Telegram Web Link
هدایة الحیاری
معترض می‌گوید: مراد ائمه از نکوهش کلام متوجه مذهب کلامی ما نمی‌شود و ما با ادله‌ی عقلی از کتاب و سنت دفاع کرده‌ایم! حتی امام شافعی هم مناظره کرده است! اولاً ذم کلام با ذم عقل یا جنس ادله‌ی عقلی یکی نیست و اگر برخی از ائمه مناظره کرده باشند یا دلایل عقلی آورده…
ابن جوزی در المنتظم (18/31) از حسن بن ابوبکر نیشابوری حنفی نقل کرده است که می‌گفت: «شافعی باش، اما اشعری نباش... از اصحاب شافعی (=علمای مذهب، نه هم‌نشینان شافعی و شاگردان مستقیم ایشان) عجیب‌تر ندیده‌ام که به فرع می‌چسبند و اصل (=عقیده‌ی شافعی) را رها می‌کنند!»

ابن جوزی، او را «فقیه کبیر القدری» معرفی کرده که «شناخت نیکویی از لغت داشت و علم مناظره را خوب می‌فهمید» و در مجالسش شرکت می‌کرد.
هدایة الحیاری
در الشریعة اثر امام آجری رحمه الله، اثری از طریق جعفر بن محمد صادق رحمهما الله آمده که ایشان از پدرشان (ابوجعفر باقر) و ایشان نیز از عبدالله بن جعفر بن ابی طالب رحمه الله نقل کرده‌اند که فرمودند: «ابوبکر رضی الله عنه، حاکم و زمامدار ما شد و بهترین خلیفه و…
زهیر بن معاویه رحمه الله می‌فرماید: «قال أبي لجعفر بن محمد: إن جارا لي يزعم أنك تتبرأ من أبي بكر وعمر فقال: برئ الله من جارك!»
الشريعة، دار الوطن، ج 5، ص 2525 - رجاله ثقات
یعنی: پدرم به جعفر بن محمد گفت که همسایه‌ای دارم، می‌گوید که شما از ابوبکر و عمر برائت می‌جویید؟ جعفر فرمود: الله از همسایه‌ات بری باشد!
#اهل_بیت_و_شیخین
مشکل برخی جماعتهای اسلامی اینست که دشمنی شان با طواغیت، یک دشمنی سیاسی است نه عقیدتی..
به همین دلیل می بینی که برای کسب دستاوردهای سیاسی از اصول و مبانی مهمی در شریعت تنزل می کنند و این امر عین خسران است.

🍃 @waqemoaser
در قرآن کریم آمده است: {وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ} [الأعراف: 180]
یعنی: نام‌های نیک از آن الله است، پس الله را به آن نام‌ها بخوانید و کسانی که در نام‌های او الحاد می‌ورزند را رها سازید. آنها به زودی جزای آنچه انجام می‌دادند را خواهند دید.

الحاد در نام‌های خداوند چه انواعی دارد؟
1-
نفی کلی نام‌ها، چنانکه به غلات جهمیه منسوب است و اگر الله را قدیر می‌نامیدند، می‌گفتند که این مَجاز است و از آنجا گمراه شدند که اثبات صفات را تشبیه دانستند، سپس گفتند که اسم مستلزم صفت است پس باید اسماء را هم نفی کرد!
2- نفی معنای این نام‌ها، چنانکه معتزله گفته‌اند که خداوند علیم است اما صفتی که این اسم متضمن آن است (یعنی علم) را نفی می‌کنند! اگر چنین بود که آنها می‌گویند، دیگر این نام‌ها نیکو نمی‌بودند زیرا نام انسانی را هم عزیز و جمیل می‌گذارند بی‌آنکه دارای عزت و جمال باشد! اما اهل سنت می‌گویند که الله علیم است و علم دارد، سمیع است و سمع دارد، بصیر است و بصر دارد، رحیم است و رحمت دارد و...
3- نامیدن بت‌ها و دیگر مخلوقات با نام‌های الله، مانند آنچه در برخی اخبار آمده که مشرکین نام عزی را از عزیز و منات را از منان گرفته بودند و بعضی از غلات رافضه نام‌های الله را بر امامانشان می‌گذارند، و رجب البرسی علی رضی الله عنه را «مالک یوم الدین» می‌نامد! تشبیه صفات خداوند به صفات مخلوقین و برعکس این نیز از همین باب است.
4- نامیدن الله به آنچه از نام‌های او نیست، چنانکه نصاری الله را «پدر» می‌نامند و بعضی از ایرانیان الله را «اوستا کریم» و بعضی دیگر «عقلِ مدبِّرِ هستی» می‌نامند!
5- نامیدن الله به چیزی که نقص باشد، مانند قول یهــ ــوديان؛ {قالوا إن الله فقير ونحن أغنياء} [آل عمران: 181]!

والله أعلم.
هدایة الحیاری
چرا به جای رد اهل بدعت، در رد الحاد کار نمی‌کنید؟ این سؤال را بعضی از برادران دلسوز که دغدغه‌ی دین دارند پرسیده‌اند و پس از مناقشه با یکی از اینها، به نکات زیر رسیدیم: اولاً هدف از رد الحاد چیست؟ هدف از آن دفاع از اسلام، حفظ عقیده‌ی مسلمانان و هدایت ملحدان…
امام ابن قیم رحمه الله می‌فرماید: «بدعت‌های کوچک، انسان را به بدعت‌های بزرگ سوق می‌دهند تا جایی که شخص را به کلی از دین جدا کنند و تنها بینایان متوجه مفسده‌ی بدعت‌ها خواهند شد، کوران در تاریکی کوری گم‌اند: {ومن لم يجعل الله له نورا فما له من نور}»
مدارج السالكين، الناشر: دار الكتاب العربي، ج 1، ص 239
"هر دولتی که ترس از خداوند در آن نباشد، محکوم به فناست!"
#ماکیاولی فیلسوف ایتالیایی
تفسیری از قرآن ارائه کرد...

گفتم: کسی از علما چنین فهمی از قرآن داشته است؟
گفت: نه، ولی قرآن واضح است!
گفتم: اگر چنین باشد که تو می‌گویی و کسی از آنها قرآن را نفهمیده باشد، باید بگویی که قرآن مبهم‌ترین متن دنیاست -که البته چنین نیست-؛ زیرا حتی طلسم را بعضی از مردم که به سحر اشتغال دارند می‌فهمند، اما به زعم تو قرآن را کسی نفهمیده است!
مردی از امام احمد رحمه الله وصیت خواست. ایشان فرمودند:
«انظر إلى أحب ما تريد أن يجاورك في قبرك فاعمل به!»
طبقات الحنابلة، الناشر: دار المعرفة، ج 1، ص 79
یعنی: ببین محبوب‌ترین چیزی که می‌خواهی در قبر همسایه‌ات باشد چیست، همان را انجام بده!
پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده‌اند:
«من قال لصاحبه تعال أقامرك، فليتصدق» (بخاری و مسلم)
یعنی: هرکس به دوستش گفت "بیا قمار کنیم" باید صدقه دهد!

وقتی گفتنش به تنها کفاره دارد، عملی‌کردنش چه گناه بزرگی باشد؟!
#شرط_بندی #قمار
هدایة الحیاری
+ قاعده‌ی پنجم: به دفاع نباید اکتفا کرد! "جایگاه دفاع از جایگاه حمله ضعیف‌تر است، خصوصاً وقتی که جواب‌های مدافعِ حق در نهایت محکم‌بودن نباشند! همچنین عقاید اصحاب شبهات از اشکالات بزرگی که باید برای مردم آشکار کرد خالی نیستند که راه این کار، طرح سؤال و اشکال…
تشکیک‌کردن و شبهه‌پراکنی آسان است و آسودگی می‌آورد. از مخالفین اسلام بپرسید "دینت چیست؟" و بگذارید بیشتر مشارکت کند نه اینکه صرفاً پرسش‌گر و مهاجم باشد و جواب حَلی را به شما بسپارد!

در این صورت است که پوچی و ناکافی‌بودن باورهایش را می‌بیند!
ابوجهل که میان مشرکان صاحب رأی بود، گفت: «نعطي كل فتى منهم سيفا صارما، ثم يعمدوا إليه فيضربوه بها ضربة رجل واحد فيقتلوه فنستريح منه»، یعنی: به جوانی از هر قبیله شمشیری می‌دهیم، به محمد [صلی الله علیه وسلم] هجوم ببرند و با یک ضربه او را به قتل برسانند و از او آسوده شویم!

تیر او به سنگ خورد و خود نیز در روز بدر توسط دو نوجوان به هلاکت رسید، اما رسول الله صلی الله علیه وسلم رسالتشان را به طور کامل ابلاغ فرمودند، مکه را از پلیدی بت‌ها و دیگر مظاهر شرک پاک کردند و سپس در نهایت کرامت و بزرگی وفات کردند و دعوتشان تا امروز زنده است! ابوجهل آسوده نشد و از یاد رفت، اکنون مطربی می‌خواهد اسلام را از یادها ببرد؟!
أدب الكاتب للإمام ابن قتيبة رحمه الله
هدایة الحیاری
به من بگو چه می‌گذرد...؟ حدود دوسال است که کانال‌های بسیاری در موضوعاتی که میان طیف‌های متنوع مکتب خلفاء (چنانکه امروزه در مقابل تشیع نامیده می‌شود) محل اختلاف است، فعال شده‌اند. با دیدن آنچه در اینترنت و حتی بعضی از مناطق اهل سنت می‌گذرد، حقیقتی را نمی‌توان…
مرکز RAND که به هدف خدمت به سیستم نظامی آمریکا ایجاد و حمایت می‌شود، در سال 2003 تحقیقی تحت عنوان Civil Democratic Islam: Partners, Resources, and Strategies منتشر کرده است؛ یعنی: اسلام دموکراتیک مدنی، شرکا، منابع و راهبردها.

شیخ عولقی رحمه الله این پژوهش و امثالش را دیده بود و در سال 2007، در یک سخنرانی که به The battle of hearts and minds (نبرد دل‌ها و ذهن‌ها) مشهور است به بررسی قسمت‌هایی از آنها پرداخته و بنا بر بعضی دلایل آن را در کانال قرار نمی‌دهم، اگر کسی خواست آن را از خودم بگیرد.

این پژوهش چهار موقعیت را برای مسلمانان فرض می‌کند:
1- بنیادگرایان: کسانی که ارزش‌های غربی و دموکراسی را رد می‌کنند و می‌خواهند از تکنولوژی مدرن برای رسیدن به هدفشان، یعنی ایجاد یک حکومت بر پایه‌ی قوانین و اخلاق اسلامی استفاده می‌کنند.
2- سنتی‌ها: محافظه‌کارانی که به مدرنیته، نوآوری و تغییر بدبین هستند!
3- مدرنیست‌ها: کسانی که می‌خواهند جهان اسلام جزئی از جهان مدرن باشد و برای همین به دنبال تغییر اسلام برای هم‌گام‌شدنش با زمانه هستند!
4- سکولاریست‌ها: کسانی که می‌خواهند جهان اسلام، خصوصی‌بودن دین و جدایی دین از سیاست را بپذیرد!

The fundamentalists are hostile to the West and to the United States in particular.
یعنی: بنیادگرایان، دشمنان غرب و خصوصاً ایالات متحده هستند!
قطعاً سلفی‌ها و بعضی از جماعت‌های غیر سلفی چون طالبان (که در صفحه‌ی 15، 52 و... از آنها به عنوان بنیادگرا نام برده‌اند) مراد هستند.

Support the modernists first: Publish and distribute their works at subsidized cost. Encourage them to write for mass audiences and for youth!
یعنی: ابتدا مدرنیست‌ها را پشتیبانی کنید؛ کارهایشان را با هزینه‌ی یارانه‌ای منتشر و توزیع کنید. آنها را تشویق کنید که برای مخاطبان انبوه و همچنین جوانان مطلب بنویسند!

بعد از چند نصیحت (!) دیگر، نقشه‌ی بعدیشان پشتیبانی از محافظه‌کاران علیه بنیادگرایان است که آخرین توصیه‌اش چنین است:
Encourage the popularity and acceptance of Sufism!
یعنی: محبوبیت و پذیرش تصوف را تقویت کنید!

همچنین آمده است:
Use popular regional media, such as radio, to introduce the thoughts and practices of modernist Muslims.
یعنی: از رسانه‌های پرطرفدار محلی مانند رادیو برای معرفی دیدگاه‌ها و تعالیم مسلمانان مدرنیست استفاده کنید!
این را به کرات دیده‌ایم؛ رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی فارسی بسیاری از زنادقه را با دیدگاه‌هایشان میان عوام مردم معروف کردند، از عبدالکریم سروش گرفته تا سبک‌سران منکر حجاب که نامشان را نمی‌آورم!

و آمده است:
Encourage divisions amongst fundamentalists!
یعنی: میان بنیادگرایان تفرقه ایجاد کنید!

لینک پژوهش:
https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/monograph_reports/2005/MR1716.pdf
هدایة الحیاری
مرکز RAND که به هدف خدمت به سیستم نظامی آمریکا ایجاد و حمایت می‌شود، در سال 2003 تحقیقی تحت عنوان Civil Democratic Islam: Partners, Resources, and Strategies منتشر کرده است؛ یعنی: اسلام دموکراتیک مدنی، شرکا، منابع و راهبردها. شیخ عولقی رحمه الله این پژوهش…
"هر وقت گروهی اسلامی برای تطبیق شریعت الله متعال بکوشد، بنگرید که چگونه برای خراب‌کردن اعتبارشان تلاش می‌کنند و متأسفانه بسیاری از مسلمانان هم دروغ‌هایشان را باور می‌کنند؛ زیرا آنها قربانی رسانه‌های غرب و دروغ‌های آمریکا هستند! ما باید آگاه و مراقب باشیم و وقتی بحث راجع به برادران مسلمانمان باشد، به منابع آنها اعتماد نکنیم. اطلاعات را از منابع معتبر بگیرید، زیرا الله فرموده است: {إن جاءكم فاسق بنبأ فتبينوا}"
#العولقي
هدایة الحیاری
امام ابن قیم رحمه الله فرموده است: «مشرک را می‌بینی که حال و عملش، سخنش را تکذیب می‌کند! می‌گوید: ما آنها را مثل الله دوست نداریم، و آنها را با الله همسان نمی‌گردانیم، اما برای آنها و حرماتشان بیشتر از اینکه برای الله خشمگین شود، خشمگین می‌شود! اگر کسی معبودانشان…
«مرده نیازمند کسی است که برایش دعا کند، بر او رحمت بفرستد و آمرزش بخواهد، چنانکه پیامبر صلی الله علیه وسلم به ما توصیه کرده‌اند که وقتی قبور مسلمانان را زیارت کردیم، بر آنها رحمت بفرستیم و برایشان عافیت و مغفرت بخواهیم. اما مشرکان این قضیه را برعکس کردند؛ زیارت را برای عبادت، طلب قضای حاجت و مددخواهی قرار دادند و قبرهایشان را بت‌هایی برای پرستیدن!»
مدارج السالكين لابن القيم، الناشر: دار الكتاب العربي، ج 1، صص 354-353
هدایة الحیاری
از یکی از مشایخ حفظه الله درباره‌ی مسئله‌ی برائت از کافران پرسیده شد و این ترجمه‌ی بخشی از جواب ایشان است: کلام در موضوع برائت از کفار به پنج نقطه برمی‌گردد: اول- اصل این است که مسلمان، کافر را بغض می‌دارد و سبب بغض هم کفر است؛ یعنی چون کافر به الله کفر ورزیده…
پیامبر صلی الله علیه وسلم سلمان فارسی را دوست می‌داشت و از ابوجهل عربی متنفر بود، ما نیز مسلمان عرب و ترک را دوست می‌داریم و از کرد کافر بیزاریم و این از اصول دین اسلام و ملت ابراهیم علیه السلام است.
2024/06/26 04:35:01
Back to Top
HTML Embed Code: