازد. هندی‌ها هیچ وقت در روابط دوستانه صداقت نداشته و همواره در زمین امریکا بازی می‌کنند اما اینجا بد بازی خوردند.

▪️با این حال، در تهران مقامات کشورمان باید حواسشان جمع باشد که کلاه طرف هندی سرشان نرود. باید به طرف هندی گفت اگر شما هم دوست دارید، حاضریم یک سند 25 ساله هم با شما امضا کنیم، اما باید ابتدا برادری خودتان را ثابت کنید. گاهی اوقات احساس می‌کنم پاکستانی‌ها حق دارند که اجازه نمی‌دهند خط لوله گاز ایران به هند برسد و همان بهتر که نرسد. هیچ تفاوتی میان نارندا مودی و رجب طیب اردغان نیست. میلیاردها دلار هزینه ساخت خط لوله گاز شود، اما بعد که رسید هر روز بازی دربیاورند که منفجر شده، خراب است، بهای گاز زیاد است... در مورد خط لوله گاز به زودی خواهم نوشت.

کانال اخبار سوریه
@indianstudies

هفت شهر باستانی و مقدس در هند

📝شهرهای باستانی و مقدس در کشور هند بیشتر در کناره رودخانه ها و دریاها ,یعنی نزدیک آب شکل گرفته و به بیانی دیگر به علت باران های فراوان و دارا بودن رودخانه ها و دریاچه های متعدد این شبه قاره از روزگاران کهن به شکل مکانی برای کشاورزی و دامپروری پررونق درآمده بوده است.شهرهای مقدس هند که تمامی آن ها به علت وجود دین هندو برقرار می باشند,درواقع دارای تاریخ و پیشینه ای کهن و هم چنین داستان ها و افسانه ایی است که مردم هند آن ها را نسل به نسل در یاد و خاطره خود حک کرده اند,چه از نظر مذهبی و از نظر اساطیر و تاریخ بسیار مهم و در خور توجه می باشند.در زبان سانسکریت به این هفت شهر مقدس سپت پوری PuriSapta گفته می شود ,سپت یعنی هفت و پوری به معنای شهر و مکان زندگی می باشد.

📝درواقع این هفت شهر زیارتگاه و به نوعی کعبه آمال و آرزوهای هر هندویی برای زیارت آن ها در طول زندگی خود می باشند تا گناهان خود را شسته و روح و جسم خویش را تطهیرکرده و به موکش Mukesh یا رستگاری نایل شود.در واقه هر کدام از این هف شهر به یکی یا دو خدا در دین هندو مرتبط می باشد و برای هر یک از آن اسطوره ای نیز باقی است.هر کدام از خدایان در دین هندو می توانند تجسم خدا یا حیوان مقدس دیگری باشند که در صورت دیگری ظهور یافته است و به آن اوتار Avatar گفته می شود, از این رو در هر کدام از این شهرها درواقع یکی از خدایان به شکل خدای دیگری ظاهر شده است .

📝شهر آیودیا متعلق به خدای ویشنو Vishnu که در شکل رام Rama ظهور یافته , شهرماتورا متعلق به ویشنو که در شکل کریشنا Krishna ظهور یافته ,شهر هری دوار متعلق به شیوا Shiva که در شکل گنگا دار Gangadhar ظهور یافته, شهر وارناسی متعلق به شیوا که در شکل ویشوانات Vishvanath ظهور یافته ,شهر کانچی پورام متعلق به ایزدبانو پروتی Parvati همسر شیوا , شهر اوجین متعلق به شیواکه به شکل ماها کالی ایشور Mahakaleshwar ظهور یافته و شهر داورکا متعلق به ویشنو که در شکل کریشنا ظهور یافته , می باشند.

فرهنگ هند و آسیای جنوبی
نسیم کمپانی
متن کامل در:
🌐https://bit.ly/2N0OdSK
@indianstudies

مذاکرات صلح بین الافغانی در قطر

نیم قرن است که در افغانستان جنگ جریان دارد. در کنار عوامل داخلی، در یک دوره، رقابت‌های دوران جنگ سرد و پس از پایان یافتن جنگ سرد تداوم رقابت‌های کشورهای منطقه در تاریخ معاصر افغانستان علت‌های اصلی جنگ و کش‌مکش‌های داخلی در افغانستان بوده‌ است.

در کنار جنگ، پروسه‌های صلح و حل منازعه نیز برای حل مسالمت‌آمیز جنگ افغانستان ادامه داشته است و این بار قطر تلاش کرده است تا طرف های درگیر را گرد آورد.

از طرف های خارجی، محمد صادق خان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در دیدار با رئیس شورای عالی مصالحه ملی گفت که کشورش از صلح افغانستان حمایت می کند و طرفدار پایان جنگ در این کشور است.

لوئارنگاری وزیر امور خارجه اندونزی هم اعلام کرد: مفتخر هستم که در افتتاحیه مذاکرات تاریخی افغانستان شرکت کردم. من بر اهمیت پروسه صلحی که متعلق به افغان ها بوده و به رهبری افغان ها هدایت شود و با شرایط مفید برای مذاکرات صلح حمایت شود تاکید داشتم. یک قدم برداشته شده و مسیر طولانی باقی مانده است. هیچ وقت از ادامه راه برای رسیدن به رویای صلح پایدار در افغانستان دست نکشید.

چاووش‌اوغلو وزیرخارجه ترکیه گفت امیدواریم مذاکرات صلح افغانستان زمینه‌ساز امضای توافق صلح پایدار باشد. وزیر امور خارجه ترکیه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان راه را برای امضای یک توافقنامه صلح پایدار فراهم کند.

در نشست روز گذشته وزرای کشورهای ایران، روسیه، عربستان و امارات حضور نداشتند. اما این کشورها تأثیر مستقیم بر وضعیت جنگ و صلح افغانستان دارند.

ایران اعلام کرد از شروع گفتگوهای بین الافغانی بین دولت افغانستان، گروه های سیاسی و طالبان استقبال می کند و امیدوار است این گفتگوها بدون مداخله خارجی و در یک تفاهم جامع میان افغان ها به نتایج مطلوب خود برای استقرار صلح و ثبات دائمی در افغانستان، و امنیت در منطقه منجر گردد.

این کشور همواره تاکید کرده است که حل مشکلات در افغانستان راه حل نظامی نداشته و ادامه حضور نیروهای خارجی یکی از علل اصلی تداوم جنگ در افغانستان می باشد. تمامی مسائل و معضلات در افغانستان تنها از طریق گفتگو و مذاکره قابل حل و فصل هستند و خروج مسئولانه نیروهای خارجی پیش نیاز غیرقابل اجتناب برای رسیدن به صلح و امنیت در آن کشور است.

وزیر امور خارجه نروژ اریک سوریده هم اطمینان داد که طرفین برای پایان دادن به خشونت و توافقی که از حقوق همه افغان ها از جمله زنان، جوانان و اقلیت ها حمایت کند ، تلاش خواهند کرد.

وزیر خارجه ترکمنستان گفت باتامین صلح ما پروژه ها زیادی را در افغانستان تطبیق می کنیم. ترکمنستان بر کمک های خود به افغانستان متعهد است.

وزیر خارجه چین با اشاره به دشواری ها گفت ما زمینه رسیدن به صلح دایمی را مساعد می کنیم. باید صلح مالکیت افغان ها باشد . خود خواهی مطرح نباشد . اهداف جامع را هردو جانب تعقیب کنند که شامل همه اقوام واقلیت باشد. چین برای حمایت از این روند ادامه می دهد.

وزیر خارجه هندوستان هم با اشاره به تمدن مشترک با افغانستان گفت: این روند مسائل حقوق بشر وحقوق زنان را دربر داشته باشد. ما خواهان آتش بس استیم.
ما از روند صلح دایمی در افغانستان پشتیبانی می کنیم.

حالا پس از تاخیرهای مکرر، سرانجام دولت افغانستان و طالبان به میز مذاکره آمدند، اما خشونت همچنان ادامه دارد و چالش ها گسترده است. وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد که حملات گروه طالبان همزمان با آغاز مذاکرات بین‌الافغانی متوقف نشده است و در ۱۸ ولایت جریان دارد.
به گفته این وزارتخانه، ولایت‌های فاریاب، بلخ، جوزجان، غور، بادغیس، هرات ، غزنی، ارزگان و چندین ولایت دیگر از جمله ولایت های بودند که شاهد درگیری بین اعضای طالبان و نظامیان افغانستان بودند.

رییس شورای عالی مصالحه ملی اما در یک نشست خبری در دوحه، پایتخت قطر گفت که مسوولیت ادامه‌ی مذاکرات صلح از مسوولیت‌های هیأت‌های دولت و طالبان است. به گفته عبدالله عبدالله، دیدارهای مقدماتی دو هیأت از روز گذشته به این سو آغاز شده است و امروز نیز ادامه یافته است.

عبدالله گفت ما با طالبان موافقیم که در اتاق مذاکره نباید هیچ خارجی وجود داشته باشد ، اما ممکن است در مرحله ای از مذاکرات به آنها نیاز باشد. عبدالله شروع کار گفتگوها صلح به خودی خود یک گام بسیار تاریخی است و نمی تواند بلافاصله همه مسائل را حل کند ، اما مردم انتظار دارند خشونت کاهش یابد.

عبدالله می گوید در ابتدا باید به میزان قابل توجهی از خشونت، سپس آتش بس انسانی و سپس آتش بس دائمی کاهش یابد. او گفت که برنامه دیدار و ملاقات بین او و ملا عبدالغنی برادر وجود ندارد.
@indianstudies

رئیس مصالحه ملی افغانستان گفته است که آتش‌بس موردی است که امروز بر روی آن بحث خواهد شد. آقای عبدالله به رویترز گفت: "اجرای آتش بس یکی از اولین مواردی است که روز یکشنبه نمایندگان حکومتی و طالبان مورد بحث قرار می‌گیرد.

ملا عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان نیز اظهار داشت که طالبان با صداقت کامل در مذاکرات شرکت خواهند کرد و از هر دو طرف خواست که آرامش و صبر داشته باشند. او گفت: ما به دنبال افغانستانی مستقل، حاكم، متحد، توسعه یافته و آزاد هستیم. کشوری با یك نظام اسلامی كه همه مردم می توانند بدون تبعیض در آن شركت كنند و در یك فضای برادری و مساوات با یكدیگر زندگی كنند.

معصوم استانکزی، مذاکره کننده ارشد دولت افغانستان هم گفت: منطقی نیست که ما برای مذاکره در اینجا بنشینیم اما در کشور ما خونریزی ادامه دارد.

هم‌زمان با شروع مذاکرات مستقیم بین دولت و طالبان در قطر، مک کینزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا، به کابل رفته است.

مقامات، دیپلمات‌ها و تحلیلگران می‌گویند گرچه آوردن هر دو طرف به میز مذاکره یک دستاورد بود، اما این بدان معنا نیست که مسیر صلح آسان خواهد بود.

دبورا لیونز نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان در ماه جاری به شورای امنیت سازمان ملل گفت: «این مذاکرات باید طیف وسیعی از سوالات عمیق در مورد نوع کشوری که افغان‌ها می‌خواهند را در بر بگیرد.»
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مذاکرات صلح بین الافغانی در قطر نیم قرن است که در افغانستان جنگ جریان دارد. در کنار عوامل داخلی، در یک دوره، رقابت‌های دوران جنگ سرد و پس از پایان یافتن جنگ سرد تداوم رقابت‌های کشورهای منطقه در تاریخ معاصر افغانستان علت‌های اصلی جنگ و کش‌مکش‌های…
@indianstudies

مهندس ربوده شده هندی پس از رهایی از سوی طالبان به کشورش رسید

مقام‌های هندی می‌گویند، با آغاز مذاکرات بین افغان، آخرین گروگان این کشور از افغانستان به هند بازگشت. مانتو سنگ در میان ۷ مهندسی بود که در سال ۲۰۱۸ از سوی طالبان ربوده شده بود.
@indianstudies

پاکستان از "آسه‌آن" خواست علیه اسلام‌هراسی موضع‌گیری کند

پاکستان از اعضای مجمع کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه‌آن) خواست علیه افزایش اسلام‌هراسی و گرایش‌های افراطی در سراسر جهان، موضع بگیرند.

بر اساس بیانیه‌ای از وزارت خارجه پاکستان، این خواسته از سوی "شاه محمود قریشی"، وزیر امور خارجه این کشور در بیست و هفتمین مجمع منطقه‌ای، که به صورت آنلاین برگزار شد، مطرح شد.

قریشی در اظهارات خود، خواستار تلاش‌های بین‌المللی "هم‌نوا" به منظور مبارزه با همه‌گیری کرونا و توسعه واکسنی که به عنوان یک کالای عمومی جهانی برای همه قابل دسترس باشد، شد.
قریشی با تأکید بر تعهد اسلام‌آباد به هماهنگی بین ادیان، گفت کشورش سال گذشته، گام مهم گشودن کریدور کارتارپور را برداشته تا موجب تسهیل راه زائران سیک از هند و دیگر جاها شود.

وی ضمن محکوم کردن اقدامات کشورها مبنی بر تغییر جمعیت‌شناختی قلمروهای مورد مناقشه تحت اشغال غیرقانونی آن‌ها، بر اهمیت راه‌حل مسالمت‌آمیز اختلافات بنا بر قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت سازمان ملل، تأکید کرد.
ایسنا
@indianstudies

12 killed, at least 21 missing in Nepal due to landslides

Twelve people were killed and at least 21 others are missing after landslides caused by torrential rains swept through two villages in Nepal, an official said. The landslides struck the villages before dawn and people couldn't escape to safety, rescue workers claimed. The death toll from landslides and flash floods in June-September monsoon season rose to 314, the official added.
@indianstudies

تظاهرات ضد شیعی در پاکستان و بازخورد آن

برخی گروه‌های مذهبی اهل سنت پاکستان در چند روز گذشته تظاهرات گسترده‌ ای در کراچی در اعتراض به توهین به اصحاب پیامبر در ماه محرم برپا کردند. این جمعیت مدعی هستند که شیعیان در زیارت عاشورا علیه مقدسات اهل سنت توهین انجام می دهند و در ایام محرم به ویژه روز تاسوعا و عاشورا به اصحاب پیغمبر توهین شده است و برخی شبکه‌های تلویزیونی این مجالس عزا را به صورت زنده پخش کردند. این در حالی است که مراسم خواندن زیارت عاشورا در سالیان پیش هم در پاکستان وجود داشته است.

برخی از اعضای افراطی در این جمعیت با سر دادن شعار کافر کافر شیعه کافر خواهان اقدامات جدی دولت و ارتش پاکستان برای جلوگیری از شعله‌ور شدن آتش جنگ فرقه‌ای شدند. برخی هم با شعار «کافر کافر، شیعه کافر» در این تطاهرات به امام‌بارگاه سنگ پرتاب کردند.

این نگرانی وجود دارد که این تحرکات به جنگ فرقه ای در پاکستان تبدیل شود. از سوی دیگر برخی آن را مرتبط به فاصله گرفتن پاکستان از عربستان در چند ماه اخیر بر سر موضوع کشمیر می دانند.

«علامه راجا ناصر» دبیر کل حزب شیعی مجلس وحدت مسلمین پاکستان اعلام کرد: شرایط موجود در کشور برای شیعیان اهمیت فراوانی دارد و هر مکتبی با فراز و فرودهای بسیاری مواجه می شود و در طول تاریخ آن می توان شرایط سخت را نیز مشاهده کرد.

دبیر حزب مجلس وحدت مسلمین افزود: عده‌ای فتنه گر در تلاش هستند در پاکستان فتنه ایجاد کرده و بین اهل سنت و شیعیان تفرقه ایجاد کنند. ما اجازه نخواهیم داد دشمنان اتحاد بین شیعیان و اهل سنت به نتیجه برسند و همانطور که در روز عاشورا شکست خوردند در روز اربعین نیز شکست خواهند خورد.

این روحانی شیعه گفت: همه ما وظیفه داریم ارتباط خود را با اهل سنت اعتدال گرا افزایش دهیم و به مقدسات آنها نیز احترام بگذاریم.
@indianstudies
اختلاف ترکیه و هند

زهرا شریف زاده :عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

هند کشوری تازه صنعتی شده است و از کشور های در حال توسعه محسوب می شود. ترکیه نیز کشوری دارای رشد اقتصادی و ابتکارات دیپلماتیک اخود منجر به شناخته شدن آن به عنوان یک قدرت منطقه ای شده است. ترکیه و هند از لحاظ تاریخی ، جمعیتی مذهبی و اقتصادی ، تعداد جمعیت و موارد دیگر متفاوت هستند. اما آنها اشتراکات زیادی دارند. هر دو جمهوری در قرن بیستم تاسیس شده اند که پیشرفتهای فنی و اقتصادی زیادی را به طور گسترده ای از سال 1948 و به طور خاص در سال های اخیر پشت سر گذاشته اند . در حالی که این دو کشور روابطشان در ابتدا منفعل بود از اوایل هزاره ، تلاشهای گسترده ای توسط ترکیه برای توسعه روابط با کل قاره انجام شده است. هر چند روابط هند و ترکیه در دهه اخیر با افزایش تجارت دوجانبه و بازدیدهای رسمی بیشتر توسعه یافته اما از نظر اتحاد اقتصادی و سیاسی هنوز باید کارهای زیادی انجام شود تا در جهت گیری استراتژیک بلند مدت به روابط دو جانبه برسد ترکیه و هند روابط دیپلماتیک مدرن خود را در سال 1948 برقرار کردند. اما ، در طول جنگ سرد ، هر دو کشور به سمت راحتی خود در مرحله سیاسی بین المللی متمایل شده بودند. ترکیه در کنار ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپای غربی قرار گرفت ، زیرا کمال پاشا آتاتورک ، پدر بنیانگذار ترکیه ، سیاست غربزدگی را دنبال کرد. از طرف دیگر ، هند طرفدار سرسخت حرکت عدم تعهد بود و بعداً به سمت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی تمایل داشت. از این رو ، در دوره دو قطبی هر دو کشور تعامل بسیار جزئی بین خود داشتند. با پایان قرن ، اوضاع به طرز چشمگیری تغییر کرده و ترکیه به هند نزدیکتر شده است. پس از حادثه 11 سپتامبر ، سیاست جهانی به جنگ با ترور تغییر یافت. هر دو کشور در مورد علاقه متقابل ، جنگ علیه تروریسم همگرا شدند. آنها در این زمینه ها بهم نزدیکتر شدند و شروع به همکاری و گام های مختلف در جهت مشارکت اساسی تر کردند
روابط تجاری دو جانبه بین هند و ترکیه مرحله جدیدی در روابط بین دو کشور ایجاد نمود و هر دو طرف بر اهمیت توسعه برنامه های همکاری دوجانبه برای بهبود روابط تجاری آنها بر مبنای سودمند و پایدار تاکید کردند. با این حال ، به عنوان دومین کشور پرجمعیت جهان ، پیشرفت هند در اهمیت یافتن اقتصاد جهانی و سیاست های بین المللی از دهه 1990 منجر به درخواست ترکیه برای تدوین استراتژی جدید برای آسیای جنوبی شده است. ترکیه ضمن حفظ روابط سنتی خوب خود با پاکستان و بنگلادش ، اولویت بندی هند را در سیاست های آسیای جنوبی آغاز کرده است. در سال های اخیر ، روابط دو کشور به دلیل اهداف مشترک استراتژیک گرم شده است و همکاری های دو جانبه ای در زمینه های آموزش ، فناوری و تجارت افزایش یافته است. تجارت دو جانبه هند و ترکیه به طور قابل توجهی افزایش یافته است. عمده کالاهای صادراتی هند به ترکیه عبارتند از: آلومینیوم ، اتومبیل ، نخ پنبه و نخ مصنوعی ، فرآورده های نفتی ، رنگ های آلی ، مواد شیمیایی آلی ، جین ، فولاد (میله و میله) ، گرانیت ، آنتی بیوتیک ، فرش ، روی ساخته نشده ، کنجد ، CRT تلویزیون ، گوشی های موبایل ، لباس و پوشاک. و عمده صادرات ترکیه به هند شامل: سنگ معدن مس ، جواهرات ، اجزای خودکار ، سنگ مرمر ، منسوجات ، ماشین آلات ، دستبافت ، جین ، فرش ، دانه خشخاش ، دانه زیره ، مواد شیمیایی غیر معدنی ، مواد معدنی (ورمیکولیت ، پرلیت و کلریت) و اتصالات و محصولات فولاد می باشد.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://b2n.ir/indai-turkey20
⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt
مطالعات روابط بین الملل
@Indianstudies

پارسیان هند به داد سرزمین آبا و اجدادی می‌رسند

وزیر بهداشت می‌گوید دولت می‌خواهد ۲۰میلیون دوز واکسن کرونا را یک شرکت هندی پیش‌خرید کند و صاحب ایرانی‌الاصل و زرتشتی آن شرکت بابت فروش این واکسن به ایران قول داده است

سعید نمکی وزير بهداشت گفت: یک شرکت واکسن‌سازی هندی که مالک آن یک زرتشتی ایرانی‌الاصل است، قول داده که ۲۰ میلیون دوز واکسن COVID-19 با قیمت و پیش‌پرداخت مناسب به ایران بدهد و مجوز این کار را هم از آمریکا گرفته است

منظور وزیر بهداشت از یک شرکت هندی، شرکت انستیتو سرم هند بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان است که سیروس پوناوالا از پارسیان هندی موسس و مالک آن است

این شرکت هندی قراردادی را با شرکت داروسازی نواوکس آمریکا برای تولید ۲ میلیارد دوز از واکسن COVID-19 این شرکت امضا کرده که نیمی از این تولید صرفا به بازار هند و کشورهای با درآمد کم و متوسط اختصاص خواهد یافت.
2024/09/29 20:29:10
Back to Top
HTML Embed Code: