Telegram Web Link
&جعفرقلی خان بختیاری&

قسمت ششم


پایان قاجاریه و تأسیس پهلوی
در آن دوران کشور عملأ در دست نخست وزیر وقت؛ رضاخان قرار داشت. رضاخان برای فشار بیشتر به شاه قاجار برای استعفاء از پادشاهی ایران، به جعفرقلی خان دستور داد که بهمراه سردار معظم از تهران خارج شود. این اقدامات رضاخان مؤثر واقع شد و احمدشاه قاجار در سال ۱۳۰۴ ه. ش مجبور به استعفاء گردید. سردار اسعد سوم پس از به قدرت رسیدن پهلوی-ها نیز در کابینه محمدعلی فروغی معروف به ذکاءالملک دوم به عنوان وزیر پست و تلگراف حضور داشت.
جعفرقلی خان و رضاخان
پس از کنار رفتن کابینه ذکاءالملک و روی کار آمدن مستوفی-الممالک، جعفرقلی-خان، دیگر در کابینه جایی نداشت؛ ولی رضاخان او را از اطرافیان بسیار نزدیک خود گردانید و در بیشتر سفرها همراه وی بود. به گفته مخبر السلطنه، سردار بهادر، تیمورتاش و تدین از «سینه زنان پای علم جمهوریت و تغییر سلطنت» بودند.
وزارت جنگ
پس از استعفای مستوفی-الممالک از نخست-وزیری، مخبرالسلطنه در سال ۱۳۰۶ ه. ش به عنوان نخست-وزیر مسئول تعیین کابینه شد؛ وی سردار اسعد را به عنوان وزیرجنگ معرفی نمود و به این ترتیب پس از حدود یک سال دوری از دولت، جعفرقلی خان به وزارت بازگشت.
در همین سال حزب جدیدی بنام ایران نو در کشور به وجود آمد، که ریاست آن به عهده شخص رضاشاه پهلوی بود. جعفرقلی خان نیز مانند بسیاری از وزرا و نمایندگان مجلس، به این حزب پیوست. این حزب در کمتر از شش ماه منحل شد. وی در این دوره از وزارت خود، به جهت بیماری همسر خود؛ عزت-السلطنه به آلمان سفر نمود و پس از حدود دو ماه به ایران بازگشت. جعفرقلی سردار اسعد در کابینه فروغی نیز به عنوان وزیر جنگ حضور داشت.



https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تصنیف:زیر لو
خواننده شهروز بختیاری
نوازنده محسن مقصودی


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
بدون_عنوان_4_640x360_۰٫۹۴Mbps_2017.mp4
20.9 MB
ویدیوزیبا
با صداے کوگ خوش آواز ایل ممزایے
میلادایسپره

کانال رسمےمیلادایسپره
@miladespareh

💢💢💢💢💢

💕کانال ایران. بختیاری💕


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
Forwarded from دستیار
🔴🔻مختصری از رزومه ی جناب مهندس مهران باباپور فعال سیاسی کلان شهر اهواز
سوابق اجرایی و مدیریتی🇮🇷
🇮🇷متولد: ۱۳۴۲/۱۱/۶
🇮🇷مدرک تحصیلی: مهندسی معماری
🇮🇷سابقه ی حضور در جنگ تحمیلی
🇮🇷حضور فعال در عرصه های اقتصادی و بکارگیری کارگر و مهندس متخصص در پروژه های عمرانی از سال ۶۹ تا کنون
🇮🇷دارای تجربه ی ۳۰ ساله در ساخت و تکمیل بیش از ۵۵ پروژه ی فرهنگی، آموزشی، ورزشی، تفریحی، فضای سبز و پارک ها، خوابگاه های دانشجویی، احداث فرودگاه و....

🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷

۱- شهردار شهر ایذه

۲-رئیس مجمع خیرین استان خوزستان

۳-عضو مجمع خیرین استان خوزستان

۴-رئیس و نایب رئیس انجمن شرکت های ساختمانی و تاسیساتی استان خوزستان

۵-مدیر عامل شرکت قلعه دژ

۶-عضو سازمان نظام مهندسی استان خوزستان

۷- مدیر عامل مجمع خیرین کتابخانه ساز خوزستان


🌱گروه دانشگاهیان و جوانان حامی دکتر روحانی و مهندس باباپور کاندیدای شورای شهر اهواز🌱


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEDleLAyIBMjUCMt9Q
&حسینقلی خان نخستین و بدرگترین ایلخانی بختیاری&

قسمت بیست و یکم

ایلخانی از احترام ویژه ای نزد بختیاری ها برخوردار بود. او در سال های مختلف نه هزار تومان صرف آئینه کاری مسجد و صحن بارگاه امام حسین (ع) کرد. به ایجاد قنات و گسترش کشاورزی در منطقه ی بختیاری علاقه مند بود چنان که دو سه رشته از قنات های ایذه را تعمیر کرد. ایلخانی در سال ۱۲۵۴ش. / ۱۸۷۵م. یک آب انبار در دشت گل ساخت که نشان می دهد به انجام کارهای عام المنفعه علاقه مند بوده است. ایلخانی مرد ثروتمندی بود؛ در چهار محال و عربستان (خوزستان) املاک فراوان داشت از قلمرو حکومتی اش در عربستان دویست هزار تومان درآمد داشت. در یک سفر به تهران پانزده هزار تومان هزینه کرد و یا در یک دیدار با ظل السطان پنج هزار تومان به او پیشکش کرد. همچنین در سال ۱۲۶۱ش. / ۱۸۸۲م. مبلغ هشتاد هزار تومان نزد بازرگانان عربستان امانت داشته و آنان با آن تجارت می کردند. در چغاخور نیز روی تپه ای که ۱۰۰ پا ارتفاع داشت قلعه ای به سبک فرنگی و عنوان مرکز حکومتی ساخته بود که در زلزله های سال ۱۲۵۲ش. / ۱۸۷۳م. به کلی خراب شد.
در سال های آخر حکومت ایلخانی از او با عنوان «مقرب الخاقان» که یک عنوان دیوانی بود یاد می شود و این در کتیبه ی آب انبار دشت گل نیز حک شده است. بهره گیری از عنوان مقرب الخاقان برای ایلخانی نشان از اوج قدرت حسینقلی خان دارد.


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نماهنگی زیبا
با صدای زنده یاد
استاد مسعود بختیاری


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
۵شنبه است با ذکر صلوات و قرایت فاتحه یادی کنیم از عزیزانی که دیگر در میان ما نیستند.

بیادشاعر گرانقدر بختیاری زنده یاد عباسقلی امامی


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
Audio
دُهـدر ایـــل
شــــاعر:سعید حــاجی پور
اوایش:ایـــــلدا بختیارے


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
&جعفرقلی خان بختیاری&

قسمت هفتم

عاقبت سردار اسعد سوم
در سال ۱۳۱۲ ه. ش سردار اسعد به عنوان وزیر جنگ محمدعلی فروغی به همراه رضاشاه به شهر بابل رفت و در آنجا به اتهام توطئه علیه شاه دستگیر و به تهران آورده و راهی زندان قصر شد! پس از چند ماه که در تهران زندانی بود، در زندان موقت تهران، مسموم شده و به قتل رسید. در آن زمان سن وی ۵۵ سال بود.
همزمان با دستگیری وی، تلگرافی از طرف ادیب السلطنه سمیعی رئیس دربار، بنا به دستور رضاشاه از مازندران به اداره کل نظمیه تهران، مخابره شد، که به این شرح بود:
ریاست اداره کل تشکیلات نظمیه حسب الامر مطاع مبارک ملوکانه ارواحنا فداه ابلاغ مینماید. چون بواسطه کشف سندی که شرکت جعفرقلی خان اسعد را با تیمورتاش در قضیه نفت میرساند و خودتان اطلاع دارید، مشارالیه تحت توقیف آمده و اشخاص مفصله ذیل را فورأ توقیف نمائید: سردار اقبال، سردار فاتح، امان قلی خان ممسنی، سرتیپ خان بیوراحمدی، شکرالله بیوراحمدی و پسران سردار ظفر بختیاری و کلیه بختیاری‌هایی که در قضیه شرکت داشته اند. اسعد را فردا تحت الحفظ به وسیله نظمیه به مرکز میآورند. هر جا مقتضی است، او را حبس نمائید تا ترتیب محاکمه داده شود.


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
وظیفه حکومت یک کشور به بهشت بردن مردم نیست ؛
بلکه استفاده صحیح ازمنابع کشور جهت رفع فقروایجاد کرفاه برای شهروندانش است!

"۲۹ اردیبهشت زادروز دکترمصدق"


https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
&حسینقلی خان نخستین و بزرگترین ایلخانی بختیاری&

بیست و دومین و آخرین قسمت

ایلخانی مرد قدرتمندی بود چنان که ظل السطان حاکم اصفهان درباره ی او می گفت: «مردم از نام ایلخانی بیشتر از خود او می ترسند». هنگامی که نیروهای معتمد الدوله در تعقیب محمدحسین خان به فلارد حمله کرده و خسارت فراوان وارد کردند. ایلخانی می گوید: «عریضه بامنای دولت عرض شده است حکم شد مامور از طهران بیاید خرابی را بازدید کند و حکم آن را بکند لیکن بختیاری هزار مقابل تلافی خواهد کرد.»

منابع
حسین قلی خان ؛ نخستین و بزرگترین ایلخانی بختیاری (امین تریان) تارنمای روزنما
آبراهامیان، یرواند. ایران بین دو انقلاب. ترجمه ی احمد گل محمدی و محمدابراهیم فتاحی ولیلایی. چ۱۱٫ تهران: نشر نی، ۱۳۸۳٫
دانشور علوی، نوراله (مجاهد السلطان). جنبش وطن پرستان اصفهان و بختیاری. چ۲٫ تهران: انتشارات آنزان، ۱۳۷۷٫
سردار اسعد، علی قلی خان و لسان السلطنه ی سپهر، عبدالحسین. تاریخ بختیاری «خلاصه الاعصار فی تاریخ البختیار». چ۳٫ تهران: انتشارات اساطیر، ۱۳۸۶٫
کدی، نیکی. «ایران در دوره ی آخرین شاهان قاجار ۱۹۲۲-۱۸۴۸» در: تاریخ ایران کمبریج. ج۷ دفتر اول. به سرپرستی پیتر آوری. ترجمه ی مرتضی ثاقب فر. تهران: نشر جامی، ۱۳۸۷٫
گارثویت، جن راف. بختیاری در آئینه ی تاریخ. ترجمه ی مهراب امیری. تهران: انتشارات آنزان، ۱۳۷۵٫



https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
Forwarded from دستیار
‌&دوازده روزدر کوهساران بختیاری. جنوب غربی ایران&


دوازده روز در کوهساران بختیاری, جنوب غربی ایران
نویسنده این کتاب, خانم ویتاسکویل وست ( 1892ـ 1962) شاعر و نویسنده انگلیسی تبار است که دوبار به ایران سفر کرد .نخستین بار در اوایل سال 1916به همراهی همسرش هارولد نیکلسون که کنسول انگلیس در تهران بود به ایران سفر کرد . گفتنی است ترجمه گزارش این سفر با عنوان ""مسافر تهران ""در سال‌های 1374و 1375به زبان فارسی چاپ و منتشر شد .وی برای دومین بار در نیمه دوم سلطنت رضاشاه به ایران آمد و طی آن به تدوین این گزارش همت گمارد .در این گزارش نامبرده تصویری از اوضاع و احوال ایلی و نظام عشایری خان‌ها و قبایل بختیاری در آن دوران به دست می‌دهد.افزون بر آن حوادث و اقدامات عشایر و قبایل بختیاری را در دوره مذکور به تفصیل بیان می‌کند .مترجم درباره ویژگی‌های کتاب می‌نویسد:چون نویسنده زن است و شاعر رمانتیک, تابلوهایی که از طبیعت و ایلات کوچگر در این کتاب آورده چنان با روح, پر احساس, زنده و لطیف‌اند که خواننده را شیفته می‌کنند...

در رهگذر خود از هیچ چیز سرسری نمی‌گذرد به همه چیز دل می‌بندد، به ویژه به آدم‌ها، به شادمانی و اندوهشان و به حال و روزگار چادرنشین‌های بیابانگرد در کوچیدن توان فرساشان...
کتابش از بررسی اجتماعی و مردم شناسی نیز بی‌بهره نیست .خان‌های بختیاری آن دوران را هم به ما می‌شناساند.
در لابه‌لای کتاب عکس‌هایی از مناطق و عشایر بختیاری به چاپ رسیده است .



https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
&جعفرقلی خان بختیاری&

قسمت هشتم


در سال ۱۳۲۷ سلطان احمدشاه به سلطنت نشسته در این موقع ایلات خلخال، اردبیل، قراچه داغ و زنجان قیام کردند. یپرم خان ارمنی برای تنبیه آنها دویست مجاهد، دویست قزاق و توپخانه حرکت کردیم. پس از نه ماه جنگ تمام روسای اشرار دستگیر و قرآنی که مهر کرده بودند بر علیه مشروطیت به دست آوردم. تمام امضاءکنندهها را حبس، به تهران آوردم. آن قرآن اکنون در خانه من جونقان است. یکصد و بیست نفر از روسا را حبس کردیم. نصف مهم را تهران و نصف دیگر را اردبیل حبس کردیم.
حکومت کرمان و خراسان
جعفرقلی خان پس از سرکوبی شورشیان اردبیل و اهر، در سال ۱۳۳۸ ه. ق به حکومت کرمان برگزیده شد. وی به مدت سه سال عهده دار حکومت در استان کرمان شد. او در سال ۱۳۴۱ ه. ق از پست خود؛ بعنوان حاکم کرمان استعفاء داد.
جعفرقلی خان، در کتاب خاطراتش، علت خروج خود از کرمان را این طور شرح داده‌است:
خیال دارم انشاءالله آخر بهار استعفاء داده، حرکت کنم. اولأ حقوق ایالت یک هزار و دویست تومان شده‌است در ماه. در صورتیکه مخارج من کمتر از ماهی چهار هزار تومان نیست. باید مبلغی ضرر کنم. دخل خارج هم ندارم، به این جهت مجبور از استعفاء خواهم شد. قرض زیادی هم دارم، که نمی-توانم برای خدمت دولت از جیبم ضرر کنم...
وی در سال ۱۳۰۱ ه. ش به تهران آمد و تیمورتاش به جای وی حاکم کرمان شد.



https://www.tg-me.com/IRANBAKHTIYARI2017
2024/11/20 08:51:36
Back to Top
HTML Embed Code: