Telegram Web Link
Forwarded from M.Hesarimoghadam
شروع دیاستول: عضله بطن شل شده و فشار بطن ها از دهلیز ها کمتر می شود دریچه های دهلیزی بطنی باز شده و خون وارد بطن ها می شود . در پایان دیاستول عضله دهلیز در پاسخ به موج تحریکی تولید شده از گره سینوسی دهلیزی (SA)منقبض شده (سیستول دهلیزی)، فشار داخل دهلیزی افزایش و 15-25% خون باقی مانده خون را به سمت بطن هل داده و تولید فشار مختصری می کند که Atrial Kick یا لگد دهلیزی گویند.
Forwarded from M.Hesarimoghadam
Forwarded from M.Hesarimoghadam
اناتومی و فیزیولوژی قلب تموم شد . البته خواهش می کنم از اساتید ارجمند جناب آقای دکتر محمدی نژاد و سایر اساتید جهت تکمیل مطالب و باز کردن مطالب با وویس که خیلی فهمش راحت تره . با تشکر
Forwarded from A E
اصول کلی الکتروکاردیوگراف

دستگاه الکتروکاردیوگراف که از جمله تجهیزات بسیار رایج تشخیصی پزشکی می باشد.این دستگاه برای اولین بار توسط فیزیولوژیست هلندی ویلیام آيندهوون که به پدر علم الکتروکاردیوگرافی مشهور است ساخته و به علم پزشکی شناسانده شد.با عرضه شدن این دستگاه تحولی عظیم در اندازه گیری و ثبت تغییرات میدان های الکتریکی و پتانسیل های بیوالکتریک بوجود آمد که رفته رفته با پیشرفت علم مهندسی پزشکی امکان این اندازه گیری ها بیشتر شد و دقت در انجام آن نیز افزایش یافت.

الکتروکاردیوگراف دستگاهی است که تغییرات پتانسیل الکتریکی قلب را ثبت و در تشخیص و ارزیابی فعالیت الکتریکی عضله های قلب کاربرد دارد. تغییرات میلی ولتی پتانسیل الکتریکی عضله های قلب توسط الکترود ها جمع آوری و ثبت و توسط دستگاه مذکور برروی یک نوار کاغذی يا مانيتور يا حافظه مجازى ثبت می گردد و قابليت ارسال بدون سيم و بر روى بستر اينترنت را دارد.
Forwarded from A E
قسمتهای اصلی الکتروکاردیوگراف :

۱- صفحه کلید : این قسمت بسته به مدل وشرکت سازنده الکتروکاردیوگراف به لحاظ شکل ظاهری و نوع کلید ها می تواند بسیار متفاوت باشد ولی بوسیله آنها باید بتوان کارهای زیر را انجام داد :

– کلید روشن و خاموش کردن دستگاه : بوسیله آن دستگاه را روشن و خاموش می کنیم .

– کلید انتخاب نوع عملکرد دستگاه ازنظر دستی (manual ) و یا خودکار (auto) : اگربا این کلید مد کاری دستگاه را بر روی manual بگذاریم اپراتور قادر خواهد بود تا از میان لیدهای دوازده گانه هرکدام را که مورد نیاز است انتخاب نماید . در حالیکه با انتخاب مد کاری auto دستگاه به طور خودکار کلیه دوازده لید را گرفته و چاپ می نماید .

- کلید انتخاب سرعت : بوسیله این کلید اپراتور دستگاه میتواند بسته به نوع بیمار و توصیه پزشک سرعت حرکت کاغذ را انتخاب نماید . سرعت حرکت کاغذ می تواند یکی از مقادیر ۵ ، ۲۵ ویا ۵۰ mm/sرا به خود اختصاص دهد

- کلید تنظیم ظریب تقویت موج خروجی (gain ) : بوسیله این کلید می توان اندازه موج رسم شده بر روی کاغذ را تنظیم نمود . مقادیر معمول gain 0.5 ، ۱ و یا ۲ cm/mv می باشد.
عمدتا بهترين انتخاب زمانيست که کمپلکس QRS بلند با حداقل نويز و پارازيت را داشته باشيم

- کلید فیلتر : از این کلید برای فعال و یا غیر فعال نمودن فیلترهاى حذف پارازيت برق شهر و يا پارازيت هاى ناشى از فعاليت الکتريکى عضلات غير فلبى... استفاده می شود .

- کلیدهای انتخاب لید : بوسیله این کلیدها در صورتیکه در مد کاری manual باشیم میتوانیم لید مورد نظر خود را انتخاب نماییم . قابل ذکر است که این کلید ( یا کلیدها ) در مد auto غیر فعال می باشند .

- کلید ۱mv : بوسیله این کلید یک سیگنال به اندازه ۱mv در خروجی ایجاد میشود که به جهت تست خروجی و نیز نشانگذارى گين انتخابى دستگاه مى توان از آن بهره برد.

- کلید تنظیم صدا : بوسیله آن میتوان بیزر (beezer ) دستگاه را قطع ویا شدت صدای آن را تنظیم نمود. این کلید در بعضی از مدلها وجود ندارد .

- کلید شروع (start ) : بوسیله این کلید و پس از انجام تنظیمات لازم ، دستگاه شروع به گرفتن نوار از بیمار می کند .

- کلید توقف ( stop) : در مد manual برای اتمام کار باید از این کلید استفاده کنیم .(در بسیاری از دستگاه های ECG کلید start و stop در یک کلید ادغام شده اند .

- اتصالات : مشتمل بر کابل برق ، سیم زمین ( earth ) و کابل اتصال لیدها به همراه دستبندها و پوارها می باشد .

– کابل برق جهت تامین جریان و ولتاژ مورد نیاز دستگاه از برق شهری استفاده می شود.

به جهت رعایت مسائل ایمنی الکتريکى و جلوگیری از اثرات نامطلوبی که امواج الکتریکی و الکترومغناطیسی موجود در محیط بر روی کیفیت ECG گرفته شده از بیمار می گذارد ، استفاده از کابل زمین الزامی می باشد .
Forwarded from A E
در بحث مانيتورينگ ECG بر روى اغلب الکتروشوک ها غالبا در تنظيمات چاپگر به انتخابهايى از قبيل
Diagnostig
يا
Monitoring
برمى خوريم که انتخاب هر کدوم از اين گزينه ها در نحوه عملکرد چاپ خروجى ECG دستگاه تاثير گذار است
Forwarded from A E
Forwarded from A E
انتخاب اين گزينه ها عملکرد دستگاه در حذف پارازيت ها و آرتيفکت ها رو تحت تاثير خود قرار مى دهد بزبان ساده تر فيلترهاى الکترونيکى مثل يک غربال اجازه عبور امواج مزاحم و ثبت آنها را نمى دهند حال ما اگر سختگيرانه اين غربال را ريز در نظر بگيريم ممکن است باعث حذف ناخواسته ى بخشهاى مفيد از خود سيگنال ECG شده و در تشخيص دچار اشتباه شويم.
اصولا در محيطهاى پر از نويز مانند اورژانس هاى پيش بيمارستانى بايد پرينتر دستگاه رو در وضعيت
Monitor
قرار داد يعنى فيلتربا محدوده ى فرکانسى
0.67HZ-40 HZ(هرتز)

در اينجا تنها بحث مانيتورينگ کلى بيمار از قبيل Rate و مورفولوژى خود کمپلکس QRS و وجود و يا عدم وجود خود کمپلکس مطرح هست و بحث تشخيص پيشرفته نياز نيست.
در صورت نياز به تشخيص موارد پيشرفته تر مثل
AF ,.....
دامنه ى فرکانسى فيلتر را وسيع تر يا به عبارتى سوراخ هاى غربال بزرگتر گرفته مى شود تا قسمتهاى مهم سيگنال اصلى ECG از دست نرود و انتخاب ما در دستگاه وضعيت
Diagnostic
خواهد بود
0.05 Hz - 150 Hz
Forwarded from . .
یک روش خوب برای بخاطر سپاری دستبند ها و پا بند ها یک مربع هست که گوشه اولش ازدست راست شرو میشه و به پای راست ختم میشه اینطوری میتونیم بگیم
Read Your Green Book.
Red
Yellow
Green
Black
Forwarded from . .
برای به خا‌طر سپاری در بیمارستان های ایران عرض کردم
چون توهممه جاهایی که من بودم
لید های اندامی وتوی Ahaرنگ استاندارد برای اندامها قرمز و زرد و سبز و مشکی هست.
واین یک کد بود برای راحت بسپاری.
Forwarded from Deleted Account
#انواع_لیدها
در مورد لیدها باید گفت خوب ما دو نوع لید داریم
1)لیدهای اندامی یا Lemp leads
که شامل a)لیدهای دوقطبی(standard limp leads) که با حروف یوناتی I,II,IIIنشان میدهند
وb)لیدهای تک قطبی تقویت شده(augmented limp leads ) که به صورت;
نام اندام که ایمپالس به سمت اون میره +aV
نشون میدند
مثلا:aVR
a+V+R
a=augmented
V=voltage
R=ایمالسی که از قلب به سمت دست راست میاید ثبت میکند
L=ایمالسی که از قلب به سمت دست چپ میاید ثبت میکن
F=ایمالسی که از قلب به سمت پای چپ میاید ثبت میکن
2024/10/05 07:34:38
Back to Top
HTML Embed Code: