Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies رسانه‌های هند: درباره انفجار نزدیک سفارت اسراییل چند ایرانی بازجویی شده‌اند خبر آمده گروهی با نام جیش‌اللهند، مسوولیت بمب‌گذاری در نزدیکی سفارت اسراییل در دهلی‌نو، پایتخت هند، را گردن گرفته است رسانه‌های بین‌المللی به‌نقل‌از ایندیا تودی…
@indianstudies

سازمان ضد تروریسم هند مدعی شده است که ایران در پس انفجار اخیر در اطراف سفارت اسرائیل در دهلی نو قرار دارد.

هندوستان‌تایمز به نقل از «نهادهای دولتی ضدتروریسم هند» مدعی‌شده بمب‌گذاری اخیر در چندقدمی سفارت اسراییل در دهلی‌نو، کار یک گروه هندی نزدیک‌ به ایران بوده است.

این روزنامه در شرایطی این ادعا را مطرح می کند که هند به از سرگیری خرید نفت ایران رغبت نشان داده است و رویترز مدعی شده مسئولان شرکت ملی نفت ایران به طرف هندی گفته‌اند که بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران قرارداد خواهند بست.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادامه خشونت ها در میانمار پلیس میانمار دیروز یکشنبه معترضان به کودتای نظامی را به گلوله بست. دیروز «خونین‌ترین» روز طی چند هفته تظاهرات اعتراضی در میانمار نام گرفته است. در درگیری‌های دیروز یکشنبه ۷ نفر کشته و چندین نفر مجروح شدند. کودتای…
@indianstudies

"ما دولت نظامی نمی خواهیم"

به همین سرعت یک ماه شد که ارتش علیه دولت در میانمار کودتا کرد. حالا در میانمار نزدیک به ۲۰۰ معترضی که در جریان آخرین تظاهرات ضد کودتای نظامی در یانگون، بزرگترین شهر این کشور، به محاصره نیروهای امنیتی در آمده بودند، اجازه یافتند تا از محل خارج شوند. حدود ۶۰ نفر از ابتدای این اعتراضات کشته شده اند و حالا دولت به منظور توجیه رفتارهای خودش برای غربی ها یک مدیر روابط عمومی را استخدام کرده است.
@indianstudies

اطلاع از تغییرات اقلیمی در شبه قاره

در جهان ما همواره از تغییرات آب و هوایی شنیده‌ایم. حتی مواضع رئیس جمهور پیشین آمریکا ترامپ نسبت به این موضوع بارها نقل مجالس بوده است، اما جالب است که بدانیم در منطقه شبه قاره هند و بین مردم چقدر در مدرسه در مورد تغییرات اقلیمی یاد گرفته‌اند.

جالب است که بیشترین اطلاع در بوتان، نپال و بنگلادش است. دست کم در مورد بنگلادش تغییرات اقلیمی تهدید جدی و جاافتاده ای برای ساکنان آن است که بارها طعم تلخ سیل را چشیده اند. شاید هم این اطلاع را باید در نظام آموزشی این کشورها جستجو کرد.
@indianstudies

‌در دست انتشار
«دام صیادان یا عبرت ایرانیان»
نخستین رساله‌ی فارسی در شناخت استعمار انگلیس در شبه قاره‌ی هند
ویلیام هوویت
ترجمه‌ی آقاصوفی هندی
تصحیح و پژوهش: محمدحسن رجبی و محسن نیک‌بین

تاریخ استعمار اروپاییان در قرون اخیر، از ادوار غم‌انگیز و ننگین تاریخ بشر به‌شمار می‌رود که به سبب عمق جنایت، دامنه و استمرار آن، و خسارات و عوارض ناگوار گوناگونی که بر جای نهاد، با هیچ‌یک از جنایات بزرگ مستبدان و مهاجمان شناخته‌شده‌ی تاریخ، قابل مقایسه نیست. اما در میان همه‌ی جنایات استعمارگران، هیچ‌کدام همانند جنایات انگلیسی‌ها در شبه‌قاره‌ی هند شامل هندوستان، بنگلادش و پاکستان نیست.
کتاب هوویت را باید بیانیه‌ای مستند در افشا و محکومیت استعمارگران به‌اصطلاح متمدن اروپایی علیه بشریت و به‌ویژه استعمارگران انگلیسی بر ضد هندیان برشمرد که از همین‌رو در عصر خود آوازه یافت و شخصیت معروفی چون کارل مارکس در کتاب سرمایه به آن استناد کرد.

@neypub
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 🔻واکسن «کواکسین» هند در انتظار تایید ایران 🔹️واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر تا پایان امسال ▫️کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو: 🔹از بین واکسن‌ها در سازمان غذا و دارو واکسن اسپوتنیک_وی تایید شد و واکسن «کواکسین» ساخت موسسه بهارات…
@indianstudies

واکسن هندی هم وارد ایران شد

دیشب اولین محموله واکسن کرونا از هند وارد ایران و به وزارت بهداشت تحویل داده شد که حاوی ۱۵۰ هزار دوز واکسن با مجموع وزنی ۷۳۲ کیلوگرم بوده است.

این پنجمین محموله واکسن کرونا است که وارد ایران می‌شود و مجموعا در کنار سایر واکسن ها به حدود یک میلیون دوز نزدیک می شود.
@indianstudies
توئیت جایشانکار وزیر خارجه هند؛ واکسن های ساخت هند به ایران رسید
@indianstudies

رایزنی فشرده انگلستان در بحرین برای افغانستان

فرماندهان ارشد ارتش و مقامات امنیتی افغانستان، پاکستان، بحرین و انگلستان رایزنی های فشرده ای را در بحرین انجام دادند.

هنوز جزییاتی از این دیدارها مخابره نشده است اما ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان و ژنرال فیض احمد رئیس سازمان اطلاعات ارتش پاکستان ، حمدالله محب مشاور امنیت ملی افغانستان و سراج رئیس اداره امنیت ملی و یاسین ضیا رئیس ستاد ارتش افغانستان در بحرین با ژنرال نیکلاس کارتر رییس ستاد ارتش انگلستان دیدار کرده اند.

آنها در یک کنفرانس با موضوع صلح افغانستان شرکت کرده و در خصوص اختلافات مرزی افغانستان و پاکستان رایزنی کرده اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies "ما دولت نظامی نمی خواهیم" به همین سرعت یک ماه شد که ارتش علیه دولت در میانمار کودتا کرد. حالا در میانمار نزدیک به ۲۰۰ معترضی که در جریان آخرین تظاهرات ضد کودتای نظامی در یانگون، بزرگترین شهر این کشور، به محاصره نیروهای امنیتی در آمده بودند،…
@indianstudies

ادامه سرکوب اعتراضات در میانمار

همزمان با اینکه یکی از نزدیکان سوچی به عنوان رهبر دولت موازی غیرنظامی میانمار در نخستین سخنرانی عمومی خود متعهد به پیگیری برای ابطال کودتای نظامی اول فوریه شد، شاهدان و رسانه‌ها از کشته شدن دست‌کم ۱۲ تن به دست نیروهای امنیتی میانمار خبر می دهد.

سازمان ملل اعلام کرده که تاکنون دولت نظامی حاکم در میانمار دست کم ۷۰ نفر را در جریان اعتراضات مخالفان کشته و هزاران نفر را هم بازداشت کرده است.

انگیس و روسیه در کنار برخی کشورهای شرق آسیا این روند خشونت آمیز را محکوم کرده اند. اما هند تقریبا کنار چین در محوطه سکوت ایستاده است. این دو البته هر دو با میانمار مرز مشترک دارند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادامه سرکوب اعتراضات در میانمار همزمان با اینکه یکی از نزدیکان سوچی به عنوان رهبر دولت موازی غیرنظامی میانمار در نخستین سخنرانی عمومی خود متعهد به پیگیری برای ابطال کودتای نظامی اول فوریه شد، شاهدان و رسانه‌ها از کشته شدن دست‌کم ۱۲ تن به…
@indianstudies

«بحران میانمار و مواضع کشورهای اسلامی»

در هشتم نوامبر سال گذشتۀ میلادی، انتخابات پارلمانی سراسری در میانمار برگزار شد و طی آن، حزب اتحاد ملی برای دمکراسی به‌رهبری خانم آنگ سان سوچی توانست با کسب اکثریت آرا، در مجموع، بیش از 60 درصد از کل کرسی‌های پارلمان میانمار را به دست آورد. در نتیجه، این حزب باید در 1فوریه2021 با تشکیل اولین جلسۀ پارلمان با حضور نمایندگان پیروز، مسئول تشکیل دولت جدید این کشور باشد. اما گروه‌های رقیب نتیجۀ انتخابات را آلوده به تقلب و نقض قوانین دانستند و ارتش این کشور که به تاتماداو (Tatmadaw) مشهور است، در بامداد روز 1فوریه برابر با 13بهمن، نتیجۀ انتخابات را مردود اعلام کرد و با دستگیری خانم سوچی، رهبر حزب حاکم، و آقای وین مینت، رئیس‌جمهور این کشور، و تنی چند از مقامات و رهبران ارشد حزب، ضمن ممانعت از برگزاری اولین جلسۀ پارلمان جدید میانمار، وضعیت اضطراری اعلام کرد و طی بیانیه‌ای، مسئولیت اداره و کنترل دولت را به‌مدت یک سال در دست گرفت. از آن زمان، میانمار دستخوش ناآرامی‌ها و تظاهرات خیابانی شده است و تاکنون حدود 2هزار نفر دستگیر شده‌ و ده‌ها نفر جان باخته‌اند. متعاقب این تحولات در میانمار، موجی از تلاش‌های دیپلماتیک در دیگر کشورها و عمدتاً کشورهای آسیایی به راه افتاد و کشورهای غربی، به‌ویژه انگلیس و امریکا نیز خشم خود را از این تحولات ابراز کردند. به این ترتیب، توجه جامعۀ بین‌المللی پس از رخدادهای سال‌های اخیر علیه مسلمانان میانمار، بار دیگر به تحولات این کشور معطوف شد. این یادداشت به بررسی موضع کشورهای مسلمان در قبال وضعیت به‌وجودآمده می‌پردازد.

سیدمحسن عمادی، پژوهشگر مسائل بین‌المللی

ادامه مطلب:
https://b2n.ir/y62180
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies واکنش ها به بیانیه مشترک و مثبت هند و پاکستان سخنگوی وزارت امورخارجه ایران هم از بیانیه مشترک بین هند و پاکستان استقبال کرده آن را گامی مهم در جهت صلح و ثبات بیشتر در آسیای جنوبی دانست و ابراز امیدواری کرد دو کشور با برداشتن گام‌های بیشتر…
@indianstudies

رابطه هند و پاکستان بهبود می یابد؟

پایگاه اینترنتی "جیو نیوز" خبر داده هند و پاکستان که از هفتاد سال گذشته همواره بر سر مسئله کشمیر دچار اختلافات و تنش های شدید هستند، تصمیم گرفته اند با از سرگیری مذاکرات آبی خود در راستای بهبودی روابط قدم بردارند.

بعد از انجام رایزنی های هفته های گذشته میان فرماندهان نظامی هند و پاکستان و تاکید بر استفاده از سازوکار تماس های دوجانبه برای کاهش تنش های مرزی، این بار طرفین جهت از سرگیری مذاکرات در زمینه کاهش اختلافات آبی به توافق رسیده اند.

با این حال با یک سنگ محک دیگر هم می توان تغییر در روابط دوجانبه را ارزیابی کرد که در این مورد نگاه ها به سوی پاکستان دوخته می شود و آن حضور پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان است.

فعلا که مقامات پاکستانی نه به شکل رسمی که از کانال های غیر رسمی نسبت به پیشنهاد ایالات متحده برای دعوت از هند در نشست کشورهای منطقه با حمایت سازمان ملل با هدف اتخاذ "رویکرد واحد" در مورد افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.
@indianstudies

کسری تجاری هند به بیش از ۱۲ میلیارد دلار رسیده‌است.

India's trade deficit widens to $12.62 billion

According to the latest data released by the Ministry of Commerce and Industry, India's trade gap has increased to $12.62 billion as exports grew by 0.67% while imports rose by 7% in February. Exports of petroleum products, gems and jewellery, and engineering products fell while pharma shipments increased. Meanwhile, the import of gold, electronic goods and chemicals increased in February.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies بنگلادش هم پریدن آموخت! ایرانیان از پیش از پیدایش جمهوری اسلامی ایران تا کنون، هرگاه خواسته اند نمادهایی برای کشورهای عقب مانده با مردم بیچاره و شوم بخت به خاطر آورند ، در کنار کشورها و نواحی چونان آنگولا، بیافرا و بلکه "کل افریقا"، نام "بنگلادش"…
@indianstudies

الهام بخشی بنگلادش برای اقتصادهای بزرگ!

چند روز پیش در یادداشتی به جهش اقتصادی بنگلادش و حرکت این کشور فقیر در جنوب آسیا بر ریل فقرزدایی و تبدیل شدن به یک الگوی موفق اشاره شد. دیروز نیکولاس کریستوف در گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز به طرح اقتصادی 1.9 تریلیون دلاری دولت بایدن پرداخته و با استشهاد به تجربه بنگلادش، حرکت این طرح را در مسیر درست دانسته است. کریستوف این تجربه را برای آمریکا الهام بخش دانسته است.

این نویسنده آمریکایی مهم‌ترین بخش طرح بایدن را کاهش میانگین فقر در میان کودکان آمریکا دانسته است که به گفته وی در صورت اجرا این میانگین به نصف می‌رسد. البته فرانکلین روزولت نیز طرحی مشابه را برای سالمندان به اجرا گذاشت.

اما بنگلادش در زمینه فقرزدایی چه سیاستی را در پیش گرفت که این گونه از آن به عنوان یک الگوی الهام‌بخش یاد می‌شود؟ داکا در چارچوب یک طرح جامع، فقرزدایی را از میان دو قشر آسیب‌پذیر جامعه شروع کرد. یکی کودکان و دیگری زنان. برای هر دو قشر نیز برنامه‌های خاصی را به اجرا گذاشت.

نخست گسترش آموزش همگانی و دیگری توانمندسازی زنان و کودکان خانواده‌های فقیر از طریق آموزش‌های کاربردی برای ورود آن‌ها به بازار کار. در کنار آن نیز برنامه‌های حمایتی خاصی را برای کمک به فقرا به اجرا گذاشت.

واقعیت این است که فقرزدایی در جوامع صرفا از طریق ارائه بسته‌های مالی حمایتی امکانپذیر نیست و اساسا این شیوه را نمی‌توان رویکردی فقرزدایانه توصیف کرد؛ بلکه مسکنی است برای تمشیت زندگی بخور و نمیر فقرا که آن هم پاسخگوی حداقل نیازهای این قشر نیست. اما فقرزدایی واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که در چارچوب یک برنامه مدون و جامع باشد که به قشرهای فقیر جامعه هم ماهی برای گذران موت زندگی داده شود هم فن ماهیگیری برای تداوم زندگی آبرومندانه و مستقل بدون وابستگی به کمک‌ مالی آموزش داده شود.

در نتیجه برنامه‌های موفق بنگلادش برای فقرزدایی، امروزه زنان و دختران بنگالی ستون توسعه اقتصادی این کشور محسوب می‌شوند و به تبع آن به بزرگ‌ترین صادر کننده پوشاک در جهان پس از چین تبدیل شده است. در واقع رمز موفقیت بنگلادش سرمایه‌گذاری بر روی اقشار آسیب پذیر و ضعیف جامعه است و همین باعث شد که اقتصاد آن از پایه رشد کند.

البته در این مهم، نهادهای مدنی غیر دولتی نیز نقش بسزایی داشته‌اند. محمد یونس اقتصاددان و بازرگان بنگلادشی است که شهرتی جهانی دارد و جزو معدود شخصیت‌های مسلمانی است که در سال 2006 برنده جایزه صلح نوبل شد. یونس به "بانکدار فقرا" معروف است که از طریق نهادهای مالی همچون بانک "گرامین" نقش مهمی در فقرزدایی، نه تنها در بنگلادش بلکه در کشورهای دیگری هم داشته است.

پروفسور محمد یونس از چهار دهه پیش از طریق اعطای وام بدون بهره و ضامن به فقرای بنگلادش، همچنین آموزش آن‌ها در امر سرمایه‌گذاری و معرفی طرح‌های اقتصادی کوچک و زود بازده در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، بازرگانی و غیره با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز توانسته است الگوی یک مسلمان متمول اما دغدغه‌مند و صاحب ایده و دلسوز را به نمایش بگذارد.

محمد یونس میلیون‌ها فقیر بنگلادشی را از مصرف کنندگانی تهیدست به تولیدکنندگان و صادرکنندگانی موفق تبدیل کرده است. تجربه موفق این کارآفرین نمونه بنگلادشی به چین، هند، اندونزی، مالزی، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی منتقل شده است و "گرامین بانک" شعبه‌های متعددی در کشورهای فقیر در آفریقا و آمریکا جنوبی و همچنین در چند ایالت آمریکا تحت عنوان "گرامین آمریکا" دارد.
صابر گل عنبری
@indianstudies
🔻هند واردات نفت از عربستان را کاهش می‌دهد

🔹خبرگزاری رویترز گزارش داد: پالایشگاه‌های دولتی هند در حال آماده‌سازی برای کاهش واردات نفت خام از عربستان در ماه مه در مقایسه با میانگین ‌خریدهای ماهانه خود هستند.

🔹این خبرگزاری اعلام کرد که دولت دهلی نو از این پالایشگاه‌ها خواسته است که تکیه خود به نفت‌های تولیدی خاورمیانه را کاهش دهند/ ایرنا
مطالعات شبه قاره هند
@‌indianstudies جانسون در هند دفتر نخست وزیر بریتانیا اعلام کرد: بوریس جانسون در ماه ژانویه به هند سفر خواهد کرد. این نخستین دیدار دو جانبه جانسون با مقام های ارشد هندی از زمان به قدرت رسیدنش به شمار می رود. دفتر جانسون در ادامه افزود: هدف اصلی از سفر…
@indianstudies

نقش هند در دوران پسابرگزیت برای بریتانیا

اگرچه با شیوع کرونا سفر جانسون به هند انجام نگرفت اما نخست وزیر بریتانیا به هنگام رونمایی از تغییرات اساسی در اولویت‌های سیاست خارجی و دفاعی این کشور بعد از برگزیت گفت که تعامل دیپلماتیک با کشورهای آسیایی از اولویت های دهه آینده بریتانیا خواهد داد.

سند راهبردی جدید دولت بریتانیا با چشم انداز «بریتانیای جهانی» پیش‌بینی کرده است که این کشور به سمت منطقه آسیا- اقیانوس آرام متمایل شود. بر اساس این سند، بریتانیا می‌خواهد با توجه به تغییر مرکز ثقل ژئوپلیتیک و اقتصادی جهان به سمت شرق و کشورهایی مانند چین، هند و ژاپن، به بازیگر مهمی در این منطقه تبدیل شود.

از همین رو دولتمردان بریتانیایی اگر چه به صراحت از روسیه به عنوان «فوری‌ترین تهدید برای امنیت شان» یاد می‌کنند اما در برابر چین با لحن ملایم تری سخن می‌گویند.

در سند موسوم به بازبینی جامع سیاست خارجی و دفاعی قید شده که سقف تعداد کلاهک‌های هسته‌ای موشک ترایدنت هم از ۱۸۰ به حداکثر ۲۸۰ عدد افزایش می‌یابد.

این سند به «دشمنان انگلیس» هشدار داده که این کشور حق خود را در برابر تهدیدهای کشورهای غیرهسته‌ای و از جمله کشورهای دارای فن‌آوری‌های نوظهور محفوظ می‌داند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies بلینکن، وزیر خارجه جدید آمریکا، خلیلزاد را ابقا نمود. در حالی که احتمالاً اولویت جو بایدن سامان بخشیدن به امور داخلی آن کشور آن گونه‌ای که مطلوب حزب دموکرات و موافقان سیستم حاکم آمریکا هست می باشد، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه دولت بایدن در…
@indianstudies

این قسمت؛ روسیه و مذاکرات صلح

در حالی که تا چندی پیش آمریکا مصرانه به دنبال توافقی با طالبان بود و در نهایت به آن البته بدون مشارکت دولت مستقر کابل دست یافت حالا و با تزاید سردرگمی های سیاست خارجی تازه کار کهنسال کاخ سفید، بایدن، مسکو دست به ابتکار زد. جالب آنکه واشنگتن هم به او پیوست.

مسکو و واشنگتن در ظاهر بدون رقابت خواستار حل و فصل بحران افغانستان هستند با این حال سناریوهای روسیه و آمریکا برای میانجیگری بین المللی در افغانستان شامل دو تیم مختلف است.

مقایسه لیست شرکت کنندگان در فرایندهای "مسکو" و "استانبول" اختلاف اساسی آنها را نشان می دهد. ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین و پاکستان روز پنجشنبه در نشست مسکو از طرف‌های درگیر در جنگ افغانستان خواستند فورا اعلام آتش‌بس کنند.

هیات‌های دولت افغانستان، طالبان همراه با نمایندگان چهار کشور آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در نشست یک روزه در مسکو روند صلح افغانستان حاضر بودند.

در بیانیه مشترک منتشر شده در پایان این نشست آمده ‌است: «در این نقطه عطف حساس، چهار کشور ما از طرفین می‌خواهند وارد مذاکره شوند و به توافق صلحی دست یابند که به بیش از چهار دهه جنگ در افغانستان پایان دهد.». در بیانیه آمده که ما از طرف‌های گفتگوهای بین الافغانی می‌خواهیم که فورا در مورد مسائل اساسی از جمله بنیاد "دولت آینده صلح‌آمیز و پایدار" و آتش بس همه‌جانبه گفتگو کنند. همچنین تاکید شده که در توافق صلح؛ حقوق تمام افغان‌ها از جمله زنان، مردان، کودکان، قربانیان و اقلیت‌ها حفظ شود.

وزارت امور خارجه افغانستان با ابراز خرسندی از بیانیه پایانی نشست مذاکرات صلح افغانستان در مسکو اعلام کرد، این نشست گامی رو به جلو با هدف آغاز مذاکرات جدی در خصوص برقراری صلح در افغانستان به شمار می رود.

وزارت امور خارجه افغانستان همچنین اعلام کرد، جمهوری اسلامی تنها شیوه قابل قبول برای تحقق مشارکت سیاسی و عادلانه مردم افغانستان است.

اما پیشنهاد طالبان آن است که گفت‌وگوها باید بین طرف‌های اصلی جنگ و سران اقوام افغانستان برگزار شود و این گروه به نمایندگی از جامعه پشتون در این نوع گفت‌وگو شرکت می‌کند. نمایندگان طالبان گفته‌اند که اشرف غنی نمی‌تواند از جامعه پشتون نمایند‌گی کند.

ایران و هند غایبان بزرگ نشست مسکو بودند و هیچکدام خیلی هم توضیح نداده اند این غیبت به چه دلیل است. یادمان نرود روسیه حتی سفیر خود را از واشنگتن بابت حرفهای تند بایدن فراخوانده بود، اما نماینده آمریکا در نشست مسکو حاضر شد. اینطوری هاست.
@indianstudies
تبریک نوروزی نخست وزیر هند
@indianstudies

بحران کمبود منابع آبی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies این قسمت؛ روسیه و مذاکرات صلح در حالی که تا چندی پیش آمریکا مصرانه به دنبال توافقی با طالبان بود و در نهایت به آن البته بدون مشارکت دولت مستقر کابل دست یافت حالا و با تزاید سردرگمی های سیاست خارجی تازه کار کهنسال کاخ سفید، بایدن، مسکو دست…
@indianstudies

تلاش برای کسب حمایت هند علیه طرح دولت انتقالی

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان که در سفر سه روزه به دهلی نو رفته با جیشانکار، وزیر امور خارجه هند در مورد روند صلح افغانستان گفتگو کرده است.

وزیر خارجه افغانستان درحالی عازم هند شد که کارشناسان هدف این سفر را تلاش برای کسب حمایت دهلی‌نو در مخالفت با طرح دولت انتقالی در افغانستان می‌دانند.

جایشانکار، وزیر خارجه هند در تویتتی نوشته که با آقای اتمر در مورد روند صلح، همکاری‌های دوجانبه و توسعه صحبت کرده است.

اریندام باقچی، سخنگوی وزارت خارجه هند نوشته که در این دیدار مسائل مورد علاقه دوجانبه و منطقه‌ای از جمله همکاری‌های توسعه، تجارت، اتصال منطقه‌ای، همکاری‌های امنیتی و روند صلح بحث شده است.

در کنار روند صلح، دیپلمات‌های هند و افغانستان قرار است به بررسی همکاری‌های دو جانبه بپردازند که در فوریه ۲۰۲۱ وارد مرحله جدیدی شد وقتی که دو کشور یک تفاهم نامه همکاری را درباره پروژه جدید برقی-آبی در افغانستان امضا کردند.

هند در نشست اخیر منطقه‌ای صلح افغانستان در مسکو حضور نداشت.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies
سقوط وحشتناک در هند!

در مراسم افتتاحیه مسابقات قهرمانی ملی کبدی (یک بازی محبوب در هند) سکوها با تماشاگران فرو ریختند.
2024/09/30 14:21:18
Back to Top
HTML Embed Code: