Telegram Web Link
🔰 بخش‌هایی از مواضع دفتر سیاسی سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی پیرامون رویدادهای مهرماه ۱۳۹۹

❇️ @IIFJO

سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی_ منطقه همدان

🆔 @IIFJO_HMD
‏تولد: ۱ مهرماه ۱۳۱۹
وفات: ۱۷ مهرماه ۱۳۹۹

مرغ سحر ناله سر کن ...
زنده‌یاد ‎شجریان اهل ‎مهر بود.
در ‎مهر به دنیا آمد و به مهر از دنیا رفت، صدای مردم بود، در کنارشان ماند و براستی چه با عزت رفت.
به خودم، به شما و به همه‌ی ‎ایران تسلیت می‌گویم.

@IIFJO
Forwarded from KhatamiMedia
سیدمحمد خاتمی درگذشت #محمدرضا_شجریان را تسلیت گفت @khatamimedia
🔰در پی درگذشت خسرو آواز ایران و یگانه دوران شادروان استاد محمدرضا شجریان، سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی پیام تسلیتی منتشر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

به نام حضرت دوست

دلبر برفت و دلشدگان را خبر نکرد!

خسرو آواز ایران و اسطوره‌ی یگانه‌ی هنر دوران استاد عالیجناب محمدرضا شجریان، "پیوند مهر" از خاک‌نشینان گسست و سر بر "آستان جانان" نهاد و در میان "غوغای عشقبازان" دست‌افشان و "ربّنا" گویان "چهره به چهره" ملکوتیان، در این "شب وصل" به "آسمان عشق" بر شد و "جان عُشاق" در فراق خود سوخت و "دودِ عود" از آن برآورد.

دریغادریغ که دست "بیداد" زمان، آن "مرغِ خوش‌خوان" و نوایِ داووداَلحان را از کف ملت ایران ربود و آن نازنده بالا دلربای آواز و یگانه‌ی سرافراز، پیاله‌ی عمر پر کرد و "جام تُهی" در میان "رندان مست" افکند.

شجریانِ بزرگ راز سر به‌مُهر "معمای هستی" گشود و "گل‌بانگ" سربلندی بر "گنبد مینا" زد و نغمه‌ی خود خواند و از صحنه‌ی پیوستهِ به‌جا بیرون شد اما خوشا و خُرَّما نغمه‌ی دلاویز او که مردم ایران به خاطر سپردند و در یاد و خاطره خود جاودانه کردند.

"یاد باد" آن "چاووش" بلندآوازه و آن "قاصدک" خوش‌خبر که عمری "آهنگ وفا" سرود و "سخن عشق" سر داد و رسمِ عاشق کُشی و شیوه‌ی شهرآشوبی، جامه‌ای بود که بر قامت او دوخته بود.

و هم‌اکنون اگر چه آن "سروِ چَمان" و "هزاردستانِ" باغ هنر، به‌سان "ساز خاموش" در این "خزانِ" غم‌زده و کویرِ شب‌گون، سکوت پیشه یِ خود ساخته و از "فریاد" و "نوا" بازایستاده است، اما آوای خوش و نغمه‌ی داوودیِ او تا همیشه‌یِ ایام در گنبد افلاک طنین‌انداز است و "پیام نسیم" را در گوشِ جانِ "دلشدگان" زمزمه می‌کند.

شجریان این هنرمند آزاده و چیره‌دست که بزرگ بود و از اهالی امروز بود و با تمام افق‌های باز نسبت داشت، سرمشقی از آزادگی و سرافرازی و ستم‌ستیزی و حق‌طلبی از خویش به یادگار گذاشته است، که ستودنی و برای همه آزادگان، آموختنی است.

آن جوان‌بختِ جهان، هرچند رنجیده از دم‌سردی و بی‌مهری اصحاب قدرت بود اما هرگز بر درِ اربابِ بی‌مُروت دنیا ننشست و قیمتیِ دُرّ لفظ دَری را در پای نامردمان نریخت و همواره در کنار حق و حقیقت ایستاد و پناه مردم و مظلومان و "صدای خس و خاشاک" شد و همین راز مانایی و جاودانگی آن "افتخار آفاق" بود. زهی سعادت و نیکبختی!

"تفنگت را زمین بگذار" واپسین سفارش حکیمانه آن هنرمند فرزانه بود که برای مردم ایران، این "سرای امید"، سودایی جز آرامش و شادمانی و بهروزی و سربلندی در سر نداشت. روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی، غمگنانه و سوگ‌مندانه، پرواز اندوه‌بار استاد شجریان را که بر لبش مژده‌ی آزادی ما می‌گذشت، به ملت شریف و قدرشناس ایران و همه دوست‌داران و نزدیکان آن هنرمند بی‌همتا و به‌ویژه یادگار گرامی و شایسته‌اش آقای همایون شجریان تسلیت گفته و از درگاه پروردگار کریم، برای روح بلند استاد شجریان، آرامش جاودان خواستار است.

سفرت به خیر اما
تو و دوستی خدا را
چو از این کویر وحشت
به سلامتی گذشتی
به شکوفه‌ها، به باران
برسان سلام ما را

سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی
۱۷ مهرماه ۱۳۹۹


www.tg-me.com/iifjo
📝قدسیان می‌دمند نای تو را

✍🏻بهراد بهشتی


اسطوره‌ی بی‌‌همتا و خسرو آواز ایران استاد محمدرضا شجریان، از بند تن خاکی رست و بال در بال فرشتگان، به جاودانگی پیوست.

بی تردید شادروان استاد شجریان، در دریای بی‌پایان هنر و ادبیات و موسیقی سنتی ایران، دُرّی شاهوار و از جمله‌ی چهره‌‌های ماندگار است که بر بلندترین چکاد فرهنگ و موسیقی ایرا‌ن‌زمین ایستاده است و نسل ما این بخت بلند را داشت که با ربنای دلاویز او روزه خود را افطار کند و با خنیای دلنواز او خاطره‌های فراوان برای خویش رقم زند و از خرمن مهر و معرفت او خوشه‌ها برگیرد.

شجریان هنرمندی سترگ و آموزگاری بزرگ بود که در مکتب هنر فخیم و فاخر خویش، روح آزادگی، رادی، حق‌طلبی، انسان‌دوستی و میهن‌خواهی را در کالبد هزاران بل میلیونها عاشق بی‌دل می‌دمید و با نوای آسمانی خود، جوانان سرگشته را با فرهنگ کهن ایران و میراث نامدارانی چون سعدی و حافظ و مولوی و خیام و باربد و نکیسا پیوند آشنایی می‌داد و سخن مهر را در گوش جان آنان زمزمه می کرد.

او هنرمندی دوران‌ساز، خنیاگری بی‌مانند، خوشنویسی زرین‌قلم، آهنگسازی چیره‌دست بود و در کنار همه اینها و فراتر از این همه، انسانی آزاده و اخلاق‌مدار و شخصیتی دردآشنا و دلسوز و آزادی‌خواه بود که در تنگی گذرگاه عافیت، جریده نرفت و گوشه نگرفت. استاد، رندی عالم‌سوز بود که نه تنها او را با مصلحت‌بینی کاری نبود بلکه در متن جامعه و در کنار مردم خود ‌زیست، به آرمان‌های متعالی اجتماعی پایبند بود، دامن به پلیدی و حقارت نیالود، با ستم ستیز کرد و هم‌آوا با آزادگان از حقوق مردمش دلیرانه و متعهدانه دفاع کرد، عزیزانه زندگی کرد و صدای رسای ایران شد و همین راز مانایی او در دل بسیارانی است که به او عشق می‌ورزند و در فراقش نالان و گریان، او را به آرامگاه ابدیش در کنار فرزانه توس فردوسی بزرگ بدرقه می‌کنند.

هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده‌ی عالم دوام ما

شجریان نماد خرد و حکمت تمدنی ایران و نمود روحیه اخلاق‌مدار و فرهنگ‌ساز این بوم کهن و چراغ پرفروغ امید در دل مردمان و ستاینده‌ی پرشور و شعف زندگی بود و از همین رو هرگز مرگ و نابودی نمی‌پذیرد و تا همیشه در ذهن و ضمیر آزادگان و هنردوستان زنده و جاوید خواهد ماند:

کی گفت که آن زنده‌ی جاوید بِمُرد
کی گفت که آفتاب امّید بِمُرد
آن دشمن خورشید در آمد بر بام
دو دیده ببست و گفت خورشید بِمُرد

هنرمندی در پایه و مایه‌ی استاد محمدرضا شجریان در هر کجای این جهان پهناور، بسی قدر می‌بیند و بر صدر می‌نشیند اما افسوس و دریغ که در سرزمین خودش، قدر والای آن گوهر یکدانه را ندانستند و او مغضوب و مبغوض برخی از زورمندان چشم‌تنگ و مسندنشینانِ بنگاه بانگ و رنگ شد و نوای ملکوتی ربنای او را که سالیان سال روزه‌گشای پاکان روزه‌دار بود، از مومنان دریغ داشتند و نام او را بر خیابانی در شهر برنتافتند. آنان با این لجبازی کودکانه البته عرض خود بردند و زحمت نیکان داشتند و گرنه درویشی چون او را خود برگ سرای سلطان نبود و عرصه سیمرغی بلندآشیان چون شجریان نه جولانگه اینان و او بی نیاز از التفات پشمینه‌پوشان تندخوست که مردم حق‌گزار و قدرشناس ایران قدر آن آزاده هنرمند یکتا را که پرچم عزت و سند هویت آنان بود، به خوبی و به شایستگی می‌شناسند و او را چونان که در خور جایگاه والا و پایگاه بلند اوست، بزرگ می‌دارند و عزیز می‌شمارند.

غمناک نباید بود از طعن حسود ای دل
شاید که چو وابینی خیر تو در این باشد

آری شجریان هم که حسنش به اتفاق ملاحت جهان گرفت، مانند هر انسان فانی دیگری، نقطه پایانی بر زندگانی این‌جهانی گذاشت و از میان دوستدارانش دامن‌کشان گذشت و زهر تنهایی و فراق را به آنان چشاند، اما او و منش و روش او همچون چراغی تابناک است که بر تارک فرهنگ دیرسال و بلندای هنر فاخر و ستیغ موسیقی گوشنواز این سرزمین اهورایی همواره می‌درخشد و به شیفتگان انسانیت و هنر و عشق راه را از بی‌راه می‌نماید و روشنگری می‌کند و چون مرغ سحر، نغمه‌ی آزادگی و آزادی نوع بشر را می‌سراید.

بعد از وفات تربت ما در زمین مجوی
در سینه‌های مردم عاشق مزار ماست


T.me/IIFJO
🔰خطر انحراف از اصول انتخاباتی

مهدی مقدری (پژوهش‌گر دموکراسی)
📚منبع: هفته‌نامه صدا (١٩ مهر ٩٩)


🔸انتخابات منظم و رقابتی معمولاً یکی از رسمی‌ترین سازوکارهای مشارکت است. سازوکاری که در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا توسعه نیافته است. انتخابات اوج مشارکت شهروندان هستند؛ ولی همان‌گونه که تجربه این منطقه نشان می‌دهد، برگزاری انتخابات هیچ تضمینی برای مشارکت کارآمد نیست. وانگهی، به دموکراسی نباید به معنای صرف برگزاری انتخابات نگریست. مهم رویه‌های دموکراتیک است؛ استقرار حاکمیت قانون، پاسداری از حقوق بنیادین و پاسخ‌گویی نظام، ملاک و سنجه دموکراتیک شدن است. به همین دلیل است که با وجود برگزاری منظم انتخابات در برخی نظام‌های اقتدارگرا (همانند مصر در دوران مبارک و ...) روندهای استبدادی و سرکوب‌گرانه بیشتر آشکار شده، سپهر آزادی بیان به شدت در تنگنا قرار گرفته، رهبران مستبدتر گشته و مردم نشانی از دموکراسی نمی‌بینند.

🔹برای اینکه انتخابات آزاد و عادلانه باشد، دیگر شیوه‌های نهادی باید وجود داشته باشد و به رای دهندگان اعتماد شود. به نوبه خود، این رای دهندگان باید اطلاعات و آگاهی کافی از نقش جدیدشان در انتخاب دولت داشته باشند تا عمل رأی‌گیری یک تمرینِ معنادار و مفید فایده باشد. ولی با همه این‌ها، به باور داگلاس نورث و همکارانش، در نظام‌های دسترسی محدود، انتخابات‌ها حتی اگر آزاد و منصفانه نباشند، گاهی (ولی نه همیشه) در خدمت اهداف مفیدی قرار می‌گیرند و به عنوان تشریفات سیاسی ثبات‌آور، مفید واقع می‌شوند ... و گه‌گاه گام‌های مهمی در پیشبرد توسعه سیاسی یک کشور به حساب می‌آیند ... و برون‌دادهای انتخاباتی خوب آن‌هایی هستند که وضعیت موازنه قدرت میان گروه‌های رقیب حاضر در صحنه را منعکس می‌سازند.

🔸صرف‌نظر از آن‌چه ممکن است رهبران مستبد اعلام کنند، هیچ جامعه‌ای وجود ندارد که در آن همه مردم با همه موضوعات موافق باشند. همیشه اختلاف‌نظرها و سلیقه‌های رقیب وجود دارد. ارزش یک فرآیند دموکراتیک این است که می‌توان از طریق گفت‌وگو و انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی که شهروندان می‌توانند رأی دهند، چالش‌ها را برطرف سازد. اگر مردم از هیچ راهی نتوانند نارضایتی‌های خود را ابراز نمایند و در سرنوشت سیاسی خود سهیم شوند، چه بسا به نوعی قیام خشونت‌آمیز روی بیاورند. به گفته کوفی عنان دموکراتیک‌شدن به مردم سهمی در جامعه می‌دهد.

🔹نکته این‌جاست که در بسیاری از کشورهای منطقه، در حال حاضر طبقه متوسط بیش از حد به عنوان یک گروه اجتماعی و اقتصادی کوچک شده است. بر همین اساس است که رخدادهای یک دهه پیش خاورمیانه و شمال آفریقا که بر پایه جنبش‌های شهروندی و اجتماعی شکل گرفته است، نشان از نافرمانی مردم در برابر حاکمان‌شان دارد. ظاهراً، شهروندان این جوامع امیدی به چرخش مسالمت‌آمیز قدرت ندارند.

🔸از همین روست که هیچ یک از انتخاباتی که پس از خیزش‌های عربی در منطقه برگزار شد نمایان‌گر نقطه اوج مهم در تکامل دموکراتیک کشورهایی چون تونس، لبنان، عراق و ... نبود، هرچند بسیاری از دانشمندان علوم سیاسی و اصلاح‌طلبانِ منطقه کماکان هر رأی را به مثابه گامی در ایجاد ریشه‌های دموکراسی می‌دانند. از این گذشته، در بسیاری از انتخابات، نتایج از پیش تعیین نشده است. همه شهروندان اطمینان ندارند كه رأی آن‌ها به طور مستقیم زندگی‌شان را بهبود می‌بخشد، اما بسیاری می‌دانند كه آن‌ها مسوولیت شركت در انتخابات را بر عهده دارند و از این فرصت احساس غرور می‌كنند. چنین دیدگاه‌هایی به اصلاح‌طلبان در جوامع خاورمیانه‌ای این امید و انرژی را می‌دهد که از روزنه‌های محدودی که در دست دارند برای پیشبرد دموکراسی و توسعه سیاسی استفاده کنند.

🔹«موسسه دموکراسی و دستیاری انتخاباتی» بر این باورست که بسیاری از رژیم‌های غیردموکراتیک در تلاش هستند تا از انتخابات به عنوان ابزاری برای مشروعیت داخلی و خارجی استفاده کنند. در کشورهایی که تحت کنترل رژیم‌های ترکیبی یا غیردموکراتیک هستند، انتخابات می‌توانند یک نمای دموکراتیک، چه در داخل و چه در سطح بین‌المللی را بهبود بخشد. انحراف از اصول انتخاباتی برای اهداف غیردموکراتیک می‌تواند اعتماد عمومی به ارزش روند انتخابات در دموکراسی‌ها را تضعیف کند. ادعایی که در برخی کشورهای منطقه تجربه شده و شهروندان در حال فاصله گرفتن از صندوق‌های رای هستند. گویی بسیاری پذیرفته‌اند ناگزیر یک «انتخابات فرمایشی» باید به صورت دوره‌ای برگزار شود. هرچند همین الگو از انتخابات نیز سبب بازدارندگی از فروپاشی و سرنگونی رهبران اقتدارگرا نشده است.

🔸هرگاه انتخابات با چالش‌های فنی جدی و تلاش‌های قابل توجهی از مشروعیت‌زدایی مواجه شوند، فرآیندهای انتخاباتی ممکن است نتوانند نتایج معتبر یا قابل اعتماد ارائه دهند. انتخابات ناموفق می‌تواند بحران‌های سیاسی را با پیامدهای منفی عمیقی برای جوامع به وجود آورد.


www.tg-me.com/IIFJO
🔰 پیام تبریک سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی - منطقه‌ی سیستان و بلوچستان به مناسبت انتصاب سرکار خانم هاجر دهمیری به ریاست اداره تعاون روستایی شهرستان بمپور

🔸🔸🔸🔸🔸

سرکار خانم هاجره دهمیری
عضو محترم شورای منطقه‌ سیستان و بلوچستان سازمان عدالت آزادی

خبر نیک انتصابتان به عنوان ریاست اداره‌ی تعاون روستایی شهرستان بمپور نشان از توان و شایستگی شماست و بی شک بستر رشد و ارتقای جامعه‌ی زنان بمپور را نیز فراهم می کند.
امید است در حوزه‌ی با اهمیت جامعه‌ی روستایی و تقویت تعاون، مانند گذشته بدرخشید و برایتان توفیق و سربلندی آرزو می‌کنم.


حمید بارکزهی
دبیر سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی استان سیستان و بلوچستان


T.me/IIFJO
🔰مرجعی در دایره رهایی‌بخشی - سید محمد لولاکی*

منبع: سایت دین آنلاین - تاریخ انتشار ۲۳ مهرماه

پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و با تصویب قانون اساسی جدید، گفتمان اسلام فقاهتی از سال ۱۳۵۸ بر ایران حاکم شد و دیگر گفتمان‌های سیاسی مهم مانند اسلام لیبرال، چپ اسلامی و سکولار به حاشیه رفتند. دکتر شریعتی در زمان حیات خود دو نظریه برای حکمرانی ارائه کرد: نظریه امت و امامت و نظریه عرفان، برابری و آزادی. آیت‌الله بهشتی با گسترش نظریه امت و امامت و البته با تغییراتی، در اصل پنجم قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی را طراحی کرد. اما نظریه پیشنهادی شریعتی برای دوران گذار بود که بر اساس آن امام با آگاهی‌بخشی و هدایت امت، سرانجام قدرت را به مردم واگذار خواهد کرد و این مهم توسط شورایی (پارلمانی) از نمایندگان مردم به عرصه ظهورخواهد رسید.

♦️مردم ایران و نخبگان ایرانی از مشروطه تا به امروز چهار خواسته اساسی داشته‌اند:

۱.جبران عقب‌ماندگی‌های ایران از دیگر کشورها و مدرن شدن ایران؛

۲.امنیت؛

۳.استقلال؛

۴.دموکراسی با دو بال آن آزادی و عدالت.

با حاکم شدن نظام امت و امامت، امام خمینی به علت اینکه نظام دوران تثبیت خود را طی می‌کرد و به‌ویژه به علت جنگ تحمیلی ایران و عراق و نیز تجزیه‌طلبی برخی از عوامل داخلی و خارجی، در میان دو هدف آخر مشروطه و انقلاب اسلامی ایران یعنی استقلال و دموکراسی، بر استقلال کشور تأکید بیشتری داشت.
حضرت امام رهبر و مرجعی بود که به اسلام به‌عنوان مکتب واسط تأکید داشت، بدین معنا که اسلام از لحاظ اقتصادی مکتبی بین دنیای سرمایه‌داری و کمونیزم و از لحاظ سیاسی میان فردگرایی و جمع‌گرایی قرار دارد، گرچه به‌دلیل شرایط اول انقلاب، امام بیشتر به سمت جمع‌گرایی متمایل شد. مشرب فکری و اجتهادی امام بر اساس فقه جواهری و پویا قرار داشت؛ فقه جواهری بر اساس کتاب، سنت، اجماع، عقل و پویایی آن بر اساس مقتضیات دو عنصر زمان و مکان.
از مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ که اکثریت آن را طرفداران اسلام فقاهتی تشکیل می‌دادند، مشهود است که این گفتمان نوظهور به دو طیف حامیان مشروعیت مردمی و طرفداران مشروعیت الهی نظام تقسیم می‌شد. طیف حامیان مشروعیت مردمی نظام به انتخاب تمامی ارکان نظام توسط مردم در دوران غیبت باور داشتند در حالی که طیف حامیان مشروعیت الهی، مشروعیت نظام و ارکان آن را الهی و به واسطه ولی فقیه می‌دانستند.

♦️آیت‌الله یوسف صانعی یکی از مراجع و حامیان طرفداران مشروعیت مردمی بود که این طیف اسلام فقاهتی را نمایندگی می‌کرد؛ طیفی که به دیدگاه‌های امام نزدیک‌تر بودند. اما باید بر این نکته تأکید داشت که با تحول جامعه از سنتی به مدرن و یا به تعبیر فردیناند تونیس، تحول اجتماع به جامعه، چنین جامعه‌ای اصولاً به سمت آزادی‌های فردی و اجتماعی بیشتر و دموکراسی و برابری‌خواهی افزون‌تر پیش خواهد رفت.
بنابراین آیت‌الله صانعی به‌عنوان مرجع تقلیدی مردمی و به علت مطالعات گسترده و ارتباط وسیع با افراد تحصیل‌کرده و روشنفکر حوزوی و دانشگاهی و نیز آگاهی نسبی از شکاف سنت و تجدد و همچنین درک اوضاع روز و دوگانه استبداد و دموکراسی که یکی از مسائل جدی و اساسی امروز جامعه ماست، به دنبال نظریات و فتاوای جدیدی در جهت رهایی‌بخشی و در راستای مصلحت عمومی جامعه و سپردن بار این امانت به دست صاحبان اصلی آن یعنی مردم بود، همان‌گونه که پایه‌گذاران نظریه نظام امت و امامت به دنبال آن بودند...


💢برای مطالعه متن کامل یادداشت روی"INSTANT VIEW" بزنید؛

yun.ir/5wsx06
💫 و چقدر زیبا، #محمد زندگی کرد و زیبا زندگی کردن را آموخت.

@IIFJO_ISF
💫 و چقدر زیبا، #محمد زندگی کرد و زیبا زندگی کردن را آموخت.

یادداشت از امیر تاکی (عضو سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی)

او دریای معرفتش را با آدمیان تقسیم کرد و رودهای خروشان بسیاری از این معرفت، جریان یافت.
دین محمد، دین عقل و عشق است و به دانش و گردش در عالم توجه ویژه داشت.
محمد را باید در فتح مکه اش شناخت. بخشش و گذشت را باید از او آموخت.
اگر جنگید برای دفاع از حق بود و عدالت.
در قوانین و احکامش، مبارزه بر علیه فقر و گرسنگی موج میزند.
زنان را در آن موقعیت زمانی و مکانی چنان رشد داد که از زنده به گور شدن به بیعت کردن(حق رای دادن) ارتقا یافتند.
توصیف او از خداوند، غنی ترین و والاترین توصیف ممکن بود. توحیدی که او بیان میکرد، روح آشکار و پنهان این جهان است. خدایی که محمد نشانش داد، با روح آدمیان قرابت داشت و از رگ گردن به انسان نزدیکتر است.
نژاد، جنسیت، رنگ، خون، سن، لباس، مقام هیچکدام در دین او ملاک برتری نیست.
دین محمد، انسان ها را مستقیما به خداوندگارشان اتصال می دهد و جایی برای دلالی و دکان داری ندارد. او بت ها را شکست و بردگی را در هم شکست.
محمد از آسمان ها و فضا سخن گفت، در حالی که تا قرن ها بعد، آنچه گفته بود ناشناخته مانده بود.
محمد مروج سواد و خواندن و نوشتن بود. کمی نگاه کنیم به آمار باسوادان قبل و بعد از او.
تجربه دینی و باطنی که او داشت، هیچکس تا آن زمان نپیموده بود. او این ظرف باطنی را با همراهانش به اشتراگ گذاشت.
ظلم در دین محمد جایی ندارد، نه فقط به انسان ها که حتی حیوان ها و طبیعت هم باید از ظلم در امان باشند.
محمد کار و تلاش برای رسیدن به کمال را برای آدمیان به ارمغان آورد و جهاد و ایثار بخش مهمی از آیین اوست.
او به انسان ها آموخت که از زندگی سالم خود لذت برند و خود را از استفاده معقول از نعمت ها را بر حذر ندارند.
محمد به آدمیان آموخت و آموخت و آموخت. هنوز بعد از قرن ها محمد می آموزد و می آموزد و می آموزد و چه چیز برای انسان ها، زیباتر از این شوق آموختگی.

@IIFJO_ISF
🔰دوگانه‌ای مکمل یا منفصل؟
نگاهی به یادداشت اخیر سعیدحجاریان

روح‌الله قاسم‌زاده، عضو شورای سازمان عدالت و آزادی منطقه خراسان رضوی

طی سه‌سال اخیر پژوهشگران، نظریه پردازان، اساتید و رهبران فکری جریان اصلاح‌طلب ایران در معرض شفاف و تندترین نقدها از سوی مخالفان و منتقدان خود قرار گرفته‌اند. عده‌ای وامانده از پاسخ، راه خلوت‌ را برگزیدند. عده‌ای بی‌توجه به این انتقادات مصرانه برطبل روش و افکار پیشنهادی خود کوبیدند و طرد شدند. دیگرانی اما توانستند در روزهایی که جنبش و افراد کنونی اصلاحات دریافتند با آلترناتیو، رقیب و گفتمان‌های جدیدی طرف هستند هم‌چنان استوار و پذیرفتنی باقی بمانند. یعنی هنوز واگویه‌های‌شان از سوی نخبگان جدی گرفته می‌شود، در تحولات و رخدادها به آنان ارجاع و استناد می‌شود و هنوز می‌توانند لیدری فکری هواداران سرخورده، مایوس و سختگیر اصلاح‌طلبی را برعهده بگیرند. از جمله این افراد "سعیدحجاریان" است. مردی برای تمام فصول که به گیجی تئوریک و فلجی اندیشه دچار نشده و از اتاق‌های دربسته سیاهه بیرون نمی‌دهد.

یادداشت اخیر او باعنوان "اصلاحات حداکثری و حداقلی" و طرح دوگانه "تقلیل مرارت یا تقریر حقیقت" که به خوبی عیان‌گر شکاف تئوریک و عملی امروزین جریان اصلاح‌‌طلبی است را باید به محوری‌ترین قسمت مباحث فکری این‌روزهای احزاب و دسته جات سیاسی باورمند به اصلاح‌طلبی برد. احزاب و شخصیت‌ها بایستی تکلیف خود را با این دوگانه‌ها مشخص نمایند و هدف خود از کنش اصلاح‌طلبانه را شفاف برگزینند. اگرچه با تحقق این موضوع، فراکسیونیزم یا حتی انشقاق درون جبهه‌ای قابل پیش‌بینی است. انشقاقی که البته آن را میمون‌تر و پاکیزه‌تر از ائتلاف‌های اجباری امروز می‌دانم و آن را اتفاقی ناگزیر می‌بینم؛ یعنی چیزی است که بایداتفاق بیفتد‌‌.

موضوعی که اما می‌تواند این یادداشت را به چالش کشیده و آن‌را تحت‌الشعاع قرار دهد، عدم صراحت ایشان در بیان وابسته یا نابسته بودن این دوگانه به برهه‌ها، ظرفیت‌ها، رخدادها و فرصت‌هاست. یعنی این‌که پذیرش مطلق هریک از طرفین این دوگانه، به مرور آسیب‌ و چالش‌زا خواهد بود‌. برای مثال اگر وقایع و دلایل در برهه‌ای به این حکم دهد که طی تحقق مقتضیاتی، تقلیل مرارت می‌تواند باحضور اصلاح‌طلبان درلایه‌هایی از قدرت رخ دهد، بایستی هم‌چنان به مسیر تقریر حقیقت پایبند بمانیم؟ یا حضور بی‌حاصل، منفعت‌طلبانه و بی‌اثر سال‌های اخیر در قدرت را چگونه در راستای تقلیل مرارت توجیه کنیم؟ و تقریر صرف حقیقت چگونه در تصمیم‌سازی‌ها اثرگذار خواهد بود، وقتی می‌بینیم باحضور در جایگاه‌های قانونی قدرت هم نمی‌توانیم به همان تقلیل مرارت بپردازیم؟ یا کدام تجربه طی سال‌های اخیر اثرگذاری تقریرحقیقت در لایه‌های اجتماعی و فضای بیرون از قدرت را تایید کرده است؟

از این‌رو معتقدم سعیدحجاریان بایستی درکنار طرح صریح ویژگی‌های این دوگانه، آن‌ها را به جایگاه و پدیده‌هایی ایستا و غیرمنعطف بدل نمی‌ساخت. یا حداقل یادداشت، جواز برداشت اینچنینی را هم به خواننده می‌داد. پایبندی قاطع به هریک از این مسیرها، بی‌اعتنا به برهه‌ها و یافتن مصادیق و روش‌گزینی در فضای تئوریک این‌چنینی می‌تواند جریان اصلاح‌طلبی را با ناکارآمدی و انزوا از یکسو یا محافظه‌کاری و خروج از دایره اخلاق و تقوای سیاسی از سوی دیگر مواجه کند و شوریدگی و ازهم‌گسیختگی امروزین را در برهه‌های مشابه تشدید نماید. با این وجود این یادداشت را مهم‌ترین نگاره چندهفته اخیر و تمرکز بر ابعاد آن را واجب می‌بینم.


🔗 www.tg-me.com/IIFJO
📚📚 پردیس کتاب اصفهان سیتی سنتر آماده برپایی مراسم رونمایی و شروع عرضه ی کتاب
"بر بُنِ مشروطیت"

با حضور نویسنده: محمد شریف شاهی

سه شنبه، ۲۹ مهرماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۸
سیتی‌سنتر، طبقه سوم، پردیس کتاب اصفهان

@IIFJO_ISF
◾️◾️◾️◾️
بسمه تعالی

جناب آقای مهندس محمد توسلی
دبیرکل محترم نهضت آزادی ایران

درگذشت تاسف برانگیز استاد نیک نام و نیک اندیش، دانشمند فرهیخته جناب آقای دکتر غلام‌عباس توسلی موجب اندوه فراوان و حسرت بی‌شمار شد.

او که سال‌های عمر پر برکت و پر تلاش خود را صرف امر آموزش، تربیت و تألیف و ترجمه بسیاری از کتب و متون علمی کرده و بی تردید سهمی ویژه از بالندگی و رونق علم جامعه شناسی در ایران مرهون خدمات علمی و تحقیقاتی ایشان است، میراثی گرانبها برای آیندگان خواهد بود.

فقدان این چهره ماندگار و آزاده را به جناب‌عالی، خانواده محترم ایشان، اعضای نهضت آزادی ایران، شاگردان و علاقه مندان آن مرحوم تسلیت عرض کرده، از پروردگار مهربان برای ایشان آمرزش و رحمت بی‌کران و برای بازماندگان شکیبایی و تحمل این مصیبت تلخ را خواستارم.

امید که راه و مسلک آن دانشمندِ ایران دوستِ دیندار، برای همه آزادی خواهان و آزادگان سرلوحه زیست متعالی گردد.

امیر طاهری
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی

◾️◾️◾️◾️
@IIFJO
🔰کمیته آموزش سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی برگزار می‌کند:

نگاهی تاریخی به ساختار انتخابات در آمریکا

با حضور سمیرا دردشتی، کارشناس ارشد روابط بین الملل


📌چهارشنبه ۷ آبان‌ماه - ساعت ۲۱


💢پخش زنده از صفحه اینستاگرام بوی باران

🔗 https://instagram.com/booyebaran.ir
🔰"دستگاه قضایی با صادرکنندگان مجوز و برگزارکنندگان مراسم مشهد برخورد کند"

🔺سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی (منطقه خراسان رضوی) درباره‌ واقعه‌ ۵ آبان ۹۹ در مشهد بیانیه‌ای بدین‌شرح صادر کرد:

▪️بسمه‌تعالی

ستاد استانی مقابله با کرونا در استان خراسان رضوی

با سلام و خسته نباشید.

متاسفانه در تاریخ ۵ آبان ۹۹ مراسمی با عنوان "عیدبیعت" توسط برخی نهادها در ورزشگاه امام رضا(ع) در مشهد برگزار گردید.

از ایراداتی که به گزینش سخنران و مداحان وارد است، می‌گذریم که خود "حدیثی است پُر آب چشم". اما جای بسی تاسف است که در شرایطی که ستاد‌ ملی کرونا از بالاترین مقامات مسئول در کشور برای کنترلِ شیوع و مرگ‌‌ومیرِ ناشی از این ویروس مایه می‌گذارد و درخواست کمک و حمایت می‌کند، مجوز چنین برنامه‌ای صادر می‌گردد.

چه کسی یا چه نهادی فراتر از قانون نشسته که مجوز برگزاری چنین مراسمی را صادر کرده است؟ وقتی بارها مسئولین شهری و درمانی کشور و مشهد فریاد می‌زنند که وضعیت مشهد قرمز است و باید محدودیت‌ها در شهر تشدید شود، پروتکل‌های بهداشتی با جدیت بیشتر و حتی با اعمال جریمه نقدی اعمال شود و مشاغلی که منشا تجمع افراد هستند، تعطیل گردند؛ برگزاری چنین مراسمی با کدام مجوز قانونی و عقلانی و شرعی صادر شده است؟

صداوسیما بارها با گسیل دوربین‌های خود به مبادی و درون شهرها و تهیه فیلم و مصاحبه از مردم عادی، عدم توجه مردم به مقررات منعِ آمدوشدِ بین‌شهری و یا عدم توجه کسب‌وکارها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به تصویر کشیده؛ اما با کمال تعجب یکی از برگزارکنندگان این مراسم بوده!

آیا حضور صداوسیما بعنوان یکی از برگزارکنندگان این برنامه این ذهنیت که صداوسیما و مسئولین امر و رسانه‌های تحت‌اَمرشان برای جبران ناکارآمدیِ خود، بدنبال مقصر جلوه دادن مردم هستند را در افکارعمومی تقویت نمی‌کند؟

آیا برگزاری چنین مراسمی به تقویت این ذهنیت در افکار عمومی کمک نمی‌کند که قانون در مملکت فقط برای مردم عادی است و شهروندان «قانون‌شکن و درجه یک»ی در کشور وجود دارند که می‌توانند از روی هر قانونی رد شوند و کَکِ هیچ مقامی هم نَگَزَد؟

البته که الگوی ما مردم، افراد خردمنداند؛ نه یک عده اقلیت قانون‌شکن که با رفتارشان اسباب هتکِ حرمتِ دین و مناسکِ دینی و به خطر انداختن جان مردم و کادر درمانی را فراهم می‌کنند.

سازمان عدالت و آزادی (منطقه خراسان رضوی) اعلام می‌دارد: هرکس که مجوز این برنامه و برنامه‌هایی از این دست را در مشهد صادر کرده و می‌کند، مسئول به خطر انداختن جان مردم و کادر درمان مشهد، افزایش تلفات ناشی از ویروس کرونا در مشهد و مروّجِ بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

طبیعی است دستگاه‌ قضایی استان باید بدون توجه به طیف برگزارکنندگان چنین مراسمی در برابر اقدامات قانون‌شکنانه‌ نهادهایی که مسئول برگزاری چنین برنامه‌هایی هستند، برخورد لازم و در چهارچوب قانون را انجام دهد.


🔗 www.tg-me.com/IIFJO
2024/10/01 07:29:29
Back to Top
HTML Embed Code: