Telegram Web Link
🔰 واکنش رئیس جبهه اصلاحات به بازداشت و محکومیت دو چهره سیاسی در اصفهان

👤 آذر منصوری نوشت:

💢 در اصفهان چه خبر است؟
علی معینی نزدیک به دو هفته است که بازداشت شده و هنوز مشخص نیست که چه نهادی و به چه دلیل او را دستگیر و بازداشت کرده است؟!
مهدی مقدی عضو سابق شورای شهر، نویسنده و پژوهشگر نیز به یک سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت اجتماعی محکوم شده است؟!
به کدامین گناه؟ 💢

@IIFJO
🔰 مجلس هم به وفاق ملی پایبند ماند


🔹 تمامی ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت پزشکیان رای اعتماد گرفتند


@IIFJO
🔰 آرای نهایی و قطعی

🔹 تعداد حاضران ۲۸۸ نفر :

کاظمی / وزیر آپ ۲۶۸ رای
هاشمی / وزیر ارتباطات ۲۶۴ رای
خطیب / وزیر اطلاعات ۲۶۱ رای
همتی / وزیر اقتصاد ۱۹۲ رای
عراقچی / وزیر خارجه ۲۴۷ رای
ظفرقندی / وزیر بهداشت ۱۶۳ رای
میدری / وزیر کار ۱۹۱ رای
نوری قزلجه / وزیر کشاورزی ۲۵۳ رای
حسین رحیمی / وزیر دادگستری ۲۶۸ رای
نصیر زاده / وزیر دفاع ۲۸۱ رای
صادق / وزیر راه ۲۳۱ رای
اتابک / وزیر صمت ۲۳۱ رای
سیمایی / وزیر علوم ۲۲۱ رای
صالحی / وزیر فرهنگ ۲۷۲ رای
مومنی / وزیر کشور ۲۵۹ رای
صالحی امیری / وزیر میراث ۱۶۸ رای
پاک‌نژاد / وزیر نفت ۲۲۲ رای
علی‌آبادی / وزیر نیرو ۲۵۵ رای
دنیامالی / وزیر ورزش ۲۵۳ رای

@IIFJO
🔰 اولین کرسی برای اهل سنت؛
حسین‌زاده معاون رئیس جمهور شد

🔹 با حکم مسعود پزشکیان، عبدالکریم حسین‌زاده، متولد ۱۳۵۹ نماینده سابق شهرهای نقده و اشنویه و رئیس سابق کمیسیون حقوق شهروندی مجلس، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور شد.

@IIFJO
🔰 شریفی زارچی به دانشگاه بازگشت

🔹علی شریفی زارچی، از اساتید دانشگاه صنعتی شریف که به دلیل اعتراض به روند امنیتی حاکم بر دانشگاهها شهریورماه سال ۱۴۰۲ ممنوع‌التدریس و اخراج شده بود، در توییتر خود خبر داد که از ابتدای مهرماه به تدریس بازخواهد گشت.

@IIFJO
👤سالیانی، عضو هیات رئیسه جبهه اصلاحات در واکنش به نامه عباس عبدی به خاتمی :

طرح چنین مباحثی در منظر عمومی را، دارای خیر جمعی می‌دانم / نقطه تمایز جریان اصلاح‌طلبی، شکل‌گیری چنین گفتگوهای بی‌پرده و بی‌تعارف درون آن است

@IIFJO
🔰 محمدجواد ظریف به دولت بازگشت

🔹 ظریف نوشت : پس از پیگیری‌ها و رایزنی‌های مدبرانه دکتر پزشکیان، انجام وظیفه در معاونت راهبردی رئیس جمهور را ادامه خواهم داد.

@IIFJO
🔰 تبریک سخنگوی سازمان عدالت و آزادی برای انتخاب فاطمه مهاجرانی بعنوان سخنگوی دولت چهاردهم


@IIFJO
🔰 انتصاب ششمین زن در دولت چهاردهم

🔹 با حکم وزیر آموزش و پرورش رضوان حکیم‌زاده معاون ابتدایی این وزارت‌خانه شد.

@IIFJO
📃 #تاریخ_درآینه_امروز

🔰 نادر شاه؛ فرمانده‌ای بزرگ و قربانی سیاست‌های خویش

✍️ محمد خواجه
عضو سازمان عدالت و آزادی

نادر شاه افشار یکی از بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین فرماندهان نظامی تاریخ ایران بود که با توانایی‌ها و شجاعت خود، نقش بی‌بدیلی در بازگرداندن ثبات به ایران پس از سقوط سلسله صفوی ایفا کرد. در زمانی که کشور درگیر آشفتگی و هرج‌ومرج بود، نادر توانست با ایجاد ارتشی منظم و کارآمد، دشمنان داخلی و خارجی را شکست داده و مرزهای ایران را گسترش دهد. او توانست قدرت و عظمت از دست‌رفته ایران را تا حدودی بازگرداند و کشور را به یک نیروی مهم منطقه‌ای تبدیل کند.

🔹 دستاوردهای نادر شاه

یکی از مهم‌ترین اقدامات نادر شاه، بازسازی ارتش ایران بود. او یک ارتش منظم و کارآمد ایجاد کرد که توانست در مقابل دشمنان مختلف، از جمله عثمانی‌ها و هندی‌ها، پیروزی‌های چشمگیری به دست آورد. نادر همچنین با پیروزی بر شورشیان داخلی، توانست نظم و امنیت را به بسیاری از مناطق کشور بازگرداند. یکی از مشهورترین فتوحات نادر شاه، فتح هند و تصرف دهلی بود که باعث شد او غنیمت‌های فراوانی، از جمله الماس کوه نور، الماس دریای نور و تخت طاووس را به ایران بیاورد. این غنائم نماد ثروت و قدرت بودند که از دربار هند به ایران منتقل شد و در ایران به عنوان نمادهای پیروزی نادر شاه شناخته شدند.

🔹 بی‌اعتمادی و وسواس نادر شاه

با این حال، نادر شاه به دلیل بی‌اعتمادی و وسواس شدید نسبت به اطرافیان و فرماندهان خود، به تدریج نهادهای حکومتی و ساختارهای مدیریتی کشور را تضعیف کرد. نادر در دوره‌ای که به دلیل پیروزی‌های نظامی‌اش به اوج قدرت رسیده بود، به تدریج دچار بدبینی و شک نسبت به اطرافیانش شد. این بی‌اعتمادی موجب شد تا بسیاری از افراد لایق و توانمند که می‌توانستند به حکومت پس از او کمک کنند، کنار گذاشته شوند یا به قتل برسند.

🔹 سرنوشت رضاقلی میرزا

رضاقلی میرزا، پسر ارشد نادر شاه و یکی از برجسته‌ترین فرماندهان او، یکی از این قربانیان بود. رضاقلی که در چندین نبرد مهم، از جمله فتح هندوستان، نقش کلیدی ایفا کرده بود، به اشتباه به خیانت متهم و به دستور پدرش کور شد. نادر شاه پس از انجام این کار از تصمیم خود پشیمان شد، اما دیگر دیر شده بود و این اقدام موجب نارضایتی شدید در میان خانواده و حامیان او شد. این اقدام، یکی از عوامل مهم در تضعیف پایگاه قدرت نادر و آغاز روند فروپاشی حکومت او بود.

🔹 حذف فرماندهان برجسته

نادر شاه علاوه بر رضاقلی میرزا، تعدادی دیگر از فرماندهان و دیوان‌سالاران برجسته خود را نیز به دلیل شک و تردیدهای بی‌مورد از بین برد. ابراهیم خان ظهیرالدوله، یکی از فرماندهان برجسته نادر، نیز قربانی این بی‌اعتمادی شد. او که در چندین پیروزی نظامی نقش داشت، به دلیل بی‌اعتمادی نادر کنار گذاشته شد و سرانجام در قیامی که به قتل نادر انجامید، مشارکت کرد.

نورعلی‌خان افشار، یکی دیگر از فرماندهان برجسته، نیز به دلیل شک و تردید نادر به وفاداری‌اش، به قتل رسید. این کشتارها و سرکوب‌ها باعث شد تا افراد نالایق و فرصت‌طلب در قدرت باقی بمانند که در نهایت به تضعیف حکومت نادر و فروپاشی سریع آن پس از مرگ او منجر شد.

🔹 علی‌قلی‌خان و فروپاشی حکومت نادر

پس از مرگ نادر شاه، علی‌قلی‌خان، برادرزاده او که با عنوان عادل‌شاه شناخته می‌شود، قدرت را به دست گرفت. حذف فرماندهان برجسته و افراد توانمند در دوران نادر شاه، زمینه را برای رسیدن علی‌قلی‌خان به قدرت فراهم کرد. او با بی‌کفایتی و خیانت به عموی خود، به سرعت دست به کشتار گسترده‌ای در میان خانواده و نزدیکان نادر زد تا از هرگونه تهدید احتمالی جلوگیری کند. اما این اقدامات تنها به بی‌ثباتی بیشتر و آغاز جنگ‌های داخلی انجامید که در نهایت به فروپاشی کامل حکومت نادر منجر شد.

🔹 نتیجه‌گیری

تاریخ حکومت نادر شاه نشان می‌دهد که حتی بزرگ‌ترین فرماندهان و سیاستمداران نیز در صورت بی‌اعتمادی به اطرافیان و ناتوانی در مدیریت روابط خود، می‌توانند قربانی سیاست‌های خویش شوند. نادر شاه با تمام عظمت و قدرتش نتوانست این نکته را درک کند که اعتماد به اطرافیان و تقویت نهادهای حکومتی، کلید پایدار ماندن یک حکومت است. بی‌اعتمادی و حذف افرادی که می‌توانستند در لحظات بحرانی نقش ایفا کنند، به مرور زمان منجر به فروپاشی حکومت او شد و میراثش را به سرعت از بین برد.

@IIFJO
⬛️ اللهم صل علی
علی ابن موسی الرضا المرتضی

▪️فرارسیدن سالروز شهادت حضرت علی‌ابن موسی الرضا (ع) تسلیت باد

@IIFJO
🔰 اعتراض و ابراز تاسف شدید سازمان عدالت و آزادی از صدور حکم ناموجه برای مهدی مقدری و فشارهای ناموجه برای کنش‌گران سیاسی

به نام خدا
در شرایطی که با استقرار دولت وفاق ملی و حمایت اثربخش و معنادار دیگر ارکان نظام جمهوری اسلامی از رویکرد این دولت، جوانه‌های امید در میان مردم و کنش‌گران سیاسی و مدنی نسبت به حاکمیت قانون، خردمندی، تدبیر و انصاف در نظام حکمرانی ایران در حال رویش بود، رخدادهایی چون صدور حکم سخت‌گیرانه و غیرمتداول زندان برای برادر هم‌باورمان جناب آقای مهدی مقدری، پژوهشگر و مترجم خوش‌نام و فعال حوزۀ "حکمرانی‌خوب و گذار به مردم‌سالاری"، نشان‌دهندۀ این حقیقت تلخ است که مبادا بخش‌هایی از نظام امنیتی و قضایی، علاقه‌ای به خروج فضای عمومی کشور از وضعیت ناکام و نافرجام گذشته ندارد و در تلاش است با احکامی چون حبس عضو ارشد یکی از احزاب رسمی و قانونی جبهه‌ی اصلاحات ایران به استناد مواردی که کوچکترین‌ترین نسبتی با عناوین مجرمانه ندارد، برای مرعوب و ناامیدسازی جامعۀ نخبگان و کنش‌گران دلسوز و مسالمت‌جوی درون نظام بهره گیرد.

سازمان عدالت و آزادی با ابراز تأسف و اعتراض شدید نسبت به حکم ناموجه صادرشده علیه آقای مهدی مقدری و برخی دستگیری‌ها و فشارهای ناموجه علیه کنش‌گران سیاسی و مدنی در هفته‌های اخیر، از ریاست محترم دستگاه قضایی حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، درخواست جدی دارد با رسیدگی خاص به چگونگی تطابق عناوین با مصادیق و مستندات احکام و اقدامات مزبور، راه تجدیدنظر در آن را با رسیدگیِ قضات خوشنام و بی‌طرف، هموار نمایند.

پانزدهم شهریورماه ۱۴۰۳
شورای‌مرکزی سازمان عدالت و آزادی

@IIFJO
🔰رضاسالیانی قائم‌مقام سازمان عدالت و آزادی و عضو هیئت رییسه‌ی جبهه‌ی‌اصلاحات ایران از اعتراض آن سازمان به محکومیت ناباورانه‌ی مهدی مقدری دبیرکل سابق خویش، خبر داد.

سالیانی در شکبه ایکس نوشت :

▫️به رویه‌ای که در کمال تعجب اصرار دارد بر خلاف مشی اخیر و در نقطه‌ی مقابل وفاق و همدلی، جوانی خردمند و اهل اندیشه را بدون هیچ دلیل و بهانه‌ی قابل فهمی به زندان بیاندازد معترض هستیم. جای امثال مهدی مقدری دبیرکل سابق سازمان عدالت و آزادی زندان نیست.

▫️ از رئیس محترم قوه‌ی قضائیه درخواست می‌کنم شخصا موضوع محکومیت دوست و هم‌باور عزیزمان مهدی مقدری دبیرکل سابق سازمان عدالت و آزادی را بررسی کنند. حکم اخیر به شدت عجیب، غیرقابل پذیرش و بر خلاف مشی وفاق و همدلی مورد تاکید ایشان است!

@IIFJO
📷 اولین تصویر از عبدالله مومنی پس از آزادی

▫️عبدالله مومنی، فعال سیاسی امروز با پذیرش اعاده دادرسی و نقض حکم از زندان آزاد شد.

▫️درانتظار آزادی علی معینی و نقض حکم زندان مهدی مقدری هستیم ...

@IIFJO
👤 امیر طاهری، دبیرکل سازمان عدالت و آزادی در گفتگو با ارگان حزب :

موتور محرکه کنش سیاسی در شرایط کنونی " پاسداشت امید " فعالان دلسوز و میهن‌دوستی است که امر عمومی را بر همه چیز ارجح می‌دانند / اینگونه شیوه برخورد با کنش‌گرانی چون مهدی مقدری موجب دل‌سردی و یاس فعالان و کنش‌گران امیدوار به تحولات ماه‌های اخیر خواهد شد
.

@IIFJO
👤دبیرکل سازمان عدالت و آزادی در گفتگو با ارگان حزب :
رای صادره برای مهدی مقدری، موجب دل‌سردی و یاس فعالان و کنش‌گران امیدوار به تحولات ماه‌های اخیر خواهد شد


💢 مشروح این گفتگو

🔰 رأی صادره از دادگاه انقلاب اصفهان برای آقای مقدری دبیرکل سابق سازمان عدالت‌و‌آزادی، ناظر به چه اتهامات و فعالیت‌هایی از سوی ایشان بوده است؟

🔹 عنوان اتهامی ایشان، فعالیت تبلیغی علیه نظام است اما ظاهرأ هیچ مصداق مشخصی برای این اتهام صریحا بیان نشده و صرفا به عنوان کلی "اصرار بر مواضع پیشین" اشاره دارد و بخشی از آن مستند به تصاویری از استقبال خانواده و دوستان ایشان در هنگام آزادی از بازداشت در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ است و اینکه چرا علامت پیروزی( v ) نشان داده‌اند و موارد مشابه دیگر که در نهایت از چنین رفتارهایی، تلقی فعالیت تبلیغی شده است. متأسفانه در بخش دیگر پرونده به گفتگوهای شخصی دو‌ نفره‌ای اشاره شده که هیچ بازتاب بیرونی در عرصه عمومی نیز نداشته است.

🔰 آیا سازمان عدالت‌و‌آزادی اعتراضی به این حکم کرده است؟ این اعتراض در چه مرحله‌ای است و پیش بینی شما از حکم نهایی چیست؟

🔹 شورای‌مرکزی‌ سازمان عدالت‌و‌آزادی اعتراض صریح و قاطع خود را به حکم صادره از طریق صدور بیانیه، دیدار با مراجع ذی‌صلاح و هرگونه پیگیری‌های قانونی لازم انجام داده و از آنجا که چنین حکمی را مشمول جهات نقض احصا شده در قانون می‌داند از همه‌ی مراجع قانونی خواستار رسیدگی و تجدیدنظر در رأی صادره است.

🔰 با توجه به احکام صادره از سوی دادگاه انقلاب اصفهان و روند برخورد با فعالان سیاسی استان، آیا اقدامی برای انتقال این اعتراضات به مرکزیت قوه‌قضاییه انجام خواهد شد؟

🔹 آقای مقدری مکاتبه‌ای با ریاست محترم قوه‌قضاییه مبنی بر تظلم‌خواهی در این خصوص داشته‌اند و سازمان عدالت‌وآزادی نیز به‌طور جداگانه اقدام به ارسال نامه سرگشاده‌ای در همین ارتباط خواهد داشت زیرا به باور ما اصول مصرح در فصل سوم قانون‌اساسی که اختصاص به حقوق ملت دارد، در این پرونده و دیگر موارد مشابه، چنان‌که باید، رعایت نمی‌شود لذا نهاد دادگستری کار ویژه اساسی‌اش را آن‌چنان‌که باید، سامان نمی‌بخشد.
همچنین براساس اصل ۲۶ قانون‌اساسی و قوانین موضوعه اعم از بند اول ماده ۱ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی مصوب ۱۳۹۵ که "نقد و اصلاح قدرت سیاسی را جزو ماهیت ذاتی احزاب" می‌داند و نیز بند پ ماده ۱۳ قانون مذکور که در "تشریح حقوق و امتیازات احزاب" چنین مقرر می‌دارد: "اظهارنظرِ آزاد و علنی، در مسائل کشور در راستای وظایف قانونی احزاب" است لذا اعلام موضع انتقادی سازمان عدالت و آزادی در مورد اخیر، صرفا در حمایت از عضو ارشد خود نیست بلکه تکلیف ذاتی أحزاب برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه خواهد بود.

🔰 تبعات صدور این احکام در روزهای موسوم به "وفاق ملی" و قرارگرفتن اصلاح‌طلبان و میانه‌روها در دستگاه اجرایی را چه می‌بینید؟

🔹 موتور محرکه کنش سیاسی در شرایط کنونی، "پاس‌داشت امید" فعالان دلسوز و میهن‌دوستی است که امر عمومی را بر همه چیز ارجح دانسته و از هیچ تلاشی برای پیشرفت کشور، نظام مردم‌سالار و قانون‌اساسی آن فروگذار نمی‌کنند؛ بی‌تردید در باب تصمیماتی که ثمره‌ی آن نادیده انگاشتن آزادی‌ها و حقوق فردی و اجتماعی افراد بدون رعایت اصول حاکم بر قوانین و مقررات اعم از "اصل برائت" و "اصل حداقلی بودن حقوق جزا" می باشد بایستی تجدیدنظر صورت بگیرد، زیرا سوای از "تضییع حقوق اشخاص"، موجب "تضعیف اعتمادعمومی" به نهاد دادگستری و ایجاد تلقی نامبارکی در اذهان ملت مبنی بر "عدم التزام" بخشی از حاکمیت به پذیرش "وفاق"، "عدم تساهل" با کنش‌گران دلسوز و سخت‌گیری بر منتقدان میهن‌دوست دارد.

خوشبختانه نظام حقوقی و قضایی کشور، امکان تجدیدنظرخواهی را پیش‌بینی کرده است و همچنان امیدوار خواهیم بود که با بررسی دوباره پرونده، تصمیم مناسبی اتخاذ گردد.

به باور ما، تحقق "وفاق" به معنای حقیقی، مستلزم همراهی کلیتی مشتمل بر تمام اجزا به نام "حاکمیت‌"، است؛ هم‌آن‌گونه که در تشکیل دولت "وفاق‌ملی" شاهد حمایت‌های صریح و بی‌پرده مقام‌معظم‌رهبری بودیم. اما جزء دیگری از این همدلی و همراهی متوجه طیف‌ها و جریانات اصیل سیاسی و قانونی کشور است که حاکمیت باید با گشودگی تمام، پذیرای آنها باشد. مواردی چون حکم صادره برای برادر گرامی‌ام آقای مقدری که از پژوهشگران مطرح در موضوع "حکمرانی‌خوب" در کشور است و یا شیوه‌ی برخورد نامناسب با آقای علی معینی و شرابط بازداشت ایشان که از فعالان و کنش‌گران سیاسی اصلاح‌طلب است، می‌تواند موجب دل‌سردی و یأس فعالان و کنش‌گران امیدوار به تحولات ماه‌های اخیر شود.

@IIFJO
📃 #تاریخ_درآینه_امروز

🔰اصلاحات مورگان شوستر و تحولات مالی ایران در دوران قاجار

✍️محمد خواجه
عضو سازمان عدالت و آزادی

در اوایل قرن بیستم، ایران با مشکلات جدی اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کرد. دولت قاجار به دلیل فساد مالی گسترده و بدهی‌های خارجی، توانایی مدیریت منابع کشور را از دست داده بود. در چنین شرایطی، و با پیروزی انقلاب مشروطه، نمایندگان مجلس شورای ملی تصمیم گرفتند که برای ساماندهی اوضاع مالی کشور از تجارب بین‌المللی بهره بگیرند. در این راستا، مورگان شوستر به ایران دعوت شد تا با استفاده از دانش و تجربه خود، نظام مالی کشور را اصلاح کند.

🔷اصلاحات مالی شوستر؛ گامی به سوی استقلال

مورگان شوستر در ایران با مأموریتی فراتر از بهبود اقتصاد مواجه بود. او با درک شرایط پیچیده ایران، بر این باور بود که اصلاحات مالی نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی، بلکه به تقویت حاکمیت ملی و کاهش وابستگی‌های خارجی منجر خواهد شد. شوستر با تدوین و اجرای مجموعه‌ای از اصلاحات، تلاش کرد تا منابع مالی کشور را از دسترس قدرت‌های خارجی دور کند و کنترل امور مالی را به دولت ایران بازگرداند.

یکی از نخستین و مهم‌ترین اقدامات شوستر، ایجاد سیستم منظم جمع‌آوری مالیات بود. پیش از ورود او، سیستم مالیاتی ایران ناکارآمد و پر از فساد بود؛ مقامات محلی بخشی از مالیات‌ها را برای خود برمی‌داشتند و بخش ناچیزی به خزانه دولت واریز می‌شد. شوستر تلاش کرد با شفاف‌سازی و تعیین معیارهای مشخص، نظام مالیاتی منسجمی را ایجاد کند که مانع از فساد و باعث تقویت منابع مالی کشور شود. در منطقه آذربایجان، شوستر توانست با پیگیری دقیق، درآمدهای مالیاتی را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

علاوه بر آن، تأسیس خزانه‌داری ملی یکی دیگر از گام‌های مهم شوستر بود. تا پیش از این، منابع مالی دولت به صورت پراکنده و غیرشفاف مدیریت می‌شد و کشور دچار کسری بودجه بود. با تأسیس خزانه‌داری ملی، تمام درآمدهای دولتی به شکل متمرکز و شفاف مدیریت شدند، که این امر نه تنها به بهبود نظام مالی کمک کرد، بلکه ایران را قادر ساخت تا بهتر بتواند بدهی‌های خارجی خود را مدیریت کند.

🔷مقاومت قدرت‌های خارجی؛ تهدید حاکمیت ملی

اقدامات شوستر به دلیل تلاش برای کاهش نفوذ خارجی‌ها، مورد اعتراض شدید روسیه و بریتانیا قرار گرفت. این دو قدرت بزرگ که منافع اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای در ایران داشتند، از اصلاحات شوستر احساس خطر کرده و با هر وسیله‌ای سعی در متوقف کردن او داشتند. روسیه با صدور اولتیماتوم و تهدید به حمله نظامی، در نهایت توانست شوستر را از ایران خارج کند. اما این مقاومت‌ها نشان داد که اصلاحات مالی تنها مسئله‌ای اقتصادی نبود، بلکه ارتباط مستقیمی با حاکمیت ملی و استقلال کشور داشت.

🔷نقش شوستر در تقویت مشروطه و مجلس شورای ملی

یکی از دستاوردهای مهم شوستر، تقویت نقش مجلس شورای ملی بود. اصلاحات مالی او، مجلس را قادر ساخت تا نظارت بیشتری بر منابع مالی کشور داشته باشد و در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی نقش کلیدی ایفا کند. این تغییرات به تدریج مجلس را به عنوان نهادی مستقل و قدرتمند در برابر قدرت‌های خارجی مطرح کرد. شوستر به طور غیرمستقیم به تقویت مشروطه‌خواهی و حاکمیت ملی کمک کرد، هرچند که مدت حضور او در ایران کوتاه بود.

🔷نقش زنان در حمایت از شوستر و اصلاحات مالی

در جریان اصلاحات شوستر، زنان ایرانی نقش حیاتی ایفا کردند. آنان در حمایت از شوستر و اعتراض به اولتیماتوم‌های روسیه، دست به تظاهرات زدند و حتی دارایی‌های خود را برای کمک به مقاومت ملی در اختیار دولت قرار دادند. این مشارکت زنان در مسائل سیاسی و اجتماعی، نشان از افزایش آگاهی عمومی و تعهد آنان به دفاع از حاکمیت ملی داشت.

🔷آثار بلندمدت اصلاحات شوستر

با وجود خروج اجباری شوستر از ایران، اصلاحات مالی او تأثیرات سیاسی عمیقی بر جامعه ایران گذاشت. اقدامات او به عنوان الگویی برای نسل‌های بعدی سیاستمداران ایرانی، نشان داد که اصلاحات اقتصادی و مالی، کلید استقلال سیاسی است. هرچند که شوستر نتوانست اصلاحات خود را به صورت کامل اجرا کند، اما اندیشه‌ها و دستاوردهای او در جامعه ایرانی باقی ماند و الهام‌بخش تلاش‌های بعدی برای تقویت حاکمیت ملی شد.

🔷نتیجه‌گیری

مورگان شوستر نه‌تنها به‌عنوان یک مستشار مالی، بلکه به‌عنوان یک مدافع حاکمیت ملی ایران در تاریخ کشور جاودانه شد. اصلاحات مالی او، بخشی از تلاش گسترده‌تر برای کاهش نفوذ خارجی و تقویت استقلال ایران بود. تجربه شوستر به ما نشان داد که اصلاحات مالی و حاکمیت ملی، دو روی یک سکه‌اند و تنها از طریق اصلاحات ساختاری و بنیادین می‌توان به استقلال و پیشرفت دست یافت.

📌 منابع

کتاب ماموریت شوستر در ایران. جون گوگان
کتاب اختناق ایران. مورگان شوستر
کتاب تاریخ مشروطه ایران. احمد کسروی
پادکست دغدغه ایران,

@IIFJO
🔰 تسلیت سخنگوی سازمان عدالت و آزادی به مناسبت حادثه معدن طبس؛
از نهادهای ذیربط انتظار می‌رود با بررسی دلایل و مسببان امر مانع از تکرار این حوادث شوند

@IIFJO
⬛️ پیام تسلیت سازمان عدالت و آزادی به مناسبت درگذشت کارگران معدن طبس

آهوان گم شدند در شب دشت
آه از آن رفتگان بی برگشت ...

▪️حادثه جانگداز و دلخراش معدن ذغال‌سنگ شهرستان طبس که به جان‌باختن بیش از پنجاه نفر از هم‌وطنان پرتلاش و سخت‌کوش جامعه کارگری انجامید، تمامی ایران را در بهت و اندوهی عمیق فرو برد. حادثه‌ای که یاد سوگ‌های این‌چنینی در گذشته را زنده کرد و داغی بر داغ‌های دیگر گذاشت و موضوع نظارت دقیق، همه‌جانبه و مستمر بر ایمنی محیط کار برای کارگران را بیش از گذشته گوشزد نمود.

▪️دولت چهاردهم بایستی ضمن سرعت‌بخشیدن به فرایند نجات سایر بازماندگان و تفحص اجساد فوت‌شدگان و امدادرسانی به آسیب‌دیدگان، شرایط مناسب برای رسیدگی و حمایت لازم از سوگ‌دیدگان و تسهیل شرایط زندگی خانواده آسیب‌دیدگان این رخداد تلخ را فراهم نموده و بطور ویژه با بررسی دقیق و کارشناسانه و اصلاح شرایط محیط کار در چنین مشاغل دشوار و خطرناکی، تصمیمات و ضوابط عاجل و مهمی را صادر نماید تا دیگر شاهد چنین رخدادهای تلخ و جان‌کاهی نباشیم.

▪️ سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی ضمن ابراز همدردی با هم‌وطنان سوگوار این حادثه و مردم ارجمند استان خراسان جنوبی و اعلام آمادگی به دستگاه‌های مسئول ذی‌ربط برای هرگونه مشارکت در امر رسیدگی و بهبود وضعیت پیش‌آمده، از حضرت حق، برای درگذشتگان آمرزش و رحمت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی آرزومند است.

@IIFJO
🔰 «هو»

«بی‌پرده با رییس‌جمهور پزشکیان»

«برای ایران، برای اصفهان»

سعید فاضل، عضو سازمان عدالت و آزادی


استاد سخن سعدی علیه‌الرحمه:

«اگر ز باغِ رعیّت مَلِک خورد سیبی
برآورند غلامانِ او درخت از بیخ»

خبرهای جدی‌تری برای استقرار افرادی به عنوان استاندار در استانداری اصفهان دریافت می‌کنم.
این موضوع بسیار عجیب، ناراحت‌
کننده و غیرمسئولانه از طرف مسببینی است که در این کار موثر بوده‌اند.


آقای دکتر پزشکیان بارها فرموده‌اید اهتمام‌تان این است که کارشناسان امر برای امورِ متفاوتِ اجرایی، ذی‌مدخل باشند و از نظرات و راهنمایی‌هایِ ایشان استفاده خواهید کرد.


بنده‌ی کمترین به عنوان یک کارشناس وزارت کشوری و شهرداری با ۲۵ سال سابقه‌ که از ابتدا تاکنون کارشناس بوده و مانده‌ام و به مددِ شناسندِگان عناصرِ نامطلوب، همچنان از این حد فراتر نرفته‌ام؛ به جناب‌تان، مشفقانه عرض می‌کنم (اگر کارشناسانِ دیگر اجازه بدهند که حضرت‌عالی خودتان هم فکر کنید)حرفم را بشنوید که؛

«اگر ز باغِ رعیّت مَلِک خورد سیبی

برآورند غلامانِ او درخت از بیخ»

استادِ مسعود، می‌دانید حضرت سعدی چه می‌فرماید؟ قطعاً می‌دانید، می‌‌گوید اگر استاندار، به عنوان نماینده‌ی دولت در یک استان، به اندازه‌ی سرِ سوزنی و کمتر از آن، به راهِ «دولتِ نوخاسته» معتقد نباشد و مسیرِ پیشِ‌ رو را منطبق با منویّاتِ رئیس متبوعش برنتابد و به آنان ملتزم نباشد؛ لامحاله این بی‌اعتقادی تا به فرمانداران و بخش‌داران و کارشناسانی که می‌خواهند و باید با آن قواعد و ضوابط و بخش‌نامه‌های جدید و انسان‌های جدیدتر هم‌افق شوند؛ برسد، درخت نویِ « برایِ ایران » از بیخ کَنده خواهد شد و خیلی زود شما را آچمز خواهد کرد و نخواهد و نخواهند گذاشت راه به جایی ببرید؛ مطمئن باشید.
آقای دکتر، عاجزانه خواهش می‌کنم به معنای واقعیِ وفاق، توجه بیشتری بفرمایید(از کارشناسان بپرسید) و حداقل در استانداری‌ها کسانی را قرار دهید که بیشتر با جناب‌تان همراه باشند، نه مخالفانی که اساساً در آبشخورهای فکری‌شان مقوله‌ی مردم جایگاهی ندارد و اقبال و ادبار و رای و نظرِ شهروندان در نظرگاه‌شان محلی از اِعراب نداشته باشد.

باور بفرمایید اگر چنین نکنید بدنه‌ی نخبگانی و جوانانِ کنشگر و فعال و معتقد به کارِ تشکیلاتی(همین مقداری هم که هستند و به عنوانِ مثال، در این انتخاباتِ اخیر، خونِ دل خوردند تا همان‌ مقدارِ کم هم، مخصوصاً در مرحله‌ی دوم، رأی ندهندگان، به‌ویژه که رقیب‌تان، عدمِ مشارکت بود؛ به رأی‌دهندگان بپیوندند) و باشندگان در صحنه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، محیطِ زیستی، رسانه‌ای و دیگر امورِ مهمه را به راحتی از دست خواهید داد، خواهش می‌کنم اراده‌ی خود را برای اصلاح، کم‌توان جلوه ندهید.

آقای دکتر مسعود پزشکیان، شما بهتر می‌دانید که، إِنْ أُرِيدُ إِلَّا الْإِصْلَاحَ مَا اسْتَطَعْتُ، طبق کریمه‌ی قرآن، حضرت شعیب(ع) به قومش فرمود تا آنجا که توان دارم در صددِ اصلاح خواهم بود و قاعدتاً انسان شجاع و صادقی چون شما که ما سراغ داریم برای این اصلاح و فرآیند آن، توانِ کمی ندارد و از افرادی که نسبتی با اندیشه‌ی اصلاحی ندارند و عملکرد و پیشینه‌ی آنها، حکایتی شنیدنی از علم و عمل به آراء و اندیشه‌های اصلاح‌گرایان و نواندیشان ندارد، بهره نخواهد جست و دستِ طلب به سوی‌شان دراز نخواهد کرد که اگر کُند خِرد در کار نداشته است و بر شاخ نشسته و بن می‌بُرد.

بر ما بعد از فعالیت‌های فراوان، جهت رأی‌آوری برای حضرت‌عالی، اکنون تذکر است و لاغیر؛


وَذَكِّرۡ فَإِنَّ ٱلذِّكۡرَىٰ تَنفَعُ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ

بیشترش را خود دانید و دولت‌تان

عزت‌زیاد   ۵ مهر ۱۴۰۳ خورشیدی

@IIFJO
2024/09/28 08:21:07
Back to Top
HTML Embed Code: