Telegram Web Link
✳️ مقاومت آجری چیست؟ — به زبان ساده

‏در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس، با انواع مقاومت‌های الکتریکی آشنا شدیم. در این آموزش می‌خواهیم با تفصیل بیشتری به معرفی مقاومت آجری بپردازیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ مقاومت آجری چیست؟
‏ ○ ساختار مقاومت آجری
‏ ○ مزایا و معایب مقاومت آجری
‏ ○ کاربردهای مقاومت آجری
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مبانی الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 مقاومت آجری چیست؟

‏مقاومت پیچه‌ای مقاومتی است که با استفاده از سیم رسانا برای محدود کردن عبور جریان درون مدار طراحی شده است. طراحی این مقاومت را می‌توان با استفاده از سیم رسانا با پیچاندن حول یک هسته غیررسانا انجام داد. به طور کلی، مواد سیم را می‌توان از نیکروم (آلیاژ نیکل-کروم) یا منگنین (آلیاژ مس-نیکل-منگنز) تهیه کرد. این مقاومت‌ها بسیار دقیق هستند، خصوصیاتی عالی برای توان‌های بالا و مقادیر مقاومت پایین دارند. این مقاومت‌ها در کاربردهای صنعتی و پرتوان مانند فیوزها و قطع‌کننده‌های مدار استفاده می‌شوند. نماد مقاومت پیچه‌ای مانند مقاومت عادی است.

‏مقاومت‌های پیچه‌ای قدیمی‌ترین نوع مقاومت هستند که امروزه نیز تولید می‌شوند. مقاومت آجری یا سرامیکی نوعی مقاومت پیچه‌ای است.

‏برای آشنایی بیشتر با موضوعات مرتبط با مدارهای الکترونیکی، پیشنهاد می‌کنیم به مجموعه آموزش‌های مهندسی الکترونیک مراجعه کنید که توسط فرادرس تهیه و لینک آن در ادامه آورده شده است.


🔸 ساختار مقاومت آجری

‏شکل ساختاری مقاومت آجری (سرامیکی) که یک مقاومت پیچه‌ای است، در تصویر زیر نشان داده شده است که با موادی با ضریب دمای پایین و مقاومت بالا طراحی شده است. ساخت هر مقاومت را می‌توان با استفاده از آلیاژهایی مانند منگنزین یا کنستانتان انجام داد. دو ترمینال مقاومت آجری با آلیاژ قلع ساخته می‌شوند. ساخت مقاومت بر اساس دقت مورد نیاز تغییر می‌کند و برای طراحی دقیق سیستم، هزینه مقاومت افزایش می‌یابد.

‏اندازه مقاومت این مقاومت از ۱ اهم تا ۱ مگااهم متغیر است و همچنین توان آن از ۵ تا ۲۵۰ وات تغییر می‌کند. تلرانس مقدار مقاومت ممکن است از ۵٪ تا ۱۰٪ باشد.

‏همان‌طور که در شکل مشخص است، این مقاومت آجری را می‌توان با پیچاندن سیم فلزی حول یک هسته طراحی کرد. در مقاومت پیچه‌ای، سیم فلزی می‌تواند به عنوان عنصر مقاومت استفاده شود در حالی که هسته به عنوان ماده غیررسانا به کار می‌رود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 مقاومت آجری چیست؟ — به زبان ساده — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق

✳️ مدار شارژر باتری قلمی | راهنمای تصویری و گام به گام ساخت

‏در این آموزش، با روش ساخت مدار شارژر باتری قلمی با استفاده از آردوینو آشنا می‌شویم. همچنین نحوه ساخت یک مدار باتری شارژر قلمی را بیان می‌کنیم که با سلول خورشیدی کار می‌کند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ مدار شارژر باتری قلمی با استفاده از آردوینو
‏ ○ مدار شارژر باتری قلمی با انرژی خورشیدی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مبانی الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش برد آردوینو (Arduino) با انجام پروژه های عملی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها


🔸 مدار شارژر باتری قلمی با استفاده از آردوینو

‏در این پروژه مدار شارژ باتری قلمی NiMH را با استفاده از آردوینو پیاده‌سازی می‌کنیم. در ادامه، روش انجام این کار را بیان خواهیم کرد.

‏باتری‌های قابل شارژ راهی عالی برای تأمین انرژی وسایل الکترونیکی قابل حمل هستند. این باتری‌ها می‌توانند موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها شوند و در صورت بازیافت صحیح، برای محیط زیست ضرر کمتری ندارند. برای اینکه بتوانید از باتری‌های قابل شارژ خود بیشترین بهره را ببرید، باید آن‌ها را به درستی شارژ کنید. این بدین معنی است که شما به یک شارژر خوب نیاز دارید. شما می‌توانید هزینه‌های زیادی را برای تهیه یک شارژر تجاری خرج کنید، اما ساختن آن هم سرگرم‌کننده‌تر است و هم صرفه اقتصادی دارد. بنابراین در اینجا نحوه ساخت شارژر باتری کنترل شده با آردوینو را بیان می‌کنیم.

‏ابتدا ذکر این نکته مهم است که یک روش شارژ کلی وجود ندارد که برای همه باتری‌های قابل شارژ مناسب باشد. هر نوع باتری از فرایند شیمیایی متفاوتی برای عملکرد خود استفاده می‌کند. در نتیجه، هر نوع باتری باید متفاوت شارژ شود. در این مطلب نمی‌توانیم انواع باتری و روش‌های شارژ را پوشش دهیم. بنابراین برای سادگی، در مورد متداول‌ترین نوع باتری قابل شارژ، یعنی باتری نیکل– هیدرید فلز (Nickel-Metal Hydride) یا NiMH تمرکز خواهیم کرد و مدار شارژر باتری قلمی را برای این نوع باتری بررسی می‌کنیم.


🔸 مدار شارژر باتری قلمی با انرژی خورشیدی

‏در ساده‌ترین شکل، مدار شارژر باتری قلمی ولتاژ یا جریان را به ترمینال مثبت باتری اعمال می‌کند. این امر باعث شارژ شدن باتری و افزایش ولتاژ آن می‌شود. اعمال ولتاژ روی باتری ممکن است آن را شارژ کند، اما هیچ سیستمی برای محافظت از باتری ندارد. شیمی هر باتری دارای خصوصیات منحصر به فردی است، اما محدود به آن‌ها نیست. ولتاژ نامی، حداکثر ولتاژ، چگالی انرژی، میزان خودتخلیگی، مقاومت داخلی و چرخه عمر. به دلیل نیازهای منحصر به فرد هر یک از باتری‌های شیمیایی، مهم است که ابتدا مشخص کنیم که از کدام‌یک از باتری‌های شیمیایی استفاده می‌کنیم.

‏در حال حاضر، سه باتری شیمیایی قابل شارژ رایج برای وسایل مختلف وجود دارد: یون لیتیوم، نیکل-هیدرید فلز (Ni-MH) و کادمیوم نیکل (NiCd) داریم. ولتاژ نامی باتری یون لیتیوم از ۳٫۲ ولت تا ۳٫۷ ولت متغیر است، ولتاژ باتری نیکل-هیدرید فلز ۱٫۲ ولت و کادمیوم نیکل ۱٫۲ ولت است. اغلب دستگاه‌ها از باتری‌های AA یا AAA استفاده می‌کنند. به دلیل اینکه ولتاژ‌ نامی باتری یون لیتیوم بیش از دو برابر ولتاژ باتری‌های AA (قلمی) یا AAA (نیم‌قلمی) است، در این پروژه آن را انتخاب نمی‌کنیم. اکنون، چگالی انرژی Ni-MH و NiCd را مقایسه کنیم و در می‌یابیم که Ni-MH دارای چگالی انرژی بیشتری نسبت به NiCd است. به همین دلیل، در این مثال از باتری Ni-MH برای تراکم انرژی بهتر استفاده می‌کنیم.

‏در مورد روش‌های شارژ باتری‌های شیمیایی جزئیاتی وجود دارد. اما در حالت کلی، می‌توان چنین گفت که برای شارژ سریع باتری (در کمتر از چند ساعت) به طور معمول از میکروکنترلر برای کنترل ولتاژ و دمای باتری استفاده می‌شود (در بخش قبل این موضوع را بررسی کردیم). اگر ولتاژ شروع به افت کند، باتری به حالت بیش‌شارژ رسیده و شارژر خاموش می‌شود. اگر درجه حرارت به سرعت شروع به افزایش کند، می‌تواند به معنای آسیب دیدن احتمالی باتری باشد یا اینکه یک حالت بیش‌شارژ رخ داده است و شارژر خاموش می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 مدار شارژر باتری قلمی | راهنمای تصویری و گام به گام ساخت — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق
‌‌‌‌
✳️ سنسور رطوبت خاک — انواع و مدار عملی به زبان ساده

‏امروزه فناوری نقشی اساسی در بسیاری از جنبه‌های زندگی ما دارد. بسیاری از مردم تصور می‌کنند کشاورزی در کاشتن بذرها در زمین و آب دادن آن‌ها خلاصه می‌شود و به همین دلیل کار آسانی است. از همین رو این افراد فناوری را دور از آن می‌پندارند، اما واقعیت چیز دیگری است. با توجه به رشد نمایی جمعیت، مسائل پویایی در رابطه با تغذیه مردم ایجاد می‌شود. وجود افراد بیشتر به معنای نیاز به تولید مواد غذایی بیشتر است. از طرفی، تعداد انسان‌های بیشتر به این معنی است که خانه‌های بیشتری ساخته می‌شود و آب بیشتری مصرف خواهد شد و زمین و منابع آبی باارزش برای تولید مواد غذایی کم و کمتر می‌شود. برای تأمین همه‌جانبه این جمعیت در حال رشد با منابع کمتر، صنعت کشاورزی باید به پیشرفت‌های فناورانه روی بیاورد. از این روست که پیشرفت‌هایی مانند مهندسی ژنتیک، فناوری GPS، محصول زراعی تحمل‌کننده علف‌کش، تصاویر هوایی، ربات‌ها، سنسور رطوبت خاک و کشاورزی دقیق، کشاورزی را به یک تجارت پیچیده تبدیل کرده است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ سنسور رطوبت خاک چیست؟
‏ ○ انواع سنسور رطوبت خاک
‏ ○ پیاده سازی سنسور رطوبت خاک در آردوینو
‏ ○ معرفی فیلم آموزش برد آردوینو (Arduino) با انجام پروژه های عملی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 سنسور رطوبت خاک چیست؟

‏در بسیاری از کشورهای پیشرفته، کشاورزان به شدت به سیستم‌های آبیاری اعتماد می‌کنند تا در زمان مناسب آب مناسب محصولات خود را تأمین کنند. تنش خشکی گیاهان به راحتی و به سرعت باعث کاهش بازدهی می‌شود. با کمک فناوری، سنسورهای رطوبت خاک می‌توانند تصویر کاملی از سیستم‌های آبیاری مفید را به تولیدکنندگان ارائه دهند. سنسور رطوبت خاک این امکان را می‌دهد که وقتی سطح رطوبت به زیر آستانه خاصی رسید، جریان آب برقرار شود و پس از رسیدن به ظرفیت آبداری زمین، قطع شود. کشاورزان فقط در مواقع نیاز از آب استفاده می‌کنند و همین امر باعث کاهش مصرف آب می‌شود. این هم یک دستاورد مالی و هم یک گام مهم زیست‌محیطی است. در این صورت نه آب و پول هدر می‌رود و نه مواد مغذی و سموم شیمیایی در آب‌های زیرزمینی غرق می‌شوند. استفاده از سنسور رطوبت خاک ضمن به حداکثر رساندن بازده و سود، هزینه‌های مدیریت ورودی را کاهش خواهد داد.


🔸 انواع سنسور رطوبت خاک

‏سه نوع اصلی سنسور رطوبت خاک وجود دارد که هرکدام در نحوه اندازه‌گیری میدانی و تعیین سطح رطوبت خاک متفاوت هستند. هر نوع مزایا و معایب خاص خود را دارد و نیازهای خاص بازار را برآورده می‌کند. در ادامه، با این انواع آشنا می‌شویم.

‏سنسورهای حجمی (Volumetric Sensors) رطوبت خاک، مستقیماً مقدار آب موجود در خاک را اندازه‌گیری می‌کنند. این دسته بیشترین سنسورهای بازار را تشکیل می‌دهند: پراب‌های رطوبت نوترونی، سنسورهای اتلاف حرارت و سنسورهای معمولی و دی الکتریک. سنسورهای دی الکتریک ثابت دی الکتریک خاک را اندازه‌گیری می‌کنند. ثابت دی‌الکتریک یک خاصیت الکتریکی وابسته به میزان رطوبت خاک است و می‌توان آن را در سه نسخه تهیه کرد: سنسورهای رفرکتومتری یا شکست‌سنجی حوزه زمان (TDR)، سنسورهای عبورسنج حوزه زمان (TDT) و سنسورهای رفرکتومتری حوزه فرکانس (FDR) یا خازنی.

‏با توجه به فناوری مورد استفاده، سنسورهای حجمی گرانترین سنسورهای رطوبت خاک برای خرید هستند (بیش از ۱۰۰ دلار برای هر سنسور و ۴۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار برای یک خوانش‌گر الکترونیکی). هنگام نصب در مزارع، این سنسورها به کالیبراسیون با نوع خاک جداگانه نیز احتیاج دارند و همین امر موج دشوارتر شدن نصب آن‌ها می‌شود. البته در طرف مقابل، سنسورهای حجمی بسیار دقیق هستند و داده‌ها را بسیار سریع در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند. این سنسورها معمولاً در محیط‌های پژوهشی و در محصولات با ارزش بالا که سرعت و دقت هزینه بالاتر تجهیزات قابل توجیه است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 سنسور رطوبت خاک — انواع و مدار عملی به زبان ساده — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ پین هدر چیست ؟ — راهنمای کاربردی

‏راه‌های متنوعی برای اتصال بخش‌های مختلف اجزای مدار به یکدیگر وجود دارد که یکی از آن‌ها استفاده از پین هدر است. در این آموزش، با پین هدر و انواع آن آشنا می‌شویم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ پین هدر چیست؟
‏ ○ ساخت کابل پین هدر
‏ ○ تعمیر کابل پین هدر
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مبانی الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها


🔸 پین هدر چیست؟

‏پین هدر یکی از قطعاتی است که برای اتصال بخش‌های مختلف مدارهای الکترونیکی کاربرد فراوانی دارد. به طور کلی، در یک طرف پین هدر تعدادی پین قرار دارد که می‌تواند به یک PCB لحیم شود یا به کابل متصل شود. این نوع اتصالات در اندازه‌های مختلفی عرضه می‌شوند و می‌توانند تعداد ردیف‌های متفاوتی از پایه‌ها را داشته باشند. تصویر زیر یک اتصال پین هدر مادگی را نشان می‌دهد که روی برد لحیم شده است.

‏پین هدرهای رایج معمولاً اتصال‌هایی در ردیف‌های تکی و دو تایی دارند که با فاصله ۰٫۱ اینچی (۲٫۵۴ میلی متری) است. این فاصله یک مقدار استاندارد سازگار با برد بورد است. پین‌هدرها در نسخه‌های اصطلاحاً نری و مادگی وجود دارند و در اتصال بردها و شیلدهای آردوینو به یکدیگر نیز به کار می‌روند. کاربران می‌توانند سیم‌های جامپر را به راحتی به بردبوردها متصل کنند. تصویر زیر اتصالات پین هدر ۰٫۱ اینچی نری و مادگی را روی یک برد آردوینو نشان می‌دهد.

‏البته پین‌هدرهای دیگر با فاصله متفاوت غیرمعمول نیستند. به عنوان مثال، ماژول بی‌سیم XBee از نسخه ۲ میلی‌متری همان اتصال استفاده می‌کند. در تصویر زیر نمای بالایی نشان داده شده است که پین هدر مادگی SMD با ۲ میلی‌متری روی برد لحیم شده است.


🔸 ساخت کابل پین هدر

‏همان‌طور که گفتیم، به جای لحیم‌کاری مستقیم، می‌توان از پین هدرهای استاندارد استفاده کرد تا سیم‌کشی مدار آسان و تمیز باشد. در بسیاری از موارد، ممکن است بخواهیم کابل‌ها را به پین هدر وصل کنیم یا کابل‌های آسیب دیده را تعمیر کنید. در اینجا روش سریع ساخت کابل پین هدر را بررسی می‌کنیم.

‏برای نمونه، می‌خواهیم کابلی را به یک پین هدر متصل کنیم. دقت کنید که سیم و سرسیم پین هدر باید با هم تطابق داشته باشند.

‏ابزار و تجهیزات لازم برای این کار به شرح زیر هستند:



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 پین هدر چیست ؟ — راهنمای کاربردی — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ ترانزیستور چیست ؟ | تعریف، نماد و کار ترانزیستور — به زبان ساده (+ فیلم آموزشی)

‏ترانزیستورها دنیای الکترونیک را احاطه کرده‌اند. حضور این قطعات الکترونیکی تقریباً در هر مدار مدرنی به عنوان یک قطعه کنترل حیاتی است. گاهی این قطعات را می‌توان روی بردهای الکترونیکی مشاهده کرد، اما امروزه اغلب در یک مدار مجتمع به کار رفته‌اند و از چشم ما پنهان هستند. در این آموزش مطالبی را برای آشنایی با رایج‌ترین ترانزیستور، یعنی ترانزیستور پیوندی دوقطبی (BJT)، بیان می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ ترانزیستور چیست؟
‏ ○ نماد ترانزیستور NPN و PNP
‏ ○ ترانزیستور از چه چیزی ساخته شده است؟
‏ ○ ترانزیستور چگونه کار می‌کند؟
‏ ○ مقایسه ترانزیستور با شیر آب
‏ ○ نواحی عملکرد ترانزیستور NPN
‏ ○ نواحی عملکرد ترانزیستور PNP
‏ ○ کار ترانزیستور چیست؟
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مبانی الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 ترانزیستور چیست؟

‏ترانزیستورها قطعات اکتیو سه‌سری هستند که از مواد نیمه‌هادی مختلف ساخته شده‌اند و می‌توانند در کاربردهای ولتاژ سیگنال کوچک به عنوان یک عایق یا یک رسانا عمل کنند. توانایی ترانزیستور در تغییر بین این دو حالت سبب می‌شود این قطعه دو عملکرد اساسی داشته باشد: سوئیچینگ و تقویت‌کنندگی.

‏از ترانزیستورها در اندازه‌های کوچک و انواع گسسته، می‌توان برای ساخت سوئیچ‌های الکترونیکی ساده، منطق دیجیتال و مدارهای تقویت‌کننده سیگنال استفاده کرد. هزاران، میلیون‌ها و حتی میلیاردها ترانزیستور در کنار یکدیگر درون تراشه‌های کوچکی تعبیه می‌شوند و حافظه‌های رایانه، ریزپردازنده‌ها و سایر مدارهای مجتمع پیچیده را تشکیل می‌دهند.

‏هدف ما در این آموزش، این است که درک گسترده‌ای از عملکرد ترانزیستور داشته باشید. همچنین، وارد جزئیات عمیق فیزیک نیمه‌هادی‌ها یا مدل‌های معادل نمی‌شویم. اما به اندازه کافی عمیق به موضوع عملکرد ترانزیستور خواهیم پرداخت تا به این درک برسید که چگونه می‌توان از ترانزیستور به عنوان سوئیچ یا تقویت‌کننده استفاده کرد.


🔸 نماد ترانزیستور NPN و PNP

‏ترانزیستورها اساساً سه پایه دارند. در BJT، این پایه‌ها «کلکتور» (Collector)، «بیس» (Base) و «امیتر» (Emitter) نام دارند و آن‌ها را به ترتیب با سه حرف B ،C و E نشان می‌دهیم. شکل زیر نماد دو ترانزیستور NPN و PNP را نشان می‌دهد.

‏تنها تفاوت نمادهای این دو ترانزیستور، جهت پیکان روی امیتر آن‌ها است. پیکان روی امیتر ترانزیستور NPN به سمت بیرون و جهت پیکان روی امیتر ترانزیستور PNP به سمت داخل ترانزیستور است. شکل زیر دو ترانزیستور BJT را نشان می‌دهد که یکی از آن‌ها NPN و دیگری PNP است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ترانزیستور چیست ؟ | تعریف، نماد و کار ترانزیستور — به زبان ساده (+ فیلم آموزشی) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ پری آمپلی فایر چیست؟ — به زبان ساده و کاربردی

‏وظیفه اصلی «پری آمپلی فایر» یا همان «پیش تقویت کننده» (Preamplifier) یا به اختصار «پری امپ» (Preamp) تقویت سیگنال‌های کوچک و ضعیف برای تقویت بیشتر در مراحل بعدی است. به طور کلی، سیگنال‌های ضعیف از میکروفون‌ها، منابع صوتی و دیگر آشکارسازهای صدا باید با در نظر گرفتن نسبت سیگنال به نویز (SNR) ذاتی استخراج شوند. از این رو، بهترین موقعیت پری آمپلی فایر نزدیک به سنسور یا آشکارساز است. تقویت بیشتر خروجی آمپلی فایر توسط تقویت‌کننده‌های توان انجام می‌شود.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تفاوت گیرنده، آمپلی فایر و پری آمپلی فایر
‏ ○ مدار ساده پری آمپلی فایر
‏ ○ کاربردهای پری آمپلی فایر
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش برد آردوینو (Arduino) با انجام پروژه های عملی


🔸 تفاوت گیرنده، آمپلی فایر و پری آمپلی فایر

‏تفاوت‌های اساسی بین گیرنده و آمپلی فایر در مقابل پری آمپلی فایر به عملکرد آن‌ها بر می‌گردد. یک گیرنده دستگاه ورودی و خروجی را به هم متصل می‌کند، در حالی که آمپلی فایر سیگنال را تقویت می‌کند تا بتواند از طریق بلندگو پخش شود. با این حال، یک پری آمپلی فایر، سیگنال میکروفن را به حدی افزایش می‌دهد تا بتوان آن را از طریق آمپلی فایر تقویت کرد.

‏تفاوت‌های این ۳ دستگاه را در ادامه توضیح خواهیم داد، اما ابتدا لازم است درباره دستگاه‌های واقعی با جزئیات بیشتری بحث کنیم تا بتوانیم تفاوت‌ها را درک کنیم.

‏گیرنده AV (صوتی/تصویری) یکی از اساسی‌ترین قسمت‌های سیستم سینمای خانگی است و معمولاً اولین چیزی است که خریداری می‌شود. به طور خلاصه، گیرنده به عنوان مرکز اصلی سینمای خانگی شما عمل می‌کند و تعدادی از کارهای مهم را انجام می‌دهد.


🔸 مدار ساده پری آمپلی فایر

‏پری آمپلی فایر سیگنال را با بهره بسیار زیاد تقویت می‌کند، اما بهره جریان ندارد. از این رو، سیگنال تقویت شده پری آمپلی فایر به یک آمپلی فایر توان داده می‌شود که در آن جریان تقویت می‌شود.

‏اگر فیلتر کردن سیگنال ورودی الزامی باشد، مدار فیلتر ممکن است به سیگنال نویز اضافه کند. هنگامی که از پری آمپلی فایر استفاده می‌شود، می‌توان نویز را به میزان قابل توجهی کاهش داد. پری آمپلی فایر همچنین هنگام وجود فاصله بین سنسور و تقویت‌کننده توان، به کم کردن نویز در خطوط کمک می‌کند.

‏با اینکه آمپلی‌فایرها مدارهایی هستند که خروجی را تقویت می‌کنند، کنترل صدا در تقویت‌کننده‌های توان مشکل است. اغلب اوقات، تقویت‌کننده توان کم و بیش ثابت نگه داشته می‌شود، در حالی که میزان صدا در مرحله پیش‌تقویت کنترل می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 پری آمپلی فایر چیست؟ — به زبان ساده و کاربردی — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ فانکشن ژنراتور چیست ؟ | نحوه کار با دکمه ها — راهنمای کاربردی

‏«فانکشن ژنراتور» (Function Generator) یکی از مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاه‌های الکترونیک است. در طراحی و عیب‌یابی الکترونیک، برای شبیه‌سازی عملکرد طبیعی مدار مورد بررسی، اغلب به یک سیگنال قابل کنترل نیاز داریم. علاوه بر این، برای آزمایش سیستم‌های فیزیکی و ترنسدیوسرها سیگنال‌های پایدار و قابل اطمینانی لازم است. سطح سیگنال مورد نیاز از میکروولت تا ده‌ها ولت یا بیشتر متغیر است. همه این سیگنال‌ها توسط فانکشن ژنراتور تولید می‌شوند. در این آموزش، با فانکشن ژنراتور آشنا می‌شویم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ فانکشن ژنراتور و کاربردهای آن
‏ ○ انواع فانکشن ژنراتور
‏ ○ انواع شکل موج‌ در فانکشن ژنراتور
‏ ○ آشنایی با دکمه های فانکشن ژنراتور مدل ۴۰۴۰DDS
‏ ○ آشنایی با دکمه های فانکشن ژنراتور مدل AG۱۰۲۲F
‏ ○ مثال تولید شکل موج سینوسی در فانکشن ژنراتور
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 فانکشن ژنراتور و کاربردهای آن

‏فانکشن‌ ژنراتورهای مدرنِ «سنتز دیجیتالی مستقیم» (Direct Digital Synthesis) یا DDS قادر به ارائه طیف گسترده‌ای از سیگنال‌ها هستند. این فانکشن ژنراتورها می‌توانند خروجی سینوسی، مربعی و مثلثی با فرکانس کمتر از ۱ هرتز تا حداقل ۱ مگاهرتز با دامنه متغیر و آفست DC قابل تنظیم را تولید کنند. بسیاری از فانکشن ژنراتورها دارای قابلیت‌های اضافه‌ای مانند قابلیت ارائه فرکانس بالاتر، تقارن متغیر، «جاروب فرکانس» (Frequency Sweep)، مدولاسیون AM و FM و… هستند. مدل‌های پیشرفته‌تر، انواع شکل موج‌های اضافی را ارائه می‌دهند و فانکشن ژنراتورهای شکل موج دلخواه می‌توانند شکل موج‌های دوره‌ای (متناوب) تعریف شده کاربر را مهیا کنند.

‏در مواردی که به سیگنال‌های محرک پایدار و تکرارپذیر نیاز است، از فانکشن ژنراتورها استفاده می‌شود. در اینجا برخی از موارد استفاده عمومی و کاربران فانکشن ژنراتور ذکر شده است:

‏– تحقیق و توسعه

‏– مؤسسات آموزشی

‏– مشاغل تعمیر تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی

‏– آزمایش تحریک/پاسخ، توصیف پاسخ فرکانسی و تزریق سیگنال در مدار

‏– علاقه‌مندان به الکترونیک

‏برای استفاده از یک فانکشن ژنراتور به بهترین وجه و داشتن بالاترین بازدهی، کاربر باید از دکمه‌ها، ویژگی‌ها و مُدها یا حالت‌های عملکرد آن درک اساسی داشته باشد. این آموزش برای کسانی که دانش کمی در مورد فانکشن ژنراتورها دارند و همچنین تکنسین‌ها یا مهندسان باتجربه‌ای که می‌خواهند دانسته‌های خود را مرور کنند، مفید است.


🔸 انواع فانکشن ژنراتور

‏فانکشن ژنراتورهای مختلفی در بازار وجود دارند که دامنه هزینه آن از چند ده دلار تا ده هزار دلار است. برخی از آن‌ها ابزارهای اختصاصی هستند، برخی از آن‌ها جعبه‌های سیاه با رابط‌های USB و ترمینال خروجی‌اند، برخی دیگر به کامپیوتر یا باس‌های ابزار دقیق متصل می‌شوند و برخی دیگر برنامه‌های نرم‌افزاری هستند که برای تولید شکل موج بر روی رایانه روی پورت موازی یا از طریق کارت صدا اجرا می‌شوند. همچنین کیت‌های ارزان نیز جهت بهره‌گیری از قابلیت‌های فانکشن ژنراتور برای علاقه‌مندان وجود دارد.

‏فانکشن ژنراتورهای فقط نرم‌افزاری کمترین هزینه را دارند و می‌‌توانند برای دانشجویان و علاقه‌مندان با بودجه کمتر جذاب باشند. آن‌ها همچنین از نظر فرکانس محدودترین انواع فانکشن ژنراتورها هستند و اغلب فقط در محدوده صوتی قرار می‌گیرند.

‏فانکشن ژنراتورهایی که به صورت جعبه سیاه هستند، از نظر هزینه در رده‌های بعدی قرار دارند و از مزیت قابلیت حمل و مصرف توان پایین برخوردار هستند. هدف آن‌ها اغلب کار با رایانه‌های قابل حمل یا همان لپ‌تاپ‌ها است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 فانکشن ژنراتور چیست ؟ | نحوه کار با دکمه ها — راهنمای کاربردی — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ ماژول اثر انگشت — راهنمای کاربردی

‏تشخیص اثر انگشت یکی از روش‌های بسیار رایج زیست‌سنجشی است. در این آموزش، با ماژول اثر انگشت و نحوه کار آن آشنا می‌شویم. از چند سال گذشته‌، استفاده از تشخیص اثر انگشت برای شناسایی افراد کاربرد فراوانی پیدا کرده است. به طور کلی، ویژگی‌های سیستم‌های تشخیص اثر انگشت سرعت بیشتر، هزینه‌ کم و همچنین سازگاری در مقایسه با انواع دیگر دستگاه‌های زیست‌سنجشی (بیومتریک) است. هر شخص یک الگوی جداگانه اثر انگشت دارد که با برجستگی‌هایی تشکیل شده که موجب ایجاد حلقه‌ها و خم‌هایی می‌شود که مخصوص هر شخص و منحصر به فرد است. اثر انگشت‌ها به پنج نوع پیچشی، حلقه راست، حلقه چپ، خیمه‌ای و قوسی طبقه‌بندی می‌شوند. در بسیاری از سیستم‌های تشخیص، هنگام ایجاد تفاوت بین انواع مشابه اثر انگشت، مشکلاتی ایجاد می‌شود. امروزه سیستم‌های تشخیص متفاوتی در دسترس است که در کنار شبکه‌های عصبی برای کشف انتهای خط‌الرأس جهت مطابقت با اثر انگشت به کار می‌روند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ سنسور اثر انگشت چیست؟
‏ ○ ماژول اثر انگشت R۳۰۵
‏ ○ ویژگی‌های ماژول اثر انگشت
‏ ○ اصول کار حسگر اثر انگشت
‏ ○ مشخصات فنی
‏ ○ پیاده‌سازی سنسور اثر انگشت در آردوینو
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 سنسور اثر انگشت چیست؟

‏سنسور اثر انگشت نوعی سنسور است که در دستگاه تشخیص اثر انگشت استفاده می‌شود. این دستگاه‌‌ها عمدتاً در ماژول اثر انگشت قرار دارند و برای ایمنی کامپیوترها و سیستم‌ها به کار می‌روند. از ویژگی‌های اصلی دستگاه تشخیص اثر انگشت می‌توان به دقت، عملکرد بهتر و تکیه بر فناوری بیومتریک منحصر به فرد اثر انگشت اشاره کرد. ماژول اثر انگست با دو بخش اسکنر و ریدر اثر انگشت به جای کلمه‌ای مخفی، دستگاهی بسیار ایمن و مناسب است. دلیل این امر این است که اسکن رمز عبور آسان و همچنین به خاطر سپردن آن دشوار است.

‏بنابراین، بهتر است از ریدر یا اسکنر اثر انگشت مبتنی بر USB با استفاده از نرم‌افزار بیومتریک برای تأیید، شناسایی و احراز هویت استفاده کنید، که به اثر انگشت شما امکان عملکرد مشابه رمزهای عبور دیجیتال را می‌دهد. این گذرواژه‌ها را نمی‌توان فراموش کرد، مگر آنکه دزدیده شوند.

‏سنسور اثر انگشت نوعی سنسور است که در دستگاه تشخیص اثر انگشت استفاده می‌شود. این دستگاه‌‌ها عمدتاً در ماژول تشخیص اثر انگشت قرار دارند و از آن برای ایمنی کامپیوتر استفاده می‌شود. از ویژگی‌های اصلی این دستگاه می‌توان به دقت، عملکرد بهتر، استحکام مبتنی بر فناوری بیومتریک منحصر به فرد اثر انگشت اشاره کرد. در غیر این‌صورت هر دو اسکنر اثر انگشت به جای کلمه‌ای مخفی، دستگاهی بسیار ایمن و مناسب برای ایمنی است. از آنجا که اسکن رمز عبور آسان است و همچنین به خاطر سپردن آن دشوار است.


🔸 ماژول اثر انگشت R۳۰۵

‏انواع مختلفی ماژول اثر انگشت مانند R۳۰۵ و R۳۰۷ در بازار موجود است. برای درک بهتر عملکرد این سنسورها، در اینجا قصد داریم به بررسی اجمالی ماژول اثر انگشت R۳۰۵ بپردازیم. شکل زیر ماژول اثر انگشت R۳۰۵ را نشان می‌دهد.

‏ماژول R۳۰۵ نوعی ماژول اثر انگشت است که در بیومتریک برای امنیت در تشخیص اثر انگشت و همچنین تأیید استفاده می‌شود. این ماژول‌ها عمدتاً در مواردی استفاده می‌شوند که تراشه DSP پرمصرف در ارائه تصویر، یافتن ویژگی، جست‌وجو و محاسبه با اتصال آن به هر میکروکنترلر با کمک سریال TTL و ارسال بسته‌های داده برای دریافت عکس وجود دارد. ثبت‌ انگشتان جدید را می‌توان مستقیماً در حافظه فلش موجود در آن ذخیره کرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ماژول اثر انگشت — راهنمای کاربردی — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ برق یا الکتریسیته چیست؟ — به زبان ساده

‏اگر تا به حال رعد و برق و صاعقه‌های قدرتمندی را که از آسمان به زمین می‌رسند دیده باشید، ایده نیروی الکتریسیته یا برق در ذهنتان وجود خواهد داشت. رعد و برق یک الکتریسیته یا برق ناگهانی و عظیم بین آسمان و زمین است. انرژی موجود در یک صاعقه برای اینکه تا ۱۰۰ لامپ قوی را در یک روز کامل روشن کنید یا حدود بیست هزار برش نان تست با آن تهیه کنید کافی است. در این آموزش به این پرسش پاسخ می‌دهیم که الکتریسیته چیست و انواع آن کدامند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ برق یا الکتریسیته چیست؟
‏ ○ الکتریسیته ساکن چیست؟
‏ ○ الکتریسیته جاری چیست؟
‏ ○ مدارهای الکتریکی
‏ ○ جریان مستقیم و جریان متناوب
‏ ○ الکترومغناطیس
‏ ○ تولید برق
‏ ○ برق و الکترونیک
‏ ○ قدرت برق
‏ ○ اندازه‌گیری برق
‏ ○ تاریخچه مختصری از الکتریسیته
‏ ○ معرفی فیلم آموزش فیزیک ۲ دانشگاه
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با تکنولوژی نیروگاه های بادی، آبی، بیوماس و امواج
‏ ○ معرفی فیلم آموزش تولید انرژی الکتریکی – بخش اول


🔸 برق یا الکتریسیته چیست؟

‏الکتریسیته نوعی انرژی است که می‌تواند در یک مکان جمع شود یا از یک مکان به مکان دیگر منتقل شود. هنگامی که الکتریسیته در یک مکان جمع می‌شود، به عنوان «الکتریسیته ساکن» (Static Electricity) شناخته می‌شود (کلمه استاتیک یا ساکن به معنی چیزی است که حرکت نمی‌کند). الکتریسیته‌ای که از یک مکان به مکان دیگر منتقل می‌شود، «الکتریسیته جاری» (Current Electricity) نامیده می‌شود.


🔸 الکتریسیته ساکن چیست؟

‏الکتریسیته ساکن اغلب هنگامی که اجسام را به هم می‌مالید ایجاد می‌شود. اگر ۲۰ یا ۳۰ بار یک بادکنک به پولیور خود بمالید، مشاهده خواهید کرد که بادکنک به لباس شما می‌چسبد. این اتفاق می‌افتد به این دلیل می‌افتد که مالش بادکنک به لباس بار الکتریکی می‌دهد (مقدار کمی الکتریسیته). این بار باعث می‌شود بادکنک مانند آهن‌ربا به پلیور شما بچسبد، زیرا پولیور بار الکتریکی مخالف پیدا می‌کند. بنابراین لباس و بادکنک مانند دو قطب مخالف دو آهن‌ربا یکدیگر را جذب می‌کنند.

‏آیا تا به حال برایتان پیش آمده که روی فرش عبور راه بروید و کمی احساس سوزن سوزن‌ شدن کنید و با دست زدن به فلزی مانند دستگیره در یا شیر آب درد ناگهانی و شدیدی در دست خود احساس کنید؟ این نمونه‌ای از شوک الکتریکی است. وقتی روی فرش راه می‌روید، پاهایتان با آن مالش پیدا می‌کنند. بدن شما به تدریج یک بار الکتریکی ایجاد می‌کند که همان سوزن سوزنی است که می‌توانید حس کنید. وقتی فلز را لمس می‌کنید، بار بلافاصله به سمت زمین می‌رود و این همان شوکی است که احساس می‌کنید.

‏صاعقه نیز توسط الکتریسیته ساکن ایجاد می‌شود. با حرکت ابرهای بارانی در آسمان، بلورهای یخ درون آن‌ها به پایین می‌روند، در حالی که قطرات آب به سمت بالا می‌روند. بلورها بار منفی دارند، در حالی که قطرات آب باری از نوع دیگر، یعنی مثبت، دارند. جداسازی این بارها است که به ابر اجازه می‌دهد تا قدرت خود را افزایش دهد. سرانجام، وقتی بار به اندازه کافی بزرگ شد، به صورت یک رعد و برق به زمین برخورد می‌کند. هنگامی که در حوالی منطقه‌ای طوفان باشد، اغلب می‌توانید احساس سوزن سوزن شدن در هوا را حس کنید. این برق موجود در هوای اطراف شما است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد مطلب، پیشنهاد می‌کنم به آموزش «خازن چیست؟ — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)» در مورد خازن‌ها مراجعه کنید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 برق یا الکتریسیته چیست؟ — به زبان ساده — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

‌‌
✳️ مدار RLC — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)

‏در مطلبی که پیش‌تر در بلاگ فرادرس منتشر شده، در مورد مفاهیم القا و انرژی ذخیره شده در میدان مغناطیسی القاگر بحث شد. از طرفی در بخشی دیگر مفاهیم مدار الکتریکی نیز شرح داده شد. حال زمان آن رسیده تا با معرفی کردن مفاهیم القای الکتریکی، خازن و مقاومت الکتریکی در مورد مدار RLC بحث کنیم. مدار RLC در حقیقت مداری بسته است که از مقاومت، خازن و القاگر -مثلا سولنوئید- تشکیل شده است. در این مطلب در ابتدا در مورد مدار RL و LC بحث می‌کنیم و نهایتا مدار RLC را معرفی خواهیم کرد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ مدار‌های RL
‏ ○ مدار‌ LC
‏ ○ مدار RLC
‏ ○ فیلم‌ های آموزش مدار RLC — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)


🔸 مدار‌های RL

‏مدار RL، سیستمی بسته است که در آن از دو جزء اصلی مقاومت و القاگر استفاده شده. مشخصه‌ای تحت عنوان مرتبه را می‌توان برای مدار‌های RL تعریف کرد. این دو المان می‌توانند با اتصالی موازی و یا سری در مدار قرار گیرند.

‏تغییر میدان مغناطیسی در یک سیکل بسته به این معنی است که انتگرال خطی میدان الکتریکی روی کل مدار غیرصفر است. جهت بررسی بیشتر، مطابق با شکل زیر مداری را در نظر بگیرید که از یک مقاومت الکتریکی و یک حلقه رسانا تشکیل شده و کل سیستم به منبعی الکتریکی متصل شده است.

‏انتگرال میدان الکتریکی روی مسیر بسته نشان داده شده برابر است با:


🔸 مدار‌ LC

‏مداری LC را در نظر بگیرید که در آن از دو جزء خازن و القاگر استفاده شده است. شکل زیر مدار مذکور را نشان می‌دهد.

‏تصور کنید که خازن در حالت اولیه دارای بار Q۰ است. زمانی که کلید S بسته می‌شود، خازن شروع به تخلیه بار الکتریکی می‌کند و انرژی الکتریکی آن کاهش می‌یابد. از طرفی بار به جریان درآمده منجر به ایجاد میدان مغناطیسی می‌شود. نهایتا انرژی مغناطیسی تولید شده، در القاگر ذخیره خواهد شد.

‏با نادیده گرفتن مقاومت الکتریکی، انرژی کل، بصورت نوسانی به انرژی الکتریکی در خازن و انرژی مغناطیسی در القاگر تبدیل می‌شود. اصطلاحا به این پدیده نوسان الکترومغناطیسی گفته می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 مدار RLC — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش رایگان) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

‌‌

❇️ آموزش مقاومت موازی در مدار در ۵ دقیقه | ویدئوی آموزشی به زبان ساده


📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید.
‌‌‌‌

❇️ آموزش کاربرد مقاومت‌های موازی با حل مثال در ۶ دقیقه | ویدئوی آموزشی به زبان ساده


📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید.
‌‌‌‌

❇️ ویدئو «معرفی رشته مهندسی برق - از تحصیل تا اشتغال» در ۱۴ دقیقه | به زبان ساده


🔗 آشنایی با ۷۶ رشته مهم دانشگاهی - [کلیک کنید]

📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید.

Forwarded from FaraDars_Course

📣 معرفی «کانال‌های موضوعی فرادرس» در رشته‌های مختلف تحصیلی و تخصصی

🌟 برای دسترسی به مطالب و مقالات آموزشی رایگان، عضو کانال مورد نظر خود شوید👇👇👇


📌کانال آموزش برنامه‌نویسی:
@FaraProg

📌کانال آموزش برنامه‌نویسی پایتون:
@FaraPython

📌کانال آموزش برنامه‌نویسی اندروید:
@FaraAnd

📌کانال آموزش برنامه‌نویسی جاوا:
@Fara_Java

📌کانال آموزش طراحی و توسعه وب:
@FaraWebDev

📌کانال آموزش متلب و سیمولینک:
@FaraMatlabSim

📌کانال آموزش رباتیک:
@FaraRobotics

📌کانال آموزش هوش مصنوعی:
@FaraAI

📌کانال آموزش علم داده:
@Fara_DS

📌کانال آموزش علوم مهندسی:
@FaraEng

📌کانال آموزش مهندسی مکانیک:
@FaraMechanical

📌کانال آموزش مهندسی برق:
@FaraElectrical

📌کانال آموزش مهندسی عمران:
@FaraCivil

📌کانال آموزش معماری:
@FaraArch

📌کانال آموزش شیمی:
@FaraChem

📌کانال آموزش مهندسی و علوم کامپیوتر:
@FaraCompEng

📌کانال آموزش طراحی گرافیک:
@FaraGraphDesign

📌کانال آموزش زبان‌های خارجی:
@FaraLang

📌کانال آموزش زیست‌شناسی:
@FaraBio

📌کانال آموزش فیزیک:
@FaraPhys

📌کانال آموزش ریاضیات:
@FaraMathematic

📌کانال آموزش آمار و احتمالات:
@FaraStatistics

📌کانال آموزش نرم افزارهای آفیس:
@FaraOffice

📌کانال آموزش بورس و بازار سهام:
@FaraVest

📌کانال آموزش بازاریابی دیجیتال:
@Kaprila


@FaraDars — کانال اصلی فرادرس

❇️ فیلم آموزش «قوانین KVL و KCL» در ۷ دقیقه | به زبان ساده


📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید.
‌‌‌
✳️ معرفی بهترین کتاب مدارهای الکتریکی + فیلم های آموزشی کاربردی

‏در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس، با دروس رشته مهندسی برق آشنا شدیم. دیدیم که مدارهای الکتریکی ۱ و ۲ از دروس اصلی مهندسی برق هستند و می‌توان این دو درس را مبنای بسیاری از درس‌های رشته مهندسی برق در گرایش‌های مختلف دانست. در این مطلب، فیلم و کتاب مدارهای الکتریکی را معرفی خواهیم کرد که دانشجویان رشته برق می‌توانند از آن‌ها برای یادگیری این درس استفاده کنند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ کتاب تحلیل مدار پایه مورفی و کاماس
‏ ○ کتاب تحلیل مهندسی مدار هیت، کمرلی و دوربن
‏ ○ کتاب نظریه اساسی مدارهای الکتریکی مایرگیز و لاوسون
‏ ○ مبانی مدارهای الکتریکی AC و DC محمد حامد
‏ ○ مدارهای الکتریکی نیلسون و ریدل
‏ ○ مدارهای الکتریکی مفهومی وانگ
‏ ○ کتاب مدار الکتریکی سری شومز محمود نحوی و جوزف ادمینیستر
‏ ○ کتاب ۳۰۰۰ مسئله حل شده مدارهای الکتریکی نصر
‏ ○ کتاب اصول مدارهای الکتریکی الکساندر و سادیکو
‏ ○ کتاب مهندسی برق و علم مدار بو
‏ ○ نظریه اساسی مدارها و شبکه‌های کوه و دسور
‏ ○ مجله فرادرس، کامل‌ترین منبع مقالات مهندسی برق به زبان فارسی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱
‏ ○ معرفی فیلم آموزش حل تمرین مدارهای الکتریکی ۱
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۱ (مرور و حل تست)
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (حل تمرین)
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مدارهای الکتریکی ۲ (مرور و حل تست)


🔸 کتاب تحلیل مدار پایه مورفی و کاماس

‏کتاب «تحلیل مدار پایه» (Basic Circuit Analysis) نوشته مورفی (K.V.V. Murthy) و کاماس (M.S. Kamath) مفاهیم مختلف مربوط به قطعات و سیستم‌های الکتریکی را در طیف گسترده‌ای از پارامترهای الکتریکی پوشش می‌دهد. این کتاب مفاهیم و اصول اساسی مدارهای الکتریکی را ارائه می‌دهد که شامل تجزیه و تحلیل مدار نیز هست. کتاب همچنین طبقه‌بندی قطعات تشکیل‌دهنده مدار الکتریکی را مورد بحث قرار می‌دهد. روش مش و روش گره در این کتاب به خوبی نشان داده شده است. روش‌های دقیق رسیدن معادلات مدار نیز به خوبی آموزش داده شده‌اند. این کتاب همچنین در مورد اصول فیزیکی و تجزیه و تحلیل ریاضی، تجزیه و تحلیل حالت دائمی سینوسی و غیره نیز بحث می‌کند.

‏دو تکنیک مهم و مفید، یعنی روش‌های مش و گره که به آن‌ها اشاره کردیم، در این کتاب به تفصیل مورد بحث قرار گرفته‌اند. همچنین، اصول فیزیکی و تجزیه و تحلیل ریاضی مربوط به درک حالت گذرا در مدارهای الکتریکی در این کتاب مورد بحث قرار گرفته است. مسائل چالشی پایان هر فصل این کتاب را به یک منبع ایده‌آل و کافی برای دانشجویان کارشناسی تبدیل کرده است.


🔸 کتاب تحلیل مهندسی مدار هیت، کمرلی و دوربن

‏کتاب «تحلیل مهندسی مدار» (Engineering Circuit Analysis) نوشته ویلیام هیت (William H. Hayt)، جک کمرلی (Jack E. Kemmerly) و استیون دوربن (Steven Durbin) اصطلاحات و مفاهیم مدار را به زبانی ساده و به وضوح ارائه می‌دهد و شامل مثال‌های عددی متعددی برای رسیدن به نتایج مطلوب است. این کتاب همچنین شامل مسائل مختلف تمرینی برای افزایش درک خوانندگان است. کتاب تحلیل مهندسی مدار هیت شامل مسئله‌های ساده و همچنین مسائل پیشرفته است. این کتاب همچنین حاوی نکاتی است که یادگیری دانشجو را تسهیل می‌کند. این کتاب همچنین فرصت‌های زیادی را برای یادگیری مفید درس فراهم می‌کند و ارتباط بین نظریه مدار و سایر زمینه‌های مهم مهندسی برق را شرح می‌دهد. کتاب تحلیل مهندسی مدار هم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و هم کارشناسی بسیار مفید است و آن‌ها را در زمینه تجزیه و تحلیل مدار به خوبی کمک خواهد کرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 معرفی بهترین کتاب مدارهای الکتریکی + فیلم های آموزشی کاربردی — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

‌‌
✳️ اختلاف پتانسیل چیست؟ — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)

‏در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس درباره پتانسیل الکتریکی صحبت کردیم. در این آموزش قصد داریم به بررسی اختلاف پتانسیل بپردازیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تعریف اختلاف پتانسیل
‏ ○ مثال ۱
‏ ○ شبکه تقسیم‌کننده ولتاژ
‏ ○ مثال ۲
‏ ○ فیلم‌ های آموزش اختلاف پتانسیل چیست؟ — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)


🔸 تعریف اختلاف پتانسیل

‏تفاوت ولتاژ بین دو نقطه از یک مدار، «اختلاف پتانسیل» (Potential Difference) نامیده می‌شود. عبور جریان، به دلیل اختلاف پتانسیل بین دو نقطه روی می‌دهد. در یک مدار الکتریکی بسته، جریان به فرم بار الکتریکی حرکت می‌کند. اما اختلاف پتانسیل مفهومی متفاوت دارد و حرکت نمی‌کند. واحد اختلاف پتانسیل ولت نام دارد. یک ولت به صورت زیر تعریف می‌شود:

‏اگر یک جریان الکتریکی به اندازه یک آمپر از یک مقاومت با اندازه یک اهم عبور کند، افت ولتاژ ایجاد شده در مقاومت، همان اختلاف پتانسیل در دو سر مقاومت و معادل یک ولت است.

‏به عبارت دیگر، یک ولت حاصل ضرب یک آمپر جریان و یک اهم مقاومت است. یعنی:


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 اختلاف پتانسیل چیست؟ — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش رایگان) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

‌‌

❇️ فیلم آموزش «مفهوم مدار الکتریکی» در ۳ دقیقه | به زبان ساده


📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید.
‌‌‌
✳️ محاسبه مقاومت از روی رنگ — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)

‏در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس، به تفصیل درباره انواع مقاومت‌های الکتریکی صحبت کردیم. در این آموزش قصد داریم به محاسبه مقاومت از روی رنگ آن بپردازیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ علت استفاده از کد رنگی در مقاومت
‏ ○ محاسبه مقاومت از روی رنگ
‏ ○ مقدار نامی و تلرانس مقاومت
‏ ○ محاسبه مقاومت‌های SMD
‏ ○ معرفی فیلم آموزش مبانی الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ فیلم‌ های آموزش محاسبه مقاومت از روی رنگ — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)


🔸 علت استفاده از کد رنگی در مقاومت

‏معمولاً مقاومت‌ها بر اساس مقدار نامی یا «مقدار مطلوب» (Preferred Value)، ساخته می‌شوند. اگر ابعاد فیزیکی مقاومت به اندازه کافی بزرگ باشد، مقدار، تلرانس و درجه‌بندی توانی آن، به عدد یا حروف روی بدنه چاپ می‌شود.

‏اما اگر ابعاد فیزیکی مقاومت،‌ کوچک باشد (مثل مقاومت فیلمی یا مقاومت ترکیب کربنی با توان ۰.۲۵ وات)، این مشخصات به طریق دیگری غیر از چاپ مشخص می‌شود. برای غلبه بر این مشکل، در مقاومت‌های کوچک از نوارهای رنگی استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، مقدار مقاومت و تلرانس آن را با یک کد رنگی مشخص می‌کنند. اندازه فیزیکی مقاومت نیز نشان‌دهنده قابلیت تحمل توان یا درجه‌بندی توان آن است. باندهای نواری رنگی، منجر به یک سیستم تشخیص مقدار مقاومت می‌شود که «کد رنگی مقاومت» (Resistor Color Code) نام دارد.

‏سال‌ها پیش، یک نقشه کلی جهانی و مورد قبول عام برای کد رنگی مقاومت معرفی شد که با استفاده از آن، مقدار اهمی مقاومت بدون توجه به اندازه فیزیکی یا شرایط مقاومت در مدار، قابل محاسبه است. این نقشه، شامل یک مجموعه ستون رنگی است که در آن، هر رنگ نمایانگر یک رقم است.


🔸 محاسبه مقاومت از روی رنگ

‏مقدار مقاومت الکتریکی همیشه از چپ به راست خوانده می‌شود. برای محاسبه مقدار مقاومت، نوار رنگی با پهنای بیشتر باید در سمت راست قرار بگیرد. این نوار، نمایانگر تلرانس یا دقت مقاومت است. با تطبیق رنگ اول از سمت چپ و شماره آن در ستون ارقام، اولین رقم مقدار مقاومت مشخص می‌شود. به همین ترتیب،‌ با تطبیق دومین رنگ از سمت چپ با شماره آن در ستون ارقام، دومین رقم مقدار مقاومت نیز مشخص می‌شود. سپس عدد رنگ دوم در کنار عدد رنگ اول و در سمت راست آن قرار می‌گیرد. به این ترتیب، مقدار مقاومت از سمت چپ به سمت راست نوشته می‌شود. شکل زیر، جدول رنگ مقاومت را نشان می‌دهد:

‏کد نوارهای رنگی مقاومت‌ها در جدول زیر آورده شده است:

‏کد رنگی مقاومت، سیستمی مناسب برای محاسبه مقدار آن است. اما برای رسیدن به مقدار صحیحِ مقاومت، لازم است طریقه کارکرد آن را نیز بدانیم. نوار رنگی سمت چپ، مهمترین نوار رنگی و نزدیکترین نوار به پایه مقاومت است. این نوار، اولین عدد مقاومت را مشخص می‌کند. مقدار مقدار مقاومت از چپ به راست به صورت زیر نوشته می‌شود:



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 محاسبه مقاومت از روی رنگ — به زبان ساده (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

‌‌

❇️ فیلم آموزش «نیروی محرکه الکتریکی» در ۴ دقیقه | به زبان ساده


📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید.

2025/02/23 19:50:29
Back to Top
HTML Embed Code: