Telegram Web Link
در من نوعی گرایش ذهنی عقل باور، یا شاید روانکاوانه مانع می شود در برابر چیزی (به ویژه اثر هنری) ترغیب شوم بی آنکه بفهمم چرا تحت تاثیر آن قرار گرفته ام و چه چیزی است که برمن اثر گذاشته است.

زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
واژه شوهر برای آنها به همان معنایی که ما اراده می کنیم و او را پدر فرزندان خود می شماریم، نیست. برای آنها از دیدگاه فیزیولوژیک پدر هیچ نقشی در تولد بچه ندارد زیرا آنها از نقش بیولوژیک پدر در تولد بچه بی خبرند.

به اعتقاد این بومیان، فرزندان به وسیله روح مرحوم خویشاوند نزدیک مادر، همچون ارواح کوچک وارد رحم مادر می شوند. شوهر پس از تولد بچه باید از کودک نگهداری کند و او را در بازوان خود گیرد، اما نه به این معنی که در تولد بچه نقشی داشته است.

چنین پدری برای فرزندانش دوست و یا یک دوستدار است، اما از انساب فرزندان شناخته نمی شود. او بیگانه ای ست که نه به دلیل داشتن پایگاه اجتماعی در دودمان، بلکه از طریق روابط شخصی بر فرزند خود نفوذ دارد.

اصل و نسب واقعی، یعنی آنچه جوهر ماهوی شخصی را تعیین می کند، تنها در دودمان مادری وجود دارد. قدرت مسلط بر فرزندان به دست بردار مادر است.

غریزه جنسی و سرکوب آن در جوامع ابتدایی
برانیسلاو مالینوفسکی
ترجمه محسن ثلاثی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
sex and repression in savage society

Malinowski, Bronislaw

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
ما از سه جهت در معرض رنج قرار داریم:

اولاً از بدن خودمان که در معرض انقراض، و نابودی است و اضطراب برایش علامت خطر است.

ثانیاً از دنیای بیرون و عوامل نامساعد که ما را مورد هجوم مخرب و بی امانی قرار می دهد.

و بالاخره از ارتباط و کنش و واکنش با دیگران؛ اینکه آنها ما را نمی فهمند و ما باید خشونت آنان را تحمل کنیم.

درد و رنجی که از این عامل اخیر "تعامل با دیگران" برمی خیزد احتمالاً بیشتر از عوامل قبلی است و این در حالی است که ما معمولاً عامل ارتباط با دیگران را مزید بر علت و بااهمیت تلقی می کنیم. درحالی که درد و رنجی که از آن برمی خیزد مسلم است.

ناخوشیهای تمدن، زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
تفاوت های فرآیندهای ناخودآگاه با جریان شعور آگاه انسان کشف بزرگ روانکاوی مبنی برحضور منطق های نامحدود، عظیم، اسرارآمیز و نامرئی بنام ناخودآگاه در ساختار آدمی، منجر به درک بهتر این واقعیت تعیین کننده شد که، مرزهای عملکرد ناخودآگاه انسان کامالً متمایز از عملکرد شعور آگاه اوست. به این معنا که باید ماهیت ضمیر ناخودآگاه آدمی را کامالً مستقل و جدابافته از آگاهی او دانست. این تفکیک در کیفیت و ماهیت باعث میشود فرآیندهای ناشناخته و اسرارآمیز ناخودآگاه انسان را جریانی متفاوت از دانسته های آگاهانه او بدانیم. بـا چنین درکی باید پذیرفت معادالت و موازین حاکم بر ناخودآگاه آدمی، چـه بسا درمحدودة
شعور آگاهش کامالً غریبه و شاید غیرمنطقی تلقی شوند. این تمایز ماهوی در دو سطح متفاوت از الیه های ذهنی شعورآگاه و ضمیر ناخودآگاه بیانگر نوعی دوگانگی و تضاد شگرف و اسرارآمیز در وجود انسان است.

مبانی روانکاوی فروید، حمید تقدسی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
مکانیزم-های-دفاعی-فروید.pdf
628.5 KB
خلاصه کتاب مكانیزم‌های دفاع روانی
زیگموند فروید

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
در روانکاوی واژه سکسوآلیته کلیه لذت های روحی را در بر می گیرد و این شامل لذت و رضایتی است که افراد از در آغوش گرفتن ها، نوازش ها و دوست داشتن ها بدست می آورند. انسانها در مفهوم سکسوآلیته نشاط و احساس دوست داشته شدن را تجربه می کنند.

مبانی روانکاوی کلاسیک
زیگموند فروید
ترجمه‌ی شاهرخ علیمرادیان
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
سالهاست ما پی برده ایم که مشکل روان رنجوری (نوروز) این نیست که بیمار نمی داند که در زمینه شخصیتش اضطراب دارد و یا نمی داند که ریشه اضطراب در او در گذشته او است. و یا نمی داند که باید هم بستر داشته باشد بنابراین اگر فقط به بیمار بگوییم که ریشه اصلی بیماری شما در دوران کودکی شماست ( که البته خود آنرا بطور مبهم می داند ولی انکار می کند! ) فایده برای درمان ندارد.
او جاهل نیست ، مشکل آن نیست که پزشک می داند و بیمار نمی داند!

نکته اینجاست که او مقاومت درونی برای ارضای نیازهای خویش دارد و این مقاومت های درونی در سطح ناخودآگاه در شخصیت پنهان شده است و بخش آگاه او اکنون بحکم عصبیت و نِورُوز سرسختانه به این مقاومت ها چسبیده است و از بیماری عصبیت دفاع می کند.

مبانی روانکاوی کلاسیک
زیگموند فروید ترجمه شاهرخ علیمرادیان

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
تاثیرات و تظاهرات زندگی کودکان در سالهای نخستین به گونه ای است که بازگو می نماید علاقه و محبت آنان نسبت به پدر و مادر رنگ جنسی دارد. کنجکاوی ، وهم و ترسی که از بچه ها بروز میکند ، انگیزه ای جز آن ندارد که می ترسند آن کس یا کسانی را که دوست می دارند از دست داده و مورد فراموشی واقع شوند. به همین جهت است که خود را سخت وابسته به آنان کرده و از کسانی که نمی شناسند و برایشان بیگانه می باشند دوری کرده و از آنان می ترسند.

زیگموند فروید
سه رساله درباره ی تئوري اميال جنسي

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
Forwarded from روان‌آزمون
از تعارض بین ID و Super Ego ناشی می شود و مبنای واقعی دارد.
Anonymous Quiz
17%
آ. اضطراب واقعی
35%
ب. اضطراب روان‌رنجوری
42%
ج. اضطراب اخلاقی
6%
د. اضطراب منتشر
فروید درست می گفت که احتمالا مخزنی از افکار پیچیده در مغز، در مکانی ورای خود آگاهی وجود دارند و آماده برای زمانی هستند که فراخوانده شوند تا بر صحنه خودآگاهی گام نهند. در آن مخزن ناخودآگاه، نه تنها افکار، بلکه احساسات هم حضور دارند.

وقتی نیچه گریست، اروین د یالوم
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
Forwarded from روان‌آزمون
مکانیزم دفاعی برجسته در اختلال افسردگی است.
Anonymous Quiz
11%
آ. فرافکنی
40%
ب. درون‌فکنی
14%
ج. واپس‌زنی
35%
د. سرکوب
گرایش تمدن به محدود کردن زندگی جنسی همان قدر آشکار است که گرایش دیگرش، یعنی گسترش دایره‌ی فرهنگ. همان مرحله‌ی نخستین تمدن یعنی توتمیسم ممنوعیت برگزیدن محارم برای آمیزش جنسی را به همراه می‌آورد که شاید شدید‌ترین لطمه‌ای باشد که به زندگی عشقی انسان وارد آمده است. با تابوها، قوانین و رسوم، محدودیت‌های دیگری ایجاد می‌شوند که هم مردان هم زنان مشمول آنند. همه‌ی تمدنها در این راه به یک اندازه پیش نمی‌روند؛ ساختار اقتصادی جامعه بر میزان آزادی جنسی باقی‌مانده تأثیر می‌گذارد. می‌دانیم که تمدن در این جا فرمانبرِ جبرِ ضرورت‌های اقتصادی است، زیرا مقدار زیادی از نیروی روانی را که خود مصرف می‌کند باید از زندگی جنسی سلب کند. از این حیث، تمدن با زندگی جنسی همان‌طور رفتار می‌کند که یک قوم یا قشر اجتماعی با قوم یا قشراجتماعی دیگری که تسلیم بهره‌کشی اوست. ترس از قیام سرکوب‌شدگان اقدامات احتیاطی شدیدی را ایجاب می‌کند.

تمدن و ملالت‌های آن، زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
Forwarded from روان‌آزمون
کدام مقیاس وکسلر بزرگسالان، حافظه کوتاه مدت و توجه را می‌سنجد.
Anonymous Quiz
15%
آ. شباهت‌ها
11%
ب. اطلاعات عمومی
53%
ج. فراخنای ارقام
20%
د. تکمیل تصاویر
روانشناسی گروهی و تحلیل ایگو
زیگموند فروید
زبان اصلی

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
Group_Psychology_and_the_Analysis_of_the_Ego_by_Sigmund_Freud_z.pdf
386.5 KB
روانشناسی گروهی و تحلیل ایگو
زیگموند فروید
زبان اصلی

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
Forwarded from روان‌آزمون
در کدام یک از انواع بازی‌ها، مشکلات عاطفی کودک بهتر بازنمایی می‌شود.
Anonymous Quiz
28%
آ. قاعده‌دار
14%
ب. تمرینی
35%
ج. رمزی
23%
د. حرکتی
#معرفی_کتاب

روانشناسی توده‌ای و تحلیل ایگو
زیگموند فروید
ترجمه سایرا رفيعی

فروید کتاب روانشناسی توده‌ای و تحلیل ایگو را در سال ۱۹۲۱ نوشت. دوازده سال پیش از به قدرت رسیدن هیتلر و پیش از شکل‌گیری نازیسم در آلمان. با این حال این کتاب را می‌توان پیش‌گویی‌ای حیرت‌آور از ظهور فاشیسم و نازیسم در اروپا دانست. فروید در کتاب روان‌شناسی توده‌ای و تحلیل اگو با دقتی استادانه، پیوندهایی را که منجر به شکل‌گیری و تداوم توده می‌شود ترسیم کرده است. فروید در ابتدای روانشناسی توده‌ای وجود تمایز میان روانشناسی فردی و روانشناسی توده‌ای را رد می‌کند و سراسر مقاله نمونه‌ای درخشان از بکارگیری مفاهیم روانکاوانه در توضیح پدیده‌ای اجتماعی است.

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
ما را در اینستاگرام دنبال کنید 👇

Instagram.com/cinemapsy
2024/11/16 07:56:03
Back to Top
HTML Embed Code: