Telegram Web Link
خالفتم قول الرسول وإنما ... خالفتُ من جراه قول فلان
يا حبذا ذاك الخلاف فإنه ... عين الوفاق لطاعة الرحمن
#نونية_ابن_القيم #ابن_القيم
از نظر ارسطو، فرزندان تنها خصوصیات پدرشان را به ارث می‌برند.
هدایة الحیاری
{اتقوا الله وابتغوا إليه الوسيلة} [المائدة: 35] «هر وسیله‌ای، اطاعت از پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم است و هر چیزی که اطاعت از ایشان باشد، وسیله است.» الاستغاثة لابن تيمية، الناشر: مكتبة دار المنهاج، ص 270
{وأنه كان رجال من الإنس يعوذون برجال من الجن فزادوهم رهقا} [الجن: 6]

«وقتی کسی از مشرکین عرب به یک وادی می‌رسید، می‌گفت: از شر سفیهان این وادی به بزرگش (یعنی بزرگ جنیان آنجا) پناه می‌برم! جنیان هم می‌گفتند: انسان‌ها به ما پناه می‌برند! پس بر ترس و اضطراب آن مشرکان می‌افزودند! پیشوایان دینی چون امام احمد و دیگران تصریح کرده‌اند که استعاذه به مخلوق روا نیست و همین از جمله‌ی دلایلشان برای اثبات این بوده که کلام خداوند مخلوق نمی‌باشد؛ زیرا از پیامبر صلی الله علیه وسلم ثابت شده که به کلمات الله پناه برده و به آن امر فرموده‌اند، چنانکه در حدیث آمده است: "أعوذ بكلمات الله التامات كلها من شر ما خلق" و...»
الاستغاثة لابن تيمية، الناشر: مكتبة دار المنهاج، ص 296
«هر شعری نکوهیده نیست و بعضی از اشعار مباح هستند. چنانکه در حدیث صحیح از پیامبر صلی الله علیه وسلم نقل شده که ایشان فرمودند: "إن من الشعر لحکمة"، یعنی: به درستی که بعضی شعرها حکیمانه‌اند!»
الاستغاثة لابن تيمية، الناشر: مكتبة دار المنهاج، ص 303
هدایة الحیاری
سؤال: مگر کسی از منتسبین به اسلام هم هست که حقیقتاً به غیر الله قسم بخورد؟! جواب: شکی نیست که در جامعه‌ای که جاهلان و فاسدان لباس عالمان پوشیده باشند، تربیت دینی صحیحی شکل نخواهد گرفت و بسیاری به مخلوقات قسم خواهند خورد و برخی بر اثر عادت و برخی دیگر قسم حقیقی…
«بیشتر این مشرکان هنگام عبادت قبور، رقت و خشوع و دعا و حضور قلبی دارند که در مساجد خدا ندارند... حتی بعضی از اینان حج مقابر را بر حج خانه‌ی خدا ترجیح می‌دهند... گروهی از اهل کبائر که از زشت‌کاری ابایی ندارند، اگر قبه‌ی میت یا هلالی که روی قبه است را ببینند از انجام زشت‌کاری دست می‌کشند و خشیت می‌یابند! از آنکه زیر هلال دفن شده می‌ترسند اما از کسی که آسمان‌ها و زمین را آفریده و هلال ماه را قرار داده ترسی ندارند!»
الاستغاثة لابن تيمية، الناشر: مكتبة دار المنهاج، صص 308-305
وفينا رسول الله يتلو كتابه… إذا انشق معروف من الفجر ساطع
أرانا الهدى بعد العمى فقلوبنا… به موقنات أن ما قال واقع

پیامبر ﷺ در میان ماست، صبح‌هنگام کتاب الله را تلاوت می‌کند!
بعد از آنکه گمراه بودیم، راه هدایت را به ما نشان داد، و دل‌هایمان پر از یقین به تحقق‌یافتن فرموده‌های ایشان است!

اللهم صل على محمد وآل محمد
#عبدالله_بن_رواحة رضي الله عنه
هدایة الحیاری
به آیه‌ی {الذين يستمعون القول فيتبعون أحسنه} [الزمر: 18] استدلال می‌کند تا مسلمان را به باتلاق شبهات بیاندازد؛ باید به شبهات گروه‌های مختلف گوش کند و در نهایت، بهترین را بپذیرد! کدام بهترین؟ بهترین شبهه‌پرداز؟! و چه میزان از عمرش را باید در شبهات طوائف مختلف…
«مراد از قول در اینجا قرآن است، چنانکه در آیه‌ای دیگر آمده است: {أفلم یدبروا القول...} [المؤمنون: 68] و مسلم است که شنیدن هر سخنی روا نیست و الله از نشستن با کسانی که در آیات الهی خوض می‌کنند نهی کرده است!»
الاستغاثة لابن تيمية، الناشر: مكتبة دار المنهاج، ص 385
يموت راعي الضأن في جهله ... موتة جالينوس في طبه
#المتنبي
يقول لي الطبيب أكلت شيئا ... ودائك في شرابك والطعام
وما في طبه أني جواد ... أضر بجسمه طول الجمام
#المتنبي
هدایة الحیاری
اگر این قاعده‌ی باطل من‌درآوردی درست باشد، خود این نابغه اولین مبتدع است؛ زیرا در همین قاعده، کسی که در تعامل با مخالفین با او مخالف باشد را تبدیع کرده است!
یکی از برادران پرسید: یعنی طبق قاعده‌ای که این نابغه اختراع کرد، به خاطر تبدیع غیر اشاعره مبتدع حساب خواهد شد؟
پاسخ دادم: طبق قواعد آنها هرکسی کتاب زیاد داشته باشد دیگر مبتدع حساب نمی‌شود و فرای هر حکمی است. تبدیع برای بیچاره‌هایی است که کتاب ندارند، محبوبشان نیستند یا زودتر از متأخرین آمده و رفته باشند! 😊
ترجمه‌ی گوگل ترنسلیت اینطوریه 🤔
«وقتی مردم به اصلاح امور خود پرداختند و صادقانه از پروردگارشان مدد خواستند، آنان را بر دشمنانشان به گونه‌ای بی‌سابقه یاری داد و لشکر تاتار پیش از آن چنین شکستی را تجربه نکرده بود! چنین شد، زیرا مردم توحید را متحقق ساختند و بیش از پیش کمر به طاعت پیامبرش صلی الله علیه وسلم بستند.»
الاستغاثة لابن تيمية، الناشر: مكتبة دار المنهاج، ص 415
«مردی با خصمش نزد یکی از والیان رفته و گفت: أصلحک الله! من یک رافضی ناصبی هستم و خصم من یک جهمیِ مشبّهِ مجسمِ قدری است که حجاج بن زبیر را شتم کرده و معاویه بن ابی طالب را لعن می‌کند! والی گفت: نمی‌دانم از چه تعجب کنم؛ از دانشی که در نسب‌شناسی داری، یا معرفتی که به القاب [مردم از اهل فِرق گوناگون] یافته‌ای! آن مرد پاسخ داد: اصلحک الله! تا وقتی‌که تمام این دانش را حاصل نکردم، از مکتب بیرون نیامدم!»
أخبار الحمقى والمغفلين، الناشر: دار الفكر اللبناني، ص 160

بیشتر کسانی که در فضای مجازی وارد مباحث علم عقیده یا فرق می‌شوند، از جنس همین مرد هستند و گاهی چیزهایی می‌گویند که آدم نمی‌داند از چه تعجب کند!
هدایة الحیاری
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: «احرص على ما ينفعك، واستعن بالله ولا تعجز!» (رواه مسلم) برای آن‌چه که برایت مفید است تلاش کن، از خداوند یاری بخواه و ناتوان مشو! @Hedayah1
پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده‌اند: «فلا تقل لو أني فعلت كان كذا وكذا، ولكن قل قدر الله وما شاء فعل، فإن لو تفتح عمل الشيطان» (رواه مسلم)

نگو اگر چنان می‌کردم، چنین و چنان می‌شد، بلکه بگو قَدَر الله بود و او هرچه بخواهد انجام می‌دهد؛ زیرا "اگر" راه را برای شیطان باز می‌کند!
«کتاب الإیمان» در صدر صحیح مسلم آمده و مباحث مختلف اصول دین را جمع کرده است و انگار مراد ایشان از ایمان، ایمان شرعی عام بوده که در حدیث جبریل ذکر شده است. اما «کتاب الإیمان» که در صحیح بخاری آمده، مختص مسمای ایمان و مسائل متعلق به آن است؛ مثل زیاد و کم شدن ایمان، تفاوت اسلام و ایمان و مسئله‌ی استثناء.
#شرح_كتاب_الإيمان #يوسف_الغفيص
اختلاف سه نوع است: اختلاف لفظی، اختلاف تنوع و اختلاف تضاد.
#شرح_كتاب_الإيمان #يوسف_الغفيص
2024/09/29 23:15:55
Back to Top
HTML Embed Code: