Telegram Web Link
الهام علی اف با الجولانی دیدار و گفت و گو کرد.

🆔 @IR_Azariha
✳️کشف دومین کتیبه «پهلوی کتابی» از دوره ساسانی در داخل محوطه نقش رستم

▫️دومین کتیبه مربوط به استودانی در درون محوطه نقش رستم و در پشت آرامگاه خشایارشا، توسط دکتر ابوالحسن نجف‌زاده اتابکی و همکارانش کشف شد. با اینکه این سنگ‌نوشته به شدت در گذر زمان آسیب دیده، اما خوشبختانه ترجمه آن امکان‌پذیر بوده است.

▫️ترجمه‌ای با این متن:
«این دخمک(استودان) مهرگشنسپ انوشه روان(است)؛  بهشت بهرش( نصیبش) باد».
این پژوهشگر و زبان‌شناس توضیح داد: پیش‌تر هم یک سنگ نوشته سنگ گور در همین محوطه نقش رستم کشف کردیم که با همکاری سرکار خانم نجمه ابراهیمی در نشریه «پیام باستان شناس» دانشگاه ابهر به چاپ رسیده است.

▫️اتابکی با بیان این مطلب که بیشتر استودان‌های باقی مانده در فلات ایران از دوره ساسانی در کوهستان‌های دشت مرودشت واقع شده‌اند، گفت: این نشان از اهمیت این مکان در نزد ساسانیان به عنوان زادگاه آیینی دارد. از سوی دیگر این مکان به عنوان خاستگاه میهنی و آیینی، مرکز علوم و کتابت، محل اسناد و گنجینه‌های دولتی و تبلوری از قدرت بزرگان و خاندان‌های نژاده در دوره ساسانی تا چندین سده پس از اسلام به شمار می‌رفته است.

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️آنان که به "ایران" باور داشتند؛ بیست و سوم فروردین، سالگرد درگذشت شاهرخ مسکوب (۱۳۰۴-۱۳۸۴)


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️ تعهد تاریخی الهام علیف در قبال اسرائیل؛ «جمهوری آذربایجان بزرگ‌ترین حامی اسرائیل در میان کشورهای مسلمان است»

▫️در سایه تداوم میانجیگری باکو بین ترکیه و اسراییل، خبرگزاری اسرائیلی Ynetnews در گزارشی با خاخام برجسته یهودی، مارک اشنایر، گفت‌وگو کرد.
اشنایر در این مصاحبه گفت:
«این نخستین بار نیست که رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف، در تلاش‌های صلح‌آمیز اسرائیل با کشورهای مسلمان، به‌ویژه ترکیه، نقش ایفا می‌کند زیرا ثبات منطقه‌ای برای او اهمیت حیاتی دارد و ارتقای روابط اسرائیل و ترکیه از اولویت‌های اوست...رئیس‌جمهور علی‌اف در سال ۲۰۲۲ نیز نقش مرکزی در روند صلح میان اسرائیل و ترکیه ایفا کرده بود ... در میان ۵۷ کشور مسلمان، آذربایجان بزرگ‌ترین حامی اسرائیل است. تعهد علی‌اف به اسرائیل واقعی است. روابط او با دولت و ملت یهود صمیمی و صادقانه است. پیش‌بینی من این است که علی‌اف در چارچوب گسترش توافق‌نامه‌های ابراهیم، نقش پلی میان اسرائیل و جهان اسلام را ایفا خواهد کرد.»



🆔️ @Ir_Azariha
✳️فداکاری مردم آذربایجان برای حفظ ایران

در عهد نامه ترکمانچای در فصل سوم آمده که :
"اگر خدای نکرده مبلغ مزبور فوق که هشت کرور تومان است، روز پانزدهم ماه آگوست ۱۸۲۸ میلادی که عبارتست از پانزدهم شهر صفرالمنظر ۱۲۴۴ هجری، به تمامه تسلیم نشود معلوم بوده و خواهد بود که تمام ولایت آذربایجان از ایران انفصال دائمی خواهد یافت و اعلیحضرت امپراطور کل ممالک روسیه مطلقاً استحقاق خواهد داشت که او را یا ضمیمه ممالک خود سازد یا در زیر حمایت بی‌واسطه و بالانفراد خود خان‌نشین‌های خودسر که انتقال آن‌ها به ارث باشد در آن معین کنند."

مردمان آذربایجان همگی با فروش طلا ها و جواهرات خود این مبلغ را جمع آوردی کرده و به عباس میرزا دادند زیرا دولت قاجار نمی‌توانست آن پول را پرداخت کند.

اگر امروز ایرانی باقی مانده است و آذربایجان هنوز جزوی از ایران است به دلیل رشادت ها و فداکاری مردم آذربایجان است .

🆔️ @Ir_Azariha
⛔️انهدام باند افغانستانی قاچاق اعضا

▫️اعضای باند ۱۳ نفره افغان که اقدام به قاچاق اعضای بدن می‌کردند، توسط تیم حفاظت اطلاعات پلیس شهرری شناسایی و بازداشت شدند.
همزمان ۱۸ گروگان نیز آزاد شده و تحقیقات در خصوص این پرونده ادامه دارد.

🆔️ @Ir_Azariha
✳️«دلِ خرّم»، نکوداشتی برای هشتادمین زادروز بهاءالدین خرمشاهی

آیین نکوداشت هشتادمین زادروز بهاءالدین خرمشاهی، ادیب، حافظ‌پژوه، مترجم و عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، برگزار می‌شود.

به مناسبت هشتادمین زادروز بهاءالدین خرمشاهی، ادیب، حافظ‌پژوه، مترجم و عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ساعت ۱۱ چهارشنبه بیست و هفتم فروردین‌ماه ۱۴۰۴، برنامۀ نکوداشتی با عنوان «دلِ خرّم» برای این استاد پیشکسوت در کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد فرهنگستان برپا می‌شود.

در این نشست، غلامعلی حداد عادل، علی‌اشرف صادقی، محمود عابدی، حسین معصومی همدانی و محمدجعفر یاحقی، اعضای پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دربارۀ جوانب گوناگون فعالیت‌های علمی و ادبی بهاءالدین خرمشاهی سخن می‌گویند.

حضور علاقه‌مندان در این نشست آزاد است.



🆔️ @Ir_Azariha
⛔️اردوغان به تهران می‌آید

▫️امور خارجه ایران در دیدار با همتای ترکیه‌ای با اشاره به برگزاری نهمین نشست شورای‌عالی همکاری‌های ایران و ترکیه، سفر آتی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به تهران را با اهمیت ارزیابی کرد.
سعید خطیب‌زاده معا‌ن‌ وزیر امور خارجه ایران که به ترکیه سفر کرده، در حاشیه نشست مجمع دیپلماسی آنتالیا با نوح ییلماز معاون وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️باکو: ارمنستان باید قانون اساسی خود را تغییر دهد

وزیر خارجه باکو گفت که امضای توافق صلح با ارمنستان غیرممکن است مگر اینکه ایروان قانون اساسی خود را تغییر دهد.
بایراموف افزود: «عوامل مهمی وجود دارد که باید حل شود. مهمترین آنها ادعاهای قانون اساسی ارمنستان علیه تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است. تا زمانیکه این روند ادامه پیدا کند، توافق صلح ممکن نیست. تغییر قانون اساسی ارمنستان یک الزام غیرقابل مذاکره است.»



🆔️ @Ir_Azariha
⛔️احسان موحدیان، کارشناس مسائل اوراسیا و قفقاز:
اگر همکاری‌های نظامی ایران و ارمنستان تعمیق نشود، احتمال حمله باکو به سیونیک وجود دارد.


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یکی از وجه تسمیه‌های معتبر دربارۀ نام آذربایجان، برگرفته از نام سردار بزرگ ایرانی، آتروپات است. در سال‌های اخیر دشمنان آذربایجان تلاش بسیاری کرده‌اند که ریشۀ غیرایرانی برای نام آذربایجان بتراشند؛ که جز تمسخر خود، ره به جایی نبرده‌اند و در مراجع معتبر علمی همچنان وجه تسمیه «آتروپات» -نگهبان آتش- دارای بیشترین توافق نظر است.

دربارۀ این موضوع، صفحه اینستاگرام آتروپاتن ارومیه در این ویدئو توضیحات مختصر و مفیدی داده است.

🆔 @IR_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴کارشناس ترکیه ای:
«آتاترک نظریه ی اینکه تمام دنیا و زبان هایش از ترکی برگرفته شده را اتخاذ کرد که تا به امروز موجب مسخره شدن ما در جوامع علمی و جهان شده….به چه حقی میشود ادعا کرد که فارسی و عربی از ترکی نشأت گرفته باشد؟!»

🆔 @IR_Azariha
✳️سخنرانی محمود فتوحی دربارۀ «طرح‌وارۀ ایران در شعر خاقانی و شاعران آذربایجان»

▫️در نود و هشتمین برنامۀ سخنرانی ماهانۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی محمود فتوحی رودمعجنی با موضوع «طرح‌وارۀ ایران در شعر خاقانی و شاعران آذربایجان» سخنرانی می‌کند.

▫️به گزارش روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در نود و هشتمین برنامۀ سخنرانی ماهانۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی که ساعت یازده روز دوشنبه، یکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، محمود فتوحی رودمعجنی، با موضوع «طرح‌وارۀ ایران در شعر خاقانی و شاعران آذربایجان» سخنرانی می‌کند.

▫️محمود فتوحی رودمعجنی، استاد بازنشستۀ دانشگاه فردوسی، رئیس پیشین انجمن علمی نقد ادبی ایران و از پژوهشگران و صاحب‌نظران برجسته در زمینه‌های بلاغت، سبک‌شناسی و شعر سبک هندی است که افزون بر تدریس در دانشگاه‌های ایران، در دانشگاه‌های صربستان، استرالیا و کانادا نیز به تدریس زبان و ادبیات فارسی پرداخته است.

▫️زمان: ۲شنبه اول اردیبهشت ساعت ۱۱
▫️مکان: حقانی، بلوار دکتر حبیبی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، طبقه سوم

شرکت علاقه‌مندان در این نشست آزاد است.


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️سدهای لبریز استانبول، سدهای خالی ایران، عراق، سوریه و ارمنستان

▫️ضریب اشغال آب پشت سدهای استانبول با حدود ۸۳ درصد به بالاترین میزان در یک دهه اخیر رسید.

▫️ظرفیت برخی از سدهای اطراف شهر استانبول کاملا پر شده و استانداری این شهر دستور بازگشایی آنها را صادر کرده است.

▫️ ترکیه برنامه گسترده ای برای مدیریت آبهای شرب منطقه خاورمیانه به اجرا گذاشته است.آن ها از سالیان گذشته با انحراف رودخانه های مرزی و قطع سرچشمه های رودخانه ها و سد سازی های گسترده باعث کم آبی در کشورهای همسایه مانند ایران، عراق، سوریه و ارمنستان شده‌اند.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️ کارشناس مسائل باکو، معتقد است که آذربایجان با همکاری نزدیک با اسرائیل در تلاش است تا از موضع احتمالی ضد ایرانی در اقدامات آتی خود علیه ارمنستان استفاده کرد

▫️ تاتف هایراپتیان در گفتگو با آرمن پرس گفت:
روابط آذربایجان و اسرائیل و در این زمینه پیام تبریک ترامپ رئیس جمهور آمریکا به علی اف رئیس جمهوری آذربایجان به مناسبت عید نوروز که در آن ترامپ از دوستی طرف آذربایجانی با اسرائیل و حمایت هایی که از این کشور انجام می دهد تشکر کرد.

▫️ پیام تبریک دونالد ترامپ کاملا قابل توجه است. اگرچه در سال‌های گذشته نیز پیام‌های مشابهی شنیده می‌شد، اما این پیام از آن جهت جالب است که به همکاری آذربایجان و اسرائیل مربوط می‌شود. پیش از این دیدار ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برگزار شد.


🆔️ @Ir_Azariha
رنگ باختن ایدئولوژی یهودساخته در برابر رئالپلیتیک

قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان رسما ترکیه را به عنوان یک  اشغالگر در قبرس به رسمیت شناختند و قطعنامه های ۵۴۱ و ۵۵٠ شورای امنیت سازمان ملل متحد را تایید کردند. این یک پیروزی بزرگ برای قبرس و یونان است.
آنها این اقدام را پس از اعلام بسته سرمایه گذاری ۱۲ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی انجام دادند.
ترکیه در سال ۱۹۷۴ به دنبال خشونت های قومی بین یونانی ها و اتراک ساکن قبرسی، به طور یکجانبه به قبرس حمله و یونانیهای قبرسی را آواره کرد در نتیجه این حمله شمال قبرس به اشغال ترکیه درامد
جزئیات جدیدی درموردتوافقنامه امضاشده بین سازمان به اصطلاح کشورهای ترک واتحادیه اروپادر موردجمهوری ترک قبرس شمالی به دست آمده است:
بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحدکه قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان وقرقیزستان نیزآن راامضا کردند وبا آن بیعت کردنداین کشورها جمهوری ترک قبرس شمالی را به رسمیت نمی شناسند.آنها فقط اداره یونانی قبرس جنوبی رابه عنوان تنها دولت قانونی درکل جزیره به رسمیت می شناسند.

بااین تصمیم کشورهای موردبحث بطور غیرمستقیم عملیات صلح ۱۹۷۴ رامحکوم می کنند. آنهاخواستارخروج نیروهای ترکیه از جزیره شدند.
در همین تصمیم، تعیین سفیربین ترکیه و  جمهوری ترک قبرس شمالی  نیز بعنوان «اقدامی جدایی طلبانه و غیرقانونی» معرفی وخواستارلغواین اقدام شدند.از تمام کشورهای دیگر نیزخواسته می شودکه به هیچ وجه حکومت قبرس شمالی را به رسمیت نشناسند،حمایت نکنند و یابه آن کمک نکنند.
علاوه بر این،کشورهای فوق همچنین تاکیدمی کنندکه استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اداره یونانی  قبرس جنوبی، که به نام "جمهوری قبرس" نیز شناخته می شود، باید رعایت شود.این درخواست وجود داردکه ماراش برای اسکان بازنشودو به طرف یونانی بازگردانده شود.

این اقدام اعضای سازمان به اصطلاح کشورهای ترک نشان میدهد که این ممالک تازه تأسیس مانند هر دولت دیگری به دنبال منافع خود هستند نه اوهام ایدیولوژیک برآمده از پان ترکیسم یهودی که در قرن بیستم با هدف مقابله با نفوذ روسیه به سوی جنوب توسط بریتانیا برساخته شد.

🆔 @IR_Azariha
2025/04/15 02:19:02
Back to Top
HTML Embed Code: