Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مسلمانان هند دو برابر جمعیت ایران #سپهر، دانش‌آموخته‌ی استنفورد، ساکن کلفرنیا با یکی از دوستان هندی که مسلمان شیعه است گپ می‌زدیم. بحث کشید به اینکه می‌گفت دوست ندارد به بنگلور، شهری که از آن آمده برگردد. امروز روز فارغ‌التحصیلی دخترش بود.…
@indianstudies

یک رکورد شیرین دیگر توسط هندی ها همین اولین روز سال نو میلادی زده خواهد شد!

An estimated 3,71,504 babies will be born around the world on New Year's Day, according to UNICEF.

Maximum births on the first day of New Year are estimated to take place in #India (59,995). This is followed by China (35,615), Nigeria (21,439), #Pakistan (14,161), Indonesia (12,336), Ethiopia (12,006), United States (10,312), Egypt (9,455) and #Bangladesh (9,236), the organisation said.
@indianstudies
بانوان ایالت راجستان هند در حال حمل ظروف آب آشامیدنی!
@indianstudies

کرونا و همسایه‎های شرقی ایران

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت ویروس انگلیسی به همسایه‎های شرقی ایران رسیده است و فکر می‎کنم این ویروس به کشور ما و سایر کشورها هم خواهد رسید. باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و پروتکل‌ها را جدی بگیریم؛ تاکنون ردپایی از این ویروس در کشور پیدا نکرده‌ایم.

وزارت بهداشت افغانستان چند روز پیش از شهروندان این کشور خواسته بود به پاکستان و هند کمتر سفر کنند. احمد جواد عثمانی، وزیر بهداشت افغانستان در یک نشست خبری گفت که نوع جهش یافته ویروس کرونا در کشورهای هند و پاکستان تثبیت شده است.

هند هم پس از بررسی های طولانی واکسن کرونا ساخت آسترازنکا-آکسفورد را تایید کرد. دومین کشور پرجمعیت جهان در بزرگترین طرح واکسیناسیون عمومی علیه کووید-۱۹ تا ۳۰۰ میلیون نفر را در مدت هشت ماه واکسینه می‌کند.

عمران‌خان نخست وزیر پاکستان نیز با بیان دو هدف اصلی خود برای سال 2021 یکی از این اهداف را متاثر از فضای کنونی در حوزه بهداشتی تعیین کرد. اینکه شهروندان پاکستانی می توانند به هر بیمارستانی مراجعه، کارت بهداشت خود را نشان داده و خدمات درمانی دریافت کنند.

وی هدف دوم خود را با عنوان «هیچ کس در پاکستان گرسنه به خواب نمی رود» عنوان کرده که با توجه به بحث فقر، چالش جدی این کشور در سالهای اخیر بوده است.
@indianstudies

هند و خاورمیانه؛ اتحادی از قدرت علیه پاکستان

با روی‎کار آمدن حزب بی جی پی به رهبری مودی در هند، از سال 2014 این کشور رویکردهای جدیدی نسبت‎ به منطقه خاورمیانه در پیش گرفت. به عبارتی سیاست خارجی هند درقبال خاورمیانه که از سیاست مبتنی ‏بر اصل عدم‎تعهد به عمل­گرایی اقتصادی – به‎عنوان ضرورت پیدایش یک قدرت نوظهور اقتصادی- پس از جنگ سرد تغییر یافت، در دورۀ مودی نخست‌ وزیر هند، خاورمیانه را شریک راهبردی قرار داده است. بر این ‌اساس، سیاست خارجی هند در قبال خاورمیانه متمرکز بر دو منطقه سرزمین­ های اشغالی از یک سو و کشورهای عربی خلیج‌ فارس ازسوی دیگر است.

چنانچه نگاهی به تاریخ بیندازیم، هند پس از اعلام رسمی بیانیه استقلال فلسطین در ۱۸ نوامبر ۱۹۸۸، این کشور را به رسمیت شناخت. علی رغم برقراری روابط دیپلماتیک هند با رژیم صهیونیستی از اواخر سال 1992، با توجه به مبارزات هند علیه استعمار انگلیس، اتخاذ سیاست عدم‏ تعهد، حمایت از جنبش ­های ضداستعماری رهایی‌ بخش و برخورداری از جمعیت قابل توجه مسلمان، مقامات این کشور تلاش کرده ‌اند تا نوعی توازن در روابط با رژیم صهیونیستی و فلسطین به‏ وجود آورند؛ اما از سال 2014، مناسبات دهلی نو- تل آویو بسیار نزدیک‌ تر شده است.

در دورۀ مودی برای اولین بار از زمان استقلال هند، یک نخست‌ وزیر هند به سرزمین ­های اشغالی سفر می­ کند و شش ماه پس‌ از آن نتانیاهو عازم دهلی ­نو می­ شود و دو کشور ضمن امضای توافقات و تفاهم ‌نامه‌ها در حوزه ­های مختلف اقتصادی، امنیتی و نظامی فصل جدیدی از مناسبات با یکدیگر را می­ گشایند. لازم به ذکر است مودی در این سفر برخلاف شیوه رایج کشورها از سفر به فلسطین و ملاقات با محمود عباس خودداری می ­کند.

در سوی دیگر، شاهد وقایعی در روابط هند و کشورهای عربی خلیج‌ فارس به‌ ویژه امارات متحده عربی هستیم. اولین سفر مودی نخست‌وزیر هند به کشورهای عربی منطقه خلیج‌ فارس بعد از حدود سه دهه، در سال 2015 به امارات متحده عربی انجام پذیرفت. پس‌ از آن طی سفر ولیعهد ابوظبی مورخ ژانویه 2017 و برای شرکت در مراسم روز استقلال هند و به‌ عنوان مهمان ویژه، روابط دوستانه دو کشور به یک مشارکت استراتژیک تبدیل شد و 16 سند همکاری به امضا رسید. این درحالی است که آخرین حضور یک شخصیت برجسته کشورهای عرب منطقه خلیج‌ فارس به‌عنوان مهمان افتخاری در این مراسم، مربوط به سال ۲۰۰۶ می‌شود که عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق عربستان در آن حضور یافته بود.

امارات سومین شریک بزرگ تجاری، صادرکننده منابع انرژی و مقصدی برای اشتغال دو ونیم میلیون نفر هندی ‏تبار - معادل 30 درصد جمعیت امارات - و یک شریک سرمایه‌گذار برای هند است. امارات ‏متحده یکی از مهم‌ ترین سرمایه‌گذاران خارجی در هند است که با توافقات اخیر نسبت سرمایه گذاری‌ هایش در هند به طرز چشمگیری افزایش می ­یابد. سفر بعدی مودی به امارات در فوریه 2017 و سپس در آگوست 2019 صورت گرفت و وی بالاترین نشان دولتی امارات را دریافت کرد. همچنین دعوت از وزیر خارجه هند به‌عنوان مهمان ویژه در نشست سازمان همکاری اسلامی در ابوظبی در سال 2019 صورت پذیرفت.
مائده کریمی قهرودی
ایراس
@indianstudies

«پروژه‌ی هشدار زودهنگام» ۱۶۲ کشور را بر اساس احتمال وقوع یک قتل‌عام جدید در سال (۲۰۲۱) رده‌بندی کرده است.

در این جدول که از لحاظ احتمال وقوع “نسل‌کشی” منتشر شده است. کشورها به ترتیب. ۱.#پاکستان، ۲.#افغانستان ۳.کنگو ۴.یمن، ۵.#هند ۶.نیجریه ۷. سومالی ۸. ترکیه.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کرونا و همسایه‎های شرقی ایران سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت ویروس انگلیسی به همسایه‎های شرقی ایران رسیده است و فکر می‎کنم این ویروس به کشور ما و سایر کشورها هم خواهد رسید. باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و پروتکل‌ها…
@indianstudies

دولت هند صادرات واکسن داخلی را ممنوع کرد

رئیس موسسه سرم هند روز سه‌شنبه اعلام کرد دهلی نو به مدت چندین ماه اجازه صادرات واکسن کرونا ساخت دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی «آسترازنکا» که در داخل این کشور تولید می شود را به کشورهای توسعه‌یافته نمی‌دهد.

As we enter 2021 and Indian regulators deliberate over approving the use of Covishield — Serum Institute of India’s version of the AstraZeneca-Oxford vaccine — there is a sense of optimism in the public, investors and market participants.

While a vaccine is in sight and regulators in India are deliberating on giving approval to Covishield, the emergence of a more potent virus variant from the UK has reminded the world that the threat is still very real and can potentially delay the return to normalcy. As countries went back to restricting air travel to the UK, announcing lockdowns and curfews, the markets witnessed a sharp correction and they remain under threat
@indianstudies

درگذشت هنرمند افغانستانی

گدامحمد هروی، از نوازندگان مشهور دوتار و رباب در #افغانستان بر اثر سکته قلبی در سن ٨٧ سالگی در زادگاهش شهر هرات چشم از جهان فروبست.

گدامحمد هروی که خود از نوازندگان دوتار و موسیقی محلی در افغانستان بود بیش از پنج دهه در زمینه موسیقی فعالیت داشت. وی با حضور در جشنواره‌ها و کنسرت‌های موسیقی در داخل افغانستان و کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی دوتار هراتی و موسیقی خراسانی را اجرا می‌کرد. در حال حاضر از وی اجرای حدود ١٠٠ قطعه دوتار نوازی هراتی در آرشیو تلویزیون ملی افغانستان موجود است.

هرات نامی تاریخی در فرهنگ ایران و البته خراسان بزرگ است و از این شهر با نام مهم‌ترین شهر فرهنگی افغانستان کنونی یاد می‌شود که عمده مردمان آن به زبان فارسی سخن می‌گویند.

برخلاف بلخ به عنوان زادگاه مولانا که این روزها اوضاع خوشی ندارد، هرات شهری زنده و بالنده است و پیشینه بزرگانی چون خواجه عبدالله انصاری، کمال‌الدین بهزاد، امیرعلیشیر نوایی و نیز همسایگی با شهرهای دیگر خراسان سبب شده است تا فرهنگ و هنر این مناطق در تمامی این سال‌ها طنینی فرامنطقه‌ای یابد.

https://www.instagram.com/tv/CJj0OiPBU0O/?igshid=g7tyb81r1brc‌
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همایش بین المللی نقش' نولکشور'در گسترش زبان فارسی در دهلی نو گشایش یافت دهلی نو-ایرنا- همایش بین المللی 'نقش منشی نولکشور در گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان ' از روز پنجشنبه به مدت دو روز با حضور استادان زبان فارسی از کشورهای ایران ،هند ،بنگلادش…
@indianstudies

📙نامه منشی(مجموعه مقالات همایش نقش منشی نولکشور در گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان، دهلی ۱۳۹۵)

در تاریخ ۶ و ۷ اسفند ۱۳۹۵ همایشی بین‌المللی با نام «نقش منشی در گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان» در دانشگاه دهلی با حضور اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای مختلف برگزار شد. کتاب حاضر برگزیده مقالات این همایش می‌باشد.

منشی نولکشور و ادبیات کودک و نوجوان/ سیدعلی کاشفی خوانساری؛ نرگس پدرام (صفحه ۱۳)‌
منشی نولکشور و چاپ منظومه‌های پارسی / محمدکاظم کهدویی (صفحه ۳۵)‌
کتابهای فارسی منتشر شده در چاپخانه منشی نولکشور نگهداری شده در مجموعه کتابخانه‌های قزاقستان/ گالیا و گاینی ژومادیالووا (صفحه ۵۵)‌
مرشد در شرح نولکشور بر دیوان حافظ / فاطمه شفیعی (صفحه ۶۹)‌
نقش کتابهای منتشره توسط منشی نولکشور در نظام آموزش اسلامی قزاقستان و آسیای مرکزی / نورلانکیزی آدانا (صفحه ۹۳)‌
نقش منشی نولکشور در حفظ میراث مکتوب زبان و ادب فارسی/ محمدتقی امراللهی ؛ علی‌محمد مؤذنی(صفحه ۱۰۱)
رویکرد آثار چاپ سنگی چاپخانه منشی نولکشور با تاکید بر آثار موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی / زهرا حسین‌زاده؛ طاهره عظیم‌زاده (صفحه ۱۲۳)‌
@indianstudies
آزمون سراسری سنجش میزان گاوشناسی در هند!

دولت ناسیونالیست هند آزمون سراسری سنجش میزان گاوشناسی را در چارچوب کارزار گسترش و حمایت از این حیوان مقدس برگزار می‌کند.

این آزمون به منظور افزایش کنجکاوی و شناخت از این گونه جانوری روز ۲۵ فوریه امسال و به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد. آژانس حمایت از گاوها (RKA) که از سوی دولت نارندا مودی، نخست‌ وزیر راست‌گرای هند تشکیل شده است اعلام کرد هدف دیگر این آزمون بزرگ افزایش حساسیت و آموزش عموم مردم نسبت به گاو است.
@indianstudies

وضعيت پيچيده شونده در شرق

سال‌هاست ايران از نگاه به شرق فراتر رفته است. اقتصاد ايران آشكارا شرقي شده، حدود 70 درصد تجارت خارجي كشور با شرق است، مهم‌ترين شركاي سياسي شرقي‌اند و احتمالا در شرايطي كه برجام هم احيا شود روند شرقي شدن تداوم خواهد يافت. به موازات اين روند، كنشگري ايران در شرق و تامين منافع ملي با پيچيدگي‌هاي بيشتري مواجه مي‌شود.

عضويت ايران در سازمان همكاري شانگهاي به‌رغم كوشش‌هاي چند دولت راه به جايي نبرده است. ديپلمات‌هايي كه كوشش براي عضويت ايران در اين نهاد را آغاز كردند اكنون در انديشه بازنشستگي‌اند، اما ايران همچنان در وضعيت ناظر قرار دارد. سرمايه‌گذاري‌هاي چين در ايران در محيط عملياتي دچار پيچيدگي‌هاي فراواني شده است. داستان فاز 11 پارس جنوبي و كشتي‌هاي ترال نمونه‌هايي از اين وضعيتند. تنش شديدي كه در فرآيند نهايي شدن سند مشاركت جامع راهبردي با چين جامعه را در بر گرفت به خوبي نشان‌دهنده دشواري فزاينده مديريت روابط با چين به عنوان كانون كنش شرقي ايران است. 

همكاري با هند در چابهار نيز با دشواري‌هاي فراواني مواجه شده است. از ابتداي هزاره جديد اين همكاري آغاز شده، اما هنوز اندرخم يك كوچه است. وضعيت پيچيده و مبهم همكاري دو كشور در ميدان فرزاد B نمونه‌اي ديگر است.

  پيچيدگي فزاينده كنش شرقي ايران علل مختلفي دارد. روشن است كه تحريم نقش بارزي در اين وضعيت ايفا مي‌كند. اما فراتر از آن ميزان شناخت ايران از شرق به هيچ روي تناسبي با گستره تعاملات كشور با اين مجموعه و سرعت رشد آن ندارد.

در دهه‌هاي اخير جهان نظر و عمل سياست خارجي به خاورميانه محدود مانده است. به ديگر سخن خاورميانه‌زدگي بدل به يكي از آفت‌هاي ماندگار سياست خارجي كشور شده است. افزون بر اين شناخت از سياست بين‌الملل عمدتا به امريكاشناسي و پايش رفتار امريكا محدود شده است. 
فراتر از اين دو حوزه، شناخت عمومي و تخصصي در كشور از ساير مناطق بسيار ضعيف است.

شناخت عمومي از آسيا عمدتا در آسياي گاندي و مائو مانده است. در حوزه تخصصي، سياست آسيايي ايران دچار فقر نظري است. تسلط فزاينده شبكه‌هاي اجتماعي بر گفتمان سياست خارجي نيز اين فقر را تشديد مي‌كند.

در بروكراسي ديپلماتيك كشور نيز در اين حوزه نه سرمايه‌گذاري‌هاي چنداني صورت گرفته و نه رشد چنداني يافته است.  در نقطه مقابل شناخت آسيايي‌ها از ايران در ساليان اخير دقيق و دقيق‌تر شده است.

چين مجموعه‌اي از ايران‌شناسان را پرورش داده كه در آسيا بي‌نظيرند و به دقت تحولات ايران را پيگيري مي‌كنند. ژاپن سال‌هاست در كار ايران‌شناسي است و هند توجه بيشتري به شناخت ايران نشان مي‌دهد. ايران‌شناسي در كره جنوبي رو به پيشرفت است.  در ايران هنوز شناخت آسياي راهبردي، اقتصادي و فرهنگي اولويت و اهميت نيافته است. حتي در مورد افغانستان و پاكستان نيز تازه كوشش‌هايي براي شناخت علمي آغاز شده است.

شناخت دقيق و روزآمد مقدمه كنشگري معطوف به تامين منافع ملي است. اين شناخت از طريق نمايشنامه‌نويسي در مراكز قارچي/رانتي حاصل نمي‌شود. نظام دانشگاهي كشور بايد در آسياپژوهي نقش اصلي را عهده‌دار شود و مورد حمايت قرار گيرد. تنيده شدن فزاينده ايران در شرق بدون شناخت دقيق و روزآمد، تامين منافع ملي را با مشكلات فزاينده‌اي مواجه خواهد كرد. 

جهان شرق محور به تدريج در حال پديدار شدن است. ايران به درون اين جهان كشيده شده است. بحث انتخاب شرق بي‌معناست، آسيا ضرورت امروز و فرداي سياست خارجي كشور است. تنيده شدن در آسيا بدون نقشه راه آسيايي مي‌تواند تراژدي روابط ايران و غرب را تكرار كند.
محسن شريعتي‌نيا
روزنامه اعتماد
@indianstudies
🔺هند رییس کمیته تحریم طالبان در سازمان ملل شد

▪️نماینده دایمی هند در سازمان ملل متحد گفته‌است که کشورش ریاست کمیته‌های تحریم طالبان، مبارزه با تروریسم و تحریم لیبی را به دست آورده‌است.
@indianstudies

خودداری مردم کویته از تدفین شهدای خود

بعد از یک هفته از کشته شدن دست‌کم ۱۰ معدن‌کار هزاره در حمله‌ای نژادپرستانه شهر کویته پاکستان، صدها نفر با اعتراض به این حمله، از دفن اجساد قربانیان خود خودداری کردند. داعش مسئولیت این حمله را پذیرفته است.

عمران‌خان، نخست‌وزیر پاکستان، نخست خواسته‌های عزاداران معترض هزاره در استان بلوچستان این کشور را رد کرده و گفت ما تمام مطالبات شما را پذیرفته ایم و آنها را به اجرا در خواهیم آورد ولی این سخن که تا نخست وزیر به کویته سفر نکند ما بدن عزیزانمان را دفن نمی کنیم نوعی تهدید است.آنها باید توجه کنند که ممکن است این ادبیات فردا از سوی هر شخص و گروه دیگری مورد استفاده قرار بگیرد و هر دسته ای با این روش سعی به اعمال فشار کنند و این به سود کشور نیست.

زنان و مردان معترض، از عمران‌خان، نخست‌وزیر این کشور خواسته‌ بودند تا برای همدردی و شنیدن درد و رنج مداوم هزاره‌های پاکستان از اسلام‌آباد به کویته سفر کند و در عین حال او را متهم می کنند که به دلیل مسائل امنیتی از چنین سفری به کویته طفره می رود. هوای سرد و مذاکرات پی‌درپی دولت عمران‌خان در سطح وزیر کشور هم نتوانسته معترضان آسیب‌دیده را منصرف کند.

اما در نهایت سفر عمران خان به کویته برای تسلی مردم بلوچستان پاکستان بعد از حادثه تروریستی و خودداری مردم از دفن شهدای خود با تدابیر شدید امنیتی انجام شد.

روند حملات تروریستی طی چند هفته گذشته نشانگر این واقعیت است که دشمن یک باردیگر ایالت بلوچستان را مورد هدف قرار داده است. اول به ارتش حمله شد‌، بعد گروههای افراطی‌، شخصیت‌های سیاسی و مذهبی را مورد هدف قرار دادند و اکنون هم قوم هزاره را یک بار دیگر مورد هدف قرار می دهند.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز قتل عام یازده کارگر معدن در ایالت بلوچستان پاکستان توسط گروه تروریستی داعش را محكوم کرد.
@indianstudies

قرآن شهر "بارودا" در ایالت گجرات هند

در مسجد جامع این شهر، قاریان ایستاده قرآن می‌خوانند و برای عوض کردن صفحات آن چند نفر با هم همکاری می‌کنند. بزرگترین قرآن شبه قاره هند در این مسجد است.

داستان کتابت این قرآن جالب است، پادشاه هندو مذهب شهر از خوشنویسی مسلمان اهل ایران خواست قرآنی کتابت کند. او ابتدا قرآنی در قطع کوچک کتابت و به راجا هدیه کرد. راجا از این هنرمند دوباره خواست قرآن را با توجه به بزرگی و عظمت آن بنویسد. هنرمند پس از صرف سال‌ها وقت، قرآنی در قطع دو در سه متر کتابت کرد. ۳۰ جز ۳۰ تُن وزن داشت و دارد. به علت سنگینی آن را در ۳۰ جلد (هر جز در یک جلد) تفکیک کردند.

این کتاب در دو سه قرن گذشته در ماه رمضان قرائت می‌شد تا هم صفحه‌ها ورق گردانی شوند و هم قرآن تلاوت شود. ماه‌های رمضان هر روز یک جز خوانده می‌شد. بیست سال پیش باران‌های شدیدی در این شهر بارید و قرآن در آب فرو رفت. مردم دیر متوجه شدند. پس از گذشت روز‌ها اهالی دیدند ۳۰ جلد کتاب آسیب دیده و پوسیده شده و غیرقابل خواندن است. به چند نهاد داخلی و خارجی از جمله کارشناسان موزه ملی هند مراجعه می‌کنند همه از مرمت آن اظهار ناتوانی کردند.

هندی‌های مسلمان شهر دوباره به ایرانیان رجوع کردند و هنرمندان ایرانی دو دهه است که کار مرمت این ۳۰ جز را شروع کرده اند. مرمت هر جلد کتاب دو تا چهار سال طول می‌کشد و تاکنون شش جز مرمت شده است. وقتی هر جلد از این قرآن مرمت شد به مسجد جامع شهر بارودا بر می‌گردد مردم سنگ تمام می‌گذارند و با مراسم ویژه‌ای آن را دوباره در جایگاه اصلی اش قرار می‌دهند. هدیه‌ای از جنس آسمان که ایرانیان سه قرن پیش به هند دادند دوباره به مردمان این کشور اهدا شده و می‌شود.

خبرگزاری صدا و سیما

https://www.google.co.in/amp/s/www.iribnews.ir/fa/amp/news/2981211
@indianstudies

بعد استقبال صدها میلیونی مسلمانان پاکستان و شبه قاره از فیلم Diriliş: Ertuğrul،عمران خان و یک هیئت ترکیه ای در مورد اجرای یک پروژه مشترک تاریخی باعنوان ترک لالا(نقش مسلمانان شبه قاره هند درطول جنگهای بالکان) تبادل نظر کردند.
تی آر تی
https://twitter.com/TRTArabi/status/1347529585139789826?s=19
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies خودداری مردم کویته از تدفین شهدای خود بعد از یک هفته از کشته شدن دست‌کم ۱۰ معدن‌کار هزاره در حمله‌ای نژادپرستانه شهر کویته پاکستان، صدها نفر با اعتراض به این حمله، از دفن اجساد قربانیان خود خودداری کردند. داعش مسئولیت این حمله را پذیرفته است.…
@indianstudies

گفتگوی عمران خان با مردم در کویته

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، با خانواده‌های قربانیان معدن زغال سنگ که هفت روز پیش کشته شدند، در کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان دیدار کرد.

هفته پیش شبه‌نظامیان مسلح، این کارگران را در شهر "مچ" در نزدیکی کویته در ایالت بلوچستان در غرب پاکستان ربودند و آنها را کشتند. این کارگران از اقلیت شیعه هزاره بودند.

نخست وزیر پاکستان در دیدار با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد و گفت در گذشته، با این جامعه اقلیت‌ها دیدار داشته و از حوادث غم‌انگیزی که برای این اقلیت‌ها رخ داده آگاه است. او در همین رابطه افزود گروه "مسلح فرقه‌گرایی" که هزاره‌های شیعه را هدف قرار داده، در آخرین دیدار او با جامعه هزاره‌ها، خود او را هم تهدید کردند.

به‌ گفته خان، دستگاه‌های امنیتی پاکستان، ماه مارس به او اطلاع دادند که "هند" می‌خواهد خشونت فرقه‌ای را با کشتن محققان شیعی و سنی افزایش دهد. عمران خان افزود: البته کسانی که در این حادثه نقش دارند را ما دنبال خواهیم کرد. بعضی از سازمانهای افراطی به داعش پیوستند و هند از داعش حمایت می‌کند. هند برای ایجاد درگیری بین شیعه و سنی در کراچی مولانا عادل را به قتل رساند اما سازمانهای اطلاعاتی ما با تدبیر خوب نقشه هند را خنثی کردند. چند گروه از تروریستها قبل از انجام علمیات دستگیر شدند و این موفقیت مراکز اطلاعاتی و امنیتی را نشان می‌دهد.
@indianstudies

چین از جنوب آسیا عقب نشینی نمی کند

نفوذ چین در جنوب آسیا رو به افزایش گذاشته و به نگرانی هند افزوده است. کشورهای مهمی که به‌طور سنتی دهلی‌نو را ترجیح داده و در مدار راهبردی هند قرار داشتند (ازجمله بنگلادش، مالدیو، نپال و سریلانکا)، به‌طور فزاینده‌ای به پکن به‌عنوان قدرت جایگزین گرایش پیدا کرده و آن را تأمین‌کننده نیازهای خود قلمداد می‌کنند. چین برای تضمین منافع ملی خویش هوشمندانه ابزار امنیتی، اقتصادی و سیاسی برای تعمیق همکاری را به کار گرفته و به جلب نظر کشورهایی پرداخته است که منافع ژئواستراتژیک چین را تأمین می‌کنند.

لی که چیانگ، نخست‌وزیر چین، ژوئیه 2019 از بنگلادش دیدار کرده و با شیخ حسینه، نخست‌وزیر، ملاقات کرد. بحث آن‌ها به لزوم توسعه اقتصادی بنگلادش از طریق طرح جاده و کمربند چین متمرکز بود. احتمالاً چین به دنبال استفاده از اهرم توسعه طرح جاده و کمربند در آینده به‌عنوان نیرویی برای دست‌یابی به دسترسی به بندر «پایرا» خواهد بود. نیروی دریایی چین سال 2016 برای اولین بار و سپس در سال 2017 از بندر «چیتاگونگ» بازدید کرده است. ماه ژوئن، پس از یک توافق 250 میلیون دلاری برای ساخت فرودگاه در بنگلادش بازار چین به روی 97 درصد از محصولات بنگلادش باز شد. همچنین، در ماه اکتبر، شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، از عزم خود برای رساندن روابط چین-بنگلادش به قله‌های جدید خبر داد.

پس از نتیجه غافلگیرکننده انتخابات اواخر 2018، مرد قدرتمند مطلوب چین در مالدیو یعنی عبدالله یامین شکست خورد. بااین‌حال، روابط چین- مالدیو تحت ریاست جمهوری ابراهیم محمد سولیح همچنان گرم ماند هرچند که اولویت ماله بار دیگر به‌طرف دهلی‌نو گرایش پیدا کرد. مشکل هند این است که مالدیو به خاطر مشارکت در طرح جاده و کمربند بدهی زیادی بالا آورده است. از همه مهم‌تر، تکمیل «پل دوستی چین-مالدیو» به همراه چند پروژه دیگر، ازجمله توسعه فرودگاه، مالدیو را به‌طور بالقوه در موقعیت مخاطره‌آمیز و غیرقابل‌دفاع قرار داده است. طبق یک برآورد، ماله 53 درصد از درآمد دولتی سال 2021 را مدیون پکن خواهد بود. با توجه به اینکه مالدیو در مسیر خطوط مواصلات دریایی در اقیانوس هند قرارگرفته است که محل عبور حدود 80 درصد از واردات انرژی و 50 درصد از کالاهای تجاری است، حفظ مالدیو در محفل هند برای آینده حیاتی است.

علاوه براین، هند در مورد نپال نیز نگرانی فزاینده‌ای دارد. پس از دومین نشست غیررسمی بین رئیس‌جمهور چین و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در [شهر] چنای در سال 2019، شی جین پینگ مستقیماً به کاتماندو رفت و به اولین رئیس‌جمهور چین طی 23 سال گذشته تبدیل شد که از نپال دیدار کرده است. وی 20 موافقت‌نامه با نپال به امضا رساند تا ارتباطات چین با این کشور از طریق طرح جاده و کمربند، به‌ویژه از طریق «شبکه مواصلاتی چندبعدی ترانس هیمالیا» را بهبود بخشد. این دو کشور همچنین تأکید کردند که [مسائل مربوط به] تبت، جزو «امور داخلی چین» است. در همین اواخر نیز، چین و نپال سرانجام در مورد ارتفاع قله اورست به‌اتفاق نظر رسیدند که در بحبوحه تنش‌های جاری چین-هند در مورد راستای خط واقعی کنترل در هیمالیا، به‌طور نمادین از همفکری چین-نپال حکایت دارد. در کنار این، روابط دفاعی چین- نپال نیز افزایش یافته است. وزیر دفاع چین اواخر ماه گذشته از کمک به حفظ حاکمیت ارضی نپال خبر داد که موضعی واضح نسبت به مناقشه فزاینده و دیرینه مرزی هند- نپال است.

و بالاخره در سریلانکا، بازگشت برادران راجاپاکسه (گوتابایا به عنوان رئیس‌جمهور و ماهیندا به‌عنوان نخست‌وزیر) احتمالاً برای هند چالش‌برانگیز خواهد بود. در گذشته، برادران راجاپاکسه، پکن و به‌ویژه سرمایه‌گذاری چین در زیرساخت‌ها را بر دهلی‌نو ترجیح می‌دادند. درواقع، آن‌ها در طرح جاده و کمربند به پیشبرد پروژه بندر کلمبو پرداخته و بدهی عظیمی برای سریلانکا به وجود آوردند. این امر باعث مالکیت چین بر بندر هامبانتوتا در جنوب در راستای خطوط حساس دریایی در اقیانوس هند شده است. پس از انتشار گزارش‌ها در مورد احتمال تمایل برادران راجاپاکسه به مذاکره مجدد در موردتوافق مربوط به بندر هامبانتوتا، ماهیندا در مصاحبه‌ای اختصاصی با رسانه‌های دولتی چینی اعلام کرد که مضمون اظهارات وی تحریف‌شده و چنین برنامه‌ای در کار نیست. علیرغم نشست مجازی گوتابایا و مودی در سپتامبر برای تقویت روابط، ظاهراً برادران راجاپاکسه تلاش برای توسعه طرح جاده و کمربند را دوچندان کرده‌اند.

همه این تحولات نشان می‌دهد که چین به این زودی از جنوب آسیا عقب‌نشینی نمی‌کند بلکه برعکس، نفوذ این کشور در این منطقه در حال افزایش است. ازاین‌رو، هند باید برای مهار موفقیت چین در این منطقه، در کنار دیگر شرکای همفکر نظیر استرالیا، ژاپن و آمریکا (شاید در قالب ائتلاف چهارجانبه) بیش‌ازپیش تلاش کند.
رِک گراسمن / اندیشکده آمریکایی رند
یوروآتلانتیک
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سقوط ۷۱ درصدی صادرات فرش دستباف ایران در سال ۹۸ گفته می شود که بازار جهانی فرش دستباف به هند و پاکستان رسیده است. براساس آمارها میزان صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته درحالی با کاهش ۷۱ درصدی از ۲۳۷ میلیون دلار سال ۱۳۹۷ به ۶۹ میلیون دلار…
@indianstudies

تغییر شناسنامه فرش ایران در کشورهای همسایه

رضی میری، عضو اتاق تهران و نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف گفت: افغانستان، هند، پاکستان، امارات و ترکیه از صادرکنندگان ایرانی فرش می‌خرند و شناسنامه فرش ایران رو تغییر می‌دهند و با برند خودشون فرش ایران را به آمریکا صادر می‌کنند.
تجارت نیوز
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies گفتگوی عمران خان با مردم در کویته عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، با خانواده‌های قربانیان معدن زغال سنگ که هفت روز پیش کشته شدند، در کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان دیدار کرد. هفته پیش شبه‌نظامیان مسلح، این کارگران را در شهر "مچ" در نزدیکی…
@indianstudies

پاکستان علیه پاکستان

🔸هزاره‌های پاکستان مدت‌هاست به‌طور سازمان‌یافته زیر فشار گروه‌های رادیکال قرار دارند؛ گروه‌های رادیکالی که در منطقه بلوچستان پاکستان سکونت دارند و به نوعی از سوی ارتش این کشور نیز حمایت می‌شوند. در گذشته شواهد و مستنداتی از ارتباطات سران این گروه‌ها با برخی ژنرال‌های ارتش پاکستان منتشر شده اما به‌طور رسمی در این خصوص چیزی گفته نشده است.

🔸تا امروز گروه تروریستی داعش مسوولیت بیشتر حملاتی را که علیه کویته، مرکز ایالت بلوچستان انجام شده بر عهده گرفته است، اما اینکه چرا در حادثه اخیر کارگران یک معدن هدف حمله تروریستی قرار گرفته‌اند، موضوعی است که به مدیریت منابع کانی منطقه مربوط است.

🔸در واقع اگر امتیاز مدیریت این منابع کانی در اختیار اشخاص یا جریان‌هایی باشد که به نوعی از گروه‌های رادیکال این منطقه حمایت مالی می‌کنند، گروه‌های تروریستی کاری با آنها نخواهند داشت، اما زمانی که این منابع در اختیار اشخاص یا شرکت‌هایی بیفتد که حاضر به باج دادن نیستند، وقایعی رخ می‌دهد که در نهایت این شرکت‌ها یا تسلیم شوند یا ترجیح دهند از منطقه خارج شوند.

🔸حمله به کارگران هزاره را نیز باید در همین راستا دید و مردم منطقه دولت پاکستان را به نوعی در این ماجرا متهم می‌دانند. خانواده‌های این کارگران به همین دلیل اصرار داشتند که عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان باید شخصا به کویته بیاید تا آنها حاضر شوند پیکر قربانیان را دفن کنند. نخست‌وزیر هم تعلل کرد اما پس از گذشت چند روز و فشار افکار عمومی سرانجام مجبور شد به آن منطقه سفر کرده و با خانواده قربانیان دیدار کند. با این وجود می‌توان اطمینان داشت که این سفر و دلجویی از خانواده‌ها تاثیری در خط‌مشی گروه‌های رادیکال نخواهد داشت.

🔸در زبان فارسی ضرب‌المثل مشهوری وجود دارد مبنی بر آنکه «چاقو دسته خودش را نخواهد برید» اما در پاکستان شرایط دقیقا بر خلاف این ضرب‌المثل است و اکنون خود پاکستانی‌ها هستند که به شهروندان این کشور آسیب می‌رسانند. این گروه‌های رادیکال که ارتش پاکستان سازماندهی کرده بود تا در کشمیر بتواند دست بالا را داشته باشد، اکنون در پی تحولات منطقه‌ای علیه خود پاکستان موضع گرفته‌اند و علت این چرخش مواضع نیز به بی‌نصیبی آنها از نتایج سیاست پاکستان در کشمیر بازمی‌گردد.

🔸اسلام‌آباد در سال‌های اخیر مجبور شده که تحت فشار شدید هند این گروه‌های افراطی را از اطراف کشمیر به نزدیکی مرز با افغانستان منتقل کند و این تصمیم نارضایتی‌های زیادی را در میان سران و اعضای این گروه‌ها پدید آورده است. اینکه در این شرایط نخست‌وزیر پاکستان فعالیت این گروه‌های افراطی را «بخشی از بازی بزرگ هند» می‌خواند و تاکید دارد که دهلی‌نو باید به دلیل اتفاقات اخیر مسوول شناخته شود به نظر چندان صحیح نمی‌آید و نگاهی دقیق به وقایع نشان می‌دهد که ورای اتهام‌زنی‌های اسلام‌آباد و دهلی‌نو علیه یکدیگر، وجود این گروه‌های افراطی در منطقه بلوچستان پاکستان و حمایت ارتش از این گروه‌ها علت اصلی ظلمی است که بر هزاره‌ها تحمیل می‌شود.

پیرمحمد ملازهی
روزنامه اعتماد
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies صلح با طالبان؛ ایران، هند، افغانستان، آمریکا امروز ژنرال بیپین راوات رییس ستاد ارتش هند در دیدار با زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در دهلی نو گفت که هند علاقه مند به افغانستان است و باید در گفتگوهای صلح شرکت کند. نشریه…
@indianstudies

هند کمک‌های نظامی به افغانستان را افزایش می‌دهد

در تماس تلفنی اخیر «حنیف اتمر» وزیر خارجه افغانستان با «اس جیشنکر» وزیر خارجه هند، دهلی‌نو اطمینان داده که با کاهش شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان سطح کمک‌های نظامی به این کشور را افزایش دهد.

جیشنكر، وزیر خارجه هند، در این گفتگوی تلفنی همچنین از پشتیبانی منطقه‌ ای و همکاری این کشور نسبت به روند صلح افغانستان به مشاور امنیت ملی افغانستان اطمینان داده است.
@indianstudies

قدرتمندترین و ضعیف‌ترین پاسپورت‌های جهان

در تازه‌ترین رتبه‌بندی جهانی شاخص گذرنامۀ نهاد «هِنلی»، پاسپورت ژاپن به عنوان قدرتمندترین سند مسافرتی جهان انتخاب شده است و پس از آن پاسپورت سنگاپور قرار دارد. ضعیف‌ترین پاسپورت مربوط به کشور #افغانستان است و ایران در کنار #بنگلادش در رده ۱۰۱، #نپال ۱۰۴ و #پاکستان در رده ۱۰۷ ام این رده‌بندی قرار دارند.
2024/09/29 10:19:21
Back to Top
HTML Embed Code: