Telegram Web Link
فانتزی صرفا موضوعی خصوصی نیست. فانتزی ها از طریق رسانه هایی مانند فیلم، ادبیات وتلویزیون در قلمرو عمومی پرسه می زنند. فانتزی ناحیه ممتازی است که در آن واقعیت اجتماعی و ناخودآگاه درگیر تجسمی هستند که باهردوی آنها تافته می شود.

فانتزی، میزانس میل است. میزانسن به موقعیتی یا آرایش هر چیزی در درون قاب فیلم مربوط است. نورپردازی، لباس، اثاثیه صحنه و نیز محل قرار گرفتن شخصیت ها و اثاثیه در درون قاب. به این مفهوم، فانتزی به عنوان عامل روی صحنه آورده میل با فیلم به عنوان محل وقوع میل تماشاگر پیوند دارد.

ژاک لاکان، شون هومر
ترجمه محمد علی جعفری و محمدابراهیم طاهایی
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
هدف نهایی فروید این بود که نوعی نظم جانشین بی نظامی و پریشان عنصری واقعیت کند. در آغاز، او مقصودی به نسبت کوچک و محدود را دنبال می کرد و فقط می خواست ضمیر ناخودآگاه آدمی را درک کند. نظریات فروید دراین محدوده امروز از قبول عام برخوردار است. آنچه پژوهندگان بعدی را به شگفت آورده و حیران کرده، بلند پروازی های فکری پردامنه او به سبک افلاطون و هگل و منظومه سازان بزرگ گذشته است.

آگاهی و جامعه، هنری استوارت هیوز
ترجمه عزت الله فولادوند
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
نظریه عقده ادیپ نخست بدون رجوع به متن اجتماعی و فرهنگی صورت بندی شد. البته این کار طبیعی بود، زیرا روانکاوی به عنوان یکی از فنون درمانی برپایه مشاهدات بالینی بوجود آمده بود. اما بعد ( آن نظریه) گسترش داده شد تا عموما روان نژندها را تبیین کند و سپس به صورت نظریه ای درباره ی فرآیندهای روانی به طور کلی درآمد و عاقبت به منظومه یا دستگاهی مبدل شد که می بایست علل تقریبا هرپایداری را در عالم تن و روان و جامعه و فرهنگ آشکار نماید.

هنری استوارت هیوز
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
تعبیر رویا شاهراهی است که ما را به شناخت فعالیت های ناخودآگاه ذهن می رساند.

زیگموند فروید
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
آیا فروید معتقد به اصالت ماده و ماتریالیست بود؟ پاسخ این سوال موکدا منفی است. راست است که او منکر بقای روح بود و می گفت نفس ممکن نیست جدا از مغز وجود داشته باشد. اما درعین حال "معتقد بودکه .. طبیعت ذاتی روح و ماده هر دو ناشناخته است و این دو آنچنان از نظر کیفی ذاتا باهم تفاوت دارند که هرکسی بخواهد فرآیندهایی را که در یکی جریان دارد در چارچوب دیگری بیان کند، مرتکب خطای منطقی شده است. به عقیده او ممکن بود وجود ماده برای اعمال روانی لازم باشد، اما هیچ برگه ای، وجود نداشت که نسبت مستقیم یکی را با دیگری روشن کند.

آگاهی و جامعه، هنری استوارت هیوز، ترجمه عزت الله فولادوند
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
Khaterat Koodaki & Khaterat Penhangar.pdf
424.9 KB
▪️خاطرات کودکی و خاطرات پنهانگر
▪️زیگموند فروید
▪️مترجم: بهزاد برکت
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
نرون شهر رم را به آتش می‌کشید و چنگ می‌نواخت، شاه اسماعیل خودمان صدها هزار نفر را گردن می‌زد و غزل می‌گفت، بتهوون عظیم‌ترین سمفونی عالم را در ستایش شادی ساخت و هیتلر که آرزو داشت نقاش شود عظیم‌ترین رنج‌گاه تاریخ، کشتارگاه زاخ سن‌هاوزن را. ناصرالدین شاه هم شعر می‌سرود هم نقاشی می‌کرد و نقاش می‌پرورد اما برای یک تکه طلا می‌داد سارق را زنده‌زنده پوست بکنند. انسان برایش با بادمجان تفاوتی نداشت. خب، هنر و سیاست یک‌جایی به‌هم می رسند؛ متأسفانه بر سر نعش یکدیگر!

درباره‌ی هنر و ادبیات، گفتگو با ناصر حریری، انتشارات نگاه، وبسایت رسمی احمد شاملو
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
نبخشیدن و غیرقابل بخشش بودن دو مطلب متفاوت است. غیرقابل بخشش بودن مسئولیت راخارج از اختیارشخص نگه میدارد درحالیکه درمورد نبخشیدن خود فرد مسئولیت خودداری از گذشت را به عهده دارد.

اروین یالوم
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
از این رو شگفت زده می شویم هنگامی که می شنویم مردانی هستند که برایشان نه زن، بلکه مرد و زنانی هستند که برایشان نه مرد، بلکه زن موضوع جنسی است. این اشخاص دارای تمایل جنسی مخالف یا بهتر، جنسیت وارونه هستند و به این داده ی واقعی وارونگی جنسیتی گفته میشود.

سه رساله درباره نظریه جنسی، زیگموند فروید
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ویدئوی سازمان جهانی بهداشت در مورد ویروس #کرونا

🆔 @filmpsy
روانکاوی افراد به ما آموخته است که نخستین اثر‌پذیری‌های روان فرد، که برمی‌گردد به دوره‌ای که قادر به تکلم نبوده، در مقاطع بعدی به سیاقی وسواس‌آمیز [که در آن فرد خود را مجبور به تکرار می یابد ظاهر می‌شوند، هرچند خود آن اثرپذیری‌ها با حافظه‌ی آگاه به یاد نمی‌آیند. ما احساس می‌کنیم نخستین و کهن‌ترین تجربه‌های نوع بشر مشمول همین قاعده‌اند. پیدایش تصور یک خدای بزرگ یکتا یکی از نتایج همین اصل است. آن را باید یک خاطره‌ شمرد خاطره‌ای که هرچند تحریف شده، باز هم یک خاطره است.

این خاطره کیفیتی وسواس گونه دارد؛ فرد محکوم است به تکرار و باورِ آن مادام که تحریف به قوت خود باقی است، می‌توان آن را پنداری فریب‌آمیز خواند؛ و تا بدان حد که بر چیزی از گذشته روشنی می‌افکند، باید آن را حقیقت خواند. پندار بیمار روان‌پریش هم حاوی پاره‌ای از حقیقت است؛ اعتقاد راسخ بیمار از همین پندار مایه می‌گیرد و به کل تارو پود پندار-بافته‌ی دوروبرش تسری می‌یابد.

موسی و یکتا پرستی، زیگموند فروید، ترجمه‌ی صالح نجفی
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
در فرآیند سوگواری، این جهان بیرونی است که خالی شده است و چیزی را از دست داده است اما در افسردگی این خویشتن درونی ماست که خالی و فقیر شده است.

زیگموند فروید، ماتم و مالیخولیا
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
روزگاران دوردست برای قوه‌ی تخیل بشر جاذبه‌ای عظیم و گاه اسرارآمیز دارند. همین که آدمی از اکنونِ خویش ناخشنود می‌شود، اتفاقی که بسیار می‌افتد، گریزی به گذشته می‌زند و دلش می‌خواهد سرانجام رویای هرگز از یاد نرفته‌ی عصری زرین را باور کند. شاید انسان هنوز افسون‌ زده‌ی دوران طفولیت خویش است که حافظه‌ای نه عاری از قصد و غرض آن را به صورت دورانِ بهشت ‌آسایی بی‌غل‌ و غش بدو عرضه می‌کند. خاطرات محو و ناقصِ گذشته، که آن را سنت می‌نامیم.

موسی و یکتا پرستی، زیگموند فروید
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
‏یکی از نتایج ملاقات شمس با مولانا آن بود که فهمید تنها اصل ثابت جهان، بی‌ثباتی است.

فقط بی‌ثباتی است که ثبات دارد
و ما مدام در حال نقض این مهم‌ترین قانون جهان هستیم.

مدام می‌خواهیم قرار و ثبات را حفظ کنیم در حالی‌که اصل جهان بر بی‌ثباتی و تغییر است!
داشتن یا بودن.

اریک فروم
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
کسی که بتواند با مادر خود رابطه ای ایمن توام با عشق برقرار کند، با تمام دنیا میتواند ارتباط برقرار کند.

جان بالبی
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
میراث کهنِ نوع بشر نه تنها مشتمل بر عادت‌ها بلکه شامل مضامین فکری هم می‌شود: تجربه‌های نسل پیشین در حافظه‌ی آدمی. از این طریق دامنه و همچنین اهمیتِ میراث کهن به میزان چشمگیری فزونی می‌یابد.

موسی و یکتا پرستی، زیگموند فروید
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
موسی و یکتا‌پرستی کوششی گران‌قدر در واپسین رساله‌ی نظری فروید است. او به بررسی شخصیت موسیِ قوم یهود و تاثیر آن بر رفتارهای انسانی و شکست‌ها و ناکامی‌های انسانی می‌پردازد. خوانشی جذاب از موسی، آیین‌های یهودی و همچنین رفتارهای توده‌ای در قومیت‌های یکتا پرست، که از بررسی روانکاوی فردی به رفتارهای قومی و بشری می‌‌رسد. فروید سرشت‌های بشری را نسبت به یکتا پرستی و همچنین توتم پرستی در قالب نظرات و تفکرات خویش به چالش می‌کشد.

#فرویدیسم

🆔 @freuddism
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کودکانه
▪️ شعر و صدا: شهیار قنبری
▪️ اهنگ: اسفندیار منفرد زاده
#فیلم_کوتاه

🆔 @filmpsy
من قبول ندارم که پیری آدمی را سربراه‌ تر میکند و از حدت و حرارت می ‌اندازد. این نیز درست نیست که آدم تا عزرائیل را دید گردنش را جلو میبرد و می گوید: لطفا سر مرا از تن جدا کن تا به بهشت بروم. من هرچه پیرتر می شوم بیشتر یاغی میشوم. من پرچم خود را پایین نمی ‌آورم و میخواهم دنیا را فتح کنم.

‌کازانتزاکیس، زوربای یونانی، ترجمه محمد قاضی
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
2024/09/30 02:25:03
Back to Top
HTML Embed Code: