Telegram Web Link
🆘 لطفاً به داد کاربران شبکه‌های اجتماعی مجازی فارسی برسید!

یک نفر یک صفحۀ آموزش تصویری لغات انگلیسی را کپی کرده و زیرش نوشته «این وسایل قابلیت انفجار از راه دور را دارند»!
ادمین‌های کانال‌های پرمخاطب فارسی هم در حال بازنشر آن هستند!

حتی با دیدن مواردی مانند «ساعت پدربزرگتان» در بین تصاویر هم متوجه نشده‌اند که این پیام هشدار انفجار، جدی نیست!

در اثبات درستی قابلیت انفجار این وسایل از جمله ساعت پدربزرگمان می‌توان گفت اگر در تربچه هم مادۀ منفجرۀ حساس به یک راه‌انداز بگذارند می‌توان آن را از راه دور منفجر کرد!!!
اما این‌همه سادگی و بی‌توجهی و بی‌مسئولیتی در نشر و بازنشر مطالب نادرست در شبکه‌های اجتماعی مجازی فارسی بس است!
لطفاً هرکس به سهم خودش برای بهبود کیفیت محتوای فضای مجازی فارسی کاری جدی بکند.
مانند انتشار تکذیبیه‌های مطالب نادرست، راهنمایی کاربران برای عدم انتشار مطالب نادرست و انتشار مطالب درست مفید برای تنگ کردن جای مطالب نادرست.
ادامه دارد:
درستی‌سنجی شایعات مجازی:
www.tg-me.com/Fact_Check

#آسیب_شناسی_جامعه_مجازی:
www.tg-me.com/andishehsarapub

این نوع مطالب فضای مجازی فارسی از کجا می‌آیند:
www.tg-me.com/andishehsarapub/13601
آیا این زن پشت‌پردۀ انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در لبنان است؟
ادامه:
www.tg-me.com/Fact_Check/1779
Fact Check درستی‌سنجی و حقیقت‌یابی
آیا این زن پشت‌پردۀ انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در لبنان است؟ ادامه: www.tg-me.com/Fact_Check/1779
آیا این زن پشت‌پردۀ انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در لبنان است؟
www.tg-me.com/Fact_Check/1778
کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو به هفت زبان زنده دنیا مسلط است، دکترایش را در فیزیک ذرات از یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا گرفته، آپارتمانی در بوداپست مزین به نقاشی‌های برهنه از خودش دارد و پیشتر برای کارهای بشر دوستانه به‌ آفریقا سفر کرده است. این زن اکنون در مرکز اتهامات مربوط به معامله پیجرهای منفجر شده حزب‌الله ایستاده است.

انفجار پیجر‌های حزب‌الله در روز سه‌شنبه در لبنان به کشته و زخمی شدن هزاران نفر انجامید. بنابر تصاویر منتشر شده از بقایای این پیجرها، [به نظر می‌رسید] شرکت تایوانی «گولد آپولو» آن‌ها را تولید کرده است اما این شرکت این اتهام را رد کرد و گفت شرکت مجارستانی «مشاوران بی‌ای‌سی» (BAC Consulting) مجوز تولید این پیجرها را در اروپا در اختیار دارد و این شرکت مسئول تولید این پیجرها است.

کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو، مدیرعامل ایتالیایی-مجارستانی شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» اکنون در مرکز اتهامات مربوط به انفجار پیجرها قرار دارد.

او در گفتگو با ان‌بی‌سی هرگونه دست داشتن در تولید این پیجرها را رد کرد و گفت: «من فقط واسطه‌گری می‌کنم. فکر کنم اشتباه گرفته‌اید»

از آن زمان تاکنون او در انظار عمومی ظاهر نشده و مادرش می‌گوید که تحت مراقبت سرویس مخفی مجارستان قرار دارد.

در آپارتمانش در ساختمان مجللی در بوداپست بسته است و همسایه‌ها و دوستانش هیچ خبری از او ندارند.

بنابر تصویری که آشنایان و همکاران سابقش از او ارائه می‌کنند، کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو زنی بی‌اندازه باهوش اما ناآرام است که قطاری از شغل‌های کوتاه مدت را در کارنامه‌اش دارد.

«کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو» در سیسیل ایتالیا به دنیا آمد، مقطع کارشناسی ارشدش را از دانشگاه کاتانیا گرفت و دکترای فیزیک ذرات را از کالج دانشگاهی لندن اخذ کرد.

یکی از آشنایانش کریستیانا را زنی که «به راحتی می‌شود از او استفاده کرد» می‌داند. او می‌گوید: «او انسان خوش‌نیتی است. تاجر مسلک نیست، اما دوست دارد همه‌چیز را باور کند. زودباور است و به راحتی درباره فعالیتهای مختلف مشتاق می‌شود»

این آشنای کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو می‌گوید که او به دنبال درآمد بود و می‌خواست شغلش را تغییر دهد.

دولت مجارستان روز چهارشنبه اعلام کرد که پیجر‌های ارسال شده به حزب‌الله هیچ‌وقت در مجارستان نبودند و به نظر می‌رسد که شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» تنها به عنوان واسطه عمل کرده است.

بنابر گزارشها، این شرکت که در ماه مه ۲۰۲۲ ثبت شده، هیچ دفتر رسمی ندارد و تنها طبقه همکف ساختمانی را در بوداپست با دیگر شرکتها شریک است.

بنابر وبسایت این شرکت که از روز چهارشنبه از دسترس خارج شده، بی‌ای‌سی در عرصه «محیط زیست، توسعه و امور بین‌المللی» و همچنین ۱۱۸ زمینه دیگر از جمله شکر، تولید روغن، خرده‌فروشی جواهرات و استخراج گاز طبیعی فعالیت دارد.

بنابر گزارش مالی بی‌ای‌سی، این شرکت در سال ۲۰۲۲ حدود ۷۲۵ هزار دلار و در سال ۲۰۲۳ حدود ۵۹۳ هزار دلار درآمد داشته است. این شرکت همچنین سال گذشته ۳۲۴ هزار دلار، یعنی ۵۵ درصد درآمدش را صرف خرید تجهیزات کرده است.

[گفته شده] پای یک واسطه دیگر هم درمیان است
به گزارش وبسایت مجارستانی «تلکس»، پیجرهای منفجر شده احتمالا توسط شرکت بلغاری «نورتا گلوبال» از شرکت تایوانی «گولد آپولو» خریداری شده است.

به گزارش دیلی میل، رنیسون ژوزه، مدیرعامل نروژی «نورتا گلوبال» از روز ۱۷ سپتامبر یعنی روز انفجار پیجر‌ها برای یک سفر کاری آپارتمانش در اسلو را ترک کرده و متواری شده است.

بنابر اعلام تلکس، احتمالا این شرکت بلغار مستقیما از صوفیه فرآیند خرید پیجر‌ها را از شرکت تایوانی انجام داده و شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» تنها نقش واسطه را داشته است.

با این حال بلغارستان هم اعلام کرد که این پیجرها هیچ‌گاه به بلغارستان وارد و یا از آن خارج نشده‌اند. این کشور همچنین اعلام کرد که تحقیقاتی را درباره شرکتی که احتمالا با تدارک این پیجرها برای حزب‌الله مرتبط است، آغاز کرده‌اند.

اسرائیل مسئولیت انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های حزب‌الله را بر عهده نگرفته اما شرکت داشتن در این عملیات را رد هم نکرده است.

به گفته کارشناسان امنیتی، این فرضیه که انفجار باتری‌ها منجر به خسارات وارده شده باشد، بسیار بعید به نظر می‌رسد و احتمالا مواد منفجره در این پیجرها جاسازی شده بود./ یورونیوز

این اطلاعات به نقل از یورونیوز و بدون درستی‌سنجی منتشر شده است و داده‌های آن ممکن است از دقت و صحت برخوردار نباشد با این حال ویرایش مختصری روی متن انجام شده تا برخی مطالب اثبات نشده قطعی به نظر نرسند، مثلاً تیتر مطلب از گزارۀ خبری به جملۀ پرسشی تبدیل شده.

درستی‌سنجی شایعات مجازی را دنبال کنید:
www.tg-me.com/Fact_Check
2024/09/29 08:23:40
Back to Top
HTML Embed Code: