Telegram Web Link
🔴اعتراض فعالان بازار سرمایه در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه صنعت مالی

@BourseNews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
با نهایت تأسف و تأثر مطلع شدیم که صبح امروز، دوست عزیزمان جناب آقای روح‌الله دهقان، مدیرعامل سابق شرکت فناوری بورس، در پی سانحه سقوط هواپیمای آموزشی در نظرآباد، دار فانی را وداع گفتند.

این ضایعه دردناک را به خانواده محترم ایشان، همکاران گرامی و جامعه بازار سرمایه ایران تسلیت عرض می‌کنیم.


گروه پویش تفکر مستقل

🆔 @IndependentThinking
Forwarded from Hossein Abdoh Tabrizi
سلام و سلامت باشید
امروز جمعه ۱۹ مرداد اولین روز برگزاری نمایشگاه صنعت مالی در محل دائمی نمایشگاه‌ها بود. متاسفانه مدیران سازمان بورس، وزیر محترم و سایرین به مراسم نیامدند. در مراسم افتتاحیه، آن قدر بی‌کسی بود که من سخنران افتتاحیه شدم. البته آقای دکتر شمس‌الدین حسینی نیز بعدا رسیدند. دسته‌ای از افراد علیه مدیریت سازمان بنرهای مختلف تهیه کرده بودند، و وقتی از سالن افتتاحیه خارج شدم، چند نفری پیش من آمدند که به دلیل بنرها و اعتراض‌هایی که کرده بودند، دو نفر دستگیر شده‌اند، و از من امداد طلبییدند. با مراجعه‌‌ی من به پلیس روشن شد که قصد دستگیری نیست، و با آنها حرف می‌زنند که جلسه را به هم نریزند. به سالن نمایشگاه رفتم و عده‌ زیادی اطراف ساعت ۱۰ و ۳۰ آنجا گرد آمده بودند و شکایت‌ها داشتند، و به ویژه از مدیریت بازار شکوه داشتند، و این که چرا من به آقای پزشکیان نمی‌گویم وی می‌باید بلافاصله عزل شود. صحبت‌ها تا ۱۲:۴۰ ادامه یافت، و توانستم عده‌ی خوبی را قانع کنم که تا استقرار دولت صبر کنند و تلاش کردم که بپرسم سایر مشکلات چیست. با خود فکر می‌کردم که کار درستی انجام می‌دهم، چرا که حداقل باید فرق دولت پزشکیان با دولت‌های قبل این باشد که سختی حرف مردم را تحمل کنند و اجازه دهند مردم حرف دل خود را بزنند و شکایت‌های خود را مطرح کنند. این حداقلی است که دولت پزشکیان را از بقیه جدا می‌کند.
ساعت ۱۳ نشستی از کارشناسان تشکیل شده بود، تا جای نیامدن افراد قبلی را پر کنند. جلسه بسیار خوب پیش رفت، و حدود ۲۰۰ نفری که جمع شده بودند، دردهای خود را بازگو کردند. از این که رئیس جمهور هیچ توجهی به بورس ندارند گله‌مند بودند. اما شکایت‌های عمده دوباره روی مدیریت بورس متمرکز شد. حدود ساعت ۱۴ حدود چند نفری از معترضان سالن افتتاحیه با سروصدای فراوان آمدند و دائما علیه مدیریت بورس شعار می‌دانند، و دم گرفته بودند. طبعا نظم جلسه را به هم زدند و در نوبت‌هایی که برای صحبت به ایشان دادم نیز غیر از تغییر مدیریت، حرف دیگری نداشتند. به هر حال، با تجمیع این نفرات با ۲۰۰ نفری که مستمع نشست بودند، استدلال‌های بنده برای شکیبایی تا زمان تشکیل کابینه، فایده نبخشید. حدود ۵ نفر از جمع با اعتراض نظم جلسه را بر هم زدند، و یک نفر آنها با متهم کردن بنده به طرفداری از مدیریت، بی‌حرمتی را به حد اعلا رساند؛ و این لحظه‌ای بود که برای حفظ نظم و پاسخ به توهین وی، ناچار فریاد زدم که احتمالآ بریده‌ی فیلم آن از ایران اینترنشنال را در اینستا دیده‌اید. بعد از آن، جلسه ادامه یافت و تا ساعت ۱۵:۱۵ با نوعی نظم پیش رفتیم، و نشست را به پایان رساندیم.
در کل روز سخت و در عین حال موفقی بود. فکر می‌کنم بیشتر حاضران از صبر و بردباری بنده رضایت داشتند و از این که حرف اهالی بازار سرمایه بعد از سال‌ها شنیده می‌شود. خوشحالم که امروز تحمل کردم عده‌ای سرم داد بزنند و مرا متهم کنند که خبر به آقای رئیس جمهور نداده‌ام و انتقال‌دهنده‌ی امینی نبوده‌ام. در عین حال شرمنده‌ام که به قدر کافی صبور نبوده‌ام. کاش شکیباتر بودم.
از درگاه حق، برای دولت آقای پزشکیان که این همه انتظار از آن می‌رود، (متاسفانه بودند کسانی که اعلام می‌کردند به دلیل کم‌کاری دولت آقای پزشکیان در انجام تغییرات، از رأی خود پشیمان‌اند) آرزوی توفیق و موفقیت دارم.
ارادتمند
حسین عبده تبریزی
Forwarded from Etedal Reza
سلام
شب بخیر
جناب عبده عزیز استاد بزرگوار
ممنون از اینکه بجای مدیریت بازار سرمایه شنونده دغدغه ها و بعضا انتقادهای تند و ناراحتی سهامدار زخم خورده از تصمیمات خلق ساعه دولت سیزدهم و مدیریت ترسو و فشل #بورس #بانک #بیمه که حتی جرات حضور در نمایشگاهی که بنام بازار سرمایه و بانک و بیمه سالها برگزار شده و در روز افتتاح مدیران ارشد این سه نهاد پولی و مالی بهمراه وزیر اقتصاد افتتاح کننده بودند ، شدید!
سه سال گذشته فارغ از نوسانات بازار که جزیی از ذات آن هست علاوه بر افراد غیر حرفه ای و تازه وارد که مصداق صحبت شما هستند و می بایست مستقیما وارد چنین بازار پیچیده و فنی نمی شدند، همه فعالان حرفه ای حتی صندوق های سرمایه گذاری و هلدبنگ های بزرگ که مدیران و بدنه کارشناسی متخصصی در همه امور داشتند هم ضربات سنگینی به روند سودآوری سالانه و حتی تهدید اصل تداوم فعالیت آنها وارد گردیده و مهم تر از ان اعتماد که مهم‌ترین اصل حاکم بر کارایی هر بازاری است از بین رفته و بازیابی ان مستلزم زمان و هزینه گزافی خواهد بود!!
همانطور که در جلسه هم اندیشی فعالان اقتصادی و بازار سرمایه در زنجان خدمت شما عارص شدم یکی از مهم‌ترین کاستی های بازار سرمایه فقدان کانون سهامداران خرد در پیگیری قانونی حقوق حقه خود می باشد که همین کمبود باعث حس سرخوردگی اکثر سهامداران خرد از بی توجهی به خواست آنها و نتیجتا شاهد چنین برخوردهایی در سطوح مختلف می گردد
قطعا شما بهترین شاهد از انسجام همین سهامداران و فعالان بازار سرمایه در دوران انتخابات و برای حمایت از اقای دکتر پزشکیان بوده و هستید و بر تلاش همین قشر که مورد بی اعتنایی و بی مهری در دولت قبل قرار گرفتند و به انحای مختلف حقوق آنها رو زیر پا گذاشته و کوچکترین اهمیتی برای آنها قایل نشد انتظار داشته و دارند در دولت جدید مطالبات آنها که مکررا در نامه ها ، جلسات بصورت کتبی و شفاهی پیگیری گردیده مورد توجه قرار گرفته و اقدام عاجل و موثر انجام گیرد!!‌
در همین چند روز اخیر بعد انتخابات شرایطی به وجود آمد که عمدا یا سهوا بازار سرمایه با دلیل و بی دلیل در بحران غوطه ور گردد و اقدامات انجام گرفته هم حتی ذره ای نتواند از این بحران بکاهد!!
همه فعالان بازار به صداقت و علم و آگاهی جنابعالی بعنوان یک متخصص در بازار سرمایه اعتقاد داشته و دارند و همراهی و بودن شما بعنوان مشاور اقتصادی دکتر #پزشکیان هم یکی از دلایل دلگرمی فعالان بازار سرمایه به تغییر در رویه های گذشته و امید به بهبود مشکلات و جبران زیان های گذشته بوده و همین انتظار از جنابعالی رو افزایش داده است
لذا ضمن تاکید بر آگاهی از روند تغییرات مدیریتی در سازمان بورس و شورای عالی مجددا تقاضا دارم بعنوان کوچکترین عضو گروه وزین هم اندیشی اقتصاد و مالی ایران (هاما) پیگیر مطالبات اهالی بازار سرمایه خصوصا ضعیف ترین قشر ولی با وزن آماری ۵۰ میلیون نفری یعنی سهامداران خرد و سهام عدالت و صندوق های بازنشستگی باشید تا با تصمیم درست ایشان و تیم مشاوران شان از بحران های بعدی که فجایع بزرگ‌تر و عمیقتری خواهند داشت جلوگیری گردد
باسپاس
رضا اعتدال
۲۰ مرداد ۱۴۰۳
Forwarded from یادداشتهای کاظم نادرعلی (کاظم نادرعلی)
قدیمها یه شخصیتی بود بهش آقای دوربینی می گفتند
هر جا دوربین صداوسیما بود اینم بود
تو نماز جمعه هنوز مسئولین نیومده ،این حضور داشت تو راهپیمایی ها جلوتر از بقیه جلوی دوربین حرکت میکرد .

الان یسری هم تو بورس هستند عشق میکروفون ،چه تو کلاب هاوس که ۲۴ ساعته رو‌ منبرن
چه هر جا دو تا مسئولی ببینند سریع میرن میکروفون می گیرن دستشون

تو نمایشگاه بورس
هنوز خود مسئولین بورس نیومده، این سریع رفته میکروفون گرفته دستش منبر کرده

بعد هم میگن ما نماینده فعالان بورس هستیم
شما که نه سواد بورسی دارید نه...
نماینده صنف بورسی نیستید
شما نهایتا شهوت قدرت و دیده شدن دارید.
Forwarded from گنگ خواب دیده
خطر جنگ و اثر ترور هنیه کمرنگ شد و هیچا هیچی نشد به غیر بورس که قشنگ با بی کفایتی و بی تدبیری و فشلی مدیرانش تو یه هفته کذایی میانگین ده دوازده درصد سهم ها افت کردن، در حالی که میشد چهارشنبه جلوی اتفاق رو گرفت و الان بازار بهتر بود.

اثر سهل انگاری عمدی یا سهوی آقایون رو تابلو معلومه، انگار گرد مرگ پاشیدن.

اهل بهانه نیستم و صدها بار افت و خیز دیدم ولی اتفاقاتِ بورس بعد انتخاب پزشکیان اصلا طبیعی نبود و کاملا عمدی بورس رو کشیدن پایین.

@mortezaebad
عدم توازن و تعادل در تصمیم گیری یکی از مشخصه های بارز در سیاستگذاری ایران جماعت است و این موضوع در بازار سرمایه هم مستثنی از بقیه حوزه ها در کشور نیست.

سرمایه گذاری غیر مستقیم و توسعه صندوقها و ابزارها خوب است ، به شرطی که متوازن با عمق بازار و کشش دارایی های پایه باشد.

یکی از دستاوردهای دوره مدیریت فعلی بورس تهران این بود که صندوقها و ابزارها توسعه پیدا کرد.

یکی از نقاط ضعف جدی مدیریت این دوره هم این بود که این توسعه متوازن با عمق بازار و کشش داراییهای پایه نبود.

به شکلی که بازار سهام تهران تبدیل به بازار صندوقهای تهران شده است که این روند تبعات جدی در آینده خواهد داشت و بازار سرمایه بعنوان بازار ثانویه و بازار تامین مالی تولید در کشور را از کارکرد اصلی خود منحرف کرده و این بازار را تبدیل به محلی برای سودسازی های موهوم و بازیهای پانزی و شکل گیری انواع فسادها نموده است.
همچنین این توسعه بی ضابطه سبب شده است که تزریق هر میزان نقدینگی نتواند رونقی پایدار در شرایط بورس ایجاد کند.

در صحبتهای آقایان از جمله در صحبتهای حسین عبده تبریزی بعنوان مشاور بورسی مسعود پزشکیان زیاد میشنویم که برای درست شدن بورس باید اقتصاد درست شود ، بله این حرف درست است اما همه داستان نیست .
مدیریت صحیح ساختار و ریزساختارهای بازار سرمایه نیز در کارایی ، طراوت و رونق بورس تاثیرگذار است که این وظیفه ارکان بازار ، تیم مدیریتی سازمان بورس و شورای عالی بورس است و ارتباطی با درست شدن اقتصاد ندارد.
Forwarded from یادداشتهای کاظم نادرعلی (کاظم نادرعلی)
چرایی رکود بورس


در دهه هشتاد
بازار بازیگرای مختلفی داشت که یه سمت حقیقی های بازار بودند که نقش تعیین کننده ای داشتند .

یه سمت هم حقوقی هایی مثل مهر اقتصاد ایرانیان ، مجموعه تامین اجتماعی و سرمایه گذاری ملی ،بانک ملی و...
که خب درسته که اکثرا هم نوسان گیری می کردند ، ولی نه مثل الان
الان حقوقیها یا غیرفعال شدند یا مثل حقیقیها دی تریدینگ شدند.

اونموقع صندوقها نقش چندانی تو بازار نداشتند.



از اواخر دهه هشتاد، صندوق عشایر با قدرت وارد بازار شد و جزو حقوقی های خیلی فعال بازار بود که ورودی خوبی هم داشت.

با دیدگاه بلند مدت سهام می خرید و نوسانگیر هم نبود .

همین باعث شد که با تزریق مداوم نقدینگی جدید به بازار سرمایه و جمع آوری سهام شناور سهام بزرگ ،به بازار رونق بده


از اوایل دهه ۹۰ هم این تامین سرمایه تمدن بود که اومد طی دوران رکودی سالهای ۹۲_ ۹۶ با تزریق منابع به بازار ، و جمع آوری سهام به رونق بازار کمک کرد .


ولی از سال ۹۹ به اینور
دیگه حقوقی یا صندوق بزرگی که بیاد مثل صندوق عشایر یا تمدن ، چند همت تزریق منابع به بازار داشته باشه و با دیدگاه بلندمدت سهام بخره ،نداشتیم.

تنها تزریق پول ،خرید سهام خزانه توسط خود شرکتها و بازارگردانها بود.
که اونم در طرف مقابل شاهد خروج سنگین حقیقی ها از بازار بودیم.

بعد هم کلی سهام ماند دست همین بازارگردانها و‌ سهام خزانه شرکتها و صندوق های مختلف
که عملا تبدیل شد به اهرم کنترل بازار
که هر بار بازار خواست خرکتی کنه با عرضه های سنگین جلوی شکل گیری روند صعودی را گرفتند.

با ورود صندوقهای اهرمی و ابزارهای نوین و آپشنها اختیار معاملات هم
این نوسانگیریها و جهت دهی به بازار تشدید شد.

دیگه الان نقش حقیقی ها کمرنگ تر شده
و از اینور صندوقها نقششان پررنگ تر شده


مشکل بازار الان این است که مثل دهه ۸۰ و ۹۰ سرمایه گذاران بزرگ با دید بلندمدت نداره

چه حقوقی ،چه حقیقی،چه صندوقها همه دید کوتاه مدت دارند .

حقوقی که عین صندوق عشایر یا تامین سرمایه تمدن دوره دکتر خواجه نصیر بیاد زیر بازار بگیره منابع سنگین تزریق کنه ،الان نیست.

که دلیلش روشن است
دخالتهای مکرر دولتها و مجلس در قیمت گذاری نهاده ها ،خوراک،فیداستاکها،فرمول سوخت و قیمت انرژی و ...همه چیز

اینکه طی سال چندین بار ابلاغیه و بخشنامه میاد و‌ سود صنایع رو به شدت تحت تاثیر قرار میده
این اقدامات دولتها و مجلس باعث شده دیدگاه بلندمدت در سرمایه گذاری بورس از بین بره

مهمترین اقدام دولت پزشکیان در بورس باید همین برگرداندن ثبات اقتصادی و امنیت سرمایه گذاری باشه
فرمول سوخت یا خوراک یا هر جیزی باید منطقی و برای یه دوره حداقل ۵ تا ۷ سال تصویب بشه و هر سال موعد انتشار بودجه ، با دستکاری این فرمولها شوک به بورس وارد نکنند.

تو همه جای دنیا دولت و‌بانک مرکزی فقط در مواقع خاص و خیلی ضروری در بورس دخالت میکنند.
مثل شیوع کرونا سال ۲۰۲۰ یا ریزش بورسها سر ترکیدن حباب املاک امریکا سال ۲۰۰۷

اینجا ولی اصرار دارند که مدام تو‌ روند طبیعی بازار دخالت کنند
و درست تو‌ مواقع خاص که خبر جنگ و...بازار را دچار پنیک میکنه ، و اونجا هست که باید دخالت بکنند ،ولی تماشا می کنند.
Forwarded from بتا سهم
دولت جدید چه برنامه‌های حمایتی برای بازار سرمایه دارد؟

حسین عبده تبریزی، پیشکسوت بازارهای مالی و کارشناس ارشد بازار سرمایه در شانزدهمین سالگرد خدمات مدیریت دارایی آگاه مطرح کرد:

با دوستان بازار سرمایه در جمع‌های 10 تا 20 نفری در حال نوشتن مشکلات این بازار هستیم؛ در حال بررسی هستیم که چه اصلاحاتی باید در شورای بورس انجام شود و چه اصلاحاتی احتمالاً در سازمان باید رخ دهد. بر این اساس نظرخواهی می‌کنیم و باید منتظر بمانیم تا وزیر اقتصاد احتمالاً ظرف حداکثر دو هفته آینده مستقر شود تا برنامه‌ها را به او ارائه بدهیم.

بسیاری از افراد از اینکه دامنه کم و محدود شده، ناراحت هستند، ولی شرایط به‌نوعی است که این کار باید انجام می‌شد و شاید بهتر بود که روز چهارشنبه دو هفته گذشته این اتفاق می‌افتاد تا بازار بیشتر تقویت می‌شد.

در جلسه‌ای با آقای عارف، گزارش کوتاهی از وضعیت بورس ارائه دادیم. قرار شد که از گروه‌های دیگر هم پرس‌وجو کنند و آن‌ها هم یک جمع‌بندی تهیه کنند. امیدواریم مجموع این نظرات باعث شود تا کمی بازار بهبود پیدا کند.

🔗 ادامه مطلب را اینجا بخوانید ...
متولی امروز و معترض دیروز

ببینیم در خصوص وضعیت نگران کننده #بورس چه خواهی کرد؟

🆔 @IndependentThinking
Forwarded from پویش تفکر مستقل (اشکبوس کهنه سوار)
دزدی واقعی و آدرس غلط

سالهاست عده ای در اوج قیمتی سهامی را که در کف قیمتی از مردم خریده اند را به گروهی تازه وارد می فروشند.

عده ای که خود را وکیل الرعایای مردم می‌دانند، معترضند که چرا آنها در سقف قیمتی فروخته اند.

بزرگواران عزیز!

دزدی واقعی در کف قیمتی رخ می دهد؛ جایی که با قیمتی بسیار ارزان، سهام را از چنگ رعایا خارج می کنند. جایی که بازار را از دید مردم عادی پنهان می کنند و سهام را به قیمت پوست پیاز می خرند.

آدرس غلط ندهیم.

🆔 @IndependentThinking
.

👈 مسعود و چوبه‌دار!

✍️ محسن رنانی


یکم: دکتر پزشکیان سلام

رئیس جمهورِ فقط یک ماه عزیز، انگار تو ایرانی نیستی!؟ تو نمی‌دانی که برای مردم ایران تراز سیاست‌مدار صادق و پاک و قدرتمند، فقط امیرکبیر است و مصدق و موسوی؟؟ پس برای چه نشسته‌ای و دم فروبسته‌ای؟ نکند در پشت صحنه با اصحاب قدرت بسته‌ای؟ آیا با وجود آن که اصلی‌ترین وزیرانت را زدند؛ و مجبورت کردند همان که قبلا تو را برای مجلس و ریاست جمهوری رد صلاحیت کرده بود، اکنون وزیر کنی؛ و رقیبت را که خودشان برای ریاست جمهوری تاییدش کرده بودند حالا برای وزارت دولت تو هم رد صلاحیت کردند؛ و یک نظامی اصول‌گرای حامی حصر و برخورد با حجاب اختیاری را برای وزارت کشور به تو تحمیل کردند؛ و یک بوروکرات چفیه‌انداز را که تازه اکنون دانشجوی دکتری دانشگاه دفاع ملی است، گفته‌اند بگذاری وزیر آموزش؛ تو باز هم مانده‌ای که بمانی؟

مگر تو انصاف نداری که این‌گونه حقوق ناشی از رای مردم را....

ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:
(اگر باز نشد فیلترشکن را قطع کنید)

https://renani.net/?p=6197

.
2024/09/22 16:29:31
Back to Top
HTML Embed Code: