Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نتیجه‌ انتخابات افغانستان براساس نخستین نتیجه‌های انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان که کميسيون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرده اشرف غنى با ۵۰,۶۴ درصد رای‌ها از اصلی‌ترین رقیب‌اش، عبدالله عبدالله که ۳۹.۵۲ درصد رای‌ها را برده، پیش است. عبدالله…
@indianstudies

همه چیز در مورد یک انتخابات جنجالیِ دیگر در افغانستان

نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که در ششم مهر امسال برگزار شده بود، بعد از حدود پنج ماه روز گذشته اعلام شد. کمیسیون انتخابات افغانستان محمد اشرف غنی را برنده این انتخابات اعلام کرد.

عبدالله عبدالله، رقیب انتخاباتی او اما نتیجه انتخابات را "غیرقانونی" خواند و گفت تیم او پیروز این انتخابات است و "حکومت همه‌شمول" تشکیل خواهد داد.

عبدالرشید دوستم از سیاستمداران ارشد افغان امروز در گردهمایی اعضای حزب جنبش در مورد اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اظهار داشت در جریان اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری قرار نداشتم و این کار به صورت ناگهانی و بدون اطلاع طرف‌های انتخاباتی انجام شده است، صرفا از تصمیم عبدالله برای تشکیل حکومت همه‌شمول با جان و دل حمایت می‌کنم.

عبدالرشید دوستم در مورد تماس تلفنی از سوی غنی تصریح کرد من به کسی باج نمی‌دهم و ملت‌فروش نیستم و برای حقوق آن‌ها و تأمین عدالت هرگز معامله نخواهم کرد.

حالا آیا «دولت موازی» اعلام شده است؟

نتیجه نهایی، با آنچه که پیش از این در نتیجه ابتدایی اعلام شده بود، اختلاف چندانی نداشت. اشرف غنی پیشتاز در نتایج ابتدایی و نهایی با کسب نزدیک به ۵۱ درصد آرای اخذ شده برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد. عبدالله عبدالله با نزدیک به کسب ۴۰ درصد از آرای ماخوذه در مقام دوم قرار گرفت.

تصور می شود آنچه که روز سه شنبه دکتر عبدالله درباره «تشکیل دولتی دیگر» بر زبان آورد، سهم خواهی از اشرف غنی و در غیر اینصورت تهدید به ناامنی در کشور باشد.

تاکنون هیچکدام از کشورهای منطقه و جهان واکنشی نسبت به این انتخابات نداشته‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همه چیز در مورد یک انتخابات جنجالیِ دیگر در افغانستان نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که در ششم مهر امسال برگزار شده بود، بعد از حدود پنج ماه روز گذشته اعلام شد. کمیسیون انتخابات افغانستان محمد اشرف غنی را برنده این انتخابات اعلام…
@indianstudies

وزارت خارجه هند و دولت کویت انتخاب مجدد آقای غنی به عنوان رئیس جمهوری افغانستان را تبریک گفته و تاکید کردند که متعهد به ادامه همکاری با دولت جدید این کشور هستند.

هند در عین حال متعهد شده است در راستای مبارزه با تروریسم و تقویت روابط استراتژیک میان دو کشور با دولت جدید افغانستان همکاری کند.
@indianstudies

ترامپ وارد «احمدآباد» هند شد

ترامپ به منظور دیدار و رایزنی با مقامات هند وارد فرودگاه احمدآباد در غرب هند شد و مورد استقبال نخست‌وزیر این کشور قرار گرفت.

هندی‌ها برای میزبانی از رئیس جمهور امریکا آماده می‌شوند و امیدوارند امتیازهایی در تجارت با این کشور به دست بیاورند. این نخستین سفر خارجی ترامپ بعد از استیضاح است.

مایکل کاگلمن، معاون برنامه آسیای مرکز ویلسون در آمریکا، دیدار ترامپ از هند را «تفریحی مفید» برای مودی دانست، که این روزها سخت مشغول تظاهرات گسترده و پایدار از سوی مردم مخالف با این تغییرات است که در دهه‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

مقام کاخ سفید گفت: «ترامپ این مسائل را مطرح خواهد کرد، بویژه مسئله آزادی مذهب را که در دولت او اهمیت بسیاری بالایی دارد.»

اگرچه مردمی که به استقبال ترامپ آمده اند او را میهمان خدا نامیده اند، اما مسلمانان به ویژه در لکنو تظاهراتی را در مخالفت با حضور رئیس جمهور آمریکا در هند برگزار کردند.
@indianstudies

اولین فرد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان هم شناسایی شد

وزیر بهداشت افغانستان اعلام کرد که اولین فرد مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان شناسایی شده است. او گفت که این فرد جزء سه فردی بود که در هرات شناسایی و بعد از ۲۴ ساعت مشخص شد که یکی از این سه فرد دارایی ویروس کرونا بوده و دو مورد دیگر مبتلا نیستند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ترامپ وارد «احمدآباد» هند شد ترامپ به منظور دیدار و رایزنی با مقامات هند وارد فرودگاه احمدآباد در غرب هند شد و مورد استقبال نخست‌وزیر این کشور قرار گرفت. هندی‌ها برای میزبانی از رئیس جمهور امریکا آماده می‌شوند و امیدوارند امتیازهایی در تجارت…
@indianstudies

پنج کشته در تظاهرات ضد قانون شهروندی در دهلی همزمان با سفر ترامپ به هند

Five people including a policeman were killed amid violent clashes in the national capital as hundreds of people protesting both — for and against India's controversial citizenship law clashed. The protests happened just hours before US President Donald Trump’s maiden visit to the city.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ترامپ وارد «احمدآباد» هند شد ترامپ به منظور دیدار و رایزنی با مقامات هند وارد فرودگاه احمدآباد در غرب هند شد و مورد استقبال نخست‌وزیر این کشور قرار گرفت. هندی‌ها برای میزبانی از رئیس جمهور امریکا آماده می‌شوند و امیدوارند امتیازهایی در تجارت…
@indianstudies

ترامپ در نشست خبری مشترک با «مودی»، نخست وزیر هند، اعلام کرد دهلی‌نو با خرید سه میلیارد دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی از آمریکا موافقت کرده است.

ترامپ گفت: هند به همه بشریت امید می‌دهد. هند تنها در 70 سال به یک غول اقتصادی و بزرگترین دموکراسی تبدیل شده است و اگرچه ما اختلافات زیادی داریم اما این یک حقیقت بنیادین است که آمریکایی‌ها و هندی‌ها متبرک به نور الهی و روح مقدس هستند. ترامپ همچنین از سینمای بالیوود تقدیر کرد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies
🎥حمله به مسلمانان هند همزمان با سفر ترامپ
همزمان با سفر رئیس‌جمهور آمریکا به هند درگیری‌هایی در پایتخت این کشور رخ داده و گروه‌هایی به مسلمان‌ها حمله کرده‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پنج کشته در تظاهرات ضد قانون شهروندی در دهلی همزمان با سفر ترامپ به هند Five people including a policeman were killed amid violent clashes in the national capital as hundreds of people protesting both — for and against India's controversial…
@indianstudies

۲۰ کشته و ۱۹۰ مجروح در اعتراضات هندی‌ها به لایحه تابعیت

منابع بیمارستانی می‌گویند در جریان اعتراضات به قانون تابعیت در دهلی‌نو، ۲۰ نفر کشته و ۱۹۰ تن دیگر مجروح شده‌اند. برخی افراد به مسلمان‌ها حمله و اقدام به غارت کسب و کار آنها و توهین به اماکن مقدس آنها کرده‌اند. از جمله هندوهای تند رو پرچم یک مسجد را در دهلی پایین کشیدند و مسجد را آتش زدند.

سایت "تاگس‌شاو" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان روز چهارشنبه هفتم اسفند (۲۶ فوریه) با انتشار گزارشی از دهلی نو خبر از ادامه خشونت‌های مذهبی در هند داده است.
درگیری و خشونت‌های قومی، به‌ویژه بین هندوها و مسلمانان در هند پدیده جدیدی نیست. اما بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها، موج جدید درگیری‌های روزهای اخیر به لحاظ گستردگی ظرف چند دهه‌ی گذشته بی‌سابقه بوده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ۲۰ کشته و ۱۹۰ مجروح در اعتراضات هندی‌ها به لایحه تابعیت منابع بیمارستانی می‌گویند در جریان اعتراضات به قانون تابعیت در دهلی‌نو، ۲۰ نفر کشته و ۱۹۰ تن دیگر مجروح شده‌اند. برخی افراد به مسلمان‌ها حمله و اقدام به غارت کسب و کار آنها و توهین به…
@indianstudies

همانگونه که مبتلایان به کرونا در جهان روبه افزایش می گذارند و نگاه سیاستمداران به این معضل همه گیر جهانی دوخته شده است درگیریهای فرقه‌ای در هند که دقیقاً از روز ورود ترامپ به این کشور وارد فاز جدیدی شد در سه روز گذشته ۳۴ نفر را به کام مرگ کشانده و ۲۰۰ نفر را مجروح کرده است.

اگرچه مودی در توییتی دو طرف را به خویشتنداری فراخوانده اما با توجه به رویکرد دولت راست گرای هند طبیعی است که با قدرت گرفتن هندوئیسم افراطی اکثر کشته‌ها مسلمانان باشند.

گزارش‌ هایی از غارت اموال عمومی و فروشگاه‌ها به خصوص در دهلی پایتخت منتشر شده است. بنابر گزارش‌ها بسیاری از مسلمانان از خانه‌ها و مساجد رانده شده‌اند. مواردی از تیراندازی، اسیدپاشی، استفاده از چاقو و پرتاب سنگ در حمله به مسلمانان گزارش شده است.

حالا آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد خواهان نهایت بردباری برای کنترل وضعیت و پایان خشونت‌ها در شهر دهلی نو‌ شده است.

برنی سندرز یکی از نامزدهای دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا هم با انتقاد از وضعیت حقوق بشر در هند از واکنش دونالد ترامپ نسبت به آشوب‌ها و خشونت‌های اعمال شده علیه مسلمانان هند در جریان سفر اخیرش به این کشور، انتقاد کرده است.

"At least 34 dead in Delhi as protesters clash over citizenship law"

The death toll has risen to at least 20
following violent clashes in Delhi with hundreds of people protesting both for and against the nation’s controversial citizenship law. The Delhi Police have made a call for peace as Chief Minister Arvind Kejriwal called for the army to intervene.
@indianstudies

هند نیز به بهانه مقابله با شیوع ویروس کرونا پروازهای ایران را تعلیق کرد

🔻شرکت هواپیمایی «هما» خبر داد که سازمان هواپیمایی کشوری هندوستان در بخشنامه‌ای از تاریخ هفتم اسفندماه، تمامی پروازها از ایران به این کشور را به حالت تعلیق در آورده است.

روابط عمومی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران:
به دنبال تعلیق پروازها به کشور هند، مسئولان شعبه "هما" در هندوستان در نامه‌ای درخواست انجام سه پرواز فوق‌العاده در روزهای ۹، ۱۲ و ۱۵ اسفندماه را برای انتقال مسافران هندی از ایران و بازگشت هموطنان ایرانی به کشور به سازمان هواپیمایی کشوری هندوستان ارائه کرده‌اند اما تاکنون پاسخی به این درخواست داده نشده است.

در صورت موافقت با انجام این سه پرواز فوق‌العاده، در مسیر تهران به بمبئی، فقط مسافران هندی و مسافران ایرانی با ویزای اقامت هند و ویزای دانشجویی به شرط نداشتن بیماری پذیرش خواهند شد و در مسیر بمبئی به تهران نیز فقط مسافران ایرانی پذیرش خواهند شد.

اطلاعیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی در خصوص محدودیت های به عمل آمده در رابطه با ویروس کرونا

بسمه تعالی

با توجه به شیوع ویروس کرونا در منطقه و جهان و اقدامات و محدودیت های اعمال شده در جهت کنترل این بیماری، موارد زیر جهت آگاهی ایفاد می گردد:
1-با تصمیم دولت هند کلیه پروازهای شرکت های هواپیمایی ماهان و ایران ایر از تهران به مقصد دهلی و بمبئی و بالعکس از تاریخ 26 فوریه (7 اسفند 98) تا اطلاع ثانوی قطع شده است. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و همچنین این سفارت با رایزنی های گسترده با طرف هندی و طرح وضعیت نگران کننده اتباع کشورمان، درخواست نموده تا جهت انتقال این شهروندان، نسبت به برقراری چندین پرواز محدود به صورت چارتر جهت بازگرداندن اتباع ایرانی و همچنین اتباع هند مجوز لازم را صادر نماید که این موضوع در حال حاضر از سوی دولت هند در دست بررسی و به محض دریافت اطلاعات جدید به هموطنان عزیز اطلاع رسانی خواهد شد.

2-از هموطنان عزیزی که برنامه پروازی آنان به دلیل لغو پروازها به ایران لغو شده و در شهرهای مختلف هند منتظر بازگشت به ایران هستند، درخواست می شود که ضمن حفظ خونسردی و آرامش و بهره مندی از اقامت خود در کشور هند و همچنین اطمینان از پیگیری موضوع توسط خادمان خود، آخرین اطلاعات مربوطه را از طریق سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، سرکنسولگری های ج.ا. ایران در مومبای و حیدرآباد و همچنین دفاتر هواپیمایی ماهان در دهلی و ایران ایر در مومبای دنبال نمایند.
بدیهی است در صورت موافقت دولت هند با برقراری پروازهای اختصاصی، مراتب از طریق مبادی رسمی (از جمله وب سایت نمایندگی ) به اطلاع هموطنان عزیز رسانده و پاسخگویی لازم صورت خواهد پذیرفت.

3-شماره تلفن های ضروری:
سفارت ج. ا. ایران در دهلی نو : 01142477786
کنسولگری ج. ا. ایران در مومبای: 02266887070
کنسولگری ج. ا. ایران در حیدرآباد: 04023352722
شماره دفتر ماهان در دهلی نو: 01140236200
شماره دفتر ایران ایر در مومبای: 02222047070
مطالعات شبه قاره هند pinned «@indianstudies هند نیز به بهانه مقابله با شیوع ویروس کرونا پروازهای ایران را تعلیق کرد 🔻شرکت هواپیمایی «هما» خبر داد که سازمان هواپیمایی کشوری هندوستان در بخشنامه‌ای از تاریخ هفتم اسفندماه، تمامی پروازها از ایران به این کشور را به حالت تعلیق در آورده است.…»
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies هند نیز به بهانه مقابله با شیوع ویروس کرونا پروازهای ایران را تعلیق کرد 🔻شرکت هواپیمایی «هما» خبر داد که سازمان هواپیمایی کشوری هندوستان در بخشنامه‌ای از تاریخ هفتم اسفندماه، تمامی پروازها از ایران به این کشور را به حالت تعلیق در آورده است.…
@indianstudies

پاکستان هم پروازها به ایران را متوقف کرد

کشف ۲ مورد کرونا در پاکستان که گفته می شود هر دو به ایران سفر کرده بودند.

پاکستان کلیه پروازها به ایران و برعکس را متوقف کرد مرزهای خود را با این کشور بست. این تصمیم در پی شناسایی دو مورد ابتلا به ویروس کرونا گرفته شد. این دو نفر به تازگی به ایران سفر کرده بودند.

عبدل الستار خوخار، سخنگوی سازمان هواپیمایی پاکستان گفت: "بخش حمل و نقل هوایی تصمیم گرفته است تمام پروازهای مستقیم بین پاکستان و ایران را متوقف کند."

در حال حاضر هیچ پرواز پاکستانی در این مسیر فعالیت نمی‌کند و این تصمیم پاکستان بر پروازهای سه شرکت ایرانی ایران ایر، ماهان ایر و تابان ایر تاثیر خواهد گذاشت.

خبرگزاری فرانسه
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies Darakht-e Doosti – Tree of Friendship Celebrating 70 Years of Indo-Iran diplomatic, historical and cultural relations   Organised in collaboration with Parzor; Noor Microfilm international center ;Iran Culture House; Embassy of Islamic…
@indianstudies

رونمایی از بزرگترین شاهنامه در هند

جشنواره فرهنگی و هنری شاهنامه فردوسی و هویت ایرانی با عنوان «درخت دوستی» شامل نمایشگاهی از پنجاه اثر مینیاتور از داستان‌های شاهنامه همراه با توضیحات انگلیسی با همکاری مشترک مرکز میکروفیلم نور و بنیاد پازور وابسته به یونسکو و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مرکز بین‌المللی هند برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه این جشنواره، شریواستاوا، مدیر مرکز بین‌المللی هند، علی چگینی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، خانم شرناز کومار، از انجمن پارسیان و مسئول بنیاد پازور، قاسمی از شخصیت‌های مسلمان و معاون دانشگاه همدرد، محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران و جمعی دیگر از مسئولان و علاقه‌مندان حضور داشتند.

مدیرکل مرکز بین‌المللی هند در سخنانی، شاهنامه را از شاهکارهای ادبی جهان خواند که به دلیل پیام‌ها و محتوای بلند موجود در آن باید به مخاطبین معرفی و عرضه شود.

وی همچنین با اشاره به علاقه‌مندی جامعه هند به شُعرای نامی ایران از جمله فردوسی، برپایی اینگونه جشنواره‌ها در معرفی آثار نام‌آوران شعر و ادب فارسی را تلاشی در تحکیم پیوندهای فرهنگی دو کشور خواند.
@indianstudies

توافق صلح طالبان و آمریکا

10 اسفند طالبان و امریکا توافقنامه صلح خود را امضا کردند. توافقنامه ای که نه تنها کامل نبود بلکه به نظر می رسد حتی نتوانسته است ابتدایی ترین ضروریات برای شکل گیری صلح در افغانستان را فراهم کند. این توافقنامه از یک سو رفع مسئولیت برای امریکا و از سوی دیگر زمینه ساز گام نهایی عملیات فتح طالبان بوده است.

کلیت توافق بر دو اصل استوار است: یکی تعهد واشنگتن به خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان ظرف 14 ماه آینده در مقابل تعهد طالبان به خودداری از استفاده از سرزمین افغانستان برای حمله به آمریکا و همپیمانان آن، کاهش خشونت، قطع ارتباط با القاعده، تداوم جنگ با داعش، ورود به گفتگوی داخلی با دولت افغانستان برای تحقق آشتی.

این نگرانی در میان بسیاری از افغان‌ها وجود دارد که طالبان با شرکت در دولت و قدرت بار دیگر ایدئولوژی‌های بنیادگرایانه، خشن و سختگیرانه گذشته‌ را بازگرداند. اما شخصیت‌های برجسته‌ای که در زمان رژیم ملاعمر در صدر بوده‌اند و تماس خود را با رهبری کنونی طالبان هم حفظ کرده‌اند، می‌گویند که تغییرات مهمی در موضع این گروه انجام گرفته است.

یک روز پس از امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان در دوحه قطر، اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان درخواست طالبان مبنی بر آزادی 5000 زندانی این گروه به عنوان شرط آغاز مذاکرات با دولت افغانستان را رد کرد.

غنی گفته است که دولت افغانستان تعهدی در این زمینه ندارد، ایالات متحده اختیار تصمیم‌گیری در زمینه تبادل زندانیان را نداشته و تنها تسهیل‌کننده مذاکرات میان دولت و طالبان است.

«عمران خان»،‌ نخست‌وزیر پاکستان از امضای توافق میان آمریکا و طالبان در دوحه استقبال کرد. وی همچنین هشدار داد که باید مراقب بود این معاهده به محاق نرود. 

عمران خان طی پیامی توئیتری گفت: «این آغاز فرآیند صلح و دوستی برای پایان داده به دهه‌ها جنگ و رنج برای مردم افغانستان است. من همواره معتقد بودم که راه‌حل سیاسی، هرچه می‌خواهد پیچیده باشد، بامعناترین راه برای رسیدن به صلح است.»

موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران در خصوص توافق آمریکا و طالبان گفت: آنچه بر آن تأکید داریم این است که تمام مسیرهایی که می‌خواهد به سمت صلح و ثبات در افغانستان برود باید از طریق اجماع بین الافغانی باشد و با هدایت دولت مستقر در افغانستان، صورت بگیرد.

اصل حضور آمریکا در منطقه و به ویژه افغانستان غیرقانونی بوده و آنها حق ورود به
مسائل داخلی کشورهای منطقه را نداشتند و اقدامی که الان کردند بدعتی است که با گروهی مستقل توافق امضا می‌کنند. گفت‌وگوهایمان را با طالبان طبق روال گذشته و با اطلاع دولت افغانستان ادامه می‌دهیم.

مکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز در تماس تلفنی با امیر قطر از تلاش‌ های دوحه برای امضای توافق صلح میان واشنگتن و طالبان تقدیر کرد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies

🔹 این درگیری درباره قانون تبعیض‌آمیز حق شهروندی رخ داده است که درپی آن مهاجران مسلمان ساکن هند اجازه دریافت تابعیت نخواهند داشت
🔹پس از تصویب این قانون هندوهای افراطی با حمله به مساجد و خانه های مسلمانان، آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و به قتل می‌رسانند
🔺 *تاکنون بیش از 200 نفر به قتل رسیده اند و جامعه بین الملل دربرابر این نسل کشی و تسویه نژادی سکوت کرده است!*
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همانگونه که مبتلایان به کرونا در جهان روبه افزایش می گذارند و نگاه سیاستمداران به این معضل همه گیر جهانی دوخته شده است درگیریهای فرقه‌ای در هند که دقیقاً از روز ورود ترامپ به این کشور وارد فاز جدیدی شد در سه روز گذشته ۳۴ نفر را به کام مرگ کشانده…
@indianstudies

ظریف خشونت های سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم کرد. او در توییتش نوشته است:
" ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم می‌کند. ایران، قرن‌ها دوست هند بوده است. از مقامات هند می‌خواهیم که رفاه «همه» هندی‌ها را تضمین کنند و اجازه ندهند این آدم‌کشی بی‌معنا ادامه یابد. مسیر پیش رو باید بر اساس گفتگو و حاکمیت قانون باشد."
@indianstudies

قالب راهبردی روابط هند – آمریکا
۱/
ویلیام برنز

وب سایت اندیشکده کارنگی

این روابط نتیجه احساس ارزش‌های مشترک، سهم اقتصادی مشترک در نوسازی هند، نگرانی مشترک از ظهور چین و درک مشترک از لزوم همکاری بین هند و آمریکا برای مقابله با چالش‌های بزرگ نظیر تغییرات اقلیمی و تروریسم بین‌المللی است.

با این حال، در پس این نمایش عمومی برخورد محبت‌آمیز و نشانه‌های ملموس پیشرفت، دو پرسش مهم نهفته است: آیا شراکت راهبردی بین هند و آمریکا تا حد کامل پتانسیل خود تحقق خواهد یافت؟ یا چرخش به دیپلماسی تعاملی و کوته بینانه و افول آرمان‌های دموکراتیک در هر دو جامعه باعث کاهش سرمایه‌گذاری خواهد شد؟ پاسخ این پرسش‌ها، پیامدهای زیادی برای هر دو کشور، آینده هند – اقیانوسیه، و ژئوپلیتیک قرن جاری خواهد داشت.

در طول دهه‌های گذشته، برنامه هسته‌ای هند (که خارج از پیمان ان پی تی و دسترسی بازرسان بین‌المللی بود) مانعی نمادین و غیرقابل رفع در مسیر روابط نزدیک با آمریکا بشمار می‌رفت. اما رئیس جمهور جرج دبلیو بوش در دوره ریاست جمهوری خود با اتخاذ تصمیمی تاریخی، این گره دشوار در روابط با هند را گشود. بوش به پتانسیل عظیم هند به عنوان یک شریک دیرینه در منطقه، پی برده و معتقد بود که کشاندن هند به خارج از بن بست هسته ای، برای آمریکا سود خالص خواهد داشت.

من دیپلمات مسئول آمریکا در تکمیل توافق هسته‌ای غیر نظامی هند-آمریکا در تابستان 2008 بودم. جلب رضایت انجمن‌های بین‌المللی برای حمایت از این توافق (حتی برای کنگره آمریکا و پایتخت‌های خارجی) کاری ساده نبود. سوال‌ها در مورد چگونگی اتحاد هند با آمریکا، هزینه‌های استثناء کردن هند از نظام منع تکثیر هسته‌ای و منافع اقتصادی آن برای صنعت هسته‌ای آمریکا، بسیار زیاد بود. با این وجود، تصمیم بوش بی پروا و هوشمندانه بود.

باراک اوباما نیز همانند بوش در این طرح سرمایه‌گذاری کرد و آن را «شراکتی معین در قرن 21» خواند. اگرچه پیشرفت‌های چشمگیر مربوط به این توافق هسته‌ای در دوره بوش در دوره اوباما تکرار نشد، اما پیشرفت، به‌ویژه در زمینه همکاری‌های نظامی، به‌طور یکنواخت ادامه یافته و نیروی ارزش‌ها و منافع همگرای فزاینده به آن شتاب بخشید. این شتاب در بهار 2014 با انتخاب مودی به نخست وزیری هند دوچندان شد. مودی معتقد بود که شراکت با آمریکا در خدمت اهداف دوگانه وی یعنی افزایش اعتماد جهانی به هند و پیشبرد توسعه داخلی خواهد بود. نگاه مودی به جای گذشته به آینده بود و از قدرت رهبری خود و روابط هند-آمریکا اطمینان خاطر داشت. وی مناسبات صمیمانه‌ای با اوباما برقرار کرد و همکاری امنیتی هند-آمریکا به‌طور چشمگیری افزایش یافت. چین نوظهور به عنوان «منطق محرمانه» شراکت بین دهلی نو و واشنگتن مورد تأکید قرار گرفت.

اگرچه این «منطق محرمانه» در هیچ مسئله‌ای هنر رئیس جمهور ترامپ نبوده است اما وی به سرمایه گذاری آمریکا در روابط با هند ادامه داده و مشارکت دفاعی را به‌طور چشمگیری گسترش داد و حتی با راهبرد جدید «هند-اقیانوسیه»، چرخش دوره اوباما به آسیا-اقیانوسیه را بازتعریف کرد. رویکرد تهاجمی ترامپ در قبال مسائل تجاری و مهاجرت، باعث رنجش هندی‌ها شده اما در بعد مثبت روابط هند-آمریکا اختلالی ایجاد نکرده است.⬇️
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies قالب راهبردی روابط هند – آمریکا ۱/ ویلیام برنز وب سایت اندیشکده کارنگی این روابط نتیجه احساس ارزش‌های مشترک، سهم اقتصادی مشترک در نوسازی هند، نگرانی مشترک از ظهور چین و درک مشترک از لزوم همکاری بین هند و آمریکا برای مقابله با چالش‌های…
۲/
ترامپ و مودی به تدریج مناسبات خاص خود را برقرار کرده و در فن نمایش‌های سیاسی و تجاری شباهت هایی با هم دارند. اما در ذیل این شباهت‌ها، آن‌ها افرادی متفاوت بوده و جامعه کاملا متفاوتی را رهبری می‌کنند. این دو در جامعه خود و در مورد آینده شراکت هند-آمریکا پرسش‌های جنجال برانگیزی را پیش کشیده‌اند. بی شک، هر دو رهبر بر جنبه‌های مثبت دیدار ترامپ تأکید کرده و به افزایش همکاری‌های اطلاعاتی و دفاعی خواهند پرداخت. با این حال، موضوع اساسی این است که هند و آمریکا در حال ایجاد چه نوع رابطه‌ای هستند.

از آنجائیکه اختلافات و عدم تحمل، دموکراسی را در هر دو جامعه هند و آمریکا به تحلیل می‌برد، بیم آن می‌رود که ترامپ و مودی غریزه‌های نامطلوب یکدیگر را تشدید کنند. تمرکز ترامپ بر فرعیات موازنه تجاری ممکن است مودی را به خودداری از اصلاحات اساسی سوق داده و یک جانبه گرایی ترامپ به نگرانی هند از معضلات منطقه‌ای نظیر افغانستان و گستاخی فزاینده چین دامن بزند.

باید دانست که روابط هند-آمریکا از رهبران این دو کشور فراتر است. برای گسترش روابط هند و آمریکا، باید با دوراندیشی خاطرنشان کرد که این مشارکت راهبردی در ابتدا به خاطر ارزش‌های مشترک دموکراتیک، چشم انداز بلند مدت آزادی اقتصادی و اعتماد روزافزون به اعتبار همدیگر بنیان نهاده شده است.

در حال حاضر، واشنگتن و دهلی نو، در مسیر‌های خاص خود، بخشی از مشکل در دنیایی هستند که در آن، دموکراسی‌ها در حال پسرفت بوده، ناسیونالیسم اقتصادی جولان داده و هیچ مقررات یا احتمالاتی بر رقابت ژئوپلیتیک حاکم نیست. بهتر است که این دو کشور هرچه زودتر به تعهدات و شراکت خود باز گردند.
یوروآتلانتیک
2024/11/06 01:48:36
Back to Top
HTML Embed Code: