Telegram Web Link
✳️ ماژول اثر انگشت — راهنمای کاربردی

‏تشخیص اثر انگشت یکی از روش‌های بسیار رایج زیست‌سنجشی است. در این آموزش، با ماژول اثر انگشت و نحوه کار آن آشنا می‌شویم. از چند سال گذشته‌، استفاده از تشخیص اثر انگشت برای شناسایی افراد کاربرد فراوانی پیدا کرده است. به طور کلی، ویژگی‌های سیستم‌های تشخیص اثر انگشت سرعت بیشتر، هزینه‌ کم و همچنین سازگاری در مقایسه با انواع دیگر دستگاه‌های زیست‌سنجشی (بیومتریک) است. هر شخص یک الگوی جداگانه اثر انگشت دارد که با برجستگی‌هایی تشکیل شده که موجب ایجاد حلقه‌ها و خم‌هایی می‌شود که مخصوص هر شخص و منحصر به فرد است. اثر انگشت‌ها به پنج نوع پیچشی، حلقه راست، حلقه چپ، خیمه‌ای و قوسی طبقه‌بندی می‌شوند. در بسیاری از سیستم‌های تشخیص، هنگام ایجاد تفاوت بین انواع مشابه اثر انگشت، مشکلاتی ایجاد می‌شود. امروزه سیستم‌های تشخیص متفاوتی در دسترس است که در کنار شبکه‌های عصبی برای کشف انتهای خط‌الرأس جهت مطابقت با اثر انگشت به کار می‌روند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ سنسور اثر انگشت چیست؟
‏ ○ ماژول اثر انگشت R۳۰۵
‏ ○ ویژگی‌های ماژول اثر انگشت
‏ ○ اصول کار حسگر اثر انگشت
‏ ○ مشخصات فنی
‏ ○ پیاده‌سازی سنسور اثر انگشت در آردوینو
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 سنسور اثر انگشت چیست؟

‏سنسور اثر انگشت نوعی سنسور است که در دستگاه تشخیص اثر انگشت استفاده می‌شود. این دستگاه‌‌ها عمدتاً در ماژول اثر انگشت قرار دارند و برای ایمنی کامپیوترها و سیستم‌ها به کار می‌روند. از ویژگی‌های اصلی دستگاه تشخیص اثر انگشت می‌توان به دقت، عملکرد بهتر و تکیه بر فناوری بیومتریک منحصر به فرد اثر انگشت اشاره کرد. ماژول اثر انگست با دو بخش اسکنر و ریدر اثر انگشت به جای کلمه‌ای مخفی، دستگاهی بسیار ایمن و مناسب است. دلیل این امر این است که اسکن رمز عبور آسان و همچنین به خاطر سپردن آن دشوار است.

‏بنابراین، بهتر است از ریدر یا اسکنر اثر انگشت مبتنی بر USB با استفاده از نرم‌افزار بیومتریک برای تأیید، شناسایی و احراز هویت استفاده کنید، که به اثر انگشت شما امکان عملکرد مشابه رمزهای عبور دیجیتال را می‌دهد. این گذرواژه‌ها را نمی‌توان فراموش کرد، مگر آنکه دزدیده شوند.

‏سنسور اثر انگشت نوعی سنسور است که در دستگاه تشخیص اثر انگشت استفاده می‌شود. این دستگاه‌‌ها عمدتاً در ماژول تشخیص اثر انگشت قرار دارند و از آن برای ایمنی کامپیوتر استفاده می‌شود. از ویژگی‌های اصلی این دستگاه می‌توان به دقت، عملکرد بهتر، استحکام مبتنی بر فناوری بیومتریک منحصر به فرد اثر انگشت اشاره کرد. در غیر این‌صورت هر دو اسکنر اثر انگشت به جای کلمه‌ای مخفی، دستگاهی بسیار ایمن و مناسب برای ایمنی است. از آنجا که اسکن رمز عبور آسان است و همچنین به خاطر سپردن آن دشوار است.


🔸 ماژول اثر انگشت R۳۰۵

‏انواع مختلفی ماژول اثر انگشت مانند R۳۰۵ و R۳۰۷ در بازار موجود است. برای درک بهتر عملکرد این سنسورها، در اینجا قصد داریم به بررسی اجمالی ماژول اثر انگشت R۳۰۵ بپردازیم. شکل زیر ماژول اثر انگشت R۳۰۵ را نشان می‌دهد.

‏ماژول R۳۰۵ نوعی ماژول اثر انگشت است که در بیومتریک برای امنیت در تشخیص اثر انگشت و همچنین تأیید استفاده می‌شود. این ماژول‌ها عمدتاً در مواردی استفاده می‌شوند که تراشه DSP پرمصرف در ارائه تصویر، یافتن ویژگی، جست‌وجو و محاسبه با اتصال آن به هر میکروکنترلر با کمک سریال TTL و ارسال بسته‌های داده برای دریافت عکس وجود دارد. ثبت‌ انگشتان جدید را می‌توان مستقیماً در حافظه فلش موجود در آن ذخیره کرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ماژول اثر انگشت — راهنمای کاربردی — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

🔴 آخرین فرصت برای استفاده از بزرگترین جشنواره تاریخ فرادرس

🎁 در جشنواره سال نو فرادرس، تمامی آموزش‌های مورد نظر خود را با ۶۰ درصد تخفیف تهیه کرده و سال جدید را پُر قدرت و با مهارت شروع کنید.

🔗 ورود به صفحه جشنواره - [کلیک کنید]

💯 جهت دسترسی سریع‌تر به آموزش‌ها، چند دسته‌بندی مهم و کاربردی در ادامه آمده است. با کلیک روی هر عنوان، آموزش‌های هر حوزه را بر اساس پرمخاطب‌ترین دوره‌های یک ماه اخیر مشاهده کنید:

🔸 فیزیک و شیمی

🔹 فنی و مهندسی

🔸 زبان‌های خارجی

🔹 آموزش‌های عمومی

🔸 هنر، طراحی و گرافیک

🔹 مدیریت و کسب‌ و کار

🔸 علوم جغرافیایی و تاریخ

🔹 ریاضیات، آمار و احتمالات

🔸 برنامه‌نویسی و طراحی وب

🔹 علوم کامپیوتر، شبکه و IT

🔸 تربیت بدنی و علوم ورزشی

🔹 علوم انسانی و علوم تجربی

🔸 بورس، بازارهای مالی و رمز ارزها

🔹 هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

🔸 حسابداری، حقوق و علوم اقتصادی

🔹 نگارش دانشگاهی و تحصیلات تکمیلی

🔸 علوم پزشکی، زیست‌شناسی و روانشناسی


📕 سایر موضوعات و دسته‌بندی‌ها [+]


📚 یادگیری، همیشه، همه‌جا؛ فرادرس

@FaraDars — فرادرس
✳️ میکروکنترلر ARM چیست؟ | به زبان ساده

‏میکروکنترلر ARM در بسیاری از لوازم برقی، تجهیزات الکترونیکی و پروژه‌های صنعتی به کار می‌رود. در این آموزش، با معماری ARM، ویژگی‌های آن و خانواده پردازنده‌های ARM آشنا می‌شویم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ پردازنده ARM چیست؟
‏ ○ ویژگی های پردازنده ARM
‏ ○ خانواده های پردازنده ARM
‏ ○ انواع پردازنده های ARM
‏ ○ از کجا باید شروع کرد؟
‏ ○ میکروکنترلر ARM
‏ ○ ابزارهای توسعه میکروکنترلر ARM
‏ ○ دوره ویدیویی آموزش میکروکنترلر ARM با کامپایلر Keil


🔸 پردازنده ARM چیست؟

‏آرم هولدینگز (ARM Holdings plc) یک شرکت نیمه‌هادی سطح اول است که محصولات آن پردازنده‌ها، سیستم‌های برون‌تراشه‌ای (System-on-Chips)، نرم‌افزارهای کامپیوتری و غیره است. معماری آرم یا ARM که مخفف Advanced RISC Machine به معنی ماشین‌های RISC پیشرفته است، در سال ۱۹۹۰ ساخته شد RISC یا ریسک، مخفف Reduced Instruction Set Computer به معنی رایانه کم‌دستور و نوع معماری ساخت کامپیوتر یا ریزپردازنده است که در آن به جای استفاده از دستورالعمل‌های خاص سایر معماری‌ها، از یک مجموعه دستورالعمل حداقلی و بسیار بهینه‌سازی شده‌ استفاده می‌شود. ریسک (RISC) اصلی‌ترین استراتژی طراحی CPU است که در پردازنده‌های آن اجرا می‌شود.

‏ARM ارائه دهنده پیشرو ریزپردازنده‌های مبتنی بر RISC و سایر IP‌های نیمه‌هادی با بیش از ۸۵ میلیارد تراشه مبتنی بر ARM است. ARM مانند سایر شرکت‌های تولید ریزپردازنده همچون اینتل (Intel)، هیتاچی (Hitachi)، فری‌اسکیل (Freescale) و غیره، پردازنده یا سایر ادوات نیمه‌هادی را تولید نمی‌کند بلکه، به عنوان مالکیت فکری (IP) مجوز ساخت هسته‌های نیمه‌هادی را به سایر شرکت‌های نیمه‌هادی مانند اتمل (ATMEL)، فیلیپس (اکنون NXP)، سامسونگ (Samsung) و غیره می‌دهد. مهم‌ترین مالکیت‌های فکری ARM شامل ریزپردازنده‌های RISC توان‌پایین، کم‌هزینه و با کارایی بالا، سیستم‌ برون‌تراشه‌ای و سایر لوازم جانبی است.

‏جدا از پردازنده‌ها و مالکیت فکری هسته‌ها، ARM ابزارهای توسعه نرم‌افزاری کاملی مانند Keil و DS-۵ را برای توسعه سیستم‌های کامل مبتنی بر میکروکنترلر ARM و سیستم‌ برون‌تراشه‌ای ارائه می‌دهد.


🔸 ویژگی های پردازنده ARM

‏پردازنده‌های ARM مبتنی بر معماری رایانه کم‌دستور یا ریسک (RISC) هستند، اما بر اساس الزامات سیستم‌های تعبیه شده، برخی از اصلاحات نیز در معماری RISC انجام می‌شود. پردازنده‌های ARM معماری نوع انتقال داده (Load-Store) را دنبال می‌کنند که پردازش داده‌ها فقط بر روی محتویات ثبات‌ها یا رجیسترها انجام می‌شود و نه مستقیماً روی حافظه. دستورالعمل پردازش داده‌ها در رجیسترها با دسترسی به حافظه متفاوت است.

‏مجموعه دستورالعمل ARM یکنواخت و طول آن ثابت است. پردازنده‌های آرم ۳۲ بیتی دو مجموعه دستورالعمل دارند: به طور کلی، مجموعه دستورالعمل آرم ۳۲ بیتی و مجموعه دستورالعمل Thumb با ۱۶ بیت است (Thumb شیوه‌ای برای فشرده‌سازی دستورات پرکاربرد ۳۲ بیتی به صورت ۱۶ بیتی جهت کاهش حجم برنامه، در ازای کاهش سرعت اجرای آن است).

‏پردازنده ARM از چندین مرحله خط لوله (Pipeline) برای سرعت بخشیدن به جریان دستورالعمل‌ها پشتیبانی می‌کند. در خط لوله سه‌مرحله‌ای ساده، دستورالعمل‌ها از سه مرحله پیروی می‌کنند: واکشی (fetch)، رمزگشایی (decode) و اجرا (execute).



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 میکروکنترلر ARM چیست؟ | به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی رباتیک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی رباتیک را در کانال اختصاصی [@FaraRobotics] دنبال کنید. 👇

@FaraRobotics — مطالب و آموزش‌های رباتیک فرادرس

ساعات پایانی جشنواره سال نو — بزرگترین تخفیف تاریخ فرادرس

💥 ۶۰ درصد تخفیف بر روی همه آموزش‌ها
💥

برای مشاهده آموزش‌ها و دریافت تخفیف روی لینک زیر کلیک کنید:

🔗 جشنواره سال نو — [کلیک کنید]


🟢 جدیدترین آموزش‌ها [+]

🟠 پرمخاطب‌‎ترین آموزش‌ها [+]

🔵 همه فرادرس‌ها با طبقه‌بندی موضوعی [+]

🟣 آموزش‌های رایگان [+]


📚 یادگیری، همیشه، همه‌جا؛ فرادرس

@FaraDars — فرادرس
✳️ مدار الکتریکی — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)

‏در مباحث گذشته وبلاگ فرادرس مفاهیمی بنیادین از علم فیزیک هم‌چون قانون کولن، پتانسیل الکتریکی، میدان الکتریکی توضیح داده شد. این مفاهیم پیش‌نیاز ابزاری است که در جای‌ جای زندگی روزمره ما هویدا است. آن‌چه که در مورد آن در حال صحبت هستیم، مدار الکتریکی نام دارد. در ادامه این مفهوم را به تفصیل توضیح خواهیم داد. در حالت کلی یک مدار از بیشمار ترانزیستور، دیود، خازن و دیگر اجزاء الکترونیکی ساخته شده. اما در این مطلب مفاهیم پایه‌ای مربوط به مدار الکتریکی را توضیح خواهیم داد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ مقدمه
‏ ○ نیروی محرکه
‏ ○ مقاومت‌های سری و موازی
‏ ○ قوانین کیر‌شهف
‏ ○ استراتژی حل مسئله
‏ ○ مثال‌ها
‏ ○ فیلم‌ های آموزش مدار الکتریکی — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)


🔸 مقدمه

‏پیش‌تر به مطلبی تحت عنوان پتانسیل الکتریکی پرداختیم. در مطلب مذکور گفتیم که اختلاف پتانسیل بیان کننده انرژی پتانسیل بوجود آمده ناشی از میدان الکتریکی در واحد بار الکتریکی است.

‏با این فرضیات، مطابق با انیمیشن زیر دو صفحه با بار مخالف را تصور کنید که توسط سیم رسانایی به یکدیگر متصل شده‌اند. از این رو بین آن‌ها میدان و در نتیجه پتانسیل الکتریکی بوجود می‌آید. بدیهی است که پس از اتصال این دو صفحه به یکدیگر، بار‌های دو صفحه یکدیگر را خنثی خواهند کرد.

‏بنابراین بار‌های الکتریکی برای زمان اندکی جریان می‌یابند. جهت تداوم این جریان بایستی دوباره به آن‌ها انرژی داده شود؛ از این رو توسط جزئی الکتریکی – مثلا باتری – به بار‌ها انرژی داده شده و به‌طور مداوم مسیر بسته‌ای را طی می‌کنند. اگر این حرکت بار‌ها را همچون جریان سیال فرض می‌کنیم، می‌توان با قرار دادن اجزا مختلف در مسیر آن از این جریان کار تولید کرد.


🔸 نیروی محرکه

‏بدیهی است که به‌منظور برقراری دائم جریان الکتریکی، بایستی نیرویی خارجی وجود داشته باشد. برای نمونه در مثال توربین و جریان سیال، پس از عبور دادن جریان از توربین، توسط پمپ به سیال انرژی داده می‌شود و از سیال پر انرژی کار گرفته می‌شود.

‏معمولا منبع انرژی در یک مدار الکتریکی را «نیروی محرکه الکتریکی» (Electromotive Force) می‌نامند و به‌منظور نشان دادن آن از نماد ε استفاده می‌شود. باتری‌ها و سلول‌های خورشیدی نمونه‌های بارزی از نیروی محرکه الکتریکی هستند. در حقیقت نیروی محرکه الکتریکی، پمپی الکتریکی است که بار‌ها را از پتانسیل کمتر به پتانسیل بیشتر منتقل می‌کند. از نظر ریاضیاتی نیروی محرکه بصورت زیر تعریف می‌شود.

‏رابطه بالا انرژی مورد نیاز جهت جابجایی بارِ واحد، به پتانسیل بیشتر را بیان می‌کند. واحد کمیت ارائه شده در بالا، ولت (V) است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 مدار الکتریکی — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ نحوه اتصال فلت کربنی — آموزش گام به گام و تصویری

‏احتمالاً برایتان پیش آمده که دستگاه پخش خودرویتان را باز کرده و یک نوار اتصال تیره را در داخل آن دیده باشید. شاید هم در ال‌سی‌دی تلفن همراه با یک نوار یا اصطلاحاً فلت مواجه شده باشید. این نوار اصطلاحاً فلت و گاهی فلت کربنی نامیده می‌شود و اتصال آن به مدار شاید کمی دشوار به نظر برسد. در این آموزش، نحوه اتصال فلت کربنی را شرح می‌دهیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ ابزارهای لازم برای اتصال فلت کربنی
‏ ○ نحوه اتصال فلت کربنی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
‏ ○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 ابزارهای لازم برای اتصال فلت کربنی

‏برای اتصال فلت کربنی به مدار، ابزارهایی لازم است که عبارتند از:

‏– عدسی چشمی (حداقل ۱۰ برابر و ترجیحاً ۲۰ برابر) برای مشاهده و تمیز کردن پدهای PCB و فلت

‏– اسکالپل (نوعی تیغ جراحی) با تیغه‌های گرد برای برش فلت

‏– خط‌کش کوچکِ پلاستیکی یا فلزی برای نگه داشتن فلت LCD

‏– هویه لحیم‌کاری یا دستگاه چسب تفنگی برای استفاده از گرما (ترجیحاً هویه لحیم‌کاری با درجه حرارت قابل تنظیم).

‏– مقدار کمی ورق قلع برای پیچاندن دور نازل (نوک) هویه یا دستگاه چسب تفنگی.

‏– گوش‌پاک‌کن پنبه‌ای برای تمیز کردن پدهای PCB

‏– ایزوپروپانول یا الکل دناتوره برای تمیز کردن پدهای PCB

‏– یک همراه برای قرار دادن فلت LCD در جای خود

‏– موچین برای از بین بردن فلت باقی‌مانده

‏اگر عدسی چشمی ۱۰ برابر در اختیار ندارید، می‌توانید از عدسی یک اسکنر قدیمی استفاده کنید که بزرگنمایی آن ۱۰ برابر است.

‏برای آشنایی بیشتر با موضوعات مرتبط با مدارهای الکترونیکی، پیشنهاد می‌کنیم به مجموعه آموزش‌های مهندسی الکترونیک مراجعه کنید که توسط فرادرس تهیه و لینک آن در ادامه آورده شده است.


🔸 نحوه اتصال فلت کربنی

‏نحوه اتصال فلت کربنی را در چند گام بیان می‌کنیم.

‏گام اول نحوه اتصال فلت کربنی : قبل از شروع، فلت و مدار را ارزیابی کنید

‏قبل از اینکه به جدا کردن فلت حتی فکر کنید، باید ارزیابی دقیقی از این موضوع داشته باشید که چه چیزی دارید و چه چیزهایی ممکن است رخ دهد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 نحوه اتصال فلت کربنی — آموزش گام به گام و تصویری — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق
‌‌‌
✳️ رئوستا چیست و چگونه کار می کند؟ – انواع، اجزا و کاربردها

رئوستا، یک نوع مقاومت متغیر است. امروزه با پیشرفت دانش الکترونیک و به وجود آمدن ادوات نوین در الکترونیک دیجیتال، شاهد استفاده کمتری از ادواتی مانند رئوستا یا پتانسیومترها هستیم. با وجود این، این عناصر به علت مزایایی که نسبت به ادوات و المان‌های جدید دارند، همچنان در بخش‌های زیاد و مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین علت، شناخت و آشنایی با نحوه عملکرد آن‌ها بسیار مفید خواهد بود. آشنایی با رئوستا به ما کمک می‌کند تا با استفاده از این المان در بهترین زمان، بیشترین بهره‌وری را با صرف کمترین هزینه داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم تا با رئوستا به عنوان یک مقاومت متغیر بیشتر آشنا شویم، انواع آن را بشناسیم، تفاوت آن با پتانسیومتر را بررسی کنیم و نحوه عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهیم.

══ فهرست مطالب ══

○ رئوستا چیست ؟
○ مقاومت چیست و چه نقشی در یک سیستم دارد؟
○ بررسی ساختار یک رئوستا و اجزای آن
○ انواع رئوستا از نظر شکل ظاهری
○ نماد مداری رئوستا
○ تفاوت‌ های میان رئوستا و پتانسیومتر
○ نحوه نمایش در مدار رئوستا و پتانسیومتر
○ رئوستا چگونه مقدار یک مقاومت را تغییر می‌ دهد؟
○ جمع‌ بندی مبحث رئوستا
○ سوالات متداول در رابطه با رئوستا


🔸 رئوستا چیست ؟

«رئوستا» (Rheostat) نوعی «مقاومت متغیر» (Variable Resistor) سه‌سر است که با ایجاد مقادیر مختلف مقاومت، به نوعی جریان گذرنده از خودش را کنترل می‌کند. ساختار این عنصر شباهت زیادی به «پتانسیومتر» (Potentiometer) دارد. البته در ادامه خواهیم دید که این دو با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند و حتی کمیت مورد نظری که جهت تغییر در مقدار مقاومت از آن استفاده می‌کنند در بسیاری از موارد متفاوت خواهد بود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 رئوستا چیست و چگونه کار می کند؟ – انواع، اجزا و کاربردها — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ کویل ماشین چیست؟ – وظایف و نحوه عملکرد کویل خودرو

خودرو از قطعات مکانیکی و الکتریکی مختلفی تشکیل شده است. کویل ماشین هم از جمله قطعات الکتریکی محسوب می‌شود که درون موتور قرار دارد. برای کار کردن موتور، مخلوطی از سوخت و هوا وارد سیلندر شده و با انفجار این مخلوط در محفظه احتراق، پیستون درون سیلندر حرکت می‌کند و باعث چرخش میل‌لنگ و در نهایت چرخ‌ها می‌شود. اما چه عاملی باعث انفجار مخلوط سوخت و هوا شده و نقش کویل در این چرخه چیست. در این مطلب، این موضوع را کامل بیان می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

○ وظیفه کویل ماشین چیست؟
○ ساختار کویل خودرو
○ انواع کویل خودرو
○ سوالات متداول درباره کویل خودرو


🔸 وظیفه کویل ماشین چیست؟

در موتورهای دیزل (گازوئیلی) انفجار بر اثر تراکم بالا اتفاق می‌افتد و مخلوط خودبه‌خود منفجر می‌شود. اما در موتورهای بنزینی، انفجار مخلوط سوخت و هوا بر اثر جرقه شمع اتفاق می‌افتد. شمع برای جرقه‌زنی نیازمند ولتاژ چند هزار ولتی بوده در صورتی که باتری اغلب خودروها تنها ۱۲ ولت اختلاف پتانسیل ایجاد می‌کنند.

نقش کویل در فرآیند احتراق موتورهای درون‌سوز، تامین ولتاژ لازم برای ایجاد جرقه در الکترودهای شمع است. این کار از طریق سیم‌پیچ‌های درون کویل ماشین انجام می‌شود. به زبان ساده، وقتی جریان الکتریکی وارد سیم‌پیچ شود، میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند که این میدان می‌تواند انرژی بالایی را در خود ذخیره کند. هرچه تعداد پیچش‌های سیم‌پیچ بیشتر باشد، انرژی ذخیره شده نیز بیشتر است. با قطع جریان برق، انرژی میدان مغناطیسی تخلیه شده و با ولتاژ بالا در اختیار شمع قرار می‌گیرد.


🔸 ساختار کویل خودرو

کلمه کویل در زبان انگلیسی به معنی سیم‌پیچ است و در کویل ماشین هم دو سیم‌پیچ اولیه و ثانویه وجود دارد. این سیم‌پیچ‌ها به دور یک مغزی فلزی پیچیده شده و درون یک محفظه عایق قرار می‌گیرند. فناوری ساخت کویل در طول زمان پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و از حالت ساده بالا، به انواع مدرن‌تری رسیده که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 کویل ماشین چیست؟ – وظایف و نحوه عملکرد کویل خودرو — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق چیست؟ — از تحصیل تا اشتغال

در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته‌های دانشگاهی مجله فرادرس، رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق را معرفی می‌کنیم و می‌کوشیم تناسب آن با روحیات افراد، دروسی که برای موفقیت در این رشته مهندسی باید در آن‌ها پایه‌ای قوی‌تر داشت، گرایش‌های آن، بازار کار و سایر موارد مرتبط را مورد بررسی کنیم.

══ فهرست مطالب ══

○ رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق مناسب چه کسانی است؟
○ کدام دروس دوره دبیرستان در رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق بیشتر کاربرد دارند؟
○ گرایش‌های رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق برای ادامه تحصیل چه هستند؟
○ مهم‌ترین دروس دانشگاهی رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق‌ چه هستند؟
○ فارغ التحصیل رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق‌ در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟
○ بازار کار رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق به چه صورت است؟
○ امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی‌ کنترل‌ ابزار‌ دقیق در داخل ایران چگونه است؟
○ امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق در خارج از کشور به چه صورت است؟
○ دروس دانشگاهی رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق تا چه میزان نیازهای بازار کار را پاسخگو هستند؟


🔸 رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق مناسب چه کسانی است؟

اگر بخواهیم دقیق‌تر به رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق‌ نگاه کنیم، باید بگوییم که این رشته با عناوین زیر و در مقاطع مختلف زیر ارائه می‌شود:

– کاردانی ناپیوسته برق – الکترونیک و ابزار دقیق

– کارشناسی ناپیوسته مهندسی فناوری کنترل گرایش ابزار دقیق

– کارشناسی ناپیوسته مهندسی کنترل و ابزار دقیق

– کارشناسی ارشد ناپیوسته مهندسی ابزار دقیق و اتوماسیون صنایع نفت

البته در دوره کارشناسی مهندسی برق گرایش کنترل نیز درسی با عنوان ابزار دقیق ارائه می‌شود، اما تأکید ما بر رشته‌های ابزار مهندسی کنترل ابزار دقیق‌ است که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم.




مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 رشته مهندسی کنترل ابزار دقیق چیست؟ — از تحصیل تا اشتغال — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌
✳️ آموزش قطعه شناسی الکترونیک — به زبان ساده

در آموزش‌های پیشین مجله فرادرس، با قطعات الکترونیکی و نحوه تست قطعات با مولتی‌متر آشنا شدیم. در این آموزش می‌خواهیم ببینیم چگونه قطعات روی بردهای ساده را تشخیص دهیم و مطالبی را درباره آموزش قطعه شناسی الکترونیک بیان می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

○ آشنایی با استانداردها در قطعه شناسی الکترونیک
○ شروع قطعه شناسی الکترونیک از منبع تغذیه
○ قطعه شناسی اجزای پسیو
○ قطعه شناسی اجزای اکتیو
○ سایر اجزای مدار در قطعه شناسی الکترونیک
○ معرفی فیلم آموزش مبانی ​الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها


🔸 آشنایی با استانداردها در قطعه شناسی الکترونیک

برد مدار چاپی (PCB) مجموعه‌ای از قطعات الکترونیکی است که از طریق مسیرهای رسانای چاپ‌شده روی برد به هم متصل شده‌اند. اجزای الکترونیکی و مسیرهای رسانا بر اساس نقشه نمودار شماتیک روی برد قرار می‌گیرند. این نمودار بر اساس قوانین و نمادهای پذیرفته‌شده ترسیم می‌شود. نمادهای مورد استفاده در نمودارهای شماتیک مطابق با استانداردهایی هستند که در سطح ملی و بین‌المللی توسط سازمان‌های حرفه‌ای مانند مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE)، کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک (IEC) و مؤسسه استاندارد ملی آمریکا (ANSI) تعریف شده است.


🔸 شروع قطعه شناسی الکترونیک از منبع تغذیه

اگر یک نمودار شماتیک یا یک برد مدار چاپی دارید، بهترین و ساده‌ترین راه برای تجزیه و تحلیل آن، شروع از منبع تغذیه است. هر قطعه الکترونیکی، به نوعی، منبع تغذیه وابسته است. معمولاً فرایند طراحی یک مدار نیز از آنجا شروع می‌شود. شایع‌ترین نوع خرابی در دستگاه های الکترونیکی نیز خرابی منبع تغذیه است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 آموزش قطعه شناسی الکترونیک — به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ سیم ارت چیست و چه کاربردی دارد؟ — آنچه باید بدانید

سیم‌هایی که برق ما را تأمین می‌کنند و مدار برق‌رسانی را تکمیل می‌کنند، سیم‌های فاز و نول هستند که احتمالاً نام آن‌ها را بسیار شنیده‌ید. این سیم‌ها را، به ترتیب، گرم و خنثی نیز می‌نامیم. سیم دیگری نیز وجود دارد که رنگ تمام یا بخشی از آن سبز است و برای حفاظت در مدار به کار می‌رود. این سیم را سیم زمین یا ارت می‌گویند. در این آموزش به این پرسش پاسخ می‌دهیم که سیم ارت چیست و چه کاربردی در مدار دارد. سیم ارت یک سیم اضافه است که برای ایمنی افراد و خانه در سیستم برق‌کشی گنجانده شده است.

══ فهرست مطالب ══

○ سیم‌های کابل برق
○ سیم ارت چیست؟
○ اگر یک دستگاه بدون سیم ارت باشد چه اتفاقی می‌افتد؟
○ چرا جریان به زمین می‌رود؟
○ چرا ترانسفورماتور تغذیه زمین می‌شود؟
○ سیم ارت چگونه مشکل را حل می‌کند؟
○ لوازم برقی با دو عایق و بدون زمین
○ کلید محافظ جان چیست؟
○ سه نوع سیستم زمین
○ پرسش‌های رایج درباره سیم ارت
○ معرفی فیلم آموزش کنترل موتورهای الکتریکی صنعتی ۱ فرادرس
○ معرفی فیلم آموزش کنترل موتورهای الکتریکی صنعتی ۲ فرادرس


🔸 سیم‌های کابل برق

سیم‌های کابل برق را می‌توان در سه دسته گرم (فاز)، خنثی (نول) و زمین (ارت) قرار داد. در ادامه از اصطلاحات فاز، نول و ارت استفاده می‌کنیم که رایج‌تر هستند.

این سیم در ایران با ولتاژ نامی ۲۳۰ ولت نسبت به زمین فعال است. جریان از طریق سیم فاز به دستگاه برقی منتقل می‌شود و از نول برمی‌گردد. این سیم در کشورهای دیگر  سیم زنده یا گرم نامیده می‌شود و ولتاژ آن در برخی کشورها ۱۱۰ یا ۱۲۰ یا ۲۳۰ ولت AC نامی است.


🔸 سیم ارت چیست؟

کابل ثابت منعطفی که الکتریسیته لوازم اغلب فلزی را تأمین می‌کند، علاوه بر فاز و نول، شامل یک هادی زمینی (در ایالات متحده سبز رنگ یا در اتحادیه اروپا و ایران سبز/زرد) است. در داخل وسیله برقی، هسته سیم ارتِ کابل به بدنه بیرونی دستگاه متصل می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 سیم ارت چیست و چه کاربردی دارد؟ — آنچه باید بدانید — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ آموزش مبانی الکترونیک به زبان ساده + معرفی منابع یادگیری

در این مطلب با مبانی الکترونیک و قطعات الکترونیکی پایه به کار رفته در مدارهای الکترونیکی آشنا می‌شویم و به بحث و گفتگو در همین رابطه می‌پردازیم و در نهایت منابع آموزشی را معرفی خواهیم کرد که یادگیری این موارد را به سادگی میسر می‌کنند.

══ فهرست مطالب ══

○ تعریف برق یا الکتریسیته در مبانی الکترونیک
○ مفهوم مدار در مبانی الکترونیک
○ قطعات اصلی مدار در مبانی الکترونیک
○ معرفی فیلم آموزش مبانی ​الکترونیک – مفاهیم تئوریک به همراه شبیه سازی عملی و کاربردی
○ معرفی فیلم آموزش آشنایی با سخت افزار موبایل و تبلت و عیب یابی آن ها
○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۱ فرادرس
○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۲ فرادرس
○ معرفی فیلم آموزش الکترونیک ۳ فرادرس


🔸 تعریف برق یا الکتریسیته در مبانی الکترونیک

آنچه در ابتدای آموزش مبانی الکترونیک باید بدانیم، این است که دو نوع سیگنال الکتریکی وجود دارد: سیگنال‌های جریان متناوب (AC) و جریان مستقیم (DC). در جریان متناوب، جهت جریان برق در سراسر مدار دائماً در حال معکوس شدن است. حتی می‌توان گفت جهت متناوب است. نرخ برگشت در هرتز اندازه‌گیری می‌شود، که تعداد برگشت در ثانیه است. بنابراین، وقتی می‌گویند برق ایران ۵۰ هرتز است، منظور این است که ۱۰۰ بار در ثانیه (دو بار در هر سیکل) جهت آن برعکس می‌شود.

با جریان مستقیم، برق در یک جهت بین منبع و زمین جریان می‌یابد. در این آرایش همیشه یک منبع ولتاژ مثبت و منبع ولتاژ زمین (صفر ولت) وجود دارد. می‌توانید با خواندن باتری با مولتی‌متر، این موضوع را آزمایش کنید.


🔸 مفهوم مدار در مبانی الکترونیک

مدار در مبانی الکترونیک یک مسیر کامل و بسته است که از طریق آن جریان الکتریکی می‌تواند جریان یابد.
به عبارت دیگر، یک مدار بسته می‌تواند جریان برق بین منبع و زمین را امکان‌پذیر کند. یک مدار باز جریان برق بین منبع و زمین را قطع می‌کند. هر چیزی که بخشی از این سیستم بسته است و اجازه می‌دهد برق بین منبع و زمین جریان یابد، بخشی از مدار محسوب می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 آموزش مبانی الکترونیک به زبان ساده + معرفی منابع یادگیری — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ شماتیک رله و نقشه آن — از صفر تا صد

در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس، با رله و برخی از انواع آن از قبیل رله حالت حامد، رله دیستانس، رله ریکلوزر، رله حرارتی بی‌متال و رله بوخهلتس آشنا شدیم. همچنین، مطالبی را درباره رله کنترل فاز بیان کردیم. در این آموزش، با شماتیک رله آشنا می‌شویم.

══ فهرست مطالب ══

○ شماتیک رله
○ ترمینال‌های رله
○ ترمینال‌های رله ۵ ولت
○ شماتیک رله ۵ ولت
○ شماتیک رله در نمودار نردبانی
○ معرفی فیلم آموزش پروژه محور کامسول - طراحی سه بعدی رله مغناطیسی
○ معرفی فیلم آموزش حفاظت و رله
○ معرفی فیلم آموزش کنترل موتورهای الکتریکی صنعتی ۱ فرادرس
○ معرفی فیلم آموزش کنترل موتورهای الکتریکی صنعتی ۲ فرادرس


🔸 شماتیک رله

هنگامی که جریان از سیم‌پیچ کنترل عبور می‌کند و سپس میدان مغناطیسی را تشکیل می‌دهد که به یک آهنربای الکتریکی می‌انجامد. آهنرب از طریق کنتاکت‌ها به بار و یک کلید کنترل به منبع تغذیه متصل می‌شود. بازوی تماس فوقانی جذب بازوی ثابت پایین می‌شود و سپس کنتاکت‌ها را که منجر به اتصال کوتاه می‌شود، می‌بندد. سپس کنتاکت در جهت مخالف حرکت می‌کند و پس از خاموش شدن رله‌، یک مدار باز ایجاد می‌کند.


🔸 ترمینال‌های رله

– ترمینال در حالت عادی باز (NO): اگر می‌خواهید دستگاه هنگام خاموش شدن رله خاموش باشد و هنگام روشن شدن رله روشن باشد، دستگاه خود (به عنوان مثال، LED یا هرگونه بار دیگری) را به این ترمینال وصل کنید.

– ترمینال در حالت عادی بسته (NC): اگر می‌خواهید دستگاهتان هنگام روشن شدن رله خاموش باشد و در حالت عادی روشن نشود، به آن را به این پایانه متصل کنید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 شماتیک رله و نقشه آن — از صفر تا صد — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

📋 جمع‌بندی شب امتحان با فرادرس — دروس جمع‌بندی شده ۶۰ رشته دانشگاهی 😉

💯 دوره‌های دانشگاهی فرادرس رو با ۵۰ درصد تخفیف ببین و بهترین نمره رو در امتحانات به دست بیار! 👌

فقط کافیه روی عنوان مورد نظرت کلیک کنی و مرور و حل تمرین رو از همین الان شروع کنی: 👇

📖 مهندسی برق (+)

📖 مهندسی مکانیک (+)

📖 مهندسی عمران (+)

📖 مهندسی معماری (+)

📖 مهندسی صنایع (+)

📖 مهندسی کامپیوتر (+)

📖 مهندسی شیمی (+)

📖 سایر رشته‌های فنی و مهندسی (+)

📖 علوم پایه (+)

📖 علوم انسانی (+)

📖 علوم تجربی (+)

📖 مدیریت، علوم مالی و اقتصادی (+)

📘 مشاهده سایر رشته‌ها - [کلیک کنید]
 
🎁 کد تخفیف ۵۰ درصدی: BHR75
 
✳️ آموزش‌های رایگان [+]


📚 یادگیری، همیشه، همه‌جا؛ فرادرس

@FaraDars — فرادرس

✳️ ال ای دی SMD چیست؟ — راهنمای کاربردی به زبان ساده

در آموزش‌های پیشین مجله فرادرس با انواع لامپ آشنا شدیم. همچنین، فناوری‌هایی مانند ال ای دی را بررسی کردیم که امروزه در موارد زیادی برای روشنایی از آن‌ها استفاده می‌شود. در این آموزش با ال ای دی SMD آشنا می‌شویم.

══ فهرست مطالب ══

○ ال ای دی SMD چیست؟
○ ساختار ال ای دی SMD
○ اندازه ال ای دی SMD
○ تفاوت ال ای دی SMD و ال ای دی COB
○ معرفی فیلم آموزش تاسیسات الکتریکی (نور و صدا)
○ معرفی فیلم آموزش روشنایی فنی
○ معرفی فیلم آموزش طراحی روشنایی و نورپردازی با نرم افزار DIALux


🔸 ال ای دی SMD چیست؟

ال ای دی SMD یا "Surface Mounted Device" به معنی «قطعه نصب سطحی» از رایج‌ترین LEDهای موجود در بازار است.

تراشه LED به طور دائم در صفحه مدار چاپی جوش خورده است، و به دلیل قابلیت کاربردی بودن بسیار محبوب است. می‌توانید این نوع ال ای دی را در لامپ‌ها و چراغ‌های رشته‌ای و حتی در چراغ اعلان‌های تلفن همراه خود پیدا کنید.


🔸 ساختار ال ای دی SMD

شکل ال ای دی SMD مستطیل است و از سه سلول تشکیل شده. این سلول‌ها حاوی یک عنصر لومینسانس یا تابناکی (کریستال نیمه‌هادی) هستند که هنگام عبور جریان از آن، نور تولید می‌کنند.

برای محافظت از سلول‌های SMD، از رزین برای پوشاندن کامل قسمت فوقانی استفاده می‌شود. این رزین‌ها برای SMD در رنگ‌ها و سایه‌های مختلف وجود دارد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ال ای دی SMD چیست؟ — راهنمای کاربردی به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ مدار الکتریکی چیست؟ — آشنایی با انواع مدار به زبان ساده

در دنیای امروز، مدارهای الکتریکی در همه جا حضور دارند. تمام وسایل برقی که در اطراف خود مشاهده می‌کنید، از یک یا چند مدار الکتریکی تشکیل می‌شوند. حتی برقی که از نیروگاه به منزل شما می‌رسد نیز یک مدار الکتریکی در ابعاد بزرگتر را تشکیل می‌دهد. در واقع، مسیر بین نیروگاه‌های برق تا مصرف‌کننده‌ها، باعث تشکیل این مدار الکتریکی می‌شود. خدمات مرتبط با حوزه برق، روز به روز در حال توسعه هستند. همین موضوع، افزایش کاربرد مدارهای الکتریکی را به همراه دارد. به طور کلی، مفهوم مدار الکتریکی، پایه و اساس مهندسی برق در دنیای امروز است. در این مقاله قصد داریم تا با مفاهیم اساسی حاکم بر مدارات الکتریکی مانند ولتاژ و جریان آشنا شویم، قواعد حاکم بر عملکرد مدار الکتریکی را بررسی کنیم و کاربردهای آن‌را بهتر درک کنیم.

══ فهرست مطالب ══

○ مهم ترین کمیت ها در یک مدار الکتریکی چه هستند ؟
○ مدارهای فشرده و قوانین کیرشهف
○ اجزای مدار الکتریکی چه هستند ؟
○ مدارهای مقاومتی چه هستند؟
○ اتصال سری و موازی مقاومت ها در مدار الکتریکی چیست ؟
○ روش های آنالیز مدارهای مقاومتی کدام هستند؟
○ مدارهای مرتبه اول چه هستند؟
○ مدارهای مرتبه دوم چه هستند؟
○ سوالات مرتبط با مدارهای الکتریکی و انواع آن‌ها


🔸 مهم ترین کمیت ها در یک مدار الکتریکی چه هستند ؟

پیش از بررسی اجزای یک مدار الکتریکی، قصد داریم تا با کمیت‌های اساسی در آن‌ها آشنا شویم. شناخت این کمیت‌ها باعث می‌شود که بتوانیم آنالیز بهتری در خصوص یک مدار الکتریکی داشته باشیم.

هر ماده، ویژگی‌هایی دارد که با وجود آن‌ها خواصی را پیدا می‌کند. «جرم» (Mass)، «اسپین مغناطیس» (Magnetic Spin) و... از جمله ویژگی‌های یک ماده هستند. «بار الکتریکی» (Electric Charge) نیز یکی از این ویژگی‌ها است. به عنوان مثال، هرگز ماده‌ای یافت نمی‌شود که فاقد بار الکتریکی باشد. البته ممکن است ماده‌ای از نظر الکتریکی خنثی باشد؛ اما به این معنی نیست که بار الکتریکی ندارد. بلکه مجموعه بارهای مثبت و منفی در آن‌ها با یکدیگر برابر است.




مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 مدار الکتریکی چیست؟ — آشنایی با انواع مدار به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ نرم افزار Pspice چیست؟ – شبیه سازی مدار آنالوگ به زبان ساده

یکی از راه‌های افزایش بازدهی در طراحی مدارات الکترونیکی، شبیه‌سازی آن‌ها پیش از پیاده‌سازی است. چنین کاری باعث می‌شود خطاهای احتمالی که در عملکرد مدار وجود دارد شناسایی شده و به‌جای ساخت چند مدار و آزمایش عملکرد آن‌ها، ابتدا مدارات در چند مرحله شبیه‌سازی شوند. سپس بعد از رسیدن به نتیجه مطلوب، تنها یک‌بار به صورت عملی ساخته شوند. چنین کاری هزینه‌های تمام شده برای ساخت یک مدار را به شدت پایین می‌آورد. از طرفی، با گستردگی بیشتر مدارات،‌ تحلیل آن‌ها به صورت دستی دشوارتر می‌شود تا جایی که در بسیاری از مدارات، تحلیل دستی امکان‌پذیر نبوده و نیاز است تا این کار توسط نرم‌افزارهای مربوطه انجام شود. یکی از نرم‌افزارهای مناسب جهت شبیه‌سازی مدارات الکترونیکی، نرم افزار PSpice است. در این مقاله قصد داریم تا روش شبیه‌سازی مدارات الکتریکی را بررسی کنیم، با محیط این نرم‌افزار بیشتر آشنا شده و با قابلیت‌های موجود در آن بیشتر آشنا شویم.

══ فهرست مطالب ══

○ نرم افزار Pspice چیست؟
○ آشنایی با رابط کاربری نرم افزار Pspice
○ شروع شبیه‌سازی با نرم‌افزار Capture
○ تنظیمات شبیه‌سازی
○ سوالات متداول در خصوص نرم‌ افزار Pspice


🔸 نرم افزار Pspice چیست؟

نرم افزار «پی‌اسپایس» (Pspice) یکی از نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی برق در زمینه شبیه‌سازی و تحلیل مدارهای الکتریکی است. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانیم مدارهای آنالوگ و دیجیتال را شبیه‌سازی کرده و رفتار هریک از این مدارها را تحلیل کنیم. نرم افزار Pspice به کاربر این امکان را می‌دهد تا بدون درگیر شدن با کدهای سطح پایین (نزدیک به زبان ماشین) و با استفاده از یک محیط گرافیکی، مدار مورد نظر را شبیه‌سازی کرده و آن را تحلیل کند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 نرم افزار Pspice چیست؟ – شبیه سازی مدار آنالوگ به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ جریان متناوب (Alternating Current) — از صفر تا صد

پیش‌تر در مطلب القای فارادی یاد گرفتیم که چگونه میدان مغناطیسی متغیر با زمان می‌تواند نیروی محرکه القایی ایجاد کند. با توجه به این قانون می‌توان با دوران یک سیم‌پیچ در  میدان مغناطیسی، نیروی محرکه القایی ایجاد کرده و از آن استفاده کرد. بدلیل متفاوت بودن اندازه نیروی محرکه ایجاد شده در هر لحظه، به جریان الکتریکی ایجاد شده «جریان متناوب» (Alternating Current) گفته می‌شود. در این قسمت قصد داریم تا در مورد این نوع از جریان‌ها و روابط حاکم بر آن‌ها صحبت کنیم.

══ فهرست مطالب ══

○ منبع AC
○ مدار جریان متناوب
○ مدار سری RLC
○ توان در مدار‌های AC
○ عرض قله
○ ترانسفورماتور
○ مدار موازی RLC


🔸 منبع AC

با توجه به متغیر بودن جریان و ولتاژ متناوب، از نماد زیر جهت نشان دادن منبع متناوب جریان الکتریکی استفاده می‌شود.


🔸 مدار جریان متناوب

قبل از بررسی مدار RLC در ابتدا اجازه دهید تا حالتی ساده را بررسی کنیم که در آن مداری مطابق با شکل زیر به منبعی متناوب متصل شده است. با اعمال قانون کیر-شهف برای مدار پایین، داریم:
V(t) - VR(t) =V(t) - IR(t) R، = 0

در این رابطه VR(t) = IR(t) R،‌ افت ولتاژ لحظه‌ای در مقاومت در نظر گرفته می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 جریان متناوب (Alternating Current) — از صفر تا صد — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌

✳️ برق سه فاز چیست؟ – به زبان ساده

یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین سیستم‌های ساخته شده توسط بشر تاکنون «سیستم‌های قدرت» (Power Systems) هستند. در یک سیستم قدرت، تجهیزات متنوعی به کاربرده می‌شوند تا فرآیند انتقال انرژی الکتریکی از تولیدکننده به مصرف‌کننده به بهترین و ساده‌ترین شکل ممکن انجام شود. پیچیدگی و گستردگی این سیستم‌ها، باعث شده است که ساخت آن‌ها نیازمند هزینه‌های بسیار بالایی باشد. به همین علت یافتن روش‌های کاهش هزینه‌های تمام شده جهت تولید برق، از مسائل مهم برنامه‌ریزی در سیستم‌های قدرت بوده است. امروزه، از روش‌های متعددی جهت کاهش هزینه‌های اقتصادی در سیستم‌های قدرت استفاده می‌شود اما یکی از ابتدایی‌ترین راه‌های صرفه‌جویی در هزینه‌های تولید برق، استفاده از «برق سه فاز» (Three Phase Electricity) به جای تک‌فاز بود. استفاده از برق سه فاز در سیستم قدرت، علاوه بر مسائل اقتصادی، مزایای زیادی دارد که در این مقاله، آن‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.

══ فهرست مطالب ══

○ سیستم قدرت چیست؟
○ تاریخچه استفاده از برق سه فاز
○ مزایای یک سیستم برق سه فاز نسبت به تکفاز
○ انواع سیستم های سه فاز از نظر تعادل
○ دلایل نامتعادلی یک سیستم سه فاز
○ آشنایی با متعادل سازی سیستم سه فاز
○ سوالات متداول در رابطه با برق سه فاز


🔸 سیستم قدرت چیست؟

سیستم قدرت شبکه‌ای است که در آن توان الکتریکی توسط ژنراتورها تولید شده و توسط خطوط انتقال به مصرف کننده یا مشترکین می‌رسد. سیستم‌های قدرت از دیدگاه سنتی شامل سه قسمت کلی تولید، انتقال و توزیع هستند.

در بخش تولید، ژنراتورها قرار دارند و توان یا ولتاژ در این محل تولید می‌شود. بخش انتقال، واسطه‌ای است که توان تولید شده را به مصرف کننده می‌رساند. این فرآیند توسط خطوط انتقال انجام می‌گیرد. در بخش توزیع، ولتاٰژ منتقل شده به منظور استفاده مشترکین آماده می‌شود. به این صورت که در چند مرحله، سطح ولتاژ پایین می‌آید تا به سطح ولتاژ مناسب برسد. در شکل زیر، بخش انتقال یک سیستم قدرت را مشاهده می‌کنید که برق به شکل سه‌فاز از طریق خطوط انتقال به مصرف‌کننده می‌رسد.




مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 برق سه فاز چیست؟ – به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی مهندسی برق

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی مهندسی برق را در کانال اختصاصی [@FaraElectrical] دنبال کنید. 👇

@FaraElectrical — مطالب و آموزش‌های مهندسی برق‌


جشنواره شگفتی آموختن فرادرس

🥳 ۴۰۰ آموزش پرمخاطب — هزینه هر آموزش، فقط ۴۹ هزار تومان‼️

🔎 این بهترین فرصت است تا از بین ۴۰۰ عنوان آموزشی ارائه شده در این جشنواره، آموزش‌های مورد علاقه‌تان را دریافت کنید.

برای استفاده از این فرصت ویژه، وارد لینک زیر شوید: 👇

🔗 ورود به صفحه جشنواره - [مشاهده ۴۰۰ آموزش]


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس‌
2025/02/23 15:33:53
Back to Top
HTML Embed Code: