Telegram Web Link
هدایة الحیاری
سؤال: مگر کسی از منتسبین به اسلام هم هست که حقیقتاً به غیر الله قسم بخورد؟! جواب: شکی نیست که در جامعه‌ای که جاهلان و فاسدان لباس عالمان پوشیده باشند، تربیت دینی صحیحی شکل نخواهد گرفت و بسیاری به مخلوقات قسم خواهند خورد و برخی بر اثر عادت و برخی دیگر قسم حقیقی…
«در دوران کودکی، یکی از شیخ‌نماها به من گفت: اگر مصیبتی به تو رسید، مبادا و مبادا که به الله استغاثه کنی! الله در مددرسانی به تو شتاب نمی‌کند و به حال بدی که داری اهمیت نمی‌دهد! بر تو باد که به اولیای گذشته استغاثه کنی و از آنها مدد بخواهی؛ آنها غم و غصه‌ات را به سرعت برطرف خواهند کرد و بدحالی‌ات برایشان مهم است!» (تفسير الآلوسي، الناشر: دار إحياء التراث العربي، ج 14، ص 166)

شرک؟ شیب؟! در میان منتسبین به اسلام هرگز شرکی نبوده است و همه در قله‌ی توحید هستند!
هدایة الحیاری
امام یونس بن عبید رحمه الله به فرزندش گفت: «يا بني! أنهاك عن الزنا والسرقة وشرب الخمر ولإن تلقى الله عز وجل بهن أحب إلي من أن تلقاه برأي عمرو وأصحاب عمرو!» الشريعة للآجري، الناشر: دار الوطن، ج 5، ص 2551 یعنی: ای فرزندم! تو را از زنا، دزدی و شراب‌خواری نهی…
ابوالعالیه رحمه الله فرموده است:
«نمی‌دانم کدام نعمت خداوند بر من بزرگ‌تر بود: اینکه مرا از شرک به اسلام هدایت کرد، یا آنکه مرا در اسلام از هوی و بدعت حفظ نمود؟!»
شرح أصول اعتقاد أهل السنة والجماعة، الناشر: دار طيبة، ج 1، ص 147

کسی به امام احمد گفت: خداوند تو را زنده بدارد، ای ابوعبدالله!
امام احمد رحمه الله فرمود: «على الإسلام والسنة»، یعنی: خداوند مرا بر اسلام و سنت زنده بدارد!
تاريخ دمشق، الناشر: دار الفكر، ج 5، ص 324

همچنین کسی که با امام احمد رحمه الله هم‌سفر شده بود، گفته است: «ایشان خیلی ساکت بود و وقتی سخن می‌گفت، می‌فرمود: "اللهم أمتنا علی الإسلام والسنة" یعنی پروردگارا ما را بر اسلام و سنت بمیران!»
تاريخ دمشق، ج 5، ص 323
أم الفضل فاطمة بنت حسن بن علي بن الأقرع رحمها الله (480 ه‍ــ)
معروف به «فاطمة الکاتبة» (فاطمه‌ی کاتب)

حافظ ذهبی گفته که کتابت ایشان ضرب‌المثل است و زرکلی در بیوگرافی ایشان (5/130) می‌نویسد: «اشتهرت بجودة الخط»، یعنی: به خوش‌خطی شهرت یافت!
هرگز فکر نمی‌کردیم که بابانوئل منافقین را رسوا سازد!
پروردگارا! بهترین مؤمنانت را بر گردن‌های اینان مسلط ساز، از فراعنه و بلاعمه انتقام بگیر و دل‌هایمان را شفا بده!
#أحمد_الخبيث
چو دانی و پرسی، سؤالت رواست!

در حدیث جبریل آمده که ایشان از اسلام، ایمان و احسان پرسیدند با اینکه پاسخ را می‌دانستند؛ پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «هذا جبريل جاء ليُعلّم الناس دينهم» (بخاری و مسلم)، یعنی: این جبریل بود که آمد تا دین را به مردم آموزش دهد!

امام بخاری رحمه الله در صحیح بخاری فصلی گذاشته است:
«باب طرح الإمام المسألة على أصحابه ليختبر ما عندهم من العلم»
یعنی: اینکه امام مسئله‌ای را بر اصحابش مطرح کند تا علمشان را آزمایش کند.
و در آن حدیث عبدالله بن عمر رضی الله عنهما را آورده که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «إن من الشجر شجرة لا يسقط ورقها، وإنها مثل المسلم، حدثوني ما هي؟» (بخاری و مسلم)، یعنی: درختی هست که برگ‌هایش نمی‌ریزد، و مَثَل انسان مسلمان است. به من بگویید که آن درخت کدام است؟

همچنین در حدیث معاذ رضی الله عنه آمده که پیامبر صلی الله علیه وسلم از ایشان پرسیدند: «يا معاذ! هل تدري حق الله على عباده، وما حق العباد على الله؟» (بخاری و مسلم)، یعنی: ای معاذ! آیا می‌دانی حق الله بر بندگان چیست و بندگان چه حقی بر الله دارند؟

و دلایل بسیار دیگری نشان می‌دهند که پرسیدن دانا همواره خطا نیست هرچند که گاهی خطایی زشت و منافی ادب است مانند اینکه از عالم مسئله‌ای که اخیراً پیرامونش مطالعه کرده را می‌پرسد تا توانایی خود و ناتوانی او را بنمایاند!
هدایة الحیاری
گناه ما چیست؟ ما تنها ناقل اقوال علما هستیم! بسیار می‌بینیم که گروهی از «منتسبین به علم شرعی» اقوال «بعضی» از علما را نقل کرده و سپس پشت آن پناه می‌گیرند و می‌گویند: گناه ما چیست؟ ما تنها اقوال علما را نقل کرده‌ایم! آنها وجود دو قول متضاد از دو عالم در یک…
علامه نووی (676 ه‍ــ) در مقدمه‌ی المجموع (1/5) فرموده است: «...وتضعيف ما كان ضعيفا وتزييف ما كان زائفا والمبالغة في تغليط قائله ولو كان من الأكابر: وإنما أقصد بذلك التحذير من الاغترار به!»، یعنی: آنچه ضعیف باشد را تضعیف می‌کنم و آنچه مغشوش باشد را مغشوش قرار می‌دهم و حتی در صاحب‌غلط شمردن گوینده مبالغه می‌کنم، هرچند که از بزرگان باشد؛ قصدم از چنین کاری، برحذرداشتن [دیگران] از فریب‌خوردن به واسطه‌ی آن قول است!

گفتم: توجه داشته باشید که این یک کتاب فقهی است، و سخن درباره‌ی نقل فقه است، اما با این حال نمی‌گوید که هر نقلی بهره‌ای از قوت دارد؛ کسانی را هم می‌بینی که گاهی در اصول عقیده نسبیت‌گرا می‌شوند و می‌گویند هیچ قولی جای انکار ندارد!
هدایة الحیاری
«در دوران کودکی، یکی از شیخ‌نماها به من گفت: اگر مصیبتی به تو رسید، مبادا و مبادا که به الله استغاثه کنی! الله در مددرسانی به تو شتاب نمی‌کند و به حال بدی که داری اهمیت نمی‌دهد! بر تو باد که به اولیای گذشته استغاثه کنی و از آنها مدد بخواهی؛ آنها غم و غصه‌ات…
ولی‌الله دهلوی حنفی (1176 ه‍ــ) می‌گوید: «هرکس برای حاجت‌خواهی به اجمیر یا نزد قبر سالار مسعود و مانند اینها برود، بیشتر از گناهِ قتل و زنا گناهکار شده است و آیا نمونه‌ی بارزش کار کسی نیست که مصنوعات را پرستش می‌کرد یا لات و عزی را به فریاد می‌خواند؟! مگر اینکه تصریح به تکفیر نمی‌کنم...» (التفهيمات الإلهية، الناشر: المجلس العلمي، ج 2، ص 45)
#تلخند #طرائف_الغلاة_في_الاستغاثة_بالأموات
اين قسمت: دست چنگیز به دامن شیخ، دست شیخ به دامن گوگل

واقعاً چرا فکر می‌کنید که شیخ توفیق باید انگلیسی هم بداند؟!
نبوت_پیامبر_اسلام_از_حقیقت_تا_دروغ.pdf
556.5 KB
🌪 مناظره: «نبوت پیامبر اسلام از حقیقت تا دروغ»
👥 طرفین مناظره:
- فتی المصطفی ﷺ (نماینده‌ی تریبون آزاد)
- سوران عزیزی (نماینده‌ی گروه رنسانس)
📆 تاریخ مناظره: 12 آذر 1400
https://www.tg-me.com/joinchat-QBsy_Xs_IIuCKHHM
هدایة الحیاری
#تلخند #طرائف_الغلاة_في_الاستغاثة_بالأموات اين قسمت: دست چنگیز به دامن شیخ، دست شیخ به دامن گوگل واقعاً چرا فکر می‌کنید که شیخ توفیق باید انگلیسی هم بداند؟!
#تلخند #طرائف_الغلاة_في_الاستغاثة_بالأموات
این قسمت: دقیقاً کدام شیخ چنگیز؟!

مگر چناگزه (جمع چنگیز) نعوذ بالله خدا هستند که علیم بذات الصدور باشند و نیت قلبی شما را بدانند و تشخیص دهند که روی سخنتان با کدامیک از آنهاست؟!
••

الدولة التي لا تحكم بشرع الله وينتشر فيها الظلم؛ سقوطها يبدأ من داخلها، ففي الحديث «وما لم تحكم أئمتهم بكتاب الله إلا جعل الله بأسهم بينهم».

••┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈••
T.me/Altarefe11
هدایة الحیاری
خبر: لی جائه‌-یونگ، وارث و رئیس هیأت مدیره شرکت سامسونگ در کره جنوبی روز سه‌شنبه ۲۶ اکتبر از سوی دادگاه سئول به دلیل استفاده غیرقانونی از داروی پروپوفول که یک داروی بیهوشی قوی است، جریمه شد. او در سال‌های اخیر بارها در یک کلینیک جراحی زیبایی در سئول اقدام…
«نفسِ انسان مرزی ندارد بلکه تا بی‌نهایت در پی لذت است! به هر کدام از اهدافش برسد، نسبت به آن سرد می‌شود و دنبال دیگری می‌رود و به همین صورت عمر را هدر می‌دهد... در دنیا کسی ابله‌تر از آن نیست که نهایت را در لذت‌های دنیوی می‌جوید، حال آنکه در دنیا لذتی حقیقی وجود ندارد و هرچه هست، آسودن از رنج است!»
صيد الخاطر لابن الجوزي، الناشر: دار القلم، ص 333
ببین که عالم دام است و آرزو دانه ... به دام او مشتاب و هوای دانه مکن
#جلال_بلخی
هدایة الحیاری
ببین که عالم دام است و آرزو دانه ... به دام او مشتاب و هوای دانه مکن #جلال_بلخی
المرء ما عاش لا يزال له ... في نفسه حاجة يطالبها

انسان هرچقدر عمر کند، باز هم حاجتی در دل خواهد داشت!
#الموصلي
یک درس مهم: از ابتدا معیارهای ناپخته را حذف کنید تا زمانه شما را مجبور به حذف‌کردن معیارهای معقول نکند!
2024/09/29 09:35:53
Back to Top
HTML Embed Code: