Telegram Web Link
۱۱اردیبهشت سالروز درگذشت مرحوم مغفور استاد عزیز و معلم ارزشمند معمار کبیر آموزش عشایر محمد بهمن بیگی " مردی که کوه ها را تکان داد " گرامی باد 🌷
بنیانگذار آموزش عشایر ایران ،دارنده جایزه بین المللی یونسکو در مبارزه با بی سوادی بودند
روحشان شاد یادشان گرامی باد. و نامشان جاوید باد.

کلوپ سافاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی لرستان
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Forwarded from آریایی
VID-20210513-WA0054.mp4
14.8 MB
قابل توجه شهروندان شریف شهرستان دورود
بنابه درخواست شهروندان گرامی و باپیگیری های صورت گرفته ، ۲۵ اردیبهشت ماه به نام روز دورود در تقویم محلی مصوب گردیده .
با استعانت از خداوند متعال رونمایی از این روز را که مصادف است با عید سعید فطر اعلام می داریم .
بدینوسیله نام گذاری ۲۵ اردیبهشت را با نام دورود خدمت همه شهروندان محترم شهرستان دورود عرض تبریک داریم.

باهمت و تلاش کارگروه تخصصی توسعه پایدار دوره‌ی پنجم شورای اسلامی شهر دورود
روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر دورود
فرمانداری شهرستان دورود
به مناسبت روز جهانی پرندگان مهاجر
@Hayatvahsh02
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جزیره قشم از فضا

‌آژانس فضایی اروپا در قسمت جدید برنامه زمین از فضا به معرفی جزیره قشم می‌پردازد.

در این ویدیو تصاویر ماهواره Sentinel-2 در ماموریت کوپرنیک را مشاهده میکنید.


@Hayatvahsh02
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گوشه ای ازمستند
دیلمون تا الموت
ساخنه یوسف توانا
با خوانندگی استاد شاهنوری



@Hayatvahsh02
بیست و هفتم اردیبهشت ۱۳۱۷ -افتتاح #تونل #کندوان به طول حدود ۱۸۸۴ متر

تونل کندوان تونلی است در جاده کرج - چالوس. این تونل در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۱۷ از طرف رضا شاه افتتاح گردید. قبل از احداث این تونل، راه میان کرج و چالوس پنج ماه از سال غیر قابل تردد بود. کار ساخت این تونل با ادوات و ابزار آن سالها، تنها سه سال به طول انجامید. گفتنی است که عملیات تعریضی که از سال ۱۳۷۴ بر روی تونل آغاز شد، بصورت غیر اصولی انجام شده و با امکانات و ماشین آلات مدرن امروز بیش از هفت سال به طول انجامید. و هزینه‌ای هفت برابر رقم پیش بینی شده و دستمایه طنزپردازان سیاسی نیز گردید. محل احداث تونل بسیار سخت‌گذر بوده و درارتفاع بالایی از کوهستان وجود داشت وآن زمان تجهیزات امروزی برای حفر صخره موجود نبود وباید تونل با تجهیزات ابتدایی حفر می‌شد. به علت تبحر اهالی روستایی در نزدیکی تبریز به نام کندوان در کندن سنگ و کوه از کارگرانی از ان روستا جهت کندن تونل استفاده شده است و نهایتا به پاس زحمات مردم آن روستابه پیشنهاد مهندس گرایلی سازنده تونل، این تونل کندوان نام گرفت.



@Hayatvahsh02
🇮🇷🇦🇲 تفاهم‌نامه خواهرخواندگی# بین کرمان و آرماویر ارمنستان
نخستین تفاهم‌نامۀ خواهرخواندگی بین شهرداری کرمان و شهرداری آرماویر ارمنستان و نمایندگان وزارت امور خارجه دوطرف، به صورت مجازی منعقد شد.
# آرماویر جزو استان‌های مهم ارمنستان است که به لحاظ قدمت و پیشینۀ تاریخی مشابهت‌های زیادی با استان کرمان دارد. ساختارهایی شبیه قلاع «‌دختر» و «اردشیر» در این استان وجود دارد، قطب کشاورزی ارمنستان است و در سال ۲۰۲۱ مقصد اصلی گردشگری وزارت خارجه ارمنستان بوده است.
ضمن این که سیستم اداره شهر نیز مشابه ایران و دارای شورای شهر و شهردار است و به‌دلیل همین مشابهت‌ها، برای انعقاد تفاهم‌نامۀ خواهرخواندگی انتخاب شده است.


@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آبشار شلماش سردشت، فرزند خروشان طبیعت غرب ایران، در دره‌ای سرسبز و کنار جنگل‌های پراکنده جا خوش کرده است. جایی که جنگل و کوه و آب و آبشار به هم می‌پیوندند و منظره‌ی بی‌نظیری را خلق می‌کنند. ‌ایران، آذربایجان غربی، ۱۵ کیلومتری شهر سردشت، روستای شلماش، آبشار شلماش‌.

Shalmash Sardasht waterfall, the roaring child of nature in western Iran, is located in lush valleys and scattered forests. Where forests, mountains, water and waterfalls come together to create a unique landscape. ،Iran, West Azerbaijan, 15 km from Sardasht city, Shalmash village, Shalmash waterfall ‌.

📸 barcode_97


@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌿 ییلاق سوباتان (به زبان تالشی: سووتون) منطقه‌ای توریستی در شمال غرب شهرستان تالش است. این ییلاق پوشیده از چمنزار و گلزار و مملو از چشمه‌های گوارا و دام‌ها و اسب‌هایی است که به این‌طرف و آن‌طرف می‌روند. کلبه‌های قدیمی با پنجره‌های چوبی‌شان منظره بی‌نظیری به وجود آورده‌اند که تصور چنین منطقه‌ی بکری در ایران، شاید دور از ذهن باشد. روستایی که در آن خبری از دکل برق و آنتن‌های موبایل و آلودگی صوتی نیست.

🌿 Sobatan is a beautiful region located near Neor Lake in between Iran’s northern province of Ardebil and Gilan . Its beauty and peace attract many local visitors and foreign tourists each year, as its cool climate offers an escape from the summer heat of the plains. The region is also renowned for its livestock farming, producing some of Iran’s best quality meats and dairy products.

Selected by :be_in_iran


@Hayatvahsh02
دشت مسیله یکی از دشت های مهم استان قم می باشد که در شرق این استان قرار دارد.
دشت و کویر مسیله قم، بیش از ده هزار هکتار است که قسمت های عمده آن، پوشیده از درختان گز و تاغ است و یکی از مراکز کویری جنگلی ایران محسوب می شود.

ارتفاع کم دشت مسیله، نسبت به مناطق اطراف، موجب به وجود آمدن تالاب ها و دریاچه های فصلی در این دشت گردیده است.




@Hayatvahsh02
♎️🔬☕️فرق جوشانده با دمنوش......

اگر گیاه را مستقیم‌ با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشانده‌ای به دست می‌آید که خاصیت و اثر آن قوی‌تر از دمنوش است و در مقایسه با عرقیات گیاهی، خواص تقویتی و همچنین عطر خارج شده از گیاه بیشتر است.

البته تحقیقات نشان داده است‌ جوشانده برخی گیاهان به دلیل تاثیر قوی و فوری بر برخی ارگان‌های مختلف بدن، عوارض ناگواری به دنبال دارد و می‌تواند به مسمومیت یاحتی مرگ منجر شود.

♎️🔬☕️در نتیجه توصیه می‌شود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده و مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان این حرفه اجتناب شود.

برای عزیزانتون بفرستید


@Hayatvahsh02
چگونگی کشف تپه سیلک کاشان

در حدود هشتاد سال پیش با جاری شدن سیل در زمین‌های کشاورزی کاشان، تمدنی بزرگ و چندهزار ساله نمایان شد؛ ابزارآلات و سفالینه‌هایی متفاوت با ابزارهای کنونی پیدا شدند که حیرت و حس کنجکاوی همه را برانگیختند و در این میان، افرادی که می‌خواستند یک شبه ره صد ساله را بروند، دل خاک‌های این تپه را زیر و رو کردند. بعد از مدتی با فروخته شدن آثار به‌ دست آمده توسط مردم و به‌ خصوص کشاورزان منطقه به دلالان عتیقه‌، پای غارتگران هم به «سیلک» باز شد. تمدنی گمشده که هزاران سال از عوامل مخرب طبیعی در امان مانده بود به مزرعه‌ شخم‌ زده‌ی‌ عتیقه‌‌فروشان تبدیل شد و سرانجام با انتقال آثار تاریخی به کشورهای غربی، «رومن گیرشمن»، باستان‌شناس موزه‌ی «لوور» فرانسه، با هدف شناخت و شاید نجات تمدنی که به همه‌ی مردم جهان تعلق داشت، روانه‌ی ایران شد.


@Hayatvahsh02
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
من اهلِ دوست داشتنم ‌،
تو اهلِ کجایی ...؟؟؟

مهدی اخوان ثالث

شب بخیر


@Hayatvahsh02
🔺ناصر الدین شاه در عمارت لوور

🔸ناصرالدین‌شاه قاجار سه بار در طول سلطنت خود اقدام به سفر به کشورهای اروپایی کرد، اولین سفر در سال ۱۲۹۰ هجری قمری (۱۸۷۳ میلادی)، دومین سفر در سال ۱۲۹۵ هجری قمری (۱۸۷۸ میلادی) و سومین سفر از ۱۳۰۶ تا ۱۳۰۷ هجری قمری (۱۸۸۹ میلادی) بوده است. نخستین سفر ناصرالدین شاه به اروپا در تاریخ ۱۹ آوریل ۱۸۷۳ آغاز شد. ناصرالدین شاه در آن زمان چهل و سه سال داشت و بیست و پنج سال از حکومتش بر ایران می‌گذشت. 
🔸یکی از جاهایی که در سفر به پاریس به آن سر زده عمارت لوور است.در کتاب «پاریس از دور نمایان شد»،نوشته علی اکبر شیروانی شرحی از خاطرات او از این سفر آمده است:

🔸رفتیم به عمارت لوور. جمیع حکما و دانشمندان پاریس آنجا بودند.

🔸مجسمه‌های مرمر قدیم و جدید آنجا بود. یک مجسمه بزرگی بود از مرمر بسیار عظیم الجثه و قوی هیکل، تکیه به کوه داده، نشسته، پاهایش دراز و ظرفی در دستش بود که آب از آن می‌ریخت. این آب، آب همان رودخانه تیبر است که در شهر رم پایتخت ایتالیاست و مجسمه‌های مرمر ونوس که رب النوع حسن است.

🔸یکی را بسیار خوب حجاری کرده‌اند اما هر دو دستش از بازو شکسته بود. صورت‌های دیگر هم بسیار بود که در جاهای دیگر مثل این‌ها کم دیده شد.

🔸بسیار عمارت عالی است و از حیثیت حجاری و پرده‌های نقاشی و غیره نظیر ندارد. تالار طولانی بود بسیار خوش وضع که اسمش گالری آپولون می‌گویند. یعنی دالان رب النوع حسن و شعر و آواز.

🔸اسباب زیادی از ظروف یشم مرصع و بلورهای معدنی و غیره از مصنوعات زرگرهای قدیم از طلا و نقره و بعضی اسباب طلا و غیره که از زیر خاک درآورده‌اند و از بدایع و نفایس دنیا همه را در جعبه‌ها و پشت آیینه‌ها گذاشته‌اند.

🔸خلاصه اتاق‌هایی که پرده‌های اشکال بود همه را دیدم. کار نقاشان معروف است و پای هر پرده باید شخصی یک روز تمام بنشیند تا نکات نقاشی آن را بفهمد. با این تعجیل که من داشتم البته درک نکات نقاشی ممکن نمی‌شد.

🔸از کارهای رافائل، نقاش معروف هم بود اما من پرده‌های کار آلبانی را بر سایرین ترجیح می‌دادم. بسیار با سلیقه نقاشی بوده است.
▫️ عکس:ناصرالدین شاه در سفر اول به پاریس

@Hayatvahsh02
2024/11/20 00:39:15
Back to Top
HTML Embed Code: