Telegram Web Link
Forwarded from چهاردهمین کنگره دانش اعتیاد
Press_statement_CND_2_December.pdf
171.9 KB
خارج شدن کانابیس از فهرست بین المللی مواد خیلی خطرناک

دیروز (دوم دسامبر 2020) کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل به پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت در مورد خروج کانابیس از فهرست بین المللی مواد خیلی خطرناک با تعداد رای های 27 موافق به 25 مخالف و یک ممتنع، رای داد. لازم به ذکر است که با توجه به پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت، کانابیس همچنان در فهرست مواد خطرناک باقی می ماند.

این اولین بار است که تصمیمی در مورد تغییر جایگاه یک ماده، با توافق عمومی رو به رو نیست و با وجود تعداد زیاد رای مخالف اخذ می شود.

اهم مصوبات دیروز کمیسیون، در فایل زیر آمده است.
https://www.unodc.org/documents/commissions/CND/CND_Sessions/CND_63Reconvened/Press_statement_CND_2_December.pdf
امروز در کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی:
پنل "ظرفیت های شبکه های مجازی برای ترویج همکاری های بین المللی در حوزه علوم اعصاب" 🧠🌍🌐

با سخنرانی دکتر حامد اختیاری و تیم مدیران اجرایی ViCoNs و شبکه های بین المللی ISAM NIG، INTAM، INTF و ENIGMA-ACRI

🇮🇷 این پنل به زبان فارسی برگزار میشود.

📅 پنجشنبه ۲۰ آذر ، ساعت ۲۰:۱۵ الی ۲۱:۴۵

💻 لینک ورود به پنل: برای ورود به جلسه اینجا کلیک کنید.
اولین کارگاه آموزش استفاده سالم از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب های آن
🧠جامعه بین‌المللی طب اعتیاد، کارگروه نوروساینس (ISAM-NIG) با حمایت سازمان بین‌المللی پژوهش مغز (IBRO) برگزار مي كند:

🎤نهمين جلسه از مجموعه سخنراني‌های ماهانه
"In-Love With Addiction Neuroscience"

🗣سخنران:
-پروفسور کتلین برادی (دانشگاه علوم پزشکی کارولینای جنوبی، آمریکا)

📆زمان: پنجشنبه ١٩ فروردین ١٤٠٠

🕰ساعت: ٧ الی ٨:٣٠ شب (به وقت تهران)

🖋در این مجموعه سخنرانی‌ها، دانشمندان باتجربه‌ی حوز‌ه‌ی نوروساینس اعتیاد، از جذابیت‌های این علم و تجربیات شخصی خود در زمینه‌ی کار در اين حوزه سخن می‌گویند.

👈🏻براي ثبت نام رایگان از طریق «این لینک» اقدام نماييد.

📧 ایمیل جهت کسب اطلاعات بیشتر: [email protected]

🔹لينك صفحه توييتر كارگروه نوروساينس جامعه بین‌المللی طب اعتیاد

@bashgahmaghz
* سوء مصرف ترامادول و عوارض سلامتی آن در ایران*
در مقاله ای در مجله Addiction که برترین مجله علمی حوزه اعتیاد در جهان است به چاپ رسید.
محققین مرکز ملی مطالعات اعتیاد با هدف بررسی تاثیرات سیاست های کنترل بر ترامادول، در یک مرور نظام مند به ارائه تخمینی از شیوع سوء مصرف ترامادول در زیر گروه های مختلف جمعیت، وجود و گستردگی سوء مصرف منظم و وابستگی به ترامادول، و مسمومیت ها و مرگ و میر مرتبط با ترامادول پرداختند. خانم دکتر یسنا رستم آبادی نویسنده اول این مقاله است. اصل مقاله را در لینک زیر بیابید:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/add.15059
خلاصه ای از نتایج این مطالعه را به زبان فارسی در لینک زیر بخوانید:
https://pr.tums.ac.ir/ZzeK
* مصرف مواد غیرقانونی در مردان ایرانی با افزایش خطر خشونت خانگی همراه است *

محققانی از مرکز ملی مطالعات اعتیاد در پژوهشی نشان دادند مصرف مواد غیرقانونی در مردان ایرانی با افزایش خطر خشونت خانگی همراه است. در این پژوهش با روش مرور نظام مند و متاآنالیز (فراتحلیل)، نتایج 18 مطالعه ایرانی مرتبط با یکدیگر (14 مطالعه مرتبط با همسر آزاری و 4 مطالعه مرتبط با کودک آزاری) با هدف ترکيب آماري يافته ها با هم ادغام شدند.
ترکیب نتایج این مطالعات نشان داد مصرف مواد غیرقانونی در مردان ایرانی می تواند خطر هر نوع خشونت، خشونت فیزیکی، روانی و جنسی نسبت به همسر را در بازه زمانی یکساله به ترتیب به میزان 3.5، 5.4، 6.2 و 7.2 برابر افزایش دهد. در مورد کودک آزاری نیز نتایج نشان داد خشونت فیزیکی یکسال اخیر نسبت به کودکان در والدینی که مصرف مواد غیرقانونی داشتند، 3.9 برابر بیشتر از والدین عادی بود.
این نتایج، ضرورت تدوین مداخلات مؤثر به منظور پیشگیری و مراقبت از خشونت در زنان و کودکان دارای سرپرست مصرف کننده مواد غیرقانونی را برجسته می سازد. به این منظور، انجام اقدامات مناسب برای افزایش آگاهی های فردی، خانوادگی و اجتماعی نسبت به آسیب پذیری زنان و کودکان و بهبود مهارت های مقابله ای این قشر از افراد جامعه ضروری به نظر می رسد.
لینک مقاله:
https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1524838021998655
خلاصه ای از نتایج این مطالعه را به زبان فارسی در لینک زیر بخوانید:
https://pr.tums.ac.ir/ZBeK
Forwarded from 2016
خبر
برگزاری اولین کارگاه آنلاین تخصصی درمان اعتیاد رفتاری در سال 1400 در مرکز ملی مطالعات اعتیاد
♨️ گروه اعتیادهای رفتاری مرکز ملی مطالعات اعتیاد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران کارگاه اعتیاد رفتاری با تاکید بر اعتیاد به بازی‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی را ویژه پزشکان، روانشناسان و مشاوران برگزار می‌کند.

🌐 https://pr.tums.ac.ir/ZkoL

#روابط_عمومی_دانشگاه_علوم_پزشکی_تهران #tums #مرکز_ملی_مطالعات_اعتیاد #کارگاه_آنلاین_تخصصی_درمان_اعتیاد_رفتاری

📸 instagram.com/Tums_News
🆔 @tumspr
Forwarded from 2016
خبر
کاهش معنادار شیوع عفونت هپاتیت B در بین افراد با مصرف تزریقی مواد غیرقانونی در ایران
♨️ سازمان بهداشت جهانی، افراد با مصرف مواد غیرقانونی را از جمله جمعیت‌های اصلی پرخطر برای عفونت هپاتیت B، به شمار می‌آورد و گسترش برنامه‌های کاهش آسیب را از استراتژی‌های عمده کنترل و کاهش هپاتیت B در کنار واکسیناسیون معرفی می‌کند.

🌐 https://pr.tums.ac.ir/ZJ7M

#روابط_عمومی_دانشگاه_علوم_پزشکی_تهران #tums #مرکز_ملی_مطالعات_اعتیاد #کاهش_معنادار_شیوع_عفونت_هپاتیت #مصرف_تزریقی_مواد_غیرقانونی

📸 instagram.com/Tums_News
🆔 @tumspr
تنوع مخدرهای مصرفی و پیچیدگی درمان اعتیاد

رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد گفت: گرچه شیوع مصرف موادمخدر و اعتیاد بین زنان، کودکان و نوجوان بسیار کمتر از مردان بالغ است، اما عملا خدماتی که به این گروه(زنان و کودکان) ارائه می‌شود، بسیار ناچیز و کمتر از ظرفیت مورد نیاز است.
به گزارش ایسنا، آفرین رحیمی موقر در نشستی خبری با بیان اینکه طی سال گذشته یکی از کارهایی که مرکز انجام داد، تحلیل وضعیت فعلی درمان اعتیاد در کشور و روند آن در سالهای گذشته است، گفت: سال های نه چندان خیلی دور (مانند ۲۰ سال پیش) الگوی مصرف مواد کشور، روی تریاک متمرکز بود و تعداد کمتری بودند که هروئین یا گه‌گاه حشیش مصرف می‌کردند. در این فاصله خیلی کم این فرآیند تغییر کرد، اما اکنون به تنوعی از مصرف مواد رسیدیم. وضعیت مصرف مواد در کشور ما پیچیده تر شد که خیلی از اینها در راستای تغییرات جهانی و پیدا شدن مواد جدید و آگاهی مردم از آن چیزی که در جاهای دیگر دنیا می‌گذرد، اتفاق افتاد.
برای مطالعه اصل خبر به لینک زیر مراجع نمایید:

https://www.isna.ir/news/1400042014363/
مدیرگروه سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد با بیان اینکه از سال ۹۳ بخش سلامت جنسی را در این مرکز با چشم انداز کاهش آسیبهای جنسی در جمعیت در خطر و پر خطر بویژه افراد با بیماری اعتیاد راه اندازی کردیم، گفت: کلیه مراجعان فردی یا خانوادگی را از جهت تشخیص و درمان مشکلات و اختلالات جنسی مورد غربالگری قرار داده و همچنین علاوه بر مشاوره ها و راهنمایی ، آموزش سلامت جنسی را نیز در دستور کار داریم.
به گزارش ایسنا، دکتر خویی در نشستی خبری با موضوع یافته های پژوهشی و سایر تولیدات و دستاوردهای این مرکز گفت: دو مدل رفتاری توجیه کننده قرابت سوء مصرف مواد و اعتیاد با رفتارهای جنسی بوده است. مطالعات در جای جای دنیا نشان می‌دهد افراد برای اینکه رفتارهای جنسی باکیفیت موردنظر خودشان را داشته باشند معمولا سراغ مصرف مواد می‌روند. مدل دیگر می‌گوید، افرادی که مواد مصرف می‌کنند خواسته یا ناخواسته از آنها رفتارهای جنسی سر می‌زند که اکثرا در دسته بندی رفتارهای مخاطره آمیز قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر زمانی که افراد موادمخدر مصرف می‌کنند یا در استفاده از مشروبات الکی هیجانات مناسبی ندارند، طبیعتا رفتارهای جنسی آنها به سمت رفتارهای مخاطره آمیز سوق پیدا می‌کند. به عبارت دیگر رفتارهای آسیب زننده جنسی از مهمترین عوارض مصرف موادمخدر و اعتیاد است.
برای مطالعه اصل خبر به لینک زیر مراجع نمایید:

https://www.isna.ir/news/1400042014457/
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥توضیحات دکتر اختیاری درباره مقاله «سیر تحول برنامه های ترک اعتیاد و کاهش آسیب در ایران»

📖 این مقاله توسط جمعی از متخصصین ایرانی حوزه­‌ی اعتیاد در مجله‌ی معتبر Addiction با Impact factor: 6.3 به چاپ رسیده است.

🗒 این مقاله با مرور اطلاعات کلی حوزه‌ی درمان اعتیاد در ایران (قبل و بعد از انقلاب اسلامی)، به بررسی تحول این سامانه‌ی درمانی در طی چهار موج می‌پردازد؛ نتایج حاصل از این بررسی‌ها، ضمن سنجش جایگاه جهانی ایران در حوزه‌ی درمان های اعتیاد، اطلاعات ارزشمندی را در زمینه ایجاد مداخلات موثر‌ترِ درمان اعتیاد به مخاطبان داخلی و بین المللی علاقه‌مند ارائه می‌کند.
نویسندگان در ادامه با معرفی مداخلات شناختیِ مرتبط با مغز، به عنوان یکی از مداخلات مؤثر، به ترسیم چشم‌اندازی روشن برای آینده طراحی و انجام مداخلات شناختی می‌پردازند که قادر خواهند بود با ارتقاء دانش پایه، زمینه را برای بروز ابتکارها و نوآوری‌های حوزه‌ی درمان های شناختی و مرتبط با مغز افزایش دهند.

🔗لینک ترجمه فارسی مقاله

📌خواندن این #مقاله به همه‌ی پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه‌ی اعتیاد، مداخلات و محققان مسائل اجتماعی پیشنهاد می شود.

@bashgahmaghz
*شواهد تفصیلی سرطان زایی تریاک منتشر شد.*

در طول یک سال گذشته، کارگروهی از متخصصین رشته های مختلف از 10 کشور جهان تشکیل و به بررسی شواهد مربوط به سرطان زایی تریاک پرداختند. این کارگروه، تریاک را برای سرطانهای مثانه، حنجره و ریه قطعا سرطانزا تشخیص دادند. همچنین شانس سرطان مری، معده، لوزالمعده و حلق با مصرف تریاک افزایش می یابد.

از ایران دکتر رضا ملک زاده، دکتر آفرین رحیمی موقر، دکتر اکرم پورشمس، و دکتر نرگس خانجانی در این کارگروه مشارکت داشتند.

نتایج تفصیلی دیروز به صورت مونوگراف توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی IARC به چاپ رسید.
برای مشاهده نتایج تفصیلی، اینجا را ببینید:
https://publications.iarc.fr/600.

خلاصه نتایج این تحقیق چند ماه پیش در مقاله ای در مجله وزین لنست انکولوژی به چاپ رسید. برای مشاهده مقاله اینجا را ببنید
https://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(20)30611-2/fulltext

برای مشاهده خلاصه نتایج به زبان فارسی اینجا را ببنید:
https://b2n.ir/338371

اینستاگرام مرکز ملی مطالعات اعتیاد
https://instagram.com/incasresearch?igshid=1
سومصرف بوپرنورفین و عوارض سلامتی آن در ایران در مقاله ای در مجله Drug and Alcohol dependence با ضریب تاثیر ۴.۴۹ به چاپ رسید.
پژوهشگران مرکز ملی مطالعات اعتیاد با هدف بررسی تاثیرات افزایش مصرف بوپرنورفین در کشور بر شیوع عوارض سلامتی آن، در یک مطالعه مروری نظام مند به ارائه تخمینی از شیوع سومصرف، وابستگی، مسمومیت و مرگ و میر ناشی از بوپرنورفین در زیرگروه های مختلف جمعیتی شامل برخی جمعیت های پر خطر و مقایسه آن با روند مصرف بوپرنورفین در کشور پرداختند. در اين مطالعه نشان داده شد كه علي رغم روند افزايشي مصرف بوپرنورفين در كشور، سو مصرف و وابستگي به اين دارو افزايش زيادي نداشته است و علاوه بر آن، مسموميت و مرگ ناشي بوپرنورفين بسيار نادر است.
اصل مقاله را در لینک زیر بیابید:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0376871621003665?via%3Dihub
*دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می کند:* ✳️ *وبینار تازه های درمان اختلال مصرف مواد افیونی با بوپرنورفین* ✳️ ♨️ *شناسه برنامه:* 173215 🗓️ *تاریخ برگزاری:* 30 دی 1400 🕒 *ساعت:* 9 تا 12:30 📝 ثبت نام از طریق سامانه آموزش مداوم: https://www.ircme.ir/App_Web/(Guest)/Default.aspx?CenterID=2
مرکز ملی مطالعات اعتیاد
Photo
برای دانشجویان سال اول یا دوم دکتری در رشته های مرتبط
2025/02/22 22:27:42
Back to Top
HTML Embed Code: