Telegram Web Link
@indianstudies

واکنش تند راهول گاندی به ادعای وزیر کشور هند مبنی بر تشبیه به رژیم صهیونیستی

رئیس حزب کنگره هند ادعای وزیر کشور مبنی بر مقایسه دهلی نو با آمریکا و اسرائیل در دفاع از مرزها را مضحک دانست.

«راهول گاندی» رئیس حزب کنگره بزرگترین حزب اپوزیسیون هند اعلام کرد: ادعای «امیت شاه» وزیر کشور هند در خصوص تشبیه به آمریکا و رژیم صهیونیستی مضحک است. وی با اشاره به سخنان امیت شاه که اعلام کرده بود: هند مانند آمریکا و اسرائیل در دفاع از مرزهای خود موفق بوده است گفت: اجازه بدهید (برای خودش) خوشحال باشد همه ما می دانیم که در مرزها چه می گذرد. در حالی که چین تجهیزات سنگین نظامی را در مرز مشترک با هند مستقر کرده و ما هیچ پیش بینی از آینده نداریم وزیر کشور هند چنین سخنانی را به زبان می آورد.
راهول گاندی مواضع هند در مقابل چین را شرم آور توصیف کرده و گفت: سخنانی که وزیر کشور به زبان می آورد تنها برای دلخوشی خود او مناسب است.
ایرنا
@indianstudies

وضعیت بحرانی روهینگیاها در شرایط کرونایی

Myanmar last month submitted the most anticipated first report to the International Court of Justice (ICJ).

The report is regarding steps the nation has taken towards preventing further acts of genocide against the country’s Muslim Rohingya minority as well as preserving evidence of the genocidal campaign seen in recent years.

If we carefully read the initial ruling, it necessitates Myanmar to avoid a set of acts under the Genocide Convention that indicate razing all or part of a national, ethnic, racial, or religious group. These include not only killing members of a group (Rohingya in this instance), but also seriously harming them physically or mentally.

The court further ordered Myanmar to ensure that its military and any irregular armed units under its control will not commit any of these acts, form any conspiracy to do so, incite genocide, attempt to commit genocide, or be complicit in genocide.

The submission of the first compliance report has brought great joy and hopes to the international community at large, but there lingers a question regarding the ground situation of the displaced people living in the open air detention camps since 2012 especially after two COVID 19 cases have been reported at Rakhine State during end of May.
ORF
@indianstudies

پایان درگیری خونین مرزی بین هند و چین

به دنبال درگیری خونین مرزی چین و هند که به کشته شدن دست کم ۲۰ نظامی هندی منجر شد، وزیر دفاع این کشور با فرماندهان قوای سه گانه کشورش نشست اضطراری برگزار کرد.

چنین درگیریِ خونینی دست‌کم در ۶۰ سال گذشته بی سابقه است؛ هرچند دوطرف بر سر مالکیت منطقه لاداخِ جامو و کشمیر، در شمالی‌ترین جای هند، نیم‌قرن‌است که اختلاف دارند.

ارتش هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: در جریان روند کاهش تنش در دره گالوان، درگیری مسلحانه رخ داد و علاوه بر ۲۰ سرباز که کشته شدند، ۱۷ تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

تنش‌ها بین دو کشور از اواخر آوریل سال جاری میلادی و پس از آن شدت گرفت که دولت پکن هزاران تن از سربازان خود را در منطقه خط واقعی کنترل مستقر کرد.

مقام‌های ارشد نظامی از دو طرف در حال حاضر برای کاهش تنش‌ها گفتگو می‌کنند و به دنبال حفظ حاکمیت ارضی در منطقه هستند و ساعتی پیش وزارت خارجه چین از توافق با هند برای کاهش تنش‌های مرزی خبر داد.
@indianstudies

خودسوزی فرزند استاد نجیب مایل هروی

شهاب مایل، پسر جوان نجیب مایل هروی، نسخه‌شناس و پژوهش‌گر برجسته ادبیات فارسی و عرفانی، در مشهد و در اعتراض به وضع اقامت پدرش، خودسوزی کرد.

چون پدر افغانستانی‌اش پس‌از ۵۰سال زندگی در ایران و تصحیح آثار مهم ادبیات فارسی و عرفانی، نتوانست حق اقامت زندگی در ایران به‌دست آورد و هرسال باید کارت اقامت‌اش را تمدید کند.

شهاب مایل‌هروی، به خبرآنلاین گفته‌ بود اگرچه رئیس‌جمهور و معاون‌اول‌اش قول‌داده‌بودند مشکل بیمه پدرش حل شود اما پس‌از ۴۰سال کار پژوهشی برای او ۱۰سال حق بیمه رد شده و به او یک حقوق ۴۹۰هزارتومانی پرداخت می‌شود.

نجیب مایل هروی، از استادان و پژوهش‌گران برجسته نسخه‌‌خطی‌شناسی، کتاب‌شناسی و تصحیح متن‌های زبان و ادب فارسی، از سال ۱۳۵۰ از هرات به ایران آمده؛ در دانش‌گاه فردوسی مشهد تحصیل کرده است و بیش‌از ۱۰۰متن مهم ادب فارسی و عرفانی را تصحیح و منتشر کرده است.

تاریخ نسخه‌پردازی و تصحیح انتقادی نسخه‌های خطی، کتاب‌آرایی در تمدن اسلامی و تصحیح شرح فصوص‌الحکم ابن‌عربی و تصحیح شرح مثنوی مولوی و از مهم‌ترین آثار مایل هروی است.

مایل هروی، پس‌از سقوط طالبان در زادگاه‌اش، افغانستان و در زمان نگارش قانون اساسی تازه آن‌ دیار، تلاش فراوانی کرد تا فارسی، زبان رسمی افغانستان شود.

حالا ️پایگاه اطلاع دولت، به‌نقل از روابط عمومی وزارت ارشاد، اعلام کرده تابعیت ایرانی نجیب مایل هروی،‌ نسخه‌شناس و پژوهش‌گر برجسته ادبیات فارسی و عرفانی، پذیرفته شده است و در واپسین مرحله اداری و قانونی‌ است.

در پی انتشار اخباری در مورد رسیدگی به مشکلات اقامت و مسایل مربوط به استاد نجیب مایل هروی، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام داشت که با پیگیری این وزارت و اقدامات موثر وزارت کشور، وزارت‌ امور خارجه، و نهادهای مرتبط موضوع پذیرش تابعیت مایل هروی تایید شده است و آخرین مراحل اداری و قانونی خود را پشت سر می گذارد.
@indianstudies

هند عضو شورای امنیت شد

چهار کشور عضو غیر دائم شورای امنیت شدند؛ ایرلند، مکزیک، هند و نروژ. این کشورها ساعتی پیش در مجمع عمومی‌ سازمان ملل رای دو‌سوم لازم را آوردند. دوره اعضای غیر دائم دو سال است و از اول سال میلادی، ژانویه ۲۰۲۱، آغاز می‌شود. کشور پنجم به زودی انتخاب می شود.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies این روزها در رابطه ی ایران و افغانستان چه می گذرد؟ در هفته های اخیر صحبت های زیادی در مورد روابط افغانستان و همسایه دیرین آن ایران مطرح شده است. شایعات بسیاری توسط کسانی که می خواهند خصومت ها میان این دو کشور افزایش یابد منتشر شده است. با…
@indianstudies

آیا کابل به بهای نزدیکی به واشنگتن ریسک ایجاد گسل با تهران را پذیرفته است؟!

محسن روحی صفت در گفت و گو با "دیپلماسی ایرانی" اظهار عقیده کرد که بی شک تشدید فضای ضد ایرانی و توهین و اتهام پراکنی به جمهوری اسلامی ایران تنها و تنها باعث خواهد شد که زندگی و شرایط مهاجرین افغان ساکن ایران تحت الشعاع این فضا قرار گیرد.

به هر حال هر عملی عکس العملی در پی خواهد داشت. در این راستا تشدید فضای ضد ایرانی در افغانستان در این سو می تواند برخی واکنش ها به همراه داشته باشد. این یک واقعیت اجتناب ناپذیر است.

بعد از احضار عبدالغفور لیوال سفیر افغانستان در ایران و اعلام مراتب اعتراض تهران به برخی تحریکات و تحرکات در خصوص اتهام زنی علیه ایران درباره حادثه جاده مهریز - یزد اکنون اخباری دال بر سفر احتمالی محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان به ایران برای پیگیری مناسبات دو کشور مطرح شده است. اما این سفر احتمالی دیپلماتیک تا چه اندازه می‌تواند اختلافات پیش آمده را حل و فصل کند؟ چرا در شرایط بحرانی کنونی که افغانستان با چالش های متعدد سیاسی، امنیتی و اقتصادی مواجه است، دولت کابل تنش با ایران را در پیش گرفته است؟ آیا دولت اشرف غنی به بهای نزدیکی با واشنگتن ریسک ایجاد گسل با تهران را قبول کرده است؟!

محسن روحی صفت رایزن سابق اقتصادی ایران در مالزی، سرپرست سابق سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف، پیشاور و قندهار میگوید:

وضعیت تلخ مردم افغانستان نمی تواند توجیه کننده این قانون شکنی هایی باشد که هر روزه در طول مرزهای مشترک ما با این کشور در حال وقوع است.

بعید می‌دانم که دولت اشرف غنی این ارزیابی را داشته باشد که بدون همکاری با جمهوری اسلامی ایران بتواند شرایط را، هم در داخل خاک افغانستان و هم در کنار مرزهای مشترک مدیریت کند. به هر حال ایالات متحده کشوری است که مرز مشترکی با افغانستان ندارد و از هزاران کیلومتر آن طرف تر اقدام به اشغال خاک این کشور کرده است. لذا اینجا اهمیت و اولویت دیپلماتیک کابل باید پیگیری و تحقق منافع مشترک افغانستان با همسایگانش باشد، نه برای در نظر گرفتن منافع ایالات متحده آمریکا.

البته باید اذعان کرد که متاسفانه وضعیت امنیتی این کشور به واسطه جولان طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی معارض با دولت مرکزی و همچنین شکست پروسه صلح ایالات متحده آمریکا با طالبان و ناکام ماندن گفت وگوهای بین الافغانی سبب شده که دست اشرف غنی برای پیگیری اولویت های دیپلماتیک کابل بسته باشد.
دیپلماسی ایرانی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پایان درگیری خونین مرزی بین هند و چین به دنبال درگیری خونین مرزی چین و هند که به کشته شدن دست کم ۲۰ نظامی هندی منجر شد، وزیر دفاع این کشور با فرماندهان قوای سه گانه کشورش نشست اضطراری برگزار کرد. چنین درگیریِ خونینی دست‌کم در ۶۰ سال گذشته…
@indianstudies

چین ده سرباز هند را آزاد کرد

چین در پی درگیری مرگبار بین دو طرف در روز دوشنبه، ۱۰ نظامی هندی را آزاد کرد.

روزنامه هندو به نقل از منابع نظامی گفت که سه سرگرد از جمله افراد آزاد شده بودند. دولت هند نه این خبر را تأیید کرده است و نه اصولا تأیید کرده که احتمالا چند نیروی نظامی اش مفقود شده اند.

Ten captured Indian soldiers released by China

After a three day ordeal during which the Indian side carried out hectic negotiations at the Major General level, ten Indian soldiers taken captive by Chinese forces during the skirmish at Galwan on Monday evening have been released.

The soldiers, which include four officers, walked back on Thursday evening after the third round of talks led to a breakthrough. Sources said that over the past days, details of the missing soldiers were shared by the Chinese side and India was assured that they would not be harmed.
@indianstudies

تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام؛ رای ممتنع هند و پاکستان

آژانس بین الملی انرژی اتمی با تایید تصویب قطعنامه ضدایرانی اعلام کرد: در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان پی تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد. این اولین قطعنامه شورا علیه ایران از سال ۲۰۱۲ به این سو است. ترکیب آراء به قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام:

رأی منفی: چین و روسیه

رأی ممتنع: آذربایجان، هند، مغولستان، نیجر، پاکستان، آفریقای جنوبی و تایلند

رأی موافق: استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، اکوادور، مصر، استونی، فرانسه، آلمان، غنا، یونان، مجارستان، ایتالیا، ژاپن، کویت، مراکش، نیجریه، نروژ، پاناما، عربستان سعودی، سوئد، انگلیس، آمریکا، اروگوئه و آرژانتین
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies چین ده سرباز هند را آزاد کرد چین در پی درگیری مرگبار بین دو طرف در روز دوشنبه، ۱۰ نظامی هندی را آزاد کرد. روزنامه هندو به نقل از منابع نظامی گفت که سه سرگرد از جمله افراد آزاد شده بودند. دولت هند نه این خبر را تأیید کرده است و نه اصولا تأیید…
@indianstudies

پایان ناآرامی مرزی و آغاز جنگ لفظی

هند و چین طرفین را به آغاز درگیری مرگبار متهم می‌کنند. دولت چین گفته که با هند برای حل صلح آمیز تنش‌های مرزی موافق است اما نخست‌وزیر هند هشدار داد که دهلی در عین صلح دوستی در صورت تحریک قادر به پاسخگویی است.

سخنگوی وزارت خارجه چین به خبرنگاران گفت هر دو طرف بر حل مناقشه مرزی از طریق گفتگو و رایزنی توافق کرده و به دنبال راه‌هایی برای کاهش تنش و حفظ صلح و ثبات در این منطقه هستند.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در تلویزیون ملی کشورش گفت: ما هرگز کشوری را تحریک نکرده‌ایم. تردیدی نیست که هند طالب صلح است اما اگر تحریک شود پاسخ مناسبی می‌دهد.

به گفته سخنگوی وزرات خارجه چین درگیری زمانی آغاز شد که سربازان هندی از خط مرزی گذشتند و به سربازان چینی‌ حمله کردند. او از تلفات چینی‌ها چیزی نگفت اما رسانه‌های هندی می گویند حداقل ۴۵ تن در طرف چینی کشته و یا زخمی شده‌اند.

مودی، نخست‌وزیر هند می‌گوید به ارتش کشورش اختیارات لازم برای دفاع از مرز مورد مناقشه با چین را داده است. او تاکید کرده که هیچ نقطه‌ای از خاک این کشور اکنون در تصرف نیروهای خارجی نیست و هیج نیروی نظامی هم در داخل سرحدات هند وجود ندارد.

چین هیچ آماری از تلفات انسانی در جریان این درگیری نداده اما هند می‌گوید هر دو طرف متحمل خسارت شده‌اند.

دو قدرت اتمی آسیایی در چند روز گذشته همدیگر را به ورود غیرقانونی سربازان طرف دیگر به داخل مناطق مرزی دره گالوان در منطقه لداخ که در شمالی‌ترین نقطه هند و ایالت جامو و کشمیر قرار دارد، متهم می‌کنند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies بالاخره توافق‌ غنی و عبدالله دیروز محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان موافقت‌نامه‌ای با عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پیشین امضا کرد. با امضای این موافقت‌نامه میان دو رقیب سیاسی، جنجال پس از اعلام نتیجه انتخابات اخیر افغانستان پس از نزدیک…
@indianstudies

ماموریت نماینده ویژه پاکستان در دوحه و رایزنی با طالبان

نماینده ویژه نخست وزیر پاکستان در امور صلح افغانستان در دومین ماموریت خود، در سفر دو روزه به دوحه پایتخت قطر با "ملابرادر عبدالغنی" مذاکره کننده ارشد گروه طالبان دیدار و پیشبرد فرآیند صلح را مورد بررسی قرار داد.

این دومین ماموریت رسمی "محمد صادق" از زمان انتصابش به عنوان نماینده ویژه "عمران خان" نخست وزیر پاکستان در امور صلح افغانستان محسوب می شود.

وی ۹ روز پیش به همراه ژنرال "باجوا" فرمانده ارتش پاکستان به کابل سفر کرد و طی دیدار با اشرف غنی و عبدالله عبدالله، درباره همکاری های دوجانبه و تحولات روند صلح مذاکره کرد.
تسنیم
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کرونا و شبه قاره هند/ در حالی که شمار مبتلایان در هند به مرز ۱۸۳ هزار و تعداد فوتی‌ها به ۵۱۸۶ نفر رسیده است، نخست‌وزیر این کشور با اشاره به بازگشایی‌های اخیر، خواستار هوشیاری مردم شد. با وجود ادامه روند افزایش تعداد مبتلایان، دولت هند همچنان…
@indianstudies

پاکستان رکورد تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در یک روز را شکست: ۱۵۳ نفر

حالا تعداد فوتی‌های پاکستانی به‌خاطر ابتلا به کرونا به ۳۳۸۲ نفر رسیده است. با این حال پاکستان مجوز از سرگیری تمام پرواز های بین المللی به این کشور را صادر کرد.

سازمان هوانوردی پاکستان با صدور بیانیه ای از رفع محدودیت های پروازهای بین المللی به این کشور و صدور مجوز برای تمام شرکت‌های هوایی جهت پرواز به خاک خود خبر داد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پایان ناآرامی مرزی و آغاز جنگ لفظی هند و چین طرفین را به آغاز درگیری مرگبار متهم می‌کنند. دولت چین گفته که با هند برای حل صلح آمیز تنش‌های مرزی موافق است اما نخست‌وزیر هند هشدار داد که دهلی در عین صلح دوستی در صورت تحریک قادر به پاسخگویی است.…
@indianstudies

نگرانی افغانستان از تنش‌های اخیر میان هند و چین

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرد که دولت افغانستان نگران عواقب تنش‌های اخیر میان هند و چین است و آن را به نفع صلح و ثبات منطقه و جهان نمی‌داند. این وزارت گفته‌است که افغانستان با درنظرداشت روابط دوستانه، تاریخی و مشارکت استراتژیک با چین و هند و به عنوان یکی از قربانیان اصلی جنگ که خسارت های جانی و مالی هنگفتی متحمل شده از وقوع حوادث اخیر بین دو کشور نگران است.
@indianstudies

نشست مجازی «زبان فارسی، زبان دانش» از سوی دانشگاه‌ علامه طباطبائی و دانشگاه غالب افغانستان برگزار می شود

دوشنبه 2 تیرماه، ساعت 17 الی 18:30
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies این روزها در رابطه ی ایران و افغانستان چه می گذرد؟ در هفته های اخیر صحبت های زیادی در مورد روابط افغانستان و همسایه دیرین آن ایران مطرح شده است. شایعات بسیاری توسط کسانی که می خواهند خصومت ها میان این دو کشور افزایش یابد منتشر شده است. با…
@indianstudies

سفر حنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان به ایران

طی سفر اتمر به تهران در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه از جمله همکاری های سیاسی، اقتصادی، امنیتی فرهنگی، مرزی، اتباع و پناهجویان، حمل و نقل و دیگر موضوعات مورد علاقه گفتگو و تبادل نظر شد.

سند همکاری های جامع دو کشور از جمله محورهای این گفتگو بود که مقرر شد حداکثر تا سه ماه آینده نهایی شود.

هیات بلند پایه کشور همسایه افغانستان طی امروز و فردا در قالب ۸ کمیته توافقات وزرای امور خارجه دو کشور را بررسی و پیگیری خواهند کرد.

در ملاقات با وزیر خارجه ایران طرفین مسائل مختلف روابط دوجانبه و موضوعات منطقه ای و جهانی را مرور کرده و با تکیه بر روابط گسترده و دوستی عمیق دو ملت اراده خود برای گسترش و تحکیم روابط دو جانبه را مورد تاکید قرار دادند.

در این ملاقات ظریف حمایتهای مردم و دولت ایران از مردم افغانستان در سالهای جهاد علیرغم مشکلات و کمبودهای ناشی از تحریمهای خارجی علیه مردم ایران، میزبانی از بیش از سه میلیون نفر از اتباع افغانستان در جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال گذشته، فراهم نمودن امکان اشتغال به تحصیل رایگان بیش از ۵۲۰ هزار دانش آموز افغان در مدارس ایران بر اساس فرمان مقام معظم رهبری و پذیرش بیش از ۲۲ هزار دانشجوی افغان در دانشگاههای ایران را نشانگر حسن نیت و احساسات برادرانه مردم و دولت ایران نسبت به مردم و دولت افغانستان دانست و دستور اخیر ریاست محترم جمهوری برای درمان رایگان اتباع افغان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای کشور را بعنوان نمونه دیگری از این همراهی و همکاری با دولت و مردم افغانستان برشمرد.


حنیف اتمر نیز متقابلا از حمایتهای مستمر جمهوری اسلامی ایران از مردم افغانستان در طول چهار دهه گذشته قدردانی نموده و با اشاره به حضور نمایندگانی از تمام بخشهای دولت افغانستان در هیات همراهش، هدف از سفر هیات را تلاش برای رفع نگرانیها و حل مشکلات و فراهم نمودن زمینه توسعه و ارتقاء روابط دانست.

سرپرست وزارت خارجه افغانستان نقش موثر و برجسته جمهوری اسلامی ایران در ایجاد اجماع منطقه ای و بین المللی در جهت حمایت از دولت و قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان، ایجاد آتش بس و کمک برای آغاز گفتگوهای بین الافغانی را برادرانه و کلیدی دانست و خواهان تداوم ایفای این نقش سازنده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد روند صلح در افغانستان شد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هجمه اخیر رسانه ای و تحرکات برخی از بازیگران خارجی و جریانات سیاسی داخل افغانستان که با سوء استفاده از حوادث تلخ پیش آمده برای اتباع افغانستان در هفته های اخیر صورت گرفت را، تلاشی با هدف مخدوش نمودن همکاری نزدیک و فضای برادرانه حاکم بر روابط دو کشور دانست و ابراز امیدواری نمود دولت افغانستان مراقبت بیشتری در جهت ممانعت از فعالیتهای مخرب بدخواهان روابط دو کشور صورت دهد.

آقای ظریف از حوادث اخیر برای اتباع افغانستان ابراز تاسف کرده و با اشاره به تخلیه پاسگاههای مرزی افغانستان که موجب انتقال مسئولیتهای آنان به مرزبانان ایرانی شده است، علت اصلی بروز این حوادث را سوء استفاده قاچاقچیان انسان از عدم نظارت کافی بر مرزها دانست. در عین حال به منظور اطمینان از عدم وقوع اینگونه حوادث ناگوار در مرزها، طرفین بر لزوم نظارت موثرتر بر مرز مشترک تاکید نموده و توافق کردند برای بهبود سطح و کیفیت مراقبتهای مرزی همکاری کنند.

همچنین با توجه به توافقات انجام شده برای فراهم نمودن زمینه حضور قانونی اتباع افغانستان و دسترسی آنان به بازار کار ایران در چارچوب مذاکرات تهیه سند جامع همکاریهای راهبردی دو کشور، طرفین اراده خود برای نهایی سازی و امضاء هر چه سریعتر سند مذکور توسط روسای جمهور دو کشور و اجرای توافقات مذکور را مورد تاکید قرار داده و توافق نمودند متن توافقنامه نهایی را ظرف سه ماه آینده برای امضای روسای جمهور آماده کنند.

در این ملاقات طرفین با اشاره به خطر داعش برای امنیت منطقه بر لزوم همکاری دوجانبه برای مبارزه با این گروه تروریستی مورد تاکید قرار دادند.

وزارت خارجه افغانستان اعلام کرد در دیدار «حنیف اتمر» با ظریف، حوادث ناگوار اخیر برای اتباع افغانستان، پیگیری تحقیقات و راه‌‌حل‌ها برای جلوگیری از تکرار آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین تقویت و توسعه همکاری‌های همه‌جانبه و برنامه کمیته‌های کاری سند همکاری‌های جامع بین دو کشور از دیگر موضوعات مطرح در دیدار دو طرف بوده‌ است.
@indianstudies

پای «راویندر سینگ» به ایران باز شد/ گفت‌وگو با مترجم کتاب «من هم داستان عاشقانه‌ای داشتم»؛

ادبیات داستانی هند در دوران معاصر نویسندگان مشهور بسیاری داشته است. نویسندگانی که جوایز متعددی همچون بوکر، جایزه ادبی پولیتزر و ... را بارها کسب کرده‌اند.

جومپا لاهیری و آراویند آدیگا، نیل موکرجیو، ارونداتی روی و ... برخی از این نویسندگان هستند که آثارشان در ایران به زبان فارسی نیز ترجمه شده است و با اقبال نسبتا خوبی هم روبه‌رو شده‌اند. به‌ویژه جومپا لاهیری که با «مترجم دردها»، «همنام» و «خاک غریب» در نزد داستان‌خوان‌های فارسی نامی آشناست.

با این حال، ادبیات عاشقانه هند نیز نویسندگان جوان و جدیدی دارد که به فارسی معرفی نشده است. از میان این نویسندگان، «راویندر سینگ» یکی از آن‌هاست. نویسنده و ناشر هندی که با کتاب «من هم داستان عاشقانه‌ای داشتم» توانست به لیست پرفروش‌ترین‌های آمازون و نیویورک تایمز راه یابد.

«من هم داستان عاشقانه‌ای داشتم» اولین کتاب راویندر سینگ، نویسنده‌ معاصر هندوستان است که اولین ترجمه‌ آن در دنیا به زبان فارسی و در ایران انجام شده است.
روزنامه بامداد جنوب

مصاحبه کامل در لینک زیر:
http://bamdad24.ir/fa/news/14505
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 🔺جاوید رحمان حقوقدان پاکستانی- بریتانیایی گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران شد. شورای حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه ۱۵ تیرماه، در آخرین روز از سی و هشتمین نشست خود در ژنو، جاوید رحمان حقوقدان پاکستانی- بریتانیایی را رسماً به…
@indianstudies

تصویب قطعنامه وضعیت حقوق بشری علیه ایران؛ مخالفت هند و پاکستان و غیبت تامل برانگیز نماینده افغانستان

قطعنامه تمدید مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران تصویب شد.

سخنگوی وزارت خارجه تصویب قطعنامه وضعیت حقوق بشر در چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر که توسط سوئد با حمایت برخی کشورهای غربی ارائه شده را مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابل آمیز و با اهداف سیاسی دانست و آن را محکوم کرد.

هند و پاکستان به این قطعنامه رای منفی دادند و افغانستان در جلسه حضور پیدا نکرد تا رای بدهد.

ارمنستان، لیبی، اریتره، اندونزی، فیلیپین و ونزوئلا هم به این قطعنامه رأی منفی دادند.

بر این مبنا، جاوید رحمان برای یک دوره یک‌ساله دیگر، گزارشگر بررسی ادعاهای حقوق بشری علیه ایران باقی می‌ماند.
@indianstudies

ویژه برنامه رونمایی از مستند تولد یک تراژدی با موضوع تاریخچه مناقشه کشمیر

مرکز مستند روایت فتح
🔹 تهیه کننده: روح‌ الله رفیعی
🔹 کارگردان: حجت الله عدالت پناه
زمان: سه شنبه ۳ تیرماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۷
مکان: خیابان سمیه، حوزه هنری سالن مهر
🟡 حضور برای عموم آزاد است
@indianstudies

عمیق‌ترین چاه پله‌ای جهان در ایالت راجستان هند با ۳۰ متر عمق، ۱۳ طبقه و ۳۵۰۰ پله!
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شبکه‌های برون‌مرزی ایران و مظلومیت ها آنچه چند سال قبل در میانمار و اين روزها در هند دیده می‌شود، استحاله فکری اشخاصي است که توسط دستگاه‌های تبلیغاتی و البته اطلاعاتی غرب به ویژه انگلیس به بازی گرفته شده‌اند تا کشورشان را ویران کنند و هموطنان…
@indianstudies

قطع کانال انگلیسی با مخاطب مردم شبه قاره

در ادامه قطع ماهواره‌ای برخی شبکه‌های برون مرزی صداوسیما، ماهواره پاک ست هم از روز گذشته دست به قطع کانال انگلیسی شبکه آی فیلم به سبب انباشت بدهی ارزی سازمان صدا و سیما زد.

کانال انگلیسی شبکه آی فیلم از ساعت ۱۷:۰۰ روز سه شنبه ۳ تیر از ماهواره پاک ست برداشته شد.

پیش از این نیز پخش ماهواره‌ای شبکه‌های برون مرزی دیگری همانند الکوثر از ماهواره یوتل‌ست و سحر اردو از پاک‌ست متوقف و شبکه پرس تی وی و کانال انگلیسی شبکه آی فیلم نیز به صورت موردی از ماهواره گالکسی ۱۹ به دلیل نبود بودجه ارزی جهت پرداخت بدهی‌های ارزی سازمان صداوسیما به شرکت‌های طرف قرارداد، قطع شده بودند.

همچنین در اثر تراکم بدهی، رله رادیو دری معاونت برون مرزی رسانه ملی در افغانستان نیز با قطعی رو به رو شده و این رادیو دسترسی از طریق موج اف ام را از دست داد.

آی فیلم انگلیسی از جمله کانال‌های محبوب معاونت برون مرزی در میان مردم شبه قاره هند به شمار می‌رود که چند صد میلیون مخاطب هدف و دوستداران بسیار فیلم و سریال‌های ایرانی در کشور‌های پاکستان و هند دارد.
فارس
2024/09/30 12:11:30
Back to Top
HTML Embed Code: