Telegram Web Link
اگر میخواهید سالیان متمادی کوهنوردی کنید، پس از یک تمرین کوه نوردی سنگین هرگز سرد کردن بدن را فراموش نکنید.

👈 هدف از سرد کردن ، باز گردندان بدن به حالت اولیه است. یعنی پایین آوردن تدریجی ضربان قلب و متابولیسم بدن که در حین فعالیت کوهنوردی بالا رفته بود.
به عبارت ساده تر، تسریع فرآیند توان یابی است.

♦️ فواید فیزیولوژیکی سرد کردن:

1- سرد کردن کمک می‌کند که اسید لاکتیک سریعتر از عضلات دفع شده و در نتیجه خستگی عضلات کاهش یابد.

2- با افزایش وریدی خون از سیاهرگ های عضلات به قلب، ضعف و سرگیجه احتمالی بعد از تمرین را کاهش می‌دهد.

3- احتمال کوفتگی عضلات بعد از تمرین کاهش می‌یابد.

4- به کاهش آدرنالین خون کمک می کند.

5- پس از یک کوهنوردی سنگین احساس شادابی و نشاط به شما میدهد.

«با رعایت اصول کوهنوردی سالم بمانید»

کمیته تورینگ و سافاری دورود پایتخت طبیعت ایران
👇👇
@Hayatvahsh02
زمان تغذیه

یک کوهنورد حرفه ای هرگز صبحانه را دست کم نمی گیرد . صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است که عده ای از کوهنوردان اشتباها بدون صرف صبحانه شروع به برنامه کوهنوردی می کنند و بهانه هایی مثل صبح زود وقت نمی شود ، میل نداریم ، در اجرای برنامه سنگین می شویم ، را می آورند .اما حقیقت این است که در حین اجرای برنامه قطعا بدن نیاز به انرژی دارد که اگر این انرژی در دسترس نباشد بدن شروع به استفاده از چربی و پروتئین می کند.
قبل از حرکت لازم نیست که حتما صبحانه کامل و سنگین بخورید . صبحانه مختصر می تواند شامل مقداری نان ، عسل ، یک عدد موز ، مقداری گردو ، مربا ، مقداری پنیر و یا هر آنچه که تامین انرژی از کربوهیدرات است ، باشد. بعد از حدود سه ساعت کوهنوردی با توجه به شرایط زمانی و مکانی می توانید به فکر تامین انرژی روزانه با رژیم غذایی پر کربوهیدرات باشید. در طول روز به دفعات و مختصر غذا بخورید . یک کوهنورد در طول روز اجرای برنامه یک نهار کامل ندارد . همواره سعی کنید حداقل مقدار ۲۰۰۰ کیلو کالری از انرژی روزانه را از اول صبح تامین کنید.

در طول اجرای برنامه همواره از تنقلات هم استفاده کنید که فوق العاده مفید هستند. کشمش ، خرما ، موز و سیب زمینی از غذاهای پر کربوهیدرات است . هنگام غذا خوردن با آرامش نشسته و فقط به غذا فکر کنید (البته این مورد مثل خیلی از موارد دیگری که اشاره کردم فقط به کوهنوردی مربوط نیست و باید در زندگی روزمره نیز مد نظر باشد). سعی کنید از غذا خوردن لذت کافی ببرید . آب به اندازه کافی بنوشید (این مورد از همه چیز مهم تر است) .

کمیته تورینگ و سافاری دورود پایتخت طبیعت ایران
👇👇
@Hayatvahsh02
🔰دغدغه فعالین محیط زیستی در کشورهای دیگر ؛استفاده از کیسه بازیافتی بجای کیسه های پلاستیک است

🔰ما همچنان در مرحله "لطفا آشغال هایتان را در طبیعت نریزید" هستیم!!

🔰 #نه_به_زباله_در_طبیعت
@Hayatvahsh02 🌍🇮🇷🌏
فرقی نمی‌کند مردم از کدام دسته‌اند: آنها که کیسه‌زباله‌شان را در پارک یا جنگل پشت درخت می‌گذارند تا فقط از باد در امان بماند و فکر می‌کنند به وظیفه خود در قبال محیط زیست عمل کرده‌اند یا آنهایی که آگاهانه بطری نوشیدنی یا باقی مانده خوراک خود را به جوی آب پرت می‌کنند و معتقدند جمع‌آوری آن وظیفه دیگری است، یا حتی کسانی که این رفتار را می‌بینند و تذکر نمی‌دهند.

 

همه به یک اندازه مقصرند و بی‌تردید، اگر چاره‌ای برای خروج از این وضعیت پیدا نشود به زودی همگی در یک زباله‌دانی بزرگ زندگی خواهیم کرد. شاید به همین خاطر است که قانونگذاران دست به قلم می‌برند و قانون جدید وضع می‌کنند و همزمان، فعالان مدنی و مردم عادی به کمپین‌های فضای مجازی روی می‌آورند تا دستمالی بر رخ آلوده شهر بکشند.

کمیته تورینگ و سافاری دورود
پایتخت طبیعت ایران
👇👇
@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خوانسار،اصفهان

خوانسار نام شهری قدیمی در شمال غرب اصفهان است. این شهر مرکز شهرستان خوانسار است که در فاصله‌ای نه چندان دور از کویر واقع شده است. نام خوانسار در اصل خونسار به معنی چشمه سار بوده است که از کثرت چشمه در منطقه گرفته شده است. این شهر دارای پوشش گیاهی متنوعی از درختان میوه و جاذبه های طبیعی سد باغکل، چشمه ونک، قنات جلغوت، تونل سبز خوانسار، پارک ملی سرچشمه و کوچه ‌باغ‌هایی زیبا نظیر مرغه و در بند می‌باشد. در خوانسار هم‌چنین جاذبه‌های تاریخی و مذهبی مانند موزه مردم شناسی، مسجد جامع، خانه ابهری‌ها، امامزاده سید صالح، مقبره دخترون بکر و امامزاده محمود وجود دارد. این شهر از خوش آب و هواترین شهرهای ایران است که با مناظری دل‌نشین و هوایی لطیف، کنار آثار تاریخی و مذهبی توان بالایی در توسعه گردشگری استان دارد. شاید به جرئت بتوان گلستانکوه را با مناظری بی‌بدیل از لاله‌هایی واژگون مهم‌ترین هدف گردشگری در خوانسار دانست. گلستانکوه در اردیبهشت ماه گردشگران زیادی را به سوی خوانسار جذب می کند. مهم‌ترین سوغات خوانسار عسل آن است که در ایران شهرت زیادی دارد.



@Hayatvahsh02
هشتاد و ششمین سالگرد نامگذاری ایران گرامی باد

نوشته مجتبی انور ی: مولف دانشنامه ایرانشناسی

در فروردین سال ۱۳۱۴ خورشیدی طبق بخشنامه ی وزارت امور خارجه و تقاضای دولت وقت، نام رسمی ایران (به جای پرس، پرشیا و غیره) برای کشور ما انتخاب شد.

در مغرب زمین از قرون وسطی ، ایران به نام هایی از قبیل: پرس (فرانسوی)، پرشیا (انگلیسی)، پرسیس (یونانی) نامیده شده است.

اسمی که امروز ایران گفته می شود، بیش از ۶۰۰ سال پیش " اِران " تلفظ می شد.

زنده یاد سعید نفیسی نویسنده و محقق مشهور ایرانی در دی ماه ۱۳۱۳ خورشیدی نام " ایران " را به جای "پرشیا" پیشنهاد کرد.
این نامگذاری در آغاز مخالفانی نیز داشت و بر این باور بودند که در "پرشیا" فرهنگ و تمدنی نهفته است که نمی توان آن را حذف کرد و شناخته شده و بین المللی نیز است ؛ اما حامیان نامگذاری ایران، اعتقاد داشتند که واژه ی ایران بسیار کهن است و بر اقتدار سیاسی کشور می افزاید.

واژه ی "ایران" بسیار کهن و قبل از آمدن آریایی ها به سرزمین مان اطلاق می شد و نامی تازه و ساخته و پرداخته نیست.

واژه "ایران" از دو قسمت ترکیب شده است؛ قسمت اول " ایر " به معنی اصیل، نجیب، آزاده و شریف است.
قسمت دوم به معنی سرزمین یا جا و مکان است.

معنی واژه ایران "سرزمین آزادگان و مهرورزان" است.
زنده یاد دکتر محمد معین، ادیب و سخنور نامی ایران، در خصوص ریشه ی واژه ایران می نویسد:
«اصل و ریشه Arya هر چه باشد ، این قدر واضح است که این کلمه به تداعی معانی بسیار را به خاطر می آورد . مللی که متعلق به بخش خاوری هند و اروپاییان بودند ، خود را بدین نام مفتخر می دانستند .
آرین Aryan از واژه آریا Arya مشتق است. اجداد مشترک ملل هند و ایران خود را بدان نام معرفی می کردند . واژه ایران ، خود از همین ریشه آمده است .


مرا شادی از نام ایران بود

دلم پر زیاد نیاکان بود

ز ایران جهان پیش من گلشن است

هماره زیادش دلم روشن است


@Hayatvahsh02
        
نکات احتیاطی برای استفاده از تفنگ‌های شکاری با بادی
گلوله‌ای که شلیک شود، بازگشت ندارد
۲۳ مرداد هفته نامه سلامت
سیدنادر صادقی‌راد
داشتن هر نوع اسلحه، حتما باید با جواز از نهادهای مسوول و به صورت قانونی باشد و اگر برای شکار قانونی در اختیار است، در فصل مناسب و با رعایت دستورالعمل‌هایی صورت بگیرد. در اختیار داشتن سلاح از هر نوع، مسائلی را به همراه دارد که ایمنی و مراقبت از مهم‌ترین آنها است. تهیه غیرقانونی تفنگ برای شکار باعث می‌شود، افراد آموزش‌های لازم را برای نگهداری از تفنگ و ایمنی آن برای حفظ جان خود و دیگران نبینند و موارد فراوانی دیده شده که همین ناآگاهی جان افراد را به خطر انداخته یا باعث کشته شدن آنها شده. مسوول قانونی مربوط به صدور جواز اسلحه شکاری، اداره اسلحه و مهمات است که اداره دوم هم گفته می‌شود. یکی از مسوولیت‌های این اداره، بررسی سابقه افراد متقاضی قبل از صدور جواز است. در این اداره، هر 5 سال یکبار جواز دوباره بررسی و برای آن شخص تمدید می‌شود.
برای استفاده درست از سلاح مجاز، چند نکته را یادآوری می‌کنم:
سلامت دارندگان سلاح مرتب کنترل شود. سلامت روانی و جسمی دارندگان سلاح باید مرتب تحت نظر باشد. به هیچ عنوان افرادی که براساس نظر کارشناسان تشخیص افسردگی یا عدم توانایی در کنترل خشم یا موارد دیگر داشته‌اند نباید به اسلحه دسترسی داشته باشند. آزمایش دید افراد هم از نکات بسیار مهم در ارزیابی دارندگان اسلحه است.
در مراسم‌های مختلف از تفنگ استفاده نکنید. رسم استفاده از تفنگ و به اصطلاح تفنگ در کردن در مراسم عزا و عروسی در برخی نقاط کشورمان، متاسفانه رسمی کم و بیش رایج است. در همین حال هرازچندگاهی اخبار غم‌انگیزی را می‌شنویم که بی‌دقتی در انجام این رسم باعث کشته شدن افراد بی‌گناهی شده است که در عزا یا عروسی شرکت کرده بودند. برای جلوگیری از تکرار این حوادث دردناک بهتر است با فرهنگ‌سازی و کمک گرفتن از بزرگان طایفه این رسم برانداخته شود.
زیرنظر مربی کار با تفنگ را یاد بگیرید. برای آنکه با برد و نوع کار و خطرات تفنگ آشنا شوید، حتما باید آموزش ببینید. استفاده از تفنگ را- چه بادی، چه ساچمه‌ای و چه شکاری- موکول به تجربه نکنید و بدانید هر خطایی ممکن است به قیمت جانی تمام شود. مربیان باید دائم درباره ایمنی کار تذکر دهند و کار تیراندازی را آسان نشان ندهند.
از تفنگ در شهر یا روستا یا حریم شهرها استفاده نکنید. طبق قانون تیراندازی و استفاده از تفنگ در شهرها و روستاها و نیز حریم شهرها یعنی تا شعاع چند کیلومتری از شهر ممنوع است. کنار جاده یا اتوبان‌های خارج از شهر هم نمی‌توان تیراندازی کرد.
با سلاح شوخی نکنید. موارد زیادی می‌شنویم که کسی با تصور خالی بودن تفنگ یا در نرفتن گلوله از آن، آن را به افراد خانواده یا دوستان یا حین خدمت سربازی به رفقای خود نشانه رفته و باعث زخمی یا کشته شدن طرف مقابل شده. در کشورهای اروپایی اصل بر این است که تفنگی که در دست ما است یا در قفسه خانه قرار دارد، پر است اما در ایران اغلب اصل بر تصور خالی بودن تفنگ است و همین تصور اتفاقات تلخی را رقم زده. دقت کنید که هرگز با افراد بی‌احتیاط با سلاح به طبیعت نروید.
هیجان‌زده نشوید. یکی از مسائلی که به خصوص در افراد آموزش‌ندیده بیشتر دیده می‌شود، هیجان ناشی از سفر یا رفتن به شکار یا به دست گرفتن تفنگ است. مثلا دیده شده که سوار بر ماشین اماده تیراندازی به هدفی می‌شوند که ناگهان ممکن است دیده شود. این حرکات شتابزدهمی‌تواند خطرناک باشد. مثلا تیر در اثر عجله در ماشین یا به سقف آن شلیک شود. به خصوص وقتی افراد پشت سر هم به صورت قطاری پیش می‌روند، ترکیب هیجان و تفنگ بدون ضامن و نداشتن آموزش‌های مناسب، می‌تواند فاجعه‌بار باشد.
تفنگ را از ضامن خارج نکنید. ضامن فقط باید در لحظه‌ای از ضامن خارج شود که قصد استفاده دارید. با خروج از ضامن، ماشه با یک اشاره می‌تواند شلیک کند، بنابراین به هیچ عنوان تا قبل از اطمینان برای شلیک، تفنگ را در حالت شلیک نگذارید.
قبل از چکاندن ماشه هدف را حتما ببینید. در خبرها می‌شنویم افرادی که برای شکار رفته‌اند با حرکت بوته‌ای یا شاخه‌ای، شلیک کرده‌اند، بی خبر از آنکه شاخه به دلیل حرکت یکی از همراهان خودشان تکان خورده و به اشتباه تیراندازی صورت می‌گیرد. برای جلوگیری از وقوع این نوع اتفاقات، هدف را به وضوح ببینید و تا پیش از آن به دلیل هیجان و ناشی‌گری ماشه را نکشید. هیجان گاهی آدمی را کور می‌کند.
در هیچ حالتی، لوله تفنگ را به طرف کسی نگیرید. هر مربی دلسوزی باید این اصل مهم را مرتب تذکر بدهد. یاداوری اصول ایمنی تفنگ ربطی به سن و سال و تجربه و... ندارد. باید به صورت مکرر نکات ایمنی را تذکر داد و مرور کرد.

کمیته زیست محیطی گردشگری ورزشی استان لرستان
👇
@Hayatvahsh02
لوله تفنگ را مسدود نکنید. گاهی در زمان آمدن باران افراد برای حفظ لوله تفنگ از زنگ زدگی یا برای جلوگیری از رورد آب به آن، با جسب یا چوب یا سیگاری راه لوله را می‌بندند. چنین مانعی باعث می‌شود که موقع چکاندن ماشه، لوله منفجر شود و به صاحب تفنگ آسیب جدی برساند. یا اگر بر اثر اتفاقی مثل زمین خوردن، کمی گل یا برف داخل لوله شود، انفجار حتمی است.
از فشنگ‌های استاندارد استفاده کنید. پر کردن فشنگ کار بسیار دقیق و حساسی است. فقط متخصصان می‌توانند فشنگ را پر کنند. اگر تخصصی در این زمینه ندارید، به سمت پر کردن فشنگ نروید. مختصر اشتباه در بارگیری باروت فشنگ می‌تواند باعث انفجار شود.
تفنگ را در جای مطمئن نگهداری کنید. سعی کنید تفنگ را در جایی قرار دهید که به دست بچه‌های کنجکاو یا نااهلانی که از تفنگ برای موارد غیرمجاز استفاده می‌کنند. صاحب تفنگ باید توجه داشته باشد که استفاده افراد غیر از تفنگ او را گرفتار قانون و مجازات خواهد کرد. هرگز تفنگ و فشنگ را کنار هم قرار ندهید تا احتمال سوءاستفاده یا بی‌احتیاطی به کمترین میزان برسد.
به صورت استاندارد از تفنگ استفاده کنید. عده‌ای برای آنکه فنر سوزن ضعیف نشود، سوزن را پشت چاشنی می‌خوابانند. این کار بسیار اشتباهی است. گذشته از آنکه نیازی به این کار نیست. با یک زمین خوردن، این چاشنی می‌تواند عمل کند و گلوله شلیک شود

کمیته زیست محیطی گردشگری ورزشی استان لرستان
👇
@Hayatvahsh02
Audio
*ساز سرنا اولین سازیست که توّسطِ ایرانیان، در 1200 سال، قبل از میلادِ مسیح، ابداع وساخته شد. وبمرورِ زمان نواقصِ آن رفع و بشکلِ امروزی درآمد.... در زمانِ سلطنتِ مادها از این ساز، درمیادینِ جنگ، بعنوانِ شیپور و نقّاره استفاده میکردند،، ولی از زمانِ پادشاهیِ هخامنشی، نوازندگان توانستند برایِ نواختنِ ملودیها از آن استفاده نمایند که یکی از آنها که درموقعِ تاختِ سوارکاران بسویِ دشمن و ایجادِ هیجان برایِ سرعت در حمله بکارمیرفت،* *باعنوانِ هخامنشی نامیده شد، که بعدها و امروزه هم با همین نام، درجشنها( عروسیها وغیره ) نواخته شده و در رقصِ مردانه، برایِ چوب بازی استفاده میگردد. اینک به نوایِ بی همتایِ سرنایِ ایلِ بختیاری وقشقائی، که در کوههایِ زاگرس، از کوهِ تاراز تا دنا صدایش میپیچد و توّسطِ نوازندهٔ قدیمی( مرحومِ ابن علی ) در هفتکل ونفت سفید ومسجدسلیمان اجرا شده، به دقّت و تا به آخر گوش کنید...*

امین شهبازپور

کمیته گردشگری ورزشی استان لرستان
👇👇
@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‍ نوای سرنایی که زینت بخش لحظه آغاز سال نو ایرانیان است، سالیان پیش و برای اولین بار توسط زنده یاد #علی_اکبر_مهدی_پور_دهکردی نواخته و در تهران ضبط شد.
این آهنگ کوتاه از آن زمان تاکنون به عنوان موسیقی #نوروز ایرانیان شناخته می‌شود.



#علی‌_اکبر_مهدی‌_پور_دهکردی یکی از نوازندگان موسیقی مقامی و سنتی در ایران بود که در شهرکرد ( چهارمحال و بختیاری) به دنیا آمد. وی از سن ۱۷ سالگی کار خود را در زمینه نوازندگی سازهای محلی استان چهار محال و بختیاری همچون کَرنا، سُرنا و کمانچه آغاز کرد و بعدها نوازنده معروف کرنا و سرنا در ایران شد.
#سرنای_نوروزی یا همان موسیقی هنگام تحویل سال نو که هر ساله بسیاری از ایرانیان در پای سفره هفت سین نوای آن را می‌شنوند، از آثار اوست.
از دیگر آثار وی می توان به اجرای موسیقی سریال" روزی روزگاری" به کارگردانی #امرالله_حمد_جو اشاره کرد.
او بارها در جشنواره‌های موسیقی فجر ایران شرکت کرده و در کشورهایی چون آلمان، کانادا، فرانسه، قرقیزستان، ترکمنستان، مغولستان، امارات، ژاپن، ترکیه، کویت و هنگ کنگ به اجرای موسیقی پرداخته بود.

👇👇
@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#ویدئو

🎥سرنا نوازی فوق‌العاده زیبا و دیدنی #احسان_عبدی‌پور در یک روز بارانی در مخملکوه #خرم‌آباد

کلوپ سافاری استان لرستان
👇👇
@Hayatvahsh02
تشمال هخامنش
My Recording
اجرای توشمال بر اساس نتهای هخامنشی توسط موزیسینهای آمریکایی برای موزیک فیلم کورش کبیر که درکمپانی هالیوود درحال تولید است .
انصافا از تمام نوازنده های بختیاری قشنگتر اجرا کرده . دمشون گرم .👍
👇👇
@Hayatvahsh02
به آفتاب، سلام...
که باز می‌شود آهسته،
بر دریچه‌ی صبح

به شیرِ آب سلام
که چکه چکه سخن می‌گوید...
و حوض می‌شنود؛

به التهاب، سلام
که صبح زود مرا مست می‌کند
به بوی تازه نان...


"عمران صلاحی"

سلام صبح بخیر


@Hayatvahsh02
طبیعت زیبای دره تجنود زیرکوه قاینات-خراسان جنوبی




@Hayatvahsh02
گربه زیبای شنی در کویر همت آباد زیرکوه قاینات

🔸گربه شنی ، یکی از کوچکترین گربه سانان است که بسیار کمیاب هستند و به ندرت در مناطق کویری شرق ایران خصوصا کویر همت آباد زیرکوه یافت می شود./زیرکوه نیوز

زیرکوه قاینات-خراسان جنوبی



@Hayatvahsh02
خانه تاریخی فاطمی در نائین ، یادگاری بجا مانده از روزگاران قدیم مربوط به دوران قاجار است .

از مهمترین ویژگی های هنری وتزئینات بنا
می توان به گچبری های بسیارزیبا، نقوش گیاهی وگل و بوته های موجود دراتاق ارسی وتزئینات
مختلف معماری دیگرازجمله رسمی بندیها ،
کاربندیها ، مقرنس کاری و… که در بخشهای
مختلف این خانه قراردارد اشاره کرد

یکی دیگر از ویژگیهای هنری ترئینی
خانه فاطمی وجود دربها و پنجره های مشبک
بسیارزیبا که در آن ازتکنیکهای مختلف کار باچوب مثل گره چینی و کام و زبانه استفاده شده و نیز از شیشه های الوان که بسیار زیبا و جذاب می باشد می توان نام برد .

بنای تاریخی خانه فاطمی درفهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .


@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هم مسیرِ باد خواهم شد ،
رها خواهم شد،
رها خواهم شد تا اوج زیباییها....

"کلوت بنزیرو
از گنجینه‌ی سیستان و بلوچستان"
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌
کلوپ سافاری استان لرستان
👇👇
@Hayatvahsh02
2024/10/01 22:16:23
Back to Top
HTML Embed Code: