Telegram Web Link
@indianstudies
مير محمود موسوي با انتقاد از بی‌عملی ایران در کشتار مسلمانان هند
⭕️چشم بر واقعيت‌های جهان اسلام نبنديم
✍️سارا معصومي

🔴نه شعارهاي تند و تيز بدهيم كه تعبير به دخالت در امور داخلي ساير كشورها شود و نه چشم خود را بر واقعيت‌هاي جهان اسلام ببنديم.

🟡اين به اصطلاح بي‌عملي صرفا در مواجهه با مسلمانان هند نيست و ما انتقادهاي مشابهي را درباره مواضع ايران در قبال سركوب اويغورها در چين يا روهينگيايي‌ها در برمه شنيده‌ايم.

🟡مي‌توان گفت كه ما در اين مساله مواجه با نوعي از پارادوكس هستيم. از يك سو شعارهايي در حمايت از مسلمانان داده مي‌شود و از سوي ديگر در برابر سركوب بخشي از آنها در برخي كشورها دچار نوعي بي‌عملي هستند. به نظر مي‌رسد زماني كه مصالح سياسي در ميان است، اين شعارها به كنار مي‌رود.

🟡من اعتقاد دارم مساله سركوب اقليت‌ها از چين تا برمه تا هند صرفا مساله جهان اسلام نيست و بايد به آن از منظر كرامت انساني نگاه كرد. دستگاه ديپلماسي ما گرفتار مشكلات بسياري است كه يكي از آن مشكلات اين است كه بسياري از اختيارات اين دستگاه را از آن گرفته‌اند و شايد هم اين مساله در زمين‌گير شدن آن بي‌تاثير نباشد.

🟡زماني كه فاجعه «احمدآباد» گجرات در سال 1381 رخ داد، من سفير ايران در دهلي بودم. صحنه‌هايي كه در تلويزيون‌ها و روزنامه‌ها مشاهده كردم فاجعه‌بار بود و هنوز برخي از اين صحنه‌ها مقابل چشمانم است و تمام آن حوادث در زماني رخ داد كه آقاي مودي سروزير «گجرات» بود. به دليل همين سابقه بود كه تا زماني كه وي برنده انتخابات سراسري در هند شد، ورود او به امريكا و چند كشور اروپايي ديگر به اتهام نقض حقوق بشر ممنوع بود. در آن زمان رسانه‌هاي هندي نوشتند كه با رسيدن به قدرت در دولت مركزي انتظار مي‌رود شاهد يك سياست متفاوت باشيم.

🟡 در دولت مودي حوزه جديدي براي همكاري‌هاي دهلي و تل‌آويو تعريف شد و آن هم تبادل اطلاعات درباره نحوه برخورد با جريان‌هاي مخالف، معارض يا گروهاي تروريستي است. مطالب بسياري نوشته شده در اين باره كه اسراييل به هند در برخورد با تعبير پاكستاني‌ها مجاهدين كشميري و تعبير هندي‌ها تروريسم‌هاي كشميري كمك بسياري كرده است. همزمان دستگاه‌هاي اطلاعاتي و امنيتي طرفين ابايي از اطلاع‌رساني درباره اين تماس‌ها ندارند.

🟡به نظر مي‌رسد كه سياست مشت آهنيني كه نتانياهو در اسراييل در قبال فلسطيني‌ها دنبال مي‌كند مورد توجه دستگاه‌هاي امنيتي هند هم باشد، اما اينكه تا چه اندازه اين مساله مي‌تواند به نفع جامعه هند باشد مورد ترديد است.

🟡نارندرا مودي اهداف جاه‌طلبانه‌اي دارد و به دنبال يافتن جايگاه بالاتر در ميان قدرت‌هاي دنيا و توسعه اقتصادي و رفاه عمومي بيشتر در هند است. او براي رسيدن به اين اهداف، فعاليت‌هايي را براي نزديك شدن بيشتر به صاحبان قدرت در دنيا انجام مي‌دهد. در دو سال اخير، امريكا به نخستين شريك تجاري هند تبديل شده و در سال گذشته ميلادي حجم رابطه تجاري دو طرف 88 ميليارد دلار بوده است. بنابراين مي‌توان گفت كه اولويت دولت در دهلي‌نو، توسعه همكاري‌هاي تجاري با امريكاست.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ظریف خشونت های سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم کرد. او در توییتش نوشته است: " ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم می‌کند. ایران، قرن‌ها دوست هند بوده است. از مقامات هند می‌خواهیم که رفاه «همه» هندی‌ها را تضمین کنند…
@indianstudies

پاکستان به دنبال تثبیت نقش خود در محکومیت خشونت علیه مسلمانان هند

«شاه‌محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان نوشت:

کاملاً در ابراز نگرانی برادرم محمدجواد ظریف درباره امنیت و آسایش مسلمانان هند که از جانب چماق به دست‌های RSS (راستگراهای هندو) در معرض خشونت آشکار هستند شریک هستم.

جامعه هند دستخوش خشونت عمیق است و قتل عام سیستماتیک مسلمانان هند ناعادلانه و خطری برای تمام منطقه است.
@indianstudies

هندوستان به خانه دوم ترامپ تبدیل شده است
«این نشان‌دهنده زوال سیاست‌های مترقی هند و رابطه مبتنی بر تعصب ترامپ و مودی است»


♦️شاید هندوستان بزرگترین جمعیت تاریخ جهان برای مراسم استقبال سفر هفته پیش ترامپ به هند را گرد هم نیاورده باشد؛ شمار این جمعیت از ۱۰ میلیونی که ترامپ انتظارش را داشت چند صفر کمتر داشت - اما شمار کشورهای دموکراتیکی که ترامپ در آنها با ضدیت و نفرت روبرو نشود و تنها روی خوش ببیند کم است.

در حالی که دموکرات‌ها در آمریکا تقلا می‌کنند برای انتخابات نوامبر جانشینی منطقی و معقول معرفی کنند، سفر ترامپ به هند تمرینی بود برای آن که او به یک دولتمرد بین‌المللی متشخص تبدیل بشود: یک نقش جدید برای دوره دوم ریاست جمهوری‌اش.

♦️مودی، نخست وزیر هند، که به اندازه ترامپ جنجال‌برانگیز بوده است، ترامپ را با اشتیاق در آغوش گرفته و شرط بسته که این رئیس جمهور مجدداً انتخاب خواهد شد. هندوستان به عنوان یک ابرقدرت نوظهور همانند آمریکا چین را رقیب و تهدیدی برای خود می‌بیند. پیوند نزدیک چین با پاکستان به خصومت هندوستان دامن می‌زند و زخم زبان‌های ترامپ به مسلمانان به خوبی با نگرش طرفداران حزب ناسیونالیست هندوی مودی، یعنی حزب بهاراتیا جنتا، هم‌ساز است. سخنرانی ترامپ در گردهمایی استقبال، نمونه‌ خوبی از فراست سیاسی بود و او بر رواداری مذهبی تأکید ورزید. اما تعصبات او آنقدر شناخته شده است که هندی‌ها با خود می‌گویند: «او هم به همان چیزی فکر می‌کند که ما می‌کنیم.»

♦️از آنچه که سیاست مترقی می‌خوانیم دیگر چیزی در هندوستان نمانده است. حزب کنگره‌ که زمانی حزب غالب بود دیگر آن هیبت سابق را ندارد. رهبران این حزب دعوت به ضیافت شام ترامپ را تحریم کردند، نه به این خاطر که ترامپ را قبول ندارند،‌ بلکه به تلافی دعوت نشدن رئیس حزب و بزرگ خاندان گاندی، سونیا گاندی، دست به این عمل سطحی زدند.

بارقه‌هایی از امید از جنبش #MeToo که علیه بدرفتاری با زنان مبارزه می‌کند دیده می‌شود؛ برخی از فعالان محیط زیست از سرعت تخریب محیط زیست نگرانند؛ چند حزب آزادی‌های مدنی برای حقوق اقلیت مبارزه می‌کنند؛ و یک حزب ضدفساد چندی پیش در دهلی دوباره انتخاب شد. اما هنوز پاسخی منسجم برای سیاست‌های عوام‌گرایانه و فرقه‌ای و جماعت قوی‌پنجگان وجود ندارد. برای ترامپ، هندوستان واقعا به یک خانه دوم تبدیل شده است.

🖌 وینس کیبل
ایندیپندنت فارسی
@indianstudies
واکنش توییتری امروز رهبر انقلاب به کشتار مسلمانان در هند
@indianstudies
◾️سفیر ایران در هند به "اعتماد"اطلاع داد:

🔸تا چند ساعت آینده ایرانی ها با یک پرواز از دهلی به تهران منتقل خواهند شد

اعتماد - در چند روز گذشته برخی از ایرانی های سفر کرده به هند که به دلیل تصمیم دولت این کشور برای توقف پروازها از ایران به هند موفق به بازگشت به کشورمان نشده بودند در تماس با "اعتماد" نسبت به بلاتکلیفی ایرانی ها در شهرهای دهلی و بمئبی انتقادهایی را مطرح کردند. به گفته یکی از ایرانی هایی که برای تامین داروی سرطان به عنوان نماینده یک شرکت دارویی خصوصی به هند سفر کرده است، با قطع شدن پروازها از ایران به هند و همچنین مسدود شدن مسیرها از کشورهای ثالث به تهران عملا حل مشکل آنها به زمانی نامعلوم و رایزنی های وزارت خارجه ایران با همتای هندی وابسته شده است.

🔺علی چگنی، سفیر ایران در هند در پاسخ به سوال های اعتماد ابراز امیدواری کرد که تا چند ساعت آینده پروازی از ایران به دهلی رفته و هموطنان باقی مانده در این شهر را مستقیما به تهران منتقل کند.

🔺چگنی درباره دلیل گرفتار شدن ایرانی ها در هند گفت:با شیوع ویروس کرونا در ایران مانند کشورهای دیگری که این بیماری در آنها دیده شده است ، پروزاهای خطوط های هوایی متفاوت به ایران از سوی هند متوقف شد. از نخستین ساعات اجرای این تصمیم در هند، سفارت ایران تلاش بی وقفه ای را برای بازگرداندن اتباع کشورمان انجام داده است.پیش بینی می شود که دهلی امروز یا فردا مجوز لازم برای پرواز یک یا چند هواپیمای ایرانی به این کشور برای بازگرداندن ایرانی ها را صادر کند.

🔺سفیر ایران درباره گلایه برخی از شهروندان ایرانی گرفتار شده در هند درباره وضعیت نابسامان اسکان آنها به "اعتماد" می گوید: سفارت ایران با توجه به بودجه شهروندان و درخواست هرکدام از آنها مکان هایی را با قیمت های متفاوت به آنها معرفی کرده و برخی از آنها نیز در ساختمان های خیریه اسکان داده شده اند . سفارت تمام تلاش خود را برای مدیریت اسکان موقت ایرانی ها تا زمان تعیین تکلیف آنها انجام داده است.

🔺به گفته سفیر ایران در هند ، برخی از این افراد که به دلیل بیماری های مختلف به درمان نیاز داشتند به مراکز درمانی برده شده و ویزیت شده اند و به برخی از آنها که از نظر روحی دچار ترس و اضطراب شده بودند هم رسیدگی شد.

🔺سفیر ایران در ادامه می گوید که وزارت خارجه در چند روز اخیر مرتبا با سفارت هند در ایران در تماس بوده و همزمان سفارت تهران در دهلی هم به منظور اخذ مجوزهای لازم با وزارتخارجه هند در تماس و همکاری بوده است. در نتیجه این رفت و آمدهای همزمان در تهران و دهلی ، پیش بینی می شود که تا چند ساعت آینده حداقل یک پرواز برای انتقال ایرانی های منتظر بازگشت در دهلی فرستاده شود.

🔺سفیر ایران با اشاره به اینکه فعلا کمتر از 500 ایرانی در هند در انتظار بازگشت به ایران هستند گفت : ما در این بازه زمانی صرفا منتظر موافقت دولت هند برای اعزام هواپیما از ایران نماندیم و تعدادی از ایرانی ها را با خطوط متفاوت و از مسیرهای ممکن به تهران بازگرداندیم. به گفته چگنی هزینه بلیط این افراد به ایران از کشورهای ثالث هم از آنها گرفته نشده و همان هزینه ای که برای بازگشت از دهلی به تهران با خطوط هوایی مستقیم باید پرداخت می کردند به جای هزینه بلیط آنها از آن کشور به ایران حساب شده است.

🔺به گفته سفیر ایران در هند قرار نیست با این پرواز اتباع هندی که در ایران مانده اند و دولت دهلی پذیرش آنها را به انجام تست های غربالگری برای احراز اطمینان از عدم ابتلا به ویروس کرونا منوط کرده به هند منتقل شوند.

🔺وی درباره وضعیت ایرانی های باقی مانده در بمبئی می گوید: به دنبال این بودیم که آنها را هم به طریقی به ایران بازگردانیم.برای همین با هماهنگی های صورت گرفته با سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت ماهان و ایران ایر، قرار شد که مسافران ایران ایر که در بمبئی مانده اند به دهلی آمده و همان بلیط ایران ایر به عنوان بلیط با ماهان به تهران برای آنها محاسبه شود و نیاز به هزینه مجدد نداشته باشند.

🔺سفیر ایران در دهلی با اشاره به اینکه سفارت متوجه اضطراب ایرانی های گرفتار شده در هند است می گوید: مساله این است که ایران هیچ گونه مشکلی برای انتقال هموطنانمان به کشور ایجاد نکرده است و طرف مقابل به دلیل ترس از انتقال ویروس کرونا پروازها به ایران را قطع کرده است. ما در اینجا به طور شبانه روز با طرف هندی در تماس بودیم که بتوانیم مجوز یک تا چند پرواز محدود برای انتقال ایرانی ها به تهران را دریافت کنیم که خوشبختانه این اتفاق افتاد و ان شاء الله صبح روز شنبه 17 اسفند ، ایرانیان عزیز مسافر ایران به آغوش میهن برگردند.
@indianstudies
تراژدی تمام‌عیار در هند

حنیف غفاری
*تحلیلگر امور بین الملل

🔻کشتار بی‌رحمانه مسلمانان توسط هندوها و فرقه‌های متوحش و افراطی در هندوستان همچنان ادامه دارد.نارندرا مودی نخست‌وزیر هند نه‌تنها اقدامی در دفاع از مسلمانان صورت نمی‌دهد، بلکه در پشت پرده،مسیر را برای استمرار آزار و اذیت مسلمانان فراهم می‌کند.چراغ سبز ترامپ به دولت هند در سرکوب مسلمانان ، که در جریان سفر اخیر وی به دهلی‌نو رخ داد نیز این روند را تسریع کرده است.

🔸صورت‌بندی تراژدی و بحرانی که امروز در هند و علیه مسلمانان مظلوم و بی‌گناه رخ می‌دهد، چندان دشوار به نظر نمی‌رسد! ظاهرا ماجرا از نقطه‌ای آغاز شد که در آذرماه امسال ، لایحه جنجالی ضداسلامی متمم شهروندی، پس از تصویب در مجلس سفلای پارلمان هند، با ۱۲۵ رأی موافق در مقابل ۱۰۵ رأی مخالف در مجلس علیای این کشور نیز تصویب شد. بر اساس مصوبه مجلس سفلی و مجلس علیای هند، به اقلیت‌هایی که از کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و بنگلادش به دلایل مختلف ازجمله مشکلات سیاسی و اجتماعی به هند مهاجرت کرده‌اند، شهروندی هندوستان اعطا می‌شود. اما این مصوبه، مسلمانان را در دریافت حق شهروندی مستثنا کرده است، حتی اگر تحت ظلم یا تضییع حقوق اجتماعی قرارگرفته باشند. بر اساس این قانون، هندوها، سیک‌ها، بودایی‌ها، جین‌ها، پارسیان و مسیحیانی که قبل از ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ (۱۰ دی ۱۳۹۳) از سه کشور پاکستان، افغانستان و بنگلادش به هند مهاجرت کرده‌اند، حق شهروندی اعطا می‌شود. ازاین‌رو میلیون‌ها نفر در هند قادر خواهند بود در آینده‌ای نزدیک شهروند این کشور پرجمعیت شوند. از همان زمان تصویب لایحه، مشخص بود که هدف تصویب‌کنندگان و متعاقبا دولت مودی، تضعیف موقعیت مسلمانان و انزوای سیستماتیک آن‌ها در جامعه هند بوده است. نکته حائز اهمیت این‌که حتی دولت هند، در سایه حمایت‌های واشنگتن و رژیم صهیونیستی، به مخالفت سازمان ملل متحد با اجرایی شدن و تصویب لایحه شهروندی اخیر کم‌ترین توجهی نکرده است. جرمی لورنس، سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل در نقد این مصوبه نژادپرستانه می‌گوید: قانون شهروندی جدید هند اساسا ماهیتی تبعیض‌آمیز دارد و ما نسبت به این مسئله نگران هستیم. این قانون، از جامعه مسلمانان هند حفاظت نمی‌کند و میان آن‌ها و دیگر اقلیت‌های مذهبی تفکیک قائل می‌شود.

🔸بدون شک، نمی‌توان نقش رژیم اشغالگر قدس و ایالات‌متحده آمریکا را در این تراژدی تمام‌عیار منکر شد. بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس و دونالد ترامپ، طی یک سال اخیر ضمن حمایت‌های آشکار و پشت پرده از حزب نژادپرست و افراطی بهار اتیا جانتا پارتی ( که بانی اصلی تصویب لایحه جنجالی اخیر علیه مسلمانان بوده است) ، زمینه را برای مانور حزب حاکم هند علیه مسلمانان فراهم کردند.

🔸هدف از واشنگتن و رژیم صهیونیستی از این اقدام، تحت‌فشار قرار دادن مسلمانان در هند و انزوا و حتی از بین بردن آن‌ها در جامعه هندوستان است.امروزه نه‌تنها در هند، بلکه در سایر کشورهای دنیا شاهد افزایش حملات سازمان‌یافته علیه مسلمانان هستیم. تنها در کشور آلمان و در سال گذشته میلادی( سال 2019)، بیش از هزار موردحمله از سوی نژادپرستان علیه مسلمانان صورت گرفته است.این خشونت سازمان‌یافته، محصول هم‌پیمانی وقیحانه نهادهای سیاسی و امنیتی غرب و رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان است. آن‌چه امروز در هند و علیه مسلمانان می‌گذرد، خروجی و محصول پروسه اسلام هراسی سیستماتیک از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و متحدان واشنگتن و تل‌آویو محسوب می‌شود.

‏Source paper.resalatnews.com*
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies توافق صلح طالبان و آمریکا 10 اسفند طالبان و امریکا توافقنامه صلح خود را امضا کردند. توافقنامه ای که نه تنها کامل نبود بلکه به نظر می رسد حتی نتوانسته است ابتدایی ترین ضروریات برای شکل گیری صلح در افغانستان را فراهم کند. این توافقنامه از یک…
@indianstudies

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمریکا به خبرنگاران گفته با خروج آمریکا از افغانستان، اگرچه نباید اتفاق بیفتد اما بعید نیست طالبان بر حکومت افغانستان پیروز شود و قدرت را به‌دست‌بگیرد... کشورها باید مراقب خودشان باشند آمریکا تا مدتی می‌تواند دست آن‌ها را بگیرد... باید ببینیم چه خواهد شد.»

«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی کنونی دولت افغانستان هم با ابراز تمایل از آزادی زندانیان طالبان اظهار داشت که حاضرم با طالبان در آینده در یک دولت کار کنم. وی افزود: صلح تحقق پیدا نمی‌کند اگر هزاران زندانی در زندان دو طرف حضور داشته باشند.
@indianstudies
🟡دولت هند عقب نشینی کرد، پلیس را مقصر تشدید خشونت ها علیه مسلمانان دانست

📍وزارت کشور هند با امروز انتشار گزارش اولیه در باره فاجعه کشتار مسلمانان این کشور در دهلی‌نو، اعلام کرد که پلیس پایتخت یکی از مقصران اصلی این حادثه است که نتوانسته به موقع و به اندازه کافی شرایط را کنترل کرده و مانع از وارد آمدن آسیب های جدی به اموال مسلمانان شود.

📍این گزارش همچنین اعلام کرد که از آنجایی که رئیس پلیس دهلی‌نو به تازگی عوض شده بود، بی تجربگی و عدم آشنایی او به شراط موجب شد به راحتی نتواند بر امور مسلط شده و بتواند فرماندهی مطلوبی را برای کنترل اوضاع نابسمان امنیتی در پایتخت اراه دهد.

📍این گزارش در واقع رئیس پلیس جدید پایتخت را مقصر اصلی توصیف کرده و نوشت که این فرمانده جدید با کم کاری خود در انجام وظیفه اصلی به خوبی نتوانسته است پیش بینی قبلی سازمان های اطلاعاتی این کشور را برای احتمال بروز خشونت های هندوهای متعصب علیه مسلمانان را تجزیه و تحلیل کرده و برای پیشگیری از وقوع آنها اقدام شایسته و به موقع صورت دهد.

📍وزارت کشور هند معتقد است چنانچه پلیس برای کنترل حمله هندوهای متصب به مسلمانان به موقع عمل می کرد و اجازه نمی داد هندوها اموال مسلمانان را به آتش کشیده و آنها را بکشند، جامعه مسلمانان این کشور شاهد بروز چنین حادثه وحشتناکی علیه خود نبودند.

📍گفتنی است در حمله هندوهای متعصب به مسلمانان هند که از ۲۳ فوریه (۴ اسفند) آغاز شد حداقل ۵۰ مسلمان کشته شدند و دست‌کم ۷۴۰ ساختمان متعلق به آنها در آتش سوخت.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همه چیز در مورد یک انتخابات جنجالیِ دیگر در افغانستان نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که در ششم مهر امسال برگزار شده بود، بعد از حدود پنج ماه روز گذشته اعلام شد. کمیسیون انتخابات افغانستان محمد اشرف غنی را برنده این انتخابات اعلام…
@indianstudies

اضمحلال همه طرح های دموکراسی برای افغانستان؛ برگزاری دو مراسم تحلیف

محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله یکی در کاخ ریاست جمهوری و دیگری در کاخ سپیدار مراسم تحلیف ریاست جمهوری را به طور جداگانه و همزمان در حضور هواداران،مقام ها و شخصیت های مختلف داخلی و خارجی انجام دادند.

در هر دو مراسم تیراندازی اتفاق افتاد. در مراسم تحلیف «اشرف غنی» وی بعد از تیراندازی گفت جلیقه ضدگلوله نپوشیده‌ام. وی بالاپوشش را باز کرد و نشان داد که جلیقه ضد گلوله نپوشیده است و گفت "ما شاهد یک حمله بودیم، یکی دو انفجار نباید ما را بترساند."

اشرف غنی همچنین با اشاره به تشکیل هیات گفت‌وگوکننده با طالبان، گفت: به زودی دستور آزادی زندانیان طالبان صادر می‌شود.

عبدالله اما گفت دولت براآمده از تقلب را نمی پذیرم. اگر در سال ۲۰۱۴ دولت وحدت ملی را نمی‌پذیرفتم، کشور به سوی بحران می‌رفت. اکنون اگر دولت برآمده از تقلب را بپذیرم،‌ فاتحه دموکراسی را باید خواند.

روابط با کشورهای منطقه نیاز به بهبود جدی است و جهان و منطقه وضع متفاوت دارند و نیاز به اعتماد سازی است. او گفت که از استقلال و تمامیت ارضی افغانستان دفاع خواهد و این کشور نباید مرکز بحران بین المللی و مرکز فعالیت "تروریستان" باشد.

پس از شمارش آرا عبدالله با ادعای تقلب نتیجه انتخابات را نپذیرفت و خود را پیروز انتخابات اعلام کرد. او مدعی است که نه تنها ادعاهای تقلب بلکه عدم رسیدگی به شکایات انتخاباتی اعلام نتیجه انتخابات را غیرقانونی می‌سازد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کرونا و شبه قاره مماس با چین دیروز وزارت خارجه هند اعلام کرد یک شهروند این کشور در عربستان سعودی به ویروس کرونا مبتلا شده است. از طرفی امروز اعلام شد مسافر چینی که از دوبی وارد شهر کراچی و از آنجا به ایالت پنجاب پاکستان رفته است به عنوان نخستین…
@indianstudies

چرا کرونا در هند چندان شیوع پیدا نکرده است؟

🔴هند با چین افزون بر دو هزار کیلومتر مرز زمینی دارد. از سوی دیگر، طبیعی است دو کشور همسایه با اقتصاد پیشرو و با جمعیت بالای یک میلیارد و دویست میلیون نفر، باید روابط انسانی گسترده‌ای داشته باشند. همچنین، هند شهرت دارد به سطح پایین بهداشت عمومی و آسیب‌پذیری در برابر بیماری‌های همه‌گیر و عفونی.

🔴با این همه، شگفت‌انگیز است هند از بلای کرونا تقریبا در امان مانده است و در شمار کشورهایی قرار دارد که هنوز دچار همه‌گیری خطرناک و مهارناپذیر این بیماری نشده‌اند.

🔴آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که هند در رده سی‌ام جدول شیوع جهانی کرونا قرار دارد. تاکنون، شمار موارد ابتلا به کرونا  در این کشور ۳۳ نفر اعلام شده و آمار مرگ‌و‌میر نیز محدود به ۲ مورد بوده است.

🔴جالب است این آمار را مقایسه کنیم با برخی کشورهای بسیار کوچک که هزاران کیلومتر با چین فاصله و شهرت دارند به سطح مطلوب رفاه و بهداشت عمومی. برای مثال، موارد ابتلا به کرونا در کشور کوچک اتریش تاکنون سه برابر هند بوده است. شمار مبتلایان در نروژ نیز چهار برابر هند است. سوییسی‌ها هفت برابر هندی‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند. مبتلایان به کرونا در بلژیک نیز بیش از پنج برابر هند است. جالب‌تر این‌که جزیره یخ‌زده و دوردست ایسلند نیز (که قاعدتا در زمستان نیمکره شمالی نمی‌تواند مقصد مسافرتی چندان پرترددی باشد) از نظر تعداد موارد ابتلا به کرونا، در رده‌ای بالاتر از هند قرار دارد. در واقع، هند معمای کروناست. اما پرسش این‌جاست که چرا و چگونه هندی‌ها از کرونا در امان مانده‌اند؟

سختگیری هندی

🔴دولت هند مدعی است پایش زودهنگام انتشار ویروس کرونا و اجرای مقررات بسیار سختگیرانه در فرودگاه‌های این کشور عامل در امان ماندن این کشور از این همه‌گیری مرگبار بوده است.

🔴شواهد نشان می‌دهد که هند از اولین کشورهایی بود که در فرودگاه‌هایش آزمایش ابتلا به کرونا می‌گرفت و قرنطینه مسافران مشکوک در فرودگاه‌های این کشور با دقت و سختگیری شدید انجام شده است. حتی برای اطمینان از کنترل و مراقبت بیشتر، انتقال و بازگرداندن شهروندان هندی از مناطق کرونازده چین به ارتش و نیروی هوایی این کشور سپرده شد. گزارش شده است ارتش مسافران ورودی را تحت الحفظ به مراکز قرنطینه می‌سپرد.

🔴این مقررات فرودگاهی که در ابتدا و پیش از همه‌گیری وحشت جهانی از کرونا، غیر‌منطقی و سختگیرانه به نظر می‌رسید، از آن جهت اجرا شد که دولت هند می‌دانست اکثریت جمعیت این کشور به خدمات درمانی و امکانات بهداشتی که هیچ، حتی به آب سالم و کافی برای شست‌و‌شوی دست‌هایشان، دسترسی ندارند و همه‌گیری گسترده چنین ویروسی می‌تواند به فاجعه ملی در این کشور منجر شود.

مورد هند بیانگر این واقعیت است که انتشار کرونا در گستره‌های جغرافیایی گوناگون لزوما اجتناب‌ناپذیر نبود و با اجرای مقررات اضطراری، به‌ویژه در رفت‌و‌آمدهای فرودگاهی، مهار‌شدنی بود.

چای یا تی؟
🔴چای در سراسر چین کشت می‌شد، اما در نیمه غربی به آن «چای» می‌گفتند و در نیمه شرقی «تی». مناطق شرقی چای را با کشتی صادر می‌کردند و مناطق غربی با وسایل حمل‌و‌نقل زمینی. بنابراین، هر جا که چای از راه زمینی وارد شد (مثل ایران) دقیقا همین نام را حفظ کرد و هر جا چای از راه دریا و با کشتی وارد شد (مثل کشورهای اروپای غربی) «تی» نامیده شد. در واقع، این‌که هر کشوری این دمنوش را چه می‌نامد بیانگر شکل حمل‌و‌نقل آن از چین در قرون میانه است.

🔴 شهر ووهان در شرق چین واقع است و با نزدیک‌ترین مرز هند دو هزار کیلومتر فاصله دارد، فاصله‌ای که البته بخش عمده آن ستیغ‌های سخت‌گذر هیمالیا را شامل می‌شود. در واقع، بعید است بین هند و ووهان رفت‌و‌آمد زمینی چندانی وجود داشته باشد. تردیدی نیست که انتشار کرونا اساسا از مسیر حمل‌و‌نقل هوایی صورت گرفته است. هر جا با ووهان ارتباط هوایی مستقیم داشته زودتر آلوده شده و هر جا چنین ارتباطی نداشته در امان مانده است.

🔴بررسی جدول انتشار جهانی کرونا نشان می‌دهد این قاعده نه فقط درباره هند، بلکه درباره همسایگان شرقی و جنوبی چین هم صادق است، کشورهایی که با وجود مرز مشترک با چین، به‌دلیل نبودِ ارتباط هوایی با ووهان، اکنون در شمار کشورهای دچار بحران کرونا قرار ندارند.

‼️تبدیل ایران به دومین قطب بحرانی کرونا در جهان به‌واسطه همین ارتباط هوایی بوده است، ارتباطی که هرگز کنترل نشده است و شواهد می‌گوید حتی در اوج همه‌گیری این ویروس نیز تداوم داشته است.

ناصر کرمی
تحلیلگر محیط زیست
تحلیل ژئوپلتیک
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies اضمحلال همه طرح های دموکراسی برای افغانستان؛ برگزاری دو مراسم تحلیف محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله یکی در کاخ ریاست جمهوری و دیگری در کاخ سپیدار مراسم تحلیف ریاست جمهوری را به طور جداگانه و همزمان در حضور هواداران،مقام ها و شخصیت های مختلف…
@indianstudies

ریاست اجرایی دولت افغانستان لغو شد و اکنون دو رئیس جمهور خودنمایی می کنند!

منابع معتبر در ارگ ریاست جمهوری افغانستان گفتند که رئیس‌جمهور اشرف غنی با صدور فرمانی ریاست اجرایی را لغو کرده است. با صدور این فرمان، دیگر هیچ یک از سربرگ های ریاست اجرایی قابل اجرا نیست و همچنین کارمندان آن از طریق کمیسیون اصلاحات اداری به سایر نهادها جذب خواهند شد.

از طرفی عبدالله عبدالله، رقیب انتخاباتی محمد اشرف غنی و رئیس اجرایی سابق معرفی کاربری حساب توییتری رسمی خود را به عنوان رئیس‌جمهور افغانستان تغییر داده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 🟡دولت هند عقب نشینی کرد، پلیس را مقصر تشدید خشونت ها علیه مسلمانان دانست 📍وزارت کشور هند با امروز انتشار گزارش اولیه در باره فاجعه کشتار مسلمانان این کشور در دهلی‌نو، اعلام کرد که پلیس پایتخت یکی از مقصران اصلی این حادثه است که نتوانسته به…
@indianstudies

یادداشت| مرگ تدریجی مسلمانان هند با حرکت مودی بر خلاف میراث گاندی

رفتار کنونی دولت مردان هند با روح قانون اساسی این کشور و حتی افکار و عقایدی که بزرگانی چون گاندی داشتند در تعارض است ولی سوال اینجاست که هند کدام مدل را علیه مسلمانان مظلوم پیاده می کند؟

قانون اساسی هند در سال 1967 میلادی اصلاح و به طور رسمی تبدیل به یک کشور سکولار شد. این قانون، از اقلیت‌ها در برابر تبعیض مذهبی و کاستی حمایت می‌کند و شهروندان حق ابراز عقیده و ایمان، انجام اعمال مذهبی و تبلیغ دین شان را دارند. «شیخ عبدالله» رییس پیشین جامو و کشمیر، در سخنانی در مراسم تحلیفش در سال 1951 میلادی گفت که تعهد هند به «دموکراسی سکولار» برمبنای عدالت، آزادی و برابری است و این مساله را که مسلمانان کشمیر نمی‌توانند در هند امنیت داشته باشند، نفی می‌کند.

حال بر خلاف قانون اساسی هند، فرقه‌های افراطی در این کشور در روزهای اخیر آشکارا دست به کشتار بی‌رحمانه مسلمانان مظلوم و بی‌گناه می‌زنند و حق شهروندی آن‌ها را تضییع می‌کنند تا مسلمانان را هرچه بیشتر بر حسب تبلیغات سوء و وعده‌های نمایندگانی از آن سوی دنیا به «انزوای سیستماتیک» وا دارند، غافل از این که جامعه هند با قتل‌عام سیستماتیک پیروان اسلام دستخوش خشونت عمیق و لاعلاجی خواهد شد که حل این مشکل اگر هم ناممکن نباشد سال‌ها هزینه و زمان نیاز دارد.

عده‌ای از اتباع هندی با این اقدام که در مغایرت عمیق با سنت قدیمی مردمان آن دیار در موانست و مجالست با ادیان و اقوام عدیده، تراژدی کریه و ماهیتی تبعیض‌آمیزی از دموکراسی هند را به رخ جهانیان به نمایش گذاشته و به نوعی و به تعبیری عقب‌گردی به سمت «قرون وسطی» دارند.
موضوعی که آثار شوم افکار فاشیستی و افراط‌گرایانه هندوها را در قدرت هند به منصه ظهور رسانده و خروجی آن چون چماقی دائما بر سر مسلمانان منطقه و بویژه مسلمانان شبه قاره فرود می‌آید.

در مقابل «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری اخیر خود با «مودی» نخست وزیر هند نه تنها حاضر به پاسخگویی در خصوص آشوب‌های اخیر هند نمی‌شود، بلکه در واکنش به آن از عملکرد مودی در حمایت از «آزادی مذهبی و دینی» دفاع هم می‌کند که در واکنش به این برخورد ترامپ، «برنی سندرز» سناتور دموکرات آمریکایی می‌گوید که «بیش از 200 میلیون مسلمان، هند را وطن خود می‌دانند. خشونت‌های گسترده علیه مسلمانان موجب مرگ تعداد زیادی از مسلمانان و زخمی شدن عده دیگری از آ‌نها شده است. ترامپ تنها واکنشی که نشان داده است این بوده که گفته است «این مساله مربوط به هند است.» این نشانگر ناکامی آمریکا در رهبری حقوق بشر است.
«مردم نیز، نخست وزیر هند را از یک طرف ترامپ این کشور می‌دانند که قانون مهاجرتی رییس جمهوری آمریکا را عیناً در هند پیاده سازی می کند و از طرف دیگر او را « نتانیاهو» خطاب می‌کنند»

بدون شک، این اقدامات مبتنی بر بربریت نشاندهنده زوال سیاست‌های مترقی هند به رهبری حزب ناسیونالیست هندوی مودی، یعنی حزب ملی گرای«بهاراتیاجاناتا» (بی‌جی‌پی) است.
مودی، نخست وزیر هند، به دنبال ساختاری تئوریک است که با تکیه بر رویکرد ملی‌گرایانه افراطی، قانون این کشور را بر محور هندوها تعریف کند و 200 میلیون مسلمان هند را در حاشیه قرار دهد. مودی تنها اهرمی که برای بقای قدرت سیاسی‌اش از آن بهره می‌گیرد، سه مولفه باستان‌گرایی، بنیادگرایی هندو و ناسیونالیسم قومی به منظور «دو قطبی‌سازی مذهب» میان مسلمانان و هندوهاست.

از آغاز نخست وزیری مودی در سال 2014میلادی، فرقه‌های متوحش و افراطی که نه تنها در کشتار بی‌رحمانه مسلمانان مظلوم هند، جسورتر شده‌اند، بلکه صدها ویدئو کلیپ ترسناک و مشمئزکننده از قتل‌های هولناک و دردناک مسلمانان تهیه و در شبکه‌های اجتماعی بارگزاری و منتشر می‌کنند. آنان در این راه نه ابایی دارند و نه باکی؛ بلکه در این مسیر، فقط « قدرت عریان» را ستایش می‌کنند.
هندوهای افراطی شبیه متوحشان قرون وسطی به خشن‌ترین و فجیع‌ترین حالت ممکن در سرزمین گاندی و یا به قول رسانه‌های گروهی بزرگترین دموکراسی جهان به جان و مال مسلمانان مظلوم و بی‌گناه افتاده‌اند و خانه، کاشانه و مساجدشان را به آتش می‌کشانند و آن‌ها را نیز قتل عام می‌کنند.

گاردین می‌نویسد که پلیس هند در بسیاری از موارد نه تنها نظاره‌گر بوده بلکه گاهی هم به کمک هندوها رفته و در این جنایات به آنها ملحق می‌شود. هندوهای افراطی در اقدامی توهین‌آمیز، ختنه شدن مسلمانان را نیز بررسی و اگر اثبات شود که آن فرد، مسلمان است، شروع به ضرب و شتم او تا سر حد مرگ می‌کنند. حتی نام شهرها، خیابانها و فرودگاهها که در هند ریشه اسلامی دارد به اسامی هندو برای اسطوره سازی تغییر می‌دهند به طوری که بر بیش از 7 هزار روستا از 677 هزار روستا در هند، نام رام و کریشنا (خدایان هندی) گذاشته شده است. لذا پاک کردن اسامی اسلامی راه دیگری برای از
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 🟡دولت هند عقب نشینی کرد، پلیس را مقصر تشدید خشونت ها علیه مسلمانان دانست 📍وزارت کشور هند با امروز انتشار گزارش اولیه در باره فاجعه کشتار مسلمانان این کشور در دهلی‌نو، اعلام کرد که پلیس پایتخت یکی از مقصران اصلی این حادثه است که نتوانسته به…
بین بردن مسلمانان هند است که قصد دارند آن‌ها را از تاریخ این کشور حذف کنند. به عبارتی، رویکرد اقتدارگرایانه مودی می‏تواند به تهدید جدی علیه بنیادهای دموکراسی این کشور تبدیل شود و کشور را در اختیار ملت هندو که در اکثریت قرار دارند، قرار دهد.

بنابراین، قرار نیست قانونی که در ساختارش حقوق تمامی ادیان در هند به غیر از دین اسلام لحاظ شده، تغییر کند. سیاست های نخست وزیر هند، کاملا با سیاست های بینانگذاران هند مانند گاندی تفاوت دارد. زیرا گاندی معتقد به «جمهوریت مطلق» هند بود و در قانون اساسی هند آمده است که هیچ مذهب و نژادی بر دیگری امتیازی ندارد و همه باهم مساوی هستند.
پشت پرده این اقدامات سخیف و خشونت های سازمان یافته، چراغ سبز عبری-غربی به مودی و تجدید بیعت وقیحانه او با نهادهای غربی و رژیم غاصب صهیونیست‌ها علیه مسلمانان است. افراط گرایان متوحش هندی که اقدامات مودی را با بهانه «یکپارچگی» توجیه می کنند، می‌تواند برای همیشه «آغازِ پایان اتحاد هند» قرار گیرد.

تسنیم
حسنعلی ذکریایی
@indianstudies
ادرار پارتی ۲۰۰ هندو برای مبارزه با ویروس کرونا!

رهبرانی از یک فرقه افراطی هندو از ادرار گاو به عنوان یک دارو برای درمان کرونا حمایت کرده‌اند.

اعضای این گروه که «اتحادیه هندوهای کل هند» نام‌ دارد، می‌گویند سال‌ها است ادرار گاو می‌نوشند و برای همین برای بهبود به داروی انگلیسی نیازی ندارند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادرار پارتی ۲۰۰ هندو برای مبارزه با ویروس کرونا! رهبرانی از یک فرقه افراطی هندو از ادرار گاو به عنوان یک دارو برای درمان کرونا حمایت کرده‌اند. اعضای این گروه که «اتحادیه هندوهای کل هند» نام‌ دارد، می‌گویند سال‌ها است ادرار گاو می‌نوشند و…
@indianstudies

A Hindu group hosted a cow urine drinking party on Saturday as they believe it wards off the coronavirus, as many Hindus consider the cow sacred and some drink cow urine believing it has medicinal properties.
Experts have repeatedly asserted that cow urine does not cure illnesses like cancer and there is no evidence that it can prevent coronavirus.
The “party,” hosted by a group called the Akhil Bharat Hindu Mahasabha (All India Hindu Union) at its headquarters in the country’s capital, was attended by 200 people, and the organizers hoped to host similar events elsewhere in India.
“We have been drinking cow urine for 21 years, we also take bath in cow dung. We have never felt the need to consume English medicine,” said Om Prakash, a person who attended the party.
Chakrapani Maharaj, the chief of the All India Hindu Union, posed for photographs as he placed a spoon filled with cow urine near the face of a caricature of the coronavirus.
Leaders from Prime Minister Narendra Modi’s Hindu nationalist party have advocated the use of cow urine as medicine and a cure for cancer.
A leader from India’s north eastern state of Assam told state lawmakers earlier this month during an assembly session that cow urine and cow dung can be used to treat the coronavirus.
The pathogen, which has infected more than 138,000 people worldwide and left over 5,000 dead, has no known scientific cure and governments across the world are struggling to control the spread of the pandemic.
@indianstudies

نخست وزیر هند سران سازمان سارک را به یک کنفرانس ویدئویی برای مقابله با کرونا دعوت کرده است و قرار است غنی هم در آن سخنرانی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: مقابله با تهدید شیوع ویروس کرونا نیاز به تلاش های هماهنگ در سطح جهانی و منطقه ای دارد و وزیر بهداشت پاکستان آماده رایزنی با اعضای سارک و برگزاری نشست ویدئو کنفرانس برای بررسی بحران کرونا است.

سارک یا همان کنفرانس اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا چند سالی برگزار نشد. هند به بهانه دخالت پاکستان در امور داخلی دیگر کشورها و حمایت از گروه‌های تروریستی در هند، حاضر نبوده است اسلام آباد میزبان نوزدهمین نشست این اتحادیه باشد و طبق قانون سارک، در صورتی که حتی یک عضو این اتحادیه حضور نداشته باشد نشست فاقد اعتبار خواهد بود.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies هند نیز به بهانه مقابله با شیوع ویروس کرونا پروازهای ایران را تعلیق کرد 🔻شرکت هواپیمایی «هما» خبر داد که سازمان هواپیمایی کشوری هندوستان در بخشنامه‌ای از تاریخ هفتم اسفندماه، تمامی پروازها از ایران به این کشور را به حالت تعلیق در آورده است.…
@indianstudies
کرونا و جابه جایی های اجباری

آخرین گروه از ایرانیان و هندیان جا مانده از پروازها به وطنشان بازگشتند.

در پی اقدامات صورت گرفته، آخرین گروه از ایرانیان جا مانده از پروازها در هند شامل ۹۷ نفر، از دهلی‌نو به تهران بازگشتند. این افراد در پی لغو یک طرفه پروازها از سوی هند مجبور به اقامت در دهلی‌نو و بمبئی شده‌ بودند.

وزیر خارجه هند هم از بازگشت ۲۳۴ تبعه هندی شامل ۱۳۱ دانشجو و ۱۰۳ زائر جامانده در ایران که در پی لغو یک طرفه پروازها از سوی هند و با شیوع ویروس کرونا در ایران مانده بودند به کشورشان خبر داد.

وی از تلاش‌های مقامات ایرانی، سفیر و سفارتخانه هند در تهران در این زمینه قدردانی کرده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دادگاه عالی هند،دهلی نو را غیر قابل سکونت اعلام کرد تعدادی از قضات دادگاه عالی اعلام کردند که دولت هند باید اقدامات بیشتری برای کنترل آلودگی و ترافیک شهر دهلی نو انجام دهد. دادگاه عالی همچنین خواستار توضیح دولت دهلی نو در خصوص اجرایی نشدن…
@indianstudies

در «گزارش جهانی کیفیت هوا» میزان آلودگی هوای کشورها و شهرهای جهان در سال ۲۰۱۹ بر مبنای میانگین غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون رتبه‌بندی شده است.

از میان ۳۰ شهر آلوده جهان، ۲۱ شهر واقع در هند‌ هستند و همچون سال گذشته دهلی آلوده‌ترین پایتخت جهان معرفی شده است.

از نکات دیگر این رتبه‌بندی جایگاه آلودگی هوای شهرهای ایران است. در میان ۳۶ شهر مورد بررسی ایران، نام اولین شهری که در این رتبه‌بندی به چشم می‌خورد هندیجان –شهرستان بندری استان خوزستان- است که با میانگین 38.2 میکروگرم‌ ذرات کمتر از 2.5 میکرون در یک متر مکعب هوا، در جایگاه ۲۶۱ جهان قرار گرفته است.

«ایرویژوال»
2024/09/30 22:17:43
Back to Top
HTML Embed Code: