Telegram Web Link
⬛️ اعزام نرگس محمدی به بیمارستان، بدون روسری و با کت و دامن

◾️ #نرگس_محمدی، فعال حقوق بشر و برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل ۲۰۲۳، برای دومین و سومین‌بار بدون روسری و با کت و دامن به بیمارستان رفت. این درحالی است که دادستان تهران با دستور کتبی مانع اعزام او بدون روسری شده بود.

◾️ اعزام‌های این فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین با حضور پرتعداد  نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات، حفاظت زندان، فرمانده و ماموران انتظامی صورت پذیرفت.

◾️ پس از انجام آنژیوگرافی نرگس محمدی به زندان بازگشت.

◽️ نرگس محمدی در دل زندان، نزدیک‌ترین حالت ممکن به خشونت و سرکوب حکومتی، با برداشتن حجاب اجباری از سر، پیام شجاعت و همبستگی را به دیگر زنان ایرانی باورمند به حق پوشش ارسال می‌کند. او تبلور دلیرانه‌ی امید است.
@DhrcIran
⬛️ شکنجه‌ای هولناک به نام اعدام مصنوعی

◾️ برای #سامان_یاسین (صیدی)

*کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
⬛️ برپایه‌ی حکم صادر شده از سوی دادگاه انقلاب اصفهان، سینا یوسفی، وکیل دادگستری برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به‌ تحمل یک‌ سال حبس تعزیری محکوم شده است

◾️در این رابطه این وکیل دادگستری گفته است: «این پرونده به‌ دلیل اطلاع‌رسانی من درباره‌ی پرونده‌ی #خانه_اصفهان و رفتارهای غیرقانونی قاضی این پرونده گشوده شده است. به همین علت، در شعبه‌ی ۲۰ دادیاریِ دادسرای اصفهان برای من تشکیل پرونده داده‌اند و در این شعبه از جهت اتهامات «تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب» برای من کیفرخواست صادر شده است.»

◾️در تاریخ۲۵ آبان‌۱۴۰۱، در میدان نگهبانی محله‌ی خانه اصفهان، سه عضو نیروی بسیج کشته شدند که در جریان این پرونده #سعید_یعقوبی، #صالح_میرهاشمی و #مجید_کاظمی به اعدام محکوم شدند.

◾️پرونده‌‌ی خانه اصفهان یکی از پرتناقض‌ترین پرونده‌های قضائی اخیر محسوب است که در آن هیچ مستندی به جز اعترافات اجباری "متهمین" مبنی بر تیراندازی‌شان به ماموران وجود نداشت. با این‌حال ۲۹ اردیبهشت۱۴۰۲، حکم ‎اعدام آن‌ها به اجرا درآمد.

◽️پس از آغاز اعتراضات سراسری، این سومین حکم صادر شده علیه سینا یوسفی است. این روزها هزینه‌ی شرافتمند بودن بسیار است.
@DhrcIran
⬛️ آفاق رحیمیان، همسر رحیم رحیمیان، از اعدام‌شدگان بهائی در دهه‌ی ۶۰ پس از بیش از چهار دهه تحمل آزارهای مداوم از سوی حکومت، درگذشت

◾️ #کیوان_رحیمیان، پسر او روز چهارشنبه ۲۷ تیر۱۴۰۲ بازداشت شد و در حال حاضر در زندان اوین به‌سر می‌برد.

◾️در روزهای اخیر، علی‌رغم وخامت حال آفاق رحیمیان با درخواست مرخصی کیوان برای ملاقات با او موافقت نشد.

◾️ گفتنی‌ست کیوان پیشتر به مدت ۵سال به‌ اتهام تدریس به جوانان محروم از تحصیل بهائی تحمل حبس کرده بود.

◾️ پسر دیگر آفاق، #کامران_رحیمیان و همسرش #فاران_حسامی نیز مجموعا ۸سال را در زندان سپری کردند.

◾️ همسر آفاق، #رحیم_رحیمیان در سال۶۳ پس از تحمل شکنجه‌های بسیار به دلیل باورمندی به آئین بهائی تیرباران شد. پیکر او هرگز به خانواده تحویل داده نشد.

◽️مهسا امرآبادی، روزنامه‌نگار سابق در وصف آفاق رحیمیان در شبکه‌ی ایکس خود نوشت: "به زندگی این زن بی‌نظیر فکر می‌کنم. می‌توانست کنار همسر و فرزندان و عروس‌ها و نوه‌هایش آرامش داشته باشد. مگر حداقل حق هر انسان، زندگی و مردن میان عزیزانش نیست؟
آفاق خانم نازنین نه از حق زندگی میان عزیزانش برخوردار بود و نه از حق مردن میان آنها."
@DhrcIran
⬛️امروز، اول آذر۱۴۰۲، بزرگداشت #پروانه_اسکندری و #داریوش_فروهر در ۲۵مین سالگرد قتل‌های سیاسی پاییز۷۷ در خانه و قتلگاه آن‌ها در حال برگزاری است.

◾️ پرستو و آرش فروهر، فرزندان پروانه و داریوش، مراسم بزرگداشت والدین خود را با هدف ایستادگی بر حق یادآوری و ‎دادخواهی ایران، سرزمین زادگاه‌شان برگزار می‌کنند.

◾️ #پرستو_فروهر دادخواهی را وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی می‌داند و ۲۵سال است که علی‌رغم تمامی فشارها و محدودیت‌ها به تهران می‌رود تا برای والدینش مراسمی برگزار کند.

◾️ فروهر و اسکندری رهبران حزب ملت ایران،با ضربات چاقو در منزل مسکونی‌شان در تهران به قتل رسیدند.قتل آنها بخشی از کشتار فعالان سیاسی، نویسندگان و متفکران در دهه‌ی۷۰ موسوم به قتل‌های زنجیره‌ای بود.

◾️چند روز بعد از ترور آنان، #محمد_مختاری و #محمدجعفر_پوینده،دو عضو کانون نویسندگان ایران هم در تهران،ربوده و کشته شدند.

◾️ پیش از آنها نیز #مجید_شریف، نویسنده و مترجم و #پیروز_دوانی، فعال سیاسی، ربوده و کشته شده بودند.

◽️ برگزاری چنین مراسم سالگردی در حقیقت ایستادگی بر حق دگراندیشی است و یادآور دادخواهی ناتمام این جنایت‌های هولناک. یادشان گرامی
@DhrcIran
⬛️ سپیده رشنو به عنوان یکی از چهار زن ایرانی در فهرست سال۲۰۲۳ بی‌بی‌سی از ۱۰۰زن تاثیرگذار و الهام‌بخش انتخاب شد

◾️ #سپیده_رشنو،نویسنده و از مخالفان حجاب اجباری،تنها کسی در این فهرست است که در ایران زندگی می‌کند.

◾️او در تیر۱۴۰۱، به‌ دلیل اعتراض به رایحه ربیعی،زن محجبه‌ای که به او تذکر حجاب داده بود،دستگیر و در زندان تحت شکنجه مجبور به اعتراف علیه خود شد.

◾️مهرماه۱۴۰۲، سپیده با انتشار عکسی بدون حجاب از خود و اشاره به فشارهایی که به او و خانواده‌اش وارد شده نوشت:"می‌‌بینم که خانواده‌‌ام آرامش را از دست خواهند ‌داد و از هر جهتی تحت فشارهای متفاوت قرار خواهند‌ گرفت.اما تنها می‌دانم که حقیقت همین تصویر است که دارید می‌بینید و هیچ‌ راهی جز پای‌بندی به حقیقت نمی‌بینم"

◾️در آبان‌ماه سپیده خبر داد که در پرونده‌ی جدید خود به ۶ماه حبس تعزیری و جزای نقدی، ممنوعیت حضور یک ساله در اینستاگرام و امحاء و حذف دائمی صفحه‌ی اینستاگرام فعلی محکوم شده است.

◽️ امروز در خیابان‌های ایران سپیده رشنو تکثیر شده و صدای او به گوش دنیا رسیده است. تبریک به سپیده که تنها با سلاح حقیقت‌گویی، "امپراتوری دروغ" را به زانو درآورد.
@DhrcIran
⬛️ سحرگاه امروز ٢ آذر ماه ١٤٠٢، حکم اعدام میلاد زهره‌وند، جوان ۲۱ ساله‌ی اهل ملایر به اجرا درآمد.

◾️ #میلاد_زهره‌وند روز ۴ آبان ۱۴۰۱ همزمان با چهلم زنده‌یاد ژینا #مهسا_امینی در ملایر بازداشت شد. او سپس متهم شد که یک مامور امنیتی به نام علی نظری را به قتل رسانده است.

◾️ میلاد زهره‌وند کارگر آسفالت‌کاری بوده است. نام او تا پیش از صدور حکم بدوی اعدام رسانه‌ای نشده بود.

◾️ طبق گزارش هه‌نگاو، اجرای حکم اعدام این معترض جوان، به طور مخفیانه، بدون اطلاع‌رسانی قبلی انجام گرفته است و از صبح امروز، نیروهای مسلح حکومتی در اماکن عمومی شهر ملایر مستقر شده‌‌اند.

◽️ حکم اعدام این پدر جوان، در شرایطی اجرا شد که او از حق دسترسی به وکیل محروم بود و حتی فرصت دیدار با فرزند و وداع آخر با خانواده نیز از او دریغ شد. جمهوری اسلامی با این اقدام بی‌رحمانه بار دیگر بی‌اعتنایی آشکار خود به حقوق بشر و اصول انسان‌دوستانه را آشکار کرد.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️رویا ذاکری، زنی که نیروهای سرکوب او را در مهر۱۴۰۲ بازداشت و در آبان‌ماه به بیمارستان روانپزشکی رازی تبریز منتقل کردند، با انتشار یک ویدیو گفت که روایت جمهوری اسلامی در مورد بیمار روانی بودن او درست نیست.

◾️ #رویا_ذاکری توضیح می‌دهد که که سه بار به حکم قاضی و به اجبار در بیمارستان روانپزشکی رازی، بستری شده است اما این برخورد دستگاه قضایی به دلیل اعتراضات او بوده است.

◾️ذاکری ٣١ساله، فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ی کامپیوتر است. ‌

◾️شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ ذاکری از بیمارستان رازی به اداره‌ی اطلاعات تبریز منتقل و پس از انجام بازجویی روز ۶آبان مجدد به بیمارستان رازی برگشت و در بخش زنان بستری ‌شد.او در نهایت ۱۷آبان از بیمارستان رازی تبریز مرخص گردید.

◽️انتشار اطلاعات غلط در مورد سلامت روانی معترضان از شیوه‌های غیرانسانی حکومت جهت سرکوب بیشتر و نیز انسانیت‌زدایی از آن‌ها صورت می‌گیرد. #کیانوش_سنجری و #ویدا_ربانی از دیگر زندانیان سیاسی هستند که در دوران حبس خود چنین رنجی را متحمل شدند. این روش‌های قرون‌وسطایی شکنجه در نهایت آنگونه که برای زنده‌یاد #بهنام_محجوبی واقع شد می‌تواند به مرگ زندانی بینجامد.
@DhrcIran
⬛️ ۱۹۶ نفر از کنشگران مدنی، روزنامه‌نگاران، نویسندگان و زندانیان سیاسی سابق با انتشار بیانیه‌ای، ضمن اعتراض به آغاز دور جدیدی از بازداشت و تشدید فشار بر فعالان مدنی آذربایجانی، از نهادهای قضایی و امنیتی درخواست کردند که به "رفتارهای خارج از عرف و قانون" خود در برخورد با این فعالان پایان دهند.

◾️ در قسمتی از این بیانیه آمده است: "بازداشت طولانی‌مدت و تمدید چندباره ایام بازداشت موقت دستگیرشدگان همراه با ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای تماس تلفنی دستگیرشدگان با خانواده‌هایشان، به‌طوری که بسیاری در روزهای اول بازداشت امکان تماس به خانواده‌هایشان را نیافته‌اند و در یک مورد هم ممانعت از آزادی مرتضی نورمحمدی‌نادارلی علی‌رغم صدور قرار وثیقه در آخرین لحظات می‌باشد. در این میان با وجود مراجعات مکرر خانواده‌ها و اعتراض به این رویه‌های غیرقانونی، مقامات قضایی از پاسخگویی طفره می‌روند."

◽️این بیانیه به شکل یک دادخواست در اختیار عموم قرار گرفته است. درصورت تمایل می‌توانید با مراجعه به لینک زیر امضای خود را جهت حمایت از فعالان مدنی در بازداشت به این بیانیه اضافه کنید.👇
https://www.daadkhast.org/fa/petition/3556/

@DhrcIran
⬛️جمعه ٣ آذر ١٤٠٢، حکم اعدام حمیدرضا آذری، کودک مجرم اهل سبزوار، در زندان مرکزی این شهر اجرا شد

◾️ #حمیدرضا_آذری، حین ارتکاب جرم ١۶سال و ٨ ماه و در زمان اجرای حکم اعدام، تنها ١٧ سال و سه ماه سن داشت.

◾️خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه، بدون اشاره‌ به هویت این کودک مجرم، نوشته است که "یک زندانی ٢١ اردیبهشت١٤٠٢، پس از درگیری با حمیدرضا الداغی بر سر مسائل (ناموسی) وی را با چند ضربه چاقو از پا در آورده بود."

◾️حمیدرضا آذری، به عنوان متهم ردیف اول پرونده، توسط قاضی شعبه‌ی دادگاه کیفری یک سبزوار، به اعدام و یک زندانی دیگر به نام #ابوالفضل_سرپوشی، به عنوان متهم ردیف دوم، به ١۵سال حبس محکوم شده بودند.

◽️ماده‌ی۳۷ کنوانسیون حقوق کودک اعلام می‌کند که صدور حکم اعدام و حبس ابد و به‌طور کل هر تنبیه خشونت‌آمیزی، از جمله حکم شلاق و حبس انفرادی، برای کسی که هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸سال دارد ممنوع است. جمهوری اسلامی کنوانسیون مذکور را به‌طور رسمی امضا کرده و عضوی از آن است. شرم‌آور اینکه به‌ راحتی این الزام صریح را هر زمان که می‌خواهد، زیر پا می‌گذارد. اعدام کودکان وحشیانه و نقض آشکار حقوق بشر است.
@DhrcIran
⬛️به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان

◾️۲۵ نوامبر سال ۱۹۹۹ از سوی سازمان ملل متحد "روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان" نام‌گذاری شد.

◾️ حدود ۴ دهه پیش از آن و در تاریخ ۲۵ نوامبر ۱۹۶۰، سه خواهر عضو شبکه‌ی مخفی انقلابی دومینیکن در زندان و پس از تحمل شکنجه‌‌های بسیار به قتل رسیدند.

◾️از سال ۱۹۸۱ به بعد، شماری از کشورهای جهان روز کشته شدن این سه خواهر را به‌طور رسمی روز مبارزه با خشونت علیه زنان نام‌گذاری کردند.

◾️سازمان ملل متحد حدود دو دهه بعد، این روز را جهانی کرد.

◽️روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان درحالی فرا می‌رسد که به وضوح و بیش از همیشه در خیابان‌های ایران شاهدیم که چگونه زنان برای "زندگی" و بازپس‌گیری حقوق از دست رفته‌ی خود تلاش می‌کنند. امروز و خصوصا از زمان آغاز اعتراضات "زن، زندگی، آزادی"، دیگر زنان ایرانی نه در حاشیه‌ی تصویر بلکه بخش مرکزی و پررنگ از مبارزات رهایی‌بخش در ایران هستند که با استبداد دینی و ضد زن مبارزه می‌کنند.
همراه با زنان شجاع ایرانی و در کنار مبارزات آن‌ها جهت رهایی از خشونت جنسیتی و انواع تبعیض در جمهوری اسلامی هستیم.
@DhrcIran
⬛️ بازی روانی حکومت

*کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
⬛️پدر و مادر میلاد زهره‌وند را بازداشت کردند و بر مزارش بتن ریختند

◾️ #میلاد_زهره‌وند در سحرگاه دوم آذر۱۴۰۲ به طور مخفیانه در زندان مرکزی همدان اعدام شد. طبق اطلاع هه‌نگاو، نهادهای حکومتی اجازه‌ی انتقال پیکر او به ملایر را نداده و پس از خاکسپاری بر مزار او بتن ریختند.

◾️مراسم خاکسپاری میلاد زهره‌وند سوم آذر تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.

◾️افسانه زهره‌وند، مادر میلاد در مراسم خاکسپاری فرزندش به دلیل "شیون‌" برای ساعاتی بازداشت شد.

◾️گزارش‌ها همچنین حاکی از بازداشت روح‌الله زهره‌وند، پدر میلاد، پس از مراسم خاکسپاری و انتقال او به زندان است.

◾️میلاد زهره‌وند در ارتباط با "مرگ یک مامور اطلاعات سپاه پاسداران" به نام علی نظری به اعدام محکوم شد.

◾️عفو بین‌الملل اعدام میلاد را هولناک خواند و تاکید کرد که جمهوری اسلامی از "اعدام‌های خودسرانه" به عنوان "ابزار سرکوب" استفاده می‌کند.

◽️#نه_به_اعدام رو به رشد است و جمهوری اسلامی آگاه از این مطالبه‌ی عمومی بسیاری از زندانیان را به صورت پنهانی اعدام می‌کند. شوربختانه اینکه در قرن ۲۱ در کشور ما همچنان شمار بسیار دیگری در انتظار اجرای حکم اعدام هستند.
@DhrcIran
⬛️روز شنبه ۴ آذر، خانواده ایوب کریمی، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام برای انجام آخرین ملاقات به زندان قزلحصار کرج فرخوانده شده و تعدادی از آن‌ها موفق به آنجام آخرین ملاقات با او شدند.

◾️ #قاسم_آبسته، یکی از هم‌پرونده‌‌ای‌های این زندانی عقیدتی بود که در تاریخ ۱۴ آبان در زندان قزلحصار کرج اعدام شد.

◾️ پیشتر گزارش‌هایی از خطر اجرای حکم #ایوب_کریمی به همراه ۵ زندانی عقیدتی دیگر به نام‌های انور خضری، کامران شیخه، خسرو بشارت، داود عبداللهی، فرهاد سلیمی که در یک پرونده مشترک به اتهام «افساد فی‌الارض» به اعدام محکوم شدند منتشر شده بود.

◾️ دیوان عالی کشور در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۹۹، درخواست دادرسی این زندانیان عقیدتی محکوم به اعدام را رد کرد.

◾️ اسفند ۱۳۹۴ جلسه دادگاه ایوب کریمی به اتهاماتی همچون «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «عضویت در گروه‌های سلفی» و «افساد فی‌الارض» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقسیه برگزار و در خرداد ۱۳۹۵ صدور حکم اعدام به صورت رسمی به او بلاغ شد.

◽️اعدام نکنید؛ مجازات غیرانسانی اعدام نه فقط برای معترضین و نیروهای سیاسی، بلکه باید به طور کل لغو شود.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ تا برچیده شدنِ اعدام دادخواهی ادامه دارد

◾️ #ریحانه_جباری در سال۸۶، به اتهام قتل بازداشت شد. قتل مردی که گفته شد وابسته به وزارت اطلاعات بوده و قصد تجاوز به او را داشت.

◾️فیلم مستند "هفت زمستان در تهران" ساخته‌ اشتفی نیدرزول به روایت بازداشت،شکنجه، محاکمه و تحول او در زندان می‌پردازد.

◾️در این ویدیو که نشر آسو منتشر کرده، سپهر عاطفی، خبرنگار، با شعله پاکروان، مادر ریحانه درباره‌ ناگفته‌های روز اعدام او و مسیر دادخواهی صحبت می‌کند‌.

◾️‏شعله پاکروان در قسمتی از این مصاحبه ضمن اشاره به سابقه‌ فعالیت‌های هنری خود در ایران می‌گوید:"من در طول سه چهار ماه آخر عمر ریحانه تا دو سال بعد از آن دیدم که چقدر جامعه‌ هنری آلوده است به وزارت اطلاعات.کسانی که با آنها نان و نمک خورده بودم و همیشه فکر می‌کردم که چه هنرمندان برجسته‌ای هستند، متاسفانه با اطلاعات کار می‌کنند."

◾️او در ادامه در پاسخ به این سوال که چه زمان دادخواهی برای شما به سرانجام می‌رسد" می‌گوید: "زمانی که تمام چوبه‌های دار در ایران سوزانده شوند و تنها یکی، آن هم برای آیندگان در موزه نگهداری شود."

◽️ما در یک دادخواهی بزرگ کنار هم ایستاده‌ایم.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ محمد سیف‌زاده: با یک مهر محرمانه نمی‌توان نامه یا بخشنامه‌ای که شرایط لازم را ندارد محرمانه کرد

◾️به دنبال انتشار بخشنامه محرمانه وزیر کشور جمهوری اسلامی در روزنامه اعتماد، دادستانی تهران علیه این روزنامه اعلام جرم کرد. بخشنامه‌ای که به موضوع «برخورد با بی‌حجابی» اختصاص دارد.

◾️احمد وحیدی، نهم خرداد با صدور این بخشنامه، از برخی نهادها از جمله شهرداری و متروی تهران، خواستار برخورد با افرادی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، شده است.

◾️بر اساس قانون مرتبط با «مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سرّی»، دادستانی تهران نمی‌تواند علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کند، چرا که وزیر کشور می‌باید نخست شکایتی ارائه می‌کرد.

◾️در این رابطه، محمد سیف‌زاده، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و وکیل دادگستری می‌گوید نمی‌توان مهر محرمانه بر یک نامه زد و آن را سری قلمداد کرد.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ تجمعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات، امروز دوشنبه ششم آذر ۱۴۰۲، در شهرهای مختلف ایران

◾️ بازنشستگان در چند استان‌ از جمله تهران، فارس، اصفهان، زنجان، اردبیل، هرمزگان، کردستان، خوزستان، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، لرستان و کرمانشاه تجمع کردند.

◾️ در ماه‌های گذشته بازنشستگان مخابرات با برگزاری تجمعات اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

◾️اعتراضات بازنشستگان مخابرات به عدم اجرای آئین‌نامه‌ی استخدامی سال ۸۹، عدم پرداخت رفاهیات و مشکلات مربوط به بیمه‌ی تکمیلی و افزایش سهم بیمه‌ی بازنشستگان است.

◽️تضییع حقوق کارکنان و بازنشستگان شرکت مخابرات و عدم پاسخگویی مدیران مخابرات علی‌رغم هفته‌ها اعتراض بازنشستگان کماکان ادامه دارد.
@DhrcIran
⬛️کامران و کیوان رحیمیان،پسران آفاق رحیمیان، شهروند بهائی که چهارشنبه اول آذر درگذشت، اعلام کردند که پیکر مادرشان ‌را برای تحقیقات به دانشجویان پزشکی اهدا می‌کنند.

◾️در ادامه‌ آزار خانواده‌های بهائی جهت دفن اموات‌ خود در آرامگاه بهائیان،خانواده‌ رحیمیان برای جلوگیری از دفن اجباری مادرشان در گورستان خاوران تصمیم گرفتند تا پیکر او را برای تحقیقات پزشکی اهدا کنند.

◾️آنها علت تصمیم خود را اینگونه شرح دادند:"برای حفظ استقلال جامعه‌ بهائی،برای احترام به حریم روح خاوران که پدرمان هم بخشی از آن است، و میل آفاق به یادگیری و حمایت بی‌دریغش از ما در مسیر یادگیری تصمیم گرفتیم پیکر مادر عزیزمان را وقف یادگیری دانشجویان پزشکی کنیم."

◾️#کیوان_رحیمیان که در حال حاضر در مرخصی سه روزه برای شرکت در مراسم مادرش بسر می‌برد، تیر۱۴۰۲ بازداشت شد.او پیشتر نیز به مدت پنج سال تحمل حبس کرده بود.

◾️جمهوری اسلامی #رحیم_رحیمیان، همسر آفاق را در سال۱۳۶۳ پس از شکنجه‌های شدید تیرباران کرد.

◽️نگاهی به زندگی خانواده‌ رحیمیان، چهار دهه ظلم و آزار بی‌امان بهائیان ایران، همزمان با استقامت و مبارزه‌ بدون خشونت آن‌ها را یاداور می‌شود.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️توماج صالحی: "هیچ ارگانی نباید بالاتر از قانون باشد، بالاتر از قانون فقط مردم هستند که اگر آن قانون را نخواهند بتوانند آن را تغییر دهند."

◾️#توماج_صالحی، خواننده‌ی رپ معترض که به تازگی از زندان آزاد شده، دوشنبه ۶آذر با انتشار ویدیویی به شرح شکنجه‌هایش در زمان بازداشت و زندان پرداخت.

◾️او در این ویدیو می‌گوید که نه اعتراف کرده و نه تن به همکاری با ماموران امنیتی داده است.

◾️او همچنین از مردم ایران به دلیل حمایت‌هایشان تشکر کرده و می‌گوید مردم جان او را سه بار نجات دادند.

◾️در قسمتی از این ویدیو می‌شنویم: "طی مدت طولانی من را شکنجه کردند،به سر و صورتم ضربه زدند و دست و پایم را شکستند... به من آمپول آدرنالین تزریق کردند تا در تمام مدت شکنجه به هوش باشم و درد شکنجه را تا نهایت آن تجربه کنم."

◾️او می‌گوید که قصد شکایت از رسانه‌های جمهوری اسلامی بابت دروغ‌هایی که درباره‌‌اش منتشر کرده‌اند را دارد.

◽️توماج در صحبت‌هایش به این نکته‌ی مهم اشاره کرد که این "مردم" بودند که جان او را نجات دادند. این کلام بار دیگر بر اهمیت اطلاع‌رسانی، عدم بی‌تفاوتی و قدرت مردم در بلند کردن صدای بی‌صدایان تاکید می‌کند.
@DhrcIran
⬛️یکشنبه ۵آذر یک کودک کولبر ۱۷ساله به نام #فاروق_علیزاده در حین کولبری در مرز هه‌نگه‌ژال بانه هدف مستقیم گلوله‌ی نظامیان جمهوری اسلامی قرار گرفت و کشته شد.

◾️تنها یک روز پس از اعلام این خبر، یک کولبر دیگر به نام #یاور_ویسی اهل شهر ثلاث باباجانی از توابع کرمانشاه، نیز هدف گلوله‌‌ی نظامیان جمهوری اسلامی قرار گرفت و کشته شد.

◾️طبق گزارش منابع حقوق بشری، یاور ویسی از فاصله‌ی نزدیک و با شلیک اسلحه‌ی جنگی کلاشینکوف، توسط نیروهای هنگ مرزی نوسود از ناحیه‌ی پشت مورد هدف قرار گرفته و پس از انتقال به بهداری، بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.

◾️در آبان‌۱۴۰۲ دست‌کم ۱۰کولبر زیر ۱۸سال در مرزهای غربی کشور زخمی شدند که ۸مورد آن در مرز هه‌نگه‌ژال و با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی روی داده است.

◽️کمرهای صدها تن به دلیل محرومیت‌های اقتصادی و اجتماعی زیر بار کولبری خم شده است. حتی اگر شانس با آن‌ها یاری کند و از خطراتی چون رفتن روی مین، سقوط به داخل رودخانه و دره، سرمازدگی و یخ زدن جان سالم به‌در ببرند،با خطر جدی‌تر دیگری یعنی کشتار توسط نیروهای انتظامی روبرو می‌شوند. کشتار کولبران محکوم است و باید متوقف شود.
@DhrcIran
2024/09/30 22:15:46
Back to Top
HTML Embed Code: