Telegram Web Link
رضا سالیانی
سخنگو و عضو ارشد سازمان عدالت و آزادی:

سخنگوی ستاد انتخابات فرموده‌اند که ۱۵۶۰ اصلاح‌طلب - احتمالا منظورشان غیراصول‌گراست - برای رقابت در انتخابات مجلس تأیید صلاحیت شده‌اند! کاش وزارت کشور زحمت بکشد لیست این عزیزان را به تفکیک استان‌ها ارایه دهد تا حداقل فعالان سیاسی و اجتماعی استان‌ها با نام و چهره‌شان آشنا شوند!

http://T.me/IIFJO
🌐 مبارزه‌ی خردمندانه؛
اینکه این روزها دولت #آفریقای_جنوبی یک تنه در مقابل #نسل_کشی در #غزه ایستاده است و دور از شعارگرایی های پوچ، جنایات #اسرائیل علیه بشریت را در روندی حقوقی به چالش کشیده است چند دلیل مشخص دارد:
1. دولت آفریقای جنوبی، دولتی برآمده از جنبش ضد آپارتاید( تبعیض) است که  رهبر خردمند آن #ماندلا  ایجاد یک جامعه دمکراتیک همراه با مدارا را به اقتدارگرایی انقلابی ترجیح داد. این پیشینه افتخار آمیز که تاکنون توانسته سنت دمکراتیک و مداراجوی خود را حفظ کند، آفریقای جنوبی را واجد چنان اعتماد بنفسی می کند که بتواند در مقابل اسرائیل و حامیان غربی اش که خود را حاملان دمکراسی  معرفی می کنند بایستد.
2. آفریقای جنوبی از ساز و کارهای #حقوق_بین_الملل و نظام جهانی #حقوق_بشر برای طرح دعوی خود علیه اسرائیل استفاده می کند و به آن پایبند است. طبیعتا دولت هایی که سیاست های مغایر حقوق بین الملل را آشکار و پنهان پیگیری می کنند یا به دلیل حکمرانی اقتدارگرایانه ناقض #حقوق_بشر نسبت به شهروندان خود تلقی می شوند، وجاهت لازم برای انجام اقدامات مشابه را ندارند.

برگرفته از کانال دکتر محمدشریف شاهی
عضو شورای مرکزی سازمان عدالت و آزادی


http://T.me/IIFJO
🔰 از نخبه کشی تا پخمه پروری
مجتبی لشکربلوکی


جملاتی با این مفهوم را بسیار شنیده ام و خوانده ام احتمالا شما هم: ما توسعه پیدا نمی کنیم چون مدیران ما بی سوادند! باندبازند! فاسدند! دنبال منافع شخصی اند. مشکل اصلی مملکت سوء مدیریت است! اینجوری که نگاه می کنی فرمول توسعه خیلی ساده است: مدیران را عوض کنید همه چیز درست می شود. اصولا ما دنبال جواب های آسان هستیم. وقتی با یک پدیده روبرو می شویم که نمی فهمیمش، حفره ای در مغز ما ایجاد می شود و تا این حفره را پر نکنیم آرام نمی شویم. و چون تعداد سوالات زیاد است و پیدا کردن پاسخ های درست هم دشوار است، بلافاصله دنبال جواب های آسان دم دستی کار را بنداز می گردیم. و چه چیزی بهتر از اینکه مشهودترین قسمت ماجرا یعنی آدم ها را پیدا می کنیم و تمام! و سپس آرام می گیریم.
کافیست در گوگل کلمه مدیران ناکارآمد را جستجو کنید. من چنین کردم 178 هزار نتیجه در یک چهارم ثانیه! و مدیریت ناکارآمد 69 هزار نتیجه در همان زمان! جالب نیست؟!

اما دقیقا سوال اینجاست که اگر جواب توسعه نیافتگی ما این است ما یک سوال ساده اما بنیادی دیگر، باید بپرسیم چه می شود که نخبگان سر کار نمی آیند، چرا نخبگان له می شوند. چرا پخمگان می آیند و می مانند. (البته تاکید کنم بسیاری از مدیران دولتی که با آنان تعامل کرده ام هم باهوشند و هم فرهیخته)
استاد رضا قلی، نویسنده کتاب جامعه شناسی نخبه کشی در اواخر عمرش مصاحبه ای کرده و چند نکته جالب گفته: نخبگان مصلح در این کشور بسیار تنهایند. نه اینکه وطن‌پرستی در این کشور وجود نداشته باشد بلکه شرایط به‌گونه‌ای است که [نخبگان] قادر به عملی نیستند. نخبگان مصلح معمولا در مواجهه با انبوهی از افراد قرار می‌گیرند که منافع شخصی را به منافع ملی ترجیح می‌دهند. بنابراین مصلحان یا همان نخبگان مصلح، نمی‌توانند کاری از پیش ببرند و عرصه برای آنها تنگ خواهد شد. همین تعارضات بود که قائم‌مقام [و امیرکبیر] را در روزگاری از بین برد؛ و به قول میرزاتقی‌خان امیرکبیر برای نخبه اصلاح‌گر «ز منجنیق فلک سنگ فتنه می‌بارد.»
جواب را باید در ریشه ها جست. بنا به مشاهدات عینی و کاملا مبتنی بر تجربیات از نزدیک عرض می کنم که:
1) بسیاری افراد قدرتمند تمایلی ندارند در دولت کار کنند. چرا؟ کار کردن در دولت مختصات روانی خاصی می طلبد که هر کسی نمی تواند خود را با آن تطبیق دهد.
2) افراد بنا به ملاحظات غیرفنی دعوت نمی شوند یا کنار گذاشته می شوند: یکی به دلایل خانوادگی، دیگری به دلایل مذهبی، دیگری به دلایل امنیتی یا دعوت نمی شود یا کنار گذاشته می شود.
3) افراد مثله می شوند: فرض کنید که طرف از فیلتر اول (عدم تمایل) و دوم (عدم دعوت) رد شد، سازوکارهای بروکراتیک دولتی مانند ناظم سخت گیری است که هر مدیر خلاق تحول خواهی را بعد از مدتی ادب می کند و تبدیل می کند به ماشین عطف و پیرو (توضیح بیشتر برای آن ها که کار اداری نکرده اند که هر نامه ای که می آید را یا پاسخ می دهیم بدون کنش واقعی یا پیگیری می کنیم بدون کنشی)
4) افراد زود به زود عوض می شوند. فرض کنید که طرف وارد دولت شد، رشد هم کرد، پرونده برایش ایجاد نشد، خلاقیت و نشاطش را هم حذف کرد در دام بعدی می افتد: تغییرات پیاپی مدیریتی. مثلا آموزش و پرورش هر سال یک وزیر عوض کرده! این یعنی تا آن پایین همه در معرض تلاطم قرار می گیرند.
5) افرادغیر فنی و غیرنخبه (بهترین متضاد نخبه فکر می کنم پخمه باشد) وارد می شوند: به مصیبت های فوق ورود افراد غیرفنی را هم اضافه کنید. طرف تا حالا یک روز در حوزه ایکس کار نکرده، بدون طی مراحل کارشناسی و تجربی، وزیر و وکیل و مدیر می شود.

کشتن نخبگان فقط حذف فیزیکی آنان نیست. نخبگانی که به دولت راه پیدا نمی کنند. نخبگانی که به خاطر بروکراسی دولتی، تعویض های پیاپی خلاقیت و جسارت خود را از دست می دهند. نخبگانی که مجبورند زیر دست پخمگان کار کنند، کشته می شوند حتی اگر نفس بکشند و پشت میزشان هم باشند. تبدیل می شوند به ماشین های باکلاس عطف و پیرو!

☑️⭕️تجویز راهبردی
بارها نوشته و خوانده‌ایم که در کشورمان، مشکل مدیریت، ضعف مدیریت و سوءمدیریت وجود دارد. اما این اصل ماجرا نیست. این آدرس غلط است! مساله نظام نامطلوب حکمرانی؛ نهادهای کژکارکرد و از ریخت افتاده انتخابات و انتصابات است. اگر می خواهیم کشور توسعه پیدا کند، ما (یعنی جامعه) باید روی سازوکارها، سیستم ها و قواعدی پافشاری، تمرکز و مطالبه گری کنیم که؛
اولا: بهترین ها (نخبگان) را برای امر کشورداری جذب کند (مثل سنگاپور)
دوم اینکه: نظام پاداش ها کشورداران را به درستی طراحی کنیم تا بهترین ها بمانند و انگیزه داشته باشند (مثل کره جنوبی)
سوم اینکه: رسانه های آزاد بیشترین نظارت ها را بر کشورداران انجام دهد (مانند کشورهای اسکاندیناوی)

برگرفته از کانال تلگرامی مجتبی لشکربلوکی

http://T.me/IIFJO
🌐 رضا سالیانی
سخنگوی سازمان عدالت و آزادی:

جلسه‌ی امروز دادگاه مطبوعات، #روزنامه‌_اعتماد با اکثریت مطلق آرا به دلیل آنچه «نشر اکاذیب و چاپ و انتشار اسناد رسمی و محرمانه» با تیتر «پشت پرده حجاب‌بان‌ها» ذکر شده، مجرم شناخته شد!
به قاعده اعتماد برای تاباندن نور بر یک بخشنامه‌ی غیرقانونی و خلاف حقوق مردم مستحق تشویق بود!


http://T.me/IIFJO
🌐 رضا سالیانی، سخنگوی سازمان عدالت و آزادی در انتقاد از سیاست‌های دوگانه در قبال سبک زندگی مردم و رفتارهای قیم‌مآبانه:
«یک خانم بی‌حجاب(به قول سوپر انقلابی‌ها) حق دریافت خدمات درمانی و... را ندارد ولی باید برود -نه اینکه می‌تواند- پای صندوق و از بین حاضرین انتخاب کند و گرنه مسلمان نیست. تازه فرمودند که هیچ کسی حتا دادگاه هم نمی‌تواند مانع رای دادن بشود!
اندر این تناقض‌گویی‌ها خنده آمد خلق را!»

http://T.me/IIFJO
موضع سخنگوی سازمان عدالت و آزادی در محکومیت شیوه‌های غیرقانونی و توهین‌آمیز نسبت به فعالان سیاسی به‌ویژه آقای عبدالله مؤمنی در هنگام اجرای حکم زندان وی:

ضرب و شتم دوست عزیز و نجیب #عبدالله_مومنی و فرزند و برادرزاده‌اش در مراحل انتقال او به زندان بسیار تکان‌دهنده بود. این موضوع به شدت ناراحت کننده است.
بررسی هرچه سریع‌تر موضوع و برخورد با مسببان امر و دلجویی از او و خانواده‌اش ضروری است.
جای منتقد زندان نیست!


http://T.me/IIFJO
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی در اعتراض به نقض تمامیت ارضی ایران و لزوم رعایت عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی، اعلام کرد:

موشک‌پرانی کشور دوست و همسایه، پاکستان به استان سیستان‌و‌بلوچستان و نقض تمامیت ارضی کشورمان، ایران و آسیب به هم‌وطنان ایرانی به تلافی حمله‌ی موشکی چندی پیش ایران، محکوم و به‌هیچ‌وجه قابل بخشش و چشم‌پوشی نیست.

بی‌تردید چنین جسارتی، نتيجه‌ی بی‌تدبیری، ناکارآمدی و سوءمدیریت افرادی است که در ازای انتقام خون سردار سلیمانی، موجب سرنگونی هواپیمای اوکراینی و شهادت ده‌ها ایرانی شدند.

ایران و تمامیت سرزمینی ما برآمده از خون هزاران هزار مرد و زن عاشق ایران است و نباید به چوب حراج عده‌ای ماجراجو سپرده شود. چنین اقدامات ماجراجویانه‌ای ناقض اصل عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی است.


http://T.me/IIFJO
hamid-dabashi-european-philosophy-ethically-bankrupt (3).pdf
357.4 KB
🔸به لطف غزه، ورشکستگی اخلاقی فلسفه‌ی اروپایی آشکار شده است
🔹از نازیسم هایدگری تا صهیونیسم هابرماسی، رنج «دیگری» اهمیت اندکی داشته است


تصور کنید اگر ایران، سوریه، لبنان یا ترکیه – با حمایت کامل تسلیحاتی و دیپلماتیک روسیه و چین – اراده و امکانات لازم برای بمباران ‌تل‌آویو ‌به مدت ‌سه ‌ماه، ‌به‌صورت ‌شبانه‌روزی، کشتار ‌ده‌ها ‌هزار ‌اسراییلی و معلولیت افراد ‌بی‌شمار ‌و ‌بی‌خانمان ‌شدن ‌میلیون‌ها ‌نفر، و تبدیل شهر به تلی از آوار ‌غیر قابل‌سکونت، مانند ‌غزه‌ی ‌امروز را داشته باشند.
تنها برای چند ثانیه تصور کنید: ایران و متحدانش ‌تعمداً ‌بخش‌های پرجمعیت تل‌آویو، بیمارستان‌ها، کنیسه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها – یا ‌درواقع ‌هر مکان پرجمعیتی – را هدف قرار می‌دهند تا از حداکثر تلفات غیرنظامی اطمینان حاصل کنند. آنها به دنیا خواهند گفت که فقط به دنبال بنیامین نتانیاهو، ‌نخست‌وزیر ‌اسراییل و کابینه‌ی جنگی او هستند.
از خود بپرسید که ‌ایالات‌متحده، بریتانیا، اتحادیه‌ی اروپا، کانادا، استرالیا و ‌بالاخص ‌آلمان، در عرض ‌24 ‌ساعت پس از هجوم این ‌سناریوی ‌خیالی...
برای مطالعه، فایل بالا را دانلود کنید.

http://T.me/IIFJO
🌐 تصویب راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات

بيستمين نشست مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران(دوره دوم) با حضور نمایندگان احزاب اصلاح‌طلب و اعضای حقیقی جبهه اصلاحات در عصر روز يكشنبه اول بهمن ١٤٠٢ برگزار شد.

در ابتدای این نشست آذر منصوری، رئيس جبهه اصلاحات ایران با اظهار تأسف از لغو مراسم سالگرد درگذشت مهندس مهدی بازرگان گفت: تداوم حذف صداهای منتقد و ممانعت از کنش‌های مدنی-قانونی اقدامی است در جهت تک‌صدایی بیشتر، که نه تنها ظرفیت های رواداری را در جامعه امروز ایران کاهش می دهد، بلکه به اصل مهم انسجام ملی نیز آسیب های جبران ناپذیر وارد می کند.

در ادامه، بررسی سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران در سال ۱۴۰۲ در دستور کار مجمع عمومی قرار گرفت و اعضاء با بیان دیدگاه‌های خود نسبت به متن تهیه شده از سوی کمیته راهبردها وارد بحث شدند و در نهايت جزئيات سند راهبرد انتخاباتى جبهه اصلاحات ايران با اكثريت آرا به تصويب رسيد. لازم به يادآورى است كليات اين راهبرد، پيش از اين در جلسه مورخ ١٠ دى ١٤٠٢ مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران مصوب شده بود.

متن کامل "سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران در سال ۱۴۰۲" به زودى منتشر خواهد‌ شد.

http://T.me/IIFJO
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Dirancast EP103.amr
8.5 MB
🔲⭕️ده توصیه‌ برای آن‌ها که می‌مانند!
اپیزود صد و سوم پادکست دغدغه ایران

این اپیزود حاصل گفتگوی محمد فاضلی و مجتبی لشکربلوکی است.

برخی رفته‌اند، برخی در حال رفتن و گروهی هم در سودای رفتن زیست می‌کنند. اما جمع زیادی تصمیم گرفته‌اند که بمانند یا اصلا نمی‌توانند از ایران بروند. ما برای این جمع بزرگ چه گفتنی‌هایی داریم؟ این پرسش بالاخص بعد از دو اپیزود درباره مهاجرت، معنای خاصی هم دارد. 

مجتبی لشکربلوکی در این اپیزود ۱۰ توصیه ارائه می‌کند به آن‌ها که می‌مانند. توصیه‌های او ناظر بر زندگی اقتصادی، اجتماعی و فردی است.

◻️ایده یازدهم با شما. ما ده ایده گفتیم شما یازدهمی را بگویید. در بخش کامنت های این پست در پادکست دغدغه ایران (اینجا)

◻️ اگر این پادکست را مفید یافتید، برای دیگران هم بفرستید، شاید عده ای سخت محتاج شنیدن این پادکست باشند.

◻️ نسخه با کیفیت تر (اینجا)


http://T.me/IIFJO
واکنش سخنگوی سازمان عدالت و آزادی به عملکرد ضعيف دولت و مجلس درخصوص تهیه و تصویب بودجه‌ی سال آینده کشور و ناکارآمدی نهادهای اجرایی؛

رضا سالیانی: "حداقل #صداوسیما یی‌ها خیلی نگران درخواست کمک هتل #بیمارستان_گاندی از بیت‌المال نباشند!
چرا که سال‌هاست از پول مردم، بدون رضایت‌شان برای
#رسانه_میلی بی‌خاصیت و کم مخاطب ارتزاق می‌کنند! تازه در این وضع بد اقتصادی #پاداش‌_ناکارآمدی هم دریافت کرده‌اند! رشد ۵۸ درصدی بودجه!!!"
🌐 تینا دلجو، برای گذراندن محکومیت خود راهی زندان شد.

دوشنبه نهم بهمن‌ماه، تینا دلجو فعال سیاسی_اجتماعی و از اعضای فعال سازمان عدالت و آزادی، دانشجوی دکترای علوم‌سیاسیِ ساکن رشت، برای گذراندن محکومیت حبس یک‌ساله خود راهی زندان لاکان رشت شد.

او به‌سبب فعالیت‌ش در حمایت از جنبش اعتراضی زن، زندگی، آزادی در تیرماه سال جاری به‌مدت سه روز بازداشت‌ و با قید وثیقه آزاد شده بود که در نهایت به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به یک‌سال حبس تعزیری محکوم شد.

http://T.me/IIFJO
🌐 رضا سالیانی سخنگوی سازمان عدالت و آزادی در اعتراض به محکومیت یک‌ساله‌ی سرکار خانم تینا دلجو از اعضای سازمان عدالت و آزادی و فعال سیاسی و مدنی

http://T.me/IIFJO
🔰 باختیم بد هم باختیم؛ ایران ۱ - قطر ۵
مجتبی لشکربلوکی


حقیقت کوتاه و تلخ است: قطر تاکنون از میدان مشترک‌ گازی با ایران، بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد دلار کسب درآمد کرده ولی ما ۳۰۰ میلیارد دلار.
قطر توسعه میدان گنبد شمالی خود را از سال ۱۹۹۱ آغاز کرد اما ایران توسعه پارس جنوبی را از سال ۲۰۰۱. در همین ده سال، قطر حدود ۲۱۰ میلیارد مترمکعب گاز از این میدان استخراج کرد که به ارزش آن زمان، حدود ۶۰ میلیارد دلار درآمد برای قطر به دنبال داشته. قطر تمامی نیاز داخلی و صادراتی گاز خود را از گنبد شمالی تامین می‌کند.
این کشور در سال ۲۰۲۰ از مجموع ۲۱۱ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولیدشده تنها ۲۲ میلیارد مترمکعب را با خط لوله دلفین به امارات و عمان صادر و ۱۰۶ میلیارد مترمکعب را به‌صورت ال‌ان‌جی به کشورهای هندوستان، کره جنوبی، ژاپن، چین، انگلستان، پاکستان، کویت و سایر کشورها صادر کرده است. جالب‌تر اینکه؛ در سال‌های پیش‌رو، قطر در نظر دارد تا سال ۲۰۲۷ ظرفیت صادراتی خود را با عملیاتی کردن دو فاز جدید، ۶۸ میلیارد مترمکعب بیشتر تولیدش را افزایش دهد. (افشارنیک/ تجارت فردا)
ایران دومین ذخایر گاز شناخته شده جهان را در اختیار دارد ولی کمتر از ۲٪ کل صادرات گاز جهان را در اختیار دارد. (رفرنس)

🔻تجویز راهبردی:
گاز نه تنها برای ما درآمد است که می تواند سپر امنیتی نیز باشد. اگر اروپا و هندوستان به گاز ما وابسته بودند به شدت روی امنیت ملی ما موثر بود. هر روز که می گذرد ما میلیون دلاری ضرر می کنیم!
چه باید کرد؟ توسعه تولید گاز و صادرات نیازمند سرمایه گذاری های بزرگ و عظیم است. سرمایه گذاری هم فقط مالی نیست بلکه فنی و مدیریتی نیز هست. این حجم از سرمایه گذاری نیازمند ورود سرمایه گذاران خارجی و مشارکت سرمایه گذاران داخلی است. اما سرمایه فرّار است! این مرغ وحشی به بامی نمی نشیند که امنیت نداشته باشد. امنیت در گرو ثبات داخلی است. ثبات داخلی معلول روابط بین المللی پایدار و رضایت شهروندان است. اگر می خواهیم به همین روند ادامه بدهیم که هیچ! جلوی چشمانمان مال مان را می برند و می فروشند و پولش را می خورند! اما اگر فکر می کنیم که می توان به درآمد میلیارد دلاری در گاز رسید این مسیر را برویم:
۱)ترمیم و تثبیت رابطه با جهان
۲)ترمیم رابطه با جامعه با نشان دادن اصلاحات واقعی و شفاف
۳)تبدیل شماره ۱ و ۲ به ثبات و امنیت
۴)دعوت سرمایه گذاران داخلی و خارجی به سرمایه گذاری های تضمین شده
۵)توسعه توان تولید و صادرات گاز
۶) ورود به تجارت و تهاتر گاز و تبدیل شدن به هاب گازی منطقه
۷)تبدیل ۵ و ۶ به درآمد گازی برای بهبود معیشت و کسب رضایت شهروندان
۸) استفاده از دیپلماسی گازی (ناشی از بند ۴ و ۵) برای تامین امنیت بین المللی ایران و تثبیت رابطه با جهان 

و این چرخه ادامه خواهد یافت (تبدیل بند ۸ به ۱ و ۲). یک حلقه مثبت خود تقویت کننده!
حتی با بهترین تیم و منابع و امکانات ولی با «استراتژی اشتباه» در هیچ جام جهانی نمی توان برنده شد.


@Dr_Lashkarbolouki

پی نوشت: این جستار برای ایام جام جهانی است اما با حال و هوای ابن روزهای ما نیز مناسبت دارد.

http://T.me/IIFJO
🌐 چرا لیست نمی‌دهیم؟
آیا امکانی برای مشارکت فعال در انتخاباتِ پیش‌رو، داریم؟

جبهه اصلاحات ايران در بيانيه‌اى دلايل خود براى عدم ارائه ليست در انتخابات ١١ اسفند را بيان کرد
؛
🔺جبهه اصلاحات ايران با تأكيد مجدد بر اين‌که با اتكاء به راهبرد انتخاباتى خود براى سال ١٤٠٢ امکان ارائه فهرست در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در تهران را ندارد، دلايل اين تصميم را در بيانيه‌اى اعلام كرد.

در بخشى از اين بيانيه آمده است:

🔹جبهه اصلاحات ایران پس از ماه‌هاى متمادی بررسی و رصد تحولات سیاسی کشور، عملکرد حاکمیت و دست‌اندرکاران انتخابات و دریافت نظرات کارشناسان و احزاب در سراسر کشور و به خصوص با توجه به رویکرد مردم، راهبرد انتخاباتی خود را براى انتخابات پيش رو بر مبناى اين که نمى‌تواند در انتخاباتی تهی از معنا، غیررقابتی، غیرمنصفانه و غیرمؤثر در اداره کشور شرکت کند، تعيين کرد.

🔹با وجود همه هشدارها و انذارها و روشن کردن پيامدهاى سیاست محدودسازی قدرت انتخاب ملت طى سال‌هاى بسيار شاهد بوديم که اعمال نظارت استصوابی و سلب قدرت و اختیار و مسدود سازی مجاری اِعمال خواست و اراده ملت نه تنها متوقف نشد بلکه هر چه جلوتر آمديم رو به تزايد گذاشت.

🔹اينک یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام حکمرانی، نابسامانی‌ها و بحران‌ها در حوزه‌های مختلف سياسى، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را مى‌توان نظارت استصوابی و محدود کردن حق انتخاب مردم برشمرد که در نهايت به ناجمهوريت نظام ختم مى‌شود. حال آنكه پس از پیروزى انقلاب اسلامى كه اينک در ايام سالگرد آن به سر مى‌بريم امام راحل در آستانه هر انتخاباتى تأكيد داشتند: «باید مردم را برای انتخابات آزاد بگذاریم و نباید کاری بکنیم که فردی بر مردم تحمیل شود.»

🔹قانونى کردن روند ناصواب گذشته از طريق مصوبه جدید و پر مسأله اصلاح قانون انتخابات و نيز تشديد رفتار تنگ‌نظرانه مجريان و ناظران در اين دوره انتخابات به‌رغم تأکيد رهبرى بر رقابت واقعى ميان همه سلايق عملاً نشان داد اين وضعيت انتخابات را از معنا تهی کرده است.

🔹ما به عنوان مجموعه احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب در جبهه اصلاحات ايران با اتکاء به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و وفادار به قانون اساسی و پای‌بند به حقوق مصرح و بنیادین ملت که در فصل سوم این قانون مورد تاکید قرار گرفته، اعلام می‌کنیم که متأسفانه امکان ارائه فهرست در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در تهران را نداریم.

🔹جبهه اصلاحات ایران ضمن هشدار به اینکه مسئولیت تبعات و مخاطرات ناشی از کاهش مشارکت مردم در انتخابات برای اقتدار و امنیت ملی بر عهده‌ نهادها و مقاماتی است که صندوق رأی در کشور را فاقد اثربخشی کرده‌اند، اعلام می‌دارد، تنها راه حل مشکلات کشور ایجاد مجلس و دولت قوی و مستقل از طریق برگزاری انتخابات آزاد، منصفانه، رقابتی و مؤثر در اداره امور کشور با حضور نمایندگان همه طيف‌ها و سلايق فکرى است.

http://T.me/IIFJO
سازمان عدالت و آزادی
🌐 چرا لیست نمی‌دهیم؟ آیا امکانی برای مشارکت فعال در انتخاباتِ پیش‌رو، داریم؟ جبهه اصلاحات ايران در بيانيه‌اى دلايل خود براى عدم ارائه ليست در انتخابات ١١ اسفند را بيان کرد؛ 🔺جبهه اصلاحات ايران با تأكيد مجدد بر اين‌که با اتكاء به راهبرد انتخاباتى خود براى…
متن کامل بیانیه‌ی جبهه‌ی اصلاحات ایران درخصوص جبهه انتخابات پیش‌رو؛

جبهه اصلاحات ایران پس از ماه‌هاى متمادی بررسی و رصد تحولات سیاسی کشور، عملکرد حاکمیت و دست‌اندرکاران انتخابات و دریافت نظرات کارشناسان و احزاب در سراسر کشور و به خصوص با توجه به رویکرد مردم، راهبرد انتخاباتی خود را براى انتخابات پيش‌رو بر مبناى اين‌که نمى‌تواند در انتخاباتی تهی از معنا، غیررقابتی، غیرمنصفانه و غیرمؤثر در اداره کشور شرکت کند، تعيين کرد. به‌رغم اين اعلام نمود که تمام مساعی خود را برای اقناع یا الزام حاکمیت به برگزاری انتخابات مطلوب مبذول مى‌دارد.
هرچند که با وجود همه هشدارها و انذارها و روشن کردن پيامدهاى سیاست محدودسازی قدرت انتخاب ملت طى سال‌هاى بسيار شاهد بوديم که اعمال نظارت استصوابی و سلب قدرت و اختیار و مسدودسازی مجاری اِعمال خواست و اراده ملت نه تنها متوقف نشد بلکه هر چه جلوتر آمديم رو به تزايد گذاشت. به طورى که اينک یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام حکمرانی، نابسامانی‌ها و بحران‌ها در حوزه‌های مختلف سياسى، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را مى‌توان نظارت استصوابی و محدود کردن حق انتخاب مردم برشمرد که در نهايت به ناجمهوريت نظام ختم مى‌شود. حال آنکه پس از پبروزى انقلاب اسلامى که اينک در ايام سالگرد آن به سر مى‌بريم امام راحل در آستانه هر انتخاباتى تأکيد داشتند: «باید مردم را برای انتخابات آزاد بگذاریم و نباید کاری بکنیم که فردی بر مردم تحمیل شود».
با اين وصف قانونى کردن روند ناصواب گذشته از طريق مصوبه جدید و پر مسأله اصلاح قانون انتخابات و نيز تشديد رفتار تنگ‌نظرانه مجريان و ناظران در اين دوره انتخابات به‌رغم تأکيد رهبرى بر رقابت واقعى ميان همه سلايق عملاً نشان داد اين وضعيت انتخابات را از معنا تهی کرده است. در عين حال به نظر مى‌رسد که فقدان اثربخشی نهادهای انتخابی، امید اکثریت مردم به بهبود اوضاع کشور از طریق شرکت در انتخابات را نيز منتفی ساخته است.
به هر حال ما به‌عنوان مجموعه احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب در جبهه اصلاحات ايران در عين آنکه همچنان انتخابات و صندوق رأی را بهترین مجرای اعمال اراده ملت در تعیین سرنوشت‌شان می‌دانیم، اما با اتکاء به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و وفادار به قانون اساسی و پای‌بند به حقوق مصرح و بنیادین ملت که در فصل سوم این قانون مورد تاکید قرار گرفته، اعلام می‌کنیم که متأسفانه امکان ارائه فهرست در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در تهران را نداریم.
جبهه اصلاحات ایران همچنین، ضمن هشدار به اینکه مسئولیت تبعات و مخاطرات ناشی از کاهش مشارکت مردم در انتخابات برای اقتدار و امنیت ملی بر عهده‌ نهادها و مقاماتی است که صندوق رأی در کشور را فاقد اثربخشی کرده‌اند، اعلام می‌دارد، تنها راه حل مشکلات کشور ایجاد مجلس و دولت قوی و مستقل از طریق برگزاری انتخابات آزاد، منصفانه، رقابتی و مؤثر در اداره امور کشور با حضور نمایندگان همه طيف‌ها و سلايق فکرى است.
از این رو ما، تن دادن حاکمیت به برگزارى انتخابات آزاد، رقابتی و معنادار را در صدر مطالبات خود قرار داده و در کنار فعاليت برای قدرتمند شدن جامعه ایران، سعى خویش را برای برگزاری چنین انتخاباتی در آینده نیز به کار خواهيم بست.
جبهه اصلاحات ایران
٢١ بهمن ماه ۱۴۰۲

http://T.me/IIFJO
رضا سالیانی سخنگوی سازمان عدالت و آزادی با اظهار تأسف جدی نسبت به شرایط نابرابر و تحمیل شده به احزاب قانونی و طیف وسیعی از فعالان و نیروهای دلسوز سیاسی و اجرایی کشور، اعلام کرد:

بنا بر مصوبه‌ی شورای مرکزی #سازمان_عدالت_و_آزادی
ضمن تایید راهبرد انتخاباتی #جبهه_اصلاحات، از تصمیم گرفته شده در رابطه با انتخابات #مجلس_دوازدهم که برآمده از نظر اکثریت است، حمایت می‌کنیم.

http://T.me/IIFJO
🔰 ما ناقص العقلیم! شما چطور؟
مجتبی لشکربلوکی

چند روز پیش داشتم روزنوشته های زینب در ژاپن رو می خوندم. نوشته ای از ایشان توجهم رو جلب کرد. زینب به همراه خانواده اش هم در ژاپن درس می خواند و هم کار می کند. اما نوشته ایشان را اول با هم بخوانیم:

دیروز استادمون چیز جالبی گفت برای شما هم حتماً جالبه. می گفت توی برخی کشورهای اروپایی برنامه مرخصی با حقوق برای زایمان برای آقایان وجود داره. مثلاً توی نروژ آقایون شش ماه مرخصی با حقوق برای زایمان همسرشون دارن. یکی از مطالعاتی که انجام شده، این بود که ببینند تأثیر این طرح روی علاقه به افزایش تعداد فرزندان چه میزان است؟
تصور کنید مرد شش ماه کنار زن و بچه می خوره و می خوابه حقوقش هم سر وقت واریز میشه چی از این بهتر؟!
اومدن تو کشورهای مختلف اروپایی قبل و بعد از این شش ماه از مردها سوال کردن نظرشون چیه و آیا دلشون میخواد تعداد بچه هاشون بیشتر بشه یا نه؟
نتایج غافلگیرکننده بود! همه‌شون اول خیلی خوشحال بودن و می گفتند ذوق زده‌ اند که بالاخره بعد از مدتها کار و نداشتن فرصت برای خانواده، میتوانند پیش زن و بچه‌شون باشند و باهم وقت بگذرونند و اصلا دلشون میخواهد هرسال بچه دار بشند که نصف سال بمونند خونه!!
اما بعد از شش ماه، همه مردها عصبی و پریشان و پکر، که ما اصلاً غلط کردیم زن گرفتیم که اصلاً بچه دار بشیم! ما رو چه به بچه:)) معلوم شد طوری  پدرشون درآمده و به خاطر بچه تو سر و کله هم زدن و دنیای واقعی آن قدر با خیالات و تصورات فانتزیشون فرق داشته که کلا از بدنیا اومدن همون یکی هم پشیمونن! این به کنار؛ نه تنها تمایل به فرزندآوری از طریق این طرح‌ها، حداقل در این افراد تحت تحقیق، اصلا افزایش پیدا نکرده، که حتی تمایل به طلاق و جدایی بعد از استفاده این طرح رو هم بیشتر کرده:))
استادمون گفت خیلی طرح ها هست که روی کاغذ خیلی درخشان و عالی و موفقند اما واقعیت همیشه ما رو غافلگیر میکنه. الان هم ممکنه خیلی از شماها فکر کنید خونه و درآمد و امکانات میتواند باعث افزایش جمعیت بشه درصورتی که ممکنه اصلأ افراد با داشتن اونها دلشون نخواد بچه دار بشند.
حکومت فقط وظیفه داره با مدیریت، شرایط رو فراهم کنه، و اختیار انتخاب رو به خود مردم بسپره. (رفرنس: زینب در ژاپن)


☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:

ما دو گونه کشورداری یا حکمرانی (در سطح کشور) و مدیریت (در سطح سازمان و گروه) داریم:
حکمرانی مبتنی بر شواهد که چنین مختصاتی دارد:
حقیقت لزوما شفاف نیست.
هیچ کدام از ما عقل کل نیست.
سیاست ما، تصمیم ما، دستور ما مقدس نیست. بلکه می تواند در معرض خطا و اشتباه باشد
در طول زمان از چهار مرحله می گذریم: کاوش (بررسی، جستجو، مطالعه)، آزمایش (ایده مان را به صورت محدود تست می کنیم)، پایش (نتایج آزمایش را بررسی می کنیم) و اگر مثبت بود گسترش و البته باز هم پایش!

در آن سوی طیف مدیریت یا حکمرانی دیگری داریم به نام حکمرانی مبتنی بر شهود و چنین مختصاتی دارد:
ما می‌دانیم راه درست چیست. نیازی به تحقیق، بررسی و مشورت نیست.
تصمیم ما درست است و برحق.
اجرا می‌کنیم، اگه نشد دوباره بیشتر تلاش می‌کنیم و با عددسازی و پوشاندن حقیقت سعی می کنیم که زمان بخریم (تکنیک فریب و خرید زمان). اگه نشد توجیه می‌کنیم! یا اشکال از تیم قبلی است و یا دشمنان نمی‌گذارند (تکنیک حواله به دیگری) یا به وعده آینده را می دهيم (تکنیک فرار به جلو). هر کاری می‌کنیم جز پذیرش اشتباه و شکست.
و اینگونه است که سازمان ها و کشورهای شواهدمحور با تواضع، شکست را می پذیرند، خودشان را با قوانین هستی (سنت های الهی) تطبیق می دهند و به پیش می روند.
و سازمان ها و کشورهای شهود محور هم با اعتماد به سقف کاذب بدون توجه به واقعیت ها، اطلاعات و تحلیل به قهقرا می روند.
کشورداری شواهدمحور در برابر کشورداری شهودمحور! مساله این است!

یکی از بهترین آموزه هایی که در طول دوران کار حرفه‌ای‌ام آموخته ام این است: یکی از مدیران ارشد کشور در جلسات هم اندیشی زمانی که می خواست طرحی را ارایه کند و از دیگران نظر بگیرد این را می گفت: این به عقل ناقص ما رسیده، به عقل ناقص شما چه می رسد! :)
هر چند بیانش طنزآمیز بود اما پشت این جمله حکمتی عمیق برای همه مدیران و حاکمان نهفته است.

http://T.me/IIFJO
🌐 نه واقع‌گرا؛ نه آرمان‌گرا

✍️ نقد عباس عبدی بر بیانیه ۱۱۰ نفر

▪️آقای عبدی! طبعاً متن منتشره عده‌ای از فعالان حوزه عمومی که غالب آنان منصوب به جبهه یا مجموعه اصلاحات هستند را دیده‌اید، ارزیابی کلی شما از آن چیست؟

🔹ابتدا درباره کلیات ماجرا معتقدم که این نه تنها حق هر کسی است که مواضع و رویکردهای خود را اعلام کند، بلکه ضرورت هم هست که اظهار دارد، خودم هم همین کار را انجام می‌دهم. حتی جدا شدن از جریان اصلاحات را نیز منفی نمی‌دانم، هر چند این دوستان معتقدند که چنین انگیزه‌ای را نداشتند، ولی غیرطبیعی نیست که از این اقدام چنین برداشتی صورت گرفته باشد و اگر چنین قصدی نداشتند و این بیانه را دادند این اولین انتقاد به آن است. زیرا این کارشان قابل فهم نیست، چون اصلاح‌طلبان منعی برای شرکت در انتخابات نگذاشته بودند گرچه دعوتی هم نکرده بودند.

🔹در واقع، هر کس و هر گروهی اگر نامزد انتخاباتی را مناسب می‌دید می‌تواند به او رأی دهد. ولی دعوت به مشارکت به معنای عام در برنامه آنان نبود و اتفاقا این موضع آنان بیش‌تر معطوف به اراده رسمی حکومت است که ظاهراً علاقه‌ای به این مشارکت نداشتند.

🔹ولی هنگامی که بیانیه‌ای کلی با عنوان روزنه‌گشایی داده می‌شود، ماجرا فرق می‌کند. این توصیه سیاستی قبلاً نیز ره به روزنه‌گشایی نداشت زیرا پیشتر اگر نه دروازه حداقل پنجره‌ای باز بود و این راه بارها طی و به نتیجه نرسیده و بسته شده بود، حالا چگونه می‌توان از همان مسیر روزنه‌ای گشود؟ این فقط یک شعبده‌بازی تحلیلی است.

🔅متن کامل گفت‌وگو را در لینک زیر بخوانید:

https://telegra.ph/نه-واقعگرا-نه-آرمانگرا-02-16

http://T.me/IIFJO
2024/11/16 12:55:24
Back to Top
HTML Embed Code: